Pages

Isnin, 12 Jun 2017

Romper Baju Melayu Baby Anas


Nak cerita apa yg mama buat hari ni... mood mama berbunga bila mama rasa excited nak buat ROMPER BAJU MELAYU ANAS . Ya.... berkobar.... dalam pukul 10 pagi mama try le potong2 kain mengikut ukuran yg mama dah sukat hari Sabtu hari tu... 



Lihat... ni kain yg mama dah potong tadi... harapan mama.... menjadi lah hendaknya.. hajat dari anak 1st lagi nak hasilkan baju utk anak..tp... malas nak guna mesin pusaka arwah mak..bila dah ada mesti sendiri...pelbagai mama fikir nak buat😉


Orang kata... apa2...kita start jahit leher dulu sebelum jahit bahagian lain...senang nak adjust mana yg patut


Alhamdulillah...siap... butang n kaki je tak siap...so... mama siap utk g jahit tepi supaya lagi nampak cantik romper tu......


Tara....... dh siap jahit tepi.....


Alhamdulillah...siap dahhhhh....... saja je guna butang hijau tu bg nak sama dengan baju raya abangnya....





Comel tak baby anas menggayakan ROMPER BAJU MELAYU yang mama jahit... ALHAMDULILLAH..... siap juga...terasa nikmat kepuasan disitu...teruja sangat2 bila dapat jahit Romper Baju Melayu Anas.... lepas ni nak buat macam2 lagi.....

Selamat Menunaikan Puasa Di Bulan Ramadhan
&
SELAMAT MENYAMBUT HARI RAYA
MAAF ZAHIR DAN BATIN🤗


Khamis, 8 Jun 2017

B Complex Kurangkan Sakit Badan



Alkisah cust ni:-

Saya dh lama sebenarnya sakit kat leher. Mcm salah tidur gitu
Lepastu sakit punggung sebelah je
Dh pergi urut banyak kali. Tpi sama je. Jumpa doktor, doktor bagi ubat tahan sakit je
Lastnya kawan dia syorkan Try Shaklee.. sebab kan kekurangan bajet, dia ambik B complex ......

Ni hasil dia setelah ambik B complex x sampai 2 minggu

Suplemen Untuk Kecantikan Kulit



SET NI SESUAI UNTUK ANDA YG MENPUNYAI MASALAH MUKA BERJERAWAT.......... nak pudarkan bekas2 jerawat mahupun chicken pox.

Serius.....

Dengan set ni... boleh kembalikan KECANTIKKAN KULIT YG SUNGGUH LUAR BIASA.

Bukan saja utk cantik..... ianya boleh bekalkan tenaga dibulan puasa dan boleh daptkan kembali berat badan yg IDEAL ☺

Ahad, 21 Mei 2017

Anak oh anak



Ibuu..👱🏻‍♀
Ayah..👨🏼
Jangan sumpah anak2 walaupun hatimu tercabar!!
Tahan marahmuu..😓

😶Bila anak2 mencabar kesabaran ibu dan ayah, mengguriskan hati ,,
Lalu terdetik rasa marah hingga kesudut hati,
Rasa benci dan menyampah,
Maka Hilanglah redho seorang ibu disaat itu.
Hilang jugalah redho Allah pada anak itu.

😔Ingatlah wahai ibu..wahai ayah..

😥Cepat2lah beristighfar,,
 jangan dibiarkan benci dan marah itu bertakhta  walaupun sekejap..
 Dirisaukan ketika itu Allah cabut nyawa kita
Ataupun nyawa anak kita.

😧Maka tergolong lah anak itu dalam golongan anak derhaka,,

😳selayaknya neraka jahannamlah buatnya..
Nauzubillah.

😲Sanggupkah ibu dan ayah biarkan anak yang dikandung itu begitu pengakhirannya?

🤚Sedangkan anak2 itu tidaklah begitu..

🤝Sebetulnya ibu dan ayah kembali kepada permulaan kehidupan..

🙌Selidikilah diri kita,,

🤔Sejauhmana kita didik mereka dengan ilmu agama?

🤔Sejauhmana kita dampingi anak2 dengan nasihat berguna?

🤔Sehebatmana kasih sayang yang kita curahkan?

🤔Sejauhmana keperihatinan kita pada mereka disaat diperlukan?

⏰Ibu ayah Jangan lupa..

🤡Anak yang terlalu dimanjai juga akan bisa bersikap degil kelak kerana mereka sukar memahami hak ibubapa.

😡Anak yang sering dimarahi tidak akan ada jati diri, akhirnya sifat itu dilepaskan kembali.

😠Anak melawan cakap kemunkinan kerana diri kita yang sering begitu dgn orang tua

😖Anak jadi liar kerana punca rezki yang dibajai tidak berkat

😒Anak tidak mesra dengan ibu ayah kerana tiada komunikasi yang sempurna.

😟Anak menjadi kurang ajar kerana kurang ketaatan kepada Allah.

😭Anak yang degil bukan kehendaknya kerana pengaruh gangguan jin iblis yang menguasi jiwanya.Rawatlah ia.

⭐Carilah dimana silap kita dalam mendidik anak2.
Bukan semata2 mencari salah si anak.

😀Anak2 itu acuan kita

💪🏻Didiklah dari seawal kejadiannya.

🤗Peluk dan usaplah anak disaat dia memberontak.

🌟Ada sesuatu mesej yang Allah nak kita faham disebalik kesulitan itu.

👌Belajarlah dari kerumitan agar tidak berulang kesilapan.

😍Pupuklah cinta Allah dalam keluarga.

👍Insyaallah..kita tak akan hilang pedoman.

👨‍👩‍👧‍👦Anak2 jadi soleh solehah kerana punya bimbingan bukan kutukan.

*Muhasabah Diri* 😔😔

Sabtu, 29 April 2017

Tambah Tenaga Dengan Vitamin C Shaklee




Vitamin C Shaklee.....

Open order untuk harga kaw2 bulan ni. Bulan mei harga dah start baru ye😁

Bulan puasa... semestinya mama kan ambil vitamin C supaya mama lebih bertenaga utk hari2 ramadhan mama. Habis je bersahur.... telan 2 biji vitamin C. Rasa bertenaga hingga berbuka nanti. Insha Allah

Selain untyk bertenaga ramadhan nanti.... ia boleh bagi kulit kita cantik.....ye.... kulit cantik...

Apa2 boleh wasap mama 0125032978☺

Ahad, 9 April 2017

Kisah Nunul Dengan Omega Guard


Ainul ni kalau dia batuk.. mama dah risau dah.. risau dia semput jekan!

Korang tau ke... kesan Ainul ni makan omega... apa yg berlaku. 

Ainul akan berak..  cirit tau.... kalau dilihat kat najis dia, seperti ada lendir. Lendir tu mcm kahak. Kahak yg dikeluarkan melalui najis . Budak kan... bukan tau nak buang kahak dengan sendiri. Melalui pembuangan air besar je la kahak tu dikeluarkan .

Jadi... 

Ainul akan berasa lega... batuk2 pun berkurangan. 

omega ni bertindak... dengan cairkan kahak yg ada.. dan  berikan kelegaan untuk mereka bernafas. Tau jela ...kahak yg banyak akan menyukarkan mereka utk bernafas !

Cadangan Set Darah Tinggi Serta Testimoni



[ CADANGAN SET DARAH TINGGI ]

Bagi yang menghadapi masalah tekanan darah tinggi akibat kadar kolestrol yang tinggi dan darah yang pekat, dicadangkan mengambil Omega Guard dan Garlic Complex. Antara fungsi kedua dua suplement ini adalah :

OMEGA GUARD
■Menghapuskan kolestrol jahat dalam darah
■Melancarkan peredaran darah
■Membersihkan salur darah dari plak kolestrol/lemak
■Mengelakkan Obesiti

GARLIC COMPLEX
■Menghalang strok
■Menguatkan sistem pertahanan tubuh
■Menghalang penyakit berkaitan jantung
■Mengeluarkan logam toksik dalam tubuh seperti kadmium,plumbum dan merkuri yang menyebabkan tekanan darah tinggi.

http://Www.wasap.my/60125032978

Cadangan Set Kurus Mengikut Bajet Anda


Jom mama sharekan secara ringkas Set Kurus mengikut bajet anda. Sekiranya anda mempunyai bajet yang sedikit anda boleh memilih LECITHIN + HERBALAX. Fungsi 2 suplemen ni adalah membantu MEMBAKAR SERTA MEMBUANG LEMAK yang ada. Sekiranya bajet anda berlebihan boleh lah membeli seperti yang mama sarankan😊.


Ini adalah Suplemen Set Kurus yang kami sarankan

⤵⤵⤵⤵⤵

Cadangan Set Kurus
- omega guard
- herba lax
- lecithin
- cinch tea
- herbal blend

✔Boleh sesuaikan dengan bajet anda... nak tau set bajet jimat boleh pm ye ☺


Selain itu anda haruslah tahu apa fungsi setiap Suplemen ini. BAKAR+BUANG+DETOX+BINA sangat penting utk turun kan berat badan... jom ketahui apa itu BAKAR+BUANG+DETOX+BINA....

BAKAR DAN BUANG

Lecithin/Omega Guard + Herblax /Alfalfa
**Lecithin atau Omega memecahkan lemak yang berlebihan di dalam badan.

**Herblax atau Alfalfa pula berfungsi sebagai medium pengangkutan untuk membawa keluar daripada badan.
Oleh itu, konsep Bakar dan Buang Shaklee ini secara umum memang berkesan untuk menurunkan berat badan.

DETOX

Kenapa Detox itu penting?
-----------------------
Detox adalah untuk menyingkirkan toksin berlebihan yang terkumpul dalam badan. Tanpa mengeluarkan toksin yang terlampau banyak di dalam badan, badan sukar menyerap nutrient dari makanan seharian dan supplemen.

BINA

Kenapa Protein penting?
-------------------------
Protein penting untuk pelihara otot dalam badan.
Perasan atau tidak, ada orang yang berat badannya turun tetapi badan dia masih flabby (menggeleber)? Berat yang turun tu bukan kerana kurang lemak tapi dia kehilangan otot. Otot penting untuk tingkatkan metabolisme badan bagi pembakaran  lemak.


http://Www.wasap.my/60125032978

Waktu Kita

Ingatan...

  *WAKTU KITA*

*🕯Waktu sedang "Berjaya*", kita merasa banyak teman di sekeliling kita.

*🕯Waktu sedang "Berkuasa*",  kita percaya diri melakukan apa saja.

*🕯Waktu sedang "Tak Berdaya*", barulah kita sedar siapa saja sahabat sejati yang ada.

*🕯Waktu sedang "Jatuh*", kita baru sedar selama ini siapa saja teman yang memperalat dan memanfaatkan kita.

*🕯Waktu sedang "Sakit*", kita baru tahu bahawa sihat itu sangat penting, jauh melebihi harta.

*🕯Manakala "Miskin*", kita baru tahu jadi orang harus banyak memberi/menderma dan saling membantu.

*🕯Masuk "Usia Tua*", kita baru tahu kalau masih banyak yang belum dikerjakan.

*🕯Saat "di Ambang Ajal*",  kita baru tahu ternyata begitu banyak waktu yang terbuang sia-sia.

*🕯Hidup tidaklah lama*.
Sudah saatnya kita bersama sama membuat
*HIDUP LEBIH BERHARGA* :
Saling menghargai,
Saling membantu,
Saling memberi,
Saling mendukung, dan
Saling mencintai

*🕯Jadilah teman setia tanpa syarat*
Tunjukkanlah bahawa kita masih mempunyai Hati Nurani yang tulus.
Apa yang ditabur itulah yang akan dituai.

*🕯Allah tidak pernah menjanjikan*
bahawa: langit itu selalu biru,  bunga selalu mekar, dan mentari selalu bersinar.

*🕯Tapi ketahuilah bahawa Allah* :
Selalu memberi pelangi dalam setiap badai.
Memberi senyum dalam setiap air mata.
Memberi kasih sayang dan berkat di setiap cubaan, dan jawapan dalam setiap doa.

*🕯Jangan pernah menyerah*,
Terus berjuanglah, Life is so beautiful and colourful.

*🕯Hidup*
Bukanlah suatu tujuan,  melainkan sebuah perjalanan.

*🕯Saudaraku*
Indahnya hidup bukan kerana ramai orang mengenal kita,  namun berapa banyak orang yang bahagia kerana kita.

*✂Jangan pernah menjadi  "gunting"*.
Kerana gunting dapat memotong sesuatu menjadi terpisah, namun jadilah *"benang"*, meskipun lembut tetapi dapat menyatukan apa yang sudah terpisah...salam ukwah n salam penuh kasih sayang

#CopyPaste

Sabtu, 8 April 2017

Prenatal Set ( Set Kehamilan Shaklee )

Set kehamilan shaklee



Apa yang ada di dalam Set Kehamilan Shaklee. ?

Set Asas untuk trimester pertama terdiri daripada:

✔Vitalea
✔B Complex
✔Vitamin C
✔Ostematrix

 Set asas untuk trimester 2 & 3 terdiri dari:

📌Vitalea - 4 Bulan
📌B Complex - 4 Bulan
📌Vitamin C - 3-6 Bulan
📌Ostematrix - 1 Bulan
📌Omega Guard - 3 Bulan
📌Protein(Energy Soy Protein) - 1 1/2 Bulan


ESP - Energy Soy Protein
👶 Ianya sangat penting untuk membina dan memperbaharui sel2 tisu ,hormon dan enzim di dalam tubuh.Sangat diperlukan oleh wanita yang hamil dan menyusukan anak.penting untuk pembentukan kuku,rambut dan kulit.Esp juga memberikan ibu tenaga dimana bagi mereka yang mengalami morning sickness yang agak teruk. Ia juga memelihara dan mengelakkan janin menjadi cacat.Selain itu,protein ini juga membantu membekalkan asid amino yang bertindak membentuk otot dan organ bayi.Keperluan protein sewaktu mengandung perlulah mencukupi bagi membantu pertumbuhan plasenta, uterus, penghasilan susu dan untuk membantu aliran darah ibu yang bertambah Keperluan protein ini semakin penting ketika kehamilan memasuki trimester ke-3.


Multivitamin(Vita-lea) 
👶 mengandungi 12 vitamin dan 7 galian dan ianya lengkap dengan iron formula.Iron formula sangat penting bagi ibu yang mengadung dan menyusukan anaknya.Kekurangan iron boleh membuatkan si ibu lemah,mudah nak pitam atau pengsan,Hb rendah dan sentiasa kelihatan pucat lesu.


B Complex
👶Lengkap dengan 8B iaitu keperluan tubuh yang sempurna ke atas vitamin B.Suplemen B complex Shaklee mengandungi Folic acid,Biotin yang sangat penting untuk pembentukan darah dan kestabilan hormon .Vitamin B dikatakan sangat penting untuk pembentukan tulang tengkorak anak di dalam kandungan.


Vitamin C(Sustaine Realese Vita-C) 
👶 Sebiji vitamin C Shaklee bersamaan 7 setengah biji oren dan memenugi keperluan vitamin C minima tubuh kita iaitu 500mg.Ia sangat unik keran tidak mempunyai pewarna malah pengawet tambahan.Ianya adalah sustained realese dan akan digunakan secara beransur-ansur mengikut keperluan badan kita.


Omega -3(Omega Guard) 
👶 Ianya sangat penting dalam membantu pembentukan otak bayi dari peringkat awal pembentukan.Mengandungi DHA yang sangat penting untuk otak.Ianya juga membnatu memecahkan lemak di dalam tubuh kita.Jadi ia membantu ibu mengawal berat badan ketika mengandung.


Kalsium(Ostematrix) 
👶Kalsium sangat penting untuk pembinaan sel dan pembentukan tulang bayi.Tidak mengandungi lemak berbanding ibu yang hanya bergantung dengan produk tenusu.Kalsium penting untuk darah membeku dengan sempurna.membaiki ransangan urat saraf,mengelakkan kekejangan otot,sakit pinggng,lenguh-lenguh dan kebas kaki/tangan terutama bagi ibu mengandung serta kalsium juga penting untuk menstabilkan denyutan jantung dan tekanan darah tinggi.

Jom Kenali Vivix



Vivix membantu meningkatkan tenaga dalam sel. Tenaga dalam badan akan meningkat dengan pembentukan mitokandria baru. Mitokandria merupakan penjana tenaga di dalam sel akan menghasilkan tenaga yang kita perlukan. Apabila kecekapan mitokondria menurun, maka fungsi sel juga akan menurun. Di sinilah Vivix akan membantu dan memainkan peranan hebatnya di mana ramuannya akan menggalakkan biogenesis (pembentukan baru) mitokondria untuk meningkatkan tahap tenaga dalam sel.


Vivix sangat digalakkan untuk di minum oleh mereka yang ada penyakit seperti :-


penyakit kardiovaskular seperti serangan penyakit jantung.
strok.
asma.
gout.
kolesterol yang tinggi.
diabetes atau kencing manis.
tekanan darah tinggi.
penglihatan.
masalah berat badan.
kanser atau barah.
masalah kesuburan.
Alzheimer.
Flu, selsema, batuk.
Perokok.
lain lain masalah kesihatan.


Keempat empat ramuan semulajadi di atas bertanggungjawab dalam membantu mengurangkan risiko dan kesan tersebut. Disinilah kelebihan dan kebaikan Vivix Shaklee yang boleh digunakan oleh hampir semua orang untuk pelbagai jenis penyakit


#TsunamiShaklee
#Target70uvSehari
#FreegiftMenarik

Best Tahu Jadi Ahli Shaklee


Meh mama share apa yg best jadi Ahli Shaklee ni😀....

Bagi mama.... bisness Shaklee ni mama buat santai santai jer.... tapi apa yg best nya setiap 14hb.... Cik Sotong duit bertambah.... dapat le mama buat backup belanja mama sementara tunggu 25hb.... kalau orang lain nampak sesak... mama masih boleh senyum... sebab poket mama tak kering.....


Jom mama share⤵⤵⤵

Best tak jadi AHLI SHAKLEE NI?

Giler ko x best

- boleh beli dengan harga ahli utk kegunaan sendiri. Jimat, bonus bulanan pun kita dpt
- ada untung runcit
- bonus tiap2 bulan, kalau org lain bonus setahun sekali... tapi kita ni tiap2 bulan
- produk shaklee ni selamat, ada kelulusan kKM. Nak syorkan kat kengkawan pun x was2.
- dpt duit kereta. Kereta kita pun shaklee tolong bayarkan....baik ke x baik tu?
- ada slip gaji.... senang le korang nak guna utk beli rumah ke....... nak buat apa2 loan
- masa kerja x kira masa wey. Punch card je la ikut suka hati korang . Nak bonus lebih.... krang kerja le lebih.....

Nak jadi ahli shaklee pun modal x banyak.... hanya RM80 je wey. X yah nak simpan2 stok... cust order br korang order ngan shaklee. SHAKLEE akan proses order tuk korang. Stok sampai betoi2 depan pintu .

Jadi jom lah join keahlian dengan kami..... guide.... group hebat2 menanti korang. Nak jadi yg terbaik....join lah group kami. InshaAllah kami bantu anda 😃

http://Www.wasap.my/60125032978

Set Turunkan Berat Badan



Cadangan Set turun kan berat badan dengan cepat


⤵⤵⤵⤵⤵


✔Bantu tingkatkan metabolisme
✔Hilangkan mengantuk
✔Berikan tenaga
✔Kenyang berpanjangan
✔Keluarkan peluh dengan cept
✔Bakar lemak
✔Lancarkan proses pembuangan

➡Serius.... set ni memang BAGUS DAN BERKESAN. RAMAI DAH AKUI 

Bila ada yg sesuai kenapa masih pilih yg lain.... yakini shaklee utk kesihatan tubuh badan !


Cik Nunul Dengan Omega Guard Shaklee



Jom baca⤵⤵⤵

Kisah anak buah dengan Omega Guard.....

Ainul ni kalau dia batuk.. mama dah risau dah.. risau dia semput jekan!
Korang tau ke... kesan Ainul ni makan omega... apa yg berlaku.
Ainul akan berak..  cirit tau.... kalau dilihat kat najis dia, seperti ada lendir. Lendir tu mcm kahak. Kahak yg dikeluarkan melalui najis . Budak kan... bukan tau nak buang kahak dengan sendiri. Melalui pembuangan air besar je la kahak tu dikeluarkan .

Jadi...

Ainul akan berasa lega... batuk2 pun berkurangan.
omega ni bertindak... dengan cairkan kahak yg ada.. dan  berikan kelegaan untuk mereka bernafas. Tau jela ...kahak yg banyak akan menyukarkan mereka utk bernafas !
Ibu Bapa.... 

Jom cairkan kahak dengan Omega Guard

Khamis, 6 April 2017

Set Kecantikan Shaklee Yang Pasti Kulit Jadi Flawless


Fungsi setiap vitamin yang dicadangkan dalam Set Kecantikan Shaklee:


B-Complex

Bersifat anti stress dan membantu melindungi kulit dari pancaran matahari. Salah satu punca kulit kusam adalah terlalu banyak terdedah pada matahari. Lebih B-Complex diperlukan oleh orang yang terdedah kepada matahari kerana B-Complex berfungsi sebagai pewarna kulit (melanin) yang rosak. B-Complex juga membantu melancarkan perjalanan darah untuk kesan kulit lebih muda dan glowing/berseri.


Vitamin E Complex

1 kapsul vitamin E sehari membantu melambatkan penuaan, mengurangkan kedut, garis halus, parut, jerawat dan bintik penuaan. Ianya mampu memulihkan tekstur kulit muka dan seluruh tubuh dari dalam. Vitamin E juga dapat menghilangkan parut dan jeragat dari dalam struktur kulit, bengkak dan ulser kulit. Boleh disapu terus pada luka untuk mengurangkan kesan parut.


Sustained Release Vita C Plus

Vitamin C dapat membantu proses pembaikan tisu (bekas² jerawat & parut) dan mencerahkan kulit. Ia juga merangsang pembentukan dan peningkatan produksi kolagen kulit secara semulajadi, yang akan menjaga kekenyalan, kelenturan, serta kehalusan kulit. Vitamin C amat terkenal dan sebati sebagai regim kecantikan sejak dahulu lagi. Pengambilan Vitamin C setiap hari untuk kulit yang lebih cerah, melambatkan penuaan, dan menghalang pembentukan pigmentasi yang merupakan penyebab utama kepada jeragat pada kulit.


Energizing Soy Protein (ESP)

Protein penting kepada mereka yang ingin kulit yang cantik dan ton warna yang sekata. Mereka yang mempunyai bekas jerawat yang berwarna hitam adalah disebabkan kekurangan protein untuk membina sel baru dan menyingkirkan sel mati yang berwarna hitam tersebut. ESP mengandungi asid amino yang penting untuk membina kuku, otot, rambut, kulit dan lain-lain. Ia merangsang pembentukan semual sel kulit dan otot, mengurangkan kedutan, mengembalikan kulit yang cerah dan kepejalan otot, mengurangkan pigmentasi dan mengurangkan kesan parut. Pengambilan ESP yang kerap adalah kunci kepada awet muda.



Selasa, 4 April 2017

Testimoni Selepas Consume Shaklee

Nak share⤵⤵⤵⤵

SEBELUM

⬇⬇⬇⬇

gambar kiri: 25/6/2016 (sebelum kenal shaklee)

Setelah hampir 10 BULAN consume #shaklee . Baru hari ni berani nak share gambaq closed up camni

Ya kawan2, muka faezatul pernah berjerawat teruk. Jerawat yang besar-besar, merah & bernanah ranum kat dalam tuh! Sakitnya Ya Allah..😭

Part paling sedih bila jerawat tuh boleh meletup anytime dia suka. Kadang tak sedar pun, tengok2 kat telekung dah ada darah kot! Geli kan tengok?😱

Puncanya? Salah pakai skincare (tak mau mention skincare apa), mungkin sesuai dengan orang lain tapi BUKAN SAYA.

Salah faezatul juga gatai sangat nak try padan muka! Terpengaruh sgt dgn iklan claimed cntik advanced.. 😜

SELEPAS

⬇⬇⬇⬇

Gambar kanan : 2/4/2017

Ikhtiar faezatul dengan Shaklee bermula dengan #vitamine & ESP. Follow guide dr ummi saya, Dr. Ainniah, #alhamdulillah 2 minggu pertama dah nampak perubahan ketara, JERAWAT yang membengkak MAKIN KECUT, PARUT MAKIN PUDAR!

Masa tu, dah betul2 rasa yakin dengan Shaklee neh. Sebulan lepas tu, faezatul slowly add on #vitaminc + #bcomplex + #glacomplex + #nutriwhite cleanser

Perubahan makin ketara tapi lambat progressnya. November 2016, faezatul add on #alfalfacomplex & faezatul akui kagum dengan 'kerja' alfalfa neh. Dia speed up healing process & total detox kulit faezatul #alhamdulillah happy sangat!👏👏

Start dr 'trauma' lampau, faezatul dah x pakai skincare lgsung smpai la ni.

Utk luaran, faezatul cuma sapu #herbalblend sbg plembab & penghilang parut. Best sgt! Sebab tak berminyak, sejuuuuuk ja kulit saya..😁

Yang tinggal la ni si parut merah2 yang dok ketegaq takmau hilang..ada lg dlm 30%..Nampak gaya memang kena ratah ESP sngguh2 lpas neh..😂

Pentingnya Vitamin C

Antara simptom kekurangan Vitamin C :

🌸Mudah tertekan / Stress - sering letih dan lemah.
🌸Kulit kelihatan sangat kering dan bersisik, tapak kaki keras dan kasar.
🌸Luka yang lambat sembuhMudah selsema / bersin.
🌸Wajah nampak tua dari usia (Vitamin C penting utk pembentukan kolagen).
🌸Mudah dapat ulserMudah demam / antibodi tak kuat.
🌸Gusi berdarah.
🌸Salur darah mengecil.
🌸Sakit sendi.
🌸Tanda lebam pada badan.
🌸Berat badan berkurangan (bukan kurus sihat tp kurus yang tak sihat, lemah dan kusam)

💪💪Lihat betapa pentingnya pengambilan vitamin C seharian. Ini kerana tubuh kita sendiri tidak dapat menghasilkan Vitamin C tapi amat diperlukan oleh badan. Kalau anda mampu konsisten setiap hari makan buah yang banyak anda mampu dapat khasiat Vitamin C yang mencukupi.

Beg Kalis Air

Just nak share😀

Happy sangat sangat dengan adik sekolah. Stok Beg Kalis Ais kali ni sampai tak banyak. Color pon tak banyak pilihan. Almaklum le.. orang yang pos beg ke kampung tu anak dia demam. So...mama kekeringan stok.

Adik adik sekolah ramai dah bertanya. Kak Fza... beg viral dah sampai ke? Bila sampai ye.... nak tahu....

Bila sampai je... tak nak upload ke blog atau facebook. Bukan apa... sebab beg nya terhad je.... yang bagus adik adik ni... depa dah standby duit. Tak reti hutang atau minta kurang harga...tak kisah le mereka bayar dengan duit seringit seringit.... depa iklas membeli...dan  mama iklas menjual. Seronok pon ada😉

Isnin, 3 April 2017

Upgrade Celcom 40GB Dapat Samsung J2 Prime

#Throwback


Just nak share rasa happy ni. Hari ni masuk lewat kerja. Sebab bawa baby Anas Goh pergi jumpa Pakar Kanak Kanak pasal demam hari tu. Tak sangka appoinment tu kejap je. Depa bawa kes Anas ni ke pakar ENT pula. Nak tengok kenapa nafas Anas bunyi semacam jer. 


           
Dah sampai ENT... bukan dapat terus check up pon. Kena buat appoinment dulu.. hurmmm dptle appoinment Anas 8 Mei 2017. Ya Allah.. lama nya lagi. Sabar jele...

Lepas dh settle semua terus ke Celcom Centre Teluk Intan. Excited sangat sangat nak tanya pasal  Gold Plus 40gb... ehehe... sampai je citu... depa cakap akak layak dapat fone free.. tapi kontrak 2 tahun. Tak kisah le kontrak 2 tahun pon.. janji dapat fon kan.. ahaha.....

Balik senyum je... sebab dapat fone kan... line 40gb ... 4G pula tu.... aduhhhh... laju nue... sok pula berblogger... best... nak upload atau download apa je pon cepat dan pantas. Bukan nak eksyen...sejak blog ni makin dikenali... so... kena le kuar duit lebih sikit utk data internet lebih pantas. Yes!!! Mama dah tukar😁.... Line Celcom 40gb dapat.... Samsung J2 pon dapat... ok pe fon dia... cantik weh☺


Vitalea Untuk Wanita Hamil Yang HB Low

Hai ibu ibu diluar sana... anda mengalami masalah HB Low??? Dah puas macam2 ibu ibu makan bagi nak naik kan darah... Ingat ye... Macam macam risiko yabg bakal ibu ibu alami bila HB Low ni. Tak risaukan bayi dalam kandungan... kita mesti nak bayi dalam kandungan kita sihat.... so ...saya nak syorkan suplemen yang boleh membantu anda naikkan Darah....

Jom follow⤵⤵⤵⤵⤵

Apa itu VITALEA????

VITALEA yang istimewa,

》 Multivitamin dan Multimineral yang PERTAMA dicipta di dunia.

》 Pada tahun ini, VITALEA sudah berusia 102 tahun !

》 Perkataan Vitamin yang digunakan sekarang berasal daripada nama asal VITALEA iaitu "Vitalize-Mineral"

》 Lengkap dengan 28 vitamin & mineral yang sangat diperlukan oleh kita.

》 VITALEA merupakan tablet multivitamin yang paling pantas di dunia terlarut dalam air dan juga tubuh manusia.

》 VITALEA telah dipilih oleh Centre for Science di Amerika Syarikat sebagai THE BEST MULTIVITAMIN di dalam Public Interest pada tahun 2000.

Untuk dapatkan Suplemen Vitalea boleh hubungi saya di nombor yang tertera😊

Ahad, 2 April 2017

Testimoni Kulit Lembut Dam Flawless Dengan Vitamin E



Vitamin E Complex Shaklee
------------------------

Terkenal sebagai vitamin cantik. Vitamin E bagus untuk mereka yang inginkan kulit lebih cantik, lebih licin, dan awet muda sentiasa.

Bersifat anti-penuaan, ia dapat mengurangkan garisan halus, tanda penuaan pada wajah

Membantu memudarkan/mengurangkan parut dan masalah jerawat

Memperbaiki peredaran darah lalu menjadikan wajah berseri dan tak kusam, secara tak langsung, kulit bersih dari jerawat dan jeragat

Menjadikan anda tampak lebih muda dengan membantutkan penuaan sel yang disebabkan oleh radikal bebas.

Membantu dalam mendapatkan rambut yang cantik, sihat dan lebat.

Mengawal pengeluaran sebum minyak pada wajah ( bagus untuk kulit berminyak)


Yg ni salah satu testimoni VITAMIN E, KULIT LEMBUT, FLAWLESS 

Keputihan Boleh Diatasi Dengan Shaklee



CARA MERAWAT KEPUTIHAN - BERKESAN!!!

Apakah itu keputihan?

Di kalangan pakar perubatan, keputihan dikenali dengan istilah Leucorrhoe atau Fluor Albus. keputihan sebenarnya adalah cairan lendir yang keluar dari vagina dan mempunyai pelbagai sifatnya dan berbeza di antara wanita dengan wanita yang lain.

Keputihan ada dua jenis iaitu normal dan abnormal yang sudah menjadi penyakit. Kita semua perlu prihatin dengan jenis keputihan kedua² ini. Jangan memandang remeh perkara ini, kerana kelak boleh menjadi serius!

Kesan terhadap wanita

Keputihan ini berlaku kerana ia sebenarnya adalah proses perubahan hormon dan pembersihan yang mana sel mati dikeluarkan dari dalam lubang faraj. Kita akan dapati keputihan akan berlaku pada sebelum waktu haid. Semua orang tidak terkecuali termasuklah kanak-kanak kecil, anak dara, wanita berkahwin dan juga hamil. Anak dara remaja ini yang mempunyai sistem badan rendah dan juga mempunyai sejarah penyakit diabetes atau aktif seksual juga sangat berpotensi untuk mendapat KEPUTIHAN.


Keputihan normal
Dalam keadaan normal, cairan yang keluar adalah bening, tidak berwarna, tidak berbau dan tidak gatal. Keputihan normal ini juga boleh dijadikan ukuran tingkat kesuburan si gadis. Sekiranya cairan putih bening ini sepanjang 20cm, ini menandakan yang kamu sangat subur. Cairan ini juga dikenali dengan nama cairan ovulasi.

Keputihan abnormal
Berupa cairan seperti susu, cairan yang likat dan liat berwarna kekuningan atau kadang-kadang seperti gumpalan keju yang boleh menimbulkan rasa gatal. Sekiranya agak parah, cairan ini boleh berwarna keabuan sehingga kehijauan dan berbau hanyir serta busuk.


Punca keputihan abnormal
Ada beberapa sebab berlakunya keputihan abnormal. ingin tahu apakah dia?

Antaranya ialah:
1. Kamu terlalu penat.
2. Berada dalam situasi yang sangat tertekan.
3. Jangkitan.


Ketahui pula jenis jangkitan
Sekiranya kamu merasakan keputihan abnormal kamu berlaku kerana jangkitan, cepat kenal pasti jenis jangkitannya agar lebih mudah untuk kamu mencari penawarnya.

1. Kurap Candidas atau Monilia
Warna putih susu, likat, berbau yang agak kuat dan vagina menjadi gatal.

2. Parasit Trichomonas Vaginalis
Cairan keputihan akibat parasit kental, berbuih, berwarna kuning atau kehijauan dengan bau hanyir.

3. Bakteria Gardnella
Boleh membuatkan vagina rasa gatal dan sangat terganggu. warna cairannya adalah keabuan, berair, berbuih dan berbau hanyir.

4. Virus
Keputihan akibat infeksi virus juga sering ditimbulkan akibat penyakit kelamin seperti Condyloma, herpes, HIV / AIDS.

5. Benda asing
Hal yang satu ini kita sering abaikan, namun sebenarnya ia sangat penting. Benda-benda yang tidak sengaja masuk ke dalam vagina seperti rambut ataupun benang dari seluar dalam.


SET KEPUTIHAN:

Alfalfa Complex - Mempuyai sifat antikulat
Garlic - Antibiotik Semulajadi dan membunuh kulat
Vita C SR / Zinc -  Penting di dalam fungsi sistem imun

Sabtu, 1 April 2017

Vitamin Cantik


Raya nak dekat.... patutle orang tak berhenti henti tanya pasal Suplemen Sekawan ni....

Akak... ada vitamin E & C tak?? Saya nak cantik raya nanti.... WOW

Rata rata ada SET SKINCARE sendiri. Tapi still cari vitamin E & C! Nak tahu kenapa???? Ni semua gara depa nak perbaiki yg kat dalam dulu. Nak bagi perbaiki penuaan kulit dulu. Insha Allah... bila kulit dalam cantik... kulit yang luar akan nampak GLOWING GLOWING...


Banyak kelebihan VITAMIN E & C ni. Bukan sahaja untuk KULIT CANTIK tapi.... jom klik
⤵⤵⤵⤵⤵

Tetamu Yang Tak Di Undang

Bukan Tamu, Inilah Wanita yang Suka Datang ke Rumahmu Pada Waktu Maghrib

Memang siapa yang hendak bertamu ke rumah orang pada waktu maghrib? Maghrib adalah saat dimana matahari sudah tenggelam namun masih muncul dengan sinar yang terkadang berwarna jingga atau merah menyala. Pada waktu itulah, seluruh umat  Islam diperingatkan untuk segera menutup pintu dan jendela sambil mengucapkan bismillah agar wanita ini tidak datang ke rumah.

Siapakah wanita itu? Apa yang dia lakukan di dalam rumah kita? Ketahui bahwa dia bukanlah wanita baik, namun mampu membahayakan anak dan wanita yang sedang hamil.

Mungkin ada yang pernah dengar nama *Ummu Sibyan* atau pun tidak sebelum ini, *Ummu Sibyan* ini adalah kaum jin dari kaum perempuan yang suka mengganggu bayi dan anak yang berusia kurang dari 2 tahun serta wanita hamil. Sebab itulah anak-anak yang baru lahir harus diazankan terlebih dahulu agar bayi itu tidak di ikuti oleh jin ini.

Apa Kerja Jin *Ummu Sibyan?*

Kerja dia tak lain tak bukan adalah Mengganggu bayi yang baru lahir dan anak-anak (biasanya kurang dari 2 tahun) serta wanita yang hamil.
Jin *Ummu Sibyan* memiliki wajah yang mengerikan dengan mata 1 yang besar dan berjalan di dinding seperti cicak , *Ummu Sibyan* juga dapat mengikat rahim wanita serta membunuh bayi yang masih dalam kandungan.

Seperti yang di ceritakan dalam kisah “jin *Ummu Shibyan* Dengan *Nabi Sulaiman*”, jin ini mampu masuk ke dalam rahim orang perempuan dan mengikat rahimnya serta menyumbat dengan tujuan agar kaum itu tidak mengandung.

Diceritakan juga jin ini masuk ke dalam perut orang perempuan yang hamil, di waktu janin di dalam kandungannya sedang tumbuh jin ini akan menendangnya, maka berlakulah keguguran dan jadilah rahimnya kosong semua.

Sungguh mengerikan bukan? Bagaimana tandanya jika seorang bayi terkena gangguan jin *Ummu Sibyan*, diantaranya adalah.

1. Bayi menangis melalak (matanya terbeliak memandang keatas/sudut tertentu)
2.  Anak-anak jatuh seakan-akan didorong
3. Mengigau sambil menggemerutukkan gigi berulang kali
4. Demam panas hanya setelah Asar  sampai sebelum Subuh

Akibat gangguan di atas akan mengakibatkan hal seperti ini.

1. Sawan tangis
2. Autisme (over hiperaktif)
3. Nakal dan keras kepala
4. Malas

Tanda-tanda Wanita Hamil Terkena Gangguan Jin Ummu Sibyan

1) Rasa sesak dada terutama setelah waktu asar, yang mungkin berlangsung sampai tengah malam
2) Kusut fikiran
3) Sakit di bahagian tulang-tulang belakang
4) Mengigau ketika tidur
5) Bermimpi dengan mimpi yang menakutkan

Cara Mengelak dari Gangguan Ummu Sibyan

1) Tutup pintu dan jendela rumah waktu Maghrib
2) Jangan angkat atau masukkan baju yang sudah dijemur diluar rumah pada waktu Maghrib (jemuran tak kering)

Cara mengatasi gangguan pada bayi/anak

1) Meniarapkan bayi/anak jangan matanya melihat ke arah itu, baca ayat Qursi dan Surah 3 Qul kemudian tiup ke ubun-ubunnya sampai berhenti menangis.

2) Halau dengan bahasa sendiri seperti _"wahai *Ummu Sibyan* pergilah kau keluar dari rumahku dan jangan ganggu anak anakku"_,
InsyaAllah....
*Ummu Sibyan* akan pergi......

#CopyPaste
#SharingIsCaring

Cinch Shake Mix Bantu Untuk Kurus😀


Cinch Shake Mix

⤵⤵⤵⤵⤵


1. cinch shaklee buat MEMANG KHAS utk diet..

2. cinch ada leucine.bagus untuk metabolisma dan otot.

Walau apa pon yg uoll makan,WAJIB BURN dan add on dgn supplement..
Sungguhpon diet 80% adalah drp pemakanan,tapi cuba kalian buat senaman...LEBIH CEPATT PENURUNAN..😊


Kenapa kita pilih cinch utk kurus
     
  ⬇⬇⬇⬇⬇


✔Dan nampak perubahan pada otot badan..berat turun,tapi secara sihat and fit

✔Pehhh rugi korang yg nak kurus tak try cinch...sedapp amat

✔Meal replacement plak tu...hehehe,siapa yg bekerja keluar pagi tu x amatlah sesuai
Apa lagi??? Jom le ambil CINCH SHAKE MIX😀


Mata Ayah Dah Makin Terang


Anda mencari Suplemen untuk MATA RABUN????

Muda muda dah Rabun... Mata nak drive pon susah kan... Lagikan orang tua.. penglihatan mereka pon dah semakin terganggu.

Alhamdulillah mata Ayah dah makin terang bila si ayah ambil CAROTOMAX. Ayah dah boleh mengaji Al Quran. Syukur Alhamdulillah😊

Vivix Best! Vivix Terbaik! Mahal Tapi Sangat Berbaloi


Mereka tidak tahu dan tak pernah nak ambil tahu. Apa yang mereka tahu VIVIX MAHAL

Kalau lah mereka tahu.... sebenarnya Vivix ni sangat sangat berkesan dalam membantu penyembuhan penyakit. 

Kalau anda nak tahu pasal VIVIX boleh leh klik ➡➡➡➡➡ Vivix

Disitu ada banyak penerangan dan manfaat VIVIX. 


✔Alhamdulillah.... mana yg Minus Stroke dah beransur sembuh. Dulu anak anak tolak guna wheel chair sekarang dah boleh berjalan guna tongkat.

✔Ada yang hampir hampir operate Buah Pinggang tapi.... Alhamdulillah... makin sembuh.... tak perlu nak operate...malah EN DOKTOR pon terkejut dengan perubahan pesakit dia
Alhamdulillah....


Vivix telah terbukti menyelesaikan masalah penyakit serius, antaranya:

• Diabetes / Kencing manis
• Strok
• Katarak dan masalah mata
• Tekanan Darah Tinggi
• Masalah saraf
• Kayap
• Batuk berpanjangan
• Arthritis, Osteoporosis, Masalah sendi dan tulang (lutut dan pinggang)
• Resdung
• Bengkak jantung
• Letih (memberi tenaga)
• Masalah kulit dan bintik penuaan (kedut dan kusam)
• Rambut kembali hitam (uban)
• Rambut gugur
• Kolestrol tinggi
• Masalah selera makan
• Asma
• Sembelit di kalangan warga emas
• Angin dalam badan
• Penyakit Kardiovaskular (Jantung)
• Lemah imun tahan daya badan - lambat sembuh
• Perokok
• Masalah kelenjar tiroid
• Kanser dan tumor
• Cyst
• Penyakit SLE
• Kudis
• Gout
• Alzheimer atau nyanyuk
• Metabolisme badan rendah
• Masalah berat badan
• Awet muda
• Fibroid
• Alergik
• Tibi
• Wanita berpantang
• Breast lump
• Kerap ulser mulut
• Keputihan

Testimoni Muka Cantik Berseri Dan Toner Sekata


Muka berseri2, toner sekata....
Inginkan muka cantik berseri dan glowing glowing??? Anda boleh le try set di bawah


⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇

Testimoni

- ESP
- COLLAGEN
- CAROTOMAX
- VIT C
- EYE TREATMENT


InshaAllah.... pasti anda cantik berseri

Raya nak dekat... pakat pakat le order untuk kelihatan cantik berseri dihari raya nanti☺

VIVIX Kecutkan Cyst

TERIMA KASIH VIVIX
vivix
Pada 22/12/16 mak ada appoinment mak dengan doktor

Dua bulan lepas mak CikNa disahkan Cyst sebesar 5cm, doktor ingin buat surat refer hospital untuk buat operation sebabnya doktor kata sudah tahap bahaya sebab takut ianya merebak ke Ovari lain

Mak cakap dengan doktor saya nak tangguh

Mak selalu mengadu sakit apabila kedatangan haid, rasa perut merengat-rengat lain dari yang lain hingga tidak sedar rupanya ia adalah Cyst yang sudah lama bertapak dalam tu!!!

Allah, kesiannya mak syurgaku ini 

Hati anak mana yang sanggup melihat mak dan ayahnya tak sihat ke, sakit ke

Luluh jantung CikNa bila memikirkan sebelum ni apa yang mak tanggung

Kalau dahulu mak dan ayah  CikNa sanggup buat apa sahaja untuk anak-anaknya, kali ini sebagai anak CikNa membalas semula

Bila tahu mak CikNa ada cyst, tanpa berlengah, terus CikNa belikan mak vivix

Yess!!! CikNa belikan vivix untuk mak hasil simpanan duit CikNa sendiri masa tu

Tak pikir apa-apa pun masa tu, walaupun harganya agak mewah, TAPI lagi mahal nilai kesihatan mak dan ayah

Cukuplah mata melihat mak dan ayah CikNa sihat, cukup lah melihat mereka tersenyum indah

Mereka jauh dari CikNa, dan jauh dari keluarga

Mereka yang mengajar CikNa dan adik-adik belajar A,B,C, membaca semua

Kebahagian kita yang sekarang kerana adanya doa mak dan ayah kita selama ini

Tarikh keramat 22/12/16 pada hari inilaj tarikh penting buat CikNa, syukur padamu Ya Allah

Doktor sahkan yang mak tak perlu lagi ambil ubat hospital, itu petanda yang baik

Sujud syukur pada mu Ya Allah
Engkau la Maha Penyayang

CikNa selalu pesan dekat mak, mak buat solat hajat selalu sebelum dan semasa makan VIVIX ni

Allah bantu, sebab Allah tahu kita usaha ,bukan duduk meredhakan diri sahaja

Bantulah keluarga, sayangi mereka

INILAH MAK AYAH CIKNA
LOVE THEM TILL JANNAH



Jom ikhtiar bersama suplemen Vivix


Khamis, 30 Mac 2017

Kebaikan Nutriferon Shaklee



Kebaikan Nutriferon Shaklee Tingkatkan Imuniti



Kebaikan nutriferon shaklee adalah terbukti secara klinikal SELAMAT, BERKESAN DAN 100% SEMULAJADI. Bagi yang ahli keluarga, anak-anak yang kerap demam, jatuh sakit dan juga selesema bolehlah mencuba kebaikan nutriferon shaklee yang sememangnya meningkatkan kembali imuniti tubuh kita.

KEBAIKAN NUTRIFERON SHAKLEE YANG TIADA BANDINGAN
Nutriferon merupakan rumusan berpaten yang istimewa yang membantu meningkatkan tahap keimunan badan tanpa penggunaan antibiotik sintetik yang boleh menyebabkan kesan sampingan pada manusia. Jadi, nutriferon amat sesuai untuk semua peringkat usia. Antara kebaikan Nutriferon adalah:-

1. Kukuhkan sistem imun dalam masa 3 hari
Kajian menunjukkan interferon mampu meransang dan mempertingkatkan keseluruhan sistem imun tubuh dengan mengerahkan sistem pertahanan semulajadi tubuh untuk membunuh T-cells, B-cells & Makrofag
Jadi dapat membantu:-
a. Bantu sesiapa yang hadapi masalah tahap keimunan sering berkurang.
b. Sesuai untuk yang kerap selsema, kerap demam dan kerap jatuh sakit
melebihi seminggu
c. Ibu menyusu yang mana anaknya masih kerap demam atau demam berpanjangan

2. Bantu lawan kanser dan tumor otak
Polisakariada yang terdapat dalam interferon semulajadi meransang dan mengaktifkan
immunoglobulin melawan sel-sel tumor dan kanser.

3. Bantu kurangkan ketidakselesaan sewaktu kemoterapi
Polisakarida juga membantu mengurangkan ketidakselesaan semasa rawatan kemoterapi
dijalankan.

4. Melindungi dari Influenza, Selesema
Membantu seimbangkan respon alergi terhadap persekitaran dan pencemaran udara,
berkesan melindungi virus mikrob seperti selesema, alergi dan inflamasi dan influenza

Jadi nutriferon sangat bagus untuk:-
a. Bagus untuk immune booster pada keadaan ketika cuaca
tidak menentu, jerebu dll b. Sangat sesuai untuk orang yang kerap dikelilingi orang ramai
@ melancong, berada di luar negara dll


5. Meringankan stress dan Kelesuan
Rumusan nutriferon dapat ringankan rasa tidak sihat yang disebabkan oleh keresahan,
stress, kelesuan dan gaya hidup yang sibuk

6. Melambatkan penuaan
Formula unik nutriferon semulajadi yang pertama di dunia sebenarnya dapat meransang pengeluaran makrofag untuk mengurangkan radikal bebas, virus dan kuman dan menjadikan sel-sel kulit lebih sihat dan muda

7. Mengurangkan infeksi dan sakit kronik pesakit-pesakit hepatitis B & C
Keberkesanan kebaiakn nutriferon shakleedalam memerangi dan mengurangkan infeksi juga meminimumkan ketidakselesaan akibat penyakit hepatitis B & C ini seperti kembung perut, rasa mual, muntah dll

8. Membantu kesihatan wanita menopous menjadi lebih baik
Gejala-gejala seperti hipertensi, tahap kolestrol yang tinggi, kitaran darah dalam tubuh dan masalah-masalah lain berkaitan menopous dapat diatasi dengan pengambilan nutriferon.

9. Mengurangkan simptom-simptom ketika pra-haid dan sewaktu haid Mengurangkan simptom yang terjadi akibat ketidakseimbangan sistem endokrin seperti kekejangan otot, sakit belakang, sakit payudara, jerawat, kegelisahan, insomnia dan perubahan emosi yang tidak terjangka.

10. Bantu dalam pemulihan penyakit;-
a. Lepromatus (kusta),
b. Leishmaniasis (pelbagai penyakit yang disebabkan oleh jangkitan
organisma yang dikenali sebagai protozoa) &
c. Toxoplasmosis (penyakit yang disebabkan oleh parasit).



FAKTA MENGENAI KELEBIHAN NUTRIFERON SHAKLEE1. Dicipta oleh pakar imun, Dr. Yasuhiko Kojima.
1. Satu-satunya suplemen yang dicipta oleh pakar imun pada julung kalinya Dr. Yasuhiko Kojima dari Universiti Tokyo pada tahun 1954. Merupakan penemuan terhebat dalam bidang immunologi

2. Lebih daripada 40 Tahun Penyelidikan.
Dr. Kojima berjaya mencipta Nutriferon Shaklee selepas beberapa kali menjalankan ujikaji dan penilaian terhadap beribu-ribu sebatian dan lebih daripada 200 herba lain.

3. Dr.Kojima telah berjaya membangunkan satu-satunya interferon
semulajadi didunia
Nutriferon Shaklee sehingga kini tidak boleh didapati dimana-mana kedai
@peniaga selain. Shaklee yang mana produk nutriferon ini telah
dipatenkan oleh Shaklee.

4. Nutriferon Shaklee mengandungi satu campuran
proprietari ekstrak tumbuhan semulajadi
Nutriferon Shaklee berasal daripada biji labu, benih plantago, kuntuman bunga Japanese Honeysuckle dan bunga safflower. Formula yang digunakan dalam pembuatan nutriferon adalah 100% semulajadi, selamat, tulen dan berkesan.

5. Kelebihan nutriferon shaklee adalah terbukti secara klinikal
Dapat menyokong dan meransang proses gerak balas imun semulajadi pada tahap selular

6. Terbukti dengan 4 ujian klinikal terhadap manusia

7. Interferon banyak digunakan dalam bidang perubatan
Sebagai suntikan interferon untuk merawat penyakit hepatitis.

KEPENTINGAN INTERFERON DALAM BIDANG PERUBATAN IMMUNOLOGIDalam bidang immonologi, interferon berperanan penting sebagai agen pertahanan dalam badan untuk melawan jangkitan virus. Merupakan sebahagian daripada sistem imun dalam badan yang tidak spesifik yang perlu diransang pada peringkat awal jangkitan virus sebelum sistem imuniti dalam tubuh mempunyai masa untuk bertindak balas melawan virus.

Terdapat dua jenis nutriferon iaitu:-

a. Interferon-alfa (leukocyte interferon) dihasilkan oleh leukosit dijangkiti
virus, dll
b. Interferon-beta (fibroblast interferon) dihasilkan fibroblas yang dijangkiti
oleh virus, atau sel-sel epitelium dijangkiti virus, dll.

ATURAN PENGAMBILAN NUTRIFERON YANG DISYORKANa. Nutriferon digalakkan diambil bersama Vitamin C.
b. Untuk memelihara kesihatan yang terbaik: 1 peket sehari
(tuang ke dalam mulut terus @ campur dengan minuman
panas mahupun sejuk mengikut citarasa sendiri pada bila-bila
masa sahaja
c. Bagi yang sedang melawan dan mendapatkan rawatan influenza
dan kanser - disyorkan ambil 2-3 peket nutriferon sehari




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...