Pages

Ahad, 5 November 2017

Muhasabah Diri

Hotel yang sama, bilik yang sama, tetapi dua harga yang berbeza..kenapa bayar lebih?? Anda boleh mencari hotel ideal anda di Trivago..Trivago membandingkan lebih daripada 200 laman web..anda boleh mencari hotel ideal anda dengan harga terbaik...Hotel?? Trivago..

Bagaimana pula dengan ini ?
👇 😘

Kubur yang sama, tanah yang sama. Tetapi, dua keadaan yang berbeza. Kenapa dosa lebih? Anda boleh mencari kubur ideal anda dengan taubat nasuha. Taubat nasuha menghapuskan lebih daripada berjuta-juta jenis dosa.Anda boleh mencari kubur anda dengan amalan pahala terbaik. Kubur?  Taubat nasuha.

Jom bersihkan hati... hati bersih hidup bahagia..

1. Jgn cari salah orang...Salah sendiri banyak pun kita tak sedar.

2. Jangan hina orang... Allah tak pernah hina kita.

3. Jangan buka aib orang... Allah simpan aib kita sampai hari akhirat.

4. Jgn perlekehkan orang...Allah hargai setiap usaha hambaNya.

5. Jangan mengata orang...Mana tau masa depan org yg kita kata tu lah yg akan tolong kita dalam kesusahan.

6. Jangan sakitkan hati orang...Doa org yang teraniaya itu makbul.

7. Jangan bangga dengan amal ibadah kita...Hanya Allah yg tahu amal tersebut diterima atau tidak.

8. Jangan sombong dengan apa yg kita ada... Allah boleh tarik bila2 masa.

9. Jangan bandingkan orang lain dengan kita... Allah buatkan rezeki setiap orang itu berbeza.

10. Jangan sedih dengan kekurangan kita... Allah tahu apa yang terbaik utk hambaNya.

Renung2kanlah & sama² kita Muhasabah diri..

Copy & Paste

Jumaat, 3 November 2017

Promosi Vivix Beli 2 Diskaun 5%



๐Ÿ“ข๐Ÿ“ข๐Ÿ“ข๐Ÿ“ข๐Ÿ“ข PROMOSI NOVEMBER !!!!!

Dengan pembelian 2 BOTOL VIVIX
- free keahlian
- free pos
- diskaun 5 %
- bonus RM36.10

Best ke best????

Berminat???

www.wasap.my/0125032978

Manfaat Vivix Yang Perlu Anda Tahu:-

*VIVIX*
( 150 ml )
*Untuk kanser (diambil selepas berhenti dari kemoterapi)
*Penemuan hebat anti-penuaan selular
*Melindungi dan memperbaiki sel DNA
*Meningkatkan jangka hayat selular
*Anti-kanser, anti-oksiden dan anti-inflamasi
*Melindungi daripada penyakit jantung
*Untuk kencing manis, cyst, darah tinggi, jantung, alergi, turunkan berat badan, hilangkan ketagihan merokok, kawal stress, bagi tenaga

Khamis, 2 November 2017

Beg Viral Beg Quechua


Hai peminat beg Viral Quechua.. Anda sedang mencari beg viral ini?? Ok... kalau rasa nak borong banyak boleh le contact akak. Beg ni sangat sesuai dipakai semasa travel, semasa hujan. Selain itu beg ini juga sangat sesuai dibuat goodies. Oh ya... hujung hujung tahun ni akak tahu ramai yg mencari beg ini utk buat saguhati Kelab Guru & Staff... terbaikkan.... 

Bagi yang nak buat jual... boleh borong banyak banyak kat akak ye๐Ÿ˜‰. Beli banyak sangat berbalaoi dari beli 1 atau 1.

Kalau berminat nak borong boleh wasap akak 0125032978







Sabtu, 21 Oktober 2017

Reward Rantai Tangan Untuk Diri Sendiri


Throwback. Kisah 2 minggu yan lepas. Alhamdulillah...dapat reward untuk diri sendiri. Bersyukur buat SHAKLEE santai santai.. dapat juga apa yang kita ingin kan. Lagi 1 paling best bila sesak sesak tengah bulan ada juga bonus yang masuk. Walau pon tak sebanyak master dapat...tapi dah bersyukur sangat. Mana tahu esok esok income shaklee mama mengalahkan master๐Ÿ˜‰. 



DIY Sarung Beg Lenovo Tab 7


Dari hari ke hari mencari ilham untuk menjahit beg untuk Lenovo Tab 7.
Ni hasilnya. Dari seluar jeans yang terpakai dengan poket kemeja jeans. 
Perghhh cun kan... tak salah memuji utk diri sendiri๐Ÿ˜‰




Khamis, 19 Oktober 2017

Offer Ostematrix Beli 3 Less 5%




SIAPA YANG PERLUKAN OSTEMATRIX?
♦Individu yang mengalami sakit pinggang, sakit lutut dan sendi.
♦Individu yang sering mengalamikebas kaki / tangan terutamanya pada waktu malam.
♦Ibu-ibu mengandung, terutamanya yang sering mengalami kebas kaki.
♦Ibu-ibu menyusu yang sememangnya memerlukan jumlah kalsium yang tinggi.
♦Individu yang sering keletihan dan kerap outstation, dimana kalsium membantu mengurangkan keletihan.


APAKAH MANFAAT OSTEMATRIX?
♦Menguatkan tulang, kuku, gigi dan sistem saraf.
♦Ia juga boleh membantu merawat tulang retak, kuku rapuh, eczema, kekejangan dan gusi berdarah.
♦Membantu mengatasi kekejangan dan kebas-kebas. Pengambilan OsteMatrix sebelum tidur dapat membantu mengurangkan kebas-kebas, kejang, sakit sendi dan juga artristis.
♦Mengurangkan stress, di mana OsteMatrix membantu mengimbangi tekanan darah, menenangkan saraf, menggalakkan tidur lena dan membantu mood swing serta sakit kepala.
♦Mengurangkan masalah haid. Kajian menunjukkan dengan pengambilan 1000mg kalsium dan magnesium serentak, ia akan meringankan sakit semasa waktu haid dan membantu pembuangan air kecil.
♦Membantu mengurangkan hiperaktiviti perut dan masalah gastrik. Membantu atlet sukan, membekalkan kalsium dan mineral penting dalam tubuh. Justeru, pergerakan dan aktiviti lasak dapat dilakukan dengan selesa dan mudah.



Pengambilan Kalsium diketahui dapat :-

- Meredakan migrain, sakit belakang, period pain, kebas2/kekejangan
- Beri tidur yang lena, mengekalkan kecergasan tubuh bila bangun pagi, mengurangkan kelesuan tubuh
- Penting untuk ibu hamil, ibu menyusu, berpantang
- Penting untuk orang tua, ahli-ahli sukan, wanita dan lelaki yang pentingkan kesihatan

Sayangi Tulang anda sebelum jadi seperti dalam gambar ni ๐Ÿ˜†๐Ÿ˜†

Rabu, 18 Oktober 2017

3 hari sahaja - Beli Ostematrix 3 Offer 5%

OSTEMATRIX
BELI 3 OFFER 5%
dari 18- 20/10/17

Sebotol utk 1 bulan (yang betul2 konsisten)
Beli 3 sekaligus utk buat stok

Jimat !

MANFAAT OSTEMATRIX SHAKLEE
-----------------------------
♥Membantu dalam pembentukan tulang dan gigi yang sihat
♥Mengelakkan penyakit osteoporosis (tulang rapuh)
♥Memulihkan kekejangan dan kebas-kebas
♥Meringankan stress
♥Menstabilkan tekanan darah
♥Melegakan sakit ketika haid
♥Membantu dalam masalah gastrik
♥Penting untuk pembekuan darah, menstabilkan transmisi impuls saraf & merehatkan otot sewaktu kontraksi
♥Mengurangkan risiko praeklampsia
♥Membantu mengurangkan sakit belakang
♥Mengurangkan risiko osteoporosis
♥Membantu mengurangkan kebas dan sesemut
♥Membantu melegakan sembelit
♥Membantu dalam masalah tumit kaki sakit/pecah-pecah
♥Membantu masalah kolestrol
♥Menggalakkan kulit yang cantik
♥Melegakan sakit-sakit sendi
♥Membantu mengurangkan risiko penyakit jantung
♥Membantu melembutkan najis
♥Membantu mengatasi migrain
♥Membantu masalah buasir




Apakah Khasiat dan Kebaikan OsteMatrix Sh@klee?

*     Menguatkan Tulang :
      Kalsium menghalang osteoporosis, menguatkan kuku, kerangka, gigi dan sistem saraf.
      Ia juga merawat tulang retak, osteomalacia (rickets dewasa), kuku rapuh, eczema,
      konvulsi/kekejangan, gusi berdarah dan merangsang darah untuk memekat.

*     Memperbaiki Kekejangan Dan Kebas-kebas :
      Pengambilan 600mg kalsium sebelum tidur akan memperbaiki kebas-kebas,
      kekejangan, sakit sendi dan artritis.

*     Meringankan Stress :
      Ianya mengimbangi tekanan darah, memelihara denyutan jantung, impuls saraf,
      penenang saraf, menggalakkan tidur selesa, memperbaiki jantung berdebar, gementar,
      mimpi buruk dan stress. Juga memperbaiki depresi, mood swing, sakit kepala dan
      pitam.

*     Memperbaiki Masalah Haid :
      Kajian menunjukkan dengan 1000mg kalsium dan magnesium serentak meringankan
      sakit waktu haid dan membantu melawaskan pembuangan air kencing.

*     Pengalkalian Tubuh :
      Kalsium adalah mineral alkalin, ianya berkesan dalam memastikan imbangan pH tubuh.
      Ia juga menghalang obesiti diwaktu usia tua. Tambahan pula kalsium membantu sel
      menyerap nutrien dan merangsang detoksifikasi.

*     Memperbaiki Hiperaktiviti Perut Dan Sakit Gastrik :
   
*     Vitamin D :
      Dinamakan sebagai Vitamin D pada 1916 bila didapati ia mampu merawat penyakit
      rickets. Ia meningkatkan penyerapan kalsium dan fosforus untuk meningkatkan
      ketumpatan tulang, menguatkan kerangka, memperbaiki penyakit periodontal.
      Vagetarian, yang kurang terdedah pada matahari sewaktu musim panas, individu
      melebihi 55 tahun, wanita hamil dan kanak-kanak perlu mengambil supplemen
      vitamin D.

*     Magnesium :
      Ia adalah ion positif no.2 penting di dalam tubuh kita. Ianya menggalakkan komposisi
      tulang dan rawan. Membantu sistem saraf, mengaktifkan enzim tubuh untuk
      menghasilkan tenaga, pengecutan saraf dan otot, menstabilkan denyutan tidak
      sekata pesakit jantung, memudahkan renbesan keluar sisa dari perut dan usus,
      menghalang endapan kalsium, melarut dan mengurangkan formasi batu karang atau
      batu hempedu. Ianya juga penting untuk mereka yang mempunyai masalah
      fluktuasi glukos.

*     Zinc, Boron, Manganes, kuprum :
      Memelihara metabolisme kerangka dan pertumbuhan otot, menyusun enzim yang
      diperlukan untuk membaiki tulang, rawan dan menghalang artritis.

Bagaimana Memilih Kalsium Premium?

*     Pilihlah produk yang ada vitamin D dan magnesium.

*     Elakkan produk yang dibuat dari tulang dan dolomite untuk mengelak keracunan
      plumbum.

*     Elakkan mineral chelated kerana proses tersebut boleh menyebabkan tubuh menyerap
      logam berat tercemar dan toksin dalam proses menyerap mineral.

Sabtu, 23 September 2017

Reward Shaklee Dari Nany Shaklee

Alhamdulillah... bulan lepas mama dikategorikan Top 3 PUV Ogos #znzempire #shaklee... syukur... so.. orang atas..nany ajuya bagi reward tudung. Walau tudung belum sampai dekat tangan tapi hati berbunga bunga. Tunggu kembo azliza balik kampung baru mama dapat tudung reward. Mama happy bila ada yg hargai mama. Terasa seronok pula nak kejar kejar uv
 bulan ni๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚. Tq nany ajuya๐Ÿ˜๐Ÿ˜š๐Ÿ˜˜




Laksa HomeMade


Laksa HomeMade.... tadi... cod Esp, Lecithin & Alfalfa dekat TF baru Teluk Intan. Ya Allah...perot ni mereka nak makan apa... last last fikirkan laksa..memusing le mencari Bunga Kantan & Daun Kesum. Dua bahan ni sangat lah penting..kalau idak tak jadi le laksanya....ehehe... 

Bahan bahan untuk laksa
* Ikan Kembung 1 kilo 
* Daun Kesum 
* Bunga Kantan
* 7 Biji Bawang Besar
* 30 Biji Cabai Kering (Potong Dan Rebus)
* Sedikit Belacan
* 12 Asam Keping
*Ajinamoto

*  Laksa 2 paket
* Timun, Salad, Bawang, Daun Pudina, Cabai Burung, Limau Kasturi

Siang Ikan Temenung, basuh, rendam dengan air garam+asam limau, biarkan sekejap.
Selepas itu...rebus ikan dengan 2 asam keling bagi hilangkan hanyir ikan. 

Asingkan isi dengan tulang. 

Air ikan ketepikan..nanti nak guna

Blender isi ikan dengan air... masuk dalam periuk

Blender tulang ikan.. tapis..ambil airnye...buat ulang dln 2 kali....

Lupa nak ambil gambo cabai kering yang siap direbus dan diblender dengan belacan. Dah blender masuk dalam periuk... 
Blender bawang 7 biji + air...masuk kan dlm periuk

Bunga kantan potong 2...masuk kan dalam periuk

Daun kesum.. leraikan dr batang...masukkan dalam periuk


Ni le bahan yg dimasukkan dalam periuk. Campak kan juga 7 biji asam keping. Sesudu kecil ajinamoto. Gaulkan dan tengkek atas dapur

Ok.... dah nak siap... letak kan garam secukup rasa...


Mee laksa yg dah siap direbus. Tuskan air nye.. mee laksa jenis basah.. tenggek air.. dah mendidih letak laksa. Dlm tak sampai 1 minit dah boleh angkat. Tuskan air๐Ÿ˜‰

Ni bahan yg nak ditabur.. Cabai burung, timun, daun salad. Daun pudina, limau kasturi.  OPS sori...mama lupa potong bawang... dah nak makan baru ingat bawah tak potong๐Ÿ˜‚. So...cepat2 potong... takde bawang tak sedap weh๐Ÿ˜…

Dah jom makan.... sedap nye... puas le hirup kuah berulang kali

Ok....last...utk resepi Kuah Laksa Ikan Tongkol meh klik disini Kuah Laksa Ikan Tongkol




Jumaat, 22 September 2017

Beg Untuk Tablet Lenovo


Wah.....cikgu cikgi dapat tablet LENOVO free. So... ada yg minat utk buat sarung tak? Ni mama try jahit 1 beg utk Tablet Lenovo sampai patah patah jarum mama. Nampak gaya nya..tak jadi le ambil order. Just boleh jahit guna kain nipis je. Bagi yg nak guna lain jeans...minta maaf sangat sangat...

Ni contohnye. Mama terpaksa siap kan nya guna jahitan tangan. Redha jele....luar cantik...tp dalam...alahai..... 


Selasa, 19 September 2017

Khasiat Bawang Putih Untuk Penyakit Jantung

Hari ini saya nak kongsi Resepi Ubat Jantung menggunakan Superfood Bawang Putih yang bergolek di dapur korang itu.
Alhamdulilah selepas mengamalkan resepi ini, nafas saya lapang dan tiada 'nyut-nyut' di dada. Malah tenaga saya juga bertambah, tak adalah letih sangat.

Memang betullah cakap ustaz yang sarankan amalan ini. Ustaz ini cuma minta tolong viralkan kalau berkesan, biar dapat tolong ramai orang. ☺

================================

RESEPI UBAT JANTUNG

BAHAN-BAHAN

3 ulas Bawang Putih
1 sudu besar Madu.


CARA-CARA

3 ulas bawang putih tu di cincang halus, biarkan selama 15 minit dan kemudian gaul rata dengan satu sudu besar Madu.

Kemam secara perlahan campuran bawang putih dan madu tadi. Seeloknya ambil semasa perut kosong, InshaAllah dalam masa 7 hari akan ada kesan yang ketara pada tubuh badan.

Rupanya resepi ini bukan sahaja untuk jantung, ada banyak khasiat lain seperti:

1. Mencegah lebihan lemak pada dinding jantung.

2. Mencegah serangan jantung dan saluran arteri tersumbat disebabkan penebalan dinding dalam pembuluh darah jantung.

3. Menurunkan tekanan darah tinggi dan kolestrol.

4. Merawat masalah kulit alergi dan gatal-gatal

5. Merawat masalah cirit birit

6. Buang toksik dalam badan

7.  Menambahkan daya ketahanan badan

8.  Menurunkan kadar gula dalam badan untuk pesakit kencing manis

9.  Mencegah penyakit kanser

10.  Mengurangkan sakit arthritis

11.  Boleh menurunkan berat badan

Lagi satu ustaz ini cakap kalau ada masalah seram sejuk, resdung dan demam berpanjangan pun bagus amalkan petua ini.

P/s Gunakan sudu plastik.

SUMBER: Abdullah Badar Bajrai

Isnin, 18 September 2017

Sambutan Penutup Kemerdekaan Ke 60


Tetiba mama rasa anak mama dah besar. Wah... duduk pon ada gaya. Thanks adam goh sebab tak hampakan mama. Mama memang teringin nak lihat adam gayakan baju yg mama jahit. Mama bukanle pakar jahit. Tapi seronok bila dapat hasilkan baju bendera dari tangan mama sendiri๐Ÿ˜‚. 


Siap kena ugut ngan mama supaya adam pakai baju Merdeka. Ehehehe... "mama... adam tak nak pakai baju merdeka. Adam nak pakai baju sekolah" 

"Adam kalau tak pakai baju merdeka, cikgu tak bagi masuk kelas...hahaha...." dalam nangis adam terus setuju nak pakai baju bendera. Jahatkan mama๐Ÿ˜‚


Ni rupanye muka adam... walau tak senyum..sekurangnya adam ada keyakinan...



Saguhati pon ok pe. Janji adam jangan meragam kat perhimpunan๐Ÿ˜…. Bagi mama Adam dah buat yg terbaik...hihihi




Nilah rupanye adik adik yang masuk Pakaian Beragam๐Ÿ˜‰.

Pertandingan Basikal Berhias

Puan haslinda. Datang dengan memakai shawl bendera malaysia. Wah...menarim perhatian cikgu cikgu dan staf. Terbaiklah kak linda๐Ÿ˜‰.



Kejutan mengejut... bila kak linda dapat hadiah yg tak terduga. Dia dapat hadiah utk pakaian beragam wakil staf dan guru๐Ÿ˜š


Majlis potong kek Merdeka

Gambar guru guru staf dan juga murid. Maaf gambar mama tak de..sebab mama tukang ambil gambar...

Tamat sudah Majlis Penutupan Merdeka ke 60 SK  Selabak.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...