Pages

Memaparkan catatan dengan label Anas Mikhael Goh. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label Anas Mikhael Goh. Papar semua catatan

Isnin, 12 Jun 2017

Romper Baju Melayu Baby Anas


Nak cerita apa yg mama buat hari ni... mood mama berbunga bila mama rasa excited nak buat ROMPER BAJU MELAYU ANAS . Ya.... berkobar.... dalam pukul 10 pagi mama try le potong2 kain mengikut ukuran yg mama dah sukat hari Sabtu hari tu... 



Lihat... ni kain yg mama dah potong tadi... harapan mama.... menjadi lah hendaknya.. hajat dari anak 1st lagi nak hasilkan baju utk anak..tp... malas nak guna mesin pusaka arwah mak..bila dah ada mesti sendiri...pelbagai mama fikir nak buat😉


Orang kata... apa2...kita start jahit leher dulu sebelum jahit bahagian lain...senang nak adjust mana yg patut


Alhamdulillah...siap... butang n kaki je tak siap...so... mama siap utk g jahit tepi supaya lagi nampak cantik romper tu......


Tara....... dh siap jahit tepi.....


Alhamdulillah...siap dahhhhh....... saja je guna butang hijau tu bg nak sama dengan baju raya abangnya....





Comel tak baby anas menggayakan ROMPER BAJU MELAYU yang mama jahit... ALHAMDULILLAH..... siap juga...terasa nikmat kepuasan disitu...teruja sangat2 bila dapat jahit Romper Baju Melayu Anas.... lepas ni nak buat macam2 lagi.....

Selamat Menunaikan Puasa Di Bulan Ramadhan
&
SELAMAT MENYAMBUT HARI RAYA
MAAF ZAHIR DAN BATIN🤗


Jumaat, 24 Mac 2017

Beg Atau Cover Untuk Netbook😀


Cubaan untuk kali pertama untuk buat Beg atau Cover Notebook... saje je try... kot2 jadikan... kita bagi netbook ni baju😀. Tak sangka berjaya hasil kan nya.



Lihat tu, barangnya, main hentam je. guna g ada... eehehe

Tengah fikir fikir mana nak cantum... baby anas pula merengek rengek... sabar le. tu mesti baby anas dah rasa boring sangat-sangat kan. Almaklumlah si manja baru baik dari demam so nak phatian lebih dari mama dia......

Manja mama minta perhatian le tu... Boring ye.. mama tak peduli

alhamdulillah...siap jugak... tapi tak le lawa mana... sekurangnya menjadi dan boleh diperbaiki😂
Ok tak ni??? Ok kan.... cun sangat sangat.... kalis air tu😉. Asalnya ada tali tapi bila dah jahit, baru perasan tali tu dah nak putus. so.. kita abaikan tali tu. tak de tali pon cantik juga (hahaha puji diri sendiri). Silapnya tak de span. kalu ada span lagi kebaboom kan... Ni semua angkara excited nak sipkan malam ni juga!!!


Taraaaaaa.... Beg atau Cover Netbook


Sabtu, 18 Mac 2017

Umur Berapa Baby Anda Mula Duduk??


Yes! Yes!  7 bulan Baby Anas Mikhael Goh dah boleh duduk... bestnya.. masa ni... lihat abang dan adik duduk bersama, bermain, rebut mainan... rasa bahagia nya menjadi seorang mama...

tapi.....


Rasa cepatnya masa berlalu... cepatnya baby Anas membesar... tak lama lagi mesti baby anas dah start meragang dindingkan... cepatnya... mama tak puas lagi bermain ngan baby anas.. belum puas nak gomol2 pipi baby anas yg selembut baby... licin.... geram....

Semoga membesar dengan sihat ye sayang... love you baby anas😙

Khamis, 11 Ogos 2016

LahirNya Putera Kedua Anas Mikhael Goh



Assalamualaikum...

Nak share kat sini.... Alhamdulillah.... tak sangka putera ke2 tak sabar nak lihat dunia. nak bagi mama rehat dari kerja pejabat yg berlambak-lambak tu... dari 9Ogos 2016... Contraction dah kerap.. tapi mama tak fikir pon kamu nak keluar sayang... sebab due kamu lambat lagi...kamu di jangka keluar MERDEKA nanti...

Kat opis mama boleh siapkan kew. 8 KGT untuk semua guru dan staff... bila perot ni terasa mengeras, mama pegang kerusi...berhenti jap... tegak kan badan... pinggang hanya Allah yang tahu...dh sakit belakang ni... sebab fikir kan due lambat lagi... ceh... mama kelihatan relaks je lagi...ehehe....

Petang tu... boleh jalan tengok baby anak kawan...wah...comel... baby mama bila pula nak kuar ni.... sembang punya sembang...sakit dah ada.... boleh senyum lagi.... sebab dalam hati baby lambat nak kuar..... ehehehe....

Malam????? tido mama tak pernah terganggu sebab kamu sayang, mama boleh tido lena, tak kerap ke toilet. Orang cakap.... kalu dah dekat due, kerap ke toilet, malam tak lena, tapi mama ok je tahu.... memang kamu ni tak susahkan mama.....

10 hb Ogos 2016

Mama kerja seperti biasa. Mama boleh hantar abang adam... tp 1 perkara mama lupa nk lakukan, cium abang adam spt biasa... Entahle.... Hari ni... pergi kerja... muka biasa-biasa je... boleh pusing 1 sekolah, cari guru, bila makan kat kantin nak bayar, pegang perot, dh rasa2 contraction kuat, siap mama buat muka sakit. Orang kantin cakap...Entah-entah minggu ni mama salin....ISk.... Takkan kot...lambat lagi due.... 10 pagi lebih...mama naik opis... Masa nk jawab call... mama rasa air laju je keluar.... AIK..... MAMA TERKENCING KE????! Mama pergi toilet...eh... tadi dh kencing...ni leh kencing lagi.....

Mama memang tak tahu, beza ngam abang kamu, tanda darah keluar mama baru pergi hospital. Mama naik opis sambung kerja. Tengah fotostat..mama rasa 1 kali lagi air laju keluar, mama tanya pada 1 cikgu, air ketuban pecah macam mana ye???? cikgu tu blur2...yele kan... dah lama tak de pengalaman macam tu. Mama call kawan mama yg keje nurse, Dia suruh mama g hosptila takut air ketuban kering, dan baby dijangkiti kuman...

Mama call kawan yg kerja pra, minta dia hantar ke hospital, sebab hospital dekat je dgn sekolah... 5 ke 7 minit dah leh sampai hospital. Mama just call papa bagthu dh masuk dewan bersalin tap tak salin lagi. Check jalan baru buka 2cm.. alahai...mmg dh nak salin ke???? Sakit tak kuat... memang ada contraction tap mama still ok....

Mereka tahan mama, masuk wad GA... bila dh tolak kat sana, papa ada temankan mama, dlm wad mama tak boleh nak duduk... Sakit dah terasa... Masa tu pukul 430 ptg.... papa boleh teman mama... Jalan baru buka 3 cm.... alahai.... bila nk buka 10 cm ni.. duduk baring...semua dah tak boleh... Kakak saudara yg datang melawat hanya mampu tenangkan mama.... mama ckp...sakit le... check jalan lagi... 3 cm lagi...aduiiiiii...grrrrrrrrrr. Nurse bagi loceng, pesan kat papa n kakak saudara kalu rasa sakit just locengkan.....

Last... mama ckp kat kakak saudara, mama nak kencing, dia temankan mama.... tapi mama x mahu kencing pon.... masa tu dh530 petang...mama pegang dinding.... naik katil... mama rasa 1 perasaan... mama jerit dengan kuat... KAK IJAH.... FZA RASA NAK TERAN LER...... kakak saudara kata kamu biar betulll baru 3cm... terus papa berlari cari nurse, kakak saudara goncangkan loceng punya kuat... Nurse dtg berlari.... check jalan... NURSE JERIT....FULL..... wah....mama panik....panik....dari 3cm ke 10cm..hah ambik ko!!!!! depa terus tolak dgn katil katil masuk ke labour room....... bayangkan...mama hanya sebut... lahailawalakuwataillahbillahhialiuazim.... nak nyampai ke Labour room... nak tempoh koridor.... ya Allah.... kakak saudara dh bayangkan mama salin kat koridor tak sempat kat labour room...

Sampai LR, depa tuko katil, tak sempat nak pasangkan wayar pundi air kencing, depa suh teran... Ya Allah... mama lupa dh cara nak teran..sedangkan abang Adam dulu senang je nak teran..... Deapa cakap... paun pandai teran...teran puan...kepala dh nk keluar.. depa ambil tangan mama, bagi rasa..ye...rasa lembut rambut kamu sayang... mama teran semahunya.... 10hb Ogos 2016 jam 6.15 petang kamu selamat lahir... teruja nya mama... dapat susu kan kamu..tidak macam abg adam yg terus ditolak ke NICU... tapi 9 lebih kamu dh masuk wad..tinggal mama sorang sorang dlm LB sbb bleeding.... Jam 11 mlm baru mama boleh masuk wad... dapat cium kamu sepuasnya syg.....love you sayang mama... Semoga jadi anak yg soleh ye syg.....


Tarikh Lahir : 10 Ogos 2016
Lahir : 6.15 petang
Berat : 2.84 kg
Jantina : Lelaki

Wajah belum 1 hari


Muka Abg Adam





Tutup Mata, Mama baru turunkan dr lampu



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...