Pages

Memaparkan catatan dengan label Sendi. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label Sendi. Papar semua catatan

Rabu, 15 Mac 2017

Ostematrix dan Omega Guard Untuk Emak Tersayang


Semalam tengah kerja dapat wasap dari no yang tak dikenali. Dia tanya kan Ostematrix dan Omega Guard. Dia tanya ada stok tak. Nak segera utk emaknya. Alhamdulillah... mujurlah ada simpan stok di rumah... tapi habis kerja baru boleh Cod.

1 kelemahan diri ini tak simpan stok dalam kereta sebab konon2 nak jaga kualiti suplemen tu.. takut tertinggal dalam kereta nanti rosak le, cair le, keras le.... hahaha....sengal kan....

Tapi disebabkan cust urgent...terpaksa lah balik rumah nun jauh 30 minit dari tempat kerja lepas tu cod ke kuarters balai polis teluk intan.

Alhamdulillah.....tanggungjawab dah dilaksanakan... harap cust puas hatilah ye.... sapa sapa nak cari suplemen produk shaklee boleh le calling akak ye😍

Rabu, 25 Februari 2015

#KelasOnline - Bagaimana OsteMatrix Dan AJHT Membantu Dalam Kesihatan Sendi By Master Betty

Kelas Online
Bagaimana OsteMatrix Dan AJHT Membantu Dalam Kesihatan Sendi
by Master Betty
24 Februari 2015
9.00 malam Hingga 10.00 malam


First, kita nak kena tahu dlu ttg sendi ya..


Soalan :
Siapa blh terangkan apa itu Sendi ??

Jawapan : 
Sendi adalah pertemuan antara dua tulang di bahagian tubuh. Ianya boleh disamakan dengan keadaan engsel di pintu. Fungsi sendi adalah untuk menyokong pergerakkan  badan dan otot. Antara sendi yang terdapat di tubuh kita adalah sendi lesung di bahagian pinggul dan bahu serta sendi engsel yang terdapat di bahagian lutut  dan siku.





Soalan :
Apa masalah yg sering dihadapi berkaitan dgn sendi

Jawapan : 

Sendi yang tak sihat:
Arthritis:

#Rheumatoid arthritis(RA)
~keradangan berlaku apabila bendalir sinovia diserang oleh sel darah putih teraktif,menyebabkan bahan kimia tertentu dilepaskan ke dalam bendalir.
minyak-minyak ikan atau herba seperti Boswellia membantu pengidap RA

#Osteoarthritis(OA)
~ kemerosotan tulang rawan menyebabkan kesakitan apabila tulang-tulang gosok antara satu sama lain.
Glukosamina membantu melambatkan kehilangan tulang rawan.

#Seliuh
~ kecederaan pada sekitar ligamen satu sendi.
bila ligament diunjurkan terlalu jauh atau koyak,sendi menjadi sakit dan bengkak.

#Tendinitis
~keradangan,kegatalan &bengkak pada tendon.
tendon hilang keanjalan akibat kecederaan,penggunaan berlebihan atau penuaan.


Soalan : 
Apa ya tanda2 sendi yg tak sihat?

Jawapan :
Tanda-tanda sendi yang tidak sihat:

  • Ketegangan
  • Lenguh
  • Bengkak
  • Kesakitan
  • Berkeriut atau bunyi klik
  • Tulang kehilangan kalsium dan mineral lain
  • Penurunan kepadatan tulang
  • Spina terdiri daripada tulang-tulang yang dipanggil vertebra. Antara setiap tulang terdapat gel (cakera intervertebral) yang bertindak sebagai kusyen. Batang spina menjadi lebih pendek apabila cakera-cakera beransur-ansur hilang bendalir, menjadi lebih nipis & mampat.
  • Sendi-sendi menjadi lebih keras & kurang fleksibel. Bendalir dalam sendi-sendi mungkin berkurang & tulang rawan mula gosok antara satu sama lain & menyebabkan kesakitan.



Soalan : 
Siapa yg berkemungkinan mendapat masalah sendi

Jawapan :
Sinonimnya, masalah sakit sendi sering dikaitkan dengan golongan yang sudah berumur. Tetapi antara kita sedar dan tidak, sakit sendi dan lutut juga sering dihadapi oleh golongan muda. Pernah tak anda merasa lenguh-lenguh kaki bila terlalu banyak berjalan, menaiki tangga, atau berdiri terlalu lama? Pernah tak anda selalu sakit pinggang, rasa ngilu di bahagian di bahagian sendi? Kalau jawapan anda YA, bermakna anda adalah antara golongan yang menghadapi masalah sendi dan lutut.


Soalan :
Apa punca masalah sendi?

Jawapan :
*Ya,aktiviti lasak /berat pun akan beri kesan pd kesihatan sendi
*Sendi terbeban kan..
*Ya,berat badan pun beri kesan pd sendi dan tulang kita

Di antara punca-punca yang menyebabkan sakit sendi adalah seperti berikut:

  1. Faktor usia – Golongan yang sudah berumur sering kali dikaitkan dengan sakit sendi dan lutut serta sakit-sakit badan yang lain. Ini disebabkan kerana semakin berusia tubuh kita, pelincir atau cartilage serta kusyen sendi akan menjadi semakin nipis. 
  2. Kecederaan akibat dari aktiviti harian seperti kerap mengangkat barang-barang berat berlebihan, sering melakukan aktiviti lasak atau bersukan.
  3. Kemalangan yang mencederakan sendi. 
  4. Lebihan berat badan yang melampau sehingga membebankan sendi lebih dari sepatutnya.


Soalan :
Apa perlu kita lakukan utk menjaga kesihatan sendi

Jawapan :
~ Kena senaman utk sendi jg..berbasikal utk senaman sendi
~ Ya master azizah..nt klu berat sgt sukan effect jg pd sendi kan
~ Sy berbasikal yg x bergerak je d rmh
~ Di samping tu ambil supplemen yg sesuai jg sgt membantu


Soalan :
Bagaimana Ostematrix dpt membantu dlm kesihatan sendi

#OSTEMATRIX
*Mengandungi kalsium (penting untuk kesihatan tulang, otot dan ligamen)
*magnesium (bantu mengasimilasikan kalsium ke dalam tulang & menguatkannya)
*vitamin D (merangsang penyerapan kalsium)


Soalan : 
Bagaimana pula AJHT dpt membantu dlm kesihatan sendi

#ADVANCE JOINT HEALTH TABLET
*menyokong keselesaan sendi
*memelihara tisu penyambung yang sihat
*meningkatkan kesan kusyen


Sekian, Wasalam....



Selasa, 24 Februari 2015

#KelasOnline - Wanita Dan Osteoporosis By Master Azizah Yusah

Kelas Online
Wanita Dan Osteoporosis
by Master Azizah Yusah
23 Februari 2015
9.00 malam Hingga 10.00 malam



Soalan :
Apakah makna Osteoporosis???


Jawapan :
Osteoporosis adalah kehilangan tisu tulang yg mengakibatkan tulang jadi rapuh.

Kenapa tak minum susu?
* malas?
* tak suka?
* nak muntah?

Kenapa susu?
*susu je ke ada kalsium, bende lain x de ker??
>>> Ade. Tp xsebyk cm susu.


Golongan mana yg sering kena Osteoporosis?

  • apabila usia kita meningkat kita akan mengalami kekurangan jumlah tisu2 tulang
  • menyebabkan tulang menipis dan mudah menjadi rapuh, terutamanya tulang belakang
  • tulang yg sihat biasenya amat padat dan ruangan diantara tulang adalah kecil, So tulang kuat xsemesti padat, tu yg lelama rapuh
  • dlm kes OSTEOPOROSIS. ruangan adalah besar dan menjadikan tulang lemah dan kurang elastik
  • perubahan pd paras hormon estrogen bg wanita boleh memberi kesan  keatas kekuatan tulang, cth; hormon estrogen bg wanta mencegah osteoporosis
  • selepas menopos paras Estrogen menurun menyebabkan tulang menipis dgn cpt, sbb tu osteoporosis dikaitkan dgn wanita Estrogen tu tulang ke camne???Estrogen tu letak dimana? Kat Tulang Belakang ke??? - Estrogen tu hormon. Hormon kewanitaan. Ada dlm badan. Yg kawal.period. kawal.seks. production. Bila dh tua. Dh menopous. Hormon estrogen makin kurg.

### Bagi lelaki testosteron adalah hormon penting utk menjadikan tulang kuat
Kalau mengandung pun akan makin berkurang lah kalsium sbb share ngan anak
Kekurangan cairan sinovial dpt menyebabkan terjadinya gamgguan pd sendi cth lutut


Wanita yg berisiko osteoporosis ialah :

  • apabila mengalami menopos awal sblm 45 thn
  • menjalani pembedahan histerektomi

Tanda osteoporosis termasuklah sakit sendi, sukar untuk berdiri lurus atau duduk atau kepatahan tulang tanpa hentaman atau hentakan.


Soalan :
Apakah rawatan utk Osteoporosis??

Jawapan : 
Sbnrnya rawatan x de, tp kita bleh cegah drp osteoporosis, kalsium n vit D tambahan amat berguna, kita perlukan 1000mg kalsium setiap hari, bersamaan dgn. ......4 gls susu!!!!

Kekuatan tulang perlu ada sokongan sendi jgk kan,kalau sendi kita tak kuat camner nak tampung tulang kita

knp ya bila warga emas je ada kaitan dgn osteoporosis n sendi dan knp shaklee kombinasikan ostematrix n ajht utk bln ni???


Soalan : 
Apakah gejala2 osteoporosis
#gejala2 osteoporosis termasuklA Sakit sendi sukar utk berdiri lurus @duduk @ kepatahan tulang tanpa hentaman @ hentakan
#pd peringkat sekitar umur 35 tahun lebih byk tisu tulang yg hilang drp yg di ganti





Ahad, 15 Februari 2015

#KelasOnline - Kelebihan Dan Fungsi AJHT By Junior Shaklee Sulieen Haleeza

Kelas Online
Kelebihan Dan Fungsi AJHT
by Junior Shaklee Sulieen Heleeza
14 Februari 2015
9.00 malam Hingga 10.00 malam

Ada disini nak share pasal AJHT. AJHT- Advance Joint Health Tablet Ubat sakit sendi paling hot masa sekarang.

##10 Kebaikan AJHT
1-Anti radang semulajadi
2-Melancarkan pergerakan harian otot-otot  
   manusia
3-Membantu kekalkan tulang rawan
4-Menyokong keselesaan urat sendi
5-Memelihara tisu-tisu penyambung yg sihat
~ Kebaikan AJHT yang semua sedia maklum...ia anti radang semulajadi yg inshaAllah paling berkesan jika istiqamah mengamalkannya...maksud istiqamah tu Istiqamah ikut jadual...dua biji sehari...selepas lunch dan selepas dinner...Kalau makan ikut waktu lebih elok sebenarnya apa2 vitamin yg kita makan ni...
~ Selain boleh melancarkan pergerakan harian otot-otot disamping  mengekalkan tulang rawan kita 
6-Menghalang pembentukan bahan kimia yg  
   merosakkan tulang rawan
7-Memberi kekuatan kepada stuktur sendi
8-Membekalkan glukosamia dimana ia sgt   
   penting utk pembinaan tulang rawan dan 
   lendir utk melicinkan sendi dalam tendon 
   dan ligamen.
9-Kesan seawal 5 hari pengambilan (Ujian  
    klinikal telah dijalankan)
10-Dihasilkan daripada sumber tumbuhan 
     semulajadi dan asli.
##Berdasarkn kajian dr mn tu kesan seawal 5ari.


Siapa yang memerlukan AJHT Shaklee?

1- Orang Sakit Gout
2- Orang muda yang gaya hidup 
    lasak dan aktif
3-Sakit Sendi Tulang
4-Tendonitis (radang tendon)
5-Orang yg selalu mengangkat  
    beban yg berat 
6-Radang Sendi
##Ya mereka2 ni lah yg perlu mengambil AJHT Shaklee
Orang muda especially kita yg muda2 ni...

Bolehkah pengambilan AJHT dan Ostematrix pada masa yg sama?

Gandingan terbaik utk sakit sendi..
Ya pengambilan AJHT dan Ostematrix pada masa yg sama adalah boleh.Seeloknya gabungan Shaklee collegen powder + Vivix utk mengoptimumkan khasiat seperti yg terdapat dalam AJHT..


Adakah produk AJHT Shaklee mengandungi vitamin C?
AJHT Shaklee menyumbang nilai harian 100% vitamin C kerana ia merupakan nutriet penting yang diperlukan bagi sintesis kolegen.kolegen merupakan satu komponen tulang rawan dan juga tisu-tisu penghubung yg lain didalam tubuh.


Antara ciri-ciri AJHT Shaklee

1- Bebas Gluten
2- Kapsul yang mudah ditelan
3- 100% vegetarian
4- 100% bebas kekerang (boleh 
     diambil oleh org yg elergik 
     seafood)
5- 100% bebas kondrotin ( utk 
     penyerapan 
    glukosamin yg baik)
6-Tiada perisa tiruan,pegawet 
    atau pemanis.


Tahukah master2 semua...
antara bahan-bahan baik yg terkandung dalam AJHT adalah 'Boswellia' yg telah digunakan sejak berkurun lama dlm perubatan cina.
-asid yg terkandung didalam bunga Boswellia boleh menghalang tindakbalas kimia dalam otak yang melibatkan keradangan.
-ia juga digunakan dalam perubatan tradisional utk meredakan simptom arthritis,Osteoarthritis,Bursitis dan carpal tunnel syndrom.
##Kandungan yg baik utk mengekalkan keselesaan sendi
##Dan yang paling best ia mengandungi anti radang semulajadi
-ia dpt menghalang bahan kimia daripada menyerang tulang rawan yg akan menyebabkan ketidakselesaan sendi.


Apa beza ajht dgn glucosamine yg biasa jual kt luar utk sendi tu?
Glukosamine dlm ajht bebas kondrotin so lebih efektif pd  sendi
Byk jer produk skin care n kolagen drink yg claim ada glukosamine tp sumbernya  ada komdrotin
Mungkin ada mgkin xde..tp x mention psl status free kondrotin
Gluko ni mmg wujud smulajd dlm cecair sendi kita


Kondrotin tu apa???
Ada jer produk sakit sendi yg mix gluko n kondrotin ni bersma.tp x organik dah la
Kondrotin tu pun bahan smulajadi dlm badan yg dduk dlm kartilej kita
Dia macam tarik air (moist) n nutrisi spy duk elok2 dlm kartilej
Kondrotin tu molekul semulajadi dalam tubuh yang berfungsi sebagai komponen utama pembentuk tulang rawan






Sabtu, 22 November 2014

Omega Guard Dan Rakan-rakan Untuk Set "SENDI" By Master Wani

Seronok berBISNES SHAKLEE, walau duduk hujung tanjung, tapi tak ketinggalan menimba ilmu. Janji INTERNET ada... ehehe...

19 November 2014, sempat juga join kelas Online yang bertajuk OMEGA GUARD & RAKAN-RAKAN UNTUK SET SENDI di bawah kelolaan MASTER WANI. Padat dan mampat. So Fza sharekan disini ye. Bukan apa, SENDI ni sangat penting untuk pergerakan kita, bayangkan lah kalau SENDI kita sakit??? apa akan jadi.... so, sebelum berlaku, baik kita jaga sebaiknya.


Fungsi Omega Guard Untuk SENDI
~bersifat anti-radang
~minyak ikan (EPA + DHA) bermanfaat mengurangkan kebas & keradangan pada SENDI
~membantu merawat rheumatoid arthritis


Set SENDI

~Omega Guard
~OsteMatrix
~AJHT - Advanced Joint Health Tablet


Jenis-jenis SENDI
~SENDI lesung (bahu, pinggul)
~SENDI engsel (lutut, siku)
~tulang belakang
~SENDI jari kaki & tangan


Tanda-tanda SENDI tidak sihat
~mudah kejang dan tegang pada SENDI
~rasa lenguh-lenguh dan kebas yang berlarutan
~bengkak pada SENDI
~rasa sakit pada SENDI terutamanya bila bergerak
~bunyi berkeriuk pada SENDI


Punca sakit SENDI
~kerosakan pada ligamen, otot, kulit, pangkal saraf atau SENDI itu sendiri


Antara punca kerosakan
~kemalangan - boleh mencederakan otot dan SENDI meningkatkan risiko kesakitan SENDI
~kecederaan - disebabkan bersukan, mengangkat benda berat atau pergerakan berlebihan
~faktor usia - kepadatan otot berkurang dan kusyen SENDI berkurang bila semakin berusia boleh menyebabkan SENDI sakit
~berat badan berlebihan - boleh memberi tekanan kepada SENDI dan menyakitkan


Apa Itu OSTEOPOROSIS?

~tulang menjadi rapuh di bahagian (tulang belakang, pinggul, pinggang)


Simptom??
~berlakunya retak pada tulang dengan mudah


Akibat OSTEOPOROSIS?
~kekurangan protein, kolagen & kalsium
  (akibat kekurangan kalsium, protein & kolagen badan boleh jadi bengkok)


Apa itu OSTEOARTHRITIS?
~kecacatan pada bahagian SENDI
~terjadi apabila tulang rawan membentuk permukaan SENDI menjadi luas
~keradangan berlaku akibat tidak cukup khasiat


Apa itu RHEUMATOID ARTHRITIS?
~penyakit kronik pada SENDI & melibatkan organ-organ lain
~1/3% daripada seluruh dunia mengalami penyakit ini
~bermula dr peringkat umur 30-50 tahun


Tanda-tanda awal
~pembengkakkan tisu penyambung


Tips PENJAGAAN KESIHATAN SENDI
~lakukan senaman secara rutin kerana ia boleh mengelakkan SENDI dan otot menjadi lemah
~kawal berat badan anda supaya tidak melebihi berat normal
~makan makanan yang baik untuk SENDI seperti :
  *Glucosamine - membantu pembentukan kartilaj
  *Kalsium dan Mineral - membantu pembentukan sel tulang yang sihat
  *Omega 3 - bersifat anti radang yang membantu & mencegah masalah sakit SENDI
  *Vitamin D - meningkatkan penyerapan kalsium
  *Vitamin C - bersifat antioksida yang menghalang kerosakan sel dalam SENDI

***semua vitamin ini ada dalam set SENDI Shaklee
      #Advanced Joint Health Tablet
      #Omega Guard
      #Ostematrix


Healing Crisis?
Akan melalui proses penyembuhan dalam 4 peringkat:
- inflamasi dan pembekuan darah (72 jam)
- pembentukan tulang lembut (2 hari ke 2 minggu)
- union (sembuh sepenuhnya) (3-6 bulan)
#Kesimpulannya amalkan set SENDI Shaklee untuk penyembuhan yang mudah & terbaik.
  InshaAllah...dengan Izinnya.
  Wallahhua'lam.......


Set SENDI Shaklee

AJHT - Advanced Joint Health Tablet

-> mengeluarkan tulang rawan yang sihat melalui 3 peringkat:
*menyokong keselesaan SENDI
*memelihara tisu penyambung yang sihat
*meningkatkan kesan kusyen pada SENDI

OmegaGuard

-> mengurangkan inflamasi
*melambatkan degradasi tulang rawan
*mengurangkan keradangan SENDI
*bertindak sebagai pelincir
*meningkatkan kesihatan SENDI

OsteMatrix 

-> mengekalkan sel tulang yang sihat
*kalsium penting untuktulang, otot, ligamen
*magnesium dapat mengimilasikan Kalsium ke dalam tulang & mencegah pembentukan kalsium dalam tisu-tisu lembu & SENDI-SENDI
*membantu mengurangkan gejala OSTEOARTHRITIS



Sabtu, 25 Oktober 2014

Kuatkan Tulang & Sendi Dengan Kombinasi Hebat Shaklee



Apabila usia meningkat, kita akan lenguh-lenguh sendi. Kita perlukan suplement kesihatan untuk merawat sendi supaya lebih kuat, fleksibel dan bebas bergerak.


Jom kenali apa itu SAKIT SENDI.

Osteoarthritis lebih mudah dikenali sebagai sakit sendi. Ia merupakan sejenis penyakit sendi yang mempunyai ciri keradangan. Sendi pula ialah bahagian badan di mana dua tulang berlainan bertemu.

Ia berlaku apabila tulang rawan yang membentuk permukaan sendi menjadi haus. Ini akan menyebabkan sendi menjadi bengkak, sakit dan kebas dan menjadi punca kepada kemerosotan sendi tulang yang progresif (penyakit degeneratif sendi).

Keradangan berlaku kerana darah (tidak cukup khasiat) yang dibekalkan kurang meskipun seseorang itu sihat. Ini kerana, tubuh badan tidak boleh menghasilkan zat makanan yang mencukupi bagi menyelaras dan memastikan kadar pemulihan dan pembaharuan yang diperlukan.

Sendi yang selalunya berlaku keradangan adalah lutut. Hal ini demikian kerana, lutut adalah sendi yang menampung berat badan kita dan sentiasa digunakan sepanjang hidup kita.

Berikut adalah tanda-tanda penyakit Osteoarthritis:

Sakit pada sendi yang terlibat.Kesukaran untuk membengkokkan atau meluruskan sendi akan berlaku.Sesetengahnya akan mengalami kebengkakan.Adanya pembesaran tulang sendi.

Bagaimanakah cara nak mengatasi sakit sendi ini? Senang sahaja. 
Amalkan tiga kaedah ini:




Kaedah 1 : Mengekalkan tulang rawan yang sihat



Advanced Joint Health Tablet memberikan manfaat kepad sendi dalam tiga(3) cara :

(i) menyokong keselesaan sendi
(ii) memelihara tisu penyambung yang sihat
(iii) meningkatkan kesan kusyen



Kaedah 2 : Mengurangkan inflamasi



Omega Guard Shaklee adalah omega3 yang  melambatkan degradasi tulang rawan. ia boleh mengurangkan reaksi keradangan dalam sendi-sendi..jadi ia boleh membantu mengurangkan gejala-gejala dalam penyakit sendi. omeg- juga bertindak sebagai pelincir. ia membantu kita untuk bergerak dengan lebih bebas.Kajian terkini menunjukkan pengambilan asid lemak omega 3 bersama glukosamina dapat meningkatkankesihatan sendi daripada mengambil glukosamina sahaja. 




Kaedah 3 : Mengekalkan sel tulang yang sihat



Ostematrix Kalsium penting untuk kesihatan tulang, otot dan ligamen. Magnesium pula diperlukan untuk mengasimilasikan kalsium ke dalam tulang dengan mencegah pembentukan kalsium dalam tisu-tisu lembut dan sendi-sendi. Ramai orang mengambil terlalu banyak kalsium tetapi tidak cukup magnesium. Kajian menunjukkan pengambilan kalsium berlebihan bukan sahaja membantu menguatkan tulang temulang tatapi juga membantu mengurangkan gejala osteoarthritis.



Ahad, 13 Julai 2014

Advanced Joint Health Tablet Untuk Kesihatan Sendi Berpanjangan



Advanced Joint Health Tablet Shaklee utk Kesihatan Sendi yang berpanjangan... 

Menyokong Kesihatan Sendi Berpanjangan Shaklee Advanced Joint Health Tablet ialah satu formulasi proprietari yang menampilkan kombinasi bahan-bahan yang amat berkesan, yang dapat menyokong pergerakan, kelenturan sendi dan fungsi sendi yang sihat. Ia dihasilkan dari ramuan aktif yang bertindak dengan pantas bagi menyokong makanan kesihatan yang diperlukan oleh sendisendi.

Shaklee Advanced Joint Health Tablet mengandungi ekstrak unique Boswellia aktif dengan paten tertunda, ekstrak Jagung dan nutrien penting lain termasuk Zink, Tembaga, Mangan dan Vitamin C untuk membantu meningkatkan keselesaan sendi dan pergerakan. Dengan menggunakan tumbuhan dan bahan-bahan berasaskan mineral, Shaklee Advanced Joint Health Tablet ialah formula sayur-sayuran 100%.

Manfaat Shaklee Advanced Joint Health Tablet ini ialah dalam 3 cara iaitu:

* Menyokong keselesaan sendi (Ekstrak Boswellia) dengan menghalang pembentukan bahan kimia yang menyerang tulang rawan. Ekstrak Boswellia digunakan dalam perubatan Ayuveda untuk menyokong kesihatan sendi sejak berkurun lamanya,. bahan aktif utama ekstrak Boswellia ialah asid boswelik yang berfungsi sebagai anti-radang semulajadi.

* Bertindak sebagai kusyen (Ekstrak jagung) membantu mengekalkan tulang rawan. Ekstrak jagung membekalkan satu sumber yang pekat dengan glukosamina yang berfungsi untuk meningkatkan sokongan kusyen sendi dan pemeliharaan tulang rawan. Glukosamina ialah blok binaan utama bagi membina tulang rawan dan lendir bagi melincirkan sendi. Ia juga ditemui dalam tendon dan ligamen.

* Memelihara tisu penyambung yang sihat (zink, tembaga, mangan dan vitamin C). Sebagai nutrien pentinng dalam kesihatan sendi, zink, tembaga, mangan dan vitamin C membekal sokongan nutrien untuk kolagen dan komponen tisu penyambung lain memberikan kekuatan dan struktur terhadap sendi.


Majalah iSihat September 2012



Sabtu, 24 Mei 2014

CADANGAN SET KESIHATAN SENDI SHAKLEE

Cadangan Set Kesihatan Sendi Shaklee


Cadangan Set kesihatan sendi Shaklee ni..rata2 yang cari mesti untuk mak atau ayah kat kampong...Alhamdulillah.Saya bangga bila ada anak2 yang sanggup berkorban wang ringgit untuk meringankan kesakitan ibubapa mereka. Sape tak sayang mak ayah kan...Ok bagi yang mengalami sakit sendi kat lutut ke, tulang belakang yang mana ada sendi2 tu...elok la cuba set ni...paling kurang boleh cuba Advance Joint Health tablet dulu. Lagi bagus ambil 1 set la kan.. boleh baca ringkasan fungsi setiap supplement dalam set ni kat bawah..Kalau rasa berkenan dihati boleh hubungi saya pada nombor tertera..Harga pasti terbaik untuk uolls. 
  
●Advance Joint Health Tablet
Menyokong keselesaan sendi : Ekstrak Boswellia menghalang pembentukan bahan kimia yang menyerang tulang rawan
Bertindak sebagai 'kusyen': Ekstrak jagung membantu mengekalkan tulang rawan
Memeliharan tisu penyambung yang sihat: Zinc, copper, manganese dan vitamin C merupakan nutrian penting dalam kesihatan sendi dengan membekalkan sokongan nutrient untuk kolagen dan komponen tisu penyambung lain yang memberikan kekuatan dan struktur terhadap sendi.

●Omega Guard
Pengambilan Omega akan mengurangkan radang pada sendi. Selain itu pengambilan omega juga mengurangkan risiko sakit Parkinson

●Ostematrix
 Vitamin kalsiuam yang membantu meningkatkan kesihatan tulang, meningkatkan kepadatan tulang dan mengelakkan symptom osteoporosis. Pengambilan kalsium secara konsiten bukan sahaja membantu masalah tulang juga membantu masalah sembelit, mencantikkan kulit serta melegakan pengecutan







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...