Pages

Memaparkan catatan dengan label Vita-E Complex. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label Vita-E Complex. Papar semua catatan

Khamis, 8 Jun 2017

Suplemen Untuk Kecantikan Kulit



SET NI SESUAI UNTUK ANDA YG MENPUNYAI MASALAH MUKA BERJERAWAT.......... nak pudarkan bekas2 jerawat mahupun chicken pox.

Serius.....

Dengan set ni... boleh kembalikan KECANTIKKAN KULIT YG SUNGGUH LUAR BIASA.

Bukan saja utk cantik..... ianya boleh bekalkan tenaga dibulan puasa dan boleh daptkan kembali berat badan yg IDEAL ☺

Khamis, 6 April 2017

Set Kecantikan Shaklee Yang Pasti Kulit Jadi Flawless


Fungsi setiap vitamin yang dicadangkan dalam Set Kecantikan Shaklee:


B-Complex

Bersifat anti stress dan membantu melindungi kulit dari pancaran matahari. Salah satu punca kulit kusam adalah terlalu banyak terdedah pada matahari. Lebih B-Complex diperlukan oleh orang yang terdedah kepada matahari kerana B-Complex berfungsi sebagai pewarna kulit (melanin) yang rosak. B-Complex juga membantu melancarkan perjalanan darah untuk kesan kulit lebih muda dan glowing/berseri.


Vitamin E Complex

1 kapsul vitamin E sehari membantu melambatkan penuaan, mengurangkan kedut, garis halus, parut, jerawat dan bintik penuaan. Ianya mampu memulihkan tekstur kulit muka dan seluruh tubuh dari dalam. Vitamin E juga dapat menghilangkan parut dan jeragat dari dalam struktur kulit, bengkak dan ulser kulit. Boleh disapu terus pada luka untuk mengurangkan kesan parut.


Sustained Release Vita C Plus

Vitamin C dapat membantu proses pembaikan tisu (bekas² jerawat & parut) dan mencerahkan kulit. Ia juga merangsang pembentukan dan peningkatan produksi kolagen kulit secara semulajadi, yang akan menjaga kekenyalan, kelenturan, serta kehalusan kulit. Vitamin C amat terkenal dan sebati sebagai regim kecantikan sejak dahulu lagi. Pengambilan Vitamin C setiap hari untuk kulit yang lebih cerah, melambatkan penuaan, dan menghalang pembentukan pigmentasi yang merupakan penyebab utama kepada jeragat pada kulit.


Energizing Soy Protein (ESP)

Protein penting kepada mereka yang ingin kulit yang cantik dan ton warna yang sekata. Mereka yang mempunyai bekas jerawat yang berwarna hitam adalah disebabkan kekurangan protein untuk membina sel baru dan menyingkirkan sel mati yang berwarna hitam tersebut. ESP mengandungi asid amino yang penting untuk membina kuku, otot, rambut, kulit dan lain-lain. Ia merangsang pembentukan semual sel kulit dan otot, mengurangkan kedutan, mengembalikan kulit yang cerah dan kepejalan otot, mengurangkan pigmentasi dan mengurangkan kesan parut. Pengambilan ESP yang kerap adalah kunci kepada awet muda.



Ahad, 2 April 2017

Testimoni Kulit Lembut Dam Flawless Dengan Vitamin E



Vitamin E Complex Shaklee
------------------------

Terkenal sebagai vitamin cantik. Vitamin E bagus untuk mereka yang inginkan kulit lebih cantik, lebih licin, dan awet muda sentiasa.

Bersifat anti-penuaan, ia dapat mengurangkan garisan halus, tanda penuaan pada wajah

Membantu memudarkan/mengurangkan parut dan masalah jerawat

Memperbaiki peredaran darah lalu menjadikan wajah berseri dan tak kusam, secara tak langsung, kulit bersih dari jerawat dan jeragat

Menjadikan anda tampak lebih muda dengan membantutkan penuaan sel yang disebabkan oleh radikal bebas.

Membantu dalam mendapatkan rambut yang cantik, sihat dan lebat.

Mengawal pengeluaran sebum minyak pada wajah ( bagus untuk kulit berminyak)


Yg ni salah satu testimoni VITAMIN E, KULIT LEMBUT, FLAWLESS 

Sabtu, 1 April 2017

Vitamin Cantik


Raya nak dekat.... patutle orang tak berhenti henti tanya pasal Suplemen Sekawan ni....

Akak... ada vitamin E & C tak?? Saya nak cantik raya nanti.... WOW

Rata rata ada SET SKINCARE sendiri. Tapi still cari vitamin E & C! Nak tahu kenapa???? Ni semua gara depa nak perbaiki yg kat dalam dulu. Nak bagi perbaiki penuaan kulit dulu. Insha Allah... bila kulit dalam cantik... kulit yang luar akan nampak GLOWING GLOWING...


Banyak kelebihan VITAMIN E & C ni. Bukan sahaja untuk KULIT CANTIK tapi.... jom klik
⤵⤵⤵⤵⤵

Isnin, 13 Mac 2017

Vitamin E Selalu Dikaitkan Dengan Kecantikan


Vitamin E???!
Oh ya... ramai yang tak tahu bahawa Vitamin E boleh membantu kita merawat kulit wajah yang bermasalah. Sebelum merawat luaran.. haruslah kita merawat dalaman untuk mendapatkan kulit yang cantik dan lembut seakan bayi...

VITAMIN E....
✔Merupakan antioksidan yang kuat. Ia bertindakbalas terhadap bahan kimia yang reaktif yang boleh menyebabkan kerosakan kulit. 

✔Berkemampuan menyerap tenaga dari sinar ultraviolet (UV). Sangat2lah penting dalam melindungi kulit dari radikal bebas yang dihasilkan dari sinar UV.

✔Secara semulajadinya vitamin E ni dah memang ada pada lapisan kulit kita yakni lapisan epidermis (lapisan kulit paling atas) ia mempengaruhi penghasilan sebum (bahan berminyak dari liang roma)..

➡ Kalau untuk produk kosmetik, untuk kulit kering mesti akan disertakan dengan vitamin E. Dengan vitamin E kulit kita akan menjadi lebih lembut, tidak terlalu berminyak dan tidak kering. Vitamin E ni boleh juga disapu terus pada kulit atau dibuat masker.

Dah abes citer pasal bestnya Vitamin E untuk Kulit Yang Cantik... jom kita lihat TESTIMONI nya⤵

Testimoni 1

Testimoni 2

Testimoni 3

Sabtu, 11 Mac 2017

Istimewanya Vitamin E Shaklee


Apakah keistimewaan Vita E Complex Shaklee?
Vita E Complex Shaklee adalah istimewa dan berbeza daripada vitamin E lain yang terdapat di dalam pasaran kerana:
✔Mengandungi vitamin E (d-alfa tokoferol) yang asli daripada minyak sayuran (minyak soya organik dan minyak biji gandum)
✔Mengandungi 10mcg selenium dalam setiap kapsul yang melengkapkan fungsi Vitamin E
✔Mengandungi 400IU vitamin E semulajadi dalam setiap kapsul
✔Diestrak khas dengan aktif secara fisiologi
✔Digabungkan dengan 8 jenis vitamin tambahan
Vita E Complex Shaklee adalah HALAL, mendapat sijil pengesahan dari KKM,tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan. 

Jumaat, 10 Mac 2017

Risiko Kurangnya Vitamin E Shaklee



Apakah risiko yang bakal dialami jika kekurangan Vitamin E?
Antara kesan yang akan berlaku apabila seseorang itu kekurangan vitamin E didalam tubuh badan adalah:
🔗Risiko sel darah merah terbelah/pecah
🔗Mengalami kesulitan ketika berjalan
🔗Mungkin mengalami masalah gugur rambut
🔗Perubahan degenerative dalam sistem saraf dan otot
🔗Tona warna tidak sekata pada kulit
🔗Mudah mengalami keradangan
🔗Anemia
🔗Gangguan penglihatan

Rabu, 8 Mac 2017

Manfaat Vitamin E Shaklee


APA FUNGSI DAN MANFAAT VITAMIN E?

VITAMIN E bertindak sebagai:
Awet mudaMembaiki peredaran darah, memperbaiki tisu, rawatan PMSMengurangkan parutMeningkatkan kesuburan untuk lelaki & juga wanitaKulit dan rambut sihat, cantik & lebatMerawat masalah keintimanMerawat masalah seksual lelakiVitamin E juga boleh dijadikan sebagai masker semulajadi

Pastikan anda mendapat vitamin E Shaklee dengan 25 manfaat berikut:
1. Melambatkan penuaan: Antioksidan yang tinggi dalam Vitamin E mampu melambatkan proses penuaan pada mereka yang mengamalkannya
2. Membantu mengurangkan kesan regangan atau stretchmark akibat kehamilan dan kegemukan lalu.
3. Pencegahan penyakit katarak
4. Mencegah penyakit jantung
5. Melindungi struktur membran daripada rosak
6. Mengekalkan struktur paru-paru, hati dan membran sel darah merah
7. Membantu melancarkan peredaran darah
8. Membantu memelihara pembekuan darah yang normal dan penyembuhan
9. Mengurangkan parut(boleh disapu pada tempat parut)
10. Mengendurkan otot kaki dari kekejangan
11. Meningkatkan pengeluaran air mani
12. Mengekalkan kesihatan saraf dan otot
13. Menguatkan dinding kapilari
14. Mengurangkan tekanan darah
15. Membantu mengekalkan  kecergasan dan meningkatkan prestasi atlit
16. Kulit dan rambut menjadi sihat
17. Mencegah anemia
18. Mengurangkan risiko kanser prostat di kalangan penghisap rokok
19. Memperlahankan perkembangan penyakit Alzheimer atau nyanyuk
20. Membantu menghilangkan parut, jerawat, jeragat dan tompok hitam
21. Membantu kesuburan(termasuk dalam set kesuburan Shaklee) dan mengelakkan keguguran
22. Merapatkan hubungan suami isteri@Vitamin Cinta
23. Membantu mencegah "retrolental fibroplasia", sejenis gejala mata yang boleh menjangkiti bayi pramatang.
24. Sangat membantu dalam rawatan "premenstrual syndrome" dan penyakit fibrocystic buah dada.
25. Mengandungi grape seed atau biji anggur yang juga penting dalam pencegahan kanser dan penyakit kardiovaskular.
Banyak sungguh khasiat dan kebaikan Vita-E Complex. Bukan itu sahaja, menurut satu kajian tentang vitamin E, pengambilan Vitamin E sebenarnya dapat membantu mencegah sehingga 80 jenis penyakit.


Isnin, 1 Jun 2015

Promosi Shaklee Jun 2015 - Vitamin Cantik

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْمِ
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ



DIA...... KEMBALI LAGI!! UNTUK MENYERIKAN RAYA ANDA!! UNTUK YG NAK KELIHATAN GLOWING RAYA NANTI... MARI PAKAT2 ORDER!! INSHA ALLAH!! PASTIKAN KULIT ANDA CANTIK BERSERI RAYA NANTI!!





PROMOSI HANYA UNTUK BULAN JUN 2015 SHJ!!



Info Vitamin Cantik>>



V I T A M I N C 500mg (180 kapsul)

-untuk rawat kulit berjerawat, kulit bermasalah, resdung, penyakit SKURVI, bantu kulit jadi lebih sihat & cerah

-mengurangka simptom alergik

-untuk kanak-kanak atau dewasa yang mudah kena selsema/demam, sembelit, kurang selera makan, kanak-kanak ADHD

-menguatkan tulang , gigi & gusi, otot & salur darah supaya sihat

-anti-oksidan semulajadi

-mengekalkan integriti sel

.

V I T A M I N E (120kapsul)

-untuk kulit berjerawat, resdung, ekzema, kulit kusam, -menolong melawan penuaan pra-matang pada kulit

-mengurangkan risiko jantung

-menyokong prestasi otot dan mempercepatkan pemulihan

-anti-oksidan

-untuk bagi luka cepat sembuh

-hilangkan parut & stretch mark

-membantu kesuburan lelaki & wanita

-memekatkan air mani lelaki serta memperbanyakkan pengeluaran sperma

.

UNTUK LEBIH CEPAT BERKESAN!! SEELOKNYA AMBIL B COMPLEX SEKALI

.

.

B C O M P L E X (120 kapsul)

-kawal stress, migrain, kemurungan, letih, lesu -meningkatkan fungsi otak

-bantu pencernaan, tingkatkan stamina, kawal kolestrol

-menggalakkan kesihatan jantung, metabolisme tenaga & replikasi DNA yang sihat

-sangat sesuai juga kepada pelajar, pekerja, ibu hamil, ibu menyusu & ibu berpantang





Sabtu, 14 Februari 2015

#Testimoni - Koleksi Testimoni Kulit Cantik Cerah

Testimoni (1)
Cantik tak kak ton?? Jangan jeles ye kawan2 bila lihat orang lain #CANTIK. #TestimoniEsp.. perubahan yang POSITIF bila wajah kelihatan cerah hanya KONSISTEN dengan ESP...



Testimoni (2)

Kulit Cantik Cerah dengan Vitamin E & C




Kelebihan Set Kesuburan Shaklee


👉Dah lama kahwin. Bila nak ada anak ni??
👉Takkan anak sorang je?? Bila nak tambah??
.
Persoalan begitu sering ditanya!! Dah belum nak ada rezeki kan.. jom mencuba SET KESUBURAN SHAKLEE.. Mana tahu boleh membantu.. tak salah sekiranya kita BERUSAHAkan

.
.
KELEBIHAN SET KESUBURAN
✔Lengkap dengan multivitamin
✔ Menyihatkan sel telur & sperma
✔ Meningkatkan kuantiti & kualiti ovum & sperma
✔ Menstabilkan kitaran haid
✔ Meningkatkan tahap kesuburan suami isteri
✔Menyemarakkan hubungan intim
✔ Lebih murah dari kos rawatan hospital
✔ Kebarangkalian untuk hamil lebih tinggi



Rabu, 24 Disember 2014

#KelasOnline - Vitamin E Untuk Kesuburan Dan Vitamin Cinta By Master Anida

Kelas Online
Vitamin E Untuk Kesuburan & Vitamin Cinta
by MasterAnida
23 Disember 2014
9.00 malam Hingga 10.00 malam




Perkongsian dari Master Anida yang bertajuk VITAMIN E untuk KESUBURAN dan VITAMIN CINTA... Tajuk yang meletop, hot & sensasi...ehehehe.... tersangatlah teruja kami mendengarnya. Kelas patut habis pukul 10 malam tapi hampir 12 malam baru habis... semangatkan kami. Anda yang inginkan cahaya mata, patut baca entry fza kali ni. Fza memang nak share ngan anda semua apa yang fza dapat malam tu... jom mulakan kelas......study baik-baik ye...
PENTING UNTUK ANDA YANG INGINKAN ZURIAT....


Tahukah Anda apa makna KESUBURAN?
  • KESUBURAN adalah kebolehan melahirkan zuriat. Jadi parents. So, nk tahu kita subur ke tidak, tunggu bila dh kahwin & jadi mak ayah, ada anak, itu bermakna kita suami isteri subur.


Selalunya masalah KESUBURAN biasanya mesti orang tuding jari kat wanita kan?
Mungkin sebab isteri yang bawa baby. Jadi isteri yang kena kata TIDAK SUBUR andai kalau isteri tak pregnant2 lagi. Kesian si isteri sedangkan punca KETIDAKSUBURAN ini bukan berpunca dari isteri sahaja tetapi dari banyak faktor.

Mengikut dari Google, % sama je suami & isteri yg menyumbang kpd ketidaksuburan. Cuba anda lihat carta dibawah. 


Peratus tidak subur si Isteri & Suami sama sahaja 30%

Biasanya apa masalah yg menyumbang kpd ketidaksuburan?
Jawapan dari rakan kami :-
Punca Penyebab Masalah Kesuburan
  • Pra-testikular iaitu hormon terganggu mengakibatkan testis tidak teransang dan bermasalah menghasilkan sperma. 
  • Testikular iaitu sperma yang sihat tidak dapat dihasilkan berpunca dari sel yang rosak.
  • Post testikular iaitu gagal berejakulasi walaupun berupaya menghasilkan sperma yang normal.
  • Pemakanan, stress, rokok tu faktor yg menyumbang. 

Masalah kesuburan wanita?
  • Gangguan pada telur
  • Tiub fallopio tersumbat
  • Endometriosis
  • Masalah pada rahim

Masalah kesuburan lelaki?
  • Sperma tak matang
  • Gangguan pada pergerakan  sperma

Vitamin E ni siapa yang bagus makan? 
SUAMI atau ISTERI?
  • Vitamin E untuk kesuburan memang lagi bagus utk LELAKI.

Kalau kita tengok point kat atas tadi faktor yg menyebabkan ketidaksuburan lelaki ialah masalah SPERMA kan? Anda tahu tak sperma normal bentuknya macam mana?

Nilah bentuk sperma yang normal,


Kenali Sperma
Bentuk seakan Berudu, ada kepala dan berekor, kepalanya tidaklah besar, ekor pula tak bergulung. Selain itu kepalanya mesti 1 taknak  ada 2 kepala ye.


Sebab itulah Vitamin E  ni sangat2 membantu untuk kesuburan lelaki. Vitamin E ni untuk lelaki kerana
Vitamin E dapat membantu menghasilkan sperma yang sihat dan membantu pergerakan sperma. Selain itu, Vitamin E juga membantu melindungi sperma dari cepat rosak.


Untuk wanita pula, ia membantu menaikkan nafsu. Tetapi wanita yang nak pregnant tak digalakkan ambil Vitamin E kerana kandungan dalam Vitamin E boleh menyebabkan keguguran. Ini kerana Vitamin E tinggi Antioksida. Sebelum pregnant boleh ambil Vitamin E kerana ia membantu melindungi kita dari keguguran. So bila tahu kita pregnant, lebih baik kita stopkan Vitamin E.


Kenapa biji anggur sangat berkait rapat dgn lelaki?
  • Boleh pekatkn air mani serta banyakkan sperma

Cuba perhatikan biji anggur dibawah, ia menyerupai apa ya?

  • Seperti testis lelaki kan..
  • Sebab tu biji anggur ni digunakn utk kesuburan lelaki. 
  • Bentuk dia pun Allah dah jadikan rupa yg sama. 


Fungsi Vitamin E untuk Kesuburan:-

Fungsi Vitamin E

Apa fungsi Selenium dalam Vitamin E?
  • Selenium dalam vitamin E sangat penting dalam pembentukan sperma yang sempurna. Kekurangan selenium menyebabkan penghasilan sperma yang ekornya cepat putus. Kajian juga menunjukkan dgn pengambilan selenium bilangan sperma bertambah 2 kali ganda.
Nota : Ekor cepat putus memang dah tak boleh berenang masuk dalam tiub fallopio.


Antara fungsi SELENIUM


Fungsi Selenium dalam Bahasa Inggeris, Anda Boleh translate dalam Bahasa Melayu kalau tak faham ya.

Testimoni Customer Shaklee:
Salah seorang suami customer yg mkn Vitamin E, dia cakap lambat pancut.
Si isteri merasa puas. bahagiakan!! ehehe


Gambar dibawah pula keadaan sperma if mkn vitamin E


Bentuk Sperma sebelum makan Vitamin E
Selepas makan Vitamin E, hasilnya:
  • Sperma bertambah
  • Bentuk sempurna (tidak 2 kepala)
  • Pergerakan sperma tak melenggang kangkung

Selain VITAMIN E, apa lagi yang terkandung dalam SET KESUBURAN lelaki?



Set kesuburan selain dari Vitamin E
Zink Complex
  • Merupakan mineral penting utk menambahkan bilangan sperma yang berkualiti dan berfungsi. Ikut logik, Peluang utk hamil tinggi sbb berjuta2 sperma yang sihat berenang mencari telur.

GLA Complex
  • Membantu menstabilkan hormon dan memastikan kitaran haid teratur
  • Menghasilkan mukus serviks yg berkualiti dan banyak. Mukus yg bkualiti membantu sperma berenang terus ke uterus.
  • Menguatkn plasenta dan mewujudkan persekitaran yg baik utk telur disenyawakan
Nota :
GLA boleh consume once dh period
Sbb dia bantu utk hormon dan kulit. Bila dah period hormon berubah.
Sbb dia memang fungsi utk hormon wanita.


B Complex
  •  Membantu mengurangkan stress yang mana boleh menganggu proses persenyawaan.
  • Asic folic dlm B Complex penting utk mengurangkan risiko keguguran dan kecacatan pd bayi.


Alfalfa Complex
  • Alfalfa sememangnya dikenali sbg kacip fatimah moden. Juga membantu mengurangkan angin dlm badan. Org kata kalau banyak angin susah nak pregnant
  • Alfalfa juga membantu menyelesaikan masalah keputihan. Keputihan mengganggu persenyawaan dan kehadiran keputihan juga dapat merosakkan sperma.


Suplemen yang lain yang boleh membantu KESUBURAN

Coq Health
  • Membantu pergerakan sperma dan melindungi sperma dari rosak. Dan memanjangkan jangka hayat sperma
  • Utk lelaki yg merokok sangat digalakkan ambil COQ. Sebab orang merokok ni memang sperma dia lemah & mudah kena mati pucuk.

Contohnya 7hb waktu isteri subur. Tp 1hb dia dah buat dah. Tp sperma yang sihat & berkualiti mampu hidup hingga ke waktu subur utk mensenyawakan ovum.
Waktu subur setiap org lain2.

Nak kira waktu subur boleh klik link ni Kiraan Waktu Subur

Nota :
Ovum kita 1 je setiap bulan yang keluar
So memang bergantung pada kuantiti & kualiti sperma merebut utk mensenyawakan ovum
Sperma boleh hidup sehingga 7 hari


Antara makanan yang kaya dengan Selenium





Vitamin CINTA dan Fungsinya


Fungsi Vitamin Cinta - Vitamin E & Alfalfa
Apa VITAMIN CINTA ni?
  • Untuk kembalikan kehangatan seperti malam pertama
  • Vitamin untuk suami & isteri

Vitamin ape yg mengembalikan malam pertama tu?
  • Vitamin E dan Alfalfa Complex

Penting:
VITAMIN E ibarat TONGKAT ALI 💪
ALFALFA ibarat KACIP FATIMAH 👸
Keduanya ibarat JAMU MODEN



Doa untuk dapatkan zuriat





Amalan zikir untuk mendapatkan zuriat
Amalkn sentiasa. 
Niat dalam hati moga Allah membentuk zuriat dalam rahim kita.




Alhamdulillah..
Selesai sudah. Moga ilmu yang dishare Master Anida ni, kita manfaat bersama ya.





Sabtu, 13 Disember 2014

#KelasOnline- Fungsi Vitamin E Untuk Kesihatan By Master Ida Rashid

Kelas Online
Fungsi Vitamin E Untuk Kesihatan
By Master Ida
13 Disember 2014
9.00 Malam





Vitamin E ni kebanyakan orang cuma tahu untuk CANTIK je kan

Padahal vit e ni byk fungsi untuk badan kita

Siapa tahu selain kecantikan vit e berfungsi untuk apa dalam badan kita?
-Utk kesihatan lelaki
-Utk jantung jugak
-Utk lelaki-prostat
-Utk penyembuhan selepas pembedahan
-Utk otak sistem imun
-Utk general health.
-Utk kesuburan lelaki

Dr Hamid Arshat pun menggalakan kita mengambil Vit E selepas bersalin, untuk cepatkan proses penyembuhan luka bersalin mahupun pembedahan lain.

Vitamin E bukan sahaja membantu menghilangkan parut, malah banyak lagi kebaikan lain, seperti:

1. Menjadikan anda tampak lebih muda dengan membantutkan penuaan sel yang disebabkan oleh radikal bebas.
2. Memperbaiki peredaran darah,utk memperbaiki tisu,
3. Melindungi paru2 dari pencemaran udara.
4. Ia memelihara pembekuan darah yang normal dan penyembuhan, mengurangkan parut, mengurangkan tekanan darah, membantu dalam pencegahan penyakit katarak, meningkatkan prestasi atlit, dan mengendurkan otot kaki dari kekejangan.
5. Mengekalkan kesihatan saraf dan otot dan menguatkan dinding kapilari.
6. Vitamin E menggalakkan kulit dan rambut menjadi sihat,
7. Mengurangkan risiko Alzheimer (nyanyuk)
8. Merendahkan kadar kolesterol.
9. Membantu mencegah kanser.
10. Vitamin E boleh meningkatkan pengeluaran air mani pada sesetengah lelaki.
11. Vitamin E juga dikenali sebagai 'vitamin cinta' kerana ia boleh membantu dalam perhubungan suami isteri.
    

Tahukah Anda??
Vitamin E bukan sahaja untuk cantik tapi boleh cegah kanser serta menghilangkan parut.
untuk cantik minum 3Liter air..sebab ada yang ambil vitamin E ni dia kan rasa dahaga.



Dalam vita E ada seleniumkan....benda tu boleh mencegah kanser kulit n kanser pundi kencing
Selenium ni bagus utk sistem peranakan lelaki jugak. Utk kesuburan sperma
Vitamin E ni banyak kelebihan untuk lelaki serta memekatkan air mani.
Selain itu dapat mengurangkan tabiat merokok...

Vitamin E Complex with Selenium & Grape Seed Extract Shaklee yang mengandungi 10mg SELENIUM SEMULAJADI




Buah apa atau SAYUR apa ada vitamin E ??
~ Badam, bayam, gandum
Bayam boleh tambah kan darah (HB)
~ Safflower!



Vitamin C juga sesuai untuk 
- Alergik
- Resdung
    -boleh ambil Alfalfa & Vitamin C





Rabu, 10 Disember 2014

#PromosiShaklee - Collagen Powder

Untuk kecantikan luar & dalam.. 

Collagen Powder #Shaklee




Kolagen!!!!
Atas sebab garis panduan proses pendaftaran yang baharu dikenakan oleh Kerajaan Malaysia, Collagen Powder akan diberhentikan penjualan buat sementara waktu bermula 1 Januari 2015. Ini bermakna anda ada masa sehingga 31 Disember untuk membeli produk ini.

Oleh kerana tempoh pendaftaran permohonan lesen Produk yang baru akan mengambil masa 9-12 bulan, pihak Shaklee berbesar hati memberikan kepada anda PROMOSI BELI 3 PERCUMA 1. Segera dapatkan stok anda kerana penjualan akan diberhentikan bermula JANUARI 2015.



Khasiat Collagen Powder
~Anti-penuaan - menghilangkan liang-liang pori dan kedutan
~Melembab, melicin, menganjal, mencerahkan kulit & menegangkan payudara
~Kesihatan sendi, mata dan tulang

Selain itu, 
Promosi Disember
Untuk Sihat & Cantik
Vitamin C & E
Beli 6 Free 1
Beli 2 Jimat 5%





Jumaat, 5 Disember 2014

#KelasOnline - Vitamin Kecantikan By Master Azah

Kelas Online
VITAMIN KECANTIKAN
By MASTER AZAH
04 DISEMBER 2014
9.00 - 10.00 malam



KEPERLUAN VITAMIN C KEPADA KULIT



Mencerahkan kulit
Membantu kulit jadi lembut, elakkan kedutan dan sebagainya
Tumit kaki menjadi cantik
Menghalang penuaan


- Perlindungan dari matahari

Vitamin C melindungi kulit dari radikal bebas yang terhasil kerana kesan jemur pada cahaya matahari, pencemaran dan kesan merokok. Antioksida dalam Vitamin C melindungi kulit dari radiaso ultraungu dan kesan terdedah kepada cahaya matahari.

Vitamin C mengurangkan kesan sun burn disebabkan oleh radiasi ultra ungu dan seterusnya boleh menyebabkan barah kulit untuk jangka masa panjang.


- Penghasilan kolagen

Kolagen adalah komponen hydroxyproline dan hydroxylysine, 2 elemen untuk mengikat molekul yang meghasilkan kolagen. Ia menyebabkan kulit jadi gebu dan warna tona pada muka. Kekurangan kolagen menyebabkan kulit kusam dan tidak bermaya. Kolagen melembapkan kulit dari dalam dan mengurangkan kedutan dan tanda penuaan

- Penyembuhan luka

Badan menggunakan Vitamin C untuk mengantikan tisu yang rosak sekaligus menyembuhkan luka dengan cepat. Luka yang lambat sembuh adalah kekurangan Vitamin C. Vitamin C meningkatkan keanjalan kulit dan mempercepatkan tisu terbentuk bagi penyembuhan yang cepat.


- Melindungi dari perubahan warna kulit

Vitamin C melindungi DNA dari tindak balas fotokimia yang menyebabkan tumor, perubahan warna kulit dan beberapa jenis barah kulit. Ia juga mengelakkan penghasilan Pyrimidine Dimers yang menjadi punca utama penghasilan melanoma ( masalah kulit).

Vitamin C juga mencerahkan kulit dari masalah jeragat dan tompok-tompok penuaan, membantu kelihatan lebih muda dan kulit lebih lembut 

- Memperbaiki tekstur kulit

Kolagen juga menghasilkan struktur saluran darah yang baikdan vitamin C membantu sistem aliran darah. Saluran darah yang berada bawah kulit membawa oksigen dan nutrien yang menghasilkan kulit yang sihat. Tanpa nutrien yang cukup, kulit akan jadi kasar dan kering. Krim yang mengandungi Vitamin C memperbaiki rupa dan tekstur kulit.

Ia juga meningkatkan pembentukkan elastin yang menebalkan, melindungi dan memulihkan sel kulit. Kesan  tebal pada sel mengekalkan kelembapan, tingkatkan aliran darah pada kulit dan menjadikan kulit gebu.



☞Vitamin C sangat lah diperlukan untuk kulit. Telan sebiji pun dah cukup sebab sebiji Vitamin C bersamaan 7 1/2 biji buah limau. ataupun korang sanggup nak telan 7 biji buah limau setiap hari?





KEPERLUAN VITAMIN E KEPADA KULIT




Membantu mengurangkan parut

Meningkatkan ketahanan sel kulit
Membantu kulit lebih gebu
Mengatasi masalah jerawat dan kulit kering
Memperbaiki struktur asas kulit
Anti penuaan




Selenium dalam Vitamin E untuk apa?

Ini kerana Vitamin E tanpa selenium adalah tidak sempurna, selenium membantu penyerapan Vitamin E dengan cepat dan berkesan.




KEPENTINGAN GRAPE  SEED DALAM VITAMIN E?





BAGAIMANA NAK BUAT MASKER MUKA DENGAN VITAMIN C DAN VITAMIN E



TESTIMONI VIT C DAN VIT E








Isnin, 1 Disember 2014

#PromosiShaklee - Vitamin C+ 500mg dan Vitamin E (Vitamin Cantik Dan Vitamin Seksual)

Assalamualaikum wbt....

Kecoh sana sini bercakap pasal PROMO ITEM bulan ni!.
Hah lah.... promosi VITAMIN CANTIK! VITAMIN SIHAT! VITAMIN SEKSUAL!
Ruginya kalau diabaikan begitu sahaja... 





Inginkan kulit CANTIK, GLOWING2, SIHAT, dengan Shaklee. InshaAllah berkesan...

Cadangan Set Kecantikan Shaklee

☞Promosi: VITAMIN C+ & E
 ~Beli 6 Free 1
 ~Beli 2 Jimat 5%


☞Khasiat VITAMIN C+
~Merawat masalah jerawat
~Merawat kulit bermasalah
~Merawat resdung
~Mencerahkan kulit
~Kulit menjadi sihat
~Merawat selsema/demam
~Masalah sembelit
~Membangkit selera makan
~Menguatkan tulang & gigi serta IQ


☞Khasiat VITAMIN E
~Merawat kulit berjerawat
~Mengatasi masalah resdung
~Merawat ekzema
~Merawat kulit kusam
~Mempercepatkan sembuh luka
~Membantu meningkatkan kesuburan lelaki & perempuan
~Menghilangkan parut & stretch mark



¤¤ Untuk kesan yg lebih optimum....sebaiknya ambil B COMPLEX sekali...B Complex ni anti stress! Kalau kita stress jerawat lagi suka! so dengan B Complex ia boleh atasi Stress kita!




☞Khasiat B COMPLEX
~Kawal stress
~Kawal migrain
~Atasi kemurungan
~Atasi keletihan & lesu
~Bantu pencernaan
~Meningkatkan stamina
~Kawal kolestrol
#Sesuai utk pelajar/pekerja/ibu mengandung, menyusu, & berpantang..




Sabtu, 25 Oktober 2014

Kulit Cantik Putih Gebu Dengan Cadangan Set Kecantikan Kulit

Cadangan Set Kecantikan (Full Set)
VITAMIN C PLUS 500MG
VITAMIN E
ESP SOY PROTEIN ISOLATE POWDER
VIVIX
COQ HEALTH
B COMPLEX
COLLAGEN POWDER


FUNGSI SETIAP VITAMIN 


VITA C 500mg PLUS 

Manfaat utama

1. Membentuk kolagen
- merangsang pembentukan kolagen. Kolagen adalah sebatian asas otot, gusi, rangka dan tulang rawan. 
- oleh itu, ianya mampu mempertingkatkan kedut dan menghalang otot menjadi lembik

2. Mencantikkan Kulit
- ambil vitamin C setiap hari untuk kulit lebih cerah, melambatkan penuaan, dan menyekat
   pembentukan pigmen. Pigmen adalah penyebab utama kejadian jeragat.
- selain itu fungis vitamin c adalah untuk memperbaiki simptom pendarahan, 
- meningkatkan sistem imun,
- memerangi kancer dan mengekalkan kolestrol sihat.


VITAMIN E COMPLEX
Manfaat Utama

1. Anti-penuaan
- 1 kapsul vitamin E setiap hari membantu melambatkan penuaan, mengurangkan kedut, garis halus,
   parut, akne dan bintik penuaan. Ianya mampu memulihkan tekstur kulit dan ton muka,dada dan otot
   paha

2. Memperbaiki parut
-  memperbaiki bengkak dan ulser kulit. Boleh dikenakan terus pada luka untuk mengurangkat kesan
   parut

3. Anti oksidan yang kuat
- pengambilan lebih daripada 1,200IU sehari untuk anti-oksidan yang kuat dan berkesan untuk               melawan kanser, mengukuhkan sistem imin, menghalang atau melambatkan tumor, mengurangkan
  kerosakan akibat radikal bebas. Ianya juga memperbaiki masalah aoksida-katarak dan masalah
  penglihatan

  Selain itu, melindungi jantung, meningkatkan kemampuan reproduktif, kelastarian tenaga,
  memperbaiki arthiritis serta meghalang keguguran.


ESP ( SOY PROTEIN ISOLATE POWDER)

Manfaat utama

1. Awet muda
   asid amino yang penting untuk membina otot, kuku, rambut, darah, organ, kulit, gland
   dan lain-lain. Pengambilan yang kerap adalah kunci awet muda.

2. Membaiki pigmentasi
   membaiki masalah rambut seperti beruban dan rambut gugur, memperbaiki pigmentasi dan 
   kedutan kesan tua.

  Selain itu esp jugak baik untuk hormon, baik untuk masalah prostat, pembekal tenaga 
  dan membaiki memori.


COLLAGEN POWDER

Manfaat utama

1. Pembekal kolagen badan dan semestinya untuk tampak lebih muda dan rasa lebih muda


Tampak Lebih Muda


   A) Kolagen memberi manfaat untuk menguatkan rambut dan merangsang peryumbuhan semula.
   B) kuku jadi kuat, bintik hitam hilang dan pangkal kuku akan akan mengekalkan warna yang sihat
  C) kulit akan kurang kering dan elestasiti bertambah baik dan kulit jugak akan cepat sembuh
      serta mngurangkan parut
  D) membantu menghilangkan tanda penuaan.


Rasa Lebih Muda


A) kolagen membantu menguatkan tulang dan mengurangkan kemungkinan tulang rapuh
B) kolagen jugak membntu dalam mengurangkan geseran pada sendi-sendi.
C) baik untuk mata yang sihat. Sel Glya membekalkan nutrisi kepada otak dan disokong oleh 
    kolagen. ini penting untuk menentukan agar otak anda mendapatkan kolagen yang sepatutnya



VIVIX

Manfaat utama

1. berupaya mengaktifkan pengawalan utama genetik uang menolong melambatkan 
    ~ penuaan pada tahap selular.
    ~ boleh baca link ini ingin tahu pasal vivix.
   
Bertindak dengan 4 mekanisme

1. melindungi dan memperbaiki selular DNA

2. memberi impak positif kepada pengawalan genetik

3. menggalakkan biogenesis ( pembentukan baru ) mitochondria

4. melambatkan pembentukan protin AGE ( ADVANCED GLYCATION END PRODUKS) 


COQ HEALTH PLUS

Manfaat Utama

Kulit anda akan lebih muda kerana?

 CoQ10 meningkatlan peredaran darah untuk membekalkan tisu kulit dengan cukup oksigen
 dan nutrisi untuk pemulihan, rejuvenasi dan penghasilan kolagen. ini mambantu kulit lebih tegang , lebih cerah dan berseri. Dan jangan tidak tahu ia jugak boleh menjadi sunblock...makan sebiji sudah cukup untuk melindungi kulit anda ...bestnya


B COMPLEX



Baik untuk menghalang kemurungan, sakit kepala,,stress serta mood kurang baik..
Oleh demikian...tiadalah mahu marah-marah saja kan..kalu marah-marah saja itu yang muka semacam lepas tue timbullah kedut-kedut dimuka..tak gitu...


Inilah semua vitamin-vitamin yang berkaitan dengan kulit cantik nie..

TESTIMONI CADANGAN SET KECANTIKAN SHAKLEE




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...