Pages

Memaparkan catatan dengan label Testimoni Lecithin. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label Testimoni Lecithin. Papar semua catatan

Rabu, 15 April 2015

Tentang Lecithin Dan Kebaikan Lecithin By Master Dila

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْمِ
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Kelas Online
Kebaikan Lecithin
by Master Dila
14 April 2015
9.00 malam Hingga 10.00 malam


Di sini Fza nak sharekan apa yang Master Dila Sharekan dalam Kelas Online malam hari tu. Tajuk Kelas Online "Kebaikan Lecithin"

APA ITU LECITHIN??

LECITHIN merupakan paling hot Stuff Produk Kurus. Ramai ambil untuk mengawal berat badan. Lecithin berasaskan SOYA, SOYA merupakan sumber Lecithin paling kaya, Paling best dan bebast KOLESTROL. Perlu diingatkan sistem badan kita tidak boleh mengambil Lecithin sendiri. Justeru itu kita disarankan untuk mengambil Lecithin berasaskan SOYA ini untuk melancarkan pengurusan berat dan sistem badan kita.

Setiap 1 capsul mengandungi 530mg Lecithin



Tahu tak ape itu  TRIGLPYCERIDES??
Triglpycerides tu ialah lemak yang tepu dalam darah kita.. selalu nya pada yang nak menopause ni lemak dia tepu ckit..

Siapa yang sesuai ambil LECITHIN?
Ini yang sesuai ambil Lecithin

Kebaikan LECITHIN

1. Lecithin membantu mencegah penyakit yang berkaitan dengan lebihan lemak dalam badan seperti DARAH TINGGI, STROK DAN SAKIT JANTUNG SERTA LAIN-LAIN.

2. Lecithin memecahkan lemak. Jika diambil sambil kita bersenam ia lagi mempercepatkan pembakaran lemak berlaku.


3. Lecithin juga main peranan menyerap zat2 penting dan saluran darah kedalam sel badan kita.


4. Lecithin membantu melindungi sel darah merah kita dari serangan virus dan bakteria.


5. Lecithin sangat baik untuk meningkatkan daya ingatan sebab lecithin dapat membantu mengelakkan kita daripada penykit seperti ALZHEIMER DISEASE (Lecithin adalah makanan otak dan saraf.


6. Lecithin dapat membantu masalah insomnia,iaitu sumber kepada hormon NEUROTRANSMITTER yang membantu proses tidur


7. Lecithin adalah asid lemak yang penting bagi paru2. Bagi mencairkan mukus dan melegakan IRRITATION.


8. Lecithin membantu mencegah Eczema, kerana ia adalah zat2 kecantikkan (untuk kulit + rambut)


9. Lecithin bertindak sebagai  pelincir kepada sendi2 badan lain.


10. Lecithin diperlukan dalam penghasilan hormon EPINEPHRINE yang diperlukan bagi mencegah simptom menopause dan PMS.



Testimoni
Yg bestnye kan. Lecithin dpt tmbh susu jgk. Customer sy ade bg feedback ritu


Nota Penting


Untuk mendapat KESAN yang terbaik dalam pengambilan LECITHIN, kita harus lah mengambil air paling tidak 3 liter untuk 1 hari. Insha Allah, pasti berjaya turun berat badan yang banyak.


Cara Pemakanan Lecithin
Ikut pada keserasian, boleh ambil selepas atau sebelum makan dengan syarat 6 BIJI DALAM 1 HARI
~ Sekiranya ambil sebelum makan, anda akan rasa tekak loya-loya, tak lalu makan (selera makan kurang). Dengan ini, lagi cepatlah berat anda turun
~ Sekiranya ambil selepas makan, ia membantu anda untuk PECAH+BUANG LEMAK YANG KITA MAKAN.... 
So, terpulang lah pada anda!!!


Tahukah anda, Apakah kesan pengambilan LECITHIN??


Kesan pengambilan Lecithin
Ya Allah, bestnya LECITHIN kan, rugilah kalau sapa2 yang tak amalkan...atau abaikan....kejam tak ayat ni??? ehehehe..... 

Sumber kandungan makanan yang tinggi dalam lecithin ialah 
1.Telur 
2. Soya 

Lecithin shaklee
Dibuat soya semulajadi 100%


 Fungsi Lecithin

  • Menyerap vitamin larut lemak
  • Memecahkan lemak & kolestrol
  • Perlangsingan
  • Cantikkan otot dan kulit
  • Menghalang high BP
  • Membantu penyerapan nutrien kedalam sel
  • Menghalang pembentukkan sirosis Hati (Mendapan Lemak)
  • Menghilangkan pembentukkan batu karang
  • Mempertingkatkan daya ingatan dan meringankan stress
  • Memperbaiki daya ingatan dan menghalangkan ALZHEIMER.
  • Menghalang tekanan darah tinggi.
  • Beri mudah tidur
  • Pecahkan ketul2 susu ibu dari bengkak.
  • Mereka yang mengalami inflamasi seperti pesakit gout melancarkan perjalanan darah.


Kandungan yang ada didalam lecithin ialah

Asid linoleik - AMAT DIPERLUKAN OLEH BADAN. TAPI BADAN KITA TIDAK BOLEH MENGHASILKANNYA. JADI IA PERLU DIAMBIL MELALUI DIET HARIAN.

Kolin - Satu komponen NEUROTRANSMITTER. (proses tidur)

Asetikolina - BEKALAN BIOKIMIA UNTUK MENGHANTAR MESEJ DIDALAN OTAK DAN SISTEM SARAT

Inositol - SEBAGAI KOMPONEN UTAMA MEMBRAN /SELEPAS SEL DALAM TISU DISELURUH BADAN.

Nota : Lecithin sangat elok pada org tua yang sakit pelupa tau..

Antara TESTIMONI yang dishare



Ni berjaya KURUS dalam 1 bulan sahaja
 



Jom Kita Lihat TESTIMONI Master Dila sendiri SEBELUM DAN SELEPAS Amalkan SET KURUS SHAKLEE hingga BERJAYA TURUN 30KG dalam masa 4 BULAN sahaja.

Master Dila Semasa Remaja. Lihat Fizikal & Rupanya.... ni dulu ye.....

 Master Dila Semasa Lepas Bersalin Anak Kedua

Ni Gambar Master Dila Yang SEKARANG, SELIM , KURUS, LANGSING & CANTIK.


Cara Diet Master Dila Selain Amalkan Suplemen Set Kurus Shaklee
*Puasa
*Jaga Pemakanan
*Buat air DETOX



Air Detox

Menu Makanan Harian Master Dila
Pg 1bj telur rebus..
Lunch ratah sayur sup je
Dinner pukul 4 atau 5pm
2bj rebus tauhu cicah kicap

Jika lapar Master Dila ambil air masak je .. sebab tu bukan kita lapar tp bdn kita perlu air.. ramai org silap mereka ingat meke lapar tapi sebenarnya dahaga..

Masa mlm mkn buah.. jambu cicah asam..
Jika kelapangan mkn buah jugak dlm pukul 2ptg mcm tu kdg xmkn hehe

Jika rasa nak tumpang boleh minum Cinch Shake Mix Atau Esp, boleh juga minum milo untuk tambah gula dalam darah.


Nota Penting Amalkan Shaklee Sambil Berdiet

  • Membantu bg tenaga..
  • Kulit kusam
  • Muke pucat
  • Rambut gugur reput

Bagaimana cara Master Dila Guide Customer??
  • Bagi semangat pada mereka
  • Rajin puase..
  • Minum air masak banyak
  • Makan buah
  • Sayur
  • Kawal jenis makanan
Cara Pengambilan Makanan 

Untuk Kurus Langsing, Pemakanan Yang Harus Dielakkan :-
  • Mee goreng
  • Goreng2
  • Kueh2 berhoreng
  • Mknan ringan terutama keropok kentang
  • Kek
  • Gula
  • Air soda (gas)

Sekian, Wasalam.

Kredit To Master Dila



Sabtu, 20 September 2014

#Shaklee_Effect - Testimoni Kurus Dengan Cadangan Set Kurus Bajet Shaklee

#shaklee_effect


Nak dapatkan badan yg kurus bukannya senang... selain control pemakanan.. fza terpaksa ambil supplement tambahan.. fza ni jenis makan byk,  3-4 hari baru le nak membuang... dah tu sembelit le pula... sekarang semuanya ok setelah serasi dengan Cadangan Set Bajet Kurus... Perut dah tak buncit... dah nampak macam anak dara... Alhamdulillah...

#pengambilan_supplement_kena_konsisten
#banyakkan_minum_air_masak
#kurangkan_pengambilan_air_manis
#jaga_pemakanan

Nak tahu tak.. supplement apa yg fza ambil??

Dah tentule Cadangan Set Bajet Kurus Shaklee
LECITHIN+HERB LAX



**Jom baca pasal Lecithin & Herblax...

~ Lecithin 
berasaskan soya ye.. bukan daripada haiwan.. sebiji kapsul Lecithin Shaklee adalah seberat 530mg.. dan bagi mereka yang ingin menurunkan berat badan, kita memerlukan 4000mg sehari untuk ia berfungsi membakar/mengemulsikan lemak-lemak di dalam badan kita..

Lecitin dinamakan “pengemulsi semulajadi” kerana ia mempunyai kesan ‘melekat pada lemak’….dalam kata ringkasnya,ia menyebabkan lemak tu ‘terapung’ dalam darah…dan seterusnya mencegah lemak dari melekat pada dinding membran..

Kenapa kita perlukan Lecithin ni untuk menurunkan berat badan ye?

Lecithin tak boleh dihasilkan oleh badan manusia; tetapi ianya sangat diperlukan oleh badan kita. Lecithin boleh diperolehi melalui kuning telur, jagung serta biji kacang soya…(dan tahukah anda?? Soybean Lecithin is the richest cholesterol-free source of lecithin!Woww!)…dan yang menariknya.. Lecithin Shaklee memang berasaskan kacang soya!! (*_^)

Jom kita tengok 13 kelebihan Lecithin Shaklee yang berasaskan kacang soya ni >>>

Lecithin bertindak sebagai pelarut utk kolestrol, triglycerides dan lemak-lemak yg lain. Ia membantu mencegah penyakit2 seperti high blood pressure, stroke,heart disease serta arteri yg mengeras … Malah sesetengah pakar mengesyorkan pengambilan sehingga to 6,000-7,000mg sehari jika berhadapan dgn masalah kesihatan yg sebegini.Kenapa mereka yang hendak menurunkan berat badan suka & perlukan Lecithin ni? Sebab ia bertindak mengemulsikan lemak (ayat simplenye.. memecahkan lemak).. Dan Lecithin mampu membakar lemak lebih cepat jika disertakan dengan senaman yang bersesuaian tau… Pengambilan Lecithin 4,000mg sehari pasti membuahkan hasil yang diidamkan.Lecithin memainkan peranan utama dalam penyerapan zat2 penting dari saluran darah ke dalam sel2 bdn..Tanpa lecitin yg mencukupi..membran sel akan mengeras dan seterusnya menyukarkan proses penyerapan….Banyak faktor seperti bahan2 kimia dari persekitaran yg tercemar, bahan2 metal, dadah, food additives, pesticides, etc.. semuanya menyebabkan membran sel mengeras yang mana pastinya menyukarkan proses penyerapan zat2…jadi dgn cara menambahkan pengambilan Lecithin, pasti ianya keputusan yg bijak.,Lecithin membantu mengurangkan atau mencegah penyakit berkaitan hati.…Lecithin merupakan sebahagian dari unsur yang mengelilingi fiber saraf. Tanpanya, fungsi saraf ni kurang efisien. Sebab tu mereka2 yang menderita akibat multiple sclerosis, fibromyalgia, tekanan, PMS, dapat merasakan kesan yang positif apabila mengambil Lecithin.Lecitin membantu sistem imunisasi dengan membalut sel darah merah kita dan seterusnya memberi perlindungan dari serangan virus, kuman dan bakteria. Di samping itu, struktur Lecithin itu sendiri melindungi sel dari teroksida.Lecithin juga dikenali sebagai makanan otak dan saraf. Ia membantu sel otak berkembang,penting dalam transmisi saraf impuls dalam otak dan memainkan peranan dalam neuro transmitter (berkaitan short term memory). Lecithin dipercayai mampu mengurangkan atau mencegah senility (nyanyuk) atau Alzheimer’s disease. Malah sesetengah pakar menyarankan pengambilan 7,000mg sehari utk memulihkan sistem ingatan…Lecithin juga dikatakan sumber hormon neurotransmitter; di mana ia menggalakkan proses tidur. Kekurangan hormon ini dikatakan menjadi punca insomnia.Lecithin adalah asid lemak perlu yang penting dalam penjagaan paru2 kerana kebolehannya mencairkan mukus dan mencegah iritasi. Dan sebab itulah ianya berguna bagi2 mereka2 yg mempunyai alergi, hay fever, asma ,bronkitis dan emphysema.Lecithin bertindak sebagai pelincir bagi joint (sendi2) dan membantu dalam penjagaan tisu buah pinggang as well as the sistem penghadaman.Lecithin adalah zat utk kecantikan.. ianya perlu dalam menghasilkan rambut yg sihat, cantik berkilat, kulit yang lembut gebu dan juga dalam mencegah eczema.Lecithin diperlukan dalam penghasilan pelbagai hormon seperti epinephrine. Sebab tu ianya amat berguna dalam mengurangkan atau mencegah PMS dan gejala2 menopause.Lecithin, bersama unsur2 lain digunakan utk membuat BILE.. BIKE ni fungsinya adalah mencairkan lemak. Pengemulsian ini memudahkan penyerapan zat2 seperti vitamin A,D,E dan K ke dalam badan

~ Herb lax
Detox tubuh dengan Shaklee Herb-Lax. Herb-LaxTM Shaklee didatangkan dengan kombinasi herba yang telah digunakan secara tradisional untuk melegakan sembelit dan meningkatkan proses pencernaan secara lawas. Bertindak juga sebagai julap semulajadi yang membersihkan usus/kolon dari toksin dan sisa makanan yang termendak.

Manfaat Utama :

*Pembersihan najis yang tersekat
*Meransang usus untuk percepatkan proses pembersihan secara lembut kepada najis yang tersekat atau tersimpam lama dalam tubuh kita
*Membantu masalah sembelit
*Mengempiskan perut
*Membantu mengurangkan atau memberi kepejalan kepada perut.

Perhatian!

Mereka yang mempunyai sistem penghadaman yang lemah akan mengalami cirit-birit pada peringkat awal pengambilan. Manakala di bawah kondisi normal, Herb-lax menampakkan kesan dalam tempoh 8-12 jam selepas pengambilan.

Nak lihat testimoni2 fza... klik link ni ->
http://fizahsahin.blogspot.com/search/label/Testimoni?m=0




Ahad, 6 Julai 2014

Testimoni Cadangan Set Kurus - Lecithin & Herblax





Tengah2 malam order masuk.. nak HERBLAX Shaklee.  

CUST ni pengamal LECITHIN + HERBLAX. Habis je Lecithin dia nk beli Omega Guard pula.. Dengan Lecithin + Herblax pon badan nya dah susut... tapi dia nak cepatkan proses penurunan berat badan dengan Omega Guard.. Omega Guard boleh menurunkan berat badan dengan cepat dari Lecithin dengan membakar lemak2 yg degil dengan pantas. Dia orderkan Herblax utk org lain...

Katanya.. kakak tu lihat perubahan kat dia.. badan dia susut, kulit cantik, muka cerah...yelah.. mahu x susut, kalau dh hari2 membuang.. toksin dlm badan pon dinyahkan sekali, tu pasal le kulit cantik, muka cerah... tu yg kakak tu nk try herblax pula..

Serius.. Herblax Shaklee mmg bagus utk melancarkan sistem pembuangan, penghadaman, menyahtoksin dlm badan, boleh mengempiskan perut... so... badan pon kurus selim melim.. 

Saya juga pengamal Herblax. Kalau dulu.. 3-4 hari baru membuang.. skrg.. hari2 membuang.. bukan 1 kali tapi 2-3 kali dalam 1 hari.. ada juga 4 kali.. kita makan herblax ni.. selepas 8-12 jam makan.. confirm kita nak cari toilet.. disyorkan.. kalau yg mengambil nya utk kali pertama.. pilihle hari cuti supaya tak susah nak cari toilet..


Ahad, 8 Jun 2014

Testimoni - Cadangan Set Kurus & Kecantikan








Semuanya Bermula dengan SHAKLEE... Kenal Shaklee... Amalkan Shaklee.. tak pernah menyesal... nak tahu rahsianya... boleh pm/whatsapp saya...

Mummy Adam Mukhriz Goh Cahaya Mata yg Cun Melecun... Anda jgn lihat je... cuba lakukan perubahan... dah KURUS mesti HAPPY kan... Raya nak dekat dah... mesti nak tampil menarik pada Hari Raya nanti...


#Cadangan Set Kurus - Lecithin & Herb-lax

#Cadangan Set Kecantikan - Vitamin E & Esp



Sabtu, 24 Mei 2014

Testimoni Shaklee - Kurus Lansing Bila Amalkan Produk Shaklee


Ramai yang bertanyakan saya.. mcm mana boleh kurus lepas bersalin?? Lepas bersalin.. badan naik mcm di pam2.. sekarang dah kembali ramping mcm dedulu kala...

Nilah produk shaklee yang saya amalkan hingga sekarang.... 

☞Lecithin : sebagai pembakar lemak.. 
☆ bila kita makan.. lemak bkumpul...dengan lecithin kita tak perlu risau...

☞Herb-lax : sebagai detox... 
☆ biar dia menolong cuci usus kita... tahu tak.. kalau usus kita tersumbat.. tak mustahil kita kan kena kanser usus... 

☆ selain itu herba-lax membantu kita mengurangkan sembelit... lepas mkn herb-lax...sistem pembuangan kita kn jadi mudah/lawas... 

☞Esp : memberi tenaga
☆ dengan esp... anda akan rasa kenyang.. dah kenyang... mcm2 boleh buat... time ambil lunch atau dinner.. anda tak kan nak makan byk...sbb dh kenyang

☞Herbal blend : mengurangkan selulit, kempiskan perut yg buncit
☆ sapu je kat mana2 yg gedeber atau buncit.. in sha Allah... perut atau kulit anda akan cantik.. 


🔴Ini lah hasilnya bila kita konsisten terhadap pengambilan produk Shaklee. Kena teruskan untuk kurus langsing berpanjangan.

Gambar Terkini 4/5/2014.
Masa ini Adam dah pon 1 tahun 4 bulan



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...