Pages

Memaparkan catatan dengan label Tambah Tenaga. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label Tambah Tenaga. Papar semua catatan

Sabtu, 18 Oktober 2014

Meal Shakes - Kepentingan Nutrien Di Dalam Meal Shakes Shaklee


Antara Vitamin & Mineral yang terkandung di dalam MEAL SHAKES adalah :

VITAMIN A

Fungsi Vitamin A
Boleh ditukarkan menjadi retinal & retinoic asid, iaitu jenis lain dalam keluarga vitamin A
Penting untuk tumbesaran tulang & gigi bagi kanak-kanak
Membantu memelihara kulit yg sihat & membantu mencegah lapisan mulut, hidung, tekak, paru-paru, penghadaman & saluran kencing dari di jangkiti kuman.
Menolong badan kita mengatur sistem imun bagi mencegah & melawan penyakit.

Kesan Kekurangan Vitamin A
Lemah daya penglihatan pada waktu malam @ rabun malam
Kekeringan pada bahagian mata
Lemah daya tahan badan & ini akan terdedah kepada penyakit
Kulit menjadi kering & gatal, hilang selera makan.
Tulang & gigi menjadi lemah


VITAMIN B1 @ THIAMINE

Fungsi Vitamin B1
Pencerakinan & penggunaan karbohidrat, lemak & protein
Memelihara sistem saraf & otot yg sihat serta fungsi jantung yang normal
Membentuk ATP- iaitu bahan api untuk badan bekerja. 
Vitamin B1 akan bekerja seiringan dengan Vitamin B2 & B3.

Kesan Kekurangan Vitamin B1
Keletihan, lemah badan & kurang selera makanKegelisahan & gangguan tidur'Beriberi' sejenis penyakit "Metabolic Disorder" dengan gejala seperti cirit birit, bengkak buku lali & kaki, kebas tangan & kaki, kesakitan & kegagalan jantung
Sakit pada bahagian Abdomen
Sembelit
Gangguan mental & emosi


VITAMIN B3 @ NIASIN

Fungsi Vitamin B3
Niasin ditukarkan kepada niasimid dalam tubuh
Diperlukan oleh enzim-enzim yang merubah makanan kepada tenaga.
Membantu mengekalkan sistem perkumuhan & saraf yang sihat
Pada dos yang tinggi ia mampu mengurangkan kolestrol (untuk dos yang besar perlu dapatkan nasihat dari pakar kesihatan)

Kesan kekurangan Vitamin B3
Pada kes yang teruk, boleh menyebabkan penyakit Pelagra ( sejenis penyakit kult yang menyebabkan kulit pecah-pecah, cirit & sakit mulut)  


VITAMIN B6 @ PIRIDOKSIN

Fungsi Vitamin B6 
Diperlukan oleh tubuh untuk metabolisme & penyerapan protein & juga metabolisme karbohidrat.
Membantu membina sel darah merah & meningkatkan fungsi sistem saraf & otak

Kesan Kekurangan Vitamin B6
Anemia
Gatal-gatal pada kulit & kulit bersisik
Sawan


VITAMIN B12 @ SIANOKOBALAMIN

Fungsi Vitamin B12
Membina bahan ginetik & membantu pembentukan sel darah merah.

Kesan Kekurangan Vitamin B12
Anemia (kekurangan darah) yg membahayakan serta kerosakan saraf


VITAMIN C

Fungsi Vitamin C
Antioksidan yg diperlukan oleh tubuh , termasuklah pertumbuhan & penggantian tisu, fungsi kilang adrenal & untuk gusi yg sihat.
Pengeluaran hormon antistress & interferon, sejenis protein sistem imuniti.
Untuk metabolisme folik asid, tairosin & phenylalanine.
Mengurangkan gejala penyakit asthmaMencegah daripada kesan merbahaya pencemaran, menolong mencegah kanser,memelihara jangkitan penyakit & meningkatkan imuniti
Meningkatkan penyerapan zat besi
Agen pembentukkan kolagen
Mengurangkan paras kolestrol tidak baik (LDL)

Kesan Kekurangan Vitamin C
Lemah badanSakit2 & sengal badan
Bengkak gusi Hidung berdarahScurvy (pendarahan pada badan, lebam-lebam & gusi berdarah, gigi mudah tercabut, pendarahan dalam otot & sendi)
Anemia


VITAMIN D


Fungsi Vitamin D
Diperlukan untuk penyerapan kalsium & fosforus.
Untuk tumbesaran tulang & gigi yang normal pada kanak-kanak.
Mencegah otot menjadi lemah & terlibat dalam mengatur denyutan jantung
Penting dalam pencegahan kanser
Tingkatkan imuniti
Perlu untuk fungsi tairoid pembekuan darah normal.

Kesan Kekurangan Vitamin D
Ricket pada kanak-kanak ( cacat tulang terutama tulang belakang, kaki & tengkorak, tulang mudah patah, bengkak sendi & lemah otot)Osteomalacia pada orang dewasa (tulang menjadi lembut yang menyebabkan sakit pada bahagian kaki, pinggang, leher & tulang dada, mudah patah, kejang otot pada tangan & kaki)


VITAMIN E

Fungsi Vitamin E
Antioksidan yg penting dalam pencegahan kanser & penyakit kardiovaskular
Baiki peredaran darah, memperbaiki tisu
Pelihara pembekuan darah secara normal & penyembuhan  serta memudarkan parut
Baik untuk lelaki tingkatkan pengeluaran air mani
Mencantikkan kulit  

Kesan Kekurangan Vitamin E
Mudah radang & Odema (pengumpulan air dalam tisu) pada bayi
Penuaan kulit sebelum usia
Rambut gugur
Anemia 


VITAMIN B9 (FOLIC ASID)

Fungsi Vitamin B9
Untuk pertumbuhan & perkembangan sel
Bantu pertambahan sel darah merah
Bagi ibu hamil baik untuk mengelakkan kecacatan bayi
Meningkatkan kesihatan otak

Kesan Kekurangan Vitamin B9
Anemia
Mudah letih
Masalah Kurang berat badan
Hilang selera makan


PROTEIN

Fungsi Protein
Sebagai Enzim, mempercepatkan reaksi biologis
Sebagai alat pengangkut & penyimpan 
Menjaga kekuatan & daya tahan tulang & kulit
Sebagai pertahanan tubuh & Imunisasi pertahanan tubuh
Mempercepatkan pembaikkan luka

Kesan Kekurangan Protein
Gangguan pertumbuhan terutama kanak-kanak
Tekanan darah rendah
Anemia
KeletihanTerencat akal
Ketahanan badan yg rendah

Banyakkan Nutrien yg terkandung dalam MEAL SHAKES Shaklee ni...sebab tu lah MEAL SHAKES sangat sesuai untuk dicadangkan kepada kanak-kanak yang sedang membesar ni...bukan sahaja kanak-kanak, orang dewasa pun boleh juga amalkan..





Sabtu, 5 Julai 2014

Sejukkan Badan Dengan Performance Drink




Sejukkan Badan Di Waktu Musim Panas Dengan Performance Drink Shaklee

Musim2 panas ni, kita dinasihatkan untuk mengambil air masak dengan banyak yer.. Kalau kita kekurangan air, kita mungkin akan kelesuan & dehidrated. Kita juga senang nak demam or selsema.. Especially anak2 yang bersekolah, yang berkerja di tapak yang terdedah dengan cuaca yang panas & terik.. yang dok dalam opis pon bila nak keluar lunch pon berchinta...

Jangan risau, di waktu2 / musim2 begini PERFORMANCE DRINK SHAKLEE amat bagus untuk diambil selalu..

Kenapa PERFORMANCE DRINK SHAKLEE???

Sebab PERFORMANCE DRINK Shaklee ni, kaya dengan elektrolit dan mineral. Membantu tubuh kita menjaga kestabilan bendalir agar tidak kekeringan. Baik untuk sistem neuromotor (tindakbalas saraf dan otot) 
> meningkatkan daya ketahanan badan
>membekalkan tenaga dan ketahanan fizikal
>mencegah penyahidratan
>mengekalkan paras gula

Kenapa PERFORMANCE DRINK SHAKLEE lain daripada minuman tenaga yang lain?

☛ ♡Kandungan gula yang terdapat dalamPERFORMANCE DRINK kurang berbanding minuman lain
☛ ♡Mempunyai kepekatan karbohidrat yang sama dengan darah dan membolehkan ia mudah diserap untuk mengekalkan paras gula dalam darah
☛♡ Membantu mengurangkan penyah-hidratan (kurang air, kehausan) kerana PERFORMANCE DRINKdilengkapi dengan kandungan natrium yang membantu mempercepatkan penyerapan air ke dalam tubuh
☛♡ Mengandungi potassium, kalsium, sodium, phosphorus, magnesium, dan chloride yang membantu membekalkan tenaga dan mengimbangi metabolisme air dalam tubuh
☛♡ Performance Drink dapat membantu memberikan tenaga kepada otot dan sel dengan cepat, serta meningkatkan daya ketahanan otot
☛♡ Mempunyai lebih 67 % otot glikogen (sumber tenaga)

Minuman yang lazat ini boleh diminum pada bila2 masa dan di mana jua. Sangat sesuai untuk atlet, mereka yang kurang minum air, mereka yang berpuasa, mereka yang mengalami cirit birit, keletihan, tiada selera makan, rendah paras gula, kepeningan, tidur lewat malam dan semua lah!!!


Cadangan Set Ramadhan



Sempena kedatangan bulan Ramadhan yang Mulia lagi Baroqah ini marilah kita sama-sama meningkatkan penjagaan kesihatan kita, kerana sesungguhnya muslim yang sihat/kuat adalah lebih baik dari muslim yang sakit/lemah.

Kenapa Set Ramadhan Shaklee?

Dapatkan yang Terbaik, Serlahkah yang Terbaik
Nutrisi pilihan para atlet sukan diperingkat sehingga ke perinkat olympians, bayangakan apa yang ia mampu berikan kepada sedara sedari sepanjang menjalani ibadah puasa.

Shaklee memberikan apa yang tubuh perlukan; sebelum, semasa dan selepas latihan, dengan formula yang terbukti secara klinikal dapat membantu sesaorang bertahan lebih baik, berlatih lebih lama dan kembali bertenaga dengan lebih cepat.

Jaminan Ketulenan Shaklee
Pilihan olympians dan atlit menunjukkan ian
ya bebas dadah dan yang seangkatan dengannya. Produk Shaklee juga tidak mengandungi perasa tiruan, pemanis atau sebarang bahan pengawet tambahan.

Tahap Tenaga Tubuh pada waktu Berbuka.

Pada waktu berbuka tahan tenaga kita berada diparas yang rendah kerana seharian tidak mendapat makanan dan minuman. Sekiranya tiba waktu berbuka kita terus makan makanan yang agak komplek dan berat maka tenaga yang sedikit itu akan terpaksa bekerja lagi untuk memproses makanan tersebut sedangkan tenaga dari makanan hanya akan terhasil 3-4 jam kemudian.

Begitu juga apabila berbuka dengan air sejuk..tenaga yang rendah akan dikerah lagi kerana yang masuk sejuk dan yang keluar ( air kencing) adalah panas.

Akhirnya selepas makan tenaga menjadi amat rendah selama 3-4 jam sementara menunggu tenaga baru dari makanan dikeluarkan, iaitu lebih kurang selepas selesai solatTarawih.

Oleh itu mulakan berbuka puasa sedara sedari dengan Set Ramadhan Shaklee untuk membekalkan tenaga segera yang boleh digunakan untuk bersolat Terawih dan semua khasiat lengkap makanan untuk kesihatan keseluruhan dan penyembuhan penyakit.

Set Ramadhan shaklee

Terdiri dari:

1. Protin ESP yang merupakan bahan diperlukan untuk menjaga kecantikkan dan integriti sel-sel dalam tubuh sesaorang. Sel adalah ibarat batubata pada sebuah dinding. Kekuatan sesebuah dinding itu terletak pada kualiti setiap unit batu bata tersebut. Begitu dengan tubuh kita, mestilah bermula dengan sel-sel, unit terkecil dalam tubuh kita – berkhasiat memberi rasa kenyang, mengelakkan sakit perut disebabkan gastrik, keracunan makanan dan angin yang kerap terjadi sepanjang berpuasa.

2. Meal shake merupakan makanan lengkap yang dapat menampung segala keperluan sel-sel tubuh bermula dari sel-sel hujung rambut sehingga hujung kaki.

3. Performance® Maximum

Penghilang Dahaga untuk Si Juara

Shaklee Performance® terbukti secara klinikal untuk menyokong tahap hidrasi berbanding air. Campuran Elektrolit OPTI-LTYE™ proprietari dengan campuran unik karbohidrat kami dapat memberikan tenaga segera dan berkekalan bagi menyokong hidrasi optimum.

Terbukti Secara Klinikal terhadap pencapaian cemerlang atlet-atlet mengandungi unsur-unsur berikut:

• Mengurangkan kehilangan bendalir bagi meningkatkan hidrasi

• Memberikan spektrum elektrolit yang menyeluruh termasuk

kalsium dan magnesium (bukan untuk jenama unggul)
• Memelihara tahap gula dalam darah bagi mengekalkan

keupayaan tenaga dalam meningkatkan stamina.

Bayangkan apa Performance® Maximum mampu membantu kepada sedara sedari yang menjalani ibadah puasa.



Siapa golongan yang perlu mengambil Set Ramadhan Shaklee

1. Orang yang sedang menjalankan ibadah berpuasa.

2. Wanita mengandung dan yang sedang menyusukan.

3. Kanak-kanak yang baru belajar berpuasa.

4. Sedara-sedari yang memerlukan lebih tenaga.

5. Sedara-sedari yang kurang minum air.

6. Yang melakukan aktiviti lebih tenaga ie Ahli Sukan dan Ahli Bina Badan.

7. Sesiapa sahaja yang perihatin terhadap kesihatan dengan mementingkan

makanan lengkap yang rendah kalori supaya dapat melakukan amal ibadah

ie solat berjemaah.


Ahad, 8 Jun 2014

Meal Shakes Pilihan Tepat Untuk Si Manja Anda




Borak2 ngan cust...hari tu dia ambil meal shakes.... alhamdulilah, anak2 dia semua suka. Siap nak order buka sekolah n sekali ngan bulan puasa agi.

Nak senang bancuh, dia siap bg tau nak order bkas shaker tuk anak2 dia supaya semua ade sorang satu.

Dia bg tau lagi, demam cepat baik berbanding seblm ambil meal shakes. kalau dulu ambil jenama xyz anak tak layan pun..... syukur alhamdulillah, bila anak suka ibu2 semua SUKA...

Para IbuBapa tak tahu khasiat MEAL SHAKES.. Dah try 1x.. pasti nak tambah order.. yg penting anaknya SIHAT dan IQ bertambah GENIUS....

MESTI BACA!!!

Keistimewaan Produk Shaklee : Meal Shakes
Kenapa ia berbeza dengan multivitamin yang lain?

☆Ianya dalam bentuk serbuk – mudah di hadam oleh kanak-kanak mahupun orang dewasa
☆Ia turut dilengkapi fiber dan protein
☆Rasa Vanillanya yang lazat, mudah diterima semua orang.
☆Ia diperbuat dari bahan semulajadi – buah-buahan, sayur-sayuran, kacang soya, lactalbumin(sejenis susu) dan lain-lain.Lactalbumin adalah bahan yang terbaik dan mengandungi protein yang sangat berkualiti dan mudah diserap ke dalam tubuh dari peringkat bayi hingga dewasa.
☆Ia mengandungi pelbagai nutrisi seperti immunoglobulin, lactoferrin, bacteriolysin dan sebagainya.
☆Ia boleh dijadikan makanan segera sekiranya tak sempat bersarapan di waktu pagi.

●Manfaat utama Meal Shakes :

☆Nutrisi Lengkap – Menyediakan 24 jenis vitamin, mineral dan zat perlu. Kekuranan pengambilan zat boleh menyukarkan kadar serapan vitamin dan mineral oleh tubuh kita. Ia turut mengandungi lecithin soya yang bekerjasama dengan vitamin larut lemakKaya dengan
☆Protein – Kaya dengan protein (tidak mengandungi laktosa) untuk membantu pembinaan sel-sel kulit, kuku, rambut, organ, darah, imun dan lain-lain
☆Membantu tumbesaran – Mengandungi asid folik, biotin, kaya dengan kalsium-magnesium yang diperlukan untuk membina tulang dan sel-sel untuk proses membesar
☆Anti-oksida – Mengandungi vitamin A, C, E, Zink, Selenium yang merupakan agen anti-oksida yang bertindak melawan jangkitan dan melambatkan proses penuaan
☆Mengembalikan Seri Wajah – Mengandungi vitamin B yang lengkap, zat besi dan copper yang cukup untuk membina sel-sel darah merah yang sihat, sekaligus memberikan kompleksi wajah/kulit yang lebih cantik
☆Kaya dengan serat larut – Kaya dengan serat larut untuk membantu membuang lemak berlebihan dan sisa buangan dari perut dan usus (detoksifikasi)
☆Rasa yang lazat – Minuman yang lazat berperisa vanilla untuk diambil bersama fruktos semulajadi; penggantikan segera terhadap kekurangan vitamin, mineral dan juga tenaga. Tidak mengandungi sebarang pewarna dan gula tiruan. Lazat untuk dinikmati oleh semua golongan.

●Siapa yang perlukan Meal Shakes?

☆Ibu di awal kehamilan yang kerap mual
☆Anak-anak yang kerap selsema dan demam
☆*Mereka yang ingin kekal bertenaga semasa berpuasa
☆Anak-anak yang sukar dan memilih makan
☆Anak-anak yang kerap sembelit
☆Anak-anak usia setahun ke atas untuk nutrisi harian
☆Mereka yang ingin tambah berat badan
☆Anak yang mengalami asma dan bronkitis
☆Mereka yang sukar telan vitamin
☆Mereka yang sering-kali tak sempat untuk bersarapan

●Cara pengambilan :

☆Boleh dicampur dengan susu segar atau susu rendah lemak.Sedap juga dicampur bersama ESP dan Performance Drink terutama ketika sahur dan berbuka puasa.Boleh juga dicampur/dikisar bersama buah-buahan kegemaran.Enak diminum ketika sejuk




Sabtu, 24 Mei 2014

Keistimewaan Meal Shakes Shaklee








Keistimewaan Produk Shaklee : Meal Shakes

Kenapa ia berbeza dengan multivitamin yang lain?

☆Ianya dalam bentuk serbuk – mudah di hadam oleh kanak-kanak mahupun orang dewasa
☆Ia turut dilengkapi fiber dan protein
☆Rasa Vanillanya yang lazat, mudah diterima semua orang.
☆Ia diperbuat dari bahan semulajadi – buah-buahan, sayur-sayuran, kacang soya, lactalbumin(sejenis susu) dan lain-lain.Lactalbumin adalah bahan yang terbaik dan mengandungi protein yang sangat berkualiti dan mudah diserap ke dalam tubuh dari peringkat bayi hingga dewasa.
☆Ia mengandungi pelbagai nutrisi seperti immunoglobulin, lactoferrin, bacteriolysin dan sebagainya.
☆Ia boleh dijadikan makanan segera sekiranya tak sempat bersarapan di waktu pagi.

●Manfaat utama Meal Shakes :

☆Nutrisi Lengkap – Menyediakan 24 jenis vitamin, mineral dan zat perlu. Kekuranan pengambilan zat boleh menyukarkan kadar serapan vitamin dan mineral oleh tubuh kita. Ia turut mengandungi lecithin soya yang bekerjasama dengan vitamin larut lemakKaya dengan
☆Protein – Kaya dengan protein (tidak mengandungi laktosa) untuk membantu pembinaan sel-sel kulit, kuku, rambut, organ, darah, imun dan lain-lain
☆Membantu tumbesaran – Mengandungi asid folik, biotin, kaya dengan kalsium-magnesium yang diperlukan untuk membina tulang dan sel-sel untuk proses membesar
☆Anti-oksida – Mengandungi vitamin A, C, E, Zink, Selenium yang merupakan agen anti-oksida yang bertindak melawan jangkitan dan melambatkan proses penuaan
☆Mengembalikan Seri Wajah – Mengandungi vitamin B yang lengkap, zat besi dan copper yang cukup untuk membina sel-sel darah merah yang sihat, sekaligus memberikan kompleksi wajah/kulit yang lebih cantik
☆Kaya dengan serat larut – Kaya dengan serat larut untuk membantu membuang lemak berlebihan dan sisa buangan dari perut dan usus (detoksifikasi)
☆Rasa yang lazat – Minuman yang lazat berperisa vanilla untuk diambil bersama fruktos semulajadi; penggantikan segera terhadap kekurangan vitamin, mineral dan juga tenaga. Tidak mengandungi sebarang pewarna dan gula tiruan. Lazat untuk dinikmati oleh semua golongan.

●Siapa yang perlukan Meal Shakes?

☆Ibu di awal kehamilan yang kerap mual
☆Anak-anak yang kerap selsema dan demam
☆*Mereka yang ingin kekal bertenaga semasa berpuasa
☆Anak-anak yang sukar dan memilih makan
☆Anak-anak yang kerap sembelit
☆Anak-anak usia setahun ke atas untuk nutrisi harian
☆Mereka yang ingin tambah berat badan
☆Anak yang mengalami asma dan bronkitis
☆Mereka yang sukar telan vitamin
☆Mereka yang sering-kali tak sempat untuk bersarapan

●Cara pengambilan :

☆Boleh dicampur dengan susu segar atau susu rendah lemak.Sedap juga dicampur bersama ESP dan Performance Drink terutama ketika sahur dan berbuka puasa.Boleh juga dicampur/dikisar bersama buah-buahan kegemaran.Enak diminum ketika sejuk




KURUS DENGAN CINCH SHAKE MIX SHAKLEE

KURUS DENGAN CINCH SHAKE MIX Cinch™ Shake memberi jawapan segera dan sihat kepada persoalan "Apa yang harus saya makan untuk sarapan pagi?" atau "Apa yang harus saya makan untuk makan tengah hari?". Cinch™ Shake merupakan minuman yang sungguh lazat dan berzat untuk membantu anda memelihara otot yang penting dan menjadikan anda sentiasa berasa kenyang dan berpuas hati di samping mengurangkan berat badan. Rumusan proprietary kami diperkaya dengan Leucine™ iaitu asid amino yang memberi signal kepada badan untuk memelihara otot semasa pengurangan berat badan. Dalam kata lain, leusina dalam Cinch™ Shake membantu anda menghilangkan lemak tetapi tetap memelihara otot anda. Setiap kali anda menikmati Cinch™ Shake, anda akan memperolehi 24 gram protein dan ini adalah penting.

Mengapa? Ini kerana protein digunakan untuk membina otot yang boleh meningkatkan metabolisma anda dan membakar kalori. Makanan yang kaya dengan protein juga dapat menahan kelaparan, ini boleh membantu mengurangkan pengambilan makanan ringan di antara waktu makan. Dan tidak ketinggalan juga terhadap kandungan leusina dan zat-zat yang diperlukan oleh badan anda. Memberikan khasiat seperti satu hidangan tetapi dengan rasa seperti santapan manis/ pencuci mulutMengandungi Cinch Pro™ iaitu suatu campuran protein eksklusif yang diperkaya dengan asid amino leusinaDiperkaya dengan Leucine™ untuk memelihara otot semasa anda mengurangkan berat badanTerdapat 24 gram protein dalam setiap sajian bagi membolehkan anda berasa puas dan kenyangMempunyai kandungan serat yang tinggi iaitu 6 gram dalam setiap sajianNilai glisemia yang rendah untuk mengekalkan paras gula dalam darah yang normal dan mengekalkan tenagaMemberi 35% atau lebih Nilai Harian (Daily Value) bagi 21 vitamin dan mineral yang penting Tiada perisa, pewarna atau pemanis buatanSoya bukan GMO

Cara Pengambilan :
Minggu Pertama Breakfast minum Cinch segelas.. Bancuh satu scoop dgn plain water/fresh milk/soya/sunquick/juice Lunch makan macam biasa. kurangkan nasi. lebihkan sayur-sayuran dan elak makanan yang berlemak.

lepas lunch amik lecithin 3biji

Petang minum Cinch segelas.. Bancuh satu scoop dgn plain water/fresh milk/soya/ sunquick/juice Malam dinner mcm biasa/ if tak makan, make sure ada makan biskut ke roti ke.. JANGAN skip mkn .. lps tue amik lecithin 3biji.. Herblax 1minggu 2kali .. 2biji sehari Minggu Kedua Sama jadual tapi dah boleh start minum Cinch sekali sehari kalau nak.. Cinch ni akan bg kiter rasa kenyang dan bertenaga juga




KEBAIKAN PERFOMANCE DRINK SHAKLEE

Kebaikan Performance Drink Shaklee, bebas karbonat & kurang gula Kita sering dimomokkan dengan minuman isotonik (sport drinks) yang berkarbonat (bergas) dan mengandungi gula berlebihan. Anda sudah penat dengan minuman isotonik tidak sihat yang berlebihan gula & berkarbonat? Jika anda adalah peminum tegar minuman isotonuik, Performance Drink Shaklee adalah satu-satunya minuman isotonik yang bebas karbonat malah kurang gula (less sugar)! Mengapa saya beria-ria benar berkempen kepada anda untuk membeli Performance Drink Shaklee? Jawapannya mudah. Bagi saya minuman Performance Drink Shaklee ini diperlukan oleh setiap ahli keluarga anda yang tersayang. Sama ada suami, isteri mahu pun anak-anak anda yang riang dan aktif!

Golongan yang sesuai dan memerlukan Performance Drink Shaklee termasuklah:
Para ibu yang menyusukan anak (breastfeeding mother
Mereka yang mempunyai gaya hidup yang aktif dan aktif bersukan.
Mereka yang berpuasa. Sesuai untuk sahur dan berbuka.
Para pesakit yang menghidap gout.
Mereka yang kurang minum air dan dehidrasi.
Jika anda sering diserang sakit kepala atau migrain.
Anak-anak yang demam.
Mereka yang terasa nak diserang demam atau sedang demam.Sebagai pengganti kepada minuman isotonik lain yang berkarbonat dan gula berlebihan.

Mengapa anda perlu berkata YA kepada Performance Drink Shaklee? Bebas gas atau tidak berkarbonat.Kurang kandungan gula (less sugar).Performance Drink mempunyai kadar natrium yang rendah dan mempercepat kadar penyerapan cecair (elektrolit) dalam tubuh sekaligus anda akan mengatasi masalah dahaga – KURANG HAUS!Bersifat isotonik iaitu minumam ini mempunyai jumlah kepekatan karbohidrat yang sama dengan darah kita. Kesannya ia akan mudah diserap dan sekaligus meningkatkan kadar gula di dalam darah dan impaknya- tubuh anda LEBIH CERGAS dan KURANG PENAT!

Kesimpulannya, Performance Drink adalah salah satu produk kegemaran suami saya yang aktif bermain badminton dan juga anak-anak saya yang dalam proses membesar, memanjat, berlari-lari, melompat dan juga untuk khas untuk breastfeeding mother seperti saya sendiri. Pengalaman saya sendiri yang menyebabkan saya ingin sangat berkongsi dengan anda agar merasai sendiri perbezaannya. Apalah kiranya anda memperuntukkan sejumlah wang bagi memastikan ahli keluarga anda yang aktif untuk terus kekal aktif tanpa anda meragui khasiat yang diberikan kepada mereka berbanding minuman isotonik yang lain di pasaran? Renung-renungkanlah



KEBAIKAN ESP SHAKLEE

ESP Shaklee Supplement Terbaik Untuk Semua!!!!!
ESP Shaklee merupakan salah satu supplement yang tersangat hot dan laku keras!
ESP bukan saja untuk ibu menyusu tapi juga sangat sesuai ibu hamil, ibu berpantang, kaum lelaki, warga emas dan kanak-kanak .
Adakah anda mengalami masalah ini:
Hamil ataupun sedang berpantang dan selalu keletihan dan cepat lapar
Menyusukan anak dan risau atau sedang menghadapai masalah susu merudum
Menyusukan anak dan resah melihat anak anda menyusu lama sangat tapi tak kenyang-kenyang
Geram dan malu dengan kulit kusam anda yang dah siap berjeragat
Seorang yang cepat letih dan pancit?
Teringin nak kurus dengan cara yang sihat, tapi tak mampu nak bersenam sakan dan berpantang makan itu dan ini?
ESP Shaklee insya-Allah boleh membantu anda!


Apa itu ESP Shaklee? ESP Shaklee atau nama panjangnya Energizing Soy Protein merupakan serbuk soya perasa vanila yang mengandungi protein. Menariknya, ESP ni merupakan protein yang bebas lemak dan kolesterol. Tak seperti ayam, ikan dan daging, semua tu protein juga, tapi masing – masing ada lemaknya. ESP ni bukan susu tau. Ia boleh dibancuh dengan apa sahaja air kegemaran. Jadi kalau anda bukan penggemar susu, ESP masih boleh masuk senarai favorite drink anda . ESP ni diperbuat dari 30kg soya dan mengandungi 9 jenis asid amino yang tidak boleh dihasilkan oleh tubuh kita, tapi sangat penting untuk tubuh.

ESP Shaklee untuk Siapa?
1. Ibu Menyusu ESP Shaklee mengandungi protein yang merupakan salah satu komponen utama dalam susu ibu sendiri. ESP membantu banyakkan susu ibu dan jua pekatkan susu ibu agar bayi cepat kenyang walaupun minum sikit shj
2. Ibu Hamil ESP Shaklee mengandungi protein. Protein membantu membina sel-sel dalam tubuh. Sel ini kemudiannya akan membentuk tisu dan seterusnya organ. Sel –> Tisu –> Organ –> Sistem Badan Untuk ibu hamil, protein dalam ESP membantu membina organ bayi dalam rahim sekaligus mengelak risiko jantung berlubang atau masalah paru-paru. Menurut Dr Delaila, Gynae di SDMC Subang, protein juga membantu menguatkan immune system ibu hamil. Immune system yang kuat boleh membantu mengelakkan risiko keguguran.
3. Ibu Pantang ESP Shaklee sangat membantu ibu dalam berpantang untuk bertenaga sepanjang hari dan kekal ceria di samping membanyakkan susu dan membantu memulihkan kulit kusam ibu yang sedang berpantang
4. Orang dalam Misi Inch Loss ESP Shaklee membantu mengawal rasa lapar. Ia membakar gula dalam tubuh dalam kadar yang perlahan, jadi perut pun tak cepat lapar. Untuk misi Inch Loss yang lebih berkesan, biasa kita cadangkan tambah Lecithin sebagai pemecah lemak, dan Alfalfa untuk detox tubuh.
5. Nak Kekal Bertenaga Oleh kerana ESP ni membakar gula dalam kadar yang perlahan, ia mampu untuk membekalkan tenaga dalam jangka masa yang panjang. Saya paling suka ESP sebab ia membantu saya untuk kekal bertenaga sepanjang hari walaupun banyak kerja.
6. Kecantikan Sel kulit akan mati setiap 21 hari. Selepas sel kulit mati, ESP Shaklee akan membantu untuk reproduce sel kulit yang lebih sihat dan cantik, sekaligus menghilangkan kulit kusam dan tak bermaya. Selain itu Asid Amino yang dibekalkan oleh protein dalam ESP membina otot manusia, kuku, rambut, darah, organ, kulit, kelenjar, 50,000 jenis protein, 20,000 jenis enzim dan lain-lain. Pengambilan ESP adalah kunci untuk mengekalkan kulit muda dan otot serta memastikan kita sentiasa bertenaga.
Soya bukan bahaya ke? Apa beza ESP Shaklee dengan air soya di pasaran? Zaman sekarang merata orang sebarkan keburukan soya, tanpa menyedari hakikat yang tempe dan kicap makanan orang Melayu pun, bersumberkan soya. Soya dalam ESP berbeza dengan soya minuman biasa di pasaran sebab soya ESP diproses menggunakan air sepenuhnya. Yang jadi bahaya adalah apabila ia diproses menggunakan bahan kimia. Soya dalam ESP juga bersifat Non-GMONon Genetically Modified). Maksudnya, soya yang digunakan untuk menghasilkan ESP tidak diubah secara genetik. Dan setin boleh bertahan sehingga 2 bulan bergantung kepada kadar pengambilan.!!!!!!!!!



Kurus Dengan Cinch Shake Mix Shaklee


Langsing dan Ramping Dengan Cinch Shake Mix 
Shaklee

Cinch Shake Mix ? Apa tu ? Produk apa ? Eh.. eh.. Cinch Shake Mix ni glamer tau ! hehee.. Haa ni laa Cinch Shake Mix dari Shaklee ! Ada 3 perisa iaitu Chocolate, Cafe Latte dan Vanilla. 


Apa Itu Cinch Shake Mix ?Cinch™ Shake merupakan minuman yang sungguh lazat dan berzat untuk membantu anda memelihara otot yang penting dan menjadikan anda sentiasa berasa kenyang dan berpuas hati di samping mengurangkan berat badan. Rumusan proprietary kami diperkaya dengan Leucine™ iaitu asid amino yang memberi signal kepada badan untuk memelihara otot semasa pengurangan berat badan. Dalam kata lain, leusina dalam Cinch™ Shake membantu anda menghilangkan lemak tetapi tetap memelihara otot anda.

 Setiap kali anda menikmati Cinch™ Shake, anda akan memperolehi 24 gram protein dan ini adalah penting. Mengapa? Ini kerana protein digunakan untuk membina otot yang boleh meningkatkan metabolisma anda dan membakar kalori.  Makanan yang kaya dengan protein juga dapat menahan kelaparan, ini boleh membantu mengurangkan pengambilan makanan ringan di antara waktu makan. Dan tidak ketinggalan juga terhadap kandungan leusina dan zat-zat yang diperlukan oleh badan anda.

Memberikan khasiat seperti satu hidangan tetapi dengan rasa seperti santapan manis/ pencuci mulutMengandungi Cinch Pro™ iaitu suatu campuran protein eksklusif yang diperkaya dengan asid amino leusinaDiperkaya dengan Leucine™ untuk memelihara otot semasa anda mengurangkan berat badanTerdapat 24 gram protein dalam setiap sajian bagi membolehkan anda berasa puas dan kenyangMempunyai kandungan serat yang tinggi iaitu 6 gram dalam setiap sajianNilai glisemia yang rendah untuk mengekalkan paras gula dalam darah yang normal dan mengekalkan tenagaMemberi 35% atau lebih Nilai Harian (Daily Value) bagi 21 vitamin dan mineral yang pentingTiada perisa, pewarna atau pemanis buatanSoya bukan GMO Keistimewaan Cinch Shake Mix Shaklee[✔] Menyimpan otot sedia ada dan memelihara otot dari rosak

[✔] Membakar lemak yang tidak diingini

[✔] Mengurangkan inci yang tidak diingini

[✔] Makanan segera untuk mereka yang aktif

[✔] Tinggi kandungan serat dan memberi rasa puas dan kenyang

[✔] Mengandungi nutrisi lengkap untuk memelihara keseluruhan kesihatan

[✔] Diperkaya dengan leucin untuk memelihara otot

[✔] Merupakan meal replacement yang sihat dan mengenyangkan


Testimoni Cinch Shake Mix
☆dari 95kg ke 84 kg☆




CINCH ENERGY TEA MIX SHAKLEE


CINCH ENERGY TEA MIX SHAKLEE




Siapa yang belum pernah dengar pasal CINCH ENERGY TEA MIX Shaklee..

Mesti ramai yang tidak tahu kan yang Shaklee pun ada Produk berasaskan Teh ni...

CINCH ENERGY TEA MIX ini termasuk dalam Set Kurus Shaklee...

Kenapa ye dia dimasukkan dalam Set Kurus Shaklee:

Sebab ia boleh membekalkan tenaga kepada yang tengah dalam proses diet yang sihat untuk kurus...

Anne nak kongsikan dengan kawan-kawan kebaikan CINCH ENERGY TEA MIX ini

* sebagai penggalak TENAGA semulajadi

* Ditambah dengan Taurina yang meningkatkan tenaga dan ketahanan badan

* Pilihan alternatif terbaik untuk menggantikan minuman kopi, soda atau manisan untuk mengekalkan kecergasan tubuh.

* TANPA GLUTEN , tanpa perisa, pewarna dan bahan pemanis tiruan.

Antara ekstrak utama yang ada dalam CINCH ENERGY TEA MIX 

1) TAURINA

2)MATCHA GREEN TEA - Teh Hijau gred tertinggi dari Jepun

3)RED TEA EXTRACT

4)WHITE TEA - Teh yang menjalani pemprosesan paling minimum

5)ROOIBOS RED TEA- tumbuhan herba dari Afrika (dikenali sebagai 

THE MIRACLES TEA/LONG LIFE TEA)

Tahukah kawan-kawan perbezaan Teh ini dengan teh-teh lain yang anda minum?

sebab banyaknya ekstrak dalam ia..

Mari Anne cerita fungsi-fungsi beberapa ekstrak yang ada dalam teh ini

1) MATCHA GREEN TEA

* antioksida yang sangat tinggi

* energy booster

* metabolisme booster

* bakar kalori up to 4x

2) TAURINA

* menggalakkan metabolisme

* lebih bertenaga

* larutkan lemak

* membantu menghasilkan otot tanpa lemak

3) WHITE TEA

* membakar lemak-lemak berlebihan

* menghalang penghasilan sel lemak yang tidak perlu

* meningkatkan metabolisme

* juga dikenali sebagai teh hijau bayi dengan mempunyai kandungan antioksida yang lebih tinggi berbanding teh hijau.

4) ROOIBOS RED TEA

* melarutkan lemak

* meninggikan kadar metabolisme iaitu pembakaran lemak

* agen detox yang kuat

5) RED TEA

* Salah satu antioksidan yang dijumpai dalam teh merah, yang dikenali sebagai polifenol -

pejuang kanser yang kuat

* Polifenol membantu kerosakan badan yang disebabkan oleh radikal bebas

*merupakan antioksidan yang begitu kuat dan dikaji sebagai pencegahan kanser dan sebagai agen yang boleh menghalang tumor dari merebak

CINCH ENERGY TEA MIX ini bukan sahaja mempunyai pelbagai khasiat seperti di atas, 

malah ia :

1) Rendah kandungan Kafein (Teh Putih)

2) Membantu merendahkan tekanan darah tinggi

3) Mengurangkan kolestrol

4) Melindungi jantung dan peredaran darah seluruhnya

5) Menguatkan tulang

6) Antibakteria dan antiviral

7) Menggalakkan kulit yang sihat

8) Mengurangkan gula dalam darah. Membantu mengurangkan gejala kencing manis

9) Baik untuk pencernaan dan boleh mengelakkan cirit birit

10) Membantu melawan penyakit seperti athma dengan mengembangkan saluran pernafasan

Banyak kan fungsi CINCH ENERGY TEA MIXni...Memang amat bagus untuk buang berat badan berlebihan. 

Bagi yang kurang bersenam dan yang kurang melakukan aktiviti fizikal amat-amat digalakkan ambil CINCH ENERGY CINCH TEA MIX ini kerana ia membantu untuk boost metabolisme kita.

CINCH ENERGY TEA MIX datang dalam sachet yang mudah bagi setiap satu hidangan dan boleh diminum secara panas atau sejuk.





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...