Pages

Memaparkan catatan dengan label Set Ramadhan. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label Set Ramadhan. Papar semua catatan

Selasa, 16 Jun 2015

Atasi Keletihan Di Bulan Ramadhan Dengan Performance Drink Shaklee

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْمِ
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Bulan Ramadhan nanti.... dijangka kita akan berpuasa dalam musim panas... rasanya....mesti ramai yg longlai, lesu tak berdaya kan!! Bagaimana nak tambah tenaga bulan posa nanti??!



Jom... dapatkan minum Isotonik yg dapat mengurangkan dahaga anda!! Insha Allah.. Khasiat Perfomance Drink yg anda tidak tahu !! .



P E R F O R M A N C E   D R I N K (539g)

*membantu mencegah dehidrasi

*membantu tubuh kita menjaga kestabilan bendalir agar tidak kekeringan

*baik untuk ibu mengandung, menyusu, cirit birit, kanak-kanak demam

*menyediakan tenaga karbohidrat untuk badan .




Khamis, 10 Julai 2014

Jus Tembikai Laici Esp - Macam-macam Khasiat


JUS TEMBIKAI LAICI ESP

Hari ini saya ingin berkongsi minuman jus tembikai laici Esp. Dalam cuaca panas begini memang sesuai mengambil minuman jus buah-buahan dan sebaiknya di sediakan sendiri kerana kita boleh mengawal kandungan gula. Kandungan vitamin C dan beta-karotena dalam tembikai mampu mencegah penyakit jantung. Tembikai juga mempunyai sumber lycopene yang membantu dalam mengurangkan risiko kanser prostat, payudara, endometrium, paru-paru dan kanser kolon.

Saya bukannya pakar pemakanan tetapi suka berkongsi kebaikan dari makanan yang di ambil terutamanya untuk  manafaat kesihatan bersama.

Baiklah, jus tembikai laici Esp ini sangat mudah di sediakan dan benar-benar puas di nikmati dan menghilangkan dahaga. Resepi ni pon saya google tetapi saya tidak memasukkan gula kerana bagi selera saya sirap laici dan rasa manis asli dari tembikai sudah cukup membuatkan minuman ini manis dan sedap.

Jom baca khasiat Esp... 1001 manfaat... 

1. RAHSIA AWET MUDA / ANTI-PENUAAN 
Pengambilan Energizing Soy Protein Shaklee adalah kunci untuk mengekalkan kulit muda dan memperkuat otot bagi memastikan kita sentiasa bertenaga. Kandungan yang terdiri daripada Asid Amino membina dan memperkuat otot tubuh, kuku, rambut, darah, organ, kulit dan kelenjar. ESP juga mengandungi 50,000 jenis protein, 20,000 jenis enzim dan lain-lain.

2. MEMPERTINGKATKAN HORMON WANITA 
Khasiat berikutnya adalah untuk mempertingkat fungsi hormon wanita. Ramuan yang ini terdiri dari kacang soya. Kacang soya adalah tumbuhan yang kaya dengan isoflavon yang berfungsi sama dengan fungsi hormon wanita. Ia membantu dalam mengurangkan paras kolesterol dalam darah disamping mencegah osteoporosis dan penyakit jantung. Ia juga baik untuk mencegah gejala ‘hot flashes’ sebelum menapous dan membantu mencegah kanser serta anemia.

3. RAHSIA KULIT CANTIK & ANJAL 
Bagi wanita yang mementingkan kecantikan kulit. Anda disarankan untuk mengamalkan pengambilan ESP. ESP merangsang regenerasi kulit dan otot, memulihkan kedutan dan bertindak sebagai agen anti-penuaan. Mengembalikan keanjalan kulit supaya kulit kekal cantik dan gebu. Di samping memperkuat otot sekaligus mempercepat pemulihan luka dan menghilangkan parut.

4. MEMULIH FUNGSI PROSTAT LELAKI 
Genistein yang terkandung dalam kacang soya telah dibuktikan mempunyai keupayaan bagi mencegah pertumbuhan dan menghalang sel kanser daripada merebak. Ia berfungsi dengan memusnahkan radikal-radikal bebas dalam sel-sel tubuh kita sebelum radikal bebas sempat bermutasi daripada DNA sel-sel menjadi sel-sel kanser. Ia juga melindungi dan menjaga rahim dan ovary serta kitaran haid dan prostat.

5. MEMBERI TENAGA SEGERA 
Salah-satu rahsia yang menjadi pilihan kebanyakan para pembeli adalah kerana ESP Shaklee terbukti berkesan dalam memulih dan memberi tenaga segera untuk individu yang aktif, ibu menyusu, ibu hamil, ibu berpantang, wanita bekerjaya yang sibuk dan mereka yang mempunyai gaya hidup yang lasak. ESP membekal tenaga segera dan meningkatkan sistem imun sekaligus memulihkan kepenatan, mencegah migrain, insomnia dan gejala stress yang disebabkan kemurungan, kebimbangan, ketakutan, tekanan kerja dan sebagainya.

6. MENGURANGKAN PIGMENTASI 
Ramuan utama ESP Shaklee adalah kacang soya. Kacang soya atau nama saintifiknya Glycine Max dianggap salah-satu daripada 7 “super-foods” yang wujud di dunia. Hasil kajian para saintis telah membuktikan lecithin dalam soya dapat melancarkan peredaran darah, menyahtoksin bahan buangan sel dan lain-lain. Fungsi lecithin soya ini juga melambatkan proses rambut beruban, menyelesaikan masalah keguguran rambut dan keadaan rambut yang kusam. Disamping mencegah masalah pigmentasi dan kulit berjeragat.

7. MENINGKATKAN KEUPAYAAN MEMORI 
Semakin meningkat usia seseorang bermakna daya keupayaan untuk mengingat akan menurun. Keupayaan memori seseorang memang berkadar langsung dengan peningkatan usia. Pengambilan ESP Shaklee secara konsisten akan dapat mempertingkatkan keupayaan daya ingatan. Kacang soya mengandungi isoflavones yang bertindak sebagai penerima atau perangsang estrogen dalam otak manusia, terutama dalam hippocampus iaitu kawasan penting untuk memori manusia.

Kesimpulannya, ESP Shaklee mempunyai 1,001 manfaat dan setiap individu dalam keluarga anda berpeluang untuk berkongsi dan mengambil ESP Shaklee bagi pelbagai tujuan.


JUS TEMBIKAI LAICI ESP

Bahan A
---------
~ 1/2 biji buah tembikai - ambil isinya

~ 4 sudu makan gula 

~ 50ml air sejuk

~ isi laici

~ ESP Shaklee

Bahan B
--------

sirap laici dalam tin 

1/2 sudu teh sirap ros 

Blender Bahan A... lepas blender Bahan A, campur Bahan B..

Ok siap.. hidangkan.. jom berbuka... 




Ahad, 6 Julai 2014

Esp dan Meal Shake denganTestimoninya



TESTIMONI

dapat respon dari cust.. dia minum Esp+Meal Shake.. sistem pembuangan dia jadi lancar.. perut nya selesa.. bagi baby nyusu pon tak penat seperti selalu.. selain dr minum Esp+Meal Shake.. dia ada makan Lecithin+Alfalfa+Herblax.. tak mustahil lah kalau sistem pembuangan dia menjadi lancar... malah dia bertenaga untuk berpuasa sambil nyusu kan baby... dah jadi hidangan utk family pula... hubby nya dr tak suka, 1 kali try... terus sukakannya...tak rugi beli.. sbb sedap..



Cadangan Set Combo Puasa



Kita ada menyediakan Cadangan Set Combo Utk Bulan Puasa ni bagi membantu anda utk menjalani puasa dengan lebih bertenaga.. melakukan solat 5 waktu dengan cergas tanpa rasa mengigil atau lembik.. kurang rasa lapar seperti biasa... 

#Performance Drink
~ membantu mencegah dehidrasi
~ membantu tubuh kita menjaga bendalir agar tidak kekeringan
~ baik untuk ibu mengandung, menyusu, cirit birit, kanak2 demam

#Meal Shakes
~ untuk anak2 yg kurang selera makan, anak2 yg kerap selesema/demam (1 tahun keatas)
~ untuk anak2 sembelit, ekzema, asma
~ untuk pelajar yg selalu letih/kurang perhatian dalam kelas
~ individu yg kurang berat badan

#Esp
~ untuk tenaga (menahan lapar)
~ mencegah penyakit jantung/kulit bermasalah
~ pesakit kencing manis, anemia, berat badan berlebihan, kolestrol
~ bagus untuk ibu mengandung, menyusu, berpantang, 
~ Nota: Esp tidak digalakan diamabil bersama vitalea


Maksima kan Ramadhan bersama kebaikan Shaklee



Ramadhan - Esp vs Kurma



Cara Minum ESP Shaklee Di Bulan Puasa

♡♡ Nak puasa ramadhan?  Haa.. amalkan cara makan ni. Yelah, masa puasa kan lain sikit caranya. 

Cara terbaik untuk minum masa puasa ialah kita ambil semasa sahur. 
~ Campurkan 1 sudu besar ESP bersama minuman kegemaran semasa sahur. Jika anda nak minum lebih sekali, ambil semasa berbuka. Step dia sama macam waktu biasa. Yang berbeza cuma masanya saja. 

☆ Bagi hasil terbaik, ikut Sunnah Nabi. Lambatkan waktu sahur, sejam sebelum subuh kita bangun dan makan ek. Kemudian segerakan berbuka. 

~ Kisarkan ESP dengan kurma semasa berbuka. Anda dapat pahala ikut Sunnah..

☆☆ Ingat Sabda Nabi Muhammad SAW

Daripada Sahl bin Sa'ad bahawa Rasulullah S.A.W bersabda:
Manusia sentiasa dalam kebaikan selagi mereka menyegerakan berbuka puasa.” - Hadith Riwayat Bukhari dan Muslim.

"Selama UmmatKu melambatkan sahur (hingga dekat waktu Imsak) dan menyegerakan berbuka puasa pada waktunya,senantiasa berada dalam kebajikan."
(H.R Ahmad yg bersumberkan dari Abu Dzar)

“Bahawa Rasulullah S.A.W berbuka puasa dengan beberapa biji rutab sebelum bersolat. Sekiranya tiada rutab, maka dengan beberapa biji tamar, dan sekiranya tiada tamar, maka Baginda minum beberapa teguk air.” - Hadith Riwayat Imam Ahamd dan Tirmizi, katanya hadith ini hasan)





Jus Tembikai mix Esp



Jus Tembikai Mix Esp

Cara nak buat jus buah-buahan dengan 3 Gem Shaklee (Meal Shakes, Esp, Performance Drink)

Bahan-bahan
1) Buah-buahan (tembikai, epal, limau dll)
~ tengok tu, mcm2 hubby beli.. minta 2 jenis je.. tapi mcm2 dibelinye.. stok sebulan kot. 
2) Shake & Take
~ untuk kisar/shake buah2 tu
3) Performance Drink ; Meal Shake ; Esp
~ terpulangle nk guna yg mana, ikut citarasa anda. Kesemuanya sedap.

Cara2 membuat jus
1) Kisar Buah dengan Shake & Take... terpulang anda nk pilih buah yang mana.. macam saya nak pilih tembikai merah.. 
2) Letakkan sesudu Esp Shaklee/Meal Shake/Performance (letak kesemuanya pon boleh)
3) Kisarkan Ais Batu bagi hancur (utk minum segera, kalau untuk simpan berbuka, simpan dalam peti ais, waktu nak minum, letak ais ketul)
4) Hidangkan

# Pasti si manja anda terujakan.. ni cara supaya kita boleh bg si manja utk belajar puasa.. 

#boleh buat utk hidangan 1 keluarga

Khasiatnya:
#badan bertenaga
#kulit cantik, gebu, cerah
#rasa kenyang yg lama, (lepas raya boleh selim melim sbb tak ambil mknn yg byk waktu berbuka)
#nak terawih pon tak rasa letih sbb tenaga bertambah

Shake n Take



Buah-buahan yg hubby beli.. Banyak.. stok sebulan

Yeah!! Siap.. Mudah dan senang



Jus Dragon Fruit mix Esp


Jus Dragon Fruit mix Esp

Dah Siap.. tinggal nak dihidangkan


Ingatkan buah Dragon tak masak. Risau je.. rupanya cantik.. banyak air.. manis..

Yes.. Ice Blended "DRAGON FRUIT MIX ESP" tak tahu pe rasa nya.. kawan kata sedap... tu yg teringin nak mencuba.. tak susah pon.. dengan Shake n Take.. nak buat jus pe2 pon menjadi mudah.. 

Tahu tak anda.. Esp ni banyak khasiat nya..memang sesuai utk tambah tenaga bulan Ramadhan ni.. setiap kali sahur dan berbuka.. pasti dengan Esp.. pelbagaikan rasanya soya nya..perghhh.. memang sedap...  

ESP - Soy Protein Isolate Powder
*membekalkan tenaga (menahan lapar)
*menyuburkan kesihatan kulit, rambut, kuku dan otot
*penting utk kanak2, 
*ibu menyusukan anak
*mereka yg pulih daripada sakit
*mengoptimumkan penyerapan nutrien lain
*mencegah penyakit jantung
*kulit bermasalah
*pesakit kencing manis, anemia, berat badan berlebihan, kolestrol
*bagus bagi ibu mengandung, berpantang



Sabtu, 5 Julai 2014

Cadangan Set Ramadhan



Sempena kedatangan bulan Ramadhan yang Mulia lagi Baroqah ini marilah kita sama-sama meningkatkan penjagaan kesihatan kita, kerana sesungguhnya muslim yang sihat/kuat adalah lebih baik dari muslim yang sakit/lemah.

Kenapa Set Ramadhan Shaklee?

Dapatkan yang Terbaik, Serlahkah yang Terbaik
Nutrisi pilihan para atlet sukan diperingkat sehingga ke perinkat olympians, bayangakan apa yang ia mampu berikan kepada sedara sedari sepanjang menjalani ibadah puasa.

Shaklee memberikan apa yang tubuh perlukan; sebelum, semasa dan selepas latihan, dengan formula yang terbukti secara klinikal dapat membantu sesaorang bertahan lebih baik, berlatih lebih lama dan kembali bertenaga dengan lebih cepat.

Jaminan Ketulenan Shaklee
Pilihan olympians dan atlit menunjukkan ian
ya bebas dadah dan yang seangkatan dengannya. Produk Shaklee juga tidak mengandungi perasa tiruan, pemanis atau sebarang bahan pengawet tambahan.

Tahap Tenaga Tubuh pada waktu Berbuka.

Pada waktu berbuka tahan tenaga kita berada diparas yang rendah kerana seharian tidak mendapat makanan dan minuman. Sekiranya tiba waktu berbuka kita terus makan makanan yang agak komplek dan berat maka tenaga yang sedikit itu akan terpaksa bekerja lagi untuk memproses makanan tersebut sedangkan tenaga dari makanan hanya akan terhasil 3-4 jam kemudian.

Begitu juga apabila berbuka dengan air sejuk..tenaga yang rendah akan dikerah lagi kerana yang masuk sejuk dan yang keluar ( air kencing) adalah panas.

Akhirnya selepas makan tenaga menjadi amat rendah selama 3-4 jam sementara menunggu tenaga baru dari makanan dikeluarkan, iaitu lebih kurang selepas selesai solatTarawih.

Oleh itu mulakan berbuka puasa sedara sedari dengan Set Ramadhan Shaklee untuk membekalkan tenaga segera yang boleh digunakan untuk bersolat Terawih dan semua khasiat lengkap makanan untuk kesihatan keseluruhan dan penyembuhan penyakit.

Set Ramadhan shaklee

Terdiri dari:

1. Protin ESP yang merupakan bahan diperlukan untuk menjaga kecantikkan dan integriti sel-sel dalam tubuh sesaorang. Sel adalah ibarat batubata pada sebuah dinding. Kekuatan sesebuah dinding itu terletak pada kualiti setiap unit batu bata tersebut. Begitu dengan tubuh kita, mestilah bermula dengan sel-sel, unit terkecil dalam tubuh kita – berkhasiat memberi rasa kenyang, mengelakkan sakit perut disebabkan gastrik, keracunan makanan dan angin yang kerap terjadi sepanjang berpuasa.

2. Meal shake merupakan makanan lengkap yang dapat menampung segala keperluan sel-sel tubuh bermula dari sel-sel hujung rambut sehingga hujung kaki.

3. Performance® Maximum

Penghilang Dahaga untuk Si Juara

Shaklee Performance® terbukti secara klinikal untuk menyokong tahap hidrasi berbanding air. Campuran Elektrolit OPTI-LTYE™ proprietari dengan campuran unik karbohidrat kami dapat memberikan tenaga segera dan berkekalan bagi menyokong hidrasi optimum.

Terbukti Secara Klinikal terhadap pencapaian cemerlang atlet-atlet mengandungi unsur-unsur berikut:

• Mengurangkan kehilangan bendalir bagi meningkatkan hidrasi

• Memberikan spektrum elektrolit yang menyeluruh termasuk

kalsium dan magnesium (bukan untuk jenama unggul)
• Memelihara tahap gula dalam darah bagi mengekalkan

keupayaan tenaga dalam meningkatkan stamina.

Bayangkan apa Performance® Maximum mampu membantu kepada sedara sedari yang menjalani ibadah puasa.



Siapa golongan yang perlu mengambil Set Ramadhan Shaklee

1. Orang yang sedang menjalankan ibadah berpuasa.

2. Wanita mengandung dan yang sedang menyusukan.

3. Kanak-kanak yang baru belajar berpuasa.

4. Sedara-sedari yang memerlukan lebih tenaga.

5. Sedara-sedari yang kurang minum air.

6. Yang melakukan aktiviti lebih tenaga ie Ahli Sukan dan Ahli Bina Badan.

7. Sesiapa sahaja yang perihatin terhadap kesihatan dengan mementingkan

makanan lengkap yang rendah kalori supaya dapat melakukan amal ibadah

ie solat berjemaah.


Ahad, 25 Mei 2014

Set Ramadhan Shaklee

Set Ramadhan Shaklee

Set Ramadhan Shaklee

Dapatkan yang Terbaik, Serlahkah yang Terbaik
Nutrisi pilihan para atlet sukan diperingkat sehingga ke perinkat olympians, bayangakan apa yang ia mampu berikan kepada sedara sedari sepanjang menjalani ibadah puasa.

Shaklee memberikan apa yang tubuh perlukan; sebelum, semasa dan selepas latihan, dengan formula yang terbukti secara klinikal dapat membantu sesaorang bertahan lebih baik, berlatih lebih lama dan kembali bertenaga dengan lebih cepat.

Jaminan Ketulenan Shaklee

Pilihan olympians dan atlit menunjukkan ianya bebas dadah dan yang seangkatan dengannya. Produk Shaklee juga tidak mengandungi perasa tiruan, pemanis atau sebarang bahan pengawet tambahan.

Tahap Tenaga Tubuh pada waktu Berbuka.

Pada waktu berbuka tahan tenaga kita berada diparas yang rendah kerana seharian tidak mendapat makanan dan minuman. Sekiranya tiba waktu berbuka kita terus makan makanan yang agak komplek dan berat maka tenaga yang sedikit itu akan terpaksa bekerja lagi untuk memproses makanan tersebut sedangkan tenaga dari makanan hanya akan terhasil 3-4 jam kemudian.

Begitu juga apabila berbuka dengan air sejuk..tenaga yang rendah akan dikerah lagi kerana yang masuk sejuk dan yang keluar ( air kencing) adalah panas.

Akhirnya selepas makan tenaga menjadi amat rendah selama 3-4 jam sementara menunggu tenaga baru dari makanan dikeluarkan, iaitu lebih kurang selepas selesai solatTarawih.

Olih itu mulakan berbuka puasa sedara sedari dengan Set Ramadhan Shaklee untuk membekalkan tenaga segera yang bolih digunakan untuk bersolat Tarawih dan semua khasiat lengkap makanan untuk kesihatan keseluruhan dan penyembuhan penyakit.

Set Ramadhan shaklee
Terdiri dari:

1. ESP Shaklee 
yang merupakan bahan diperlukan untuk menjaga kecantikkan dan integriti sel-sel dalam tubuh sesaorang. Sel adalah ibarat batubata pada sebuah dinding. Kekuatan sesebuah dinding itu terletak pada kualiti setiap unit batu bata tersebut. Begitu dengan tubuh kita, mestilah bermula dengan sel-sel, unit terkecil dalam tubuh kita – berkhasiat memberi rasa kenyang, mengelakkan sakit perut disebabkan gastrik, keracunan makanan dan angin yang kerap terjadi sepanjang berpuasa.

2. Meal Shake Shaklee 
merupakan makanan lengkap yang dapat menampung segala keperluan sel-sel tubuh bermula dari sel-sel hujung rambut sehingga hujung kaki.

3. Performance Drink Shaklee
Penghilang Dahaga untuk Si Juara

Shaklee Performance® terbukti secara klinikal untuk menyokong tahap hidrasi berbanding air. Campuran Elektrolit OPTI-LTYE™ proprietari dengan campuran unik karbohidrat kami dapat memberikan tenaga segera dan berkekalan bagi menyokong hidrasi optimum.

Terbukti Secara Klinikal terhadap pencapaian cemerlang atlet-atlet mengandungi unsur-unsur berikut:

• Mengurangkan kehilangan bendalir bagi meningkatkan hidrasi

• Memberikan spektrum elektrolit yang menyeluruh termasuk

kalsium dan magnesium (bukan untuk jenama unggul)
• Memelihara tahap gula dalam darah bagi mengekalkan

keupayaan tenaga dalam meningkatkan stamina.

Bayangkan apa Performance Drink Shaklee mampu membantu kepada sedara sedari yang menjalani ibadah puasa.



Siapa golongan yang perlu mengambil Set Ramadhan Shaklee.

1. Orang yang sedang menjalankan ibadah berpuasa.

2. Wanita mengandung dan yang sedang menyusukan.

3. Kanak-kanak yang baru belajar berpuasa.

4. Sedara-sedari yang memerlukan lebih tenaga.

5. Sedara-sedari yang kurang minum air.

6. Yang melakukan aktiviti lebih tenaga ie Ahli Sukan dan Ahli Bina Badan.

7. Sesiapa sahaja yang perihatin terhadap kesihatan dengan mementingkan

makanan lengkap yang rendah kalori supaya dapat melakukan amal ibadah

ie solat berjemaah.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...