Pages

Isnin, 20 April 2015

Bulan Rejab, Bulan Pengampunan

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْمِ
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ


Esok (Isnin - 20 April 2015) adalah 1 Rejab 1436, kan. Sedikit perkongsian dari nota lama. 
Jom beramal untuk bekalan akhirat:).
------------------------------------------

Bulan Rejab = bulan pengampunan.

Antara amalan² yang dianjurkan;

◆ Puasa.
- Kalau tak mampu buat semua, jangan ditinggalkan semua. 

- Boleh puasa pada Isnin Khamis atau 13, 14 & 15hb Rejab ini -bersamaan 23, 24 & 25hb Mei.

* 13, 14 & 15 dikenali sebagai hari² putih setiap bulan hijrah. Rasulullah صلى الله عليه وسلم akan berpuasa juga pada hari Jumaat jika hari itu jatuh pada hari² putih tersebut. Ia hanyalah anjuran daripada saya bagi sesiapa yang rasa payah untuk berpuasa banyak hari bulan Rejab. Ini berdasarkan apa yang saya temui di dalam bab Puasa Rasulullah صلى الله عليه وسلم di dalam kitab As-Syamail tentang hari puasa sunat. Wa Allahu a'lam. Yang penting --> puasa ツ.

◆ Istighfar.
- Habib Salim Assyatiri berkata: "Istighfar dituntut amalkan sepanjang tahun namun untuk bulan Rejab ia sangat² dianjurkan". 

••► Penghulu istighfar;

اللَّهُمَّ أَنْتَ رَبِّي لَا إِلَهَ إِلَّا أَنْتَ، خَلَقْتَنِي وَأَنَا عَبْدُكَ، وَأَنَا عَلَى عَهْدِكَ وَوَعْدِكَ مَا اسْتَطَعْتُ، أَعُوذُ بِكَ مِنْ شَرِّ مَا صَنَعْتُ، أَبُوءُ لَكَ بِنِعْمَتِكَ عَلَيَّ، وَأَبُوءُ لَكَ بِذَنْبِي فَاغْفِرْ لِي، فَإِنَّهُ لَا يَغْفِرُ الذُّنُوبَ إِلَّا أَنْتَ

✿ Kelebihannya: Sesiapa yang mengucapkan zikir ini pada waktu SIANG dengan meyakini apa yang diucapkannya lalu dia meninggal dunia pada masa itu sebelum masuk petang maka dia termasuk golongan ahli syurga. Dan sesiapa yang mengucapkan zikir ini pada waktu MALAM dengan meyakini apa yang diucapkannya lalu dia meninggal dunia pada masa itu sebelum masuk pagi maka dia termasuk golongan ahli syurga.
~ Riwayat Imam Al-Bukhari rahimahullah. 

••► Atau boleh juga amalkan istighfar ini;

رَبِّ اغْفِرْ لِيْ وَارْحَمْنِيْ وتُبْ عَلَيَّ
Ya Tuhanku, ampunilah aku, rahmatilah aku & terimalah taubatku.

* Baca Subuh & Asar sebanyak 70x setiap hari.
(Sumber: Indahnya Hidup Bersyariat oleh Ust Ismail Kamus حفظه الله).

◆ Membaca surah Al-Ikhlas 11 kali atau lebih setiap hari.

◆ Membaca Al-Quran, perbanyakkan berdoa & lain² amalan soleh.

Alhamdulillah atas ni'mat Islam & Iman yang Allah anugerahkan pada kita di mana dengan 2 ni'mat itulah amalan di atas menjadi bermakna & mendapat ganjaran pahala di sisi Allah yang Maha Mulia.

Sudah hampir BULAN PESTA IBADAH -RAMADHAN-. Semoga kita sempat bersua dengannya, amin.




Ahad, 19 April 2015

Khas Untuk Orang Yang Cepat Give Up Dalam Bisnes

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْمِ
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ



* KHAS UTK ORG YG CEPAT GIVE UP DALAM BISNES

* Bisness mengajar kita erti SABAR, ramai yg nak untung cepat sampai lupa semua rezeki dr Allah... 

* baru usaha tak smpai sebulan dh give up... mcm mn nk berjaya kalau sikap kita mcm ni...?

* Mcm mn Allah nak bg rezeki yg banyak kalau ujian kecil mcm ni pn tak sanggup nak tempuh... rezeki semua org tak sma.. ada yg cepat... ada yg lmbt...hanya Allah yg tau... kita hya usaha & terus berusaha..& tawakal..

* ramai yg tak yakin dgn jnji Allah, Allah tak kejam... ingat tu jgn cepat sngat putus asa...

* Jangan gusar atau gentar jika anda melihat beberapa org yang left dari group anda.mungkin hp mereka tak dapat menampung betapa hebatnya aura dlm grup kite ni....tekadkan semangat agar kite sama2 berjaya selangkah ke hadapan bersama2.....

* Ingatlah teman...kita dibawah bumbung yang sama....berlainan daerah....namun kita masih di landasan yang sama untuk berjuang demi masa depan dan pendapatan yang lumayan

P/s: kita snggup pegi keja setiap hari & sabar tunggu gaji sebuln sekali.. bertahun2 keja untk kayakan boss... kena marah ngn boss sanggup sabar... tapi kenapa tak snggp bersabar dlm bisness untk kayakan diri



Sabtu, 18 April 2015

Petua Berjaya Berniaga Atas Talian

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْمِ
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ


PETUA BERJAYA BERNIAGA ATAS TALIAN
Amalan Pembuka REZEKI

Anda rasa down tiada sale? Dah cuba SEMUA cara promosi tapi tak jalan?

Bukan salah awak, atau salah orang tak nak beli dari awak. Ianya sangat bergantung pada amalan-amalan kita.


Kenapa kita lihat, ada orang, letak ayat entah apa-apa, sale meletup2 tiap2 hari.


Kita penat mengarang, sale SATU pun susah nak sangkut.


Cuba fikir, siapa yang gerakkan hati-hati manusia untuk membeli? ALLAH. Tiada lain selain dariNya.


Jadi, apakah amalan-amalan pembuka pintu rezeki? Ni saya kongsikan.


kadangkala, kita perlu amalkan yang ini:


1: SedeKah setiap hari
2: Solat sunat dhuha jangan tinggal
3: Solat taubat sebelum tidur
4: Solat hajat
5: Baca surah Al-Waqiah setiap hari
6: Solat sunnah 2 rakaat sebelum subuh
7: Istighfar 100 kali sehari
8: Selawat 1000 kali sehari jika mampu

Ada banyak lagi, tapi amalkan yang 8 ni dulu. Tak mampu 8, amalkan 3-4 dulu. Yang penting anda kena MULA. Tak mula, anda takkan nampak hasilnya.

Usaha seperti biasa, tetapi tambah dengan rapatkan hubungan kita dengan Allah. Kerana DIA lah yang akan membuatkan sale anda meletup atau tidak.


Boleh?


Cubalah....


Saya doakan anda semua BERJAYA, Insya Allah.


Tips from group Aura Rezeki...❤❤❤❤❤




Kreatif Dalam Bersedekah

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْمِ
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ


Kreatif dlm bersedekah: 

1. Letakkanlah sedikit makanan kucing dan sama mngkuk air diluar rumah utk kucing2 yg dtg..

2.Sisihkanlah sedikit dari hasil gaji @ upah jerih payahmu, untuk dsumbangkan kpd anak yatim & orang miskin.


3.Sentiasa sediakan wang kecil didlm dompet utk diberikan kpd yg memerlukan.


4. Letakkanlah d kamarmu sebuah kotak. Setiap kali kamu merasa melakukan dosa, masukkan wang kecil kedalamnya. Genap 1 bulan, buka kotak itu & sedekahkan wang tersebut.


5. Jika engkau hadir dlm acara keramaian (keluarga & kerabat atau sahabat), belilah 1 @ 2 kotak air mineral, niatkan utk sedekah kpd orang2 yg memerlukannya (orang tua, sakit, kanak2 dsb). 


6. Jika kamu membeli barang dari peniaga2 kecil kemudian kemudian peniaga ingin mengembalikan wang baki, biarkan baki wang itu untuknya (sedekah atau hadiah).


7. Belilah mushaf (al quran). letakkan di salah satu masjid. Bayangkan berapa pahala yg akan kamu dapat daripada setiap huruf bagi mereka yg membacanya.


8. Berikanlah perasaan gembira kpd setiap orang, khususnya kpd mereka2 yg sedang ditimpa kesedihan, dengan senyuman dan ucapan doamu yg tulus.


9. Lemparkanlah senyuman kpd orang yg kamu temui, berilah salam kpd orang yg duduk, & bertuturlah dgn ucapan yg baik kerana semuanya adalah sedekah.


10. Jangan biarkan engkau tertidur, melainkan telah engkau ampuni setiap orang yg telah berbuat jelek kpdmu dari mengghibahi, mengadu domba & menzalimimu.


11. Sedekahkan Alfathihah kpd kedua ibubapa kita, sahabat2 dan kenalan2 kita yg telah meninggal...


12. Kirimkan mesej ini ke semua kenalanmu. Siapa tahu ada yg mau mengamalkan. Moga andapun akan diberi pahala kerananya. .. 





Selamat bersedekah.




Antara Kunyit Dan Zinc Complex Shaklee

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْمِ
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Antara Kunyit Dengan B-Complex


Kunyit  -->>  bcomplex = Dekat 2 minggu search.. entah kenapa smlm cuba search "bcomplex as anti- inflamation".. hah baru jumpa..
Hikhikhik.. ni gara2 posting "aisyah" lah..
Angelina Jolie xmakan jamu ok je dia.. apa dia makan?
Maybe Angelina Jolie makan Zinc!!


Jom ketahui disini -->>> 
Kunyit bagus untuk anti radang.. even mmg ada supplement dari kunyit..
Knpa kita kata "kalau dah ambil set pantang shaklee dah tak payah amik jamu lain"
Kunyit anti radang.. so apa ada dlm set shaklee bertindak sebagai anti radang?
Jwpnnya : BComplex..


Masa pantang pon, tak ramai yg sanggup minum air kunyit. Paling gagah pon, ms bakar /rebus ikan, gaul dgn garam kunyit, kunyit tu kan kunyit hidup. tak boleh yg serbuk.

Pastu mak pesan, makan juga kunyit tu, mak saje je tumbuk kasar2, nak buat ubat
Maybe halia pon pon lebih kurang macam tu. Nape masa pantang org cina sgt byk mkn halia. Siap kn halia dr Bentung lagi.
Sbb angin mmg dh tau..maybe ada sbb lain juga




Fungsi Dan Keistimewaan Cinch Shake Mix Shaklee

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْمِ
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ


Bismillah.....Alhamdulillah.....Dengan izin Allah... malam ni... Fza diberi kuasa untuk Conduct Kelas Online di Whatsapp Coach & Lead... Sangat teruja...gementar...moga Allah permudahkan segala urusan malam nanti... 


Apa Itu Cinch Shake Mix atau Cinch™ Shake?

Cinch™ Shake
merupakan minuman yang sungguh LAZAT DAN BERZAT untuk membantu anda MEMELIHARA OTOT yang penting dan menjadikan anda sentiasa berasa KENYANG dan berpuas hati di samping MENGURANGKAN BERAT BADAN.

Rumusan proprietary kami diperkaya dengan Leucine™ iaitu ASID AMINO YANG MEMBERI SIGNAL KEPADA BADAN UNTUK MEMELIHARA OTOT SEMASA PENGURANGAN BERAT BADAN. Dalam kata lain, leusina dalam Cinch™ Shake MEMBANTU ANDA MENGHILANGKAN LEMAK TETAPI TETAP MEMELIHARA OTOT ANDA.



 Apa maksud Leucine?

Leucine adalah salah satu sumber protein, yang bagus untuk memelihara otot. Cara bekerja leucine ini ialah, ia akan mengekalkan kekuatan otot kita, selepas kita berlapar, diet, ataupun lepas kita bersenam dan buat kerja berat. Mengikut kajian yang dibuat, para atlet biasanya akan mengalami lemah otot dan ini menyebabkan jisim otot berkurang. Dengan adanya leucine ini, jisim otot cuba dikekalkan dan ini membantu otot meningkatkan metabolisme, dan seterusnya membakar lemak yang ada. Jadi, pentingnya Cinch Shake ini ialah kandungan leucine protein yang bagus untuk orang yang berdiet.


Setiap kali anda menikmati Cinch™ Shake, anda akan memperolehi 24 GRAM PROTEIN dan ini adalah penting. Mengapa?
-->> Ini kerana protein digunakan untuk membina otot yang boleh meningkatkan metabolisma anda dan membakar kalori.


Nota Penting :

Makanan yang kaya dengan protein juga dapat menahan kelaparan, ini boleh membantu mengurangkan pengambilan makanan ringan di antara waktu makan. Dan tidak ketinggalan juga terhadap kandungan leusina dan zat-zat yang diperlukan oleh badan anda. Bagi anda yang sedang dalam proses mengawal berat badan,pastikan protein terkandung dalam setiap makanan anda. Protein sangat perlu untuk membantu meningkatkan metabolisme tubuh, meningkatkan perkembangan otot, menjaga nafsu makan dan menjaga otot bebas lemak. Cth makanan yg kaya protein kacang soya, ikan, telur, hasil tenusu(susu,keju,yogurt), kekacang, avokado, ayam, tauhu.


Apa Keistimewaan Cinch™ Shake Mix Shaklee? 
  • Indeks Glisemik - 22 - sesuai untuk pengidap kencing manis
  • Dengan Cinch Pro, campuran ekslusif protein dipertingkatkan dengan leucine - asid amino
  • Powered by leucine untuk memelihara otot semasa PROSES PEMBAKARAN LEMAK dalam menurunkan berat badan
  • 24 gram protein setiap hidangan untuk membantu anda berasa puas dan kenyang.
  • Tinggi kandungan serat - 6gm serat setiap hidangan
  • Glysemic yang rendah untuk mengekalkan tahap gula darah yang normal dan mengekalkan tenaga
  • Memberikan 35% atau lebih nilai harian kepada 21 vitamin dan mineral penting
  • Penggunaan soya bebas GMO
  • Tiada perasa tiruan, warna atau pemanis


Fungsi Cinch™ Shake Shaklee

[✔] Menyimpan otot sedia ada dan memelihara otot dari rosak

[✔] Membakar lemak yang tidak diingini

[✔] Mengurangkan inci yang tidak diingini

[✔] Makanan segera untuk mereka yang aktif

[✔] Tinggi kandungan serat dan memberi rasa puas dan kenyang

[✔] Mengandungi nutrisi lengkap untuk memelihara keseluruhan kesihatan

[✔] Diperkaya dengan leucin untuk memelihara otot

[✔] Merupakan meal replacement yang sihat dan mengenyangkan


Siapa yang perlu minum Cinch™ Shake?
  • Lelaki dan perempuan yang berumur 12 tahun ke atas yang mempunyai masalah menurunkan berat badan
  • Mereka yang inginkan indeks BMI yang ideal
  • Cinch™ Shake juga boleh diambil oleh pesakit diabetes kerana indek glisemiknya adalah rendah bagi mengekalkan paras gula dalam darah


Siapa yang tak perlu minum Cinch Shake?
  • Ibu mengandung dan menyusukan bayi adalah tidak digalakkan mengambilnya Cinch™ Shake ini kerana kehamilan dan penyusuan memerlukan nutrien yang lebih terutama kalori.
  • Kanak-kanak bawah umur 12 tahun tidak boleh mengambil minuman ini.


Cara amalkan Cinch™ Shake

**Bagi anda yang ingin mendapatkan berat badan yang ideal, bancuh 2 sudu dengan segelas air suam.

Atau

**Boleh juga dibancuh dengan susu seperti Fza amalkan....


Macam Fza...

Fza lebih suka minum Cinch™ Shake pada waktu petang, (1 kali 1 hari) balik kerja terus SHAKE 1 SUDU Cinch™ Shake PLUS SUSU EVERYDAY, secara automatik, Fza tak makan malam... Nak makan pon rasa mcm kena paksa jer. Tak lalu pon nak makan sebab terasa kenyang... Tu cara Fza amalkan Cinch™ Shake untuk elak makan malam. Boleh tahan had 930 pagi.... Lepas tu dah gigil... Lama kan kesan Cinch™ Shake ni. Kenapa ya, Fza tak amalkan untuk Sarapan Pagi??? Sebab, 9.30 pagi mesti bersarapan pagi dengan rakan sekerja di Kantin, dah rutin harian, eratkan Siratulrahim di Kantin serta untuk kekal kenyang lebih lama. So, tengah hari confirm tak makan.... Kalau lapar... Makan biskut... Minum air.... Balik kerja confirm cari Cinch™ Shake. Rasa macam ketagih pula.... KAN Cinch™ Shake NI SEDAP & LAZAT!!! Rugi tahu kalau korang tak try....

Nota Penting :-

Di ambil untuk menggantikan makanan sama ada pagi, tengahari, ataupun malam

Pastikan anda minum Cinch™ Shake ini sebelum mengambil makanan berat kerana apabila perut kenyang dengan Cinch™ Shake secara automatik anda akan mengurangkan makanan berat. Sekaligus membantu dalam proses penurunan berat badan. Untuk mendapatkan hasil yang memuaskan, amalkan LECITHIN & HERBLAX setiap hari yang membantu mencairkan lemak dalam badan.




Rabu, 15 April 2015

Tentang Lecithin Dan Kebaikan Lecithin By Master Dila

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْمِ
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Kelas Online
Kebaikan Lecithin
by Master Dila
14 April 2015
9.00 malam Hingga 10.00 malam


Di sini Fza nak sharekan apa yang Master Dila Sharekan dalam Kelas Online malam hari tu. Tajuk Kelas Online "Kebaikan Lecithin"

APA ITU LECITHIN??

LECITHIN merupakan paling hot Stuff Produk Kurus. Ramai ambil untuk mengawal berat badan. Lecithin berasaskan SOYA, SOYA merupakan sumber Lecithin paling kaya, Paling best dan bebast KOLESTROL. Perlu diingatkan sistem badan kita tidak boleh mengambil Lecithin sendiri. Justeru itu kita disarankan untuk mengambil Lecithin berasaskan SOYA ini untuk melancarkan pengurusan berat dan sistem badan kita.

Setiap 1 capsul mengandungi 530mg Lecithin



Tahu tak ape itu  TRIGLPYCERIDES??
Triglpycerides tu ialah lemak yang tepu dalam darah kita.. selalu nya pada yang nak menopause ni lemak dia tepu ckit..

Siapa yang sesuai ambil LECITHIN?
Ini yang sesuai ambil Lecithin

Kebaikan LECITHIN

1. Lecithin membantu mencegah penyakit yang berkaitan dengan lebihan lemak dalam badan seperti DARAH TINGGI, STROK DAN SAKIT JANTUNG SERTA LAIN-LAIN.

2. Lecithin memecahkan lemak. Jika diambil sambil kita bersenam ia lagi mempercepatkan pembakaran lemak berlaku.


3. Lecithin juga main peranan menyerap zat2 penting dan saluran darah kedalam sel badan kita.


4. Lecithin membantu melindungi sel darah merah kita dari serangan virus dan bakteria.


5. Lecithin sangat baik untuk meningkatkan daya ingatan sebab lecithin dapat membantu mengelakkan kita daripada penykit seperti ALZHEIMER DISEASE (Lecithin adalah makanan otak dan saraf.


6. Lecithin dapat membantu masalah insomnia,iaitu sumber kepada hormon NEUROTRANSMITTER yang membantu proses tidur


7. Lecithin adalah asid lemak yang penting bagi paru2. Bagi mencairkan mukus dan melegakan IRRITATION.


8. Lecithin membantu mencegah Eczema, kerana ia adalah zat2 kecantikkan (untuk kulit + rambut)


9. Lecithin bertindak sebagai  pelincir kepada sendi2 badan lain.


10. Lecithin diperlukan dalam penghasilan hormon EPINEPHRINE yang diperlukan bagi mencegah simptom menopause dan PMS.



Testimoni
Yg bestnye kan. Lecithin dpt tmbh susu jgk. Customer sy ade bg feedback ritu


Nota Penting


Untuk mendapat KESAN yang terbaik dalam pengambilan LECITHIN, kita harus lah mengambil air paling tidak 3 liter untuk 1 hari. Insha Allah, pasti berjaya turun berat badan yang banyak.


Cara Pemakanan Lecithin
Ikut pada keserasian, boleh ambil selepas atau sebelum makan dengan syarat 6 BIJI DALAM 1 HARI
~ Sekiranya ambil sebelum makan, anda akan rasa tekak loya-loya, tak lalu makan (selera makan kurang). Dengan ini, lagi cepatlah berat anda turun
~ Sekiranya ambil selepas makan, ia membantu anda untuk PECAH+BUANG LEMAK YANG KITA MAKAN.... 
So, terpulang lah pada anda!!!


Tahukah anda, Apakah kesan pengambilan LECITHIN??


Kesan pengambilan Lecithin
Ya Allah, bestnya LECITHIN kan, rugilah kalau sapa2 yang tak amalkan...atau abaikan....kejam tak ayat ni??? ehehehe..... 

Sumber kandungan makanan yang tinggi dalam lecithin ialah 
1.Telur 
2. Soya 

Lecithin shaklee
Dibuat soya semulajadi 100%


 Fungsi Lecithin

  • Menyerap vitamin larut lemak
  • Memecahkan lemak & kolestrol
  • Perlangsingan
  • Cantikkan otot dan kulit
  • Menghalang high BP
  • Membantu penyerapan nutrien kedalam sel
  • Menghalang pembentukkan sirosis Hati (Mendapan Lemak)
  • Menghilangkan pembentukkan batu karang
  • Mempertingkatkan daya ingatan dan meringankan stress
  • Memperbaiki daya ingatan dan menghalangkan ALZHEIMER.
  • Menghalang tekanan darah tinggi.
  • Beri mudah tidur
  • Pecahkan ketul2 susu ibu dari bengkak.
  • Mereka yang mengalami inflamasi seperti pesakit gout melancarkan perjalanan darah.


Kandungan yang ada didalam lecithin ialah

Asid linoleik - AMAT DIPERLUKAN OLEH BADAN. TAPI BADAN KITA TIDAK BOLEH MENGHASILKANNYA. JADI IA PERLU DIAMBIL MELALUI DIET HARIAN.

Kolin - Satu komponen NEUROTRANSMITTER. (proses tidur)

Asetikolina - BEKALAN BIOKIMIA UNTUK MENGHANTAR MESEJ DIDALAN OTAK DAN SISTEM SARAT

Inositol - SEBAGAI KOMPONEN UTAMA MEMBRAN /SELEPAS SEL DALAM TISU DISELURUH BADAN.

Nota : Lecithin sangat elok pada org tua yang sakit pelupa tau..

Antara TESTIMONI yang dishare



Ni berjaya KURUS dalam 1 bulan sahaja
 



Jom Kita Lihat TESTIMONI Master Dila sendiri SEBELUM DAN SELEPAS Amalkan SET KURUS SHAKLEE hingga BERJAYA TURUN 30KG dalam masa 4 BULAN sahaja.

Master Dila Semasa Remaja. Lihat Fizikal & Rupanya.... ni dulu ye.....

 Master Dila Semasa Lepas Bersalin Anak Kedua

Ni Gambar Master Dila Yang SEKARANG, SELIM , KURUS, LANGSING & CANTIK.


Cara Diet Master Dila Selain Amalkan Suplemen Set Kurus Shaklee
*Puasa
*Jaga Pemakanan
*Buat air DETOX



Air Detox

Menu Makanan Harian Master Dila
Pg 1bj telur rebus..
Lunch ratah sayur sup je
Dinner pukul 4 atau 5pm
2bj rebus tauhu cicah kicap

Jika lapar Master Dila ambil air masak je .. sebab tu bukan kita lapar tp bdn kita perlu air.. ramai org silap mereka ingat meke lapar tapi sebenarnya dahaga..

Masa mlm mkn buah.. jambu cicah asam..
Jika kelapangan mkn buah jugak dlm pukul 2ptg mcm tu kdg xmkn hehe

Jika rasa nak tumpang boleh minum Cinch Shake Mix Atau Esp, boleh juga minum milo untuk tambah gula dalam darah.


Nota Penting Amalkan Shaklee Sambil Berdiet

  • Membantu bg tenaga..
  • Kulit kusam
  • Muke pucat
  • Rambut gugur reput

Bagaimana cara Master Dila Guide Customer??
  • Bagi semangat pada mereka
  • Rajin puase..
  • Minum air masak banyak
  • Makan buah
  • Sayur
  • Kawal jenis makanan
Cara Pengambilan Makanan 

Untuk Kurus Langsing, Pemakanan Yang Harus Dielakkan :-
  • Mee goreng
  • Goreng2
  • Kueh2 berhoreng
  • Mknan ringan terutama keropok kentang
  • Kek
  • Gula
  • Air soda (gas)

Sekian, Wasalam.

Kredit To Master Dila



Ahad, 5 April 2015

GLA Dan Wanita


Perisian Untuk Malam Ini :-
siri 1: Sejarah 
siri 2: Kebaikan
siri 3: mengapa GLA x berkesan
siri 4: mengapa elak GLA
siri 5: lain2

Siri 1 : Sejarah GLA

Sebagai SID jgn ingat GLA tu nama produk smata2.
GLA tu nama sejenis lemak omega 6


Apakah sumber paling biasa GLA?
Bunga borrage
~yg paling biasa..musuh tradisi borage flower ialah EPO
sbbnya dua bunga ni masing2 ada reputasi

Sumber GLA bukan dari bahagian bunga tapi biji ye
Biji bunga EP, biji bunga borage, biji black currant
Even sunflower pun bijinya ada gla
Ini sumber2 yg biasa
Dulu2 native american guna ni,  n kat europe golongan diraja shja yg mnikmati EPO
Boleh google  yer..bunganya kuning untuk EPO.
Bunga borage pula biru purple


Siri 2 : Kebaikan

Apakah suplemen terbaik yg anda bole gengkan dgn GLA shaklee
Alfalfa + GLA
Gla n ESP
Gla n Omega
Gla n zinc

Tahukah anda..GLA paling berkesan jika match dengan OMEGA GUARD
ok sbnrya..apabila anda match suplemen GLA dgn suplemen yg anda sebut tadi mmg fungsinya bbeza2

Sebelum itu kita kena tahu fungsi GLA Shaklee sebelum digabungkan dengan Omega Guard

  1. High blood pressure
  2. Eczema or skin problem scra umum
  3. Breast cancer
  4. ADHD
  5. Arthritis
  6. Cancer
  7. Lose weight
  8. Bone loss
  9. Mastalgia
  10. Menopause
  11. Premenouse
  12. Kesuburan
  13. Hormonal acne
  14. Hormone imbalance related problem PCOS

~Both gender perlukan GLA untuk pelbgai fungsi spt otak
 GLA sbnrnya minyak omega 6 yg penting tp badan manusia tak leh buat

Keterangan Serba Sedikit Fungsi GLA di atas.
1. GLA sendiri ialah keluarga omega 6 Sebab itu sm seperti Omega guard ianya menurunkan tekanan darah tinggi. Alone or with omega guard  ianya menurunkan HBL. Sbb tu org yg ada mood swing sesuai ambil gla

2. Skin problem. apa2 skin problem seperti eczema, alergy cause.Gla bertindak memerangkapa kelembapan dan minyak baik pada pmukaan kulit.
~amalan makan gla, memperbaiki kualiti kulit dan kulit akan nmpk glowing.sapa2 pengamal tegar GLA akan rasa kulit lembap sgt


Testimoni :
 ‪+60 14-512 2295‬: Hehehe. Macamm best je tang glowing tu. Nk try la cenggitu. Hehee

‪+60 13-340 3848‬: kulit saya glowing dgn GLA.ingtkan bminyak dan nampak messy.rupanya lembap dan glowing


3. Breast cancer..GLA x stopkan perkembangan cancer. GLA memperlahankan sel2 kanser drpd menular dgn cepat dan merosakkan perlindungan sel2 abnormal agar sebarang ubat kanser dpt btindak balas dengan lebih baik thdp badan pesakit

9. Malstalgia ni..sakit tetek.sakit breast ni 2 kategori..bercycle n tak bercycle.
 bercycle dikaitkan dengan masalah hormon time uzur.yg ni bole dirawat dgn GLA. 
 yg x bcycle x bole rawat dgn GLA.pndekatan lain perlu dgunakan

10. menopause & premenopause
 wanita mengalami banyak simptom, sila google simptomnya..GLA sangat membantu. knapa? wanita berusia badannya dah kurang elemen GLA ni  sbb tu hormon dah kacau bilau
kena makan suplemen GLA utk penuhi keperluan tubuh. macam wanita muda yg ada tinggi  GLA dlm badan.
lps menopause. .hormon estrogen jatuh mndadak.masa tu kulit kedut dan hilang seri sgt drastik
**gla bukan makan dekat2 nak menopause. kita mula makan dari awal...klu hormon da stabil. kebaikannya akan nmpk pd bahagian lain

12. ni related utk azah.kebaikan gla utk kesuburan.

Usia utk mkn gla:
bayi : boleh pecah dan sapu di bhagian yg bmasalah. cth eczema atau kulit kepala berkerak. sapu bila perlu la
kanak2 : 250 mg
13tahun ke atas : x boleh lebih 3000mg

Mcmna cara mkn gla utk regularkn period & utk kesuburan ya?
GLA shaklee 1 kapsul baru 540mg.  biasanya kita bgtau customer bole mkn 2 bji. tapi bole jer smpi 3 biji

~utk kesuburan gla memperbanyakkan kuantiti mukus vagina, memperbaiki kualiti mukus agar tekstur mukus sesuai utk menjaga sperma dan melicinkan journey mr.sperm
~Utk betulkan period. Makan 2 bj sehari. Tiap2 hari amik. Utk preggy lak. Lepas betulak period cycle. Bru amik gla time period 1day sehingga waktu kesburan
**sbb tu ketidaksuburan sering dikaitkan dengan kekeringan vagina
.pada masa subur bila white eggs sikit atau teksturnya cloudy dan kenyal sperm nak berenang pun susah.cane sperm nak gerak kalau berenang dalam lautan yg pekat dan kenyal
 x jumpa ovum lagi sperma dah mati
lebih baik diteruskan jika btujuan nak hamil azah..jgn stop


Ibu menyusu boleh consume gla x?
Ibu menyusu boleh ambil GLA Shaklee

Siri 3 : Mengapa GLA X berkesan
- tiroid
-infection
-diabetes
-menopause
-aging
-kurang nutrisi ttu spt vit c
*org muda yg mkn gla kesannya lebih cepat dan nmpk.6-8weeks
*org berumur lmbt
*keep in mind gla bukan ubat
##Mknanya klu ambk dgn vit c mmg terbaik la kn
 vit c mmg dah mbntu utk ksihatan kulit, gla akan buat part dia pula

Soalan : bila org tya..antara vit e n gla mana nk pilih?
sbgi wanita yg dlu endometriosis dan masalah kulit kering. sy pilih gla..gla pun ada vit e
kulit muka pling nipis
plg cepat nmpk perubahan kat situ
body dan tangan kita nak lembap?mmg lembap..nak glowing utk epidermis yg tebal bhgian tu rasanya perlu colagen


Siri 4 : Mengapa elak GLA
-jika hamil kerana mungkin membhayakan fetus dan galakkan kelahiran pramatang. klu dah smpi masanya x pe la.sbb western moms amal GLA untuk mempermudahkan labour..sapu kat perineum n makan.
-jika anda makan blood thinning medicine

Siri 5: Lain-lain

Soalan Pertama :
Nk tnye. Kenape kalau preggy xblh amik gla? Kalau termengandung die xtaw n still consume gla. Ape effect?
Kerana GLA ada Vitamin E, tinggi AntiOksidan boleh menyebabkan keguguran

Soalan Kedua :
Now kulit muka bru naik jerawat ha. So have to bukak stock bru esp
Cubala gla pula..sy mkn gla kulit sy sesuai dgn gla
kulit bjerawt bole try gla n garlic
atau gla n alfalfa
atau gla garlic alfalfa

Akhir kata.jgn lupa makan oste jg tau
kulit sja cantik tp tulang mreput pun akan nmpk tua

Kredit To Master Mell (Coach & Lead Raudhah)




Rabu, 1 April 2015

Promosi Shaklee April 2015


Promosi Bulan Baru Bulan April 2015!!
Terbaik dari kami!
Set Kurus,Cantik,Kesuburan, Keluarga dan tidak lupa untuk kanak2.

-->> beli  3  percuma 1
🌸Cinch Chocolate/Cafe Latte
🌸vitalea for children
🌸dtx complex

-->> beli 6 percuma 1 / beli 2 jimat 5%
🌸GLA complex
🌸Lechitin
.
=====================================

Kelebihan setiap suplemen

V I T A - L E A   F O R   C H I L D R E N  (60 kapsul)

*membekalkan 19 vitamin dan mineral yang sangat diperlukan untuk tumbesaran
*sumber kalsium untuk tulang, otak dan gigi
*meningkatkan tahap daya tahan melawan penyakit
*sumber lengkap 7 jenis vitamin B untuk fungsi tubuh yang betul 
*menyediakan 150% nilai harian Vitamin D untuk menyerap kalsium dengan berkesan 
*mengandungi 100% nilai harian Vitamin C yang diperlukan
*multivitamin yang kaya dengan antioksidan untuk kulit yang cantik
*untuk kanak-kanak 4 tahun ke atas
*kanak-kanak 2 hingga 3 tahun yang SUDAH PANDAI TABLET boleh ambil dengan PENGAWASAN ORANG DEWASA
*rasa yang sedap
.
L E C I T H I N   (180 kapsul)

*untuk kurangkan berat badan (memecahkan lemak)
*menurunkan paras kolestrol dalam serum
*kencing manis, darah tinggi, jantung (lancaran edaran darah di pembuluh darah)
*lubang payudara tersumbat (susu tidak keluar)
*bantu masalah lupa (terutama lepas bersalin)
*mengekalkan fungsi optimum otak
.
C I N C H   S H A K E   M I X   (765g)
PROMOSI TIDAK TERMASUK PERASA VANILLA

-->> Chocolate/Cafe Latte
*dijana oleh leucine
*membakar lemak
*cepat mengurangkan lemak badan
*protein untuk menahan lapar
*untuk menurunkan berat badan
*mengekalkan otot untuk metabolisme
*minuman pengurusan berat badan yang berkesan
.
G L A   (60 kapsul)

*haid tidak teratur, senggugut, kulit jerawat & kusam, ekzema, rambut gugur
*legakan sakit sendi, kawal kolestrol, kencing manis & darah tinggi, tingkat kesuburan lelaki & wanita
*berkesan untuk mengatasi kemurungan, kesakitan payudara & masalah PMS
*mengimbangi hormon insulin
.
D T X   (90 kapsul)

*menolong memelihara aliran hempedu
*berfungsi sebagai tonik hati
*membantu tubuh dalam proses perkumuhan toksin




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...