Pages

Khamis, 29 Mei 2014

Join Keahlian Shaklee


Mudah saja nak JOIN KEAHLIAN Shaklee.

Dengan RM 80 (termasuk RM10 untuk postage member kit) dah layak untuk jadi Pengedar Produk Shaklee.

                             Atau

Dengan pembelian barangan Shaklee bernilai RM680 (bersamaan 200uv) anda boleh dapat FREE membership.

☆Keistimewaan Ahli Shaklee

☞3C -
⚬CASH Bonus setiap bulan
⚬CAR Bonus Incentive
⚬Convention bertaraf 5 & 6 bintang secara percuma kepada ahli2 nya yg layak

☞Dan kepada yang beragama Islam, setiap tahun ahli Shaklee berpeluang menunaikan Umrah secara percuma jika memenuhi syarat yang ditetapkan. 

Berminat nak join boleh hubungi saya di nombor yang tertera:-



Ahad, 25 Mei 2014

Hair Care Shaklee - Prosante

Set penjagaan rambut Shaklee yang dikenali sebagai ProSante adalah bebas kimia, dan selamat untuk digunakan dirumus khas dengan bahan semulajadi..


Long Lasting Finishing Spray
"Medium hold" memastikan gaya rambut tidak berubah
Memberikan perlindungan UV
Menguruskan rambut yang dikeriting halus dan rambut yang mudah kusut.


Revitalizing Shampoo
Humektan bertindak bagi melicinkan kutikel rambut dan melebatkan rambut
Sistem pembersih yang lembut dan berpaten
Menyegarkan dan menyeimbangkan kulit kepala dan rambut tanpa terlalu melembapkan atau mengeringkannya.


Purifying Shampoo
Membersih dengan menyeluruh, menyingkirkan sisa-sisa produk fesyen rambut, pengumpulan mineral dan bahan-bahan cemar persekitaran lain
Mengekalkan keseimbangan lipid dan lembapan semulajadi serta tidak melunturkan warna rambut
Ideal untuk mengawal lapisan kulit kepala yang sihat, rambut juga tidak berkelemumur.


Replenishing Conditioner
Perapi dan pelembap yang pekat bagi rambut yang berkilat dan lembut bak sutera
Memperbaiki kerosakan pada permukaan rambut dan memperbaiki hujung rambut yang bercabang
Menguatkan rambut dengan protein dan humektan yang berasal dari alam semulajadi


Lightweight Conditioner
Melicinkan dan melembapkan rambut tanpa menjadikannya terlalu melekit
Mengembalikan elemen struktur supaya rambut kelihatan lebat, berkilat,sihat
Menghilangkan kesan statik agar rambut mudah digayakan dan diurus


Nourishing Scalp Treatment
Nourishing Scalp Treatment menyelesaikan semua masalah rambut dengan serum yang amat mudah diserap oleh kulit bagi melancarkan peredaran, menentang factor persekitaran yang merosakkan dan juga membekalkan khasiat kepada kulit kepala. Vitamin antioksida iaitu A dan E, dan juga Koenzim Q10 melindungi anda daripada kerosakan akibat radikal bebas dan pencemaran persekitaran.
Bertindak membekalkan ruang yang optimum untuk rambut anda.Formula tanpa bilas memudahkan anda menggunakan dan menggayakannya.Tidak menjadikan rambut melekit atau berminyak
Perbezaan Shaklee
ProSanté Nourishing Scalp Treatment adalah formula eksklusif, yang terbukti mampu mengurangkan keguguran rambut semasa menyikat dan dapat melebatkan serta menguatkan rambut secara semula jadi apabila digunakan sebagai sebahagian daripada sistem Penjagaan Rambut ProSanté.

# Keperluan adalah mengikut jenis dan masalah rambut anda seperti berikut:
Bagi mereka yang mengalami masalah keguguran rambut anda boleh gunakan set berikut:
1.Revitalizing Shampoo
2.Lightweight Conditioner
3.Nourishing Scalp Treatment
(note : set ni boleh digunakan secara harian)

# Bagi mereka yang mengalami masalah rambut berkelemumur(juga boleh untuk rambut gugur, rambut bercabang, rambut rosak dan berminyak) anda boleh gunakan set berikut:
1.Purifying Shampoo
2.Replenishing Conditioner
3.Nourishing Scalp Treatment
(note : set ni utk kegunaan 1-2x seminggu..bukan harian)

# Suburkan Rambut Anda!
Kulit kepala yang sihat adalah asas kepada rambut yang sihat. Itulah sebabnya kenapa setiap produk ProSanté mengandungi Scalp Health Complex, iaitu gabungan 10 vitamin, mineral dan herba bagi menyediakan persekitaran optimum untuk rambut yang sihat, lebat dan menawan. Shaklee memilih bahan-bahan seperti:

Ekstrak swertia dan halia untuk merangsang peredaran darah dan membekalkan tenaga untuk folikel rambut;
Mineral kulit yang penting seperti kuprum, zink, mangan serta vitamin A dan E untuk membantu metabolisme kulit kepala yang sihat; dan
Minyak daun pokok teh serta esktrak teh hijau untuk menentang kerosakan akibat radikal bebas dan faktor-faktor persekitaran lain.
Dan juga tidak akan menemui sebarang bahan kimia kuat yang boleh merosakkan rambut dan juga kulit kepala anda dalam rangkaian penjagaan produk ProSanté.





Set Ramadhan Shaklee

Set Ramadhan Shaklee

Set Ramadhan Shaklee

Dapatkan yang Terbaik, Serlahkah yang Terbaik
Nutrisi pilihan para atlet sukan diperingkat sehingga ke perinkat olympians, bayangakan apa yang ia mampu berikan kepada sedara sedari sepanjang menjalani ibadah puasa.

Shaklee memberikan apa yang tubuh perlukan; sebelum, semasa dan selepas latihan, dengan formula yang terbukti secara klinikal dapat membantu sesaorang bertahan lebih baik, berlatih lebih lama dan kembali bertenaga dengan lebih cepat.

Jaminan Ketulenan Shaklee

Pilihan olympians dan atlit menunjukkan ianya bebas dadah dan yang seangkatan dengannya. Produk Shaklee juga tidak mengandungi perasa tiruan, pemanis atau sebarang bahan pengawet tambahan.

Tahap Tenaga Tubuh pada waktu Berbuka.

Pada waktu berbuka tahan tenaga kita berada diparas yang rendah kerana seharian tidak mendapat makanan dan minuman. Sekiranya tiba waktu berbuka kita terus makan makanan yang agak komplek dan berat maka tenaga yang sedikit itu akan terpaksa bekerja lagi untuk memproses makanan tersebut sedangkan tenaga dari makanan hanya akan terhasil 3-4 jam kemudian.

Begitu juga apabila berbuka dengan air sejuk..tenaga yang rendah akan dikerah lagi kerana yang masuk sejuk dan yang keluar ( air kencing) adalah panas.

Akhirnya selepas makan tenaga menjadi amat rendah selama 3-4 jam sementara menunggu tenaga baru dari makanan dikeluarkan, iaitu lebih kurang selepas selesai solatTarawih.

Olih itu mulakan berbuka puasa sedara sedari dengan Set Ramadhan Shaklee untuk membekalkan tenaga segera yang bolih digunakan untuk bersolat Tarawih dan semua khasiat lengkap makanan untuk kesihatan keseluruhan dan penyembuhan penyakit.

Set Ramadhan shaklee
Terdiri dari:

1. ESP Shaklee 
yang merupakan bahan diperlukan untuk menjaga kecantikkan dan integriti sel-sel dalam tubuh sesaorang. Sel adalah ibarat batubata pada sebuah dinding. Kekuatan sesebuah dinding itu terletak pada kualiti setiap unit batu bata tersebut. Begitu dengan tubuh kita, mestilah bermula dengan sel-sel, unit terkecil dalam tubuh kita – berkhasiat memberi rasa kenyang, mengelakkan sakit perut disebabkan gastrik, keracunan makanan dan angin yang kerap terjadi sepanjang berpuasa.

2. Meal Shake Shaklee 
merupakan makanan lengkap yang dapat menampung segala keperluan sel-sel tubuh bermula dari sel-sel hujung rambut sehingga hujung kaki.

3. Performance Drink Shaklee
Penghilang Dahaga untuk Si Juara

Shaklee Performance® terbukti secara klinikal untuk menyokong tahap hidrasi berbanding air. Campuran Elektrolit OPTI-LTYE™ proprietari dengan campuran unik karbohidrat kami dapat memberikan tenaga segera dan berkekalan bagi menyokong hidrasi optimum.

Terbukti Secara Klinikal terhadap pencapaian cemerlang atlet-atlet mengandungi unsur-unsur berikut:

• Mengurangkan kehilangan bendalir bagi meningkatkan hidrasi

• Memberikan spektrum elektrolit yang menyeluruh termasuk

kalsium dan magnesium (bukan untuk jenama unggul)
• Memelihara tahap gula dalam darah bagi mengekalkan

keupayaan tenaga dalam meningkatkan stamina.

Bayangkan apa Performance Drink Shaklee mampu membantu kepada sedara sedari yang menjalani ibadah puasa.



Siapa golongan yang perlu mengambil Set Ramadhan Shaklee.

1. Orang yang sedang menjalankan ibadah berpuasa.

2. Wanita mengandung dan yang sedang menyusukan.

3. Kanak-kanak yang baru belajar berpuasa.

4. Sedara-sedari yang memerlukan lebih tenaga.

5. Sedara-sedari yang kurang minum air.

6. Yang melakukan aktiviti lebih tenaga ie Ahli Sukan dan Ahli Bina Badan.

7. Sesiapa sahaja yang perihatin terhadap kesihatan dengan mementingkan

makanan lengkap yang rendah kalori supaya dapat melakukan amal ibadah

ie solat berjemaah.




Basic H Organic Super Cleaning Concentrate Shaklee

Basic-H, Pencuci Organik Shaklee

Pastikan anda memiliki sebotol basic-H dirumah, kerana kehebatannya, sangat jimat, penggunaan hanya beberapa titik sahaja dan kerana anda sayangkan alam semesta ini.

Ianya dihasil dari perca-perca vitamin shaklee dan mempunyai molikul yang sangat halus dan lebih lembab dari air, ‘smaller than water and wetter than water’ maknanya lebih bersih dari air dan mampu menjangkau ketempat lebih sempit yang molekul air tak mampu melepasi.




Basic-H, Pencuci Organik Shaklee

Satu kisah menarik tentang Basic-H ni, kisah di Amerika, seorang ni dapat hadiah basic-H dari kawan dia, tapi tak kenal maka tak cinta. Pencuci organik tu dia biarkan saja dalam keretanya.

Pada suatu hari kebetulan pencuci dirumahnya habis dan barulah dicubanyanya untuk mop lantai, cuci dapur bekas masak, cuci cermin, cuci kereta dan lain-lain dan hasilnya sungguh fantastik.

Akhirnya kerana terlalu excited dengan kegunaan seribu guna Basic-H yang juga sangat lembut dan mencantikkan kulit tangannya berbanding pencuci-pencuci lain yang pernah digunakannya, maka beliau telah memperkenalkan kepada kawan-kawan dan sesiapa sahaja sehingga mencapai pangkat Master coordinator shaklee.

Dipendekkan cerita, pada suatu hari doktor Forest C Shaklee datang berjumpa beliau bertanya kenapa beliau hanya menjual Basic-H Shaklee, adakah beliau tidak suka pada lain-lain produk shaklee?

Beliau terkejut dan berkata dia ingat Shaklee cuma ada basic-H..??


Basic-H, Pencuci Organik Shaklee

Basic H adalah untuk beribu-ribu pekerjaan isi rumah

-Kepekatan yang tinggi – 16 auns boleh dicairkan dengan 48 gelen air menjadi pembersih berkuasa tetapi lembut dan halus pada kulit.

Pembersih serbaguna dan berkuasa menghilangkan kotoran,gris, dan kotoran dari permukaan mana-mana boleh dbasuh didalam dan diluar. cairkan mengikut arahan

-Tiada bilas, tiada sisa, formula bebas coretan, tanpa toksik

-Asli dan semulajadi

-Surfaktan biodegrasi


Cara mengguna:



1-cara termudah masukkan dalam 10 titik dalam botol spray shaklee atau mana2 botol spray, penuhkan air dan gunalah untuk cuci meja, dapur, cermin dan apa saja permukaan.

2- Mop lantai titikkan dalam 10-15 titik makin kering makin bersih dan selamat kalau ada baby yang kutip-kutip makanan di lantai.

3- Basuh mangkuk tandas dan sebagainya semua titikkan beberapa titik sahaja, berus dan akan kelihatan bersih bersinar dan tahan lebih lama.

4- Cuba sendiri keatas apa sahaja cucian dan seribu guna boleh tahan sehingga 6 bulan, Pastikan setiap rumah ada sebotol Basic-H.

Kelebihan: melarutkan minyak dengan mudah, kebanyakan kotoran adalah oil base, kain pengelap/mop dsb cuma perlu di bilas saja sudah bersih dan lalat tak datang sebab tak suka bau dia, padahal lembut sahaja.

Tahukah anda?

Kebanyakkan bahan pencuci serbaguna mengandungi toksin yang boleh meresap ke dalam badan melalui kulit atau pernafasan. Bahan pelarut sintetik boleh mengganggu keseimbangan hormon. Bahan pelarut organik seperti butyl cellosolve merupakan sejenis neurotoksin dan bahan yang merengsakan hidung. Morfolin merupakan bahan toksik yang boleh meroksakkan hati dan ginjal. Ammonia yang terkandung dalam bahan pencuci kaca merupakan sejenis bahan racun Pekatan Pencuci Super Organik BASIC H tidak mengandungi bahan-bahan di atas mahupun bahan-bahan berbahaya yang lain.

Perbezaan Shaklee

- Selamat

-Tidak bertoksik

-Tanpa gas beracun

-Tanpa bahan kimia berbahaya

-Tanpa bahan pewangi

-lembut pada tangan

-PH seimbang

-Tanpa klorin



Mesra Alam

-Ramuan semulajadi yang diekstrak daripada jagung dan kelapa

-Biorosot

-Tanpa fosfat

-Bungkusan yang boleh kitar semula

-tanpa bahan pewarna

-Selamat untuk sistem septik dan pembentungan



Testimoni:

Terkena minyak panas dan sebagainya sangat-sangat hebat, 16 tahun lalu, ada kawan shaklee, balik kampung raya, malam raya masak rendang malangnya terlanggar macamana kuali minyak panas terbalik kena kedua-dua tangan beliau.

Balik kampung memang dia bawa dalam sepuluh otol Basic-H untuk pelanggan, maka buka dua botol masuk dalam besin besar, bila celup dalam tu sejuk, keluar panas dan terus rush ke klinik berdekatan.

Sampai diklinik doktor cek semua ok, tak ada otot yang mengecut dsb. Balik ke KL kami terkejut tengok kedua tangan putih2 macam sopak tapi yang penting otot dia tak mengecut dan slowly warna kulit balik ke asal.

Nota Khas: Pastikan ada sebotol dirumah tanda kasih sayang kita kepada alam.




Perbezaan Lecithin Shaklee dan Omega Guard Shaklee

Perbezaan Lecithin dan Omega Guard Shaklee


Sejak saya berkongsi dan berbisnes dengan Shaklee ramai juga yang bertanyakan saya soalan ni..Memandangkan Lecithin dan Omega Guard adalah dua produk hot Shaklee untuk menurunkan berat badan..dan kedua-duanya juga mempunyai fungsi yang hampir sama iaitu untuk menghapuskan lemak daripada badan...

●Perbezaan Lecithin dan Omega Guard

Perbezaan antara Lecithin dan Omega GuardDi samping menjadi produk utama untuk slimming, kedua-dua produk ini juga mempunyai faedah sampingan seperti berikut:

¤ Lecithin

☆Membantu mencegah penyakit yang berkaitan dengan lebihan lemak dalam badan, seperti darah tinggi, stroke, sakit jantung dan lain- lain kerana lecithin bertindak sebagai pelarut lemak. 
☆Lecithin memecahkan lemak, dan jika diambil untuk mengurangkan berat badan disamping turut bersenam, lecithin mampu membakar lemak dengan lebih cepat.
☆Lecithin juga berperanan dalam penyerapan zat- zat penting dari saluran darah ke dalam sel badan kita.
☆Lecithin membantu melindungi sel darah merah daripada serangan virus dan bakteria.
☆Lecithin sangat baik untuk meningkatkan daya ingatan serta membantu mengelakkan kita daripada penyakit seperti alzheimer disease. 
☆Lecithin adalah makanan untuk otak dan saraf. 
☆Lecithin dapat membantu masalah insomnia kerana ianya merupakan sumber kepada hormon neurotransmitter yang membantu proses tidur. Lecithin adalah asid lemak yang penting bagi paru- paru untuk mencairkan mukus dan melegakan irritation.
☆Lecithin membantu mencegah eczema, kerana ia adalah zat kecantikan (untuk kulit, rambut).
☆Lecithin bertindak sebagai pelincir kepada sendi- sendi badan kita.
☆Lecithin diperlukan dalam penghasilan hormon epinephrine yang diperlukan bagi mencegah simptom menopause dan PMS
☆Lecithin juga membantu meredakan bengkak susu.


¤ Omega Guard

☆Omega 3 mengimbangi perubahan dan kepekatan hormon PMS wanita
☆Melicinkan kulit dan kelihatan kemerah-merahan
☆Mencegah salur darah dari tersumbat
☆Omega 3 dapat mengelakkan strok
☆Mengekalkan tekanan normal darah
☆Membantu mengurangkan ketegangan urat leher
☆Mengurangkan sakit kepala
☆Merendahkan kolestrol
☆Omega 3 dapat mencegah pembekuan darah dalam badan
☆Kekalkan tahap kesihatan trigliserida dan kolestrol LDL
☆Mengawal masalah obesiti
☆Mengurangkan risiko penyakit jantung
☆Sangat bagus untuk ibu hamil - membantu tumbesaran dan perkembangan otak janin
☆Meningkatkan perkembangangan memori janin dan kanak-kanak
☆Meningkatkan sistem imun tubuh dan sangat bagus untuk kesihatan kanak-kanak
☆Membantu menyihatkan paru-paru
☆Omega 3 juga boleh memperbaiki masalah alahan kulit seperti eczema, psoriasis, dll
☆Mengurangkan demam hay, bronkitis, penyakit lelah, hepatitis, SLE (lupus erythematosus)
☆Omega 3 juga membantu memperbaiki penyakit buah pinggang
☆Membantu menentang kanser paru-paru, payudara, kanser prostat dan kanser kolon.
☆Membantu meningkatkan kesihatan hati selepas pembedahan
☆Membantu pankreas pesakit kanser berfungsi dengan lebih baik 
☆Memelihara fungsi-fungsi sendi
☆Mencegah penyakit gout
☆Mencegah insomnia
☆Mengurangkan tekanan emosi
☆Mengurangkan kemurungan dan kebimbangan
☆Membantu memperbaiki masalah autism
☆Membantu memperbaiki masalah kanak-kanak hyperactive
☆Mengurangkan masalah schizophrenia


☞ Apapun, terpulanglah kepada anda untuk memilih samaada Lecithin atau Omega Guard terutamanya untuk menurunkan berat badan. Bergantung kepada bajet anda dan secepat mana kesan yang anda inginkan. Kalau ada bajet lebih, ambil dua-dua sekali pun boleh. InsyaaAllah, lebih cepat kesannya menurut pengguna-pengguna Shaklee yang telah mengambil kedua-duanya.





Get Clean Water Shaklee

MEMPERKENALKAN GET CLEAN® WATER




Get Clean® Water merupakan sistem penurasan air multi-paten baru yang menghasilkan air yang lebih sihat. Berbanding dengan jag air yang lain, Get Clean® Water menggunakan sebatang blok karbon padu untuk membersihkan air anda serta mengurangkan bahan-bahan cemar yang sukar disingkirkan termasuklah kandungan plumbum sehingga 99%.

Get Clean® Water merupakan sistem penuras jag air pertama yang menggunakan blok-karbon yang boleh diisi semula. Jadi, kuranglah botol plastik yang perlu dibuang. Ia juga berupaya menuras 303 liter (80 gelen) air bagi setiap turasan.

Air yang lebih bersih dan sihat ataupun bumi yang lebih bersih dah sihat
Sudah tentu kita boleh menikmati semuanya!

Menandingi Jenama Terkemuka yang Lain!
• Disahkan dapat mengurangkan kandungan plumbum, merkuri, kadmium dan bahan-bahan cemar lain. disamping mengekalkan kandungan mineral air yang sihat!
• Disahkan dapat mengurangkan klorin, jadi ia dapat mengurangkan ancaman kesihatan yang disebabkan oleh bahan sampingan klorin!
• Disahkan dapat menuras 303 liter (80 gelen) air bagi setiap turasan -dua kali ganda lebih daripada jenama terkemuka.
• Sistem Penuras Jag Air berblok- Karbon Isian Semula yang pertama

Pilihan Bijak!
• Hanya beberapa sen bagi seliter air
• Air yang lebih sihat dan rasanya yang enak
• Jag Air bermeter automatik pertama yang menunjukkan jumlah gelen air yang telah dituras- tidak memerlukan kuasa elektrik
• Ringan dan mudah dibawa
• Menjimatkan kos – tanpa perlu dimasak

KEISTIMEWAAN SHAKLEE
SELAMAT: “Menyingkirkan kandungan plumbum” dan banyak bendasing lain
Get Clean® Water ini berupaya mengurangkan pelbagai jenis bahan cemar berbahaya yang mungkin terkandung di dalam air. Ia juga diiktiraf oleh Persatuan Kualiti Air (Water Quality Association [WQA]) yang ianya dapat mengurangkan plumbum dan banyak bendasing lain.

PILIHAN BIJAK: Menjimatkan Kos
Rakyat Malaysia banyak membazirkan wang dengan meminum air botol. Dengan hanya berapa sen seliter sahaja, Get Clean® Water dapat memberikan air yang bersih dan rasanya yang enak dengan meter bijak yang menandakan bilakah masanya untuk anda menukar penuras tersebut tanpa perlu mengagaknya.

HANDAL: Lebih banyak air bersih pada setiap masa
Get Clean® Water menghasilkan 303 liter (80 gelen) daripada setiap turasan yang mana dua kali ganda lebih banyak berbanding jenama lain dan mengurangkan bahan cemar yang mungkin wujud dalam air dan berbahaya kepada kesihatan anda.

MESRA ALAM: Memelihara alam sekitar
Get Clean® Water ini menggunakan sistem Penuras Jag air dengan blok-karbon isian semula yang pertama, di mana ianya dapat mengurangkan timbunan sisa. Dan lagi, setiap penuras diperbuat daripada arang tempurung kelapa yang tahan lasak dan baik terhadap alam sekitar.



Skin Care Shaklee - NutriWhite

Nutriwhite Shaklee Skin Care

 ○ Set Nutriwhite Shaklee Skin Care. Mesti anda ingat Shaklee ni produk yang bagus adalah supplement je kan. Sebenarnya produk Shaklee ni banyak, dari kesihatan dalaman keluarga kepada kesihatan rumah dan kecantikan luaran. Semua ada. 

 ●Apa beza set kecantikan kulit shaklee dan set nutriwhite shaklee ? Bezanya ialah nutriwhite untuk kegunaan luaran.. set kecantikan shaklee pula untuk cantik dari dalam. Bagi yang telah menggunakan produk supplemennya, mesti dah rasai perubahan positif kan. Harga Produk pun berpatutan. Sama lah juga dengan Set Nutriwhite Shaklee ni. Pada harga produk yang sangat berpatutan, dengan kesan yang memberangkan. Set Nutriwhite Shaklee dihasilkan daripada bahan semula jadi dan bebas bahan kimia dan amat berkesan untukpenjagaan kulit muka. Produk ini menjadikan kulit muka sihat dan bersih dengan bahan bahan seperti rumpai laut, Alga hijau, dan strawberi begonia dan lain lain. Selepas 3 tahun saintis jepun dan amerika Shaklee bekerjasama mengkaji. 16 bahan semulajadi terbaik telah terpilih. 

 ●Antara Kelebihan dan kesan Nutriwhite Shaklee yang diperolehi pengguna dengan Penggunaan Set ini ialah:- 
 1. Membantu mengawal keradangan kulit 
 2. Pengurangan tompokan pada kulit 
 3. Memberi kelegaan pada kulit 
 4. Kulit semakin cerah dan menyelesaikan masalah pigmentasi  
 5. Melembapkan kulit dan memelihara kulit dari rosak 
 6. Menegangkan dan menyegarkan kulit wajah  
 7. Membuang toksin 

 ○ Apa yang best tentang Set Nutriwhite ialah guna sikit je, satu calit menghasilkan buih yang sangat banyak. Memang sangat jimat dan murah harganya.. Boleh cuci satu muka dengan sekali cucian. Apa yang membezakan produk ni dengan jenama lain ialah takde bau wangi. Biasa biasa je. Tak macam brand lain. Sesiapa pernah makan Vitamin B complex Shaklee? Bau dia kuat sikitkan Sebabnya sama, tiada pewarna dan bahan kimia dalam ni. Jadi bau pun semulajadi. Tapi kita beli pencuci muka untuk bau wangi masa cuci ke? Tak kan? Yang penting berkesan Yang penting selamat dan takde kesan negative pada kulit. 

Berapa Harga Set Nutriwhite Shaklee ni?Kenapa murah sangat harganya? Sebabnya ialah Shaklee tak buat promosi besar besaran macam brand lain. Apa yang mahal dengan produk SK11 dan Estee Lauder tu antara sebabnya ialah IKLAN. Ya kos iklan dan pemasaran memainkan peranan penting. Kita dah jimat banyak. Produk berkualiti tinggi pada harga murah. Sebenarnya banyak lagi produk bagus diluar sana yang kurang diketahui sebab pemasaran tak bagus. Tapi bila ambil kira kos marketing, produk pun jadi mahal. Jadi Harga Set Nutriwhite ni amat berpatutan. Apa yang penting kesan positif pada wajah kan? Harga produk yang murah ni .. kalau nak dibandingkan dengan kepuasan memang sesuai dengan pepatah alah membeli menang memakai. Jadi kawan kawan, kalau nak cuba, ambil set asas nutriwhite shaklee yang mempunyai pencuci muka terbaik dan berkualiti ni. 




Masker Muka dengan Esp Shaklee + Vitamin E Shaklee

Gabungan ESP + Vitamin E Shaklee sangat baik untuk kulit...berbaloi-baloi untuk pelaburan anda!




Kelebihan ESP :
~ Menjadikan kulit wajah mulus, gebu & berseri
~ Cepat menghilangkan parut jerawat pada wajah
~ Membekalkan tenaga berpanjangan & badan lebih sihat 
~Menegangkan kulit & menganjalkan payudara yang kendur

VITAMIN E SHAKLEE:
~ Vitamin penting untuk kecantikan kulit
~ Bertindak sebagai anti penuaan dan anti oksida
~ Melindungi dan mencegah kerosakan sel, menghaluskan dan mencerahkan kulit
~ Mempercepatkan proses pemulihan kulit,bagus untuk mereka yang mempunyai kulit kering
~ Berupaya mengawal kandungan minyak dalam kulit
~ Berupaya mengurangkan kesan jeragat yang ada pada kulit serta menghilangkan parut-parut
~ Awet muda..yang ini semua pasti sukaaaa...

Cara buat Masker Muka guna ESP Shaklee :

☞Sapu muka dgn plain yogurt dan biarkan selama 5-10min... Memang best..! Atau boleh campur yogurt tu dgn sesudu kecil ESP. Tepek kat muka sampai rasa kulit muka menegang (sampai yogurt tu kering). Besttt sangat masa ni, kalah masker yg kita dok tepek mcm topeng tu... Lepas dah kering tu terus basuh dgn pencuci muka. Memang lembut jer rasa kulit



Skin Care Shaklee - Enfuselle

Skin Care Enfuselle ada 2 jenis...

1) Skin Care Enfuselle (Normal to Oily Skin) - lebih sesuai untuk berminyak, jerawat dan sensitif. Antara produk-produk Enfuselle untuk Normal to Oily Skin ialah:-

Untuk kulit berminyak, jerawat dan sensitif
- Purifying Cleansing Gel
#Gel berbusa bertindak dengan lembut untuk menyingkirkan bahan pencemaran, mekap dan minyak berlebihan.
Bahan-bahan khas serta tambahan Vitamin E menjadikan kulit terasa segar dan lembut
Mencerahkan tona kulit
pH yang seimbang
Hipoalergenik

- Purifying Toner
#Dengan Tiga Tindakan Untuk Menghentikan Kerosakan Pro-Oksida
Purifying Toner merangsang dan menyegarkan kulit sebagai persediaan rawatan Enfuselle.
Terbukti secara klinikal
Meneutralkan kerosakan sel akibat tindak balas kulit dengan besi dalam air paip
pH yang seimbang
Menyegarkan dan memperhalus kulit dengan ekstrak likoris, ginseng dan witch hazel
Meminimumkan kemunculan liang-liang yang besar pada kulit
Membantu mengawal kulit berminyak
Hipoalergenik

- Balancing Moisturizer
#Formula Ringkas untuk Menyubur dan Melembapkan Kulit
Formula yang ringkas, tidak berminyak dan mampu mengawal pengeluaran minyak pada wajah bertindak dengan membekalkan kelembapan segera yang kulit anda perlukan bagi menjadikan wajah kelihatan halus serta tidak berkilat.

*Terbukti secara klinikal:
146% peningkatan keanjalan kulit dalam masa 28 hari
268% pengurangan garis-garis halus dalam masa 28 hari
173% pengurangan kedutan pada kulit dalam masa 28 hari
Membantu mengembalikan keseimbangan minyak pada kulit
Hipoalergenik

- Eye Treatment
#Garis-Garis Halus dan Kedutan Tidak Lagi Ketara
Mengurangkan kemunculan garis-garis halus dan kedutan serta menghilangkan sembap bawah mata dengan bantuan pelbagai nutrien dan botani khusus.

*Terbukti secara klinikal:
233% pengurangan kedutan pada kulit dalam masa dua minggu
120% peningkatan kekenyalan dan keanjalan kulit dalam masa dua minggu
209% pengurangan garis-garis halus pada kulit dalam masa lapan minggu
32% peningkatan kemampuan kulit untuk menahan lembapan lebih lama dalam masa lapan minggu
Ton kulit yang kembali sekata dalam masa 12 minggu
Kandungan botani anti-penuaan dan vitamin C memberikan faedah yang ketara pada kulit halus di sekeliling mata
Juga sesuai untuk bahagian leher dan mulut
Hipoalergenik, diakui oleh pakar-pakar oftalmologi dan selamat untuk pemakai kanta lekap.


2) Skin Care Enfuselle (Normal to Dry Skin) - lebih sesuai untuk kering dan sensitif. Antara produk-produk Enfuselle untuk Normal to Dry Skin ialah:-


Untuk kulit kering dan sensitif
- Hydrating Cleansing Lotion
#Emulsi berkrim ini bertindak menanggalkan kotoran, bahan pencemaran dan mekap tanpa menjejaskan lapisan minyak semulajadi kulit.
Emolien yang kaya serta tambahan Vitamin E menjadikan kulit halus, seimbang dan berseri
Mencerahkan tona kulit
pH yang seimbang
Hipoalergenik

- Hydrating Toner
#Meneutralkan Tindak Balas Yang Boleh Merosakkan Kulit
Hydrating Toner melegakan dan menyediakan kulit untuk rawatan Enfuselle.

*Terbukti secara klinikal
Meneutralkan kerosakan sel akibat tindak balas kulit dengan besi dalam air paip
pH yang seimbang
Rumusan tanpa alkohol yang menyejat dengan cepat tanpa mengeringkan kulit
Melindungi lapisan minyak semulajadi kulit, menyucikan dan melembutkan dengan ekstrak witch hazel dan kamomil

- Hydrating Moisturizer
#Melembapkan Kulit Sehingga 24 Jam
Krim tanpa minyak dan tidak melekit yang kaya dengan agen pelembap bagi menyerlahkan kehalusan dan keanjalan kulit dengan serta-merta.

*Terbukti secara klinikal:
102% peningkatan keanjalan kulit dalam masa 28 hari
195% pengurangan garis-garis halus dalam masa 28 hari
21% pengurangan kedutan dalam masa 28 hari
Kesan yang ketara dapat dilihat dengan serta-merta, dan ia berterusan sehingga 24 jam
Garis-garis halus berkurangan dengan ketara
Hipoalergenik

- Eye Treatment
#Garis-Garis Halus dan Kedutan Tidak Lagi Ketara
Mengurangkan kemunculan garis-garis halus dan kedutan serta menghilangkan sembap bawah mata dengan bantuan pelbagai nutrien dan botani khusus.

*Terbukti secara klinikal:
233% pengurangan kedutan pada kulit dalam masa dua minggu
120% peningkatan kekenyalan dan keanjalan kulit dalam masa dua minggu
209% pengurangan garis-garis halus pada kulit dalam masa lapan minggu
32% peningkatan kemampuan kulit untuk menahan lembapan lebih lama dalam masa lapan minggu
Ton kulit yang kembali sekata dalam masa 12 minggu
Kandungan botani anti-penuaan dan vitamin C memberikan faedah yang ketara pada kulit halus di sekeliling mata
Juga sesuai untuk bahagian leher dan mulut
Hipoalergenik, diakui oleh pakar-pakar oftalmologi dan selamat untuk pemakai kanta lekap.




Sabtu, 24 Mei 2014

Testimoni Shaklee - Kurus Lansing Bila Amalkan Produk Shaklee


Ramai yang bertanyakan saya.. mcm mana boleh kurus lepas bersalin?? Lepas bersalin.. badan naik mcm di pam2.. sekarang dah kembali ramping mcm dedulu kala...

Nilah produk shaklee yang saya amalkan hingga sekarang.... 

☞Lecithin : sebagai pembakar lemak.. 
☆ bila kita makan.. lemak bkumpul...dengan lecithin kita tak perlu risau...

☞Herb-lax : sebagai detox... 
☆ biar dia menolong cuci usus kita... tahu tak.. kalau usus kita tersumbat.. tak mustahil kita kan kena kanser usus... 

☆ selain itu herba-lax membantu kita mengurangkan sembelit... lepas mkn herb-lax...sistem pembuangan kita kn jadi mudah/lawas... 

☞Esp : memberi tenaga
☆ dengan esp... anda akan rasa kenyang.. dah kenyang... mcm2 boleh buat... time ambil lunch atau dinner.. anda tak kan nak makan byk...sbb dh kenyang

☞Herbal blend : mengurangkan selulit, kempiskan perut yg buncit
☆ sapu je kat mana2 yg gedeber atau buncit.. in sha Allah... perut atau kulit anda akan cantik.. 


🔴Ini lah hasilnya bila kita konsisten terhadap pengambilan produk Shaklee. Kena teruskan untuk kurus langsing berpanjangan.

Gambar Terkini 4/5/2014.
Masa ini Adam dah pon 1 tahun 4 bulan



CAROTOMAX Shaklee


CARATOMAX

Caratomax yang dirumus khas oleh Shaklee merupakan gabungan enam karotenoid terbaik iaitu alfa-karotena, astaxanthin, beta-karotena, lutein, likopena, zeaxanthin yang melengkapkan faedah karetenoid untuk keperluan manusia. Caratomax yang sangat istimewa ini diekstrak dari buah-buahan dan sayur-sayuran yang turut berperanan sebagai antioksidan iaitu rumpai laut, Tomato bukan GMO, Biji anggur, Pot /marigold, Epal, Strawberi, Minyak Sawit, Fava D'anta, Brokoli, Cantaloupe, dan Carrot. Caratomax membekalkan lebih 13mg (21,500IU) karatenoid penting untuk keperluan tubuh terutama mata. Istimewanya, buah-buahan dan sayuran yang digunakan ditanam secara organik dari pemilihan biji benih hingga penuaian dan pemprosesan yang amat dijaga untuk memastikan khasiat buah-buahan dan sayuran tidak terjejas dan kekal semulajadi (tidak ditambah perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan)

MANFAAT CARATOMAX SHAKLEE
> Lebih Selamat Dari Vitamin A Vitamin A ditemui pada tahun 1912 dan merupakan vitamin terawal yang ditemui oleh saintis. Namun begitu, sekiranya diambil secara berlebihan akan menjadi toksik kepada tubuh. Kemudian, hasil penyelidikan saintis mendapati pengambilan beta-karotena yang merupakan alternatif penggantian vitamin A didapati lebih selamat kepada kesihatan manusia
> Mempertingkatkan Penglihatan Menghasilkan 'visual ungu' yang mengekalkan tahap penglihatan yang bagus dalam persekitaran yang gelap. Carotamax membantu menyelesaikan masalah penglihatan seperti nyctalopia (rabun malam), rabun dekat, presbyopic, astigmatism, xerophthalmia (mata kering), kelesuan mata, glaucoma, katarak(selaput mata), eye bags dan gegelung hitam di bawah mata.
> Meredakan Penyakit Kulit Pengambilan yang konsisten dapat melegakan masalah kulit seperti psoriasis, senile plaque (nyanyuk), kulit kering, kulit gugur dan jerawat. Penggunaan Carotomax pada bahagian luaran boleh merawat pustule (jerawat biasa), scabies(kegatalan pada kulit), dan ulser kulit.
> Melindungi Epithelial Memelihara lapisan luar kornea, rongga oral, usus perut, paru-paru, bronkitis, pundi kencing, ovari semasa disintegrasi tisu, merawat ulser saluran usus.
> Melawan Kanser dan Oksidasi Pengambilan secara konsisten dapat mengukuhkan sistem imun tubuh, melambatkan proses penuaan dan menyekat aktiviti penyebab kanser dan menghalang sel-sel kanser. Carotmax juga dapat mengurangkan risiko kanser terutamanya kanser paru-paru dan payudara. Carotomax juga dapat mengurangkan radikal bebas dan menyingkirkan sel-sel mati yang teroksida dari tubuh.
> Menghalang Infeksi Meransang enzim membunuh kuman, menyekat dan mempertingkatkan kondisi penyakit sistem respiratori paru-paru: batuk, hepatitis, asthma dan selesema.
> Menggalakkan Perkembagan Tumbesaran Yang Normal dan Sihat Meransang perkembangan kanak-kanak/remaja, menguatkan tulang, melindungi rambut, kulit, membran mukosa, gigi dan gusi serta sistem reproduksi yang sihat.



B-COMPLEX Shaklee


B-COMPLEX

Khasiat utama vitamin B-Complex
1. Menukar makanan kepada tenaga Membantu penghadaman Membantu menukar lemak, karbohidrat dan protein kepada tenaga, dan sekaligus mengurangkan masalah keletihan / kelesuan
2. Melawan tekanan Memastikan kesihatan fungsi saraf, sekaligus meredakan sakit kepala, tekanan, kemurungan dan insomnia
3. Membantu tumbesaran menggalakkan tumbesaran yang sihat dan normal bagi bayi dan kanak2 membantu pembinaan DNA dan sel2 baru serta mengurangkan risiko kecacatan otak atau tulang belakang
4. Rambut beruban dan gugur membaiki masalah kulit kepala, kelemumur, rambut gugur, beruban mengekalkan kesihatan rambut
5. Baik untuk mata mengurangkan masalah keletihan mata mencegah katarak meningkatkan kualiti penglihatan perkasakan memori dan daya pemerhatian serta fokus
6. Mencegah anemia membantu pembentukan sel darah merah yang sihat dan antibodi merangsang sirkulasi darah dalam tubuh merendahkan paras sistin untuk kesihatan kardiovaskular merawat atau mencegah anemia, sakit kepala, pening, lemah semangat, keletihan, migrain, muntah2, mabuk darat atau laut
7. Meredakan senggugut baik untuk masalah senggugut (PMS), meredakan kerisauan, keresahan dan masalah penghadaman, terutamanya mereka yang mengambil ubat hormon dan ubat tahan sakit
8. Mencegah perlcche dikenali juga sebagai kerekahan mulut (mouth chilitis) mencegah jangkitan lidah (glossitis) nafas berbau
9. Detoksifikasi meredakan alahan Cara memilih vitamin B-Complex yang terbaik mengandungi kesemua 8 vitamin – B1, B2, B3, B5, B6, B12, asid folik dan biotin sebagaimana dinyatakan dalam RDA (kesemuanya perlu diambil pada masa yang sama) harus mengandungi 100% RDA untuk asid folik dan biotin pastikan jurang peratusan nilai harian B1, B2, b3 dan B12 tidak terlalu besar elakkan pengambilan B-Complex yang menawarkan rumusan larut-air (sustain release)




CoQHealth Plus Shaklee Suplement Terbaik Untuk Jantung

CoQHealth Plus Shaklee Suplement Terbaik Untuk Jantung




CoQHealth Plus Shaklee suplement terbaik untuk jantung kita.

Siapa yang tak sayang jantungkan? Tanpa jantung mautlah kita.

Kita semua tahu serangan sakit jantung merupakan salah satu punca utama kematian di kalangan rakyat di negara-negara maju dan membangun seperti Malaysia. Hakikatnya, serangan sakit jantung bukan tidak boleh dielakkan. Cumanya, kita perlu menjaga jantung kita bermula dari sekarang. Salah satunya mengamalkan CoQHealth Plus Shaklee suplement terbaik untuk jantung 

Mari kita berkenalan dengan CoQHealth Plus
CoQHealth Plus ini ialah supplemen yang mengandungi campuran proprietari bagi Co Enzim Q10 , Vitamin E serta ekstrak teh hijau. Setiap botol mengandungi 30 kapsul lembut CoQ Health Plus. Bahan utama dalam supplemen ini ialah Co Enzim Q10 . Co Enzim Q10 adalah nutrien larut lemak yang dihasilkan dalam tubuh dan ada dalam semua sel

Apakah peranan Co enzim Q10?


Co Enzim Q10  boleh didapati melalui makanan kita seharian, seperti  didalam daging lembu, ayam, brokoli, bunga kobis, kekacang, bayam dan soya. Namun akibat faktor usia kita yang semakin hari semakin tua, pengambilan supplemen Co Enzim Q10 amat disyorkan setara dengan kandungan Co Enzim Q10 dalam badan yang semakin merosot.

Ianya paling banyak didapati di organ yang melaksanakan tugasan berat seperti jantung, hati, buah pinggang dan pankreas. Peranan Co Enzim Q10 adalah:

menghasilkan tenaga dalam setiap sel tubuh terutamanya sel otot jantungbertindak sebagai antioksida ( melindungi arteri daripada pengoksidaan low-density lipoproteins(LDL) )melindungi arteri dari kolestrol 'jahat'.membantu menggalakkan fungsi yang sihat untuk saluran darah termasuklah  yang menyalurkan darah ke jantung

Kebaikan utama Co enzim Q10 ia dapat menangani serangan jantung. Jika kita didapati mempunyai rendah CoQ10 di dalam sel-sel otot jantung, maka jantung kita berisiko untuk gagal berfungsi dan menemui ajal. 

Kebaikan lain  Co enzim Q10 adalah ia dapat mengurangkan simptom-simptom masalah jantung seperti sesak nafas, sukar tidur, dan bengkak. Jadi CoQ10 penting untuk meningkatkan tenaga di dalam otot jantung, juga meningkatkan kekuatan jantung untuk mengepam darah ke seluruh badan.


Siapakah yang sesuai makan CoQHealth Plus?

Sesuai diamalkan oleh sesiapa sahaja yang ingin mengekalkan tahap kesihatan yang terbaik. Bagi mereka yang sudah mencapai 3 series, CoQHealth Plus adalah suplement wajib diamalkan kerana pada peringkat usia ini kandungan Co enzim Q10 mula beransur-ansur berkurangan. Pelbagai penyakit mula muncul semasa usia di 3 series jika kita tidak bijak menguruskan hal ehwal kesihatan kita.


Kebaikan CoQHealth Plus Shaklee


menyokong pengeluaran tenaga dalam jantungmenggalakkan dan melindungi arteri sihat terhadap pengoksidaan kolestrol 'jahat'membantu menambah dan mengekalkan tahap Co enzim Q10 dalam darahmeningkatkan tenaga dan stamina diri


Jantung merupakan kompenen paling berharga dalam tubuh kita. Pendek kata kalau jantung kita berhenti berdegup maka terputuslah amalan kita sebagai anak Adam di muka bumi ini. Jadi bagaimana kita nak pelihara jantung kita supaya sentiasa stabil dan sihat? Marilah kita mengamalkan  CoQHealth Plus Shaklee suplement terbaik untuk jantung.




Beza antara Alfalfa Shaklee & Herb-lax Shaklee

Untuk program diet, paling minima biasa saya akan cadangkan herb lax, lecithin dan alfalfa. Tapi kalau dilihat herb lax dan alfalfa kedua-duanya mempunyai fungsi detox dan melawaskan. Jadi apa beza kedua-duanya?

Alfalfa


☆untuk golongan ibu menyusu. 
Tetapi bagi ibu menyusu adalah sangat bagus mengambil lebih demi memastikan badan tidak dehidrate.
☆golongan suami isteri pun amalkan sebab alfalfa bagus untuk buah pinggang. 
Pengambilan alfalfa memerlukan kita minum air secukupnya mengikut keperluan berat badan kita. Normally 25kg berat memerlukan 1 liter air jika berat kita 50kg kita memerlukan minima 2 liter air sehari. 
untuk kecantikan kulit. 
☆bagus untuk para isteri yang mengalami kekeringan bila bersama atau kering di bahagian sulit. 
☆membantu keradangan bagi mereka yang mengalami masalah 5 serangkat iaitu Asma, Alergik, Resdung, Gegata dan ekzema. Namun, pengambian air sangat penting untuk membantu mengurangkan keradangn sakit ini dengan pengambilan alfalfa tadi. 
Selain itu, bagi yang mengalami masalah keputihan yang serius, alfalfa sangat membantu. ☆Alfalfa tidak hanya sesuai untuk wanita tetapi juga untuk para suami dan golongan tua mahupun muda. Ia bagus untuk buah pinggang, membuang dengan lebih lawas dan bagus untuk kulit.

Herb-lax 




☆ Ia membuatpembersihan usus dengan sangat lancar dengan syarat banyak makan buah dan minum air masak. Kita takkan lalui cirit-birit dengan herb-lax, cuma memang rsa sangat selesa perut selepas membuang. 

Kita tahu setiap organ mempunyai fungsi yang tersendiri. Setiap organ berfungsi untuk sistem perkumuhan tersendiri. Kolon adalah untuk pepejal, buah pinggang untuk cecair, paru-paru untuk karbon dioksia, hati untuk detox manakala kulit untuk peluh. 

Rata-rata penyakit berpunca dari sistem perkumuhan kolon yang tidak sempurna. Di sanalah tempat membiaknya bakteria dan memang dikatakan perut adalah rumah penyakit. Maka pembersihan usus seminggu sekali melalui Herb Lax sangat membantu mendapatkan kesihatan yang baik.

Pengambilan herb-lax saya cadangkan pastikan 6 jam selepas ambil herb-lax, kita berada di rumah supaya selesa untuk membuang. Biasanya bagus makan 4-5 biji sebelum tidur. Pastikan minum banyak air sebelum itu supaya proses membuang lebih lancar dan selesa. Saya tak amalkan setiap hari kecuali hujung minggu atau tengah minggu jika makan mewah di hotel. 

Tips Pengambilan :

Alfalfa boleh diambil setiap hari sebagai tambahan diet harian, manakala di hujung minggu boleh ambil herb lax. Pada hari ambil herb lax tidak perlu ambil Alfalfa.




Advanced Joint Health Tablet ( Ajht ) Shaklee


ADVANCE JOINT HEALTH TABLET (AJHT)


INFO AJHT
□Shaklee Advanced Joint Health Tablet ialah satu formulasi proprietari yang menampilkan kombinasi bahan-bahan yang amat berkesan, yang dapat menyokong pergerakan, kelenturan sendi dan fungsi sendi yang sihat. Ia dihasilkan dari ramuan aktif yang bertindak dengan pantas bagi menyokong makanan kesihatan yang diperlukan oleh sendi - sendi.

□Shaklee Advanced Joint Health Tablet mengandungi ekstrak unique Boswellia aktif dengan paten tertunda, ekstrak Jagung dan nutrien penting lain termasuk Zink, Tembaga, Mangan dan Vitamin C untuk membantu meningkatkan keselesaan sendi dan pergerakan. Dengan menggunakan tumbuhan dan bahan-bahan berasaskan mineral, Shaklee Advanced Joint Health Tablet ialah formula sayur-sayuran 100%.

MENYOKONG KESIHATAN SENDI DENGAN 3 PERKARA

Kebaikan AJHT
■Menyokong ketidakselesaan sendi
■Membantu kekalkan tulang rawan
■Memelihara tisu penyambung yang sihat
■Melancarkan pergerakan harian
■Menghalang pembentukan bahan kimia yang merosakkan tulang rawan
■Anti radang semulajadi
■Dibuat dari sumber tumbuh-tumbuhan semata-mata, asli dan semulajadi
■Memberi kekuatan kepada struktur sendi
■Bertindak seperti kusyen untuk melindungi tulang rawan , juga membekalkan glukosamina (penting untuk binaan tulang rawan dan lendir untuk licinkan sendi dalam tendon dan ligamen)




Esp Shaklee kesukaan ramai

Kenapa Ramai Yang Sukakan ESP dan Menjadi Hot Produk Kami?


1) ESP menjadikan kulit muka cantik, halus,gebu dan berseri
2) ESP menganjalkan semula payudara yang kendur dan mengembalikan kecantikkan payudara anda
3) ESP memberi tenaga, badan semakin sihat dan kurang letih
4) Bagi ibu-ibu yang menyusukan anak, ESP sangat-sangat membantu menghasilkan susu dengan lebih cepat dan merupakan salah satu milkbooster yang hebat
5) ESP juga membantu menghaslkan susu yang lebih pekat dan berkrim, kesannya bayi anda akan cepat kenyang dan kurang meragam
6) Bagi ibu-ibu mengandung, ESP membantu perkembangan fetus dan memastikan kesihatan ibu di tahap optimum
7) Cepat kenyang dan membantu dalam pegurusan berat badan.
8) Berupaya menghilangkan parut jerawat di muka, kerana terjadinya parut akibat kekurangan protein unuk membentuk sel baru dan menyingkirkan sel kulit mati.
9) Berkesan mengurangkan eczema dan masalah kulit



PERFORMANCE DRINK SHAKLEE

Khasiat Performance Drink Shaklee Penghilang Dahaga untuk Si Juara Penyahhidratan merupakan penyebab biasa bagi kelesuan dan tahap pencapaian yang kurang memberangsangkan bagi para atlet.
Shaklee Performance® terbukti secara klinikal untuk menyokong tahap hidrasi berbanding air. Tambahan pula, Performance mempunyai lebih banyak elektrolit dan menyalurkan lebih banyak tenaga berbanding jenama minuman hidrasi yang lain. Campuran Elektrolit OPTI-LTYE™ proprietari dengan campuran unik karbohidrat kami dapat memberikan tenaga segera dan berkekalan bagi menyokong hidrasi optimum.

Terbukti secara klinikal Ujian makmal terhadap atlet dengan pencapaian cemerlang menunjukkan yang Performance Shaklee dapat:

 • Mengurangkan kehilangan bendalir bagi meningkatkan hidrasi

• Memberikan spektrum elektrolit yang menyeluruh termasuk kalsium dan magnesium (bukan untuk jenama unggul)

• Memelihara tahap gula dalam darah bagi mengekalkan keupayaan tenaga dalam meningkatkan stamina.
Kelebihan Performance Drink

1. Ia adalah minuman ahli sukan yang mengandungi imbangan elektrolit yang sempurna untuk membantu mencegah dehydration, seperti fungsi minuman isotonik.
2. Ia membekalkan 3 jenis karbohidrat bagi tenaga dan stamina
3. Ia bukan milk booster, atau minuman penambah susu, sebaliknya membantu tubuh kita menjaga kestabilan bendalir agar tidak kekeringan
4. Ia mengandungi formula karbohidrat unik Shaklee iaitu opticarb yang membekalkan tenaga serta merta. Opticarb ialah rangkaian karbohidrat yang memberikan kita tenaga berterusan tanpa menganggu kestabilan gula dalam darah.
5. Ia bukan saja untuk ibu menyusu/mengandung semasa berpuasa, tapi sesuai untuk semua, terutama yang kerja di tengah panas. Budak2 demam pun elok amik ni sebab biasa la budak2 bila dah demam tak selera makan minum. Ia boleh tolong cegah dehydration tu

#Siapa yang perlukan Performance Drink ? Mereka yang aktif bersukan
#Mereka yang berpuasa (diambil semasa sahur dan berbuka).
#Mereka yang menghidap gout.
#Ibu yang menyusukan anak.
#Mereka yang kurang minum air.
#Mereka yang kerap sakit kepala.
#Bila rasa nak demam, atau sedang demam.
#Kanak-kanak yang demam.
#Menggantikan minuman ringan terutama yang berkarbonat.

Mengapa anda perlu berkata YA kepada Performance Drink Shaklee Bebas gas atau tidak berkarbonat.Kurang kandungan gula (less sugar).Performance Drink mempunyai kadar natrium yang rendah dan mempercepat kadar penyerapan cecair (elektrolit) dalam tubuh sekaligus anda akan mengatasi masalah dahaga – KURANG HAUS!
Bersifat isotonik iaitu minumam ini mempunyai jumlah kepekatan karbohidrat yang sama dengan darah kita. Kesannya ia akan mudah diserap dan sekaligus meningkatkan kadar gula di dalam darah dan impaknya- tubuh anda LEBIH CERGAS dan KURANG PENAT!




GABUNGAN ESP SHAKLEE + ALFALFA SHAKLEE

Alfalfa dan Esp shaklee gabungan milkbooster terbaik ESP (Soy Protein Isolate Powder)

Alfalfa
Esp Soy Protein Isolate Powder




♥Mencantikkan kulit muka, halus gebu dan berseri
♥Berupaya menghilangkan parut jerawat di muka, kerana terjadinya parut akibat kekurangan protein unuk membentuk sel baru dan menyingkirkan sel kulit mati
♥komponen utama susu ibu adalah protein, jadi pengambilan ESP membantu menghasilkan susu dengan lebih cepat
♥ESP juga membantu menghasilkan susu yang lebih pekat dan berkrim, kesannya bayi anda akan cepat kenyang dan kurang meragam
♥Berkesan dalam menganjalkan kulit, dan sangat digemari oleh kaum wanita bagi menganjalkan kembali payudara yang kendur ♥Membakar kalori sehingga 35% dan memberi rasa kenyang lebih lama.
Sebab tu ramai yg berjaya kurangkan berat badan dengan ESP Alfalfa
●Membantu memperbanyakkan susu ibu dan telah digunakan sejak zaman berzaman sebagai penambah susu dinegara barat
●Dengan pengambilan alfalfa yang konsisten berserta minum air yang cukup, breast akan cepat rasa penuh dan berat
●mengetatkan miss 'v' kerana alfalfa bertindak seperti kacip fatimah
●merawat keputihan
●melegakan sembelit
●menghilangkan kelesuan
●mengelakkan masalah sakit ketika bersama



CADANGAN SET UNTUK RESDUNG SHAKLEE

SET RESDUNG SHAKLEE

Apa itu RESDUNG Resdung (sinusitis) adalah radang pada lapisan rongga hidung yang memiliki beberapa pasangan iaitu frontal, ethmoid, maxillary dan sphenoif.
TANDA-TANDA RESDUNG
- Hidung selalu tersumbat
- Lendir dari hidung dan tekak
- Sakit atau rasa berat muka terutama kawasan di antara mata
- Sakit tekak yang berpanjangan dan berulang
- Demam atau rasa tidak sedap badan yang berpanjangan
- Gejala alahan hidung seperti bersin, gatal hidung dan sebagainya

PUNCA RESDUNG
1 . ALAHAN - Terhadap jenis makanan tertentu , habuk , parasit (demodex) dan kutu.
- Apabila kawan-kawan mengalami alahan, daging yang bertindak sebagai penapis udara di dalam hidung akan membengkak. Seterusnya ia menyebabkan pergerakan udara tidak dapat dikeluarkan. Kalau udara itu tidak dapat keluar, ia pastinya akan terkumpul dekat dalam tu. Kesannya, kulat akan tumbuh dan kawasan dalam hidung menjadi semakin membengkak.. Kawan-kawan yang pernah mengalaminya pasti tahu tahap kesakitannya.
- Struktur hidung yang tidak normal, yang mungkin diakibatkan oleh tulang hidung retak atau patah ketika kemalangan boleh menyebabkan seseorang mendapat penyakit resdung. Bagi sesetengah orang yang mempunyai struktur tulang hidung yang "senget" tidak lurus (deviated nasal septum) , risiko untuk mendapat resdung adalah tinggi.
- Kerosakan atau sakit gigi di bahagian atas boleh menyebabkan resdung. Kuman atau bakteria yang berasal dari kerosakan atau sakit gigi boleh merebak dengan mudah ke rongga sinus dan menyebabkan resdung. hal demikian kerana kedudukan gigi gusi atas amat berdekatan dengan rongga sinus. Rongga sinus yang terdapat di dalam tulang pipi ( dikenali sebagai maxillary sinus) merupakan rongga yang paling kerap mendapat sinutisis akibat kerosakan gigi.
- Disamping itu, kajian menunjukkan tabiat menyelam dan menyelam di air sungai atau kolam yang kotor serta laut yang tercemar turut menyumbang dan mengakibatkan penyakit ini.
- Lebih parah lagi, resdung ini boleh merebak ke bahagian mata. Akibatnya, anda boleh hilang deria penglihatan dan ia juga boleh menjangkiti otak. Tetapi, resdung tidaklah berjangkit kepada orang lain atau diwarisi oleh keturunan..

PETUA MENCEGAH RESDUNG
1) Elakkan daripada memelihara binatang berbulu di dalam rumah seperti kucing dan arnab

2) Jangan menggunakan sarung bantal, cadar dan selimut yang diperbuat daripada bulu binatang

3) Ringankan tangan kawan-kawan untuk membersihkan carpet/permaidani. Kalau perlu, gunakan penyedut hampagas (vacuum cleaner) yang berkualiti.

4) Kalau kawan-kawan nak mengemas rumah pakailah penutup hidung.

5)Minum air suam/mineral dengan kadar yang banyak. Bagus juga amalkan sup panas.

6) Selalulah mencuci dan menjaga kebersihan muka kawan-kawan

7) Kalau kawan-kawan ada alahan terhadap jenis makanan tertentu (contohnya makanan laut, elakkan makan ok)
Dibawah ada petua untuk resdung yang boleh kawan-kawan amalkan. Amalkan petua ini
Jika kawan-kawan ingin lebih mudah...cubalah Set Vitamin Shaklee yang terdiri daripada
1) Alfalfa Complex
2) Vitamin C
3) B Complex

Berikut adalah fungsi setiap vitamin tersebut...

ALFALFA COMPLEX - Mempunyai kelebihan dalam mengurangkan keradangan sakit itu sendiri - Ia kaya dengan sumber klorofil dan membantu mengurangkan keradangan terutama akibat dari ekzema, resdung, alergik dan gegata.
 * Pesakit SLE tidak digalakkan ambil Alfalfa..

B COMPLEX - B6 penting untuk pemuliharaan selaput lendir yang sihat dan membantu pengeluaran antibodi badan - Membantu dalam pembinaan protein dalam tubuh - Membantu hati menghasilkan glikogen yang diperlukan oleh kulit untuk menyingkirkan sel-sel mati - Memelihara sistem saraf dan berfungsi sebagai anti-stress

VITAMIN C - Bertindak sebagai anti-histamin tanpa perlu kita mengalami side effect dari pengambilan drugs anti histamin - Menstabilkan pengeluaran histamin dalam tubuh - Membantu mencegah penyempitan tiub bronkiol - Meningkatkan fungsi T-Cell dan Macrophage (Fungsi sistem pertahanan badan, sel darah putih) - Meningkatkan pertumbuhan tisu.





Cadangan Set Kesuburan Suami Isteri


Jika anda mempunyai masalah hormon yang tidak stabil atau pun anda seorang yang sudah berumahtangga dalam tempoh tertentu tetapi sehingga hari ini masih lagi belum dikurniakan rezeki oleh Allah SWT untuk hamil, apa kata anda mencuba supplement Shaklee untuk tingkatkan kesuburan.Set Kesuburan Shaklee yang disarankan ini juga sebenarnya bagi meningkatkan kesuburan bukan sahaja untuk isteri malahan untuk suami juga.

1) Zinc Complex

Zink memberi kesan terhadap pelbagai hormon termasuklah hormon seksual, hormone tiroid, kemandulan bagi lelaki dan perempuan, prostat dan tiroid yang tidak aktif . Kekurangan zink juga dikatakan antara sebab kemandulan. Istilah yang digunakan adalah “Below the level of technical sterility”  bermaksud ‘di bawah paras kesuburan’. Ia mempengaruhi bilangan sperma (sperm count) dan pergerakan sperma (sperm motility). Justeru, zink ini memang penting untuk meningkatkan kesuburan.

2) Vitalea 

Pengambilan Vitalea adalah bagi memastikan keperluan 12 vitamin dan 7 galian yang diperlukan dapat dipenuhi. Kebiasaanya, pengambilan makanan seharian kita tidak dapat memenuhi keperluan ini atas banyak fakto dan kekangan. Uniknya, Vitalea atau multivitamin Shaklee mengandungi formula iron yang sangat penting bagi tubuh.

3) B Complex

Memainkan peranan paling penting bagi mengelakkan kemurungan (anti-stress) dan membantu untuk menstabilkan hormon. Vitamin B Complex Shaklee ini turut mengandungi Asid Folik dan Biotin yang sangat penting untuk pembentukan darah dan kestabilan hormon.

4) Vitamin E

Vitamin E membantu meningkatkan hormon seks sama ada untuk  lelaki mahupun wanita. Keunikan Vitamin E Shaklee adalah kerana ianya turut mengandungi silenium berbanding lambakan Vitamin E lain di pasaran yang dijual berasingan dengan silenium. Ia juga sangat bagus untuk jantung dalam masa yang sama boleh meningkatkan pengeluaran hormon testosteron.

5) GLA Complex

Berperanan membantu mengatasi masalah haid tidak yang teratur dan membantu menghasilkan cecair serviks yang subur dan berkualiti. Lebih baik dari Primrose Oil.

6) Alfalfa Complex

Alfalfa ini turut dikenali sebagai vitamin cinta. Ia membantu mengatasi rasa “sakit ketika bersama”, membantu atasi masalah keputihan, haid yang tidak teratur, senggugut dan membantu dalam hubungan suami isteri kerana fungsinya seperti herba Kacip Fatimah.

TIPS MENINGKATKAN KESUBURAN DARI DR. HAMID ARSHAT:

1. Doa dengan bersungguh-sungguh
2. Berusaha untuk menurunkan berat badan
3. Bersenam selama 30 minit setiap hari
4. Ambil supplement multivitamin, Vitamin E, Vitamin C dan Asid Folik
5. Tenangkan jiwa dan emosi
6. Setiap rawatan memerlukan tempoh 3 hingga 6 bulan untuk keberkesanannya

Akhir sekali, harus disematkan dalam ingatan kita sebagai seorang muslim, zuriat ini adalah anugerah dan rezeki dari Allah SWT. Kita sebagai manusia yang lemah perlu terus berusaha tanpa jemu. Kemudian, berdoa dan bertawakal kepadaNya agar penantian kita untuk memperolehi zuriat diperkenankan oleh Allah .


Cadangan set kesuburan (set bajet)




Kelebihan Chewable Vita-C Plus Shaklee

KELEBIHAN CHEWABLE VITA-C PLUS

●Memelihara kandungan antioksidan semulajadi dalam tubuh
●Antioksidan penting dalam melindungi sel kulit daripada rosak dan melambatkan penuaan
●Chewable Vitamin C Shaklee menguatkan tulang, gigi dan gusi yang sihat
●Meningkatkan sistem imun tubuh
●Sangat sesuai untuk orang sukar atau tidak suka makan pil atau tablet
●Rasa oren semulajadinya sangat selamat untuk kanak-kanak dan orang dewasan
●Tidak mengandungi sebarang pewarna, perasa, pemanis ataupun pengawet tambahan
●Tabletnya lebih kecil dari SR Vitamin C Shaklee jadi mudah untuk makan atau telan
●1 biji Chewable Vita C Shaklee bersamaan 1/2 biji oren iaitu bersamaan 100mg
●Manfaat Vitamin C Sangat bagus untuk menjaga kecantikan kulit dan awet muda




CADANGAN SET KESIHATAN SENDI SHAKLEE

Cadangan Set Kesihatan Sendi Shaklee


Cadangan Set kesihatan sendi Shaklee ni..rata2 yang cari mesti untuk mak atau ayah kat kampong...Alhamdulillah.Saya bangga bila ada anak2 yang sanggup berkorban wang ringgit untuk meringankan kesakitan ibubapa mereka. Sape tak sayang mak ayah kan...Ok bagi yang mengalami sakit sendi kat lutut ke, tulang belakang yang mana ada sendi2 tu...elok la cuba set ni...paling kurang boleh cuba Advance Joint Health tablet dulu. Lagi bagus ambil 1 set la kan.. boleh baca ringkasan fungsi setiap supplement dalam set ni kat bawah..Kalau rasa berkenan dihati boleh hubungi saya pada nombor tertera..Harga pasti terbaik untuk uolls. 
  
●Advance Joint Health Tablet
Menyokong keselesaan sendi : Ekstrak Boswellia menghalang pembentukan bahan kimia yang menyerang tulang rawan
Bertindak sebagai 'kusyen': Ekstrak jagung membantu mengekalkan tulang rawan
Memeliharan tisu penyambung yang sihat: Zinc, copper, manganese dan vitamin C merupakan nutrian penting dalam kesihatan sendi dengan membekalkan sokongan nutrient untuk kolagen dan komponen tisu penyambung lain yang memberikan kekuatan dan struktur terhadap sendi.

●Omega Guard
Pengambilan Omega akan mengurangkan radang pada sendi. Selain itu pengambilan omega juga mengurangkan risiko sakit Parkinson

●Ostematrix
 Vitamin kalsiuam yang membantu meningkatkan kesihatan tulang, meningkatkan kepadatan tulang dan mengelakkan symptom osteoporosis. Pengambilan kalsium secara konsiten bukan sahaja membantu masalah tulang juga membantu masalah sembelit, mencantikkan kulit serta melegakan pengecutan







Kelebihan & Khasiat Lecithin Shaklee Bukan Sekadar Kuruskan Badan




KELEBIHAN, KHASIAT LECITHIN SHAKLEE BUKAN SEKADAR KURUSKAN BADAN

Lecithin adalah gabungan kolina, inositol dan asid lemak penting yg lain.

Lecithin juga dinamakan “pengemulsi semulajadi” kerana ia mempunyai kesan ‘melekat pada lemak’….dalam kata ringkasnya, ia menyebabkan lemak tu ‘terapung’ dalam darah…dan seterusnya mencegah lemak dari melekat pada dinding membran..



Masih ramai lagi yang tidak tahu sebenarnya banyak lagi kelebihan, kebaikan dan faedah yang kita dapat dari Lecithin Shaklee ni kerana mereka lebih mengenali Lecithin sebagai vitamin untuk kuruskan badan, tetapi ketahuilah Lecithin bukan sekadar kuruskan badan ok!

LECITHIN

FAEDAH LECITHIN

- Membersih dan melicin saluran darah (sebab itu lecithin ni lebih popular dalam set pengurusan berat badan)

- Sebagai pengemulsi lemak semulajadi dalam salur darah  yang power! (sebab ini juga, tiap set kurus ada lecithin)

- Mengawal penggumpalan platlet darah.

- Menggalakkan metabolisma lemak.

- Mencairkan lemak – turunkan paras kolesterol.




- Mengelakkan nyanyuk / penyakit alzhimer

Lecithin juga dikenali sebagai makanan otak dan saraf. Ia membantu sel otak berkembang, penting dalam transmisi saraf impuls dalam otak dan memainkan peranan dalam neuro transmitter (berkaitan short term memory). Lecithin juga dipercayai mampu mengurangkan atau mencegah senility (nyanyuk) atau Alzheimer’s disease. Malah sesetengah pakar menyarankan pengambilan 7000mg sehari utk memulihkan sistem ingatan.

- Mencergas dan mencerdaskan otak, bagus untuk kanak-kanak juga. Lecithin ada dalam set perkembangan IQ dan kecerdasan kanak-kanak

- Menggalakkan penyerapan vitamin ADEK. 

Lecithin memainkan peranan utama dalam penyerapan zat2 penting dari saluran darah ke dalam sel2 bdn. Tanpa Lecithin yg mencukupi, membran sel akan mengeras dan seterusnya menyukarkan proses penyerapan. Banyak faktor seperti bahan2 kimia dari persekitaran yg tercemar, bahan2 metal, dadah, food additives, pesticides, etc.. semuanya menyebabkan membran sel mengeras yang mana pastinya menyukarkan proses penyerapan zat2. Jadi dengan menambahkan pengambilan Lecithin sebagai pemakanan tambahan harian, pasti ianya keputusan yg bijak.

- Mengawal kehilangan air oleh kulit.

- Menjaga kesihatan membran sel.

- Menjaga kesihatan saraf.

- Penting dalam penghasilan hormon.

- Untuk rambut yang sihat dan berkilat

- Mencantikkan otot dan kulit

SUMBER MAKANAN YANG TINGGI LECITHIN
- Soya
- Telur

Lecithin Shaklee dibuat daripada soya.

SIAPA YANG BOLEH MENGAMBIL LECITHIN?
- Mereka yang nak kurus termasuk ibu menyusu.
- Pesakit diabetes dan buah pinggang.
- Penderita stroke.
- Mereka yang kolesterol tinggi.
- Mereka yang mengalami inflamasi seperti pesakit gout
- Mereka yang sukar tidur 

KESAN KEKURANGAN LECITHIN
- keguguran rambut
- Tidak dapat memberi fokus dengan baik terutama kanak-kanak @ anda yang sedang belajar
- Sering sakit dan mengalami keradangan.

Perbezaan Lecithin Shaklee :

- diekstrak dari kacang soya organik bukan GMO, setiap kapsul mengandungi 520mg lecithin soya termasuk 80mg kolin dan 48mg inositol. Lecithin yang dirembeskan oleh tubuh akan menghasilkan acetyl-kolin, inositol, fosforus, dan lemak tak tepu.







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...