Pages

Memaparkan catatan dengan label Vita-C Plus 500mg. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label Vita-C Plus 500mg. Papar semua catatan

Khamis, 8 Jun 2017

Suplemen Untuk Kecantikan Kulit



SET NI SESUAI UNTUK ANDA YG MENPUNYAI MASALAH MUKA BERJERAWAT.......... nak pudarkan bekas2 jerawat mahupun chicken pox.

Serius.....

Dengan set ni... boleh kembalikan KECANTIKKAN KULIT YG SUNGGUH LUAR BIASA.

Bukan saja utk cantik..... ianya boleh bekalkan tenaga dibulan puasa dan boleh daptkan kembali berat badan yg IDEAL ☺

Sabtu, 29 April 2017

Tambah Tenaga Dengan Vitamin C Shaklee




Vitamin C Shaklee.....

Open order untuk harga kaw2 bulan ni. Bulan mei harga dah start baru ye😁

Bulan puasa... semestinya mama kan ambil vitamin C supaya mama lebih bertenaga utk hari2 ramadhan mama. Habis je bersahur.... telan 2 biji vitamin C. Rasa bertenaga hingga berbuka nanti. Insha Allah

Selain untyk bertenaga ramadhan nanti.... ia boleh bagi kulit kita cantik.....ye.... kulit cantik...

Apa2 boleh wasap mama 0125032978☺

Sabtu, 8 April 2017

Prenatal Set ( Set Kehamilan Shaklee )

Set kehamilan shaklee



Apa yang ada di dalam Set Kehamilan Shaklee. ?

Set Asas untuk trimester pertama terdiri daripada:

✔Vitalea
✔B Complex
✔Vitamin C
✔Ostematrix

 Set asas untuk trimester 2 & 3 terdiri dari:

📌Vitalea - 4 Bulan
📌B Complex - 4 Bulan
📌Vitamin C - 3-6 Bulan
📌Ostematrix - 1 Bulan
📌Omega Guard - 3 Bulan
📌Protein(Energy Soy Protein) - 1 1/2 Bulan


ESP - Energy Soy Protein
👶 Ianya sangat penting untuk membina dan memperbaharui sel2 tisu ,hormon dan enzim di dalam tubuh.Sangat diperlukan oleh wanita yang hamil dan menyusukan anak.penting untuk pembentukan kuku,rambut dan kulit.Esp juga memberikan ibu tenaga dimana bagi mereka yang mengalami morning sickness yang agak teruk. Ia juga memelihara dan mengelakkan janin menjadi cacat.Selain itu,protein ini juga membantu membekalkan asid amino yang bertindak membentuk otot dan organ bayi.Keperluan protein sewaktu mengandung perlulah mencukupi bagi membantu pertumbuhan plasenta, uterus, penghasilan susu dan untuk membantu aliran darah ibu yang bertambah Keperluan protein ini semakin penting ketika kehamilan memasuki trimester ke-3.


Multivitamin(Vita-lea) 
👶 mengandungi 12 vitamin dan 7 galian dan ianya lengkap dengan iron formula.Iron formula sangat penting bagi ibu yang mengadung dan menyusukan anaknya.Kekurangan iron boleh membuatkan si ibu lemah,mudah nak pitam atau pengsan,Hb rendah dan sentiasa kelihatan pucat lesu.


B Complex
👶Lengkap dengan 8B iaitu keperluan tubuh yang sempurna ke atas vitamin B.Suplemen B complex Shaklee mengandungi Folic acid,Biotin yang sangat penting untuk pembentukan darah dan kestabilan hormon .Vitamin B dikatakan sangat penting untuk pembentukan tulang tengkorak anak di dalam kandungan.


Vitamin C(Sustaine Realese Vita-C) 
👶 Sebiji vitamin C Shaklee bersamaan 7 setengah biji oren dan memenugi keperluan vitamin C minima tubuh kita iaitu 500mg.Ia sangat unik keran tidak mempunyai pewarna malah pengawet tambahan.Ianya adalah sustained realese dan akan digunakan secara beransur-ansur mengikut keperluan badan kita.


Omega -3(Omega Guard) 
👶 Ianya sangat penting dalam membantu pembentukan otak bayi dari peringkat awal pembentukan.Mengandungi DHA yang sangat penting untuk otak.Ianya juga membnatu memecahkan lemak di dalam tubuh kita.Jadi ia membantu ibu mengawal berat badan ketika mengandung.


Kalsium(Ostematrix) 
👶Kalsium sangat penting untuk pembinaan sel dan pembentukan tulang bayi.Tidak mengandungi lemak berbanding ibu yang hanya bergantung dengan produk tenusu.Kalsium penting untuk darah membeku dengan sempurna.membaiki ransangan urat saraf,mengelakkan kekejangan otot,sakit pinggng,lenguh-lenguh dan kebas kaki/tangan terutama bagi ibu mengandung serta kalsium juga penting untuk menstabilkan denyutan jantung dan tekanan darah tinggi.

Khamis, 6 April 2017

Set Kecantikan Shaklee Yang Pasti Kulit Jadi Flawless


Fungsi setiap vitamin yang dicadangkan dalam Set Kecantikan Shaklee:


B-Complex

Bersifat anti stress dan membantu melindungi kulit dari pancaran matahari. Salah satu punca kulit kusam adalah terlalu banyak terdedah pada matahari. Lebih B-Complex diperlukan oleh orang yang terdedah kepada matahari kerana B-Complex berfungsi sebagai pewarna kulit (melanin) yang rosak. B-Complex juga membantu melancarkan perjalanan darah untuk kesan kulit lebih muda dan glowing/berseri.


Vitamin E Complex

1 kapsul vitamin E sehari membantu melambatkan penuaan, mengurangkan kedut, garis halus, parut, jerawat dan bintik penuaan. Ianya mampu memulihkan tekstur kulit muka dan seluruh tubuh dari dalam. Vitamin E juga dapat menghilangkan parut dan jeragat dari dalam struktur kulit, bengkak dan ulser kulit. Boleh disapu terus pada luka untuk mengurangkan kesan parut.


Sustained Release Vita C Plus

Vitamin C dapat membantu proses pembaikan tisu (bekas² jerawat & parut) dan mencerahkan kulit. Ia juga merangsang pembentukan dan peningkatan produksi kolagen kulit secara semulajadi, yang akan menjaga kekenyalan, kelenturan, serta kehalusan kulit. Vitamin C amat terkenal dan sebati sebagai regim kecantikan sejak dahulu lagi. Pengambilan Vitamin C setiap hari untuk kulit yang lebih cerah, melambatkan penuaan, dan menghalang pembentukan pigmentasi yang merupakan penyebab utama kepada jeragat pada kulit.


Energizing Soy Protein (ESP)

Protein penting kepada mereka yang ingin kulit yang cantik dan ton warna yang sekata. Mereka yang mempunyai bekas jerawat yang berwarna hitam adalah disebabkan kekurangan protein untuk membina sel baru dan menyingkirkan sel mati yang berwarna hitam tersebut. ESP mengandungi asid amino yang penting untuk membina kuku, otot, rambut, kulit dan lain-lain. Ia merangsang pembentukan semual sel kulit dan otot, mengurangkan kedutan, mengembalikan kulit yang cerah dan kepejalan otot, mengurangkan pigmentasi dan mengurangkan kesan parut. Pengambilan ESP yang kerap adalah kunci kepada awet muda.



Selasa, 4 April 2017

Pentingnya Vitamin C

Antara simptom kekurangan Vitamin C :

🌸Mudah tertekan / Stress - sering letih dan lemah.
🌸Kulit kelihatan sangat kering dan bersisik, tapak kaki keras dan kasar.
🌸Luka yang lambat sembuhMudah selsema / bersin.
🌸Wajah nampak tua dari usia (Vitamin C penting utk pembentukan kolagen).
🌸Mudah dapat ulserMudah demam / antibodi tak kuat.
🌸Gusi berdarah.
🌸Salur darah mengecil.
🌸Sakit sendi.
🌸Tanda lebam pada badan.
🌸Berat badan berkurangan (bukan kurus sihat tp kurus yang tak sihat, lemah dan kusam)

💪💪Lihat betapa pentingnya pengambilan vitamin C seharian. Ini kerana tubuh kita sendiri tidak dapat menghasilkan Vitamin C tapi amat diperlukan oleh badan. Kalau anda mampu konsisten setiap hari makan buah yang banyak anda mampu dapat khasiat Vitamin C yang mencukupi.

Ahad, 2 April 2017

Keputihan Boleh Diatasi Dengan Shaklee



CARA MERAWAT KEPUTIHAN - BERKESAN!!!

Apakah itu keputihan?

Di kalangan pakar perubatan, keputihan dikenali dengan istilah Leucorrhoe atau Fluor Albus. keputihan sebenarnya adalah cairan lendir yang keluar dari vagina dan mempunyai pelbagai sifatnya dan berbeza di antara wanita dengan wanita yang lain.

Keputihan ada dua jenis iaitu normal dan abnormal yang sudah menjadi penyakit. Kita semua perlu prihatin dengan jenis keputihan kedua² ini. Jangan memandang remeh perkara ini, kerana kelak boleh menjadi serius!

Kesan terhadap wanita

Keputihan ini berlaku kerana ia sebenarnya adalah proses perubahan hormon dan pembersihan yang mana sel mati dikeluarkan dari dalam lubang faraj. Kita akan dapati keputihan akan berlaku pada sebelum waktu haid. Semua orang tidak terkecuali termasuklah kanak-kanak kecil, anak dara, wanita berkahwin dan juga hamil. Anak dara remaja ini yang mempunyai sistem badan rendah dan juga mempunyai sejarah penyakit diabetes atau aktif seksual juga sangat berpotensi untuk mendapat KEPUTIHAN.


Keputihan normal
Dalam keadaan normal, cairan yang keluar adalah bening, tidak berwarna, tidak berbau dan tidak gatal. Keputihan normal ini juga boleh dijadikan ukuran tingkat kesuburan si gadis. Sekiranya cairan putih bening ini sepanjang 20cm, ini menandakan yang kamu sangat subur. Cairan ini juga dikenali dengan nama cairan ovulasi.

Keputihan abnormal
Berupa cairan seperti susu, cairan yang likat dan liat berwarna kekuningan atau kadang-kadang seperti gumpalan keju yang boleh menimbulkan rasa gatal. Sekiranya agak parah, cairan ini boleh berwarna keabuan sehingga kehijauan dan berbau hanyir serta busuk.


Punca keputihan abnormal
Ada beberapa sebab berlakunya keputihan abnormal. ingin tahu apakah dia?

Antaranya ialah:
1. Kamu terlalu penat.
2. Berada dalam situasi yang sangat tertekan.
3. Jangkitan.


Ketahui pula jenis jangkitan
Sekiranya kamu merasakan keputihan abnormal kamu berlaku kerana jangkitan, cepat kenal pasti jenis jangkitannya agar lebih mudah untuk kamu mencari penawarnya.

1. Kurap Candidas atau Monilia
Warna putih susu, likat, berbau yang agak kuat dan vagina menjadi gatal.

2. Parasit Trichomonas Vaginalis
Cairan keputihan akibat parasit kental, berbuih, berwarna kuning atau kehijauan dengan bau hanyir.

3. Bakteria Gardnella
Boleh membuatkan vagina rasa gatal dan sangat terganggu. warna cairannya adalah keabuan, berair, berbuih dan berbau hanyir.

4. Virus
Keputihan akibat infeksi virus juga sering ditimbulkan akibat penyakit kelamin seperti Condyloma, herpes, HIV / AIDS.

5. Benda asing
Hal yang satu ini kita sering abaikan, namun sebenarnya ia sangat penting. Benda-benda yang tidak sengaja masuk ke dalam vagina seperti rambut ataupun benang dari seluar dalam.


SET KEPUTIHAN:

Alfalfa Complex - Mempuyai sifat antikulat
Garlic - Antibiotik Semulajadi dan membunuh kulat
Vita C SR / Zinc -  Penting di dalam fungsi sistem imun

Sabtu, 1 April 2017

Vitamin Cantik


Raya nak dekat.... patutle orang tak berhenti henti tanya pasal Suplemen Sekawan ni....

Akak... ada vitamin E & C tak?? Saya nak cantik raya nanti.... WOW

Rata rata ada SET SKINCARE sendiri. Tapi still cari vitamin E & C! Nak tahu kenapa???? Ni semua gara depa nak perbaiki yg kat dalam dulu. Nak bagi perbaiki penuaan kulit dulu. Insha Allah... bila kulit dalam cantik... kulit yang luar akan nampak GLOWING GLOWING...


Banyak kelebihan VITAMIN E & C ni. Bukan sahaja untuk KULIT CANTIK tapi.... jom klik
⤵⤵⤵⤵⤵

Testimoni Muka Cantik Berseri Dan Toner Sekata


Muka berseri2, toner sekata....
Inginkan muka cantik berseri dan glowing glowing??? Anda boleh le try set di bawah


⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇

Testimoni

- ESP
- COLLAGEN
- CAROTOMAX
- VIT C
- EYE TREATMENT


InshaAllah.... pasti anda cantik berseri

Raya nak dekat... pakat pakat le order untuk kelihatan cantik berseri dihari raya nanti☺

Ahad, 5 Mac 2017

Masker Muka DenganVitamin C


Sebelum tido
Jgn lupa masker Muka ye
Hanya gunakan VitamIn C je
rasai kesegaran di wajah anda ☺☺☺


Khamis, 18 Jun 2015

Cantik Dan Kurus Di Hari Raya

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْمِ
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ


Mari Fza share kan Produk yg membantu anda untuk KURUS & CANTIK #RAYA nanti!! beli sekarang untuk rasakan kesannya dibulan SYAWAL nanti!! Jangan lambat tahu! nanti rugi...sebab takut tak sempat nak rawar mana yg patut!!



jika anda alami masalah dibawa.. tak salah untuk anda mencuba!!

.

☆kulit kusam

☆tona kulit tak sekata

☆jerawat

☆jeragat

☆masalah berat berlebihan

☆selulit



Jom ketahui kelebihan setiap suplemen

.

V I T A M I N C 500mg (180 kapsul)

*untuk rawat kulit berjerawat, kulit bermasalah, resdung, penyakit SKURVI, bantu kulit jadi lebih sihat & cerah

*mengurangkan simptom alergik

*untuk kanak-kanak atau dewasa yang mudah kena selsema/demam, sembelit, kurang selera makan, kanak-kanak ADHD

*menguatkan tulang , gigi & gusi, otot & salur darah supaya sihat

*anti-oksidan semulajadi

*mengekalkan integriti sel

.

V I T A M I N    E (120 kapsul)

*untuk kulit berjerawat, resdung, ekzema, kulit kusam,

*menolong melawan penuaan pra-matang pada kulit

*mengurangkan risiko jantung

*menyokong prestasi otot dan mempercepatkan pemulihan

*anti-oksidan

*untuk bagi luka cepat sembuh

*hilangkan parut & stretch mark

*membantu kesuburan lelaki & wanita

*memekatkan air mani lelaki serta memperbanyakkan pengeluaran sperma

Nota : Vitamin E tidak digalakkan diambil bersama Alfalfa

.

B C O M P L E X (120 kapsul)

*kawal stress, migrain, kemurungan, letih, lesu

*meningkatkan fungsi otak

*bantu pencernaan, tingkatkan stamina, kawal kolestrol

*menggalakkan kesihatan jantung, metabolisme tenaga & replikasi DNA yang sihat

*sangat sesuai juga kepada pelajar, pekerja, ibu hamil, ibu menyusu & ibu berpantang

.

E S P (850g)

*untuk tenaga (menahan lapar)

*mencegah penyakit jantung, kulit bermasalah

* Membantu menjadikan kulit lebih berseri dan menganjalkan kulit/awet muda kerana protein penting untuk kulit

*Meransang regenerasi kulit dan otot, mengurangkan kedutan

*Membantu menghilangkan parut jerawat di muka, menjadikan kulit muka halus-mulus, gebu & ton warna kulit yang sekata

*menyuburkan kesihatan kulit, rambut, kuku & otot

*untuk penyakit kencing manis, anemia, berat badan yang berlebihan, kolestrol

*bagus untuk ibu hamil, menyusu, berpantang

*bagus untuk mereka yang sedang pulih dari penyakit



Isnin, 1 Jun 2015

Promosi Shaklee Jun 2015 - Vitamin Cantik

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْمِ
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ



DIA...... KEMBALI LAGI!! UNTUK MENYERIKAN RAYA ANDA!! UNTUK YG NAK KELIHATAN GLOWING RAYA NANTI... MARI PAKAT2 ORDER!! INSHA ALLAH!! PASTIKAN KULIT ANDA CANTIK BERSERI RAYA NANTI!!





PROMOSI HANYA UNTUK BULAN JUN 2015 SHJ!!



Info Vitamin Cantik>>



V I T A M I N C 500mg (180 kapsul)

-untuk rawat kulit berjerawat, kulit bermasalah, resdung, penyakit SKURVI, bantu kulit jadi lebih sihat & cerah

-mengurangka simptom alergik

-untuk kanak-kanak atau dewasa yang mudah kena selsema/demam, sembelit, kurang selera makan, kanak-kanak ADHD

-menguatkan tulang , gigi & gusi, otot & salur darah supaya sihat

-anti-oksidan semulajadi

-mengekalkan integriti sel

.

V I T A M I N E (120kapsul)

-untuk kulit berjerawat, resdung, ekzema, kulit kusam, -menolong melawan penuaan pra-matang pada kulit

-mengurangkan risiko jantung

-menyokong prestasi otot dan mempercepatkan pemulihan

-anti-oksidan

-untuk bagi luka cepat sembuh

-hilangkan parut & stretch mark

-membantu kesuburan lelaki & wanita

-memekatkan air mani lelaki serta memperbanyakkan pengeluaran sperma

.

UNTUK LEBIH CEPAT BERKESAN!! SEELOKNYA AMBIL B COMPLEX SEKALI

.

.

B C O M P L E X (120 kapsul)

-kawal stress, migrain, kemurungan, letih, lesu -meningkatkan fungsi otak

-bantu pencernaan, tingkatkan stamina, kawal kolestrol

-menggalakkan kesihatan jantung, metabolisme tenaga & replikasi DNA yang sihat

-sangat sesuai juga kepada pelajar, pekerja, ibu hamil, ibu menyusu & ibu berpantang





Sabtu, 2 Mei 2015

Vitamin C Shaklee Terbaik

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْمِ
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ



Bestnya Vitamin C ni.... berkhasiat sgt2. Untuk kulit cantik....sgt lah sesuai.... utk sihat luar dalam pon boleh....

.

Khasiat Vitamin C

V I T A M I N C 500mg (180 kapsul)

*untuk rawat kulit berjerawat, kulit bermasalah, resdung, penyakit SKURVI, bantu kulit jadi lebih sihat & cerah

*mengurangkan simptom alergik

*untuk kanak-kanak atau dewasa yang mudah kena selsema/demam, sembelit, kurang selera makan, kanak-kanak ADHD

*menguatkan tulang , gigi & gusi, otot & salur darah supaya sihat

*anti-oksidan semulajadi

*mengekalkan integriti sel


Sabtu, 14 Februari 2015

#Testimoni - Koleksi Testimoni Kulit Cantik Cerah

Testimoni (1)
Cantik tak kak ton?? Jangan jeles ye kawan2 bila lihat orang lain #CANTIK. #TestimoniEsp.. perubahan yang POSITIF bila wajah kelihatan cerah hanya KONSISTEN dengan ESP...



Testimoni (2)

Kulit Cantik Cerah dengan Vitamin E & C




Rabu, 21 Januari 2015

#KelasOnline - Alfalfa Complex Untuk Resdung Dan Alergik By Master Fizah Sahin

Kelas Online
Alfalfa Complex Untuk Resdung Dan Alergik
by Master Fizah Sahin
20 Januari 2015
9.00 malam Hingga 10.00 malam


Malam tadi diberi kesempatan untuk bentangkan Slot bertajuk "ALFALFA UNTUK RESDUNG & ALERGIK" walaupun ilmu tak cukup didada, try juga untuk sampaikan pada master-master lain dalam KELAS ONLINE "COACH LEAD RAUDHAH". Moga ilmu yang disampaikan dapat dimanfaat bersama....

Tajuk kita hari ni "ALFALFA UNTUK RESDUNG & ALERGIK/ALAHAN"


Resdung & Alergik adalah 1 perkara yang berbeza, tapi yang kita tahu cara rawatannya sama sahaja, semua berkait rapat dengan ALFALFA COMPLEX.

Secara umum jom kita ketahui apa kelebihan ALFALFA COMPLEX ini secara menyeluruh???
Sapa tahu fungsi ALFALFA COMPLEX??


RESDUNG atau seduan (sinusitis) adalah sejenis penyakit yang mudah berjangkit dalam waktu yang singkat, apabila daya tahan penyakit atau antibodi seseorang itu lemah dan tidak dapat menahan kuman resdung atau hama yang boleh terus merebak ke dalam tubuh pesakit.

APAKAH RESDUNG (SINUSITIS)?
Resdung merupakan sejenis penyakit di mana terjadinya radangan pada rongga sinus yang disebabkan oleh jangkitan kuman.Sinusitis merupakan keradangan pada selaput sinus. Apabila berlakunya Sinusitis, mukus seperti hingus tidak dapat mengalir keluar dengan baik dari sinus. Oleh yang demikain ia akan dipenuhi oleh rembesan. Biasanya, “penyapu-penyapu” kecil dalam sinus yang dipanggil silia akan menolak mukus keluar dari sinus ke dalam hidung. Apabila kerosakan berlaku pada fungsi silia atau bila bukaan yang terletak di antara sinus dengan laluan hidung tersumbat anda akan mendapat Sinusitis.

Selalunya, Sinusitis disebabkan oleh jangkitan bakteria yang akan berakhir dalam beberapa hari. Kadang-kadang ia bermula dengan jangkitan virus yang mencetuskan selesema dan menyebabkan berlakunya kesesakan dalam sinus yang akhirnya membawa kepada jangkitan sinus oleh kuman bakteria. Sinusitis jenis ini dipanggil Sinusitis akut.

Sinusitis yang kronik (kadangkala disebut sebagai Sinusitis berterusan) ialah merujuk keradangan sinus yang berlaku beterusan sehingga berbulan-bulan atau kadang kadang bertahun-tahun. Jika anda sering diserang Sinusitis atau jangkitan tersebut berlarutan hingga lebih dari 3 bulan, ia mungkin merupakan Sinusitis kronik. Gejala Sinusitis kronik mungkin tidak seteruk Sinuisitis akut tetapi Sinusitis kronik boleh mencetuskan komplikasi yang serius seperti jangkitan pada otak dan kebutaan.


ALERGIK / ALAHAN

Keadaan dimana seseorang menjadi sangat rentan/sensitif terhadap bendasing yang belum tentu menimbulkan gangguan pada orang lain. Dapat disebabkan oleh faktor keturunan. Reaksi alergik timbul setelah beberapa kali terdedah kepada alergen (bahan penyebab alergik).


GEJALA RESDUNG & ALERGIK/ALAHAN



JENIS RESDUNG
~ Ada 2 jenis
#Akut
#Kronik



JENIS ALERGIK / ALAHAN

SIAPA TAHU PRODUK SHAKLEE YANG MEMBANTU MENCEGAH RESDUNG/ALERGIK?

Produk Shaklee yang membantu mencegah RESDUNG/ALERGIK :-

1) Alfalfa Complex
2) Vitamin C
3) B Complex

Jom kita bercerita pasal ALFALFA COMPLEX >>

À L F À L F À   C O M P L E X  merupakan Formula Shaklee Signature yang pada asalnya dibangunkan oleh Dr Shaklee dalam tahun 1950-an Diperbuat daripada tanaman Alfalfa (Medicago sativa) secara organik di California yang bebas dari pestisid, herbasid dan menggunakan bahan kompos/baja bebas kimia. Alfalfa juga dikenali sebagai “Raja Segala Tumbuhan”. Medicago Sativa memiliki gred yang paling tinggi di kalangan tumbuhan alfalfa. Tumbuhan ini mengambil masa sekurangnya 2 tahun untuk membesar dan akarnya boleh mencapai sehingga 20 kaki ke dalam tanah untuk menyerap pelbagai nutrisi. Daun alfalfa dari Shaklee hanya dituai apabila ia telah mencapai tahap kematangan mutlak iaitu daun alfalfa yang telah matang kaya dengan klorofil. Daun-daun ini dikeringkan dengan udara secara semulajadi bagi mengekalkan nutrisi yang terkandung di dalamnya. Manakala bahagian lain yang tidak penting dilupuskan. Kemudian, daun-daun yang telah dikeringkan akan dibiarkan menjadi serbuk sebelum dikompres menjadi tablet. Keseluruhan proses ini dijalankan di bawah pengawasan dan kawalan Shaklee yang sangat ketat dan teliti. Setiap tablet alfalfa Shaklee mengandungi 300mg.


Kelebihan Dan Kebaikan Alfalfa Shaklee /Alfalfa Complex Shaklee Yang Utama :
🍀Mencuci hati, darah dan usus – ini adalah makanan yang sangat beralkali yang boleh mengembalikan kenormalan badan yang berasid, menghilangkan toksin dari badan, membersihkan hati, kolon, darah dan mencantikkan kulit dan otot.

🍀Melawan alahan – Memperbaiki keadaan kulit dan hidung sensitif, kurap, bau badan dan ulat air (athlete’s foot) dengan berkesan.

🍀Baik untuk perubahan patologi di dalam usus dan perut – Memperbaiki masalah saluran penghadaman seperti kembung, hyperasiditi, ulser gastrik, hepatitis dan sembelit.

🍀Menyingkirkan lemak dan kolesterol – kajian klinikal terbukti bahawa penggunaan jangka panjang daripada alfalfa akan menghapuskan lemak, mengurangkan kolesterol, mencegah penyakit jantung, strok dan darah tinggi. Hanya Alfalfa sahaja mengandungi saponin, seperti span yang bertindak sebagai serat yang menyerap kolesterol.

🍀Melawan tumor – Memakan 30-50 tablet untuk mengalkalikan badan, dengan itu memperbaiki sel-sel kanser dan membuang tumor.

🍀Melegakan keletihan – Melegakan keletihan dan sebagai rawatan kepada kebanyakan penyakit

🍀Mencegah/ merawat atritis – Melegakan sakit atritis dan kesakitan


Lain-lain Kelebihan dan Kebaikan Alfalfa Shaklee / Alfalfa Complex Shaklee :
🍀Legakan sakit-sakit sendi dan belakang.
🍀Membantu hilangkan kelesuan dan tekanan.
🍀Memberi kelegaan semasa period.
🍀Membantu Merawat arthitis
🍀Membantu Merawat athma
🍀Mencuci usus bagi membuang toksik
🍀Membantu membuang angin dalam badan
🍀Membantu mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor
🍀Meneutralkan asid dalam badan
🍀Membantu masalah keputihan pada wanita.
🍀Membesar dan menegangkan payudara.
🍀Bertindak seperti kacip fatimah kepada para isteri.
🍀Memulihkan urat selepas bersalin.
🍀Milk booster
🍀Membantu masalah penghadaman dan pencernaan
🍀Meningkatkan stamina lelaki
 🍀Membantu Melegakan masalah sembelit

#Tapi kita perlu tahu..
* Pesakit SLE tidak digalakkan ambil Alfalfa..


Pencerahan penyakit SLE >>
Sekadar Gambar Hiasan


Apakah SLE?
Systemic Lupus Erythematosus (SLE) adalah penyakit kronik auto-imun di mana badan pesakit menghasilkan protein darah dengan banyaknya. Protein darah yang dipanggil antibodi ini dengan sendirinya memberi tindak balas terhadap tisu seseorang. Punca penyakit SLE tidak diketahui.

Sejarah :-
Lupus ialah perkataan Latin bagi serigala. Erythematosus bererti ruam merah. Pada tahun 1851, Dr. Cazenave telah menjumpai ruam merah di muka seorang pesakit yang kelihatan seperti gigitan serigala. Beliau telah menamakan ruam berkenaan Discord Lupus Erythematosus (DLE).
Pada tahun 1885, Sir William Osler telah mengenalpasti bahawa ramai orang yang mengidap lupus mempunyai penyakit yang bukan sahaja melibatkan kulit tetapi turut melibatkan organ dan sistem lain. Beliau telah menamakan penyakit tersebut Systemic Lupus Erythematosus (SLE).

Jenis-jenis Lupus :-
#Discoid Lupus Erythematous (DLE)

Hanya melibatkan kulit
Jarang merebak ke organ lain

#Systemic Lupus Erythematosus (SLE)

Boleh merebak ke organ lain
Boleh mengakibatkan kematian

Statistik:-
Lebih kurang 90% pengidap SLE adalah wanita sementara 10% adalah lelaki dan kanak-kanak.
Lebih kurang 90% wanita yang mengidap SLE berada di dalam lingkungan umur boleh hamil iaitu di antara 15 hingga 50 tahun.
Ratio pengidap SLE:
Di Barat, di kalangan Afro-Caribbeans – 1 dalam 250 –500 orang
Di Amerika Syarikat – 1 dalam 2,000 orang
Di negara China – 1 dalam 1,000 orang

Di Malaysia dianggarkan lebih daripada 10,000 orang telah disahkan mengidap SLE dalam jangka masa 30 tahun kebelakangan ini. Namun demikian, PSLEM percaya ada ramai lagi mereka yang mengidap SLE yang belum disahkan.


Berikut adalah fungsi-fungsi Vitamin tersebut terhadap RESDUNG & ALERGIK/ALAHAN

ALFALFA   COMPLEX

- Mempunyai kelebihan dalam mengurangkan keradangan sakit itu sendiri
- Ia kaya dengan sumber klorofil dan membantu mengurangkan keradangan terutama akibat dari ekzema, resdung, alergik dan gegata.
* Pesakit SLE tidak digalakkan ambil Alfalfa..


B COMPLEX

- B6 penting untuk pemuliharaan selaput lendir yang sihat dan membantu pengeluaran antibodi badan
- Membantu dalam pembinaan protein dalam tubuh
- Membantu hati menghasilkan glikogen yang diperlukan oleh kulit untuk menyingkirkan sel-sel mati
- Memelihara sistem saraf dan berfungsi sebagai anti-stress


VITAMIN C

- Bertindak sebagai anti-histamin tanpa perlu kita mengalami side effect dari pengambilan drugs anti histamin
- Menstabilkan pengeluaran histamin dalam tubuh
- Membantu mencegah penyempitan tiub bronkiol
- Meningkatkan fungsi T-Cell dan Macrophage (Fungsi sistem pertahanan badan, sel darah putih)
- Meningkatkan pertumbuhan tisu.


SELAIN ITU, TAHUKAH ANDA, NUTRIFERON JUGA MEMBANTU MENCEGAH RESDUNG/ALERGIK

Fungsi NUTRIFERON

- Meningkatkan interferon semulajadi badan dan menguatkan tindakbalas imun badan terutamanya jika anda bekerja dalam persekitaran yang berhabuk, jerebu dan tidak sihat.
-Sangat digalakkan bagi mereka yang telah mengalami jangkitan kuman dan mempunyai simptom resdung yang agak berat.

SET RESDUNG UNTUK KANAK-KANAK
1) ALFALFA COMPLEX
2) MEAL SHAKES
3) OMEGA GUARD
4) CHEWABLE VITA-C PLUS





Ahad, 28 Disember 2014

Spotting Atau Pendarahan Ringan Ketika Kehamilan



Apa itu pendarahan ringan dan adakah ia normal?
Spotting ialah pendarahan ringan dari faraj.Ia serupa dengan haid, tetapi ringan sedikit.
Warna darahnya pula berbeza, dari merah hingga ke coklat. 

Adalah normal bagi anda merasa bimbang jika ternampak ada pendarahan berlaku. Sebenarnya, pendarahan yang berlaku dalam minggu-minggu awal kehamilan biasa berlaku. Satu perempat daripada wanita hamil mengalami pendarahan dalam trimester pertama.

Anda lebih berkemungkinan untuk mengalami pendarahan ringan jika anda telah menjalani IVF atau rawatan lain yang serupa untuk membantu anda hamil. Ini mungkin disebabkan oleh cara bagaimana bayi anda disenyawakan. Dua embrio mungkin diletakkan ke dalam uterus (rahim) dan kedua-duanya mungkin lekat, tetapi salah satu daripadanya tidak kekal. Ini dipanggil kembar yang hilang, dan ia boleh menyebabkan pendarahan.

Namun kadangkala pendarahan juga boleh menjadi tanda bagi keadaan yang lebih serius seperti keguguran. Sebab itulah lebih baik bagi anda mendapatkan pemeriksaan doktor. 
Apakah punca utama pendarahan faraj semasa hamil? Dalam fasa awal kehamilan, pendarahan ringan biasanya tidak membahayakan. Ia biasanya berlaku sekitar waktu anda biasanya datang haid dan berlangsung selama satu atau dua hari. Anda mungkin hanya menyedarinya ketika membuang air kecil.

Walaupun pakar-pakar tidak pasti apakah puncanya, namun ia mungkin disebabkan oleh:
Hormon yang mengawal kitaran haid anda mencetuskan pendarahan apabila sampai waktu anda sepatutnya datang haid. Ini dipanggil pendarahan "penebusan" (breakthrough). Anda mungkin mengalaminya lebih daripada sekali. Pelekatan telur yang telah disenyawakanpada lapisan uterus anda menyebabkan pendarahan. Ini dipanggil pendarahan implantasi. Ini lebih jarang berlaku berbanding pendarahan penebusan.


Apakah punca-punca lain yang boleh menyebabkan pendarahan faraj semasa hamil?
Mungkin ada perkara-perkara lain yang sedang berlaku dalam badan anda yang menyebabkan pendarahan ini:
  • Pintu masuk ke uterus anda iaitu serviks mungkin terengsa. Hormon kehamilan boleh mengubah permukaan serviks membuatkan ia cenderung untuk berdarah. Contohnya, anda mungkin berdarah sedikit selepas hubungan seks
  • Anda mungkin mempunyai fibroid. Fibroid ialah ketumbuhan pada dinding rahim. Jangan bimbang, fibroid bukannya kanser. Kadang-kala plasenta melekat di mana terdapatnya fibroid.
  • Mungkin terdapat ketumbuhan kecil pada serviks anda. Ini dipanggil polip serviks (cervical polyp) dan ia tidak membahayakan.
  • Anda mungkin mengalami jangkitan serviks atau jangkitan faraj.
  • Anda mungkin menghidap penyakit keturunan seperti penyakit Von Willebrand yang membuatkan darah anda sukar membeku.

Apakah punca yang lebih serius yang mengakibatkan pendarahan semasa kehamilan?
Malangnya, pendarahan pada awal kehamilan mungkin merupakan tanda keguguran atau kehamilan ektopik (kehamilan di luar rahim). Dalam kedua-dua kes ini, anda juga biasanya akan mengalami sakit perut dan kekejangan.


Keguguran pada awal kehamilan biasanya berlaku apabila bayi tidak berkembang dengan betul. Pendarahan daripada keguguran beransur-ansur menjadi banyak. Keguguran awal memang menyedihkan, tetapi malangnya, ia sangat biasa berlaku. Malah, sesetengah wanita mengalami keguguran sebelum mereka tahu bahawa mereka hamil dan menganggap mereka hanya datang haid.

Kehamilan ektopik pula berlaku apabila telur yang disenyawakan melekat pada bahagian luar uterus. Jika anda mengalami kehamilan ektopik, pendarahan mungkin berlaku tanpa henti dan darahnya berwarna gelap dan cair seperti jus prun. Kehamilan ektopik boleh membuatkan anda sakit teruk, oleh itu ia perlu ditamatkan segera.

Punca pendarahan yang lebih jarang berlaku ialah kehamilan molar. Ia menjejaskan kira-kira satu dalam 700 kehamilan. Kehamilan molar berlaku apabila embrio tidak membesar dengan betul tetapi sesetengah sel yang membentuk plasenta terus membesar secara abnormal. Kehamilan molar perlu digugurkan dengan segera. 

Kemungkinan juga pukulan kepada perut, contohnya jika anda terjatuh, menyebabkan pendarahan. 
Apa yang harus saya lakukan jika saya mengalami pendarahan semasa hamil?Hubungi doktor atau hospital , walaupun sekiranya pendarahan itu akhirnya berhenti sendiri. Anda masih perlu pergi ke hospital untuk pemeriksaan lanjut.

Doktor anda mungkin memeriksa bahagian dalam faraj, atau dia mungkin menasihatkan anda supaya membuat imbasan ultrasound. Imbasan boleh mengetepikan kehamilan di luar rahim dan memeriksa keadaan bayi. 

Doktor anda mungkin mahu membuat beberapa ujian rutin. Darah dan air kencinganda mungkin diuji untuk melihat tahap hormon kehamilan anda. Ujian untuk memeriksa kumpulan darah dan status resusanda juga mungkin akan dijalankan.
Adakah bayi saya akan selamat?Kemungkinan besar bayi anda dalam keadaan selamat kerana pendarahan ringan biasanya tidak membahayakan. Ramai wanita yang mengalami pendarahan pada awal kehamilan dapat meneruskan kehamilan dengan sihat.

Jika pendarahan itu menandakan keguguran, anda akan turut mengalami kekejangan perut, dan pendarahan itu biasanya akan menjadi lebih teruk. Pendarahan ringan atau spotting biasanya berhenti sendiri. Dianggarkan kira-kira separuh daripada wanita hamil yang mendapatkan bantuan perubatan kerana pendarahan awal dapat meneruskan kehamilan mereka.

Jika anda mengalami spotting atau pendarahan semasa hamil, bincanglah dengan doktor anda, walaupun jika pendarahan itu berhenti. Ini untuk memastikan tiada simptom-simptom lain yang mungkin menunjukkan sebarang masalah.

Cuba berfikir dengan positif. Spotting atau pendarahan ringan biasanya hanyalah satu misteri yang tidak membahayakan yang boleh anda lupakan sahaja.

Anda tidak keseorangan! Berbuallah dengan ibu-ibu lain mengenai kebimbangan anda semasa hamil dalam forum Kehamilan kami hari ini.

Artikel Penuh Dari BabyCenter


Anda boleh mencuba PRODUK SHAKLEE SET KEHAMILAN yang boleh membantu anda dan kandungan hingga selamat bersalin. InshaAllah...

 Info lanjut Kehamilan Dengan Shaklee
Untuk Info Lanjut Pasal Kehamilan Dengan Shaklee boleh Klik Gambar Diatas.

Sekiranya PENDARAHAN berlaku, Fza tahu, para ibu tentu STRESS kan?? Jom tangani Stress anda dengan B-COMPLEX Shaklee


Kenapa B Complex penting untuk ibu hamil, BF dan pantang?

Ia juga perlu dalam penghasilan sel darah merah di samping ia membantu menstabilkan hormon badan manusia. Kekurangan B complex boleh menyebabkan ibu yang di dalam pantang mengalami gangguan emosi atau lebih dikenali sebagai meroyan. B complex sangat penting membantu kita menjadi bertenaga dan emosi turut lebih seimbang.


Elakkan KELAHIRAN BAYI PRA-MATANG. Jom dapatkan OMEGA GUARD yang kaya dengan minyak ikan.


Mengapa mengambil Omega-3 penting terutamanya semasa mengandung?

Kajian menunjukkan, Omega-3 adalah penting bagi perkembangn otak bayi dan visual awal bayi. Walau bagaimanapun, diet orang Malaysia sangat kurang dengan omega 3 ini. Lebih memburukkan keadaaan, selalunya disebabkan pengurangan pengambilan omega-3 oleh ibu-ibu hamil, kandungan omega 3 yang perlu disalurkan kepada bayi adalah tidak mencukupi.
Penyelidikan telah menunjukkan bahawa menambah EPA dan DHA untuk diet wanita hamil mempunyai kesan positif ke atas pembangunan visual dan kognitif bayi. Kajian juga menunjukkan bahawa pengambilan omega 3 yang tinggi boleh mengurangkan risiko alahan pada bayi. Kajian juga menunjukkan, pengambilan EPA dan DHA dapat mengurangkan risiko pra-eklampsia dan boleh meningkatkan berat badan ketika lahir. Sebaliknya, kekurangan Omega-3 boleh meningkatkan risiko ibu untuk kemurungan. Ini mungkin menjelaskan mengapa kecelaruan mood selepas bersalin boleh menjadi lebih teruk dan mula lebih awal dengan kehamilan berikutnya.


Adakah ia selamat untuk mengambil Minyak Ikan semasa mengandung?

Minyak ikan dalam bentuk kapsul adalah selamat untuk diambil semasa mengandung. Ikan segar (yang dimakan) boleh mengandungi toksin alam sekitar seperti merkuri. Bahan toksin ini boleh dihapuskan semasa pembuatan dan pemprosesan minyak ikan, dengan penggunaan bahan-bahan mentah yang berkualiti tinggi dan proses penapisan lanjutan.




Rabu, 17 Disember 2014

#Kelas Online - Vitamin C Untuk Kesihatan By Master Ija

Kelas Online
Fungsi Vitamin C Untuk Kesihatan
by Master Ija
16 Disember 2014
9.00 malam




MANFAAT VITAMIN C KESELURUHAN UNTUK KECANTIKKAN DAN KESIHATAN

● Membantu mengurangkan kadar kolestrol dalam darah.
● Menghalang SKURVI. (SKURVI=Penyakit yg disebabkan kekurangan Vitamin C dlm makanan, ditandai oleh gusi bengkak dan berdarah, pendarahan dibawah kulit, dll)
● Mempertingkatkan sistem pertahanan badan.
● Memguatkan dinding salur darah.
● Menolong pembentukan tisu gentian.
● Membantu pembentukan kartilej, tulang dan gigi yang sihat.
● Mengurangkan kedut pada kulit
●Membaiki parut pada kulit.
● Mencegah penurunan payudara dan buttock
● Menjadikan kulit lebih cerah
● Menghilangkan jerawat dan pigmentasi.
● Menjaga kesihatan otot dan mencantikkan/menghaluskan kulit.
● Membantu penghasilan collagen dimana collagen dapat meningkatkan keanjalan dan keremajaan kulit.
● Melambatkan proses penuaan dan menghaluskan pori-pori pada kulit.


Yg ni manfaat Vitamin C keseluruhan.. untuk kecantikan, kulit dan kesihatan.... apa yg Fza nak huraikan disini..... fungsi Vitamin C utk kesihatan kita


Soalan : Siapa Yang Memerlukan VITAMIN C
Jawapan : Semua Orang Memerlukan VITAMIN C

Siapa yang Perlukan Vitamin C 
Cuba semak senarai ni samada anda memerlukan Vitamin C:
  • Perokok 
  • Orang yang mudah stress (stress akan memusnahkan vitamin D dalam badan) 
  • Orang yang makan pil perancang (pil perancang juga akan serap Vitamin C dan akibatnya vitamin C cepat musnah dalam badan) 
  • Orang yang nak kulit cantik dan cerah atau yang ada masalah kulit berjerawat atau eczema perlukan Vitamin C untuk membina kolagen kulit yang sihat dan perbaiki tisu kulit 
  • Semua orang yang inginkan kesihatan yang baik, sebab -Vitamin C menyokong sistem imun dalam badan dan mengurangkan demam selsema yang berpanjangan. -Sebab tu dalam set family wellness ada termasuk vitamin C antara vitamin yang perlu diambil untuk semua orang kerana vitamin C bersifat larut air.

Soalan : Mengapa kita memilihi Vitamin C sebagai Vitamin Kesihatan kita?
Jawapan : Sebabnya.........

● Ini kerana Vitamin C adalah Vitamin larut air, bermakna bahawa badan kita tidak menyimpannya. Badan kita hanya boleh menyimpan vitamin larut lemak sahaja kerana sifat sek tubuh kita mempunyai sebatian lemak
● Vitamin C adalah antioksidan, bersama-sama dengan Vitamin E. Beta karotena dan lain-lain nutrien berasaskan tumbuhan. Tugas antioksidan ialah menghalang radikal bebas. Pembinaan radikal bebas dari semasa ke semasa boleh menyumbangkan kepada proses penuaan dan pembangunan.  Keadaan kesihatan seperti kanser, penyakit jantung dan artritis.
● Pertumbuhan dan pembaikan tisu disemua bahagian badan kita. Ia membantu badan membuat kolagen, protein penting yg digunakan untuk membuat kulit, rawan, tendon, ligamen dan saluran darah.
● Vitamin C diperlukan untuk penyembuhan luka dan untuk membaik pulih dan mengekalkan tulang dan gigi.


Soalan : Kenapa Vitamin C diperlukan dalam tubuh badan kita?
Jawapan : Antara sebab-sebabnya adalah seperti berikut ;-

●Antioksida hebat yang terkandung di dalam vitamin C akan bertindak dengan serta merta, seawal hari pertama pengambilan vitamin c ini aktif membuang toxin yang kotor dalam badan manusia.
●Membetulkan kitaran darah
●Memulihkan luka-luka ringan
●Menempatkan kebaikan kandungan vitamin c pada seluruh system badan manusia.
●Membantu dalam pertumbuhan tisu-tisu baru
●Mengekalkan kesihatan gusi
●Menyokong sistem imun
●Membantu penyerapan zink
●Membentuk penjanaan collagen
●Sel-sel baru yang di perlukan dalam kecantikan
●Kesihatan kuku, rambut dan kulit
●Kesan dari pengambilan vitamin c ini memberikan bekalanvitamin c agar tidak mudah sakit, selsema atau demam-demam ringan.


Soalan : Siapa tahu gejala kekurangan Vitamin C???



Jawapan :
-mudah sakit & lembat sembuh
-jerawat susah hilang
-kulit kering lesu
-kerap demam selsema-gatal2


Gejala Kekurangan Vitamin C?
-Kehilangan Nafsu Makan
-kram otot
-kulit menjadi kering @ kasar, kulit bersisik, serta lebam dengan mudah
-hidung berdarah
-Rambut bercabang dan kering
-Gusi berdarah
-Kekurangan darah merah (Anemia)
-Infeksi


Soalan : Infeksi tu cmne master ija?
Jawapan : Infeksi keadaan persekitaran yg tak sihat

Soalan : Kalau makan 2 biji sehari boleh x
Jawapan : Kalau vitamin c yg ija bc.. kita digalakkan makan 2 biji utk kesan lebih cepat
Yg chewable 5 biji dalam sehari jarakkan masanya
Kanak2 umur 8thn keatas xpe amik 2 bj yg chew
Kalau anak2 tak sihat demam, selsema digalakkan.. kalau sebaliknya kita cuba elakkan
Dose yg tinggi x sesuai utk budak2..


Soalan : Manfaat Vitamin C yg lain untuk kesihatan...
Jawapan : Manfaat Vitamin C untuk Kesihatan Tubuh badan kita


Mengatasi FLu
-Vitamin C dapat mepercepatkan penyembuhan dari selsema@ Flu

Sistem kekebalan tubuh (Antibiotik)
- Vitamin C juga memiliki peranan penting dalam menjaga daya tubuh dari serangan virus, bakteria dan radikal Bebas

Antioksidan
-Vitamin C sebagai antioksidan selain dapat memperbaiki sel tubuh juga dari kulit yang rosak akibat radikal bebas

Penyakit mata
- Salah satu penyakit mata umum terjadu adalah katarak. Yang konsisten pada pengambilan vitamin C seharian dapat mencegah penyakit Katarak.

Kesihatan Kulit
- Dalam merawat kecantikkan, vitamin C memiliki peranan penting dalam melancarkan peredaran darah sehingga kulit terlihat terbit segar. Vitamin C merangsang pembentukkan kolagen kulit dan menjaganya daripada rosak.

Kanser
- beberapa penentuan menunjukkan bahawa beberapa wanita yang mangudap bayak Vitamin C dan memakan seperti buah-buahan dan sayur-sayuran (bukan suplemen) memiliki risiki lebih rendah terkena kanser payudara.


Soalan : Sekiranya Vitamin C rendah dalam tubuh badan kita boleh mengakibatkan?
Jawapan ;
-tekanan darah tinggi
-penyakit pundi hempedu
-strok
-sesetengah kanser
-aterosklerosis
-plak lemak memyumbat dalam salur darah yang boleh membawa kepada serangan jantung dan strok
-berkurangan tenaga secara kronik, kemurungan dan badan lemah
-Salur darah bocor keotot tangan dan kaki, sendi-sendi dan kerosakan kuku



Tahukah anda???

1 biji vịt c shaklee bersamaan dengan berapa biji buah oren?
7.5 biji
Buah atau sumber yg kaya dengan VITAMIN C
Dari segi makanan semulajadi, Vitamin C boleh diperolehi dari sumber-sumber semulajadi yg berikut






Buah-buahan


-limau, oren, lemon, jambu batu, nanas, kiwi, strawberry, cherry, tembikai


Sayur-sayuran
-kobis, bunga kobis, parsley, asparagus, tomato, bayam

Bunga
-Roses


7 Sebab Utama Kenapa Badan Kita Perlukan Vitamin Supplement atau pun dalam bahasa mudahnya makanan tambahan:-

-Badan kita memerlukan dos vitamin yang lebih tinggi dari apa yang boleh diperolehi daripada makanan. Contohnya vitamin C & E yang diperolehi daripada makanan sahaja tidak mencukupi untuk memberi kesan pencegahan dan anti penuaan.

-Buah-buahan dan sayuran yang ditanam di atas tanah yang tidak subur mengandungi bahan dan galian yang kurang berbanding dengan buah dan sayuran dari tanah yang subur. Racun perosak, racun serangga dan bahan pencemar mempengaruhi kualiti buah dan sayuran tersebut.

-Zat makanan mudah hilang semasa proses pengangkutan, penyimpanan dan penyediaan. Vitamin C dan enzim mudah dimusnahkan oleh haba semasa dimasak.

-Pengambilan pil penahan sakit, laksatif, ubat-ubatan, alkohol dan antibiotik boleh mengganggu penyerapan zat makanan. Amalan diet yang tinggi kafein, lemak, kolesterol, gula dan garam dapat mengurangkan simpanan zat makanan di dalam tubuh.

-Pengambilan makanan seharian yang tidak seimbang serta tidak mengikut piramid makanan yang dicadangkan.

-Gaya hidup dan trend masa kini dengan kehidupan yang sibuk, jarang memasak di rumah dan lebih gemar kepada makanan segera yang tinggi kandngan MSG.

-Bagi yang bekerja, makanan tengahari selalunya di luar dan malam memasak seringkas mungkin, maka pengambilan makanan seimbang tidak dititikberatkan.




Sabtu, 13 Disember 2014

Masker Muka Dengan Vitamin C+ 500mg


Cara-cara untuk membuat masker ialah:
~Patahkan sustained Release Vitamin kepada 3 bahagian
~Ambil 1 bahagian dan simpan 2 bahagian tadi untuk kegunaan pada hari lain
~Hancurkan 1 bahagian tadi didalam piring
~Tambahkan sesudu air dan biarkan ia kembang selama 3-5 minit
~Sapukan seluruh muka yang sudah di cuci dan dikeringkan
~Biarkan masker tersebut kering 20-30 minit
~Bilaskan dengan dengan air bersih


Antara kelebihan melakukan masker dengan Vita C shaklee ialah:

♡Merangsang penghasilan kolagen dari dalam kulit
♡Menegangkan kulit muka
♡Mengecutkan jerawat
♡Mencerahkan muka
♡Menyegarkan muka





Rabu, 10 Disember 2014

#PromosiShaklee - Collagen Powder

Untuk kecantikan luar & dalam.. 

Collagen Powder #Shaklee




Kolagen!!!!
Atas sebab garis panduan proses pendaftaran yang baharu dikenakan oleh Kerajaan Malaysia, Collagen Powder akan diberhentikan penjualan buat sementara waktu bermula 1 Januari 2015. Ini bermakna anda ada masa sehingga 31 Disember untuk membeli produk ini.

Oleh kerana tempoh pendaftaran permohonan lesen Produk yang baru akan mengambil masa 9-12 bulan, pihak Shaklee berbesar hati memberikan kepada anda PROMOSI BELI 3 PERCUMA 1. Segera dapatkan stok anda kerana penjualan akan diberhentikan bermula JANUARI 2015.



Khasiat Collagen Powder
~Anti-penuaan - menghilangkan liang-liang pori dan kedutan
~Melembab, melicin, menganjal, mencerahkan kulit & menegangkan payudara
~Kesihatan sendi, mata dan tulang

Selain itu, 
Promosi Disember
Untuk Sihat & Cantik
Vitamin C & E
Beli 6 Free 1
Beli 2 Jimat 5%





Ahad, 7 Disember 2014

#KelasOnline - Resdung Bukan Perkara Biasa By Master Sue Hasan

Kelas Online
Resdung Bukan Perkara Biasa
By Master Sue Hasan
6 Dis 2014
9.00 - 10.00 malam


Tajuk yg Master Sue Hasan kongsikan cukup-cukup menakutkan sungguh. " RESDUNG BUKAN PERKARA BIASA" rupanya Resdung ni semua orang ada, cuma ada yg teruk ada jugak yg biasa-biasa je ikut kita le pandai kawal ataupun tidak. Sekiranya kita tak jaga boleh mengakibatkan barah sehingga meyebabkan kematian. Sanggup ke kita...............................bersedia kah kita???



DEFINISI RESDUNG:

ISTILAH TRADISIONAL
- Kerengsaan hidung yang menyebabkan hidung dan rongga-rongga lain gatal

ISTILAH SAINTIFIK
- Virus kanser yang hidup di bawah lapisan kulit, ia mengalirkan darah kotoryang menjadi punca kepada kerosakkan kulit muka. Virus ini turut mengalir bersama darah yang boleh menjadi punca kerosakkan organ dalaman tertentu.


Ramai orang lebih suka biarkan je, diaorang akan anggap yang resdung ni alahan BIASA je pun.........

Kalau sebut resdung mungkin setengah orang tak ras a takut sangat kan......... rasa macam biasa je........ cuba kalau kita cakap VIRUS KANSER agak-agaknya apa diaorang akan rasa? 



TANDA-TANDA SESEORANG MENGALAMI RESDUNG...



PUNCA -PUNCA RESDUNG

Alahan makanan , habuk dan kutuStruktur hidung yang tak normal (bengkok)Menyelam dalam air sungai, kolam yang tercemarKerosakkan @ sakit gigi atas bahagian gusi


KOMPLIKASI ANDAI IA DI BIARKAN:

Mengakibatkan buta (jangkita nanah di sekeliling kawasan mata)Jangkitan otak (meningitis)Sakit tekak kronikTonsil, jangkitan telinga terutama bg kanak-kanakJangkitan tulang mukaSelsema biasa yang melarat



BAGAIMANA VITAMIN C DAN THE GANG (ALFALFA, B COMPLEX) BANTU DALAM MENGAWAL, MENCEGAH ATAU MERAWAT RESDUNG?






VITAMIN C


 Mengandungi anti-oksidan y baik & tinggi dlm meningkatkan antibodi serta daya tahan (imuniti) seseorang menghadapi serangan penyakit. 
Kandungan vitamin C yg mampu melindungi sel tubuh daripada pencemaran,mengurangkan gejala alergi,membunuh bakteria & bertindak sebagai antibiotik yg tak berbahaya.
 Mempercepatkan pemulihan tisu tubuh 
Memastikan proses pemulihan metabolisme dlm tubuh berfungsi dgn baik & sempurna



 B COMPLEX


Kandungan vitamin B6 dlm B Complex berperanan penting utk memulihara selaput lendir agar kekal sihat & membantu penghasilan antibodi badan.
Bertindak sebagai anti stress
Apabila resdung menyerang, B Complex akan menjadi penstabil hormon & penenang semulajadi bagi mengurangkan kesakitan di bahagian muka
Membantu dlm membina protin dlm tubuh.



ALFALFA COMPLEX


Berfungsi mengurangkan tahap keradangan penyakit resdung
Agen detoksifikasi,sebagai pencuci darah menyingkirkan toksin
Kaya dengan klorofil yang membantu mengurangkan sakit resdung, keradangan disebabkan resdung, eczema, allergy dan selesema



SEDIKIT PERKONGSIAN

 Pengambilan vitamin C secara konsisten mampu merawat atau mengawal pnyakit resdung kronik tanpa membuat rawatan resdung. Dos pengambilan sehari mampu memgawal masalah resdung. Diawal pengambilan disarankan ambil 2 biji sehari pada waktu pagi dan malam......

Alhamdulilah... harap sedikit perkongsian ni dapat sedarkan anda resdung ni bukan alahan biasa... tetapi sekiranya di biarkan boleh menjadi kanser.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...