Pages

Memaparkan catatan dengan label Testimoni Omega Guard. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label Testimoni Omega Guard. Papar semua catatan

Ahad, 9 April 2017

Kisah Nunul Dengan Omega Guard


Ainul ni kalau dia batuk.. mama dah risau dah.. risau dia semput jekan!

Korang tau ke... kesan Ainul ni makan omega... apa yg berlaku. 

Ainul akan berak..  cirit tau.... kalau dilihat kat najis dia, seperti ada lendir. Lendir tu mcm kahak. Kahak yg dikeluarkan melalui najis . Budak kan... bukan tau nak buang kahak dengan sendiri. Melalui pembuangan air besar je la kahak tu dikeluarkan .

Jadi... 

Ainul akan berasa lega... batuk2 pun berkurangan. 

omega ni bertindak... dengan cairkan kahak yg ada.. dan  berikan kelegaan untuk mereka bernafas. Tau jela ...kahak yg banyak akan menyukarkan mereka utk bernafas !

Cadangan Set Darah Tinggi Serta Testimoni



[ CADANGAN SET DARAH TINGGI ]

Bagi yang menghadapi masalah tekanan darah tinggi akibat kadar kolestrol yang tinggi dan darah yang pekat, dicadangkan mengambil Omega Guard dan Garlic Complex. Antara fungsi kedua dua suplement ini adalah :

OMEGA GUARD
■Menghapuskan kolestrol jahat dalam darah
■Melancarkan peredaran darah
■Membersihkan salur darah dari plak kolestrol/lemak
■Mengelakkan Obesiti

GARLIC COMPLEX
■Menghalang strok
■Menguatkan sistem pertahanan tubuh
■Menghalang penyakit berkaitan jantung
■Mengeluarkan logam toksik dalam tubuh seperti kadmium,plumbum dan merkuri yang menyebabkan tekanan darah tinggi.

http://Www.wasap.my/60125032978

Sabtu, 8 April 2017

Cik Nunul Dengan Omega Guard Shaklee



Jom baca⤵⤵⤵

Kisah anak buah dengan Omega Guard.....

Ainul ni kalau dia batuk.. mama dah risau dah.. risau dia semput jekan!
Korang tau ke... kesan Ainul ni makan omega... apa yg berlaku.
Ainul akan berak..  cirit tau.... kalau dilihat kat najis dia, seperti ada lendir. Lendir tu mcm kahak. Kahak yg dikeluarkan melalui najis . Budak kan... bukan tau nak buang kahak dengan sendiri. Melalui pembuangan air besar je la kahak tu dikeluarkan .

Jadi...

Ainul akan berasa lega... batuk2 pun berkurangan.
omega ni bertindak... dengan cairkan kahak yg ada.. dan  berikan kelegaan untuk mereka bernafas. Tau jela ...kahak yg banyak akan menyukarkan mereka utk bernafas !
Ibu Bapa.... 

Jom cairkan kahak dengan Omega Guard

Jumaat, 10 Mac 2017

SLIP DISC Boleh Dirawat Dengan Shaklee



Testimoni dari Customer Shaklee... Dulu sebelum kenal Shaklee beribu ribu habis untuk merawat penyakit SLIP DISC....
1 masa try untuk mencuba Shaklee... Dengan pengambilan VIVIX, OMEGA GUARD, OSTEMETRIX... Alhamdulillah... dengan belanja RM600.00 sahaja SLIP DISC berkurangan... Syukur Alhamdulillah...
Orang cakap... kita kena iktiar dahulu... InshaAllah... dengan kuasa Allah penyakir kita mampu dirawat...

Jumaat, 21 November 2014

#KelasOnline - Omega And The Geng For 'Kesihatan Jantung'

Kelas Online
Omega & The Geng For 'Kesihatan Jantung'
by Master Baiti
9.00 hingga 10.00 malam



Apa penyebab penyakit jantung @ strok?

Kerana kandungan kolestrol dalam badan/ darah yang tinggi

Untuk jantung : Kolestrol dalam badan / darah pada arteri tersumbat dan menyebabkan terlalu sedikit bekalan oksigen dan darah sampai ke jantung.

Untuk strok : Kolestrol mengumpulkan plak pada otak yang menyebabkan otak tidak mendapaat darah dan oksigen yang mencukupi.



Point dia memang saluran darah tersumbat

Kenapa penyakit jantung dan penyakit strok ada kaitan?
Kerana punya penyakit ni sama
- kolestrol yang meyempitkan saluran darah

Kenapa penyakit jantung dan Strok amat ditakuti?
Kerana TIADA TANDA-TANDA awal serangan bagi penyakit jantung dan Strok. Jadi BAHAYAKAN!!!!!!!

Apakah penyelesaian kepada penyakit merbahaya ni?
1) Bersenam @ bersukan dengan kerap
2) Memakan makanan tambahan yang mampu menyerap atau mengurangkan kadar kolestrol dalam darah / badan

***Sudah tentu produk SHAKLEE menjadi pilihan.


PERBEZAAN ANTARA LEMAK DAN KOLESTROL

Apa itu lemak?
- Lemak merupakan sebatian organik yang terdiri daripda karbon, hidrogen dan oksigen dan ia merupakan sumber asas tenaga dalam sesuatu makanan. Lemak juga boleh terbahagi kepada lemak baik atau lemak jahat. Lemak baik ialah lemak tidak tepu manakala lemak jahat ini pula ialah lemak tepu.

- Lemak tepu ini merupakan diet utama yang menyebabkan low density lipoproteins (LDL) kolestrol yang tinggi dan harus dihadkan kepada 10 peratus kalori harian kita. Lemak tepu ini juga meningkatkan high density lipoproteins (HDL) kolestrol seperti lemak lain lakukan, menurut the harvaard SChool of PUBLIC HEALTH , lemak tepu termasukdaging, mentega, keju, minyak kelaoa sawit, dan minyak kelapa. Menurut Maiyo klinik, lemak tepu ini boleh menyumbat saluran arteri dan meningkatkan risiko serangan jantung.


Apa itu kolestrol?
Kolestrol ialah sebatian berlilin ( waxy) yang secara semulajadinya dihasilkan dalam badan manusia untuk membantu membina dan melindungi membrane sel. Kolestrol bertindak sebagai perintid kepda hormone seperti estrogen dan testosteron. Oleh kerana kolestrol dihasilkan oleh badan, maka kita tidak perlu memakan makanan yang mengandungi kolestrol ilah keju, telur, mentega dan daging merah.

Terdapat dua jenis tahap kolestrol dalam darah, HDL ( High density Lipoprotein) kolestrol merupakan kolestrol jenis yang sihat yang mana akan menyingkirkan kolestrol yang tidak sihat daripada jantung. Menurut the American Heart Association, LDL ( low density lipoprotein) kolestrol menyebabkan lemak berkumpul pada arteri dan boleh membawa kepada sakit jantung. Menurut the Mayo Klinik, Makanan yang mengandungi lemak tepu akan meningkatkan kolestrol paling tinggi.


Jadi, adakah kedua-duanya sama?
Menurut Maiyo klinik, kolestrol bukan satu bentuk lemak tetapi ia merupakan satu sebatian yang dijumpai dalam makanan yang tinggi dengan lemak tepu. Jadi, diet yang berlemak dan berkolestrol banyak dijumpai dalam makanan yang sama dan makanan yang berlemak boleh meningkatkan kolesterol dalam darah.




Ahad, 6 Julai 2014

Omega Guard Dan Testimoni

Testimoni Omega Guard


Oh OMEGA GUARD Shaklee... rata2 yg ambil supplemen ni.. confirm BERAT BADAN TURUN... mahu tak turun..kalu dah asyik membuang je... lihat TESTIMONI Omega Guard ni... rasa teruja sgt... membuang pon tak nyempat.. pagi petang malam... nak membuang je... ni baru le namanya Omega Guard MEMBAKAR & MEMBUANG LEMAK DEGIL.... 

Selain untuk KURUS & PECAH2 KAN LEMAK.. Khasiat Omega Guard spt berikut:-

☞Memelihara dari penyakit stroke, penyakit jantung , kencing manis, gaot, tulang dan sakit sendi. 
☞Omegaguard terdapat dalam Set Sendi Shaklee untuk kesihatan tulang. 
☞Membantu kelancaran sistem peredaran darah.
☞Menyumbang kepada tekanan darah yang normal
☞Bagus untuk kulit yang cantik
☞Membantu menstabilkan hormon wanita
☞Baik untuk radang kulit seperti ekzema dan jerawat.
☞Baik untuk kesihatan dan kecantikan kulit. ☞Sangat bagus dimakan bersama Set Kecantikan Shaklee
☞Bagus untuk pembentukan otak bayi pada trimester ke 2 dan ke 3. 





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...