Pages

Memaparkan catatan dengan label #ShakleeEffect. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label #ShakleeEffect. Papar semua catatan

Jumaat, 10 Mac 2017

SLIP DISC Boleh Dirawat Dengan Shaklee



Testimoni dari Customer Shaklee... Dulu sebelum kenal Shaklee beribu ribu habis untuk merawat penyakit SLIP DISC....
1 masa try untuk mencuba Shaklee... Dengan pengambilan VIVIX, OMEGA GUARD, OSTEMETRIX... Alhamdulillah... dengan belanja RM600.00 sahaja SLIP DISC berkurangan... Syukur Alhamdulillah...
Orang cakap... kita kena iktiar dahulu... InshaAllah... dengan kuasa Allah penyakir kita mampu dirawat...

Sabtu, 14 Februari 2015

#Testimoni - Koleksi Testimoni Kurus Dengan Slimming Set Shaklee

Testimoni (1)

ARRRGGHHHHH!!! 4 KG TURUN SEBULAN!! Wah BESTnya... pelik kan.. orang lain boleh.. tp bila kita tak menjadi!! .
Yg penting, semangat nak kurus tu kena kuat! KONSISTEN & YAKIN terhadap 1 produk!!
Air Suam kena le minum banyak! IN SHA ALLAH! DENGAN IZIN DARINYA!


Testimoni (2)


Berjaya turunkan berat badan 7kg dlm masa 3 bulan dengan LECITHIN+HERBLAX.



Testimoni (3)



Susut Inci Ketara Dengan ESP+OmegaGuard+Lecithin+AlfalfaComplex


Testimoni (4)


Respon dari Customer Shaklee selepas makan SLIMMING SET, dulu 2/3 hari baru membuang...sekarang...1 hari berkali2 membuang... kesan positif tu... biarkan lemak tu terus disingkirkan dr perut.. baru le perut kempis... .




Khamis, 27 November 2014

#ShakleeEffect - Herbal Blend Mampu Sembuhkan Ruam, Ruam Lampin, Ekzema dan Luka Dengan Segera!



Herbal Blend Shaklee adalah krim yang boleh digunakan bagi siapa yang menghadapi masalah kulit.Seringkali kulit yang bermasalah menyebabkan kita berada dalam keadaan tidak selesa dan sering hendak garu untuk menghilangkan kegatalan tersebut.Akibatnya kulit akan melecet dan luka yang pasti pedih apabila terkena air.




Kelebihan Herbal Blend Shaklee Untuk Kulit
Bahagian yang disapu akan berasa dingin menjadikan Herbal Blend ini sesuai digunakan oleh bayi,kanak-kanak mahupun orang dewasa.Di ekstrak dari bahan semulajadi seperti sage,horse chestnut yarrow dan Rosemary.Kesannya adalah optimum kerana krim tersebut mudah meresap ke dalam kulit kita.Bebas daripada parabenAnda juga boleh menggunakannya sebagai losyen harian kerana herbal blend shaklee ini tidak melekit.

Kegunaan Herbal Blend Shaklee

Ruam

Terdapat beberapa jenis ruam yang sering terjadi kepada bayi anda.Contohnya adalah ruam panas disebabkan kepanasan yang menyebabkan bintik-bintik merah timbul pada kulit mereka.Manakala ruam susu pula terjadi sekiranya kita tidak mengelap susu yang tertumpah pada kulit.Kulit bayi terutama di bahagian punggung adalah begitu sensitif sekali.kulit akan menjadi merah dan sakit apabila terkena air disebabkan kesan melecet pada kulit mereka.Ini disebabkan lampin yang dipakai tidak ditukar dengan kerap menyebabkan ruam lampin berlaku.

Tumit kaki pecah atau merekah

Tumit kaki yang pecah atau merekah pasti membuatkan anda berasa segan ketika berada di luar.Apatah lagi ia akan jelas kelihatan ketika anda sujud di dalam solat.Pasti mereka memikirkan kita tidak begitu menitikberatkan soal kebersihan.Sebenarnya terdapat beberapa punca yang menyebabkan tumit kaki kita merekah seperti kulit kering di bahagian kaki.Sapuan herbal blend dapat memberikan kelembapan dan seterusnya menjadikan kulit kita lembut semula.

Kulit kering

Aktiviti di luar,kesan pencemaran,mandi menggunakan air panas dengan kerap,penggunaan kosmetik yang tidak dibersihkan adalah punca kulit kita menjadi kering.Ini menyebabkan kadar air yang berada pada lapisan kulit telah berkurangan.Bagi menjaga kelembapan kulit,anda perlulah minum air dengan secukupnya dan menggunakan krim pelembap bagi mengelakkan kulit menjadi bertambah kering.

Ekzema

Ekzema sering terjadi kepada bayi yang rupanya seperti ruam biasa.Lebih membimbangkan kerana kita hanya menggunakan ubat sapu yang memberikan kesan sementara.Lama kelamaan kulit bayi akan menjadi kering dan berdarah apabila di garu kerana gatal-gatal di bahagian tersebut.Anda juga boleh berjumpa dengan doktor pakar bagi mengetahui penyakit kulit yang anda hadapi.Herbal Blend Shaklee bukan sekadar ubat sapu biasa,kerana ia bertindak mengurangkan eczema pada bayi anda.

Gigitan nyamuk

Bengkak merah disebabkan gigitan nyamuk boleh terjadi kepada mereka yang mempunyai alahan kulit.Kita akan berasa gatal dan sering menggaru menyebabkan ia menjadi bengkak.Redakan bengkak tersebut dengan menyapu krim ini.

Gatal-gatal

Selain dari gigitan nyamuk,ada juga yang menghadapi masalah gatal-gatal di bahagian badan terutama sekali ketika panas dan berpeluh.Sekiranya ia berlarutan berhari-hari,anda perlu berjumpa dengan doktor kulit bagi mengenalpasti masalah sebenar kulit anda.Sementara itu boleh diredakan kegatalan kulit dengan menyapu herbal blend yang berasa nyaman sekali.

Cara Menggunakan Herbal Blend Shaklee

Setiap botol mengandungi kuantiti 4oz atau 113gram menjadikan ia krim yang patut di miliki oleh semua orang.Produk ini adalah untuk kegunaan luaran sahaja,jadi ibu dan bapa perlu meletakkan di tempat yang tidak mudah dicapai oleh bayi anda.Sebelum menggunakannya,anda perlu membersihkan tempat yang hendak disapu krim dengan berhati-hati agar tidak luka.sapu dengan perlahan-lahan dan biarkan krim ini tanpa perlu di basuh semula bahagian tersebut.

Jadi,buatlah tempahan segera Herbal Blend Shaklee ini untuk diletakkan di rumah anda atau di bawa kemana sahaja bagi memberikan keselesaaan pada kulit.


Jom lihat testimonial di bawah , keberkesanan Herbal Blend terhadap RUAM, RUAM LAMPIN & LUKA

Testimonial

Ruam Panas

Ruam Susu

Ruam Lampin / Pampers

Luka

Luka


Sabtu, 22 November 2014

#ShakleeEffect - Cinch Shake Mix Kembalikan Bentuk Badan Yang Ideal


Cinch Shake Mix adalah minuman berasaskan protein untuk menggantikan makanan sepanjang proses menurunkan berat badan, dengan Cinch Shake Mix anda akan rasa lebih berpuas hati dan kenyang!


Ia didatangkan dalam 3 perisa yang menyelerakan iaitu Chocolate, Cafe Latte dan Vanilla. Selain minum begitu sahaja, anda juga boleh variety kan cara minum dengan mencampurkan buah-buahan segar, yogurt dan sebagainya. 


Disini Fza nak share kelebihan & kebaikan Cinch Shake Mix

♢Memberikan rasa kenyang berjam-jam lamanya
♢ Mengurangkan selera makan bagi anda yang tak boleh control nafsu makan
♢Memberi tenaga berpanjangan jadi anda tak cepat penat walaupun melakukan pelbagai aktiviti harian
♢Meningkatan metabolisme badan
♢Memelihara otot bagi mengelakkan anda gemuk semula dgn cepat bila dah kurus
♢Anda boleh mengambil carbo spt nasi dsb tetapi dgn kadar yg sedikit
♢Menghilangkan lemak yang berlebihan dan mengurangkan inci pada badan
♢Memberikan khasiat seperti satu hidangan tetapi dengan rasa seperti santapan manis/ pencuci mulut
♢Mengandungi Cinch Pro iaitu suatu campuran protein eksklusif yang diperkaya dengan asid amino leusine.
♢Diperkaya dengan Leucine untuk memelihara otot semasa anda mengurangkan berat badan
♢Terdapat 24 gram protein dalam setiap sajian bagi membolehkan anda berasa puas dan kenyang
♢Mempunyai kandungan serat yang tinggi iaitu 6 gram dalam setiap sajian
♢Nilai glisemia yang rendah untuk mengekalkan paras gula dalam darah yang normal dan mengekalkan tenaga
♢Memberi 35% atau lebih Nilai Harian (Daily Value) bagi 21 vitamin dan mineral yang penting
♢Tiada perisa, pewarna atau pemanis buatan
♢Soya bukan GMO

Hari ni, Fza teringin mencuba Cinch Shake Mix, sebab terasa pinggul-pinggul ni dah mula naik, almaklumlah, hujung tahun terlampau banyak jemputan perpisahan kelas. Selera menjadi-jadi apabila melihat pelbagai hidangan didepan mata...


Nanti 1 minggu kita lihat perubahannya ye... berkesan atau tak Cinch Shake Mix. Kalau diikutkan cerita berkesan kerana Cust Fza yang konsisten Cinch Shake Mix selama 1 bulan setengah berjaya menurunkan berat badan sebanyak 9 kg.

Testimoni Cinch Shake Mix




Jumaat, 7 November 2014

#ShakleeEffect - Herbal Blend Krim Ajaib, Mampu Sembuhkan Luka Dengan Segera


#ShakleeEffect

1. Merawat ekzema dan gatal-gatal akibat gigitan nyamuk dan serangga
Peneman Adam dikala senja.
Setiap kali hampir senja Fza mesti
sapu herbal blend dimerata badan Adam.
so nyamuk2 takut nak dekat dengan Adam.
Cium bau pon nyamuk2 lari... ehehe...
tu cara Fza tak bagi nyamuk dekat dengan Adam.
Anda boleh mencuba....

Herbal Blend sangat berkesan dalam merawat kesan gigitan nyamuk atau serangga. Setiap kali Adam terkena gigitan nyamuk atau semut, saya akan cepat-cepat sapukan krim Herbal Blend supaya tak melarat. Dan hasilnya sungguh memuaskan! Untuk ekzema pun sesuai jugak tau..cepat je ruam tu hilang.


2. Melembutkan tumit dan merawat tumit pecah

Masalah tumit pecah sememangnya memalukan. Masalah tumit kering dan pecah bukan sahaja berlaku kepada orang tua, tapi sesiapa sahaja boleh mendapat masalah ini. Lebih-lebih lagi jika seseorang itu banyak berdiri dan berjalan. Saya juga pernah mengalami tumit pecah dan merekah. Jadi, saya menggunakan krim Herbal Blend untuk disapu pada tumit setiap hari..dan hasilnya, Alhamdulillah :-)


3. Ubat luka atau melecur

Tak sangka pula, Herbal Blend pun boleh digunakan untuk menggantikan minyak gamat. Seeloknya kena ada satu Herbal blend dalam setiap rumah, bila ada luka je, cepat baik. Untuk luka, kesan calar akibat cakaran kucing atau terkena benda panas. Semua pun boleh...macam tak percaya je kan? Kalau nak tahu, cubalah sendiri..


4. Luka pada puting bagi ibu-ibu menyusu
Luka pada puting akibat gigitan si kecil? Huhu..pedihnya, Allah je yang tau. untuk ibu-ibu yang sedang menyusukan anak, Herbal Blend dapat membantu untuk merawat luka tersebut. Cepat je kering tau..Lagi pun,  Herbal blend ni sangat natural, jadi janganlah risau.. Ia tiada bahan kimia dan ia dijamin selamat untuk semua.


5. Menghilangkan parut
Kalau ada parut akibat chicken pox atau campak, cuba sapukan herbal blend. InsyaAllah parut akan pudar dan menghilang entah ke mana...


6. Ruam pada bayi

Bayi sememangnya senang terkena ruam, terutamanya ruam lampin. Adakalnya sampai melarat-larat. macam saya dulu, bermacam-macam krim saya cuba. Masa tu kesian sangat coz tak kenal lagi Herbal Blend. Terpaksalah bagi krim yang ada steroid bagai. Tapi lepas-lepas ni, tak mau lagi dah. Herbal blend kan ada..Jangan tak tau, Herbal Blend mampu melegakan rasa pedih dan insyaAllah akan merawat ruam lampin tersebut. 


7. Losyen harian
Saya juga gunakan Herbal Blend sebagai losyen harian. Supaya tangan sentiasa lembut.. Herbal Blend tidak berminyak. Jadi sememangnya nyaman dan selesa.


Kenapa saya harus pilih Herbal Blend?
Herbal Blend  diperbuat daripada bahan-bahan semulajadi (horse chestnut, bunga yarrow, daun sage, dan juga rosemary). Ia telah diuji secara klinikalbagi melembutkan kulit yang kasar dan pecah-pecah, seperti tumit, lutut dan siku. Ia dingin, bermentol dan tidak berminyak.


Testimoni Herbal blend
Kerap sapukan Adam Herbal Blend, Alhamdulillah, 3 hari luka dimuka Adam beransur baik.



Rabu, 5 November 2014

#ShakleeEffect - Vitamin Si Manja - Meal Shakes , OmegaGuard, Chewable Vita C+



#ShakleeEffect
Citer dr seorang kawan. Anaknya 1 tahun lebih, mengidap asma, selsema & batuk. Dia tak teragak berikan vitamin tambahan MEAL SHAKES & OMEGA...

Alhamdulillah... anak nya semakin ok. Tidak kerap selsema & batuk. Asma pon semakin kurang.. yang best berat anak nya semakin bertambah. Syukur sgt2.. skrg dia tak putus berikan anaknya set vitamin kesihatan kanak-kanak dengan harapan anaknya semakin sihat. Sekarang vitamin tu, dag serasi dengan anak dia.. dah jadi peneman setia anaknya.... 

Best dengar citer dr dia. Mahu tak best...sbb kita pon nak si manja kita sihat. Seperti fza... fza smpai sekarang berikan Adam Goh Meal Shakes & ChewAble Vita C+ sbb kesihatan Adam Goh penting... 

Lihat... comelkan mimik muka adam hisap ChewAble Vita C+. Tak susah bagi simanja anda vitamin tambahan. Berikan sebiji 1 hari... biarkan dia hisap, kunyah & telan. Pentingnya ChewAble Vita C+ ni untuk ketahanan antibodi badan si manja. 



Hanya 1 sudu sahaja untuk sarapan pagi. Campur dengan susu...berikan pada si manja anda. Penting nya untuk si manja yang aktif bermain atau liat untuk makan. Dengan Meal Shakes si manja mendapat Nutrien & Vitamin. Boleh menambahkan tenaga serta memberi rasa kenyang yang lama. Sejak beri Adam Goh Meal Shakes, selera Adam Goh menjadi- jadi.. badan dah mula berisi.. yang penting Adam Goh sentiasa sihat dan jarang kena Demam, Selsema & Batuk.






Sabtu, 18 Oktober 2014

#ShakleeEffect - Pentingnya Shaklee Ketika Anak Demam, Muntah, Cirit-Birit

#ShakleeEffect

Assalamualaikum W.B.T...
Adam Goh Dah Kembali Aktif Dengan Dunia Dia

Hari ini Fza nak citer apa yang Fza rasa seminggu yang lepas. Sedih sangat-sangat bila Adam Goh Cirit-birit, Muntah yang memancut-mancut, serta suhu badan yang tinggi.

Bermula dari sini ye.. Bagi yang ada anak kecil, jom Fza kongsikan cerita ni, kita manfaat sama-sama ye.

Pagi Rabu 8 Oktober 2014, sewaktu subuh, nak hantar Adam Goh ke rumah pengasuh, Adam Goh Cirit. Ingatkan cirit biasa je. So Fza tetap hantar Adam Goh ke rumah pengasuh, sampai di rumah pengasuh, Adam Goh start muntah. Bersihkan Adam Goh, Fza tetap tinggalkan Adam Goh dengan pengasuh dia, ingatkan tak serius. Tapi Fza ada pesan pengasuh, kalau ada apa-apa segera call Fza. Sepanjang kerja Fza try call pengasuh tapi tak dapat. SEDIH.. Fikir macam-macam dah. Naluri ibu kot. 4 petang, dapat panggilan dari Akak Kedai Makan suruh Fza balik segera. Suhu Adam Goh tinggi, muntah berterusan kalau diberi susu, cirit birit sahaja. Ya Allah.. Pengasuh tak boleh nak call Fza, wayar telefon rumah dia putus.. patutlah Fza call tak berjawab... alahai... Fza speed laju.. sebab fkirkan Adam Goh..

Sampai rumah pengasuh, suhu Adam Goh 38.9 c.
Panasnya.. muka ketara kemerahan. Segera Fza bawa Adam Goh ke klinik. Tak perlu tunggu lama, terus turn Adam Goh. Doktor hanya cakap Adam Goh demam. Pihak klinik hanya bagi Adam ubat demam dan air garam. Itu aje.. kalau berterusan doktor pesan segera bawa Adam Goh ke Hospital.

Sampai rumah, bagi Adam minum ubat demam n air garam. Adam Goh tetap macam tu. Asyik muntah memancut-mancut. Dah le muntah, asyik cirit sahaja. Tukar pampers cirit balik... tukar cirit..tukar cirit... alahai.... Esoknya Fza terpaksa ambil cuti. Nak jaga Adam Goh. Tak sampai hati nak hantar Adam Goh pada pengasuh dia dalam keadaan Adam Goh macam ni. Cukup 24 jam.. adam dah ketara susut...

Adam Goh yang lemah dan letih

Fza habis iktiar.. ubat fza tak pernah miss bagi Adam Goh. Air garam pon macam tu. Fza takut air dalam badan Adam Goh kering. Fza kerap mandikan Adam Goh agar suhu Adam Goh turun. Alhamdulillah... Demam dan muntah dah hilang... tapi yang Fza sedih.. Adam tak henti dengan ciritnya... sedihnya...  Apa yang perlu Fza lakukan bagi nak hentikan Adam Goh dari cirit birit yang berterusan???? Takut Adam Goh tak mampu nak lalui semua tu. Dia kan masih kecil lagi... 

Susut Badan Sangat Ketara


Baru terfikirkan PERFORMANCE DRINK SHAKLEE... Nasib baik ada performance drink shaklee.. Fza bancuh untuk Adam Goh... paksa Adam Goh minum walau Adam Goh tak nak minum. Takut air dalam badan dia kering...sebab dia tak nak makan. Hanya nak susu... Fza campurkan MEAL SHAKES SHAKLEE dalam susu Adam Goh.. biar Adam Goh bertenaga... ruginya tak sparekan NUTRIFERON SHAKLEE kat rumah. Alahai.. bila dah macam ni.. baru tahu...semua tu penting... untuk sapa??? Untuk anak kita.. apa lah kalu difikirkan pasal duit sangat kan... 

Adam Goh tetap juga cirit birit... sampai hari ke-4... Fza terpaksa bawa Adam Goh ke hospital... sebab fikirkan dah lama sangat ciritnya... di Unit Kecemasan Hospital Teluk Intan, doktor katakan Adam Goh ok.. dalam tempoh penyembuhan.. doktor kata.. Walau Adam cirit birit sahaja tapi air dalam badan Adam Goh ok. Adam Goh tak kekurangan air... nasib baik Fza berikan Adam Goh Perfomance Drink... so Adam Goh tak dehidrated... Alhamdulillah. Fza pulang dengan wajah yang ceria. Sebab Fza ingatkan malam tu akan tidur kat wad dengan Adam Goh... :)

Lama kan Adam Goh cirit birit. Berterusan sehingga 7 hari. Kini Adam Goh dah sihat. Selera makan pon bertambah. Pantang nampak mama dan papanya makan pasti dia tumpang sekali. 

Bila dah sihat, nilah rutin harian dia, ada hati nak lepas palang dapur



Fza kongsikan disini INFO CIRIT BIRIT & MUNTAH SERTA FUNGSI SHAKLEE DALAM TANGANI CIRIT BIRIT & MUNTAH. Kalau Anda sayangkan anak anda, bacalah hingga habis ye :)

CIRIT-BIRIT

Cirit-birit dicirikan oleh peningkatan kekerapan membuang air besar yang lembut dan berair daripada biasa. Ia biasanya merupakan satu simptom jangkitan gastrousus yang boleh disebabkan oleh pelbagai bakteria (Shigella, Escherichia colli), virus-virus (Rotavirus) dan parasit. Ia juga boleh berpunca daripada pelbagai penyakit seperti penyakit-penyakit usus, penyakit-penyakit fungsi usus dan gangguan endokrin. Tidak tolerans terhadap makanan atau tindak balas terhadap sesetengah ubatan juga mungkin boleh mengakibatkan cirit-birit.


Dehidrasi
Cirit-birit yang teruk boleh mengakibatkan kehilangan cecair (dehidrasi), dan mungkin boleh mengancam nyawa, terutama sekali di kalangan kanak-kanak kecil. Simptom-simptom dehidrasi termasuk kering mulut, mata tenggelam, kulit kering berkedut, air mata yang sedikit atau tidak keluar semasa menangis, urin yang berwarna gelap dan pekat, dan rasa mengantuk atau kelesuan yang tidak normal. Jika anak anda mengalami dehidrasi atau hampir mengalaminya, berikan dia cecair yang mengandungi garam oral rehidrasi dengan secepat mungkin. Ia boleh dibeli daripada doktor atau farmasi. Bawa anak anda berjumpa doktor dengan segera jika dia masih mengalami dehidrasi.


Bawa anak anda berjumpa doktor dengan segera jika dia mengalami keadaan seperti berikut:

1. Mulut kering.
2. Mata cengkung (gelap je bawah mata).
3. Kulit kering dan berkedut.
4. Sedikit atau tiada air mata apabila menangis.
5. Tidak ada kencing selama 4-6 jam.
6. Kurang daripada 3 kali sehari je kencing.
7. Ubun bayi kelihatan lekok.
8. Tidak aktif atau tidak bermaya.


Apa yang Perlu Dilakukan

1. Pastikan anak anda minum cecair yang banyak.
2. Terus memberi anak anda diet yang seperti biasa atau tingkatkan penyusuan susu badan.
3. Dapatkan nasihat doktor anda tentang pemakanan atau pemberian supplemen.


PERINGATAN: JANGAN BERI UBATAN UNTUK MEMBERHENTIKAN CIRIT-BIRIT.


MUNTAH

Apabila anak anda muntah, isi kandungan perutnya akan dipaksa naik ke esofagus dan keluar daripada mulutnya. Sesetengah daripada punca-puncanya termasuk, jangkitan virus di perut (gastroenteritis), iritasi perut, keracunan makanan dan jangkitan saluran kencing. Di dalam sesetengah kes, muntah boleh menjadi satu simptom untuk keadaan yang serius, seperti penyumbatan saluran penghadaman, gangguan di dalam mekanisme keseimbangan dalam telinga, konkusi (kecederaan kepala) dan jangkitan di dalm otak (meningitis).

Oleh kerana anak anda mungkin akan kehilangan jumlah cecair yang banyak apabila muntah, terutama sekali jika dia telah muntah serta diiringi dengan cirit-birit, maka dia mungkin berisiko tinggi untuk mengalami dehidrasi. Dehidrasi yang tidak dirawat boleh mengancam nyawa.

Bawa anak anda berjumpa doktor jika dia:

1. Muntah berulang kali.
2. Memuntahkan cecair berwarna hijau-kuning (hempedu).
3. Mempunyai demam atau sakit kepala.
4. Memuntahkan darah (warna merah cerah, perang dan hitam).
5. Rasa mengantuk dan pening-pening lalat.
6. Enggan makan.
7. Menunjukkan tanda-tanda dehidrasi.

Apa yang Perlu dilakukan

1. Biarkan anak anda muntah. Jangan menahan muntah.
2. Pusingkan kepala anak anda dengan mukanya menghadap besen/tuala bagi mengelakkannya daripada tersedut muntah
3. Tenangkan hati anak anda semasa dia sedang muntah.
4. Pastikan anak anda minum cecair yang banyak selepas muntah untuk mengelakkan dehidrasi. (in case kalau muntah cam anak saya hari tu, make sure jangan bagi minum air banyak2 sekaligus, sebab biasanya dia akan muntah balik lepas tu keluar balik semua air yang diminum. Better bagi sikit2 or bagi air ORS. Kami bagi minum air zam2 juga.)
5. Beri anak anda makan dalam kuantiti yang sedikit tetapi dengan lebih kerap, seperti 4-5 waktu makan dengan sajian yang lebih kecil berbandaing 2-3 waktu makan besar di dalam sehari.
6. Pastikan anak anda tidak makan makanan pejal sehingga dia berhenti daripada muntah.
7. Jangan berlengah mendapatkan bantuan perubatan jika simptom-simptomnya berlanjutan.

Bagaimana atau fungsi Shaklee dalam tangani muntah dan cirit birit.

PERFORMANCE DRINK


Setelah mengetahui manfaat Nutriferon untuk masalah cirit-birit, mari kita selidik pulak mengenai manfaat dan fungsi Performance Drink. Performance Drink pertama kali dihasilkan pada tahun 1980-an oleh saintis Shaklee dan Universiti Yale bagi membantu projek penerbangan Daedalus human-powered flight programme) sehingga telah mencatatkan rekod sejarah sebagai penerbangan berkuasa manusia yang terjauh iaitu 72 batu dan rekod ini masih bertahan hingga kini. ia juga dirumus eksklusif sebagai minuman pilihan para atlet sukan.

Antara keistimewaan & manfaat Performance Drink Shaklee: 

 (1) Meningkatkan daya ketahanan badan- Memberikan tenaga kepada otot dan se dengan cepat, meningkatkan daya tahan otot dan memanjangkan waktu latihan tanpa mencederakan tubuh.

(2) Menggantikan air yang hilang dengan cepat sewaktu melakukan aktiviti lasak.

(3) Mmbekal tenaga dan daya ketahanan fizikal- Mengimbangi dan membekalkan elektrolit dalam tubuh dan mengimbangi metabolisme air dalam tubuh. 

(4) Mengandungi potassium, kalsium, sodium, phosphorus, magnesium dan chloride.

(5) Produk ini dirumus eksklusif untuk membekalkan tenaga fizikal terutamanya mereka yang menetap di kawasan tropika dan mereka yang aktif dengan tugasan harian.

(6) Mencegah penyahhidratan- Membantu mengurangkan kehausan, mencegah penyahhidratan, melembapkan kulit dan sentiasa kelihatan muda. 

(7) Mengekalkan paras gula- Ianya terbukti secara klinikal dalam memelihara paras gula dalam darah yang sangat penting bagi tenaga otot dan mempercepatkan sembuhan akibat kecederaan otot.


Berdasarkan manfaat yang dinyatakan di atas, jelas dan nyata bahawa Performance Drink mampu mengembalikan semula jumlah air yang hilang ketika cirit-birit terjadi kerana menjadi kebiasaan apabila seseorang mengalami masalah cirit-birit, jumlah air dalam badan akan mulai berkurangan apatah lagi bagi cirti-birit yang mengambil masa yang lebih lama dari keadaan cirit-birit biasa. 

Anda aktif bersukan? 

Ketahui maklumat lanjut MINUMAN TENAGA UNTUK ANDA YANG AKTIF BERSUKAN..

NUTRIFERON

Kandungan Nutriferon: 

Nutriferon merupakan salah-satu produk Shaklee yang dikaji hampir 40 tahun lamanya. Antara kandungan bahan dalam Nutriferon adalah terdiri daripada Biji Labu, Safflower, Honeysuckle Jepun, dan Biji Plantago Asiatica. 

Mari kita lihat apakah keistimewaan dan manfaat Nutriferon ini dalam membantu masalah cirit-birit..

(1) Mengukuhkan sistem imun dalam masa 3 hari- Ianya adalah satu-satunya interferon semulajadi di dunia yang mampu untuk mempertingkatkan dan meransang keseluruhan sistem imun tubuh dengan mengerahkan sistem pertahanan semulajadi tubuh berfungsi untuk membunuh.

(2) Melawan kanser dan tumor

(3) Melindungi dari influenza-Terbukti mampu menghalang dan mengimbangi respon terhadap keadaan persekitaran seperti alergi, virus, jangkitan bakteria dan sebagainya.

(4) Meringankan stress dan kelesuan- Ia juga mampu meningkatkan stamina tubuh badan akibat keletihan, kelesuan dan sebagainya.

(5) Melambatkan penuaan- Nutriferon ini bertindak sebagai agen penghalang kepada radikal bebas, jangkitan virus dan kuman. Oleh yang demikian, apabila sel-sel sentiasa sihat, maka tubuh juga menjadi lebih sihat dan melambatkan penuaan.

(6) Mengurangkan infeksi kepada pesakit hepatitis B dan C- Keberkesanan Nutriferon dalam memerangi virus akan mengurangkan infeksi dan meminimumkan ketidakselesaan bagi pesakit Hepatitis B dan C seperti gejala kembung perut, rasa mual, muntah dan lain-lain. 

(7) Mempertingkatkan masalah Haid dan Menopous


Pada kebiasaannya apabila cirit-birit menyerang tubuh manusia, antara puncanyaadalah disebabkan oleh faktor jangkitan bakteria seperti yang telah saya sebutkan di atas. 

Oleh yang demikian, berdasarkan keistimewaan dan manfaat keseluruhan Nutriferon yang saya huraikan di atas, anda dapat menilai tentang fungsi Nutriferon juga mampu menghalang dan melawan jangkitan bakteria ketika masalah cirit-birit ini berlaku.



Ahad, 8 Jun 2014

Testimoni - Cadangan Set Kurus & Kecantikan








Semuanya Bermula dengan SHAKLEE... Kenal Shaklee... Amalkan Shaklee.. tak pernah menyesal... nak tahu rahsianya... boleh pm/whatsapp saya...

Mummy Adam Mukhriz Goh Cahaya Mata yg Cun Melecun... Anda jgn lihat je... cuba lakukan perubahan... dah KURUS mesti HAPPY kan... Raya nak dekat dah... mesti nak tampil menarik pada Hari Raya nanti...


#Cadangan Set Kurus - Lecithin & Herb-lax

#Cadangan Set Kecantikan - Vitamin E & Esp



Testimoni Cadangan Set Kurus




Seronok kenal dengan Shaklee... ia tiada kesan sampingan..

Klik sini utk info lanjut - ( KELEBIHAN SHAKLEE )

☞ Dahulu...
Perut buncit
Peha Besar
Lengan Besar
Nak kancing butang baju pon payah
Pipi Tembam...

☞ Kini...
Perut Tak Buncit
Pipi Mengecil
Peha Kecil
Lengan Kecil
Pilih Baju Pon Senang...
Muka pon glowing2
# Suka dengan gaya sekarang... dah kurus.. naik tangga pon tak letih...

Dengan Pengambilan Supplemen Shaklee... Saya Berjaya turunkan berat badan.. Susut Inci sgt lah ketara...

Produk yang saya ambil:-

Lecithin / Omega Guard


Info klik sini - ( LECITHIN / OMEGA GUARD )

Herb-lax

Info klik sini - ( HERB-LAX )

Esp

Info klik sini - ( ESP )

Nota:
- kena konsisten terhadap pengambilan supplemen
- banyakkan minum air suam
- kurangkan air manis & ais
- kurangkan pengambilan kabohidrat



Sabtu, 24 Mei 2014

Testimoni Shaklee - Kurus Lansing Bila Amalkan Produk Shaklee


Ramai yang bertanyakan saya.. mcm mana boleh kurus lepas bersalin?? Lepas bersalin.. badan naik mcm di pam2.. sekarang dah kembali ramping mcm dedulu kala...

Nilah produk shaklee yang saya amalkan hingga sekarang.... 

☞Lecithin : sebagai pembakar lemak.. 
☆ bila kita makan.. lemak bkumpul...dengan lecithin kita tak perlu risau...

☞Herb-lax : sebagai detox... 
☆ biar dia menolong cuci usus kita... tahu tak.. kalau usus kita tersumbat.. tak mustahil kita kan kena kanser usus... 

☆ selain itu herba-lax membantu kita mengurangkan sembelit... lepas mkn herb-lax...sistem pembuangan kita kn jadi mudah/lawas... 

☞Esp : memberi tenaga
☆ dengan esp... anda akan rasa kenyang.. dah kenyang... mcm2 boleh buat... time ambil lunch atau dinner.. anda tak kan nak makan byk...sbb dh kenyang

☞Herbal blend : mengurangkan selulit, kempiskan perut yg buncit
☆ sapu je kat mana2 yg gedeber atau buncit.. in sha Allah... perut atau kulit anda akan cantik.. 


🔴Ini lah hasilnya bila kita konsisten terhadap pengambilan produk Shaklee. Kena teruskan untuk kurus langsing berpanjangan.

Gambar Terkini 4/5/2014.
Masa ini Adam dah pon 1 tahun 4 bulan



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...