Pages

Sabtu, 14 Jun 2014

Omega Guard Shaklee Sesuai utk Semua Golongan






Apakah Manfaat Utama Omega Guard?


❄ Omega-3 merupakan asid lemak yang penting yang diperlukan untuk membantu rembesan prostaglandin dengan lebih berkesan untuk menghalang prostetomegaly dan membuang air kecil yang timbul daripada punca andropos

❄ Omega-3 diperlukan untuk mengimbangi perubahan dalam kepekatan hormon wanita yang menyebabkan PMS

❄ DHA and EPA boleh menentang thrombosis tekanan darah tinggi yang lebih rendah, dan kepekatan darah

❄ Membantu melincirkan saluran darah, dan peredaran darah yang lancar

❄ Membantu mengekalkan tekanan darah normal

❄ Membantu merendahkan tahap kolesterol, menghindar kolesterol LDL

❄ Mengawal masalah obesiti

❄ Mencegah arteriosclerosis

❄ Membantu mengurangkan risiko penyakit jantung

❄ DHA meningkatkan keupayaan ingatan dan pembelajaran

❄ Mencegah penyakit Alzheimer

❄ Memelihara penglihatan dan pendengaran

❄ Mencegah migraine

❄ Mengawal sistem imun seperti memperbaiki alahan kulit, psoriasis, demam hay, bronkitis, penyakit lelah, hepatitis, SLE, serta penyakit buah pinggang

❄ Omega-3 boleh mencegah kanser paru-paru, payudara, prostat, dan kolon

❄ Merangsang kesihatan hati selepas pembedahan

❄ Paras asid lemak omega-3 larut dalam tisu rawan dan membantu untuk mencegah kemusnahan enzim yang membentuk tisu rawan

❄ Membantu memelihara fungsi-fungsi sendi dan gout

❄ EPA dan DHA membantu menstabilkan emosi dan membantu dalam perkembangan mental termasuk kemurungan





Ahad, 8 Jun 2014

Testimoni - Cadangan Set Kurus & Kecantikan








Semuanya Bermula dengan SHAKLEE... Kenal Shaklee... Amalkan Shaklee.. tak pernah menyesal... nak tahu rahsianya... boleh pm/whatsapp saya...

Mummy Adam Mukhriz Goh Cahaya Mata yg Cun Melecun... Anda jgn lihat je... cuba lakukan perubahan... dah KURUS mesti HAPPY kan... Raya nak dekat dah... mesti nak tampil menarik pada Hari Raya nanti...


#Cadangan Set Kurus - Lecithin & Herb-lax

#Cadangan Set Kecantikan - Vitamin E & Esp



Gla Complex Untuk Lelaki dan Wanita



GLA Complex Shaklee... untuk kecantikan dalaman dan luaran... untuk lelaki dan wanita....

Mesti baca!!!!

Gla ni sebenarnya ala-ala EPO (Evening PRIMROSE OIL) tapi produk keluaran Shaklee.. Kelebihan Shaklee semestinya suplemen yang tiada perisa, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan.

GLA Complex Shaklee merupakan kombinasi minyak borage yang mengandungi asid gamma linolenik (GLA), asid linolenik (LA), minyak bunga matahari dan vitamin E. Biasanya, asid gamma linolenik digunakan secara tradisional bagi melegakan kesakitan semasa datang haid, sakit kepala, mengatur kitaran haid dan melegakan tanda-tanda putusnya haid.

Kebanyakkan GLA (Gamma-linolenic acid) tersedia di pasaran dihasilkan dari Evening Primrose Oil (EPO), manakala GLA Shaklee diekstrak dari borage yang mengandungi lebih dari 2 kali ganda GLA dalam EPO. Borage juga adalah 3 kali lebih dari segi bioavailabiliti dan 3 kali lebih berkesan dari EPO. Shaklee mengekstrak GLA dari borage yang ditanam secara organik dikawasan Saskatchewan.

Setiap kapsul mengandungi lebih 300mg GLA yang mana ianya adalah sumber terbaik Omega-6. Ianya digabungkan dengan minyak sunflower & vitamin E untuk meningkatkan keberkesanan dan kestabilannya. Kesegaran dan keberkesanannya terpelihara oleh ShakleeGuard, antioksida semulajadi yang dipaternkan. Bioavailibilitinya dibuktikan secara klinikal dimana ia mampu menyerap dan mengadun ke dalam sel dan tisu.

Manfaat Utama :-

1) Herba tradisi yang dipercayai - Borage adalah herba kegemaran orang Barat. Ianya merawat ulser, mengeluarkan virus, melegakan kelesuan, membersihkan kahak, meringankan kebas urat saraf dan meningkatkan stamina.

2) Mengawal selia estrogen dan testosteron - Gla membentuk prostaglandin untuk mengawal selia hormon lelaki dan wanita, memperbaiki simptom PMS seperti kesakitan, mood swing, retensi air dan sakit payudara.

3) Melambatkan menopous - Memperbaiki keadaan menopous seperti hot flashes, insomnia, ketidakhadaman, deprepsi. Pengambilan jangka panjang akan melambatkan penuaan, mengetatkan uterus, memberi tone kepada uterus untuk kulit lebih muda.

4) Memperbaiki prostatomegaly - Gla memperbaiki masalah prostat lelaki dan masalah kerap kencing.

5) Menentang kanser - Gla adalah anti-oksidan yang meningkatkan sistem imun tubuh, menghalang pertumbuhan sel tumor dan kanser.

6) Memperbaiki inflamasi kulit - Ianya mengurangkan inflamasi kulit, eczema, alergi, kegatalan, kulit kering, memperbaiki bintik penuaan, tinea, kurap. Ianya juga meringankan sakit dan bengkak yang terjadi dari rheumatisma, artritis.

7) Menghalang komplikasi diabetes - Merendahkan gula dalam darah serta meringankan kebas & kesakitan disebabkan oleh gula dalam darah yang tinggi.

8) Pelangsingan dan meghalang tambah berat badan - Merendahkan kolesterol LDL, menghalang penambahan berat badan dengan berkesan, memberi tone pada kulit dan otot untuk wanita secara berperingkat untuk mencapai bentuk badan cantik, menghalang penambahan berat badan. Ambil semasa perut kosong untuk mengelak keasidan hiper.

9) Menghalang tekanan darah tinggi - Menghalang pembekuan darah, merangsang peredaran darah, pengembangan salur darah, memperbaiki tekanan darah tinggi, mengelak masalah jantung seperti arteriosklerosis dan myocardial infarction.

10) Memperbaiki tekstur rambut - Memperbaiki rambut kering dan keadaan rambut gugur.

11) Hiperaktif and Autisma (ADD/ADHD) - Dibukti secara klinikal bahawa GLA minyak ikan memperbaiki keadaan kanak-kanak berautisma, sukar memberi tumpuan untuk belajar dan hiperaktif.

GLA BUKAN UNTUK WANITA SAHAJA!

Ramai orang bersalah anggapan bahawa GLA hanyalah untuk wanita. Sebenarnya, suplemen GLA asid linoleik yang sama penting seperti asid amino tidak boleh dihasilkan oleh tubuh manusia, ianya diperolehi dari makanan. Sangat penting untuk kanak-kanak (potong suplemen GLA seperti gel lembut dan campurkan isinya dengan makanan), remaja, dewasa, dan juga selepas menopaus dan andropause (menopaus lelaki).


Testimoni Cadangan Set Kurus




Seronok kenal dengan Shaklee... ia tiada kesan sampingan..

Klik sini utk info lanjut - ( KELEBIHAN SHAKLEE )

☞ Dahulu...
Perut buncit
Peha Besar
Lengan Besar
Nak kancing butang baju pon payah
Pipi Tembam...

☞ Kini...
Perut Tak Buncit
Pipi Mengecil
Peha Kecil
Lengan Kecil
Pilih Baju Pon Senang...
Muka pon glowing2
# Suka dengan gaya sekarang... dah kurus.. naik tangga pon tak letih...

Dengan Pengambilan Supplemen Shaklee... Saya Berjaya turunkan berat badan.. Susut Inci sgt lah ketara...

Produk yang saya ambil:-

Lecithin / Omega Guard


Info klik sini - ( LECITHIN / OMEGA GUARD )

Herb-lax

Info klik sini - ( HERB-LAX )

Esp

Info klik sini - ( ESP )

Nota:
- kena konsisten terhadap pengambilan supplemen
- banyakkan minum air suam
- kurangkan air manis & ais
- kurangkan pengambilan kabohidrat



Performance Minuman Hebat Untuk Seisi Keluarga



Hebatnya performance Drink... harganya pon murah dari air isotonik yg lain... benar2 bg tenaga...

MESTI BACA!!!

Performance Drink Shaklee minuman tenaga (isotonik).

Tahukah anda bahawa Shaklee juga mempunyai minuman isotonik yang dikenali sebagai Shaklee Performance Drink (Pure Hydration Drink). Performance Drink ini memang popular di kalangan ahli sukan. Mereka sering mengamalkannya sebagai salah satu vitamin untuk bersukan.

Betulkah Performance Drink ini minuman isotonik? Ramai yang tidak mempercayai bahawa Shaklee juga mampu menghasilkan minuman isotonik. Tapi pelu diingatkan bahawa minuman isotonik Shaklee ini berbeza dengan minuman isotonik lain yang terdapat di pasaran. Apakah perbezaannya?

Ciri-ciri utama Performance Drink ini adalah:

Ia adalah minuman ahli sukan yang mengandungi imbangan elektrolit yang sempurna untuk membantu mencegah dehydration, seperti fungsi minuman isotonik.Ia membekalkan 3 jenis karbohidrat bagi tenaga dan stamina.Membantu tubuh kita menjaga kestabilan bendalir agar tidak kekeringan.Mengandungi formula karbohidrat unik Shaklee iaitu opticarb yang membekalkan tenaga serta merta. Opticarb ialah rangkaian karbohidrat yang memberikan kita tenaga berterusan tanpa menganggu kestabilan gula dalam darah.telah terbukti di makmal (ujian makmal bersama-sama high-level athletes)

Performance Drink ini sesuai diambil ketika :

☆cuaca panas melampau (badan dehydrated)
☆badan tidak sihat (demam/ selesema/ cirit-birit)
☆beriadah atau bersukan
☆melakukan kerja berat seperti buruh binaan dan nelayan

Golongan yang sesuai mengambil Performance Drink:

☞Mereka yang aktif bersukan .
☞Mereka yang berpuasa (diambil semasa sahur dan berbuka).
☞Mereka yang menghidap gout.
☞Ibu yang menyusukan anak.
☞Ibu hamil yang mengalami muntah kronik (terutama muntah air) akibat dari morning sickness, dan tiada selera makan.
☞Mereka yang kurang minum air.
☞Mereka yang kerap sakit kepala.
☞Bila rasa nak demam, atau sedang demam.
☞Kanak-kanak yang demam.
☞Menggantikan minuman ringan terutama yang berkarbonat (kerana Performance Drink tiada karbonat!)



Meal Shakes Pilihan Tepat Untuk Si Manja Anda




Borak2 ngan cust...hari tu dia ambil meal shakes.... alhamdulilah, anak2 dia semua suka. Siap nak order buka sekolah n sekali ngan bulan puasa agi.

Nak senang bancuh, dia siap bg tau nak order bkas shaker tuk anak2 dia supaya semua ade sorang satu.

Dia bg tau lagi, demam cepat baik berbanding seblm ambil meal shakes. kalau dulu ambil jenama xyz anak tak layan pun..... syukur alhamdulillah, bila anak suka ibu2 semua SUKA...

Para IbuBapa tak tahu khasiat MEAL SHAKES.. Dah try 1x.. pasti nak tambah order.. yg penting anaknya SIHAT dan IQ bertambah GENIUS....

MESTI BACA!!!

Keistimewaan Produk Shaklee : Meal Shakes
Kenapa ia berbeza dengan multivitamin yang lain?

☆Ianya dalam bentuk serbuk – mudah di hadam oleh kanak-kanak mahupun orang dewasa
☆Ia turut dilengkapi fiber dan protein
☆Rasa Vanillanya yang lazat, mudah diterima semua orang.
☆Ia diperbuat dari bahan semulajadi – buah-buahan, sayur-sayuran, kacang soya, lactalbumin(sejenis susu) dan lain-lain.Lactalbumin adalah bahan yang terbaik dan mengandungi protein yang sangat berkualiti dan mudah diserap ke dalam tubuh dari peringkat bayi hingga dewasa.
☆Ia mengandungi pelbagai nutrisi seperti immunoglobulin, lactoferrin, bacteriolysin dan sebagainya.
☆Ia boleh dijadikan makanan segera sekiranya tak sempat bersarapan di waktu pagi.

●Manfaat utama Meal Shakes :

☆Nutrisi Lengkap – Menyediakan 24 jenis vitamin, mineral dan zat perlu. Kekuranan pengambilan zat boleh menyukarkan kadar serapan vitamin dan mineral oleh tubuh kita. Ia turut mengandungi lecithin soya yang bekerjasama dengan vitamin larut lemakKaya dengan
☆Protein – Kaya dengan protein (tidak mengandungi laktosa) untuk membantu pembinaan sel-sel kulit, kuku, rambut, organ, darah, imun dan lain-lain
☆Membantu tumbesaran – Mengandungi asid folik, biotin, kaya dengan kalsium-magnesium yang diperlukan untuk membina tulang dan sel-sel untuk proses membesar
☆Anti-oksida – Mengandungi vitamin A, C, E, Zink, Selenium yang merupakan agen anti-oksida yang bertindak melawan jangkitan dan melambatkan proses penuaan
☆Mengembalikan Seri Wajah – Mengandungi vitamin B yang lengkap, zat besi dan copper yang cukup untuk membina sel-sel darah merah yang sihat, sekaligus memberikan kompleksi wajah/kulit yang lebih cantik
☆Kaya dengan serat larut – Kaya dengan serat larut untuk membantu membuang lemak berlebihan dan sisa buangan dari perut dan usus (detoksifikasi)
☆Rasa yang lazat – Minuman yang lazat berperisa vanilla untuk diambil bersama fruktos semulajadi; penggantikan segera terhadap kekurangan vitamin, mineral dan juga tenaga. Tidak mengandungi sebarang pewarna dan gula tiruan. Lazat untuk dinikmati oleh semua golongan.

●Siapa yang perlukan Meal Shakes?

☆Ibu di awal kehamilan yang kerap mual
☆Anak-anak yang kerap selsema dan demam
☆*Mereka yang ingin kekal bertenaga semasa berpuasa
☆Anak-anak yang sukar dan memilih makan
☆Anak-anak yang kerap sembelit
☆Anak-anak usia setahun ke atas untuk nutrisi harian
☆Mereka yang ingin tambah berat badan
☆Anak yang mengalami asma dan bronkitis
☆Mereka yang sukar telan vitamin
☆Mereka yang sering-kali tak sempat untuk bersarapan

●Cara pengambilan :

☆Boleh dicampur dengan susu segar atau susu rendah lemak.Sedap juga dicampur bersama ESP dan Performance Drink terutama ketika sahur dan berbuka puasa.Boleh juga dicampur/dikisar bersama buah-buahan kegemaran.Enak diminum ketika sejuk




Vitamin E Shaklee Untuk Kulit Cantik

Majalah iSihat

Ramai yg nak cantik.. sibuk cari LIPSTIK baru.. EYESHADOW brand.. FOUNDATION mahal2... tapi mereka tak tahu... VITAMIN E Shaklee... adalah 1 aset untuk KULIT CANTIK... Vitamin E banyak khasiat nya... Dengan Promosi Jun Beli 6 Percuma 1 atau.. beli 1 pon dpt hrga Promosi.. Memang berbaloi.. tahan 4 bln pla tu..

MESTI BACA!!!

Tahukah anda Vitamin E bekerja secara sinergi dengan Selenium yang juga dikategorikan sebagai antioksidan. Vitamin E dan 10mcg Selenium. Pengambilan hanya sebiji sehari sahaja, cukup untuk melengkapkan keperluan vitamin E dan selenium di dalam tubuh badan. Mari kita baca kepentingan vitamin E untuk diri kita

Kepentingan Vitamin E kepada kita
●Memandangkan ianya adalah sumber antioksidan, maka ia boleh melindungi kita dari kanser, penyakit jantung, strok, katarak dan juga penuaan kulit.
●Vitamin E adalah pengawal kepada dinding arteri. Ia menjaga kolesterol jahat "Bad Density Lipoprotein (LDL) daripada teroksida. Sebab jika LDL ni teroksida, akan sebabkan aarteri tersumbat.
●Keadaan inilah kita nak elak sebab boleh sebabkan serangan jantung.Vitamin E menjaga sel dan DNA daripada rosak yang mana kerosakan ini boleh mengundang kepada kanser.
●Vitamin E sangat berguna jika disapu pada tempat melecur atau terluka, ia akan cepat pulih.
●Vitamin E boleh mengurangkan dan mengawal simptom menopause.

Keistimewaan Vitamin E Complex Shaklee:

●Cuba tengok pada botolnya tertulis d-alpha tocopherol - tanda "d" bermakna ianya semulajadi, tanda "dl" adalah tanda ianya vitamin e sintetik/buatan. Kenapa perlu semulajadi? Kerana kadar penyerapannya adalah lebih baik sekurangnya 2 kali ganda berbanding vitamin E buatan. Dengan itu ianya lebih jimat dari segi kos jika kita membeli vitamin E semulajadi.
●Vitamin E Complex mengandungi vitamin E (d-alfa tokoferol) asli dari minyak sayuran. Ia juga mengandungi selenium yang melengkapi fungsi vitamin E.
●Setiap kapsul gel lembut memberikan 400IU vitamin E semulajadi dan 10mcg selenium.
●Membantu dalam memelihara kesihatan baik.Tanpa perasa, pewarna dan pemanis tiruan. Sekarang vitamin E telah diperbaharui dengan tambahan GRAPE SEED EXTRACT , 20 kali lebih berkuasa dari vitamin E dan50 kali lebih berkuasa dari vitamin C.

Khasiat Vitamin E Complex Shaklee
●Mencantikan kulit dan menaikkan seri wajah
●Kulit semakin halus, gebu dan licin
●Mengurangkan jeragat, parut & jerawat
●Mengandungi antioksidan yang tinggi dan bertindak untuk awet muda
●Mengekalkan kesihatan saraf dan otot
●Meningkatkan kesuburan
●Menyelesaikan masalah kelesuan
●Meningkatkan keinginan seksual suami isteri (Vitamin Cinta)
●Meningkatkan orgasma yang lebih kerap dan semangat
●Merendahkan kadar kolesterol.
●Membantu mencegah kanser.
●Merendahkan risiko katarak.
●Membantu kawasan gelap areola itu mengecil dan warna puting menjadi cerah semula.
●Parut strecth mark menjadi semakin pudar.

Vitamin E sesuai untuk diambil oleh lelaki, perempuan, ibu menyusu, dan ibu berpantang.

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit
E Biasa :
~ Vitamin Sintetik
~ Pada label ada huruf 'l' (ini bermakna sumber tiruan atau sumber kimia)
~ Kebiasaan jenama lain tanpa selenium.Jadi fungsi vitamin E tidak dapat diserap oleh badan , ini akan menyebabkan toksik kemudian hari dan penyebab kepada wujudnya abnormal sel dalam badan untuk jangka panjang.

Gejala Kekurangan Vitamin E:
•Anemia (kurang bilangan sel darah merah atau haemoglobin)
•Masalah berkaitan system pembiakan
•Susah mengamdung
•Senang keguguran
•Tanda penuaan pada kulit (age spots)
•Katarak
•Hilang nafsu seksual
•Rambut kering & gugur •Kelemahan otot (myopathy)
•Luka lambat sembuh
•Kebas kaki (cramps)
•Penyakit berkaitan usus
•Mati pucuk
•Prostat membesar

-sel darah merah terbelah
-warna kulit tidak sekata
-Gangguan penglihatan
-mudah mengalami keradangan & odema (pengumpulan air dlm tisu), pd bayi

Sumber makanan Vita E:
☆sayuran berdaun hijau gelap,
☆minyak sayuran
☆kacang,
☆biji-bijian
☆semua bijirin.
☆beras perang,
☆makanan daripada jagung,
☆telur,
☆rumpai laut,
☆hati yang dikeringkan,
☆susu,
☆oat,
☆daging organ ,
☆kacang soya,
☆ubi kentang,
☆selada air,
☆gandum.

Vita E Complex Shaklee kini diperkayakan pula dengan ekstrak biji anggur? Apa pula kelebihan esktrak biji anggur ini ya?

ekstrak biji anggur dalam vita e complex shaklee

●Ekstrak biji anggur mengandungi unsur tumbuhan semulajadi (bioflavonoid) yang menguatkan dan melindungi tisu.
●OPC (Oligomerc Procyanidolic Complexes) iaitu unsur aktif ekstrak biji anggur adalah 50x lebih bersifat antioksida dari Vitamin E dan 20x lebih power dari Vitamin C ●Ekstrak ini bertindak sebagai antioksida, antihistamin, antiradang, anti-alergi
●Anti-penuaan yang berkesan kerana sifat antioksidannya
●Menguatkan saluran darah, penting untuk kecantikan kulit dan membantu dalam peredaran darah

Pentingkah Vitamin E kepada tubuh badan kita??

Tahukah anda bahawa seorang dewasa perlukan dalam 400IU Vitamin E setiap hari??

Bagaimanakah caranya untuk mendapatkan keperluan Vitamin E sebanyak itu??

Anda perlu ambil lebih kurang 1kg biji gandum, 500ml minyak safflower, 8kg bayam dan 500g badam....wahh banyaknya...tak termakan rasanya tapi anda jangan susah hati atau pening kepala....anda boleh mendapat cukup keperluan Vitamin E setiap hari dengan hanya mengambil sebiji Vitamin E dari Shaklee setiap hari

Kebanyakan lelaki yang mengambil Vitamin E sekurang-kurangnya seminggu sekali akan mempunyai lebih tenaga dlm menikmati hubungan suami isteri berbanding yang tidak mengambilnya.Manakala wanita pula yang mengambil sekurang-kurang nya selama tiga bulan, akan membantu meningkatkan “sexual desires dan menikmati hubungan CINTA dengan lebih baik.

di samping berikan pada suami tersayang.. anda juga kena mkn vitamin E ni.. Kenapa?Kerana pengambilan vitamin E dikatakan membantu wajah kita kelihatan muda. Ini kerana vitamin E membantu melambatkan proses penuaan.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...