Pages

Memaparkan catatan dengan label Kesuburan. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label Kesuburan. Papar semua catatan

Ahad, 5 April 2015

GLA Dan Wanita


Perisian Untuk Malam Ini :-
siri 1: Sejarah 
siri 2: Kebaikan
siri 3: mengapa GLA x berkesan
siri 4: mengapa elak GLA
siri 5: lain2

Siri 1 : Sejarah GLA

Sebagai SID jgn ingat GLA tu nama produk smata2.
GLA tu nama sejenis lemak omega 6


Apakah sumber paling biasa GLA?
Bunga borrage
~yg paling biasa..musuh tradisi borage flower ialah EPO
sbbnya dua bunga ni masing2 ada reputasi

Sumber GLA bukan dari bahagian bunga tapi biji ye
Biji bunga EP, biji bunga borage, biji black currant
Even sunflower pun bijinya ada gla
Ini sumber2 yg biasa
Dulu2 native american guna ni,  n kat europe golongan diraja shja yg mnikmati EPO
Boleh google  yer..bunganya kuning untuk EPO.
Bunga borage pula biru purple


Siri 2 : Kebaikan

Apakah suplemen terbaik yg anda bole gengkan dgn GLA shaklee
Alfalfa + GLA
Gla n ESP
Gla n Omega
Gla n zinc

Tahukah anda..GLA paling berkesan jika match dengan OMEGA GUARD
ok sbnrya..apabila anda match suplemen GLA dgn suplemen yg anda sebut tadi mmg fungsinya bbeza2

Sebelum itu kita kena tahu fungsi GLA Shaklee sebelum digabungkan dengan Omega Guard

  1. High blood pressure
  2. Eczema or skin problem scra umum
  3. Breast cancer
  4. ADHD
  5. Arthritis
  6. Cancer
  7. Lose weight
  8. Bone loss
  9. Mastalgia
  10. Menopause
  11. Premenouse
  12. Kesuburan
  13. Hormonal acne
  14. Hormone imbalance related problem PCOS

~Both gender perlukan GLA untuk pelbgai fungsi spt otak
 GLA sbnrnya minyak omega 6 yg penting tp badan manusia tak leh buat

Keterangan Serba Sedikit Fungsi GLA di atas.
1. GLA sendiri ialah keluarga omega 6 Sebab itu sm seperti Omega guard ianya menurunkan tekanan darah tinggi. Alone or with omega guard  ianya menurunkan HBL. Sbb tu org yg ada mood swing sesuai ambil gla

2. Skin problem. apa2 skin problem seperti eczema, alergy cause.Gla bertindak memerangkapa kelembapan dan minyak baik pada pmukaan kulit.
~amalan makan gla, memperbaiki kualiti kulit dan kulit akan nmpk glowing.sapa2 pengamal tegar GLA akan rasa kulit lembap sgt


Testimoni :
 ‪+60 14-512 2295‬: Hehehe. Macamm best je tang glowing tu. Nk try la cenggitu. Hehee

‪+60 13-340 3848‬: kulit saya glowing dgn GLA.ingtkan bminyak dan nampak messy.rupanya lembap dan glowing


3. Breast cancer..GLA x stopkan perkembangan cancer. GLA memperlahankan sel2 kanser drpd menular dgn cepat dan merosakkan perlindungan sel2 abnormal agar sebarang ubat kanser dpt btindak balas dengan lebih baik thdp badan pesakit

9. Malstalgia ni..sakit tetek.sakit breast ni 2 kategori..bercycle n tak bercycle.
 bercycle dikaitkan dengan masalah hormon time uzur.yg ni bole dirawat dgn GLA. 
 yg x bcycle x bole rawat dgn GLA.pndekatan lain perlu dgunakan

10. menopause & premenopause
 wanita mengalami banyak simptom, sila google simptomnya..GLA sangat membantu. knapa? wanita berusia badannya dah kurang elemen GLA ni  sbb tu hormon dah kacau bilau
kena makan suplemen GLA utk penuhi keperluan tubuh. macam wanita muda yg ada tinggi  GLA dlm badan.
lps menopause. .hormon estrogen jatuh mndadak.masa tu kulit kedut dan hilang seri sgt drastik
**gla bukan makan dekat2 nak menopause. kita mula makan dari awal...klu hormon da stabil. kebaikannya akan nmpk pd bahagian lain

12. ni related utk azah.kebaikan gla utk kesuburan.

Usia utk mkn gla:
bayi : boleh pecah dan sapu di bhagian yg bmasalah. cth eczema atau kulit kepala berkerak. sapu bila perlu la
kanak2 : 250 mg
13tahun ke atas : x boleh lebih 3000mg

Mcmna cara mkn gla utk regularkn period & utk kesuburan ya?
GLA shaklee 1 kapsul baru 540mg.  biasanya kita bgtau customer bole mkn 2 bji. tapi bole jer smpi 3 biji

~utk kesuburan gla memperbanyakkan kuantiti mukus vagina, memperbaiki kualiti mukus agar tekstur mukus sesuai utk menjaga sperma dan melicinkan journey mr.sperm
~Utk betulkan period. Makan 2 bj sehari. Tiap2 hari amik. Utk preggy lak. Lepas betulak period cycle. Bru amik gla time period 1day sehingga waktu kesburan
**sbb tu ketidaksuburan sering dikaitkan dengan kekeringan vagina
.pada masa subur bila white eggs sikit atau teksturnya cloudy dan kenyal sperm nak berenang pun susah.cane sperm nak gerak kalau berenang dalam lautan yg pekat dan kenyal
 x jumpa ovum lagi sperma dah mati
lebih baik diteruskan jika btujuan nak hamil azah..jgn stop


Ibu menyusu boleh consume gla x?
Ibu menyusu boleh ambil GLA Shaklee

Siri 3 : Mengapa GLA X berkesan
- tiroid
-infection
-diabetes
-menopause
-aging
-kurang nutrisi ttu spt vit c
*org muda yg mkn gla kesannya lebih cepat dan nmpk.6-8weeks
*org berumur lmbt
*keep in mind gla bukan ubat
##Mknanya klu ambk dgn vit c mmg terbaik la kn
 vit c mmg dah mbntu utk ksihatan kulit, gla akan buat part dia pula

Soalan : bila org tya..antara vit e n gla mana nk pilih?
sbgi wanita yg dlu endometriosis dan masalah kulit kering. sy pilih gla..gla pun ada vit e
kulit muka pling nipis
plg cepat nmpk perubahan kat situ
body dan tangan kita nak lembap?mmg lembap..nak glowing utk epidermis yg tebal bhgian tu rasanya perlu colagen


Siri 4 : Mengapa elak GLA
-jika hamil kerana mungkin membhayakan fetus dan galakkan kelahiran pramatang. klu dah smpi masanya x pe la.sbb western moms amal GLA untuk mempermudahkan labour..sapu kat perineum n makan.
-jika anda makan blood thinning medicine

Siri 5: Lain-lain

Soalan Pertama :
Nk tnye. Kenape kalau preggy xblh amik gla? Kalau termengandung die xtaw n still consume gla. Ape effect?
Kerana GLA ada Vitamin E, tinggi AntiOksidan boleh menyebabkan keguguran

Soalan Kedua :
Now kulit muka bru naik jerawat ha. So have to bukak stock bru esp
Cubala gla pula..sy mkn gla kulit sy sesuai dgn gla
kulit bjerawt bole try gla n garlic
atau gla n alfalfa
atau gla garlic alfalfa

Akhir kata.jgn lupa makan oste jg tau
kulit sja cantik tp tulang mreput pun akan nmpk tua

Kredit To Master Mell (Coach & Lead Raudhah)




Sabtu, 14 Februari 2015

Kelebihan Set Kesuburan Shaklee


๐Ÿ‘‰Dah lama kahwin. Bila nak ada anak ni??
๐Ÿ‘‰Takkan anak sorang je?? Bila nak tambah??
.
Persoalan begitu sering ditanya!! Dah belum nak ada rezeki kan.. jom mencuba SET KESUBURAN SHAKLEE.. Mana tahu boleh membantu.. tak salah sekiranya kita BERUSAHAkan

.
.
KELEBIHAN SET KESUBURAN
✔Lengkap dengan multivitamin
✔ Menyihatkan sel telur & sperma
✔ Meningkatkan kuantiti & kualiti ovum & sperma
✔ Menstabilkan kitaran haid
✔ Meningkatkan tahap kesuburan suami isteri
✔Menyemarakkan hubungan intim
✔ Lebih murah dari kos rawatan hospital
✔ Kebarangkalian untuk hamil lebih tinggi



Khamis, 25 Disember 2014

Bilangan Sperma Pengaruhi Peluang Untuk Hamil

Soalan
Saya sudah berumah tangga selama 1 tahun dan selama setahun ini kami hanya berjumpa dua minggu sekali kerana bertugas di negeri yang berlainan. Saya memohon kepada pihak doktor untuk memberi nasihat dan pandangan untuk membolehkan kami mendapat zuriat memandangkan usia saya menjangkau 38 tahun. Adakah kekerapan hubungan seks dan kedudukan selepas hubungan seks juga mempengaruhi masalah ini?



Jawapan

Banyak proses yang perlu dilalui sebelum doktor dapat memastikan rawatan yang terbaik. Pada peringkat awal, kesihatan anda berdua akan diperiksa untuk memastikan adalah baik.

Hubungan seks yang normal ialah dua hingga tiga kali seminggu. Pun begitu, kejayaan untuk hamil bergantung kepada proses pengovulan (proses bertelur), hubungan seks sewaktu subur, bilangan dan pergerakan sperma (benih suami) yang normal, tiada penyumbatan pada salur Fallopio dan juga persekitaran rahim yang normal.

Sewaktu wanita berada di peringkat subur dan melakukan hubungan seks, maka sperma akan memasuki faraj atau vagina pada masa yang tepat, sperma ini akan dilindungi daripada persekitaran faraj yang berasid. Hal ini dapat memelihara sperma daripada lendiran mukus semula jadi.

Antara faktor yang mempengaruhi sama ada sperma itu berjaya sampai kepada ovum termasuklah kebolehannya untuk berenang dan pergerakan rerambut halus (silia) yang terdapat pada salur Fallopio. Pergerakan silia ini akan membantu sperma untuk sampai kepada ovum.

Secara purata, sebanyak tiga milimeter (ml) air mani atau semen yang akan diejakulasi ke dalam faraj. Terdapat 60 juta sperma dalam satu ml air mani. Ini bermakna hampir 200 juta sperma akan memasuki faraj semasa proses ejakulasi berlaku tetapi hanya satu sperma yang diperlukan untuk proses persenyawaan. Sekiranya bilangan sperma di bawah aras 20 juta per ml, maka peluang untuk hamil ialah rendah.

Sperma dapat hidup dalam mukus (lendir) pangkal rahim antara 48 hingga 72 jam. Justeru, hubungan seks hendaklah dilakukan sekurang-kurangnya pada selang sehari semasa waktu subur. Hal ini kerana ovum hanya boleh disenyawakan di dalam masa 12 hingga 24 jam setelah dikeluarkan, maka penting untuk sperma berada di luar ampula untuk menunggu masa bersenyawa dengan ovum. Ini bermakna waktu yang amat sesuai untuk melakukan hubungan seks ialah sebelum proses pengeluaran ovum atau pengovulan. Bagi wanita yang mempunyai kitar haid selama 28 hari, masa yang sesuai bermula pada hari ke-11 hingga ke-16. Jika hubungan seks berlaku setelah proses pengovulan, peluang untuk hamil rendah.


Kitaran haid 28Hari

Hubungan seks yang kerap bukan pada waktu yang tepat tidak mencukupi. Hubungan seks amatlah penting dilakukan pada waktu subur. Waktu subur dapat dikira dari jarak masa kitar haid yang sebelumnya, melalui carta suhu, atau melihat perubahan kelikatan mukus (lendir) pangkal rahim. Sperma perlu berada di dalam salur Fallopio pada waktu subur.

Dengan mengadakan hubungan seks sekurang-kurangnya pada hari ke-11 daripada kitaran haid bagi wanita yang mempunyai kitaran haid yang normal, maka peluang persenyawaan berlaku adalah tinggi. Pada hari-hari berikutnya, kekerapan hubungan seks boleh dilakukan mengikut kehendak pasangan masing-masing.

Menahan diri daripada melakukan hubungan seks sebelum waktu subur bagi tujuan menambahkan bilangan sperma dan meningkatkan kesuburan hanyalah suatu mitos. Bilangan sperma akan meningkat tanpa melakukan hubungan seks selama dua hingga tiga hari,

tetapi ramai lelaki yang subur boleh menghasilkan jumlah sperma yang mencukupi melalui hubungan seks dengan lebih kerap.

Terdapat dua sebab pasangan suami isteri tidak melakukan hubungan seks dalam jangka masa yang lama. Pertama, risiko terlepas waktu pengovulan dan kedua, sperma akan menjadi kurang aktif. Oleh itu, penting untuk mengagak masa pengovulan berlaku supaya hubungan seks dapat dilakukan dua hingga tiga hari sebelumnya. Turut diberikan perhatian ialah kehadiran sperma yang subur dan bersedia untuk bersenyawa sebaik-baik sahaja ovum dikeluarkan.

Wanita tidak perlu baring selepas hubungan seks dilakukan. Persenyawaan terjadi apabila sperma sampai ke salur Fallopio dan bersenyawa dengan ovum. Kehamilan berlaku daripada hubungan seks dalam pelbagai posisi. Pergerakan sperma tidak bergantung pada posisi tertentu yang harus dikekalkan oleh wanita.

Oleh itu, wanita tidak perlu untuk berbaring di atas katil atau berehat seketika setelah melakukan hubungan seks. Menurut petua orang tua, dengan meletakan bantal di bawah punggung atau menaikkan kaki selepas selesai melakukan hubungan boleh membantu dalam proses persenyawaan sebenarnya kurang tepat.

Anda berdua perlu bersegera berjumpa doktor bagi menjalani pemeriksaan dan ujian bagi mendapatkan zuriat. Selain itu anda bolehlah mencuba cadangan Set Kesuburan  Ini.... InshaAllah




Petikan Artikel dari Utusan Online - Kesihatan





Rabu, 24 Disember 2014

#KelasOnline - Vitamin E Untuk Kesuburan Dan Vitamin Cinta By Master Anida

Kelas Online
Vitamin E Untuk Kesuburan & Vitamin Cinta
by MasterAnida
23 Disember 2014
9.00 malam Hingga 10.00 malam




Perkongsian dari Master Anida yang bertajuk VITAMIN E untuk KESUBURAN dan VITAMIN CINTA... Tajuk yang meletop, hot & sensasi...ehehehe.... tersangatlah teruja kami mendengarnya. Kelas patut habis pukul 10 malam tapi hampir 12 malam baru habis... semangatkan kami. Anda yang inginkan cahaya mata, patut baca entry fza kali ni. Fza memang nak share ngan anda semua apa yang fza dapat malam tu... jom mulakan kelas......study baik-baik ye...
PENTING UNTUK ANDA YANG INGINKAN ZURIAT....


Tahukah Anda apa makna KESUBURAN?
  • KESUBURAN adalah kebolehan melahirkan zuriat. Jadi parents. So, nk tahu kita subur ke tidak, tunggu bila dh kahwin & jadi mak ayah, ada anak, itu bermakna kita suami isteri subur.


Selalunya masalah KESUBURAN biasanya mesti orang tuding jari kat wanita kan?
Mungkin sebab isteri yang bawa baby. Jadi isteri yang kena kata TIDAK SUBUR andai kalau isteri tak pregnant2 lagi. Kesian si isteri sedangkan punca KETIDAKSUBURAN ini bukan berpunca dari isteri sahaja tetapi dari banyak faktor.

Mengikut dari Google, % sama je suami & isteri yg menyumbang kpd ketidaksuburan. Cuba anda lihat carta dibawah. 


Peratus tidak subur si Isteri & Suami sama sahaja 30%

Biasanya apa masalah yg menyumbang kpd ketidaksuburan?
Jawapan dari rakan kami :-
Punca Penyebab Masalah Kesuburan
  • Pra-testikular iaitu hormon terganggu mengakibatkan testis tidak teransang dan bermasalah menghasilkan sperma. 
  • Testikular iaitu sperma yang sihat tidak dapat dihasilkan berpunca dari sel yang rosak.
  • Post testikular iaitu gagal berejakulasi walaupun berupaya menghasilkan sperma yang normal.
  • Pemakanan, stress, rokok tu faktor yg menyumbang. 

Masalah kesuburan wanita?
  • Gangguan pada telur
  • Tiub fallopio tersumbat
  • Endometriosis
  • Masalah pada rahim

Masalah kesuburan lelaki?
  • Sperma tak matang
  • Gangguan pada pergerakan  sperma

Vitamin E ni siapa yang bagus makan? 
SUAMI atau ISTERI?
  • Vitamin E untuk kesuburan memang lagi bagus utk LELAKI.

Kalau kita tengok point kat atas tadi faktor yg menyebabkan ketidaksuburan lelaki ialah masalah SPERMA kan? Anda tahu tak sperma normal bentuknya macam mana?

Nilah bentuk sperma yang normal,


Kenali Sperma
Bentuk seakan Berudu, ada kepala dan berekor, kepalanya tidaklah besar, ekor pula tak bergulung. Selain itu kepalanya mesti 1 taknak  ada 2 kepala ye.


Sebab itulah Vitamin E  ni sangat2 membantu untuk kesuburan lelaki. Vitamin E ni untuk lelaki kerana
Vitamin E dapat membantu menghasilkan sperma yang sihat dan membantu pergerakan sperma. Selain itu, Vitamin E juga membantu melindungi sperma dari cepat rosak.


Untuk wanita pula, ia membantu menaikkan nafsu. Tetapi wanita yang nak pregnant tak digalakkan ambil Vitamin E kerana kandungan dalam Vitamin E boleh menyebabkan keguguran. Ini kerana Vitamin E tinggi Antioksida. Sebelum pregnant boleh ambil Vitamin E kerana ia membantu melindungi kita dari keguguran. So bila tahu kita pregnant, lebih baik kita stopkan Vitamin E.


Kenapa biji anggur sangat berkait rapat dgn lelaki?
  • Boleh pekatkn air mani serta banyakkan sperma

Cuba perhatikan biji anggur dibawah, ia menyerupai apa ya?

  • Seperti testis lelaki kan..
  • Sebab tu biji anggur ni digunakn utk kesuburan lelaki. 
  • Bentuk dia pun Allah dah jadikan rupa yg sama. 


Fungsi Vitamin E untuk Kesuburan:-

Fungsi Vitamin E

Apa fungsi Selenium dalam Vitamin E?
  • Selenium dalam vitamin E sangat penting dalam pembentukan sperma yang sempurna. Kekurangan selenium menyebabkan penghasilan sperma yang ekornya cepat putus. Kajian juga menunjukkan dgn pengambilan selenium bilangan sperma bertambah 2 kali ganda.
Nota : Ekor cepat putus memang dah tak boleh berenang masuk dalam tiub fallopio.


Antara fungsi SELENIUM


Fungsi Selenium dalam Bahasa Inggeris, Anda Boleh translate dalam Bahasa Melayu kalau tak faham ya.

Testimoni Customer Shaklee:
Salah seorang suami customer yg mkn Vitamin E, dia cakap lambat pancut.
Si isteri merasa puas. bahagiakan!! ehehe


Gambar dibawah pula keadaan sperma if mkn vitamin E


Bentuk Sperma sebelum makan Vitamin E
Selepas makan Vitamin E, hasilnya:
  • Sperma bertambah
  • Bentuk sempurna (tidak 2 kepala)
  • Pergerakan sperma tak melenggang kangkung

Selain VITAMIN E, apa lagi yang terkandung dalam SET KESUBURAN lelaki?



Set kesuburan selain dari Vitamin E
Zink Complex
  • Merupakan mineral penting utk menambahkan bilangan sperma yang berkualiti dan berfungsi. Ikut logik, Peluang utk hamil tinggi sbb berjuta2 sperma yang sihat berenang mencari telur.

GLA Complex
  • Membantu menstabilkan hormon dan memastikan kitaran haid teratur
  • Menghasilkan mukus serviks yg berkualiti dan banyak. Mukus yg bkualiti membantu sperma berenang terus ke uterus.
  • Menguatkn plasenta dan mewujudkan persekitaran yg baik utk telur disenyawakan
Nota :
GLA boleh consume once dh period
Sbb dia bantu utk hormon dan kulit. Bila dah period hormon berubah.
Sbb dia memang fungsi utk hormon wanita.


B Complex
  •  Membantu mengurangkan stress yang mana boleh menganggu proses persenyawaan.
  • Asic folic dlm B Complex penting utk mengurangkan risiko keguguran dan kecacatan pd bayi.


Alfalfa Complex
  • Alfalfa sememangnya dikenali sbg kacip fatimah moden. Juga membantu mengurangkan angin dlm badan. Org kata kalau banyak angin susah nak pregnant
  • Alfalfa juga membantu menyelesaikan masalah keputihan. Keputihan mengganggu persenyawaan dan kehadiran keputihan juga dapat merosakkan sperma.


Suplemen yang lain yang boleh membantu KESUBURAN

Coq Health
  • Membantu pergerakan sperma dan melindungi sperma dari rosak. Dan memanjangkan jangka hayat sperma
  • Utk lelaki yg merokok sangat digalakkan ambil COQ. Sebab orang merokok ni memang sperma dia lemah & mudah kena mati pucuk.

Contohnya 7hb waktu isteri subur. Tp 1hb dia dah buat dah. Tp sperma yang sihat & berkualiti mampu hidup hingga ke waktu subur utk mensenyawakan ovum.
Waktu subur setiap org lain2.

Nak kira waktu subur boleh klik link ni Kiraan Waktu Subur

Nota :
Ovum kita 1 je setiap bulan yang keluar
So memang bergantung pada kuantiti & kualiti sperma merebut utk mensenyawakan ovum
Sperma boleh hidup sehingga 7 hari


Antara makanan yang kaya dengan Selenium





Vitamin CINTA dan Fungsinya


Fungsi Vitamin Cinta - Vitamin E & Alfalfa
Apa VITAMIN CINTA ni?
  • Untuk kembalikan kehangatan seperti malam pertama
  • Vitamin untuk suami & isteri

Vitamin ape yg mengembalikan malam pertama tu?
  • Vitamin E dan Alfalfa Complex

Penting:
VITAMIN E ibarat TONGKAT ALI ๐Ÿ’ช
ALFALFA ibarat KACIP FATIMAH ๐Ÿ‘ธ
Keduanya ibarat JAMU MODEN



Doa untuk dapatkan zuriat





Amalan zikir untuk mendapatkan zuriat
Amalkn sentiasa. 
Niat dalam hati moga Allah membentuk zuriat dalam rahim kita.




Alhamdulillah..
Selesai sudah. Moga ilmu yang dishare Master Anida ni, kita manfaat bersama ya.





Sabtu, 20 Disember 2014

Fungsi SELENIUM dalam VITAMIN E Shaklee

Apa itu SELENIUM?? Jom kita huraikan...

Selenium, iaitu salah satu mineral yang ada dalam kandungan Vitamin E Complex Shaklee.

Selenium merupakan salah satu mineral yang tergolong pada unsur surih tetapi mineral ini terdapat dimana-mana di seluruh jaringan tubuh seperti tulang, otot, dan darah.





Selenium merupakan mineral penting yang diperlukan oleh tubuh dan berfungsi sebagai antioksidan yang melawan radikal bebas.

Radikal bebas merupakan atom atau molekul yang sifatnya sangat tidak stabil, memiliki satu electron atau lebih yang tidak berpasangan, menimbulkan penyakit jantung, rematik, katarak, kanser dan lain-lain. Radikal bebas secara terus menerus terbentuk melalui proses dari dalam tubuh seperti peristiwa metabolisme sel normal, peradangan, kekurangan gizi dan juga dari luar tubuh seperti pencemaran , sinar matahari, asap rokok, dan sebagainya.

Selenium merupakan mineral yang berfungsi sebagai antioksidan dalam tubuh. Selenium tidak dihasilkan sendiri oleh tubuh, tetapi diperoleh dari makanan sehari-hari, yang terdapat dalam ikan, padi-padian, daging, dan sayur yaitu brokoli.

Jadi, fungsi selenium sangat penting bagi tubuh, antara lain:

  • Melawan radikal bebas, tubuh secara alami memiliki kemampuan untuk melawan radikal bebas yang merosak sel dan menimbulkan berbagai penyakit. Di dalam tubuh selenium bekerja sama dengan vitamin E sehingga berfungsi sebagai antioksidan.
  • Meningkatkan kekebalan tubuh, kerana selenium bekerja memperbaiki system imuniti (kekebalan tubuh ) dan fungsi kelenjar tiroid. Dari hasil penelitian selenium dapat mencegah kanser seperti kanser paru-paru, prostat, colorectal termasuk kanker kulit akibat paparan sinar matahari. Jadi selenium bermanfaat sekali untuk meningkatkan fungsi kekebalan tubuh.
  • Mempertahankan elastisiti (keanjalan) kulit bersama vitamin E, karena itu bila kadar selenium berkurang maka tubuh akan mengalami penuaan dini yaitu sel yang rosak sebelum waktunya.
  • Kita di cadangkan mengambil 55 mikrogram selenium setiap hari. Selenium adalah nutrien penting yang menawarkan fungsi antioksidan, yang membantu meningkatkan sistem imun. Dijumpai di dalam tanah, tumbuh-tumbuhan menyerap dan ia tidak berkurangan apabila diproses. Ini adalah mineral penting dalam tubuh manusia kerana ia membantu kedua-dua sistem imun dan operasi tiroid kelenjar. Macamana nak cukupkan sumber selenium dalam diet harian??


Anda boleh pilih makanan yang kaya dengan Selenium seperti Brokoli, Tiram, Buah Tembikai, Bawang putih, dan bayam.


Kena masaklah dulu kan?? Kalau masak dengan suhu panas yang tinggi atau "over-cook", agak-agak ada lagi tak selenium yang tertinggal dalam sayur-sayur tu untuk kita makan. Kalau ada, berapa percent???

Pilih cara yang paling mudah iaitu dengan mengambil Vitamin E Complex with Selenium & Grape Seed Extract Shaklee yang mengandungi 10mg SELENIUM SEMULAJADI


Vitamin E Shaklee dibuat dari minyak soya organik dan minyak biji gandum yang kaya dengan vitamin E, diekstrak d-alpha tocopheryl, d- alpha tocopherol yang aktif secara fisiologi dan digabung dengan 8 jenis vitamin E( alpha, beta, delta, gamma)





Kalau nak tahu juga, gabungan selenium dan Vitamin E boleh meningkatkan kualiti air mani dan mempunyai kesan bermanfaat dan perlindungan, terutama pada pergerakan sperma.






Ahad, 16 November 2014

Soy Protein Isolate Powder - Kenapa Esp Shaklee Menjadi Pilihan Ramai??


Sekarang ni, ramai yang bercakap pasal ESP best!! Hahaha... memang sungguh... Esp ni memang memang best! Rata-rata yang dah try semua menampakkan perubahan positif

*Kulit menjadi putih, cerah & glowing-glowing
*Bentuk badan yang langsing kerana Esp ni memberi tenaga dan kenyang yang lama so dapat lah membantu mereka untuk berDIET.
*Susu yang  meriah - ibu tidak letih.. baby kenyang

Best kan....Fza pon dah mencuba... memang best Esp ni... anda seharuslah mencuba....

Nak tahu tak... Keistimewaan Esp - Soy Protein Isolate Powder?

❏ Kacang soya yang digunakan oleh Shaklee hanya mengandungi non-GMO (non-Genetically Modified Organism) yang mana ia diproses pada kadar suhu yang rendah. 

❏ Diproses dengan air (bukan dengan bahan kimia) bagi mengekalkan sumber semula jadi isoflavones seperti genistein dan daidzein.

❏ Setiap 850g (satu tin ESP) dihasilkan daripada 30kg kacang soya dan memberikan sumber tenaga segera dan boleh bertahan lama.

❏ ESP dari Shaklee ini merupakan satu-satunya produk di dalam pasaran yang menjamin penyediaan 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia.

❏ Diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral.

❏ Sangat sesuai untuk semua peringkat umur – tua dan muda.

❏ Menyediakan 14g protein kacang soya dalam setiap hidangan untuk kesihatan jantung.

❏ Kandungan Indeks Glisemik (GI) yang rendah iaitu 39 menjadikan ia sangat sesuai juga kepada penghidap diabetes.

❏ Satu hidangan ESP bersamaan dengan 2x ganda daging, 4x ganda telur, dan 12x ganda susu.

❏ Ia rendah lemak, tiada kolesterol, tiada asid urik dan sangat mudah diserap oleh tubuh manusia dan tidak membebankan buah pinggang.

❏ Setiap hidangan ESP membekalkan 50% daripada Nilai Harian Kalsium untuk menyokong tulang yang kuat.

❏ Mempunyai kandungan fitoestrogenuntuk kesihatan prostat, payudara dan menapous.

❏ Mengekalkan tenaga dalam badan dan menahan rasa lapar kerana ESP membekalkan sumber tenaga berterusan ke dalam salur darah.

❏ Tiada perasa, pewarna tiruan, pemanis, kafein, atau bahan tambahan selainnya.

❏ ESP sesuai untuk vegetarian.




Ahad, 20 Julai 2014

Cadangan Set Kesuburan Shaklee



Cadangan Set Kesuburan Bajet Shaklee untuk Suami dan Isteri

ZINC COMPLEX

~ Fungsi Zinc Complex untuk lelaki ialah

1) Mematangkan organ pembiakan lelaki. Kekurangan zink menyebabkan organ tersebut lambat matang

2) Mengelakkan mati pucuk. 

3) Menghasilkan sperma yang banyak

4) Meningkatkan fungsi pembiakan lelaki

5) Awet muda kerana membantu pembentukan kolagen .

6) Mengurangkan keguguran rambut yang boleh membawa kepada botak.

7) Mengaktifkan 200 jenis enzim Bagus untuk pesakit kencing manis kerana merangsang badan menghasilkan insulin

8) Cepatkan pemulihan luka luar dan dalam

9) Menguatkan ingatan. Susah lupa dan memori yang kuat

Itulah dia set kesuburan shaklee lelaki versi bajet

Banyak lagi khasiat zinc. Bukan untuk orang lelaki je, orang perempuan pun perlukan zinc. Zinc bagus untuk luka pembedahan semasa bersalin.

Zinc kurangkan masalah rambut gugur dan memori yang kuat. Zinc juga diperlukan untuk pembinaan tulang.

Sebab tu zinc complex ada dalam set bersalin shaklee premium dan asas.

GLA COMPLEX 

~ Khasiat GLA Complex pada Isteri pula

1) Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid.

2) Membantu mengembalikan kesuburan wanita

3) Melegakan Sindrom sebelum period aka PMS

4) Membantu dalam menangani menopause

5) Membantu pembentukan kuku dan rambut yang sihat

6) Memainkan peranan mengurankan penyakit ekzema atau radang kulit

7) Mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri

8) Membantu kuatkan daya tahan lawan penyakit

9) Awet muda dan lambatkan penuaan. Sebab ada vitamin E dalam ni yang bantu hasilkan kolagen

Tips Dan Amalan Dapat Cahaya Mata

1. Fahami bagaimana kehamilan terjadi. Cuba cari tanda tanda waktu subur isteri. Peluang untuk hamil lebih tinggi jika hubungan suami isteri dilakukan semasa subur.

2. Periksa tahap kesihatan kita suami isteri. Jumpa doktor.

3. Jaga berat badan dan dapatkan berat badan yang ideal. Terlalu gemuk akan membuatkan lemak berkumpul di organ peranakan dan kurangkan kesuburan.

Terlalu kurus bermakna badan anda kurang zat dan sel pembiakan yang dihasilkan juga kurang berkualiti. Contoh zat yang penting untuk mendapat zuriat ialah vitamin E, zink dan lain lain.

4. Tingkatkan kekerapan hubungan intim suami isteri. Terutama semasa menghampiri waktu subur. Cuba buat bacaan tentang hubungan suami isteri menurut sunnah Nabi SAW 

5. Amalkan cara hidup sihat. Suami isteri hendaklah mengamalkan diet yang seimbang. Jaga pemakanan dan berat badan ideal.

6. Berhenti merokok dan jauhi minuman keras. Bukankah arak itu haram untuk umat islam. Arak dan rokok memberikan kesan buruk pada kesuburan dan anak didalam kandungan.

7. Amalkan makanan tambahan untuk membekalkan keperluan zat yang mencukupi. Makanan harian kita tidak dapat membekalkan kesemua nutrien yang diperlukan badan.

8. Kawal tahap tekanan pada paras sihat dengan melakukan aktiviti sihat. Contohnya lakukan senaman dan hobi yang bermanfaat.Luangkan masa bersama keluarga.

Insyaallah, dengan membahagiakan orang disekeliling kita, diri kita sendiri akan bahagia sama. What you give, you get back more





Ahad, 6 Julai 2014

Vitamin E Sebagai Vitamin Cinta dan Testimoni Vitamin E Untuk Kulit Muka Berlubang

Vitamin E sebagai Vitamin Cinta Khusus Untuk Suami Isteri

Hah???? Vitamin Cinta... bestnya...NAK KULIT CANTIK, GEBU, SEGALA PARUT HILANG, KULIT GLOWING2.... masa ni le... kalu orang tanya... jwab je ni semua berpunca dari Vitamin E... oppppssss...tadi cite pasal Vitamin Cinta sekarang dah Vitamin E pula... Vitamin E atau Vitamin Cinta sama je... selain utk KULIT MUKA CANTIK... ia juga utk hubungan intim SuamiIsteri... Keterangan ada kat gambar tu ye.... SILA BACA...PASTU ORDER TERUS...

Mencari supplemen utk merawat kerosakan dimuka anda??

Dengan Vitamin E Shaklee, lubang pori besar, jeragat,jerawat, parut chicken pox, In Shaa Allah... semua nya kan pudar..

120 kapsul.. telan 1 biji 1 hari... boleh tahan 4 bulan... memang menjimatkan.. tambah 1x.. beli dengan harga promosi...

Testimoni Vitamin E



Cadangan Set Kesuburan Bajet

Cadangan Set Kesuburan Bajet

Fungsi Zinc Complex untuk lelaki ialah:-
--------------------------------------
#Mematangkan organ pembiakan lelaki                  
#Kekurangan zinc menyebabkan organ tersebut lambat matang
#Mengelakkan mati pucuk.
#Menghasilkan sperma yang banyak
#Meningkatkan fungsi pembiakan lelaki
#Awet muda kerana membantu pembentukan kolagen .
#Mengurangkan keguguran rambut yang boleh membawa kepada botak.
#Mengaktifkan 200 jenis enzim
#Bagus untuk pesakit kencing manis kerana merangsang badan menghasilkan insulin
#Cepatkan pemulihan luka luar dan dalam
#Menguatkan ingatan. Susah lupa dan memori yang kuat

~ Itulah dia set kesuburan shaklee lelaki versi bajet

~ Banyak lagi khasiat Zinc. Bukan untuk orang lelaki je, orang perempuan pun perlukan zinc. Zinc bagus untuk luka pembedahan semasa bersalin.

~ Zinc kurangkan masalah rambut gugur dan memori yang kuat. Zinc juga diperlukan untuk pembinaan tulang.

~ Sebab tu zinc complex ada dalam set bersalin shaklee premium dan asas.

Khasiat GLA Complex pada Isteri pula:-
--------------------------------------
#Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid.
#Membantu mengembalikan kesuburan wanita
#Melegakan Sindrom sebelum period aka PMS
#Membantu dalam menangani menopause
#Membantu pembentukan kuku dan rambut yang sihat
#Memainkan peranan mengurangkan penyakit ekzema atau radang kulit
#Mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri
#Membantu kuatkan daya tahan lawan penyakit
#Awet muda dan lambatkan penuaan. Sebab ada vitamin E dalam ni yang bantu hasilkan kolagen

☆☆ Tips Dan Amalan Dapat Cahaya Mata
1. Fahami bagaimana kehamilan terjadi. Cuba cari tanda tanda waktu subur isteri. Peluang untuk hamil lebih tinggi jika hubungan suami isteri dilakukan semasa subur.

2. Periksa tahap kesihatan kita suami isteri. Jumpa doktor.

3. Jaga berat badan dan dapatkan berat badan yang ideal. Terlalu gemuk akan membuatkan lemak berkumpul di organ peranakan dan kurangkan kesuburan.

4. Terlalu kurus bermakna badan anda kurang zat dan sel pembiakan yang dihasilkan juga kurang berkualiti. Contoh zat yang penting untuk mendapat zuriat ialah vitamin E, zinc dan lain lain.

5. Tingkatkan kekerapan hubungan intim suami isteri. Terutama semasa menghampiri waktu subur. Cuba buat bacaan tentang hubungan suami isteri menurut sunnah Nabi SAW

6. Amalkan cara hidup sihat. Suami isteri hendaklah mengamalkan diet yang seimbang. Jaga pemakanan dan berat badan ideal.

~ Berhenti merokok dan jauhi minuman keras. Bukankah arak itu haram untuk umat islam. Arak dan rokok memberikan kesan buruk pada kesuburan dan anak didalam kandungan.

7. Amalkan makanan tambahan untuk membekalkan keperluan zat yang mencukupi. Makanan harian kita tidak dapat membekalkan kesemua nutrien yang diperlukan badan.

8. Kawal tahap tekanan pada paras sihat dengan melakukan aktiviti sihat. Contohnya lakukan senaman dan hobi yang bermanfaat. Luangkan masa bersama keluarga.

Insyaallah, dengan membahagiakan orang disekeliling kita, diri kita sendiri akan bahagia sama



Ahad, 8 Jun 2014

Gla Complex Untuk Lelaki dan Wanita



GLA Complex Shaklee... untuk kecantikan dalaman dan luaran... untuk lelaki dan wanita....

Mesti baca!!!!

Gla ni sebenarnya ala-ala EPO (Evening PRIMROSE OIL) tapi produk keluaran Shaklee.. Kelebihan Shaklee semestinya suplemen yang tiada perisa, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan.

GLA Complex Shaklee merupakan kombinasi minyak borage yang mengandungi asid gamma linolenik (GLA), asid linolenik (LA), minyak bunga matahari dan vitamin E. Biasanya, asid gamma linolenik digunakan secara tradisional bagi melegakan kesakitan semasa datang haid, sakit kepala, mengatur kitaran haid dan melegakan tanda-tanda putusnya haid.

Kebanyakkan GLA (Gamma-linolenic acid) tersedia di pasaran dihasilkan dari Evening Primrose Oil (EPO), manakala GLA Shaklee diekstrak dari borage yang mengandungi lebih dari 2 kali ganda GLA dalam EPO. Borage juga adalah 3 kali lebih dari segi bioavailabiliti dan 3 kali lebih berkesan dari EPO. Shaklee mengekstrak GLA dari borage yang ditanam secara organik dikawasan Saskatchewan.

Setiap kapsul mengandungi lebih 300mg GLA yang mana ianya adalah sumber terbaik Omega-6. Ianya digabungkan dengan minyak sunflower & vitamin E untuk meningkatkan keberkesanan dan kestabilannya. Kesegaran dan keberkesanannya terpelihara oleh ShakleeGuard, antioksida semulajadi yang dipaternkan. Bioavailibilitinya dibuktikan secara klinikal dimana ia mampu menyerap dan mengadun ke dalam sel dan tisu.

Manfaat Utama :-

1) Herba tradisi yang dipercayai - Borage adalah herba kegemaran orang Barat. Ianya merawat ulser, mengeluarkan virus, melegakan kelesuan, membersihkan kahak, meringankan kebas urat saraf dan meningkatkan stamina.

2) Mengawal selia estrogen dan testosteron - Gla membentuk prostaglandin untuk mengawal selia hormon lelaki dan wanita, memperbaiki simptom PMS seperti kesakitan, mood swing, retensi air dan sakit payudara.

3) Melambatkan menopous - Memperbaiki keadaan menopous seperti hot flashes, insomnia, ketidakhadaman, deprepsi. Pengambilan jangka panjang akan melambatkan penuaan, mengetatkan uterus, memberi tone kepada uterus untuk kulit lebih muda.

4) Memperbaiki prostatomegaly - Gla memperbaiki masalah prostat lelaki dan masalah kerap kencing.

5) Menentang kanser - Gla adalah anti-oksidan yang meningkatkan sistem imun tubuh, menghalang pertumbuhan sel tumor dan kanser.

6) Memperbaiki inflamasi kulit - Ianya mengurangkan inflamasi kulit, eczema, alergi, kegatalan, kulit kering, memperbaiki bintik penuaan, tinea, kurap. Ianya juga meringankan sakit dan bengkak yang terjadi dari rheumatisma, artritis.

7) Menghalang komplikasi diabetes - Merendahkan gula dalam darah serta meringankan kebas & kesakitan disebabkan oleh gula dalam darah yang tinggi.

8) Pelangsingan dan meghalang tambah berat badan - Merendahkan kolesterol LDL, menghalang penambahan berat badan dengan berkesan, memberi tone pada kulit dan otot untuk wanita secara berperingkat untuk mencapai bentuk badan cantik, menghalang penambahan berat badan. Ambil semasa perut kosong untuk mengelak keasidan hiper.

9) Menghalang tekanan darah tinggi - Menghalang pembekuan darah, merangsang peredaran darah, pengembangan salur darah, memperbaiki tekanan darah tinggi, mengelak masalah jantung seperti arteriosklerosis dan myocardial infarction.

10) Memperbaiki tekstur rambut - Memperbaiki rambut kering dan keadaan rambut gugur.

11) Hiperaktif and Autisma (ADD/ADHD) - Dibukti secara klinikal bahawa GLA minyak ikan memperbaiki keadaan kanak-kanak berautisma, sukar memberi tumpuan untuk belajar dan hiperaktif.

GLA BUKAN UNTUK WANITA SAHAJA!

Ramai orang bersalah anggapan bahawa GLA hanyalah untuk wanita. Sebenarnya, suplemen GLA asid linoleik yang sama penting seperti asid amino tidak boleh dihasilkan oleh tubuh manusia, ianya diperolehi dari makanan. Sangat penting untuk kanak-kanak (potong suplemen GLA seperti gel lembut dan campurkan isinya dengan makanan), remaja, dewasa, dan juga selepas menopaus dan andropause (menopaus lelaki).


Vitamin E Shaklee Untuk Kulit Cantik

Majalah iSihat

Ramai yg nak cantik.. sibuk cari LIPSTIK baru.. EYESHADOW brand.. FOUNDATION mahal2... tapi mereka tak tahu... VITAMIN E Shaklee... adalah 1 aset untuk KULIT CANTIK... Vitamin E banyak khasiat nya... Dengan Promosi Jun Beli 6 Percuma 1 atau.. beli 1 pon dpt hrga Promosi.. Memang berbaloi.. tahan 4 bln pla tu..

MESTI BACA!!!

Tahukah anda Vitamin E bekerja secara sinergi dengan Selenium yang juga dikategorikan sebagai antioksidan. Vitamin E dan 10mcg Selenium. Pengambilan hanya sebiji sehari sahaja, cukup untuk melengkapkan keperluan vitamin E dan selenium di dalam tubuh badan. Mari kita baca kepentingan vitamin E untuk diri kita

Kepentingan Vitamin E kepada kita
●Memandangkan ianya adalah sumber antioksidan, maka ia boleh melindungi kita dari kanser, penyakit jantung, strok, katarak dan juga penuaan kulit.
●Vitamin E adalah pengawal kepada dinding arteri. Ia menjaga kolesterol jahat "Bad Density Lipoprotein (LDL) daripada teroksida. Sebab jika LDL ni teroksida, akan sebabkan aarteri tersumbat.
●Keadaan inilah kita nak elak sebab boleh sebabkan serangan jantung.Vitamin E menjaga sel dan DNA daripada rosak yang mana kerosakan ini boleh mengundang kepada kanser.
●Vitamin E sangat berguna jika disapu pada tempat melecur atau terluka, ia akan cepat pulih.
●Vitamin E boleh mengurangkan dan mengawal simptom menopause.

Keistimewaan Vitamin E Complex Shaklee:

●Cuba tengok pada botolnya tertulis d-alpha tocopherol - tanda "d" bermakna ianya semulajadi, tanda "dl" adalah tanda ianya vitamin e sintetik/buatan. Kenapa perlu semulajadi? Kerana kadar penyerapannya adalah lebih baik sekurangnya 2 kali ganda berbanding vitamin E buatan. Dengan itu ianya lebih jimat dari segi kos jika kita membeli vitamin E semulajadi.
●Vitamin E Complex mengandungi vitamin E (d-alfa tokoferol) asli dari minyak sayuran. Ia juga mengandungi selenium yang melengkapi fungsi vitamin E.
●Setiap kapsul gel lembut memberikan 400IU vitamin E semulajadi dan 10mcg selenium.
●Membantu dalam memelihara kesihatan baik.Tanpa perasa, pewarna dan pemanis tiruan. Sekarang vitamin E telah diperbaharui dengan tambahan GRAPE SEED EXTRACT , 20 kali lebih berkuasa dari vitamin E dan50 kali lebih berkuasa dari vitamin C.

Khasiat Vitamin E Complex Shaklee
●Mencantikan kulit dan menaikkan seri wajah
●Kulit semakin halus, gebu dan licin
●Mengurangkan jeragat, parut & jerawat
●Mengandungi antioksidan yang tinggi dan bertindak untuk awet muda
●Mengekalkan kesihatan saraf dan otot
●Meningkatkan kesuburan
●Menyelesaikan masalah kelesuan
●Meningkatkan keinginan seksual suami isteri (Vitamin Cinta)
●Meningkatkan orgasma yang lebih kerap dan semangat
●Merendahkan kadar kolesterol.
●Membantu mencegah kanser.
●Merendahkan risiko katarak.
●Membantu kawasan gelap areola itu mengecil dan warna puting menjadi cerah semula.
●Parut strecth mark menjadi semakin pudar.

Vitamin E sesuai untuk diambil oleh lelaki, perempuan, ibu menyusu, dan ibu berpantang.

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit
E Biasa :
~ Vitamin Sintetik
~ Pada label ada huruf 'l' (ini bermakna sumber tiruan atau sumber kimia)
~ Kebiasaan jenama lain tanpa selenium.Jadi fungsi vitamin E tidak dapat diserap oleh badan , ini akan menyebabkan toksik kemudian hari dan penyebab kepada wujudnya abnormal sel dalam badan untuk jangka panjang.

Gejala Kekurangan Vitamin E:
•Anemia (kurang bilangan sel darah merah atau haemoglobin)
•Masalah berkaitan system pembiakan
•Susah mengamdung
•Senang keguguran
•Tanda penuaan pada kulit (age spots)
•Katarak
•Hilang nafsu seksual
•Rambut kering & gugur •Kelemahan otot (myopathy)
•Luka lambat sembuh
•Kebas kaki (cramps)
•Penyakit berkaitan usus
•Mati pucuk
•Prostat membesar

-sel darah merah terbelah
-warna kulit tidak sekata
-Gangguan penglihatan
-mudah mengalami keradangan & odema (pengumpulan air dlm tisu), pd bayi

Sumber makanan Vita E:
☆sayuran berdaun hijau gelap,
☆minyak sayuran
☆kacang,
☆biji-bijian
☆semua bijirin.
☆beras perang,
☆makanan daripada jagung,
☆telur,
☆rumpai laut,
☆hati yang dikeringkan,
☆susu,
☆oat,
☆daging organ ,
☆kacang soya,
☆ubi kentang,
☆selada air,
☆gandum.

Vita E Complex Shaklee kini diperkayakan pula dengan ekstrak biji anggur? Apa pula kelebihan esktrak biji anggur ini ya?

ekstrak biji anggur dalam vita e complex shaklee

●Ekstrak biji anggur mengandungi unsur tumbuhan semulajadi (bioflavonoid) yang menguatkan dan melindungi tisu.
●OPC (Oligomerc Procyanidolic Complexes) iaitu unsur aktif ekstrak biji anggur adalah 50x lebih bersifat antioksida dari Vitamin E dan 20x lebih power dari Vitamin C ●Ekstrak ini bertindak sebagai antioksida, antihistamin, antiradang, anti-alergi
●Anti-penuaan yang berkesan kerana sifat antioksidannya
●Menguatkan saluran darah, penting untuk kecantikan kulit dan membantu dalam peredaran darah

Pentingkah Vitamin E kepada tubuh badan kita??

Tahukah anda bahawa seorang dewasa perlukan dalam 400IU Vitamin E setiap hari??

Bagaimanakah caranya untuk mendapatkan keperluan Vitamin E sebanyak itu??

Anda perlu ambil lebih kurang 1kg biji gandum, 500ml minyak safflower, 8kg bayam dan 500g badam....wahh banyaknya...tak termakan rasanya tapi anda jangan susah hati atau pening kepala....anda boleh mendapat cukup keperluan Vitamin E setiap hari dengan hanya mengambil sebiji Vitamin E dari Shaklee setiap hari

Kebanyakan lelaki yang mengambil Vitamin E sekurang-kurangnya seminggu sekali akan mempunyai lebih tenaga dlm menikmati hubungan suami isteri berbanding yang tidak mengambilnya.Manakala wanita pula yang mengambil sekurang-kurang nya selama tiga bulan, akan membantu meningkatkan “sexual desires dan menikmati hubungan CINTA dengan lebih baik.

di samping berikan pada suami tersayang.. anda juga kena mkn vitamin E ni.. Kenapa?Kerana pengambilan vitamin E dikatakan membantu wajah kita kelihatan muda. Ini kerana vitamin E membantu melambatkan proses penuaan.


Sabtu, 24 Mei 2014

Cadangan Set Kesuburan Suami Isteri


Jika anda mempunyai masalah hormon yang tidak stabil atau pun anda seorang yang sudah berumahtangga dalam tempoh tertentu tetapi sehingga hari ini masih lagi belum dikurniakan rezeki oleh Allah SWT untuk hamil, apa kata anda mencuba supplement Shaklee untuk tingkatkan kesuburan.Set Kesuburan Shaklee yang disarankan ini juga sebenarnya bagi meningkatkan kesuburan bukan sahaja untuk isteri malahan untuk suami juga.

1) Zinc Complex

Zink memberi kesan terhadap pelbagai hormon termasuklah hormon seksual, hormone tiroid, kemandulan bagi lelaki dan perempuan, prostat dan tiroid yang tidak aktif . Kekurangan zink juga dikatakan antara sebab kemandulan. Istilah yang digunakan adalah “Below the level of technical sterility”  bermaksud ‘di bawah paras kesuburan’. Ia mempengaruhi bilangan sperma (sperm count) dan pergerakan sperma (sperm motility). Justeru, zink ini memang penting untuk meningkatkan kesuburan.

2) Vitalea 

Pengambilan Vitalea adalah bagi memastikan keperluan 12 vitamin dan 7 galian yang diperlukan dapat dipenuhi. Kebiasaanya, pengambilan makanan seharian kita tidak dapat memenuhi keperluan ini atas banyak fakto dan kekangan. Uniknya, Vitalea atau multivitamin Shaklee mengandungi formula iron yang sangat penting bagi tubuh.

3) B Complex

Memainkan peranan paling penting bagi mengelakkan kemurungan (anti-stress) dan membantu untuk menstabilkan hormon. Vitamin B Complex Shaklee ini turut mengandungi Asid Folik dan Biotin yang sangat penting untuk pembentukan darah dan kestabilan hormon.

4) Vitamin E

Vitamin E membantu meningkatkan hormon seks sama ada untuk  lelaki mahupun wanita. Keunikan Vitamin E Shaklee adalah kerana ianya turut mengandungi silenium berbanding lambakan Vitamin E lain di pasaran yang dijual berasingan dengan silenium. Ia juga sangat bagus untuk jantung dalam masa yang sama boleh meningkatkan pengeluaran hormon testosteron.

5) GLA Complex

Berperanan membantu mengatasi masalah haid tidak yang teratur dan membantu menghasilkan cecair serviks yang subur dan berkualiti. Lebih baik dari Primrose Oil.

6) Alfalfa Complex

Alfalfa ini turut dikenali sebagai vitamin cinta. Ia membantu mengatasi rasa “sakit ketika bersama”, membantu atasi masalah keputihan, haid yang tidak teratur, senggugut dan membantu dalam hubungan suami isteri kerana fungsinya seperti herba Kacip Fatimah.

TIPS MENINGKATKAN KESUBURAN DARI DR. HAMID ARSHAT:

1. Doa dengan bersungguh-sungguh
2. Berusaha untuk menurunkan berat badan
3. Bersenam selama 30 minit setiap hari
4. Ambil supplement multivitamin, Vitamin E, Vitamin C dan Asid Folik
5. Tenangkan jiwa dan emosi
6. Setiap rawatan memerlukan tempoh 3 hingga 6 bulan untuk keberkesanannya

Akhir sekali, harus disematkan dalam ingatan kita sebagai seorang muslim, zuriat ini adalah anugerah dan rezeki dari Allah SWT. Kita sebagai manusia yang lemah perlu terus berusaha tanpa jemu. Kemudian, berdoa dan bertawakal kepadaNya agar penantian kita untuk memperolehi zuriat diperkenankan oleh Allah .


Cadangan set kesuburan (set bajet)




Rahsia Kehebatan Vitamin E Shaklee

Rahsia Kehebatan Vitamin E Shaklee



Vitamin E Shaklee vitamin cinta

Sedangkan lidah lagi tergigit, inikan pula suami isteri. Fitrah hidup berpasangan. Bumi yang mana tidak ditimpa hujan. Kehidupan suami isteri ada pasang surutnya. Kalau pasang je tak surut-surut takot nanti tiada 'feel' pula. Orang zaman sekarang ni cakap tak 'thrill'. Memang setiap kejadian itu mempunyai hikmah yang tersendiri.

Ada juga pasangan mengalami kedinginan sekali sekala. Mungkin kepenatan melayan rutin harian di pejabat, stress dengan tugasan yang diberi, balik rumah anak pula meragam dan sebagainya. Ini semua menyebabkan kita kadang kala keletihan lahiriah dan batiniah. Detik kesuraman alam rumah tangga ini jangan dibiarkan ia tidak bernoktah. Sesuatu perlu dilakukan demi kerukunan rumah tangga yang berkekalan.

Pernah dengar vitamin cinta? Juga boleh dikenali dengan vitamin seksis. Jom lihat bagaimana Vitamin E membantu untuk hubungan suami isteri yang mantap. Kita bongkar rahsia kehebatan vitamin E Shaklee ini.

Vitamin E memainkan peranan yang penting untuk kesihatan seksual kerana dapat membantu menghasilkan hormon seks serta merangsang libido. Ada juga sesetengah wanita yang menjadikan Vitamin E sebagai 'pelincir' ketika melakukan hubungan seksual.

Peranan Vita-E Untuk kesihatan seksual lelaki:

☞Lebih tenaga (seksual)
☞Ereksi yang lebih lama
☞Lebih mudah terangsang
☞Libido yang lebih kuat
☞Orgasma yang lebih kerap dan bersemangat

Peranan Vita-E Untuk kesihatan seksual wanita:

☞Lebih tenaga (seksual)
☞Lebih mudah terangsang
☞Libido yang lebih kuat
☞Untuk menstabilkan hormon seks/ kewanitaan, terutama bagi ibu menyusu yang mempunyai kandungan hormon prolaktin (hormon menyusu) yang tinggi.




MANFAAT GLA SHAKLEE

MANFAAT UTAMA GLA COMPLEX SHAKLEE
1) Memelihara kesihatan – borage merupakan herba tradisi kegemaran orang Barat. Fungsi borage : - merawat ulser - mengeluarkan virus - melegakan kelesuan - membersihkan kahak - meringankan kebas urat saraf - meningkatkan stamina
2) Mengawal hormin estrogen dan testosteron. GLA membentuk prostaglandin untuk mengawal hormon lelaki dan wanita yang mana prostaglandin ini melegakan simptom PMS (simptom pra-haid) seperti kesakitan, mood swing, retensi air dan rasa sakit pada payudara. 3) Meningkatkan kesuburan pada wanita GLA mampu mengawal dan mengatur ketidakstabilan hormon wanita sebagai langkah utama bagi meningkatkan kesuburan. GLA juga mampu mengecutkan cyst dalam rahim wanita yang boleh menghalang proses kehamilan. Selain itu, GLA complex membantu tubuh menghasilkan sejenis mukus yang dipanggil ‘cecair kesuburan’ di dalam rahim. ‘Cecair kesuburan’ ini memberi ‘ruang’ untuk telur dan sperma untuk terus hidup hingga 5 hari. GLA juga memperbetulkan dan memperbaiki keadaan haid yang tidak teratur jika diambil secara konsisten setiap hari.
4) Melambatkan menopause (putus haid) Memperbaiki keadaan menopaus seperti berpeluh-peluh , insomnia, dada berdebar-debar, ketidakhadaman, depresi dan rasa cepat marah. Pengambilan GLA jangka panjang juga mampu melambatkan proses penuaan, mengetatkan uterus dan menjadikan kulit kelihatan kulit lebih muda.
5) Mencantikkan kulit Memperbaiki inflamasi kulit seperti ekzema, alergi, kegatalan, kulit kering, bintik penuaan, fungus dan kurap. Ia juga meringankan sakit dan bengkak yang terjadi dari rheumatisma dan artritis.
6) Mencantikkan rambut Memperbaiki tekstur rambut, rambut kering dan masalah rambut gugur.
7) Pelangsingan Merendahkan kolestrol LDL, menghalang penambahan berat badan, memberi tona pada kulit dan otot wanita secara berperingkat untuk mencapai bentuk badan yang cantik.
8) Menentang kanser GLA adalah anti-oksidan yang meningkatkan sistem imunisasi tubuh, menghalang pertumbuhan sel tumor dan kanser. 9) Menghalang komplikasi diabetes Merendahkan gula dalam darah, berkesan untuk diabetes semasa hamil dan usia tua. Meringankan kebas dan kesakitan disebabkan oleh paras gula dalam darah yang tinggi.
10) Menghalang tekanan darah tinggi Menghalang pembekuan darah, merangsang peredaran darah, mengembangkan salur darah, memperbaiki tekanan darah tinggi, mengelak masalah jantung seperti Arteriosklerosis (pengerasan arteri - dinding arteri menjadi keras dan kurang lentur kerana bahan lemak terkumpul dibawah lapisan sebelah dalam dari dinding arteri) dan myocardial infarction (blood clot - salur darah tersumbat lantas menghalang pengaliran darah pada otot jantung).
11) Memperbaiki masalah prostat dan kerap kencing pada golongan lelaki.
12) Hiperaktif dan austisma (ADD/ADHD)


CADANGAN SET KESUBURAN SHAKLEE

SET KESUBURAN

Untuk suami
---------------
✔ Vita E Complex ☑
●Dilengkapi dengan silenium, salah satu unsur terpenting untuk meningkatkan kualiti sperma pada lelaki dan mengurangkan risiko kecacatan pada bayi ☑
●Meningkatkan kemahuan seks, membantu masalah kedinginan (juga sesuai untuk isteri) ☑ ●Antioksida yang mampu meningkatkan kesuburan ✔ Zinc Complex ☑
●Kandungan zinc dalam prostat lelaki adalah 10x ganda dari organ lain. Justeru ia adalah mineral yang penting untuk kesuburan lelaki, wajib ambil ya.. ☑
●Sangat penting untuk keupayaan seksual lelaki dan menguatkan sperma suami
Untuk isteri
-------------
✔ Alfalfa Complex ☑
●Membantu atasi masalah keputihan, haid yang tidak teratur, senggugut, dan membantu dalam hubungan suami isteri (bertindak seperti kacip fatimah)
✔ GLA Complex ☑
●suplemen wajib untuk wanita yang sedang berusaha untuk hamil ☑
●membantu mengatasi kitar haid yang tidak teratur dan masalah senggugut yang kerap dialami sewaktu pre-menstrual ☑
●membantu mengawal dan mengatur ketidakseimbangan hormon wanita sebagai langkah utama untuk menggalakkan kesuburan ☑
●boleh membantu mengucutkan cyst dalam rahim wanita yang boleh menghalang pross kehamilan ☑
●GLA Complex juga membantu tubuh menghasilkan "cecair" untuk memerangkap sperma terus hidup sehingga 5 hari dalam tiub fallapio



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...