Pages

Memaparkan catatan dengan label Set Kecantikan Kulit. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label Set Kecantikan Kulit. Papar semua catatan

Khamis, 8 Jun 2017

Suplemen Untuk Kecantikan Kulit



SET NI SESUAI UNTUK ANDA YG MENPUNYAI MASALAH MUKA BERJERAWAT.......... nak pudarkan bekas2 jerawat mahupun chicken pox.

Serius.....

Dengan set ni... boleh kembalikan KECANTIKKAN KULIT YG SUNGGUH LUAR BIASA.

Bukan saja utk cantik..... ianya boleh bekalkan tenaga dibulan puasa dan boleh daptkan kembali berat badan yg IDEAL ☺

Sabtu, 29 April 2017

Tambah Tenaga Dengan Vitamin C Shaklee




Vitamin C Shaklee.....

Open order untuk harga kaw2 bulan ni. Bulan mei harga dah start baru ye😁

Bulan puasa... semestinya mama kan ambil vitamin C supaya mama lebih bertenaga utk hari2 ramadhan mama. Habis je bersahur.... telan 2 biji vitamin C. Rasa bertenaga hingga berbuka nanti. Insha Allah

Selain untyk bertenaga ramadhan nanti.... ia boleh bagi kulit kita cantik.....ye.... kulit cantik...

Apa2 boleh wasap mama 0125032978☺

Selasa, 4 April 2017

Testimoni Selepas Consume Shaklee

Nak share⤵⤵⤵⤵

SEBELUM

⬇⬇⬇⬇

gambar kiri: 25/6/2016 (sebelum kenal shaklee)

Setelah hampir 10 BULAN consume #shaklee . Baru hari ni berani nak share gambaq closed up camni

Ya kawan2, muka faezatul pernah berjerawat teruk. Jerawat yang besar-besar, merah & bernanah ranum kat dalam tuh! Sakitnya Ya Allah..😭

Part paling sedih bila jerawat tuh boleh meletup anytime dia suka. Kadang tak sedar pun, tengok2 kat telekung dah ada darah kot! Geli kan tengok?😱

Puncanya? Salah pakai skincare (tak mau mention skincare apa), mungkin sesuai dengan orang lain tapi BUKAN SAYA.

Salah faezatul juga gatai sangat nak try padan muka! Terpengaruh sgt dgn iklan claimed cntik advanced.. 😜

SELEPAS

⬇⬇⬇⬇

Gambar kanan : 2/4/2017

Ikhtiar faezatul dengan Shaklee bermula dengan #vitamine & ESP. Follow guide dr ummi saya, Dr. Ainniah, #alhamdulillah 2 minggu pertama dah nampak perubahan ketara, JERAWAT yang membengkak MAKIN KECUT, PARUT MAKIN PUDAR!

Masa tu, dah betul2 rasa yakin dengan Shaklee neh. Sebulan lepas tu, faezatul slowly add on #vitaminc + #bcomplex + #glacomplex + #nutriwhite cleanser

Perubahan makin ketara tapi lambat progressnya. November 2016, faezatul add on #alfalfacomplex & faezatul akui kagum dengan 'kerja' alfalfa neh. Dia speed up healing process & total detox kulit faezatul #alhamdulillah happy sangat!👏👏

Start dr 'trauma' lampau, faezatul dah x pakai skincare lgsung smpai la ni.

Utk luaran, faezatul cuma sapu #herbalblend sbg plembab & penghilang parut. Best sgt! Sebab tak berminyak, sejuuuuuk ja kulit saya..😁

Yang tinggal la ni si parut merah2 yang dok ketegaq takmau hilang..ada lg dlm 30%..Nampak gaya memang kena ratah ESP sngguh2 lpas neh..😂

Ahad, 2 April 2017

Testimoni Kulit Lembut Dam Flawless Dengan Vitamin E



Vitamin E Complex Shaklee
------------------------

Terkenal sebagai vitamin cantik. Vitamin E bagus untuk mereka yang inginkan kulit lebih cantik, lebih licin, dan awet muda sentiasa.

Bersifat anti-penuaan, ia dapat mengurangkan garisan halus, tanda penuaan pada wajah

Membantu memudarkan/mengurangkan parut dan masalah jerawat

Memperbaiki peredaran darah lalu menjadikan wajah berseri dan tak kusam, secara tak langsung, kulit bersih dari jerawat dan jeragat

Menjadikan anda tampak lebih muda dengan membantutkan penuaan sel yang disebabkan oleh radikal bebas.

Membantu dalam mendapatkan rambut yang cantik, sihat dan lebat.

Mengawal pengeluaran sebum minyak pada wajah ( bagus untuk kulit berminyak)


Yg ni salah satu testimoni VITAMIN E, KULIT LEMBUT, FLAWLESS 

Isnin, 13 Mac 2017

Vitamin E Selalu Dikaitkan Dengan Kecantikan


Vitamin E???!
Oh ya... ramai yang tak tahu bahawa Vitamin E boleh membantu kita merawat kulit wajah yang bermasalah. Sebelum merawat luaran.. haruslah kita merawat dalaman untuk mendapatkan kulit yang cantik dan lembut seakan bayi...

VITAMIN E....
✔Merupakan antioksidan yang kuat. Ia bertindakbalas terhadap bahan kimia yang reaktif yang boleh menyebabkan kerosakan kulit. 

✔Berkemampuan menyerap tenaga dari sinar ultraviolet (UV). Sangat2lah penting dalam melindungi kulit dari radikal bebas yang dihasilkan dari sinar UV.

✔Secara semulajadinya vitamin E ni dah memang ada pada lapisan kulit kita yakni lapisan epidermis (lapisan kulit paling atas) ia mempengaruhi penghasilan sebum (bahan berminyak dari liang roma)..

➡ Kalau untuk produk kosmetik, untuk kulit kering mesti akan disertakan dengan vitamin E. Dengan vitamin E kulit kita akan menjadi lebih lembut, tidak terlalu berminyak dan tidak kering. Vitamin E ni boleh juga disapu terus pada kulit atau dibuat masker.

Dah abes citer pasal bestnya Vitamin E untuk Kulit Yang Cantik... jom kita lihat TESTIMONI nya⤵

Testimoni 1

Testimoni 2

Testimoni 3

Ahad, 12 Mac 2017

Jom Jaga Kulit Wajah Dengan Skincare Basic Nutriwhite

video

Sapa nak cantik??? Jom lihat kawan kita sharekan bagaimana nak jaga kulit wajah dengan Produk Shaklee Skincare Basic Nutriwhite. Wah cantik nya kulit dia kan... Flawless gitu.... putih melepak.... nak dapatkan produk Skincare Basic Nutriwhite boleh le calling calling akak ye 😀



Rabu, 8 Mac 2017

Enfuselle Untuk Kulit Yang Cantik

Mai rapat2 sapa nak beli 1 set pencuci muka utk kulit muka berjerawat dan berminyak!

Harga mampu milik....
1 set ada pencuci muka, toner dan penyegar

Yg pasti tahan lama.... x yah fikir nak bajet duit beli set pencuci muka setiap bulan dah.

Yg best set pencuci muka nikan... bukan je jerawat hilang.... putih2 dan hitam2 kat hidung tu pun hilang sekali tau. Muka growing je.... berseri2 tau 😀😀😀😀

Ahad, 5 Mac 2017

ESP Untuk Kesihatan Kulit


KELEBIHAN ESP UNTUK KESIHATAN KULIT


Antara kesan postitif pada kulit setelah mengamalkan ESP Shaklee :

kulit cantik tanpa make up.
semakin cerah berseri.
jerawat hilang.
jerawat hilang.
lebih anjal.
kulit semakin glowing dan berseri.
kulit tidak berminyak.
kulit tidak kering.
kulit semakin lembap.
liang pori mengecil.
kulit semakin gebu.
jeragat hilang.
kulit tak kusam.
whitehead dan blackhead semakin hilang.
selulit hilang.
tona kulit lebih sekata.
kulit semkain lembut.
stretch mark semakin hilang.
tumit kaki yang pecah merekah hilang.
badan pun cerah dan licin



Isnin, 1 Jun 2015

Promosi Shaklee Jun 2015 - Vitamin Cantik

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْمِ
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ



DIA...... KEMBALI LAGI!! UNTUK MENYERIKAN RAYA ANDA!! UNTUK YG NAK KELIHATAN GLOWING RAYA NANTI... MARI PAKAT2 ORDER!! INSHA ALLAH!! PASTIKAN KULIT ANDA CANTIK BERSERI RAYA NANTI!!





PROMOSI HANYA UNTUK BULAN JUN 2015 SHJ!!



Info Vitamin Cantik>>



V I T A M I N C 500mg (180 kapsul)

-untuk rawat kulit berjerawat, kulit bermasalah, resdung, penyakit SKURVI, bantu kulit jadi lebih sihat & cerah

-mengurangka simptom alergik

-untuk kanak-kanak atau dewasa yang mudah kena selsema/demam, sembelit, kurang selera makan, kanak-kanak ADHD

-menguatkan tulang , gigi & gusi, otot & salur darah supaya sihat

-anti-oksidan semulajadi

-mengekalkan integriti sel

.

V I T A M I N E (120kapsul)

-untuk kulit berjerawat, resdung, ekzema, kulit kusam, -menolong melawan penuaan pra-matang pada kulit

-mengurangkan risiko jantung

-menyokong prestasi otot dan mempercepatkan pemulihan

-anti-oksidan

-untuk bagi luka cepat sembuh

-hilangkan parut & stretch mark

-membantu kesuburan lelaki & wanita

-memekatkan air mani lelaki serta memperbanyakkan pengeluaran sperma

.

UNTUK LEBIH CEPAT BERKESAN!! SEELOKNYA AMBIL B COMPLEX SEKALI

.

.

B C O M P L E X (120 kapsul)

-kawal stress, migrain, kemurungan, letih, lesu -meningkatkan fungsi otak

-bantu pencernaan, tingkatkan stamina, kawal kolestrol

-menggalakkan kesihatan jantung, metabolisme tenaga & replikasi DNA yang sihat

-sangat sesuai juga kepada pelajar, pekerja, ibu hamil, ibu menyusu & ibu berpantang





Ahad, 5 April 2015

GLA Dan Wanita


Perisian Untuk Malam Ini :-
siri 1: Sejarah 
siri 2: Kebaikan
siri 3: mengapa GLA x berkesan
siri 4: mengapa elak GLA
siri 5: lain2

Siri 1 : Sejarah GLA

Sebagai SID jgn ingat GLA tu nama produk smata2.
GLA tu nama sejenis lemak omega 6


Apakah sumber paling biasa GLA?
Bunga borrage
~yg paling biasa..musuh tradisi borage flower ialah EPO
sbbnya dua bunga ni masing2 ada reputasi

Sumber GLA bukan dari bahagian bunga tapi biji ye
Biji bunga EP, biji bunga borage, biji black currant
Even sunflower pun bijinya ada gla
Ini sumber2 yg biasa
Dulu2 native american guna ni,  n kat europe golongan diraja shja yg mnikmati EPO
Boleh google  yer..bunganya kuning untuk EPO.
Bunga borage pula biru purple


Siri 2 : Kebaikan

Apakah suplemen terbaik yg anda bole gengkan dgn GLA shaklee
Alfalfa + GLA
Gla n ESP
Gla n Omega
Gla n zinc

Tahukah anda..GLA paling berkesan jika match dengan OMEGA GUARD
ok sbnrya..apabila anda match suplemen GLA dgn suplemen yg anda sebut tadi mmg fungsinya bbeza2

Sebelum itu kita kena tahu fungsi GLA Shaklee sebelum digabungkan dengan Omega Guard

  1. High blood pressure
  2. Eczema or skin problem scra umum
  3. Breast cancer
  4. ADHD
  5. Arthritis
  6. Cancer
  7. Lose weight
  8. Bone loss
  9. Mastalgia
  10. Menopause
  11. Premenouse
  12. Kesuburan
  13. Hormonal acne
  14. Hormone imbalance related problem PCOS

~Both gender perlukan GLA untuk pelbgai fungsi spt otak
 GLA sbnrnya minyak omega 6 yg penting tp badan manusia tak leh buat

Keterangan Serba Sedikit Fungsi GLA di atas.
1. GLA sendiri ialah keluarga omega 6 Sebab itu sm seperti Omega guard ianya menurunkan tekanan darah tinggi. Alone or with omega guard  ianya menurunkan HBL. Sbb tu org yg ada mood swing sesuai ambil gla

2. Skin problem. apa2 skin problem seperti eczema, alergy cause.Gla bertindak memerangkapa kelembapan dan minyak baik pada pmukaan kulit.
~amalan makan gla, memperbaiki kualiti kulit dan kulit akan nmpk glowing.sapa2 pengamal tegar GLA akan rasa kulit lembap sgt


Testimoni :
 ‪+60 14-512 2295‬: Hehehe. Macamm best je tang glowing tu. Nk try la cenggitu. Hehee

‪+60 13-340 3848‬: kulit saya glowing dgn GLA.ingtkan bminyak dan nampak messy.rupanya lembap dan glowing


3. Breast cancer..GLA x stopkan perkembangan cancer. GLA memperlahankan sel2 kanser drpd menular dgn cepat dan merosakkan perlindungan sel2 abnormal agar sebarang ubat kanser dpt btindak balas dengan lebih baik thdp badan pesakit

9. Malstalgia ni..sakit tetek.sakit breast ni 2 kategori..bercycle n tak bercycle.
 bercycle dikaitkan dengan masalah hormon time uzur.yg ni bole dirawat dgn GLA. 
 yg x bcycle x bole rawat dgn GLA.pndekatan lain perlu dgunakan

10. menopause & premenopause
 wanita mengalami banyak simptom, sila google simptomnya..GLA sangat membantu. knapa? wanita berusia badannya dah kurang elemen GLA ni  sbb tu hormon dah kacau bilau
kena makan suplemen GLA utk penuhi keperluan tubuh. macam wanita muda yg ada tinggi  GLA dlm badan.
lps menopause. .hormon estrogen jatuh mndadak.masa tu kulit kedut dan hilang seri sgt drastik
**gla bukan makan dekat2 nak menopause. kita mula makan dari awal...klu hormon da stabil. kebaikannya akan nmpk pd bahagian lain

12. ni related utk azah.kebaikan gla utk kesuburan.

Usia utk mkn gla:
bayi : boleh pecah dan sapu di bhagian yg bmasalah. cth eczema atau kulit kepala berkerak. sapu bila perlu la
kanak2 : 250 mg
13tahun ke atas : x boleh lebih 3000mg

Mcmna cara mkn gla utk regularkn period & utk kesuburan ya?
GLA shaklee 1 kapsul baru 540mg.  biasanya kita bgtau customer bole mkn 2 bji. tapi bole jer smpi 3 biji

~utk kesuburan gla memperbanyakkan kuantiti mukus vagina, memperbaiki kualiti mukus agar tekstur mukus sesuai utk menjaga sperma dan melicinkan journey mr.sperm
~Utk betulkan period. Makan 2 bj sehari. Tiap2 hari amik. Utk preggy lak. Lepas betulak period cycle. Bru amik gla time period 1day sehingga waktu kesburan
**sbb tu ketidaksuburan sering dikaitkan dengan kekeringan vagina
.pada masa subur bila white eggs sikit atau teksturnya cloudy dan kenyal sperm nak berenang pun susah.cane sperm nak gerak kalau berenang dalam lautan yg pekat dan kenyal
 x jumpa ovum lagi sperma dah mati
lebih baik diteruskan jika btujuan nak hamil azah..jgn stop


Ibu menyusu boleh consume gla x?
Ibu menyusu boleh ambil GLA Shaklee

Siri 3 : Mengapa GLA X berkesan
- tiroid
-infection
-diabetes
-menopause
-aging
-kurang nutrisi ttu spt vit c
*org muda yg mkn gla kesannya lebih cepat dan nmpk.6-8weeks
*org berumur lmbt
*keep in mind gla bukan ubat
##Mknanya klu ambk dgn vit c mmg terbaik la kn
 vit c mmg dah mbntu utk ksihatan kulit, gla akan buat part dia pula

Soalan : bila org tya..antara vit e n gla mana nk pilih?
sbgi wanita yg dlu endometriosis dan masalah kulit kering. sy pilih gla..gla pun ada vit e
kulit muka pling nipis
plg cepat nmpk perubahan kat situ
body dan tangan kita nak lembap?mmg lembap..nak glowing utk epidermis yg tebal bhgian tu rasanya perlu colagen


Siri 4 : Mengapa elak GLA
-jika hamil kerana mungkin membhayakan fetus dan galakkan kelahiran pramatang. klu dah smpi masanya x pe la.sbb western moms amal GLA untuk mempermudahkan labour..sapu kat perineum n makan.
-jika anda makan blood thinning medicine

Siri 5: Lain-lain

Soalan Pertama :
Nk tnye. Kenape kalau preggy xblh amik gla? Kalau termengandung die xtaw n still consume gla. Ape effect?
Kerana GLA ada Vitamin E, tinggi AntiOksidan boleh menyebabkan keguguran

Soalan Kedua :
Now kulit muka bru naik jerawat ha. So have to bukak stock bru esp
Cubala gla pula..sy mkn gla kulit sy sesuai dgn gla
kulit bjerawt bole try gla n garlic
atau gla n alfalfa
atau gla garlic alfalfa

Akhir kata.jgn lupa makan oste jg tau
kulit sja cantik tp tulang mreput pun akan nmpk tua

Kredit To Master Mell (Coach & Lead Raudhah)




Sabtu, 14 Februari 2015

#Testimoni - Koleksi Testimoni Kulit Cantik Cerah

Testimoni (1)
Cantik tak kak ton?? Jangan jeles ye kawan2 bila lihat orang lain #CANTIK. #TestimoniEsp.. perubahan yang POSITIF bila wajah kelihatan cerah hanya KONSISTEN dengan ESP...



Testimoni (2)

Kulit Cantik Cerah dengan Vitamin E & C




Jumaat, 2 Januari 2015

Kurus Dan Buang Toksin Dengan Pantas Bersama Lecithin, Herb_Lax Dan Alfalfa Complex Shaklee




Jom KURUS dengan BAKAR LEMAK & BUANG TOKSIN!
Rasakan kebersanannya dalam sebulan.
Susut inci yang ketara

Mesti tahu!!


L E C I T H I N   (180 kapsul)

-untuk kurangkan berat badan (memecahkan lemak)
-menurunkan paras kolestrol dalam serum
-kencing manis, darah tinggi, jantung (lancaran edaran darah di pembuluh darah)
-lubang payudara tersumbat (susu tidak keluar)
-bantu masalah lupa (terutama lepas bersalin)
-mengekalkan fungsi optimum otak


H E R B L A X   (120 kapsul)

-melegakan sembelit
-meningkatkan kesihatan sistem penghadaman & usus
-membantu menyahtoksinkan badan
-membantu dalam menurunkan berat badan / mengempiskan perut
-menghilangkan jeragat
-mengurangkan bau badan


A L F A L F A   (330/700 kapsul)

Suplemen yang wajib untuk wanita dan lelaki kerana alfalfa merupakan 1001 khasiat.

Ia juga dikenali sebagai RAJA TUMBUHAN kerana terkenal dgn khasiat dan mineralnya yg tidak terdapat dalam buah-buahan mahupun sayuran. Ia kaya dgn PROTEIN, ASID AMINO, KLOROFIL, SERAT, 15 ZAT GALIAN, 10 VITAMIN, 8 ENZIM & FITOKIMIA.

10 biji alfalfa = segelas susu

Kelebihan Alfalfa:
-Dikatakan tumbuhan terbaik yang mengandungi segala zat keperluan harian tubuh manusia.
-Galactagouge - Bagus diambil oleh ibu-ibu yang menyusukan anak kerana ia merangsang penghasilan susu ibu (milk booster).
-Membantu perkumuhan menjadi lebih lawas.
-Membantu membuang angin dalam badan.
-Termasuk dalam kategori fiber yang mengenyangkan.
-Melegakan sakit sendi dan belakang
-Menghilangkan kelesuan dan tekanan.
-Memberi sensasi ‘rasa sejuk’ (alfalfa Shaklee mengandungi minyak Peppermint)
-Memberi kelegaan semasa haid
Merawat arthitis
-Bagus untuk asma, resdung, elergi, gegata dan ekzema
-Mencuci usus bagi membuang toksik
-Mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor disebabkan jangkitan dalam buah pinggang
-Meneutralkan asid dalam badan
-Merawat masalah keputihan pada wanita
-Membesar dan menegangkan payudara
-Bertindak seperti kacip fatimah kepada para isteri
-Memulihkan urat selepas bersalin
-Membantu masalah penghadaman dan pencernaan
-Meningkatkan stamina seorang suami
-Melegakan sembelit (tapi kalau kurang minum air boleh jadi sembelit)





Sabtu, 27 Disember 2014

B-Complex Shaklee Bagus Untuk Redakan Stress & Wanita Hamil

Apakah B-Complex ?





B Complex terdiri dari kumpulan lapan (8) vitamin B iaitu:

  • Thiamin (B-1), 
  • Riboflavin (B-2),
  • Niacin(B-3),
  • Pantothenic acid (B-5), 
  • Pyridoxine (B-6), 
  • Folic Acid (B-9) and 
  • Cobalamin (B-12) 
  • Serta Biotin.


Secara ringkas fungsi Vitamin B Complex

  • Vitamin B1 : mengurangkan kelesuan,keresahan,mempertingkatkan kecerdasan mental,melancarkan peredaran darah,meningkatkan stamina badan,menyihatkan sistem pencernaan dan memperbaiki metabolisme
  • Vitamin B2 : mengurangkan keletihan mata,katarak,jangkitan lidah,membantu mengaktifkan vitamin B6 dan asid folik
  • Vitamin B3 : mengurangkan pengaliran kolestrol di dalam darah,memperbaiki kesihatan kulit,rambut,sistem pencernaan dan mengelakkan depresi
  • Vitamin B5 : mengurangkan stress fizikal dan mental,membantu mengurangkan penuaan pra matang
  • Vitamin B6 : penting dalam proses asid amino,mengawal serotonin di dalam otak (ketidakseimbangan menyebabkan depresi) ,mengurangkan senggugut,menenangkan emosi,mengurangkan kekejangan otot
  • Vitamin B12 : meningkatkan selera makan,memperbaiki tindakbalas saraf,mengelakkan anemia,keletihan,baik untuk kecerdasan otak,kekuatan fizikal,memori,fokus dan keupayaan seksual
  • Biotin : membantu B Complex menjadi lebih efektif,mengurangkan rabun,rambut beruban,ekzema dan keradangn kulit
  • Asid Folik : kesihatan fetus,mengurangkan risiko sakit jantung dan kanser serviks,anemia,stress,ulser mulut


Vitamin B adalah bersifat larut air,oleh sebab itu,sebarang lebihan akan terus disingkirkan melalui sistem pencernaan( sebab itu air kencing akan berwarna kekuningan jika mengambil vit.B) ,jika tidak berwarna kekuningan ,itu bermakna anda kekurangan vitamin B...


Apa kebaikan vitamin B complex sebenarnya?

Banyak keperluan vitamin B complex ini, antaranya ialah untuk mengurangkan tekanan emosi dan kelesuan, Membantu dalam kestabilan saraf dan meningkatkan proses pemikiran, Menukarkan makanan kepada tenaga-menolong memetabolismekan karbohidrat, lemak dan protein, Mencegah barah serviks, penyakit jantung dan kecacatan spina, menggalakkan kesihatan system kardiovaskular yang lebih baik.


Apakah makanan yang mengandungi zat B sebenarnya?

Antara makanan yang mengandungi vitamin B ialah: 

  • gandum, 
  • daging, 
  • susu, 
  • kacang hijau, 
  • ragi, 
  • beras, 
  • telur, 
  • buah-buahan, 
  • hati, 
  • ikan, 
  • ginjal, 
  • kentang manis 
  • dan sebenarnya banyak lagi. Namun kita perlu tahu bahawa vitamin B yang LENGKAP atau nama lainnya ialah B Compleks terdiri daripada lapan (8) vitamin B.


Apa kelebihan vitamin B complex Shaklee?

Selain lengkap dengan lapan kumpulan vitamin B , vitamin B Complex Shaklee dilengkapi dengan Sistem penyerapan Boaktif Berpaten. Lebih tepat lagi asid Folik, iaitu sejenis vitamin B tidak dapat diserap dengan mudah. Namun begitu Shaklee telah menghasilkan suatu selaput asid folik yang unik ntuk menjadikan zat tersebut lebih mudah diperolehi dan digunakan dalam badan.Teknologi berpaten ini adalah ekslusif bagi Shaklee. Secara ringkasnya Vitamin B yang lebih baik mempunyai ciri2 berikut :

# Sistem penyerapan bioaktif berpaten
# Kesemua lapan jenis vitamin B yg diperlukan termasuk Biotin
# Peningkatan penghantaran zat
# Tablet mudah ditelan


Siapa sebenarnya yang perlu B Complex? 

Semua individu perlukan vitamin B terutama mereka yang:


  • Terdedah kepada sinaran matahari
  • Terdedah kepada tekanan kerja dan beban kerja yang banyak
  • Mereka yang mempunyai sakit kencing manis, tekanan darah tinggi, migraine
  • Mereka yang tidak dapat fokus dalam pekerjaan yang dilakukan.
  • Mereka yang hendak menjaga kecantikan tubuh badan
  • Mereka yang nak nampak cantik dan muda
  • Mereka yang mengandung dan menyusukan anaknya
  • Wanita yang mengambil pil perancang


Maka, jika anda mempunyai kekangan dalam memastikan pengambilan vitamin B yang lengkap, cubalah amalkan pengambilan suplemen B Complex. Bila kita tahu fungsi dan kebaikkan B Complex..automatik kita akan berdisiplin utk makan hari2.. B Complex membantu badan lebih bertenaga, lebih sihat, ceria dan mood lebih stabil di samping dapat mengawal tekanan yang kita hadapi.

Kredit to MamaFaiz






Isnin, 1 Disember 2014

#PromosiShaklee - Vitamin C+ 500mg dan Vitamin E (Vitamin Cantik Dan Vitamin Seksual)

Assalamualaikum wbt....

Kecoh sana sini bercakap pasal PROMO ITEM bulan ni!.
Hah lah.... promosi VITAMIN CANTIK! VITAMIN SIHAT! VITAMIN SEKSUAL!
Ruginya kalau diabaikan begitu sahaja... 





Inginkan kulit CANTIK, GLOWING2, SIHAT, dengan Shaklee. InshaAllah berkesan...

Cadangan Set Kecantikan Shaklee

☞Promosi: VITAMIN C+ & E
 ~Beli 6 Free 1
 ~Beli 2 Jimat 5%


☞Khasiat VITAMIN C+
~Merawat masalah jerawat
~Merawat kulit bermasalah
~Merawat resdung
~Mencerahkan kulit
~Kulit menjadi sihat
~Merawat selsema/demam
~Masalah sembelit
~Membangkit selera makan
~Menguatkan tulang & gigi serta IQ


☞Khasiat VITAMIN E
~Merawat kulit berjerawat
~Mengatasi masalah resdung
~Merawat ekzema
~Merawat kulit kusam
~Mempercepatkan sembuh luka
~Membantu meningkatkan kesuburan lelaki & perempuan
~Menghilangkan parut & stretch mark



¤¤ Untuk kesan yg lebih optimum....sebaiknya ambil B COMPLEX sekali...B Complex ni anti stress! Kalau kita stress jerawat lagi suka! so dengan B Complex ia boleh atasi Stress kita!




☞Khasiat B COMPLEX
~Kawal stress
~Kawal migrain
~Atasi kemurungan
~Atasi keletihan & lesu
~Bantu pencernaan
~Meningkatkan stamina
~Kawal kolestrol
#Sesuai utk pelajar/pekerja/ibu mengandung, menyusu, & berpantang..




Sabtu, 25 Oktober 2014

Putih Gebu Mulus Dengan Esp Soy Protein Isolate Powder




Promo ITEM 
ESP - SOY PROTEIN ISOLATE POWDER
BELI 6 PERCUMA 1
BELI 1 PON DAPAT HARGA PROMOSI

PERUBAHAN yang ANDA dapat rasakan setelah mengamalkan ESP:


♡Badan semakin kurus dan slim kerana ESP membuatkan kenyang untuk jangka waktu yang lama.
♡Kulit semakin cerah.
♡Tona kulit semakin sekata.
♡Parut jerawat hilang tak perlu mekap tebal dah, sapu compact powder sahaja.
♡Semakin cun seperti anak dara walaupun anak dah masuk 2.


~ ESP - Soy Protein Isolate Powder
Sangat penting untuk membentuk kolagen pada kulit
Berperanan mempercepatkan proses pemulihan pada kulit dan mencerahkan kulit
Melindungi sel-sel dari kerosakan, mengecilkan pori-pori muka
Bertindak sebagai anti oksida, menggantikan sel-sel kulit yang baru

Sabtu, 18 Oktober 2014

Promosi 1 Hari - Vitamin C 500mg Plus Shaklee (Beli 6 Percuma 1)


Promosi 1 hari sahaja : 18 Oktober 2014 - Beli 6 Percuma 1. Sempena Pembukaan Heaf Quarter Baru Shaklee di Sunway Pinnacle. Rugi sapa yang tak grab. Sebab Vitamin C 500mg Plus ni banyak kelebihan.

Jom baca pasal kebaikan dan kelebihan vitamin C ni!!

Kebaikan Sustained Release Vitamin C Shaklee

☞Berkesan mencerahkan kulit wajah dan badan secara sekata, licin, gebu, berseri
☞Mengekalkan kelembapan kulit, menghilangkan bintik2 hitam, memudarkan jeragat dan lingkaran gelap di bawah mata
☞Diperlukan untuk pertumbuhan dan pembaikan tisu, fungsi kelenjar adrenal, dan juga mendapatkan gusi yang sihat dan gigi.
☞Melindungi sel tubuh daripada kesan-kesan pencemaran
☞Melindungi daripada jangkitan dan selesema, serta meningkatkan imuniti.
☞Membantu untuk mengurangkan tahap kolesterol, tekanan darah tinggi, dan mencegah aterosklerosis.
☞Melindungi daripada pembekuan darah, lebam, menggalakkan penyembuhan luka, dan pengeluaran hormon antistress.
☞Penting untuk penyuburan sel darah putih dan juga bertindak sebagai antihistamin semulajadi yang amat berguna untuk mengurangkan hidung bengkak semasa selesema, dan mengurangkan gejala-gejala lain alergi.
☞Memainkan peranan penting dalam pengeluaran kolagen, yang membantu mencegah penuaan pra-matang.
☞Membunuh bakteria patogenik, yang bertindak sebagai antibiotik yang tidak berbahaya.
☞Melindungi sel-sel otak dan saraf tunjang, yang sering dirosakkan oleh radikal bebas.
☞Membantu tubuh menyerap zat besi yang lebih 
–> berguna dalam rawatan anemia. Ia memainkan peranan penting dalam penghasilan hemoglobin dan sel darah merah.
☞Merawat jangkitan saluran kencing.Diperlukan untuk metabolisme asid folik dan vitamin lain.

Kenapa saya beriya-iya mengesyorkan Sustained Release Vitamin C Shaklee kepada uols?

~vitamin c shaklee ini unik kerana formula sustained release dan formula bioflavonoid.
~Sustained (or, Time) Release ialah satu proses di mana vitamin diformulasi khas agar ia dilepaskan mengikut paten istimewa yang menjamin penyerapan vitamin di antara 3 ke 6 jam. Dengan bahasa ringkasnya, dilepaskan secara perlahan-lahan ke dalam aliran darah badan mengikut masa tertentusebatian tumbuh-tumbuhan semulajadi, dan bertindak sebagai pigmen tumbuhan dan agen antioksida.
~kuasa utama bioflavonoid adalah sifat antioksida yang bertindak sebagai agen anti penuaan, keradangan dan mengekalkan kesihatan badan.
~Vitamin larut air (B-Complex dan Vitamin C) adalah seperti namanya, mudah larut di dalam air (sebab tu dinasihatkan pengambilan air yang mencukupi apabila mengambil suplemen), dan, ianya tidak boleh disimpan di dalam badan.
~Sustained Release supplement boleh menawarkan kesan vitamin yang optimum, meminimumkan kehilangan vitamin dalam proses penguraian (perkumuhan), serta menstabilkan paras darah waktu siang dan malam.




Rabu, 8 Oktober 2014

Promosi Soy Protein Isolate Powder, Beli 6 Percuma 1


Bulan ni bulan promosi Soy Protein Isolate Powder (ESP) .. Beli 6 Percuma 1. Beli 1 pon boleh dapat harga promosi... Bestnya...kebetulan ESP Fza baru je abes.. apa lagi.. Grab lah.. best sangat2.. Sejak amalkan Esp... dah nampak perubahan muka Fza.. Kalau dulu berkilat, berminyak, sekarang glowing-glowing.. cerah lagi.. kawan pon dah ramai bertanya.. memang anda rasakan Esp ni mahal! Tapi bagi Fza tak.. sebab Esp ni banyak khasiatnya.. Boleh cantik LUAR & DALAMAN... kiranya keseluruhan badan kita lah... Anda tak nak memcuba ke? Ruginya tak mencuba... grab le 1.. untuk minuman seisi keluarga...

Disini Fza kongsikan kelebihan Esp... bukan nak puji Esp ni bagus.. tapi memang ya KEBERKESANANNYA.....


Kelebihan ESP:

~ Kulit semakin cantik, gebu, halus dan berseri
~ Parut di muka jadi pudar
~ Tenaga berpanjangan pagi ke malam
~ Kurang letih Memberi rasa kenyang yang agak lama, sesuai bagi ibu yang nak menghilang berat badan
~ Sistem perlindungan badan semakin bagus (menguatkan imun sistem)
~ Mengawal paras kolestrol
~ Menyokong kesihatan jantung dan prostat
~ Penyerapan vitamin lain lebih baik dengan ESP
~ Mengurangkan alergik



Isnin, 6 Oktober 2014

#ShakleeEffect - Saya Dan Shaklee


Assalamualaikum W.B.T

Hari ini blog Fza mengenai SAYA DAN SHAKLEE. Nak tahu macam mana Fza boleh TERjebak dengan dunia SHAKLEE??? Hurmmm... Cerita bermula dari sini...

Dahulu... Fza bukan lah seorang yang berisi, badan ok2 lah dengan ketinggian Fza belum capai tahap OBESITI. Tapi.. Bila kita kerja senang, masa banyak terluang, so masa makan kita sangatlah panjang.. Sejak itu badan Fza naik bagai dipam-pam... Ya Allah segannya, bila berjalan dengan Kembar Fza (Azliza Ija) yang seorang ibu anak dua pada masa itu.. Orang kata Kembar Fza tu anak dara, yang anak dia tu anak Fza.. Isk.... Segan pon ada...tapi bila dah selalu sangat terima teguran.. Terasa hati pon ada. Sampai tak nak keluar dah jalan-jalan dengan Kembar Fza.

Gambar Bersama Kembar Fza (Azliza Ija)

Gambar Fza Masa Anak Dara

Fza pernah juga berDIET dengan tak makan nasi langsung, tak minum air manis, tak makan apa-apa kecuali biskut, oat, dengan air kosong sehingga badan Fza lembik gila, terhuyung hayang mcm mayat hidup. Berat turun sebanyak 13 kilo dari 65 kg ke 52kg. CEPATKAN... Tapi.. Muka Fza Cengkung sangat. Pucat.. Tak berseri..

Gambar Selepas BerDIET - Disember 2011

Pada 01.04.2012 Fza berkahwin dengan suami tercinta Muhammad Irfan Goh Abdullah (Irfan Goh). Dah kahwin berat naik sekilo..sekilo..sekilo.....Sebab temankan suami makan.

Gambar Bersanding Bersama Suami Tercinta - April 2014

Sebulan lebih tahu diri ini mengandung, mengandungkan anak pertama iaitu Adam Mukhriz Goh (Adam Goh), berat badan naik mendadak... Dari mula check up hingga kandungan 9 bulan.. Berat dari 56kg naik sehingga 72 kg.. Besar nya badan Fza... Sebab Fza suka makan, makan dan makan.. Dah set kat otak, bila mengandung kena makan banyak sebab makan untuk dua orang..ehehehe... Tak leh blah kan..

Gambar Masa Mengandungkan Adam Goh

10.01.2013.. Bersalinkan Adam Goh, berat Adam Goh 2.95 kg je... Sedangkan Fza tak banyak beza. Badan tetap berisi. Pantang tak jaga.. Bila habis pantang timbang berat badan 68kg. Huwarghhhhh... Segannya nak masuk kerja. Uniform kerja ketat gila.. Pakai jugale kan. Bila berjalan depan guru-guru lelaki, depa dok pandang semacam, sebab ponggong ni, goyang lebih sangat. Yelah bila berisi semua pinggul-pinggul naik lah. Siap boleh tegur lagi, gemuk nampaknya lepas bersalin.! Sukarnya nak DIET macam dulu-dulu, macam anak dara dulu. SEDIH! STRESS! macam-macam Fza rasa masa tu!

Gambar Lepas Pantang Dan Lagi Gambar Lagi 1 Tak Ingat Adam Umur Berapa

Dari situ.. Selalu jugak lah sembang-sembang kosong dalam whatsapp dengan Kembar Fza, dia cakap.. Cuba PRODUK SHAKLEE, AMBIL LECITHIN & HERB LAX.. Tak mahal mana pon.. Just try je.. Mana tahu serasi. Sebab LECITHIN & HERB LAX NI BOLEH TURUNKAN BERAT BADAN DENGAN CEPAT, SUSUT INCI PON KETARA. SISTEM PEMBUANGAN MENJADI LANCAR...


Cadangan Set Kurus Yang Fza Amalkan Dari Lepas Pantang Hingga Sekarang

Apa lagi, Fza pon try 1 botol Lecithin & 1 botol Herb lax. Dalam masa yang sama try control pengambilan nasi, BUKAN TAK MAKAN NASI LANGSUNG ye.. Tapi CONTROL KUANTITI NASI tu... BANYAKKAN MINUM AIR KOSONG SERTA JANGAN MINUM AIS, SEBAB AIS NI BOLEH BUAT LEMAK KITA JADI TEPU. Wah.... Hari-hari timbang.. Cam tak caya... Dalam 3 hari dah turun 1.5 kg...sikitkan.. Tapi ada orang yang nak turun 1 kg pon payah.. So.. Fza bangga sebab dapat turunkan berat badan fza.. Hari-hari timbang.. Dari 68 kg..turun ke 57kg... BESTnya...baju kerja dah longgar bangat.. Dah mula le “OTE” bagi “FIT” tapi tak lah fit sangat, janji tak nampak sgt baju tu beso.. Kawan-kawan tempat kerja dah mula puji..siap tanya, MAKAN PE HINGGA KURUS NI??

Jeng-jeng Gambar Terkini 2014 (Perut Dah Tak Buncit, Lengan & Pinggul Kecik, 

Fza pon suka bercerita... Fza hanya cite.. MAKAN SHAKLEE, HANYA MAKAN SHAKLEE SAMBIL JAGA PEMAKANAN. Wah bestnya, ramai yang start order dekat Fza walaupon pada masa tu Fza bukan AHLI SHAKLEE. Ramainya customer.. Ya Allah.. Murahnya rezeki Fza...

Nak tahu Fza ambil barang dari mana??? Dari Kembar Fza. Dia ni SURIRUMAH SEPENUH MASA tapi aktif dengan BISNES SHAKLEE. INCOME DIA, DUDUK RUMAH PON DALAM RM1500. Balik kampung asyik cerita je pasal Income yang dia dapat. Pasal bestnya shaklee. Macam-macam pasal Shaklee. Mula boring.. Lama-lama best.. Lastnya TERPENGARUH.. dari mula carikan customer untuk dia hingga Fza menjadi AHLI SHAKLEE. Last dia daftarkan KEAHLIAN Fza.. Tak mahal pon.. HANYA RM80 SEUMUR HIDUP (TERMASUK RM10 PENGHANTARAN MEMBER KIT). Lepas tu.. Tiap-tiap bulan Fza terima bonus.. Best sangat-sangat.. Sambil kerja.. Buat Shaklee.. Tiap-tiap bulan terima gaji kerajaan n BONUS SHAKLEE.. Ni Fza tunjukkan pada anda semua kelebihan yang kita dapat selain dari BONUS atau anda boleh klik link ni untuk tahu pasal KELEBIHAN JOIN AHLI SHAKLEE.

Keistimewaan Bila Kita Join Ahli Shaklee

Ni SUSUR GALUR SHAKLEE Fza. Bimbingan yang mantap dan berkesan.Dari Group Di Facebook.. Dari Group Whatsapp.. Mereka tak lokek dalam memberi ilmu pada kami yang baru nak kenal apa itu Shaklee. Dari dunia SHAKLEE hingga ke dunia BLOGGER. Dibawah pimpinan Master Nadiah Suhaidi dalam group “GERAK GEMPUR BLOG #1”.. Best.. Banyak ilmu yang Fza dapat.

Susur Galur Fza Dalam Group Shaklee

Sekarang ni, Fza dah jatuh cinta dengan Shaklee, dari LECITHIN & HERB LAX, Fza makan OMEGA GUARD.. Omega Guard lagi kuat dari Lecithin, lagi kuat membakar lemak kita dengan laju, tak caya?? Anda boleh mencuba.

Omega Guard Membakar & Memecah Lemak Dengan Pantas, Esp Pula Untuk Kecantikan Dalaman & Luaran

Dengan pengambilan 1 tong ESP - Soy Protein Isolate Powder Shaklee Dari kulit kusam, terus glowing2 dan cerah, . Kawan pon perasan kulit Fza cantik.. Hurmmm.. Tak rugi mencuba. Jika ada duit lebih, Fza akan mencuba 1 per 1 Produk Shaklee, supaya Fza boleh ceritakan pada anda diluar sana dan customer Fza, apa kesan setiap Produk Shaklee yang kita ambil. Yang penting Shaklee Halal, Selamat, Berkesan, Semulajadi.


Terkini Masa Sambutan Hari Raya Aidilfitri Di Sekolah Fza


Untuk order secara online terus dari Shaklee anda boleh klik button "Order Now" dibawah...pembayaran boleh dilakukan menggunakan KAD KREDIT atau KAD DEBIT sahaja. Bagi pembelian menggunakan Direct Transfer melalui bank atau nak COD SHAKLEE di kawasan berdekatan FIZAH SAHIN seperti TELUK INTAN, HUTAN MELINTANG, SIMPANG 4 & BAGAN DATOH boleh hubungi FIZAH SAHIN


*Dapatkan Produk Shaklee dengan harga yang istimewa sekiranya anda mendaftar sebagai Ahli/Pengedar Shaklee. Pelbagai keistimewaan yang bakal anda akan perolehi sebagai Ahli/Pengedar Shaklee. Berminat untuk mendaftar sebagai Ahli/Pengedar Shaklee boleh SMS/WHATSAPP saya dinombor yang tertera atau PM di Facebook Saya.


Yuran Keahlian sebanyak RM80 seumur hidup 
(termasuk RM10 untuk penghantaran Kit Ahli)



⚬Pengedar Sah SHAKLEE:-
☞ SID :1108966
☞ Sms | What App : 0125032978
☞ Facebook : Fizah Sahin
☞ Facebook (Mesej / Inbox) : Mesej / Pesanan / Inbox
☞ Like : Mama Ija Suplemen
☞ Email : hfiz6536@gmail.com
☞ Pos Laju : Seluruh Malaysia

Ahad, 21 September 2014

Soalan-soalan popular mengenai Esp - Soy Protein Isolate Powder


SOALAN-SOALAN POPULAR MENGENAI ESP SHAKLEE

Ada apa yang istimewa dengan ESP Shaklee sehinggakan semua para pelanggan sangat mendambakannya?

Jika anda adalah salah seseorang yang amat mementingkan KECANTIKAN, KESIHATAN dan ingin KEKAL BERTENAGA sepanjang hari, ESP Shaklee adalah jawapan yang anda cari-cari selama ini.

Ini kerana ESP SHAKLEE ADALAH HOT SELLING / BEST SELLER/ POPULAR PRODUCT/ HIGH ON DEMAND dalam banyak-banyak produk Shaklee!

Mengapa? Kenapa? Bagaimana? Semuanya akan terjawab apabila anda membaca artikel ini sepenuhnya. Bacalah dengan teliti dan tekun, rangkuman 10 Soalan Popular mengenai faedah dan kebaikan Energizing Soy Protein  atau ESP Shaklee ini untuk anda.

1. Apa itu Energizing Soy Protein atau  ESP

Ia adalah protein soya yang berkualiti tinggi. Didatangkan dalam bentuk satu canister dan berbentuk serbuk. ESP boleh dibancuh dengan minuman kegemaran anda seperti milo, horlick, susu atau buah yang dikisar bersama. ESP digalakkan dibancuh dengan air sejuk atau suam demi memelihara protein supaya tidak termusnah pada suhu yang tinggi.

2. Mana yang lebih bagus untuk susu ibu antara ESP dengan Alfalfa? 

Protein membantu pembentukan sel dan merupakan kandungan yang penting dalam susu ibu. Alfalfa juga mengandungi protein TETAPI dalam kuantiti yang sedikit berbanding ESP. Sebenarnya, kedua-duanya bagus untuk ibu dan kesannya adalah berbeza kepada setiap individu. Sekiranya anda ada bajet tertentu,  harga Alfalfa lebih murah berbanding ESP. Paling penting, bagi menjamin keberkesanan dan susu bertambah, kekerapan penyusuan haruslah dalam tempoh setiap 3-4 jam dan tujuannya supaya payudara dapat dikosongkan.

3. Berapa lama boleh tahan/digunakan untuk satu canister ESP?

Dengan kadar pengambilan sebanyak 3 sudu sehari, satu canister ESP boleh bertahan sehingga satu bulan setengah.

4. Siapa yang tidak boleh mengambil ESP? Siapa yang boleh mengambil ESP?

Hanya individu yang mempunyai masalah buah pinggang dan kesukaran memproses protein sahaja yang tidak digalakkan.

-> Sesuai untuk semua lapisan:

1. Ibu-ibu yang sibuk: 
ESP membantu memberi tenaga berpanjangan, badan lebih sihat dan kekal cergas.

2. Wanita yang ingin menguruskan badan: 
Hanya bancuhan ESP dengan minuman kegemaran pada setiap pagi, memberikan rasa kenyang yang lebih lama. Tiada lagi sarapan yang berat-berat!

3. Ibu-ibu yang menyusu anak: 
Membantu memperbanyakkan dan mengekalkan permintaan (supply) susu di samping digabungkan dengan pengambilan air yang secukupnya serta proses pengepaman susu yang konsisten.

4. Pesakit kencing manis: 
Mempunyai indeks glisemik yang rendah, melambatkan penyerapan glukosa dalam darah dan mengawal paras glukosa.

5. Wanita yang mementingkan penjagaan kulit muka: 
Membantu menghilangkan parut jerawat di muka, menjadikan kulit muka halus-mulus, gebu dan berseri untuk tatapan si dia yang tersayang. WOW…!!!

DAN lelaki, wanita, tua, muda, ibu mengandung, ibu menyusu, pesakit diabetes, selepas pembedahan, kesuburan, kecantikan, ibu berpantang, yang berdiet, ingin tambah tenaga. Pendek kata, anda, saya, kamu dan dia yang sihat dan ingin kekal sihat. Insha-Allah!

5. Apa rasa ESP sebenarnya? 
ESP Shaklee berperasa mild soya. Sekiranya anda tidak gemar atau tak menyukai rasa soya, ada pelbagai resepi ESP lain yang boleh dicuba.

6. Jika saya ingin order hari ini, bila saya boleh terima?

Insha-Allah, penghantaran mengambil masa 1-4 hari bekerja bergantung kepada kawasan anda.

7. Adakah masih perlu ESP jika saya sudah ambil Alfalfa? 
Boleh. Anda boleh mengambil kedua-duanya sekali jika anda mahu dan berkemampuan. Alfalfa dan protein mengandungi banyak kebaikan dan kelebihan lain yang baik untuk kesihatan anda.

8. Apakah kebaikan dan kelebihan lain ESP ini?

~ Membantu pembentukan sel-sel baru.
~ Terbaik untuk individu yang dalam proses pemulihan selepas pembedahan.
~ Terbaik untuk kesihatan dan kecantikan kulit dan rambut.
~ Membantu pembinaan tubuh kanak-kanak. Justeru, anda boleh kongsi dengan anak yang berusia  1 tahun ke atas & keluarga.
~ Memberi rasa kenyang bagi individu yang dalam proses mengurangkan berat badan.

ESP SEBAGAI SUMBER PROTEIN YANG LEBIH BERKUALITI.


25 PERATUS daripada tubuh badan manusia dibina daripada PROTEIN.

Contohnya seperti kuku, kulit, otot-otot sebenarnya berasal daripada protein. Percaya atau tidak, itulah kenyataannya.

Ringkasannya, struktur dalam tubuh badan manusia dibina daripada susunan berikut:

SEL ——> TISU ——–> ORGAN ———> SISTEM

Struktur badan kita terdiri daripada SEL. Kemudian, sel-sel ini akan membentuk tisu-tisu. Seterusnya, tisu-tisu akan membentuk organ dan akhir sekali, organ-organ ini akan membentuk sistem.  Oleh sebab itu, badan kita SANGAT memerlukan PROTEIN.

Ingin tahu mengapa? Sebabnya PROTEIN adalah makanan utama bagi  sel tubuh manusia. Sel-sel yang sihat akan dapat menghasilkan tubuh badan yang sihat dan cergas.

RAMAI YANG TELAH MERASA KEBAIKAN DAN BETAPA BAGUSNYA ESP SELEPAS MENGAMBIL SECARA KONSISTEN SELAMA 3 HINGGA 4 MINGGU.

Ada yang kata, kulit makin licinlah, kulit makin lembut, parut jerawat makin pudar, rambut dah kurang gugur, susu makin banyak, suami makin sayang dan macam-macam lagi!

9. Bagaimana nak order ESP?

Anda cuma perlu hubungi saya dan saya akan uruskan pesanan anda dengan kadar segera.

Ingin dapatkan ESP Shaklee dengan HARGA AHLI dengan penjimatan sehingga 30 peratus? Daftar sebagai ahli Shaklee sekarang!





Kelebihan Esp- Energy Soy Protein Shaklee



Kelebihan ESP Shaklee yg perlu anda tahu!!

Ini adalah kelebihan ESP Shaklee yang biasa anda dengar...

~ Membantu menghilangkan jeragat dan parut di muka (parut jerawat juga)
~ Membantu melancarkan penyusuan susu ibu
~ Membantu meningkatkan penghasilan susu ibu dengan lebih pekat dan banyak
~ Membantu badan ibu menghasilkan susu yang lebih pekat dan berkrim menjadikan bayi anda cepat kenyang dan kurang meragam
~ Menganjalkan kulit dan menganjalkan kembali payudara yang kendur
~ Cepat kenyang dan membantu dalam pengurusan berat badan (ada customer saya yang pernah hilang 7 kg dalam masa kurang sebulan hanya dengan ESP) Memberi tenaga berpanjangan kepada badan dan meningkatkan kesihatan tubuh secara menyeluruh 
~ Membantu tumbesaran fetus dan memastikan kesihatan ibu mengandung di tahap optimum
~ Membantu mempersiapkan badan ibu untuk penyusuan yang lancar lepas bersalin
~ Untuk yang alami masalah kesuburan, ESP membantu membentuk tisu rahim serta sel ovum dan sel sperma yang sihat.

☆Tapi kalau setakat kelebihan ESP Shaklee yang di atas, ada pula yang kata macam tak berbaloi je dengan harga. Dah tu macam perempuan je boleh minum. Haaa jangan salah sangka. ESP ni baik lelaki mahupun perempuan boleh amalkan. Tua, muda, dah kahwin, belum kahwin semua pun boleh. Jom tengok apa lagi kelebihan ESP Shaklee pada tubuh badan secara menyeluruh.

~ ESP meningkatkan penyerapan protein,mengatasi masalah angin dan ketidakselesaan perut, mengatasi masalah gastrik
~ ESP mengurangkan paras kolesterol dalam darah sebanyak 23%60 kajian menunjukkan protein soya meningkatkan ketumpatan tulang2 kajian menunjukkan pengamalan ESP dan Vitamin E serentak merendahkan sehingga 40% LDL (kolesterol buruk) yang membawa risiko darah tinggi dan sakit jantung4 kajian menunjukkan ESP menghalang LDL (kolesterol buruk) dari teroksida bagi mengelakkan risiko strok dan arteri tersumbat yang membawa kepada sakit jantung
~ ESP menghalang pembentukan batu karangyang biasa dialami oleh lelaki
~ ESP mengelakkan kerosakan buah pinggang. Protein haiwan boleh rosakkan buah pinggang tapi protein dari soya akan melindungi buah pinggang
~ ESP mengandungi kandungan protein lengkap dan isoflavene mencukupi di mana isoflavene adalah bahan semulajadi yang diperlukan badan untuk melawan kanser
~ Protein dan isoflavene dalam ESP bertindak serentak untuk menghalang sel tidak normal untuk terus membiak menjadi sel kanser
~ Protein soya menghalang sel kanser dari merosakkan arteri dan menyerap nutrisi dari badan
~ Protein soya meningkatkan aktiviti sel darah putih yang merupakan sistem pertahanan badan kita dalam melawan serangan, penyakit dan jangkitan bacteria/virusLysine dalam ESP jika diamalkan dengan Vitamin C mengurangkan risiko kanser usussebanyak 90%ESP jika diamalkan dengan flavanoids mengurangkan risiko kanser payudara sebanyak 10x ganda
~ ESP jika diamalkan bersama Shaklee Carotomax dan Ostematrix mengurangkan pembiakan sel kanser sebanyak 10x ganda
~ Protein ESP menggalakkan proses pemulihan sel rosak kepada sel sihat untuk fungsi badan yang sempurna
~ ESP terbukti secara klinikal dapat mengekalkan tenaga berjam lamanya
~ ESP membina sel otot, kulit dan hormone yang seimbang, menyokong sistem imunisasi badan, dan menyokong kesihatan jantung dan prostat(lelaki)
~ ESP mengawal ‘mood swing’ pada wanita ketika PMS dan wanita menopause


 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...