Pages

Memaparkan catatan dengan label Kurus. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label Kurus. Papar semua catatan

Ahad, 9 April 2017

Cadangan Set Kurus Mengikut Bajet Anda


Jom mama sharekan secara ringkas Set Kurus mengikut bajet anda. Sekiranya anda mempunyai bajet yang sedikit anda boleh memilih LECITHIN + HERBALAX. Fungsi 2 suplemen ni adalah membantu MEMBAKAR SERTA MEMBUANG LEMAK yang ada. Sekiranya bajet anda berlebihan boleh lah membeli seperti yang mama sarankan๐Ÿ˜Š.


Ini adalah Suplemen Set Kurus yang kami sarankan

⤵⤵⤵⤵⤵

Cadangan Set Kurus
- omega guard
- herba lax
- lecithin
- cinch tea
- herbal blend

✔Boleh sesuaikan dengan bajet anda... nak tau set bajet jimat boleh pm ye ☺


Selain itu anda haruslah tahu apa fungsi setiap Suplemen ini. BAKAR+BUANG+DETOX+BINA sangat penting utk turun kan berat badan... jom ketahui apa itu BAKAR+BUANG+DETOX+BINA....

BAKAR DAN BUANG

Lecithin/Omega Guard + Herblax /Alfalfa
**Lecithin atau Omega memecahkan lemak yang berlebihan di dalam badan.

**Herblax atau Alfalfa pula berfungsi sebagai medium pengangkutan untuk membawa keluar daripada badan.
Oleh itu, konsep Bakar dan Buang Shaklee ini secara umum memang berkesan untuk menurunkan berat badan.

DETOX

Kenapa Detox itu penting?
-----------------------
Detox adalah untuk menyingkirkan toksin berlebihan yang terkumpul dalam badan. Tanpa mengeluarkan toksin yang terlampau banyak di dalam badan, badan sukar menyerap nutrient dari makanan seharian dan supplemen.

BINA

Kenapa Protein penting?
-------------------------
Protein penting untuk pelihara otot dalam badan.
Perasan atau tidak, ada orang yang berat badannya turun tetapi badan dia masih flabby (menggeleber)? Berat yang turun tu bukan kerana kurang lemak tapi dia kehilangan otot. Otot penting untuk tingkatkan metabolisme badan bagi pembakaran  lemak.


http://Www.wasap.my/60125032978

Sabtu, 8 April 2017

Set Turunkan Berat Badan



Cadangan Set turun kan berat badan dengan cepat


⤵⤵⤵⤵⤵


✔Bantu tingkatkan metabolisme
✔Hilangkan mengantuk
✔Berikan tenaga
✔Kenyang berpanjangan
✔Keluarkan peluh dengan cept
✔Bakar lemak
✔Lancarkan proses pembuangan

➡Serius.... set ni memang BAGUS DAN BERKESAN. RAMAI DAH AKUI 

Bila ada yg sesuai kenapa masih pilih yg lain.... yakini shaklee utk kesihatan tubuh badan !


Sabtu, 1 April 2017

Cinch Shake Mix Bantu Untuk Kurus๐Ÿ˜€


Cinch Shake Mix

⤵⤵⤵⤵⤵


1. cinch shaklee buat MEMANG KHAS utk diet..

2. cinch ada leucine.bagus untuk metabolisma dan otot.

Walau apa pon yg uoll makan,WAJIB BURN dan add on dgn supplement..
Sungguhpon diet 80% adalah drp pemakanan,tapi cuba kalian buat senaman...LEBIH CEPATT PENURUNAN..๐Ÿ˜Š


Kenapa kita pilih cinch utk kurus
     
  ⬇⬇⬇⬇⬇


✔Dan nampak perubahan pada otot badan..berat turun,tapi secara sihat and fit

✔Pehhh rugi korang yg nak kurus tak try cinch...sedapp amat

✔Meal replacement plak tu...hehehe,siapa yg bekerja keluar pagi tu x amatlah sesuai
Apa lagi??? Jom le ambil CINCH SHAKE MIX๐Ÿ˜€


Isnin, 13 Mac 2017

Set Kurus Meletop


Lai lai.... stock dah mari... amboi... macam pisang panas kan... terasa bahangnya..
Kalau tak de bajet, saya sarankan anda ambil yang bajet. Nak dapatkan harga terlajak murah boleh le wasap saya je.

Apa yg best set kurus ni??? Ia boleh membakar kalori anda...  lepas tu membantu detox anda... membentuk metabolisme.... kata nak kurus kan! 

Tapi anda perlu le konsisten.. jangan hangat hangat tahi ayam. Hari ni makan.. sok dah tak makan... oh ye!! Jangan lupa bertemankan air suam sepanjang masa ye.....

Jumaat, 19 Jun 2015

Tips Untuk Kurus Di Bulan Ramadhan

ุจِุณْู…ِ ุงู„ู„ّู‡ِ ุงู„ุฑَّุญْู…َู†ِ ุงู„ุฑَّุญِูŠْู…ِ
ุงู„ุณَّู„ุงَู…ُ ุนَู„َูŠْูƒُู…ْ ูˆَุฑَุญْู…َุฉُ ุงู„ู„ู‡ِ ูˆَุจَุฑَูƒَุงุชُู‡ُ

#Puasa_kedua

syukur Alhamdulillah... fza nk sharekan.... bagaimana untuk anda kuris di bulan Ramadhan. Tip-tips ni sangatlah penting....


1. Makan Mengikut Waktu
Untuk pengetahuan korang , pengambilan makanan semasa kita berpuasa tetap sama seperti waktu kita tidak berpuasa . Anda digalakkan mengagihkan pengambilan makanan dengan mengambil 2 sajian utama dan makanan ringan antasa waktu makan.Apa yang bezanya di sini ialah waktu pengambilannya. Contohnya kan , sepanjang bulan Ramadhan anda patut berbuka puasa dengan mengambil sajian ringan. Ini diikuti dengan makanan tengahari  , pada waktu malam dan mengambil snek sebelum tidur. Apabilah anda bangun sahur  , anda boleh ditafsirkan sebagai mengambil makan malam :)


2. Elakkan makanan bergula
Jangan ambil makanan bergula yang tinggi kerana pada ketika ini tahap aktiviti fizikal menurun. Ini boleh menyebabkan kenaikan berat badan dan tahap glukosa darah . 

3. Berhenti makan sebelum tidur
Waktu makan yang pendek sering menyebabkan kita berasa kesuntukan masa untuk mengisi perut. Cubalah sedaya upaya anda untuk makan empatjam sebelun tidur. Sekiranya gagal berbuat demikian , pastikan anda hanya menikmati snek @ makanan yang agak ringan sebelum tidur :)

4. Kuantiti Makanan yang kecil
Amalkannya sewaktu berbuka dan terus mengerjakan sembahyang Maghrib. Selesai sembahyang Maghrib , barulah makan malam :)

5. Amalan bangun sahur
Bangun sahur mengelakkan kita berasa terlalu lapar pada waktu siang hari. Rasa lapar yang keterlaluan boleh mendorong kita makan malam dengan kuantiti yang banyak ketika berbuka.

6. Awasi cabaran musim raya
Amalan sepanjang bulan Ramadhan pasti akan menjadi sia-sia jika kita bersikap gelojoh pada Hari Raya. Andainya tidak mampu mengelakkan "godaan " rendang , ketupat & lain-lain makanan yang berkalori tinggi , makanlah tetapi hadkan pengambilannya :) hee~


Kredit to :lyssasecret



Khamis, 18 Jun 2015

Cantik Dan Kurus Di Hari Raya

ุจِุณْู…ِ ุงู„ู„ّู‡ِ ุงู„ุฑَّุญْู…َู†ِ ุงู„ุฑَّุญِูŠْู…ِ
ุงู„ุณَّู„ุงَู…ُ ุนَู„َูŠْูƒُู…ْ ูˆَุฑَุญْู…َุฉُ ุงู„ู„ู‡ِ ูˆَุจَุฑَูƒَุงุชُู‡ُ


Mari Fza share kan Produk yg membantu anda untuk KURUS & CANTIK #RAYA nanti!! beli sekarang untuk rasakan kesannya dibulan SYAWAL nanti!! Jangan lambat tahu! nanti rugi...sebab takut tak sempat nak rawar mana yg patut!!



jika anda alami masalah dibawa.. tak salah untuk anda mencuba!!

.

☆kulit kusam

☆tona kulit tak sekata

☆jerawat

☆jeragat

☆masalah berat berlebihan

☆selulit



Jom ketahui kelebihan setiap suplemen

.

V I T A M I N C 500mg (180 kapsul)

*untuk rawat kulit berjerawat, kulit bermasalah, resdung, penyakit SKURVI, bantu kulit jadi lebih sihat & cerah

*mengurangkan simptom alergik

*untuk kanak-kanak atau dewasa yang mudah kena selsema/demam, sembelit, kurang selera makan, kanak-kanak ADHD

*menguatkan tulang , gigi & gusi, otot & salur darah supaya sihat

*anti-oksidan semulajadi

*mengekalkan integriti sel

.

V I T A M I N    E (120 kapsul)

*untuk kulit berjerawat, resdung, ekzema, kulit kusam,

*menolong melawan penuaan pra-matang pada kulit

*mengurangkan risiko jantung

*menyokong prestasi otot dan mempercepatkan pemulihan

*anti-oksidan

*untuk bagi luka cepat sembuh

*hilangkan parut & stretch mark

*membantu kesuburan lelaki & wanita

*memekatkan air mani lelaki serta memperbanyakkan pengeluaran sperma

Nota : Vitamin E tidak digalakkan diambil bersama Alfalfa

.

B C O M P L E X (120 kapsul)

*kawal stress, migrain, kemurungan, letih, lesu

*meningkatkan fungsi otak

*bantu pencernaan, tingkatkan stamina, kawal kolestrol

*menggalakkan kesihatan jantung, metabolisme tenaga & replikasi DNA yang sihat

*sangat sesuai juga kepada pelajar, pekerja, ibu hamil, ibu menyusu & ibu berpantang

.

E S P (850g)

*untuk tenaga (menahan lapar)

*mencegah penyakit jantung, kulit bermasalah

* Membantu menjadikan kulit lebih berseri dan menganjalkan kulit/awet muda kerana protein penting untuk kulit

*Meransang regenerasi kulit dan otot, mengurangkan kedutan

*Membantu menghilangkan parut jerawat di muka, menjadikan kulit muka halus-mulus, gebu & ton warna kulit yang sekata

*menyuburkan kesihatan kulit, rambut, kuku & otot

*untuk penyakit kencing manis, anemia, berat badan yang berlebihan, kolestrol

*bagus untuk ibu hamil, menyusu, berpantang

*bagus untuk mereka yang sedang pulih dari penyakit



Sabtu, 18 April 2015

Fungsi Dan Keistimewaan Cinch Shake Mix Shaklee

ุจِุณْู…ِ ุงู„ู„ّู‡ِ ุงู„ุฑَّุญْู…َู†ِ ุงู„ุฑَّุญِูŠْู…ِ
ุงู„ุณَّู„ุงَู…ُ ุนَู„َูŠْูƒُู…ْ ูˆَุฑَุญْู…َุฉُ ุงู„ู„ู‡ِ ูˆَุจَุฑَูƒَุงุชُู‡ُ


Bismillah.....Alhamdulillah.....Dengan izin Allah... malam ni... Fza diberi kuasa untuk Conduct Kelas Online di Whatsapp Coach & Lead... Sangat teruja...gementar...moga Allah permudahkan segala urusan malam nanti... 


Apa Itu Cinch Shake Mix atau Cinch™ Shake?

Cinch™ Shake
merupakan minuman yang sungguh LAZAT DAN BERZAT untuk membantu anda MEMELIHARA OTOT yang penting dan menjadikan anda sentiasa berasa KENYANG dan berpuas hati di samping MENGURANGKAN BERAT BADAN.

Rumusan proprietary kami diperkaya dengan Leucine™ iaitu ASID AMINO YANG MEMBERI SIGNAL KEPADA BADAN UNTUK MEMELIHARA OTOT SEMASA PENGURANGAN BERAT BADAN. Dalam kata lain, leusina dalam Cinch™ Shake MEMBANTU ANDA MENGHILANGKAN LEMAK TETAPI TETAP MEMELIHARA OTOT ANDA.



 Apa maksud Leucine?

Leucine adalah salah satu sumber protein, yang bagus untuk memelihara otot. Cara bekerja leucine ini ialah, ia akan mengekalkan kekuatan otot kita, selepas kita berlapar, diet, ataupun lepas kita bersenam dan buat kerja berat. Mengikut kajian yang dibuat, para atlet biasanya akan mengalami lemah otot dan ini menyebabkan jisim otot berkurang. Dengan adanya leucine ini, jisim otot cuba dikekalkan dan ini membantu otot meningkatkan metabolisme, dan seterusnya membakar lemak yang ada. Jadi, pentingnya Cinch Shake ini ialah kandungan leucine protein yang bagus untuk orang yang berdiet.


Setiap kali anda menikmati Cinch™ Shake, anda akan memperolehi 24 GRAM PROTEIN dan ini adalah penting. Mengapa?
-->> Ini kerana protein digunakan untuk membina otot yang boleh meningkatkan metabolisma anda dan membakar kalori.


Nota Penting :

Makanan yang kaya dengan protein juga dapat menahan kelaparan, ini boleh membantu mengurangkan pengambilan makanan ringan di antara waktu makan. Dan tidak ketinggalan juga terhadap kandungan leusina dan zat-zat yang diperlukan oleh badan anda. Bagi anda yang sedang dalam proses mengawal berat badan,pastikan protein terkandung dalam setiap makanan anda. Protein sangat perlu untuk membantu meningkatkan metabolisme tubuh, meningkatkan perkembangan otot, menjaga nafsu makan dan menjaga otot bebas lemak. Cth makanan yg kaya protein kacang soya, ikan, telur, hasil tenusu(susu,keju,yogurt), kekacang, avokado, ayam, tauhu.


Apa Keistimewaan Cinch™ Shake Mix Shaklee? 
  • Indeks Glisemik - 22 - sesuai untuk pengidap kencing manis
  • Dengan Cinch Pro, campuran ekslusif protein dipertingkatkan dengan leucine - asid amino
  • Powered by leucine untuk memelihara otot semasa PROSES PEMBAKARAN LEMAK dalam menurunkan berat badan
  • 24 gram protein setiap hidangan untuk membantu anda berasa puas dan kenyang.
  • Tinggi kandungan serat - 6gm serat setiap hidangan
  • Glysemic yang rendah untuk mengekalkan tahap gula darah yang normal dan mengekalkan tenaga
  • Memberikan 35% atau lebih nilai harian kepada 21 vitamin dan mineral penting
  • Penggunaan soya bebas GMO
  • Tiada perasa tiruan, warna atau pemanis


Fungsi Cinch™ Shake Shaklee

[✔] Menyimpan otot sedia ada dan memelihara otot dari rosak

[✔] Membakar lemak yang tidak diingini

[✔] Mengurangkan inci yang tidak diingini

[✔] Makanan segera untuk mereka yang aktif

[✔] Tinggi kandungan serat dan memberi rasa puas dan kenyang

[✔] Mengandungi nutrisi lengkap untuk memelihara keseluruhan kesihatan

[✔] Diperkaya dengan leucin untuk memelihara otot

[✔] Merupakan meal replacement yang sihat dan mengenyangkan


Siapa yang perlu minum Cinch™ Shake?
  • Lelaki dan perempuan yang berumur 12 tahun ke atas yang mempunyai masalah menurunkan berat badan
  • Mereka yang inginkan indeks BMI yang ideal
  • Cinch™ Shake juga boleh diambil oleh pesakit diabetes kerana indek glisemiknya adalah rendah bagi mengekalkan paras gula dalam darah


Siapa yang tak perlu minum Cinch Shake?
  • Ibu mengandung dan menyusukan bayi adalah tidak digalakkan mengambilnya Cinch™ Shake ini kerana kehamilan dan penyusuan memerlukan nutrien yang lebih terutama kalori.
  • Kanak-kanak bawah umur 12 tahun tidak boleh mengambil minuman ini.


Cara amalkan Cinch™ Shake

**Bagi anda yang ingin mendapatkan berat badan yang ideal, bancuh 2 sudu dengan segelas air suam.

Atau

**Boleh juga dibancuh dengan susu seperti Fza amalkan....


Macam Fza...

Fza lebih suka minum Cinch™ Shake pada waktu petang, (1 kali 1 hari) balik kerja terus SHAKE 1 SUDU Cinch™ Shake PLUS SUSU EVERYDAY, secara automatik, Fza tak makan malam... Nak makan pon rasa mcm kena paksa jer. Tak lalu pon nak makan sebab terasa kenyang... Tu cara Fza amalkan Cinch™ Shake untuk elak makan malam. Boleh tahan had 930 pagi.... Lepas tu dah gigil... Lama kan kesan Cinch™ Shake ni. Kenapa ya, Fza tak amalkan untuk Sarapan Pagi??? Sebab, 9.30 pagi mesti bersarapan pagi dengan rakan sekerja di Kantin, dah rutin harian, eratkan Siratulrahim di Kantin serta untuk kekal kenyang lebih lama. So, tengah hari confirm tak makan.... Kalau lapar... Makan biskut... Minum air.... Balik kerja confirm cari Cinch™ Shake. Rasa macam ketagih pula.... KAN Cinch™ Shake NI SEDAP & LAZAT!!! Rugi tahu kalau korang tak try....

Nota Penting :-

Di ambil untuk menggantikan makanan sama ada pagi, tengahari, ataupun malam

Pastikan anda minum Cinch™ Shake ini sebelum mengambil makanan berat kerana apabila perut kenyang dengan Cinch™ Shake secara automatik anda akan mengurangkan makanan berat. Sekaligus membantu dalam proses penurunan berat badan. Untuk mendapatkan hasil yang memuaskan, amalkan LECITHIN & HERBLAX setiap hari yang membantu mencairkan lemak dalam badan.




Rabu, 15 April 2015

Tentang Lecithin Dan Kebaikan Lecithin By Master Dila

ุจِุณْู…ِ ุงู„ู„ّู‡ِ ุงู„ุฑَّุญْู…َู†ِ ุงู„ุฑَّุญِูŠْู…ِ
ุงู„ุณَّู„ุงَู…ُ ุนَู„َูŠْูƒُู…ْ ูˆَุฑَุญْู…َุฉُ ุงู„ู„ู‡ِ ูˆَุจَุฑَูƒَุงุชُู‡ُ

Kelas Online
Kebaikan Lecithin
by Master Dila
14 April 2015
9.00 malam Hingga 10.00 malam


Di sini Fza nak sharekan apa yang Master Dila Sharekan dalam Kelas Online malam hari tu. Tajuk Kelas Online "Kebaikan Lecithin"

APA ITU LECITHIN??

LECITHIN merupakan paling hot Stuff Produk Kurus. Ramai ambil untuk mengawal berat badan. Lecithin berasaskan SOYA, SOYA merupakan sumber Lecithin paling kaya, Paling best dan bebast KOLESTROL. Perlu diingatkan sistem badan kita tidak boleh mengambil Lecithin sendiri. Justeru itu kita disarankan untuk mengambil Lecithin berasaskan SOYA ini untuk melancarkan pengurusan berat dan sistem badan kita.

Setiap 1 capsul mengandungi 530mg Lecithin



Tahu tak ape itu  TRIGLPYCERIDES??
Triglpycerides tu ialah lemak yang tepu dalam darah kita.. selalu nya pada yang nak menopause ni lemak dia tepu ckit..

Siapa yang sesuai ambil LECITHIN?
Ini yang sesuai ambil Lecithin

Kebaikan LECITHIN

1. Lecithin membantu mencegah penyakit yang berkaitan dengan lebihan lemak dalam badan seperti DARAH TINGGI, STROK DAN SAKIT JANTUNG SERTA LAIN-LAIN.

2. Lecithin memecahkan lemak. Jika diambil sambil kita bersenam ia lagi mempercepatkan pembakaran lemak berlaku.


3. Lecithin juga main peranan menyerap zat2 penting dan saluran darah kedalam sel badan kita.


4. Lecithin membantu melindungi sel darah merah kita dari serangan virus dan bakteria.


5. Lecithin sangat baik untuk meningkatkan daya ingatan sebab lecithin dapat membantu mengelakkan kita daripada penykit seperti ALZHEIMER DISEASE (Lecithin adalah makanan otak dan saraf.


6. Lecithin dapat membantu masalah insomnia,iaitu sumber kepada hormon NEUROTRANSMITTER yang membantu proses tidur


7. Lecithin adalah asid lemak yang penting bagi paru2. Bagi mencairkan mukus dan melegakan IRRITATION.


8. Lecithin membantu mencegah Eczema, kerana ia adalah zat2 kecantikkan (untuk kulit + rambut)


9. Lecithin bertindak sebagai  pelincir kepada sendi2 badan lain.


10. Lecithin diperlukan dalam penghasilan hormon EPINEPHRINE yang diperlukan bagi mencegah simptom menopause dan PMS.



Testimoni
Yg bestnye kan. Lecithin dpt tmbh susu jgk. Customer sy ade bg feedback ritu


Nota Penting


Untuk mendapat KESAN yang terbaik dalam pengambilan LECITHIN, kita harus lah mengambil air paling tidak 3 liter untuk 1 hari. Insha Allah, pasti berjaya turun berat badan yang banyak.


Cara Pemakanan Lecithin
Ikut pada keserasian, boleh ambil selepas atau sebelum makan dengan syarat 6 BIJI DALAM 1 HARI
~ Sekiranya ambil sebelum makan, anda akan rasa tekak loya-loya, tak lalu makan (selera makan kurang). Dengan ini, lagi cepatlah berat anda turun
~ Sekiranya ambil selepas makan, ia membantu anda untuk PECAH+BUANG LEMAK YANG KITA MAKAN.... 
So, terpulang lah pada anda!!!


Tahukah anda, Apakah kesan pengambilan LECITHIN??


Kesan pengambilan Lecithin
Ya Allah, bestnya LECITHIN kan, rugilah kalau sapa2 yang tak amalkan...atau abaikan....kejam tak ayat ni??? ehehehe..... 

Sumber kandungan makanan yang tinggi dalam lecithin ialah 
1.Telur 
2. Soya 

Lecithin shaklee
Dibuat soya semulajadi 100%


 Fungsi Lecithin

  • Menyerap vitamin larut lemak
  • Memecahkan lemak & kolestrol
  • Perlangsingan
  • Cantikkan otot dan kulit
  • Menghalang high BP
  • Membantu penyerapan nutrien kedalam sel
  • Menghalang pembentukkan sirosis Hati (Mendapan Lemak)
  • Menghilangkan pembentukkan batu karang
  • Mempertingkatkan daya ingatan dan meringankan stress
  • Memperbaiki daya ingatan dan menghalangkan ALZHEIMER.
  • Menghalang tekanan darah tinggi.
  • Beri mudah tidur
  • Pecahkan ketul2 susu ibu dari bengkak.
  • Mereka yang mengalami inflamasi seperti pesakit gout melancarkan perjalanan darah.


Kandungan yang ada didalam lecithin ialah

Asid linoleik - AMAT DIPERLUKAN OLEH BADAN. TAPI BADAN KITA TIDAK BOLEH MENGHASILKANNYA. JADI IA PERLU DIAMBIL MELALUI DIET HARIAN.

Kolin - Satu komponen NEUROTRANSMITTER. (proses tidur)

Asetikolina - BEKALAN BIOKIMIA UNTUK MENGHANTAR MESEJ DIDALAN OTAK DAN SISTEM SARAT

Inositol - SEBAGAI KOMPONEN UTAMA MEMBRAN /SELEPAS SEL DALAM TISU DISELURUH BADAN.

Nota : Lecithin sangat elok pada org tua yang sakit pelupa tau..

Antara TESTIMONI yang dishare



Ni berjaya KURUS dalam 1 bulan sahaja
 



Jom Kita Lihat TESTIMONI Master Dila sendiri SEBELUM DAN SELEPAS Amalkan SET KURUS SHAKLEE hingga BERJAYA TURUN 30KG dalam masa 4 BULAN sahaja.

Master Dila Semasa Remaja. Lihat Fizikal & Rupanya.... ni dulu ye.....

 Master Dila Semasa Lepas Bersalin Anak Kedua

Ni Gambar Master Dila Yang SEKARANG, SELIM , KURUS, LANGSING & CANTIK.


Cara Diet Master Dila Selain Amalkan Suplemen Set Kurus Shaklee
*Puasa
*Jaga Pemakanan
*Buat air DETOX



Air Detox

Menu Makanan Harian Master Dila
Pg 1bj telur rebus..
Lunch ratah sayur sup je
Dinner pukul 4 atau 5pm
2bj rebus tauhu cicah kicap

Jika lapar Master Dila ambil air masak je .. sebab tu bukan kita lapar tp bdn kita perlu air.. ramai org silap mereka ingat meke lapar tapi sebenarnya dahaga..

Masa mlm mkn buah.. jambu cicah asam..
Jika kelapangan mkn buah jugak dlm pukul 2ptg mcm tu kdg xmkn hehe

Jika rasa nak tumpang boleh minum Cinch Shake Mix Atau Esp, boleh juga minum milo untuk tambah gula dalam darah.


Nota Penting Amalkan Shaklee Sambil Berdiet

  • Membantu bg tenaga..
  • Kulit kusam
  • Muke pucat
  • Rambut gugur reput

Bagaimana cara Master Dila Guide Customer??
  • Bagi semangat pada mereka
  • Rajin puase..
  • Minum air masak banyak
  • Makan buah
  • Sayur
  • Kawal jenis makanan
Cara Pengambilan Makanan 

Untuk Kurus Langsing, Pemakanan Yang Harus Dielakkan :-
  • Mee goreng
  • Goreng2
  • Kueh2 berhoreng
  • Mknan ringan terutama keropok kentang
  • Kek
  • Gula
  • Air soda (gas)

Sekian, Wasalam.

Kredit To Master Dila



Sabtu, 14 Februari 2015

Diet Dengan Cinch Shake Mix


Perut boroi?? Buncit?? Fza syorkan anda MINUM CINCH SHAKE MIX KETIKA ANDA LAPAR. KENAPA????? INI KERANA.. SELEPAS ANDA MINUM CINCH SHAKE MIX ANDA AKAN RASA KENYANG.. SO PADA YG SEDANG BERDIET.. LAGI DISARANKAN MINUM NI, SELAIN DARI BERI ANDA KENYANG, IA JUGA DAPAT KEMBALIKAN BENTUK BADAN YG LANGSING...
.
Customer Fza berjaya turunkan berat badan 9 kg dengan konsisten pada Cinch.
.
Info Cinch Shake Mix yg perlu anda tahu
C I N C H   S H A K E   M I X (765g)
*dijana oleh leucine
*membakar lemak
*cepat mengurangkan lemak badan
*protein untuk menahan lapar
*untuk menurunkan berat badan
*mengekalkan otot untuk metabolisme
*minuman pengurusan berat badan yang berkesan
.



#Testimoni - Koleksi Testimoni Kurus Dengan Slimming Set Shaklee

Testimoni (1)

ARRRGGHHHHH!!! 4 KG TURUN SEBULAN!! Wah BESTnya... pelik kan.. orang lain boleh.. tp bila kita tak menjadi!! .
Yg penting, semangat nak kurus tu kena kuat! KONSISTEN & YAKIN terhadap 1 produk!!
Air Suam kena le minum banyak! IN SHA ALLAH! DENGAN IZIN DARINYA!


Testimoni (2)


Berjaya turunkan berat badan 7kg dlm masa 3 bulan dengan LECITHIN+HERBLAX.



Testimoni (3)



Susut Inci Ketara Dengan ESP+OmegaGuard+Lecithin+AlfalfaComplex


Testimoni (4)


Respon dari Customer Shaklee selepas makan SLIMMING SET, dulu 2/3 hari baru membuang...sekarang...1 hari berkali2 membuang... kesan positif tu... biarkan lemak tu terus disingkirkan dr perut.. baru le perut kempis... .




Kenapa Kita Perlukan Detox?



Nak KURUS? Nak LANGSING??
Ni adalah salah satu agen utk KURUS!! Ia sangat penting membantu anda untuk BUANG LEMAK!!
.
Tahukah anda?? Tanpa detox dalam SLIMMING SET SHAKLEE... ia lambat membantu anda untuk KURUS!!
.
Jom ketahui kenapa DETOX ni tersangatle penting dalam membantu anda untuk KURUS!!
.
.
Mengapa AGEN DETOX / MENCUCI Usus Penting??
๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡
☘Detox adalah proses membersihkan usus di mana segala toksin, lemak dan lendir yang melekat di dinding usus dikeluarkan melalui pembuangan air besar.
.
☘Selepas dinding usus kita bersih, barulah badan kitla dapat menyerap nutrien pada tahap optimum.
.
☘Kerana itulah detox sangat penting sebelum mengambil apa-apa vitamin atau supplement supaya tahap penyerapan nutrien pada kadar paling optimum.
.
Anda nak kurus tak? Nak cuba 1? 1 boleh tahan hingga 2 bulan penggunaan..




Kurus Dan Buang Toksin Dengan Pantas


BAJET.. BAJET.. BAJET.. ALAHAI BAJET!!! YG SEDANG KIRA BAJET! STILL LEH KURUS JUGA... .
.
KURUS & BUANG TOKSIN.
Dalam seminggu anda akan lihat hasilnya.
Ramai dah mencuba & berkesan. Alhamdulillah... dengan set KURUS & BUANG TOKSIN anda akan terasa >>
.
☑ BERAT BADAN TURUN.
☑ SUSUT INCI KETARA.
☑ PEHA TIDAK BERGESEL LAGI.
☑ PERUT LEPER & KEMPIS.
☑ PINGGUL MENGECIL.
☑ JERAWAT DIMUKA KURANG.
☑ MUKA CERAH & SEKATA
.
Anda MESTI MENCUBA dan KONSISTEN dengan Produk Ini... INSHA ALLAH ia boleh membantu anda untuk MENDAPAT BENTUK BADAN YANG DIINGINI. .
.
Hasilnya >>




Set Kurus Power Terbaik Dari Shaklee


♥ⓛⓞⓥⓔ♥☜ SLIMMING SET POWER ☞♥ⓛⓞⓥⓔ♥
⇒ Slimming Set Power Shaklee Yang Sangat Berkesan Untuk Hilangkan Buncit Dan Gemuk
⇒ Ramai yang nak kurus tetapi tak semua berjaya. Jangan risau dengan Slimming Set Power Shaklee anda pasti boleh kurus dengan cepat dan berkesan.
⇒ Kehebatan Slimming Set Power Shaklee ialah dapat menghilangkan buncit dan gemuk dengan berkesan.
.
KEHEBATAN SLIMMING SET POWER SHAKLEE YANG TAK PERLU ANDA RAGUI LAGI!!
.
√ Langsing dalam tempoh 2 minggu.
.
√ Ingin kurus tanpa bersenam dan berlapar?
.
√ Hapuskan selulit dan lemak di pinggang.
.
√ Kurangkan saiz pinggang dalam beberapa cm dalam tempoh yang singkat.
.
√ Turunkan berat badan.
.
√ Dijamin tanpa kesan sampingan.
.
√ Slimming Set Produk Terhebat Era Ini!



#Testimoni - Slimming Set Shaklee


Nak KURUS macam SAYA???
Fza boleh! Anda tentu boleh!!
Amalkan Slimming Set Shaklee!
KONSISTEN & YAKIN.
Semangat kena kuat.
RAJIN.... Rajin makan suplemen.
Jangan LALAI & LUPA!!!
Insha Allah ANDA BOLEH!!
.
Nak info dan detail produk...meh WHATSAPP Fza.. anda nak KURUS??? Nak KURUS kena lah mencuba SLIMMING SET SHAKLEE ni!!!



Sabtu, 10 Januari 2015

Kehebatan DUNIA BLOG


Petang semalam hantar barang untuk Customer Shaklee ke Giant Teluk Intan, 
Yang bestnya Customer ni tak pernah pon jumpa. 
Tak kenal pon.
So gatal mulut lah bertanya pada Customer ni,

Saya : Adik guna nama kat Facebook apa ye??
           Akak cari nama Adik kat Facebook tak jumpa lah.
Cust  : Saya tak ada Facebook lah akak
           Saya taip Shaklee kat Google, Saya jumpa Blog akak, tu yang saya Order 
           Dengan Akak. 
>> Ya Allah, macam kecil je dunia ni kan. Alhamdulillah, Rezeki Allah nak bagi.


Ni nak promote juga SET KURUS SHAKLEE yang Customer tu order semalam. Ni memang Produk Kurus yang Superb POWER!!! 

>> Jom baca kelebihan Shaklee ni hingga boleh bantu fza untuk kurus selepas bersalin.


Klik Gambar Untuk Detail Lebih Lanjut Macam Mana Saya Boleh Kurus Lepas Salin


H E R B L A X   (120 kapsul)

-melegakan sembelit
-meningkatkan kesihatan sistem penghadaman & usus
-membantu menyahtoksinkan badan
-membantu dalam menurunkan berat badan / mengempiskan perut
-menghilangkan jeragat
-mengurangkan bau badan



L E C I T H I N   (180 kapsul)

-untuk kurangkan berat badan (memecahkan lemak)
-menurunkan paras kolestrol dalam serum
-kencing manis, darah tinggi, jantung (lancaran edaran darah di pembuluh darah)
-lubang payudara tersumbat (susu tidak keluar)
-bantu masalah lupa (terutama lepas bersalin)
-mengekalkan fungsi optimum otak


O M E G A   G U A R D   (90 kapsul)

-untuk menurunkan berat badan
-untuk ibu hamil (membina sel otak bayi)
-menggalakkan perkembangan minda untuk dewasa & kanak-kanak
-meningkatkan sistem imun & menolong penyembuhan 
-atasi masalah jeragat
-kesihatan prostat lelaki
-meningkatkan daya seksual & pertumbuhan organ
-baik untuk kolestrol tinggi, sakit sendi, batuk berkahak yang berterusan
-strok
-kuatkan antibodi kanak-kanak (asma, demam & selesema)


A L F A L F A   (330/700 kapsul)

Suplemen yang wajib untuk wanita dan lelaki kerana alfalfa merupakan 1001 khasiat.
Ia juga dikenali sebagai RAJA TUMBUHAN kerana terkenal dgn khasiat dan mineralnya yg tidak terdapat dalam buah-buahan mahupun sayuran. Ia kaya dgn PROTEIN, ASID AMINO, KLOROFIL, SERAT, 15 ZAT GALIAN, 10 VITAMIN, 8 ENZIM & FITOKIMIA.

10 biji alfalfa = segelas susu

Kelebihan Alfalfa:
-Dikatakan tumbuhan terbaik yang mengandungi segala zat keperluan harian tubuh manusia.
-Galactagouge - Bagus diambil oleh ibu-ibu yang menyusukan anak kerana ia merangsang penghasilan susu ibu (milk booster).
-Membantu perkumuhan menjadi lebih lawas.
-Membantu membuang angin dalam badan.
-Termasuk dalam kategori fiber yang mengenyangkan.
-Melegakan sakit sendi dan belakang
-Menghilangkan kelesuan dan tekanan.
-Memberi sensasi ‘rasa sejuk’ (alfalfa Shaklee mengandungi minyak Peppermint)
-Memberi kelegaan semasa haid
-Merawat arthitis
-Bagus untuk asma, resdung, elergi, gegata dan ekzema
-Mencuci usus bagi membuang toksik
-Mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor disebabkan jangkitan dalam buah pinggang
-Meneutralkan asid dalam badan
-Merawat masalah keputihan pada wanita
-Membesar dan menegangkan payudara
-Bertindak seperti kacip fatimah kepada para isteri
-Memulihkan urat selepas bersalin
-Membantu masalah penghadaman dan pencernaan
-Meningkatkan stamina seorang suami
-Melegakan sembelit (tapi kalau kurang minum air boleh jadi sembelit)




Jumaat, 2 Januari 2015

Kurus Dan Buang Toksin Dengan Pantas Bersama Lecithin, Herb_Lax Dan Alfalfa Complex Shaklee




Jom KURUS dengan BAKAR LEMAK & BUANG TOKSIN!
Rasakan kebersanannya dalam sebulan.
Susut inci yang ketara

Mesti tahu!!


L E C I T H I N   (180 kapsul)

-untuk kurangkan berat badan (memecahkan lemak)
-menurunkan paras kolestrol dalam serum
-kencing manis, darah tinggi, jantung (lancaran edaran darah di pembuluh darah)
-lubang payudara tersumbat (susu tidak keluar)
-bantu masalah lupa (terutama lepas bersalin)
-mengekalkan fungsi optimum otak


H E R B L A X   (120 kapsul)

-melegakan sembelit
-meningkatkan kesihatan sistem penghadaman & usus
-membantu menyahtoksinkan badan
-membantu dalam menurunkan berat badan / mengempiskan perut
-menghilangkan jeragat
-mengurangkan bau badan


A L F A L F A   (330/700 kapsul)

Suplemen yang wajib untuk wanita dan lelaki kerana alfalfa merupakan 1001 khasiat.

Ia juga dikenali sebagai RAJA TUMBUHAN kerana terkenal dgn khasiat dan mineralnya yg tidak terdapat dalam buah-buahan mahupun sayuran. Ia kaya dgn PROTEIN, ASID AMINO, KLOROFIL, SERAT, 15 ZAT GALIAN, 10 VITAMIN, 8 ENZIM & FITOKIMIA.

10 biji alfalfa = segelas susu

Kelebihan Alfalfa:
-Dikatakan tumbuhan terbaik yang mengandungi segala zat keperluan harian tubuh manusia.
-Galactagouge - Bagus diambil oleh ibu-ibu yang menyusukan anak kerana ia merangsang penghasilan susu ibu (milk booster).
-Membantu perkumuhan menjadi lebih lawas.
-Membantu membuang angin dalam badan.
-Termasuk dalam kategori fiber yang mengenyangkan.
-Melegakan sakit sendi dan belakang
-Menghilangkan kelesuan dan tekanan.
-Memberi sensasi ‘rasa sejuk’ (alfalfa Shaklee mengandungi minyak Peppermint)
-Memberi kelegaan semasa haid
Merawat arthitis
-Bagus untuk asma, resdung, elergi, gegata dan ekzema
-Mencuci usus bagi membuang toksik
-Mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor disebabkan jangkitan dalam buah pinggang
-Meneutralkan asid dalam badan
-Merawat masalah keputihan pada wanita
-Membesar dan menegangkan payudara
-Bertindak seperti kacip fatimah kepada para isteri
-Memulihkan urat selepas bersalin
-Membantu masalah penghadaman dan pencernaan
-Meningkatkan stamina seorang suami
-Melegakan sembelit (tapi kalau kurang minum air boleh jadi sembelit)





Khamis, 1 Januari 2015

#PromosiShaklee Januari 2015 - Alfalfa Complex Penting Untuk Kesihatan Wanita Dan Lelaki

ALFALFA COMPLEX
330/700 kapsul
Promosi Januari 2015
Promosi Pembuka Tahun 2015
Beli 6 Percuma 1
Beli 2 Diskaun 5%
Penting Untuk Kesihatan Wanita & Lelaki



ALFALFA COMPLEX
Suplemen yang wajib untuk wanita dan lelaki kerana alfalfa merupakan 1001 khasiat.
Ia juga dikenali sebagai RAJA TUMBUHAN kerana terkenal dgn khasiat dan mineralnya yg tidak terdapat dalam buah-buahan mahupun sayuran. Ia kaya dgn PROTEIN, ASID AMINO, KLOROFIL, SERAT, 15 ZAT GALIAN, 10 VITAMIN, 8 ENZIM & FITOKIMIA.


10 biji alfalfa = segelas susu


Kelebihan Alfalfa:
  • Dikatakan tumbuhan terbaik yang mengandungi segala zat keperluan harian tubuh manusia.
  • Galactagouge - Bagus diambil oleh ibu-ibu yang menyusukan anak kerana ia merangsang penghasilan susu ibu (milk booster).
  • Membantu perkumuhan menjadi lebih lawas.
  • Membantu membuang angin dalam badan.
  • Termasuk dalam kategori fiber yang mengenyangkan.
  • Melegakan sakit sendi dan belakang
  • Menghilangkan kelesuan dan tekanan.
  • Memberi sensasi ‘rasa sejuk’ (alfalfa Shaklee mengandungi minyak Peppermint)
  • Memberi kelegaan semasa haid
  • Merawat arthitis
  • Bagus untuk asma, resdung, elergi, gegata dan ekzema
  • Mencuci usus bagi membuang toksik
  • Mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor disebabkan jangkitan dalam buah pinggang
  • Meneutralkan asid dalam badan
  • Merawat masalah keputihan pada wanita
  • Membesar dan menegangkan payudara
  • Bertindak seperti kacip fatimah kepada para isteri
  • Memulihkan urat selepas bersalin
  • Membantu masalah penghadaman dan pencernaan
  • Meningkatkan stamina seorang suami
  • Melegakan sembelit (tapi kalau kurang minum air boleh jadi sembelit) 

Alfalfa Complex membantu untuk Kurus & Lansing,
membuang toksin, membakar lemak dengan segera

Alfalfa Complex  rawat keputihan


Testimonial Customer yang amalkan Alfalfa Complex hingga keputihannya hilang



Alfalfa Complex juga baik untuk wanita dalam berpantang
boleh banyakkan susu badan
boleh merapatkan rahim
badan tidak cepat lesu



lebih lanjut pasal ALFALFA COMPLEX sila klik sini INFO DETAIL ALFALFA




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...