Pages

Memaparkan catatan dengan label Set Kesihatan Kanak-kanak. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label Set Kesihatan Kanak-kanak. Papar semua catatan

Ahad, 9 April 2017

Kisah Nunul Dengan Omega Guard


Ainul ni kalau dia batuk.. mama dah risau dah.. risau dia semput jekan!

Korang tau ke... kesan Ainul ni makan omega... apa yg berlaku. 

Ainul akan berak..  cirit tau.... kalau dilihat kat najis dia, seperti ada lendir. Lendir tu mcm kahak. Kahak yg dikeluarkan melalui najis . Budak kan... bukan tau nak buang kahak dengan sendiri. Melalui pembuangan air besar je la kahak tu dikeluarkan .

Jadi... 

Ainul akan berasa lega... batuk2 pun berkurangan. 

omega ni bertindak... dengan cairkan kahak yg ada.. dan  berikan kelegaan untuk mereka bernafas. Tau jela ...kahak yg banyak akan menyukarkan mereka utk bernafas !

Sabtu, 8 April 2017

Cik Nunul Dengan Omega Guard Shaklee



Jom baca⤵⤵⤵

Kisah anak buah dengan Omega Guard.....

Ainul ni kalau dia batuk.. mama dah risau dah.. risau dia semput jekan!
Korang tau ke... kesan Ainul ni makan omega... apa yg berlaku.
Ainul akan berak..  cirit tau.... kalau dilihat kat najis dia, seperti ada lendir. Lendir tu mcm kahak. Kahak yg dikeluarkan melalui najis . Budak kan... bukan tau nak buang kahak dengan sendiri. Melalui pembuangan air besar je la kahak tu dikeluarkan .

Jadi...

Ainul akan berasa lega... batuk2 pun berkurangan.
omega ni bertindak... dengan cairkan kahak yg ada.. dan  berikan kelegaan untuk mereka bernafas. Tau jela ...kahak yg banyak akan menyukarkan mereka utk bernafas !
Ibu Bapa.... 

Jom cairkan kahak dengan Omega Guard

Sabtu, 18 Mac 2017

Meal Shakes Untuk Kanak-Kanak



Anak kita adalah permata hati kita. So, sebagai mama tentulah kita menitik berat akan pengambilan Vitamin Tambahan untuk mereka kan. Bagi ibu ibu diluar sana, boleh memberikan anak anda Suplemen Tambahan seperti Meal Shakes... Tahukah anda bahawa Meal Shakes ni banyak manfaat nya...

Jom baca⤵
7 kebaikan Meal Shakes

Hari ini saya kongsikan 7 kebaikan Meal Shakes

1. Meal Shakes menyediakan nutrien yang lengkap
Memberi 24 jenis vitamin penting dari vitamin A ke Z mineral dan mineral surih. Kekurangan mineral akan memberi kesan kepada penyerapan vitamin yang menyebabkan enzim tidak aktif. Ia juga mengandungi lesitin soya yang bekerjasama dengan vitamin larut lemak.

2. Meal Shakes menyediakan bekalan nutrien utama untuk sel
Kaya dengan protein dan tidak mengandungi laktosa yang membantu dalam membentuk kulit, kuku, rambut, organ, darah, sel-sel vaksin yang lain-lain. Ia turut meningkatkan imun kanak-kanak.

3. Meal Shakes untuk fungsi tumbesaran
Mengandungi asid folik, biotin, kaya dengan kalsium dan magnesium yang diperlukan untuk membina tulang dan sel-sel dalam proses membesar kanak-kanak.

4. Meal Shakes untuk antioksidan
Mengandungi vitamin A, C, E, zink, selenium yang merupakan komponen antioksida untuk melawas penuaan. Kanak-kanak juga terdedah kepada radikal bebas yang boleh melemahkan sel badan.

5. Meal Shakes dapat mencantikkan kulit
Mengandungi vitamin B-Complex, zat besi dan copper untuk membentuk sel-sel darah merah yang sihat, sekaligus meningkatkan warna kulit muka dan mencantikkan kulit anak anda.

6. Meal Shakes agen detoksifikasi
Kaya dengan serat larut yang membantu (peristalsis kolon dan perut atau pergerakan usus) untuk mengeluarkan lemak berlebihan dan bahan buangan daripada kolon dan perut. Meal Shakes dapat atasi masalah sembelit yang sering berlaku kepada kanak-kanak.

7. Rasa yang enak untuk semua golongan
Minuman lazat dengan fruktosa semulajadi, penambahan nutien yang perlu untuk badan, tidak mengandungi pewarna tiruan dan gula tiruan.

Kenapa Meal Shakes baik untuk kanak-kanak?

1. Kanak-kanak tiada atau kurang selera makan atau memilih makan
Ini merupakan masalah yang selalu berlaku di kalangan kanak-kanak berusia 2 tahun hingga 6 tahun. Kanak-kanak menjadi cerewet dan kurangs elera makan. Biarpun ibu menyediakan makanan yang ditatrias cantk, namun si anak hanya menjamah sedikit dan meninggalkannya begitu sahaja. Apabila aak kurang selera makan, tandanya anak-anak kekurangan vitamin yang jika tidak dipantau akan menjadi tabiat tidak suka makan di kemudian hari.

2. Kanak-kanak gemar makanan segera atau makanan ringan
Apa yang ibu takutkan adalah apabila anak mula gemar makanan ringan atau makanan segera yang sudah diketahui tidak baik untuk kesihatan. Ibu disarankan memantau paten pemakanan anak dan memastikan mereka mendapat makanan seimbang dalam diet harian. Perlu diingat Meal Shakes tidak menggantikan makanan seimbang tetapi lebih kepada melengkapi diet pemakanan seharian dan mengembalikan selera makan anak anda kepada makanan harian yang seimbang.

3. Kanak-kanak selalu demam dan kurang sihat terutamanya di bawah jagaan taska atau nursery
Kanak-kanak yang mengalami kekurangan vitamin dan zat mineral dalam badan darip perolehan makanan harian mereka mudah dijangkiti flu dan demam. Dengan Meal Shakes segala yang diperlukan badan anak-anak akan dibekalkan di dalam bancuhan Meal Shakes setiap hari.

4. Kanak-kanak yang aktif bersukan atau seharian bermain
Meal Shakes bukan hanya tertumpu untuk membekalkan nutrien kepada kanak-kanak yang kurang selera makan, tetapi juga yang aktif bersukan dan bermain seharian. Mereka memerlukan tenaga untuk terus aktif di dalam kelas mahupun di taska. Jadikan Meal Shakes sebagai hidangan minuman ketika sarapan untuk anak anda. InsyaAllah anak akan lebih fokus di kelas dan tidak mengantuk, tidak penat dan lapar di waktu pagi.

5. Kanak-kanak mudah alami sembelit
Sangat menyedihkan melihat anak kecil menangis apabila mengalami sembelit. Ramai yang berjaya atasi sembelit anak mereka setelah menggunakan Meal Shakes. Kaya dengan serat yang menggalakkan pergerakan usus dan menjadikan anak kecil kita lawas di bilik air.

6. Meal Shakes menjadi kesukaan kanak-kanak

Berbeza dengan kapsul boleh telan yang lain, Meal Shakes menyediakan segala sumber multivitamin lengkap beserta protein (pemberi tenaga segera) dan serat di dalam bentuk serbuk yang boleh dibancuh. 

Meal Shakes mudah dibancuh dengan minuman kanak-kanak, jus atau air sejuk dan perisa French Vanilla memberi bau yang wangi serta rasa yang lazat.

Rabu, 14 Januari 2015

#KelasOnline - Vita-Lea For Kids By Master Suzana

Kelas Online
Vita-Lea For Kids
by Master Suzana
13 Januari 2015
9.00 malam Hingga 10.00 malam



Tak berapa sihat, tapi masih boleh ikuti Kelas Online Master Suzana. Kalau kena pergi ke kelas, mungkin tidak kot, sebab tak lalu. Ni sambil-sambil baring, relak-relak, kelas berjalan dengan lancar. Untungkan ikuti Group Shaklee kami, dalam 1 minggu, kelas ada 2 kali. Nak tak nak join terpulang pada individu itu sendiri. Kita tak pandai.. so...wajib lah ikuti kelas yang dijalankan supaya dapat tambahkan ilmu yang ada.

Jom Fza kongsikan ilmu yang Master Suzana curahkan pada malam tu.. moga dapat dimanfaatkan bersama.

Assalamualaikum wbt.
Bismillah......

Kenapa multivitamin penting untuk kanak2?

  1. Bekalkan nutrisi tambahan
  2. Sebab kanak2 suka makanan kurang berkhasiat, 
  3. Sebab kanak2 suka makan jajan
  4. Sebab kanak2 cenderung kepada makanan tertentu sahaja..
  5. Multivitamin penting utk kanak2 sebab nak elak dari makanan tak berkhasiat
  6. Terdedah pada persekitaran yg kotor, dekat rumah kita comfirm bersih tp kat luar tak semua tempat bersih, sebab kalau antibodi tak kuat senang berjangkit


Nota : jadi multivitamin Vitalea for kids mmg sesuai utk ank2 kita



Apa istimewanya Vitalea for kids nie..?

Keistimewaan  Vita- Lea®  Children Chewable

  1. Untuk kanak kanak 4 tahun ke atas
  2. Menyediakan 19 vitamin dan mineral penting 
  3. Sumber kalsium untuk Pembinaan tulang
  4. Baik untul kesihatan
  5. Sumber harian tambahan bagi vitamin B

Setiap vitamin kita ada kelebihan masing2
Meal Shakes pon multivitamin, tp dlm bntk susu. Nak ambik whichever pon ok. Nk ambik dua2 pon boleh, biasa saya akan suggestkan ikut mana anak customer boleh ambil. Sbb ada kanak2 tak suka yg minum. Dan ada yg tak suka jenis tablet. Kita pon ade juga yg tak suka tablet kan dan ada yg tak suka jenis kena minum.

>> Tapi Vita-Lea For Kids ni, tabletnya sedap dan rasa anggur


Siapa perlukan Vita-Lea For Kids?

  1. Kanak kanak dari usia 4 ahun ke atas
  2. Anak yang susah makan makanan berkhasiat
  3. Anak yang aktif
  4. Sesiapa sahaja

Kenapa 4 thn?

Kerana :-
Bila 4 tahun ke atas, mereka dah pandai untuk hisap, dapat elakkan gejala tercekik.
Bagi yang nak bagi pada umur 2 tahun, seeloknya perhatikan mereka takut tercekik kerana Vitalea For Kids ni besar dari Chewable Vita - C 100mg. Shaklee sarankan sebaiknya bagi pada kanak-kanak yang berumur 4 tahun ke atas.


Pengambilan Vita-Lea For Kids 
1 biji 1 hari

Saiz Vita-Lea For Kids ni besar dari Chewable
Anak2 yg tak mkn sayur & buah tu elok sgt bg vitalea ni.
Sbb ada semua vitamin
Rasa dia mmg ada rasa anggur kalau normal boleh kunyah


Saiz Vita-Lea For Kids yang lebih besar dari Chewable Vita - C 100mg

Fungsi  Vita- Lea®  Children Chewable

  1. Melengkapkan nutrisi yang diperlukan oleh badan yang tidak dapat dipenuhi dari pemakanan seharian.
  2. Meningkatkan kesihatan secara menyeluruh
  3. Menyokong jangka hayat hati,usus dan mata
  4. Meningkatkan kekuatan tulang dan sistem imunisasi
  5. Memberikan perlindungan menentang kerosakan radikal bebas
  6. Melindungi kesihatan jantung ,otot dan fungsi saraf
  7. Meningkatkan kesihatan paru-paru ,kolon dan prostat
  8. Menyokong pembinaan tulang yang kuat dan kesihatan tulang
  9. Membekalkan makanan kepada sel badan untuk tubuh yang lebih sihat dan bertenaga
  10. Mengekalkan tekanan darah yang normal dan rentak jantung yang normal
  11. Mencegah penyakit benguk ( Tiroid )
  12. Meningkatkanpenghasilan sel darah merah untuk mengelakkan anemia atau merawat anemia (amat diperlukan oleh ibu hamil, ibu dalam pantang dan ibu yang menyusukan anak)
  13. Membantu memulihkan selera makan dan melancarkan proses pencernaan
  14. Membantu memulihkan selera makan dan melancarkan proses pencernaan
  15. Membantu meningkatkan kecerdasan minda
  16. Membantu seimbangkan hormon dan bahan kimia dalam badan
  17. Membantu penyerapan zat dari makanan


Tambahan & pengetahuan buat kita

Tahukah anda?
● Dari kelahiran hingga umur 3 tahun, perkembangan otak amat peka terhadap pemakanan bayi dan 75% daripada kapasiti otaknya berlaku dalam tempoh yang genting
● Selepas umur 2 tahun,pengambilan makanan berlemak seharusnya diambil dalam kuantiti sederhana rendah untuk mengelakkan penyakit jantunh,kegemukkan dan masalah kesihatan yang lain.
● Pada umur lima tahun 90% daripada perkembangan otak kanak-kanak telah lengkap
● Antara umur 11tahun dan 16 tahun ,satu peningkatan yang besar dalam tumbesaran biasanya berlaku dengan peningkatan berat badan dan pertumbuhan otot yang ketara


Testimoni : anak menjadi bijak dengan makanan tambahan.
Dengan vitamin ni, anak akan fokus,
dan prestasi akan meningkat dalam pembelajaran.



Jumaat, 2 Januari 2015

#PromosiShaklee Januari 2014 - Vita-Lea For Children Vitamin Untuk Kesihatan Kanak-Kanak


VITALEA FOR CHILDREN
Promosi Januari 2015
Promosi Pembuka Tahun 2015
Beli 3 Percuma 1
Penting Untuk Kesihatan Anak Anda

Seringkali kita mendengar ibu-ibu merungut anak tidak mahu makan..Macam-macam idea kreatif ibu-ibu buat kat makanan tu bagi menarik perhatian anak-anak namun anak-anak tetap tak mahu makan juga, macamana nak besar macam ni..

Kita tahu makanan bukan hanya untuk mengenyangkan tapi membekalkan nutrien kepada tubuh badan..Anak-anak kita amat memerlukan nutrien bagi tumbesaran mereka.Bila anak-anak susah makan, macam mana mereka nak dapat nutrien pada tubuh badan mereka???

Pelbagai usaha kita lakukan untuk menarik minat anak-anak untuk makan...Sebagai ibu, sudah pasti saya risau melihat perkembangan tumbesaran anak... oleh itu saya syorkan para ibu-ibu bagi anak anda makan Vitalea For Children.

Vita-Lea For Children membantu MELENGKAPKAN (bukan menggantikan) zat dan nutrisi yang kurang dan SANGAT-SANGAT diperlukan oleh kanak-kanak yang sedang membesar terutamanya KALSIUM.

Salah satu tanda anak anda sering demam, selesema dan batuk adalah tanda antibodinya lemah disebabkan kekurangan sebilangan vitamin yang menyokong keperluan antibodi tubuh seperti, kalsium, vitamin C, vitamin B dan sebagainya.  

Tambahan pula, lambakan makanan ringan dan makanan segera yang sangat kaya dengan garam, gula, pewarna dan perasa juga memudaratkan kesihatan anak dan gigi.

Hendaknya, gaya hidup ibu bapa sekarang yang masing-masing bekerja, anak dijaga pengasuh, kita tidak tahu sangat apa yang anak anda makan seharian sama ada sesuai dengan dietnya atau tidak.

Sangat penting bagi ibubapa memandang berat akan pemakanan kanak-kanak kerana makanan mewakili peratusan zat dan nutrisi yang anak anda perolehi seharian.

Dan kini ibu bapa boleh menarik nafas lega kerana Vita-Lea For Children membantu melengkapkan (bukan menggantikan) kekurangan zat dan nutrisi yang diperlukan oleh kanak-kanak.


Kelebihan Vita-Lea For Children 
  • membekalkan 19 vitamin dan mineral yang sangat diperlukan untuk tumbesaran 
  • sumber kalsium untuk tulang, otak dan gigi 
  • meningkatkan tahap daya tahan melawan penyakit 
  • sumber lengkap 7 jenis vitamin B untuk fungsi tubuh yang betul  
  • menyediakan 150% nilai harian Vitamin D untuk menyerap kalsium dengan berkesan 
  • mengandungi 100% nilai harian Vitamin C yang diperlukan 
  • multivitamin yang kaya dengan antioksidan untuk kulit yang cantik
  • untuk kanak-kanak 4 tahun ke atas 
  • kanak-kanak 2 hingga 3 tahun yang SUDAH PANDAI TABLET boleh ambil dengan PENGAWASAN ORANG DEWASA 
  • rasa yang sedap 


Vita-Lea for Children Chewable Berbeza Dengan Lain-lain Produk Di Pasaran
  • tidak mengandung perasa, pewarna, pengawet dan pemanis tambahan
  • mengandungi pemanis semulajadi dengan Xylitol yang melindungi gigi dari kaviti
  • pembungkusan BPA free 


Kanak-kanak yang perlukan Vita-Lea For Children 
  • yang kurang selera makan
  • yang suka makan junk food
  • untuk tingkatkan system imun
  • yang kurang makan makanan berkhasiat
  • yang kurang minum susu (bekalkan 200mg dalam setiap hidangan)
  • yang tak suka makan sayur (vita lea ada vitamin k -bantu pembekuan darah dengan cepat jika luka)
  • yang selalu jatuh sakit
  • yang kurang aktif 


Bagi kanak-kanak yang tidak boleh menelan tablet boleh gantikan Vita-Lea For Children dengan Mealshake Shaklee juga supplement multivitamin tetapi dalam bentuk bancuhan.



Khamis, 1 Januari 2015

#PromosiShaklee Januari 2015 Sahaja - Promosi Hebat Untuk 1 Family



Tahun 2015, Tahun baru, pembukaan Tahun 2015, Shaklee menawarkan Promosi Hebat Untuk Kesihatan 1 Family...
  • Untuk Wanita
  • Untuk Lelaki
  • Untuk Kanak-kanak
  • Untuk Warga Emas
  • Untuk Golongan Diabetes
  • Untuk Pengidap Darah Tinggi
  • Untuk Penyakit Kanser
  • Untuk Penyakit Jantung
  • Dan Pelbagai Lagi

Seronok dan begitu teruja!!! mahu tak teruja, sebab BULAN KESIHATAN 1 FAMILY, bukan sahaja CANTIK malah SIHAT, CERGAS, CERDAS & FOKUS!!


Jom baca info :-
  • ALFALFA COMPLEX
  • VIVIX
  • VITA-LEA FOR CHILDREN



A L F A L F A   C O M P L E X


ALFALFA COMPLEX
330/700 kapsul
Promosi Januari 2015
Promosi Pembuka Tahun 2015
Beli 6 Percuma 1
Beli 2 Diskaun 5%
Penting Untuk Kesihatan Wanita & Lelaki



ALFALFA COMPLEX
Suplemen yang wajib untuk wanita dan lelaki kerana alfalfa merupakan 1001 khasiat.
Ia juga dikenali sebagai RAJA TUMBUHAN kerana terkenal dgn khasiat dan mineralnya yg tidak terdapat dalam buah-buahan mahupun sayuran. Ia kaya dgn PROTEIN, ASID AMINO, KLOROFIL, SERAT, 15 ZAT GALIAN, 10 VITAMIN, 8 ENZIM & FITOKIMIA.


10 biji alfalfa = segelas susu


Kelebihan Alfalfa:
  • Dikatakan tumbuhan terbaik yang mengandungi segala zat keperluan harian tubuh manusia.
  • Galactagouge - Bagus diambil oleh ibu-ibu yang menyusukan anak kerana ia merangsang penghasilan susu ibu (milk booster).
  • Membantu perkumuhan menjadi lebih lawas.
  • Membantu membuang angin dalam badan.
  • Termasuk dalam kategori fiber yang mengenyangkan.
  • Melegakan sakit sendi dan belakang
  • Menghilangkan kelesuan dan tekanan.
  • Memberi sensasi ‘rasa sejuk’ (alfalfa Shaklee mengandungi minyak Peppermint)
  • Memberi kelegaan semasa haid
  • Merawat arthitis
  • Bagus untuk asma, resdung, elergi, gegata dan ekzema
  • Mencuci usus bagi membuang toksik
  • Mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor disebabkan jangkitan dalam buah pinggang
  • Meneutralkan asid dalam badan
  • Merawat masalah keputihan pada wanita
  • Membesar dan menegangkan payudara
  • Bertindak seperti kacip fatimah kepada para isteri
  • Memulihkan urat selepas bersalin
  • Membantu masalah penghadaman dan pencernaan
  • Meningkatkan stamina seorang suami
  • Melegakan sembelit (tapi kalau kurang minum air boleh jadi sembelit) 

Alfalfa Complex membantu untuk Kurus & Lansing,
membuang toksin, membakar lemak dengan segera

Alfalfa Complex  rawat keputihan


Testimonial Customer yang amalkan Alfalfa Complex hingga keputihannya hilang



Alfalfa Complex juga baik untuk wanita dalam berpantang
boleh banyakkan susu badan
boleh merapatkan rahim
badan tidak cepat lesu



lebih lanjut pasal ALFALFA COMPLEX sila klik sini INFO DETAIL ALFALFA



V I V I X
VIVIX ™
150 ml
Promosi Januari 2015
Promosi Pembuka Tahun 2015
Beli 6 Percuma 1
Beli 2 Diskaun 5%
Penting Untuk Kesihatan Semua Golongan Wanita & Lelaki



Mesti baca khasiat vivix ni

Vivix merupakan penemuan revolusi dalam nutrisi  polifenol. Vivix merupakan satu paten tertunda yang hebat dengan campuran botani eksklusif yang terdiri daripada poligonum cuspidatum, anggur muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak ung.

Vivix atau lebih popular dipanggil sirap Shaklee kerana cecair vivix ni berwarna merah. Vivix Shaklee merupakan supplement anti penuaan terbaik di dunia. Ia berjaya dihasilkan selepas kajian bertahun-tahun oleh Shaklee dan merupakan supplement pertama di dunia yang mampu menembusi DNA manusia.


Apakah kehebatan Vivix Shaklee?

a) Vivix mengawal genetik dan seterusnya membantu melambatkan penuaan sel.

b) Vivix melindungi dan memperbaiki sel DNA manusia ~ setiap hari sel tubuh diserang hampir sejuta serangan yang merosakkan pangkalan data genetik dan mengganggu fungsi sel dan usia kita. Dengan vivix, DNA akan dapat dilindungi dan diperbaiki selnya.

c) Vivix melambatkan pembentukkan AGE ~ penimbunan AGE (advanced glycation end products) akan menyebabkan kerosakkan sel. Ramuan Vivix yang 10x lebih kuat dari resveratrol (kandungan unik dalam anggur muscadine) mampu melambatkan pembentukan AGE.

d) Vivix membantu meningkatkan tenaga dalam sel ~ tenaga dalam telah ditingkatkan dengan pembentukan mitokandria baru. (mitokandria merupakan penjana tenaga dalam tubuh)

Bagaimana Vivix bertindak dengan berkesan?

Rahsianya kerana Vivix melindungi dan membaikpulih sel DNA kita di samping mengelakkan penimbunan protein AGE dalam badan.


Kebaikan Vivix Shaklee
  • Membaiki sel yang rosak dengan pantas, amat sesuai untuk mereka yang baru menjalani pembedahan
  • Memelihara keseluruhan kesihatan
  • Anti oksida yang sangat baik - awet muda
  • Membantu anda merasa lebih bertenaga
  • Mengurangkan risiko kanser
  • Membantu pesakit diabetic
  • Menguatkan sistem imun

Testimonial Customer yang amalkan Vivik hingga luka kencing manis nya pulih

Testimoni Vivix - rawat luka kencing manis


V I T A - L E A   F O R   C H I L D R E N

VITA-LEA FOR CHILDREN
Promosi Januari 2015
Promosi Pembuka Tahun 2015
Beli 3 Percuma 1
Penting Untuk Kesihatan Anak Anda

Selain diwajibkan ambil makanan berkhasiat dan mengikut saranan piramid makanan, supplement mutivitamin juga banyak menyokong meninggikan tahap kesihatan anak. Supplement multivitamin juga membantu MELENGKAPKAN (bukan menggantikan) zat dan nutrisi yang kurang dan SANGAT-SANGAT diperlukan oleh kanak-kanak yang sedang membesar terutamanya KALSIUM.

Salah satu tanda anak anda sering demam, selesema dan batuk adalah tanda antibodinya lemah disebabkan kekurangan sebilangan vitamin yang menyokong kerpeluan antibodi tubuh seperti, kalsium, vitamin C, vitamin B dan sebagainya. 

Tambahan pula, lambakan makanan ringan dan makanan segera yang sangat kaya dengan garam, gula, pewarna dan perasa juga memudaratkan kesihatan anak dan gigi. Hendaknya, gaya hidup ibu bapa sekarang yang masing-masing bekerja, anak dijaga pengasuh, kita tidak tahu sangat apa yang anak anda makan seharian sama ada sesuai dengan dietnya atau tidak. 

Sangat penting bagi ibu-bpaa memandang berat akan pemakanan kanak-kanak kerana makanan mewakili peratusan zat dan nutrisi yang anak anda perolehi seharian. Dan kini ibu bapa boleh menarik nafas lega kerana supplement multivitamin shaklee membantu melengkapkan (bukan menggantikan) kekurangan zat dan nutrisi yang diperlukan oleh kanak-kanak. 


Kelebihan Supplement Vita-Lea for Children Chewable 
  • Membekalkan 19 vitamin dan mineral yang sangat diperlukan untuk tumbesaran 
  • Sumber kalsium untuk tulang, otak dan gigi 
  • Meningkatkan tahap daya tahan melawan penyakit 
  • Sumber lengkap 7 jenis vitamin B untuk fungsi tubuh yang betul 
  • Menyediakan 150% nilai harian Vitamin D untuk menyerap kalsium dengan berkesan 
  • Mengandungi 100% nilai harian Vitamin C yang diperlukan 
  • Multivitamin yang kaya dengan antioksidan untuk kulit yang cantik 
  • Untuk kanak-kanak 4 tahun ke atas 
  • Kanak-kanak 2 hingga 3 tahun yang SUDAH PANDAI TABLET boleh ambil dengan PENGAWASAN ORANG DEWASA 
  • Rasa yang sedap 

Vita-Lea for Children Chewable Berbeza Dengan Lain-lain Produk Di Pasaran 
  • Tidak mengandungi perasa, pewarna, pengawet dan pemanis tambahan 
  • Mengandungi pemanis semulajadi dengan Xylitol yang melindungi gigi dari kaviti 
  • Pembungkusan BPA free 

Kanak-kanak yang perlukan Vita-lea For Children 
  • Yang kurang selera makan 
  • Yang suka makan junk food 
  • Untuk tingkatkan system imun 
  • Yang kurang makan makanan berkhasiat 
  • Yang kurang minum susu (bekalkan 200mg dalam setiap hidangan) 
  • Yang tak suka makan sayur (vita lea ada vitamin k – bantu pembekuan darah dengan cepat jika luka) Yang selalu jatuh sakit 
  • Yang kurang aktif 

Bagi kanak-kanak yang tidak boleh menelan tablet boleh gantikan Vita-lea For Children dengan Mealshake Shaklee juga supplement multivitamin tetapi dalam bentuk bancuhan.





Selasa, 11 November 2014

Pentingnya Omega Guard Untuk Minda Anak



Omega 3 makanan minda kanak-kanak

Menurut Profesor Fernando Gomez Pinilla, Pensyarah dalam bidang neurosurgeri di University of California, Los Angeles (UCLA),pemakanan yang sesuai penting dalam membantu fungsi otak sekaligus mengurangkan stres dan gangguan emosi. 

Makanan yang diambil mestilah cukup khasiat, zat dan seimbang untuk kesuburan otak dari pelbagai jenis sumber makanan seperti lemak, karbohidrat, protien, fiber, mineral dan vitamin. Makanan akan menentukan keupayaan otak untuk mencerap dan memperoses maklumat. 

Pertumbuhan dan perkembangan otak yang pintar dan cerdas memerlukan makanan yang kaya dengan asid lemak Omega 3, DHA dan EPA. 

Malangnya kebanyakan ibu bapa kurang peka dan terlepas pandang tentang kepentingan makanan untuk anak-anak. Bahkan ada yang mendedahkan anak-anak seawal usia 4 tahun dengan makanan ringan. 


Kepentingan omega 3 

Salah satu sumber makanan yang sangat penting untuk perkembangan minda kanak-kanak ialah asid lemak omega 3 terutama DHA dan EPA.



Fungsi DHA 




- MENCEGAH ASTHMA 


- MENINGKATKAN DAYA SEKSUAL 


- MENINGKATKAN DAYA FOKUS 


- PERKEMBANGAN OTAK 


- MENCEGAH SAKIT KULIT 


- MENGELAKKAN KANSER PAYUDARA, KANSER PROSTAT 


- MENGELAKKAN MIGRAIN, RASA KEBAS PADA ANGGOTA BADAN DAN MENGELAKKAN RASA SEJUK PADA KAKI DAN TANGAN




 Fungsi EPA 

- MENCEGAH KANSER 

- MENCEGAH PEMBEKUAN DARAH 


- MENCEGAH PEMBEKUAN LEMAK DALAM DARAH 


- MENCEGAH KADAR KOLESTROL YANG BERLEBIHAN 


- BAIK UNTUK PESAKIT JANTUNG 


- MENCEGAH TEKANAN PERASAAN


- MENCEGAH PENYAKIT DARAH TINGGI




Tetapi, tubuh badan tidak dapat menghasilkan sendiri omega 3 dan ia perlu didapati dari sumber makanan. Antara makanan yang kaya dengan omega 3 ialah ikan salmon, tuna, makerel, walnut, sardin, ikan bilis dan lain-lain lagi. 




Kajian menunjukkan kanak-kanak yang mula mengambil omega 3 lebih awal ternyata otaknya lebih cergas dan aktif sekaligus membantu meningkatkan fokus kanak-kanak semasa belajar. 


Tahukah anda Omega Guard membekalkan 1000mg asid lemak omega 3 termasuk DHA dan EPA. 


Bagi mengekalkan ketulenan dan sifat semulajadi asid lemak omega-3, Shaklee menggunakan teknologi terkini ultratulen bergred farmeseutikal dengan proses penyulingan proprietari tiga molekul.Proses ini juga berjaya menyingkirkan bahan yang berbahaya kepada kesihatan seperti arsenik, dioksin, kadmium, merkuri, plumbum, dan PCB. 


Manfaat Omega Guard untuk kanak-kanak: 
Membantu perkembangan dan fungsi otak kanak-kanak
Meningkatkan daya fokus semasa pembelajaran
Meningkatkan sistem imunisasi kanak-kanak
Mengurangkan serangan asma pada kanak-kanak dan mengurangkan penggunaan inhaler kerana omega 3 bersifat anti radang
Merawat penyakit eczema
Kesihatan kardiovaskular
Sangat sesuai untuk membantu kanak-kanak hyperactive dan autisme 


Dapatkan Omega Guard untuk anak-anak. Otak cerdas badan cergas.


Jangan lepaskan peluang promosi Omega Guard bulan November ini.. beli 6 percuma 1 dan berpeluang menjadi ahli shaklee secara percuma, kos penghantaran percuma dan cash bonus ATAU promosi set kombo beli 2 botol dapat 5% diskaun!
Hubungi shaklee distributor anda sekarang!


Jumaat, 7 November 2014

#ShakleeEffect - Herbal Blend Krim Ajaib, Mampu Sembuhkan Luka Dengan Segera


#ShakleeEffect

1. Merawat ekzema dan gatal-gatal akibat gigitan nyamuk dan serangga
Peneman Adam dikala senja.
Setiap kali hampir senja Fza mesti
sapu herbal blend dimerata badan Adam.
so nyamuk2 takut nak dekat dengan Adam.
Cium bau pon nyamuk2 lari... ehehe...
tu cara Fza tak bagi nyamuk dekat dengan Adam.
Anda boleh mencuba....

Herbal Blend sangat berkesan dalam merawat kesan gigitan nyamuk atau serangga. Setiap kali Adam terkena gigitan nyamuk atau semut, saya akan cepat-cepat sapukan krim Herbal Blend supaya tak melarat. Dan hasilnya sungguh memuaskan! Untuk ekzema pun sesuai jugak tau..cepat je ruam tu hilang.


2. Melembutkan tumit dan merawat tumit pecah

Masalah tumit pecah sememangnya memalukan. Masalah tumit kering dan pecah bukan sahaja berlaku kepada orang tua, tapi sesiapa sahaja boleh mendapat masalah ini. Lebih-lebih lagi jika seseorang itu banyak berdiri dan berjalan. Saya juga pernah mengalami tumit pecah dan merekah. Jadi, saya menggunakan krim Herbal Blend untuk disapu pada tumit setiap hari..dan hasilnya, Alhamdulillah :-)


3. Ubat luka atau melecur

Tak sangka pula, Herbal Blend pun boleh digunakan untuk menggantikan minyak gamat. Seeloknya kena ada satu Herbal blend dalam setiap rumah, bila ada luka je, cepat baik. Untuk luka, kesan calar akibat cakaran kucing atau terkena benda panas. Semua pun boleh...macam tak percaya je kan? Kalau nak tahu, cubalah sendiri..


4. Luka pada puting bagi ibu-ibu menyusu
Luka pada puting akibat gigitan si kecil? Huhu..pedihnya, Allah je yang tau. untuk ibu-ibu yang sedang menyusukan anak, Herbal Blend dapat membantu untuk merawat luka tersebut. Cepat je kering tau..Lagi pun,  Herbal blend ni sangat natural, jadi janganlah risau.. Ia tiada bahan kimia dan ia dijamin selamat untuk semua.


5. Menghilangkan parut
Kalau ada parut akibat chicken pox atau campak, cuba sapukan herbal blend. InsyaAllah parut akan pudar dan menghilang entah ke mana...


6. Ruam pada bayi

Bayi sememangnya senang terkena ruam, terutamanya ruam lampin. Adakalnya sampai melarat-larat. macam saya dulu, bermacam-macam krim saya cuba. Masa tu kesian sangat coz tak kenal lagi Herbal Blend. Terpaksalah bagi krim yang ada steroid bagai. Tapi lepas-lepas ni, tak mau lagi dah. Herbal blend kan ada..Jangan tak tau, Herbal Blend mampu melegakan rasa pedih dan insyaAllah akan merawat ruam lampin tersebut. 


7. Losyen harian
Saya juga gunakan Herbal Blend sebagai losyen harian. Supaya tangan sentiasa lembut.. Herbal Blend tidak berminyak. Jadi sememangnya nyaman dan selesa.


Kenapa saya harus pilih Herbal Blend?
Herbal Blend  diperbuat daripada bahan-bahan semulajadi (horse chestnut, bunga yarrow, daun sage, dan juga rosemary). Ia telah diuji secara klinikalbagi melembutkan kulit yang kasar dan pecah-pecah, seperti tumit, lutut dan siku. Ia dingin, bermentol dan tidak berminyak.


Testimoni Herbal blend
Kerap sapukan Adam Herbal Blend, Alhamdulillah, 3 hari luka dimuka Adam beransur baik.



Ketahui Makanan Sumber Omega 3 Yang Terbaik

Makanan Sumber Omega 3 Terbaik

Beberapa jenis makanan sumber omega 3Terbaik. Sebelum kita melanjutkan bahasan mengenai sumber omega 3, terlebih dulu kita bahas fungsi dan manfaat omega-3 bagi kesehatan tubuh. Penggunaan asam lemak omega 3 telah terbukti dapat membantu melindungi tubuh dari berbagai infeksi dan membantu menyembuhkan berbagai kondisi kesehatan, seperti autisme, sakit kepala karena migran, lupus, detak jantung tak beraturan, multiple sclerosis, dan serangan panik. Penggunaan zat asam ini juga membantu menurunkan rasa stres dan dampaknya pada tubuh.

Asam lemak seperti EPA (Eicosapentaenoic Acid), DHA (Docosahexaenoic Acid) dan ALA (A-linolenat) telah dianggap sebagai tiga bentuk utama dari lemak omega-3. Lemak ini telah terbukti sangat membantu dalam mengurangi peradangan otot dalam tubuh.

1. Telur


Telur ayam adalah bahan makanan yang bisa Anda temui di mana saja. Konsumsi telur dapat memenuhi asupan nutrisi lemak omega-3 Anda. Kuning telur memiliki lemak sehat. Dari sebutir telur, Anda bisa memperoleh sekira 40-250 miligram asam lemak DHA dan EPA.


2. Kacang Kenari


Kacang kenari adalah salah satu bahan makanan nabati dengan kandungan 2.600 miligram lemak sehat yang cukup untuk menutrisi tubuh Anda.


3. Ikan Salmon


Ikan salmon yang terkenal tinggi kandungan EPA dan DHA-nya, dapat memberikan sekira 1.600 miligram asam lemak omega-3 yang baik bagi pertumbuhan otak anak Anda.



4. Ikan Tuna


Ikan tuna memang saat ini diperbincangkan akibat munculnya merkuri di dalamnya. Namun, jika kita dapat memilih yang masih segar dan tidak mengonsumsi secara berlebihan, ada sekira 1.100 miligram asam lemak yang dapat diserap tubuh Anda.


5. Biji rami


Biji rami adalah makanan pertama yang kaya akan asam lemak omega-3. Khasiatnya adalah untuk melawan kolesterol dan penyakit jantung.

Untuk menjaga nutrisi omega-3 dalam biji rami, simpan makanan tersebut dalam wadah kedap udara. Setidaknya Anda harus makan dua sendok makan biji rami untuk memenuhi kebutuhan omega-3 setiap hari.

6. Biji chia


Selain biji rami, chia juga merupakan keluarga biji-bijian berikutnya yang mengandung asam lemak omega-3. Biji chia bisa dikunyah sebagai makanan ringan atau menaburkannya pada salad.

Biji chia bagus untuk pencernaan, sebab di dalamnya kaya akan serat yang membantu pergerakan makanan dalam proses pencernaan. Nilai plus lain dari biji chia adalah kemampuannya dalam memberikan daya tahan bagi tubuh.


7. Minyak ikan




Sebuah penelitian terbaru menyebutkan kalau asam lemak omega-3 juga banyak ditemukan pada minyak ikan. Bentuknya tersedia dalam tablet suplemen maupun sirop.

Satu pil minyak ikan dalam sehari cukup memenuhi kebutuhan omega-3 bagi Anda. Untuk menjaga nutrisinya, pastikan Anda menyimpan suplemen minyak ikan dalam wadah tertutup yang kedap udara.


8. Kedelai


Tidak suka kacang kenari? Coba beralih ke kacang kedelai. Keluarga kacang yang satu ini bisa ditemukan dalam bentuk susu maupun produk lain. Rasanya nikmat dan kaya akan asam lemak omega-3.

Kedelai juga penuh akan nutrisi seperti serat, zat besi, protein, kalsium, vitamin K, dan folat. Nikmati susu kedelai terutama jika Anda memiliki alergi tertentu terhadap susu sapi.


9. Kembang kol


Sayuran yang kaya akan asam lemak omega-3 adalah kembang kol. Nutrisi penting dalam kembang kol di antaranya adalah kalium, magnesium, dan niasin yang mendukung kesehatan jantung.




Kembang kol biasanya dimasak dengan cara ditumis atau diolah menjadi sup. Temukan resep masakan yang lezat untuk menikmati kembang kol dan mendapatkan nutrisi sehat di dalamnya.

10. Minyak canola


Minyak canola mampu menjaga kesehatan jantung karena ada asam lemak omega-3 di dalamnya. Mengganti minyak goreng biasa dengan minyak canola adalah salah satu cara mendapatkan nutrisi di dalamnya.

Selain itu, minyak canola juga bisa diteteskan ke atas salad sayur sebagai pengganti mayonnaise yang biasanya justeru sangat berlemak.

11. Bayam


Bayam merupakan sumber makanan kaya akan asam lemak omega-3 adalah bayam. Sayuran berdaun hijau gelap ini bisa dinikmati setiap hari untuk mendapatkan asupan omega-3 bagi tubuh.

Bayam juga rendah kalori dan tinggi zat besi. Jadi jangan ragu mengolah bayam menjadi makanan lazat dan mendapatkan nutrisi maksima di dalamnya.


Inilah jenis makanan sebagai sumber omega 3 terbaik. Mengingat fungsi asam lemak omega 3 yang penting bagi tubuh, maka sering-seringlah mengkonsumsi makanan tersebut.



Rabu, 5 November 2014

#ShakleeEffect - Vitamin Si Manja - Meal Shakes , OmegaGuard, Chewable Vita C+



#ShakleeEffect
Citer dr seorang kawan. Anaknya 1 tahun lebih, mengidap asma, selsema & batuk. Dia tak teragak berikan vitamin tambahan MEAL SHAKES & OMEGA...

Alhamdulillah... anak nya semakin ok. Tidak kerap selsema & batuk. Asma pon semakin kurang.. yang best berat anak nya semakin bertambah. Syukur sgt2.. skrg dia tak putus berikan anaknya set vitamin kesihatan kanak-kanak dengan harapan anaknya semakin sihat. Sekarang vitamin tu, dag serasi dengan anak dia.. dah jadi peneman setia anaknya.... 

Best dengar citer dr dia. Mahu tak best...sbb kita pon nak si manja kita sihat. Seperti fza... fza smpai sekarang berikan Adam Goh Meal Shakes & ChewAble Vita C+ sbb kesihatan Adam Goh penting... 

Lihat... comelkan mimik muka adam hisap ChewAble Vita C+. Tak susah bagi simanja anda vitamin tambahan. Berikan sebiji 1 hari... biarkan dia hisap, kunyah & telan. Pentingnya ChewAble Vita C+ ni untuk ketahanan antibodi badan si manja. 



Hanya 1 sudu sahaja untuk sarapan pagi. Campur dengan susu...berikan pada si manja anda. Penting nya untuk si manja yang aktif bermain atau liat untuk makan. Dengan Meal Shakes si manja mendapat Nutrien & Vitamin. Boleh menambahkan tenaga serta memberi rasa kenyang yang lama. Sejak beri Adam Goh Meal Shakes, selera Adam Goh menjadi- jadi.. badan dah mula berisi.. yang penting Adam Goh sentiasa sihat dan jarang kena Demam, Selsema & Batuk.






Sabtu, 18 Oktober 2014

Meal Shakes - Kepentingan Nutrien Di Dalam Meal Shakes Shaklee


Antara Vitamin & Mineral yang terkandung di dalam MEAL SHAKES adalah :

VITAMIN A

Fungsi Vitamin A
Boleh ditukarkan menjadi retinal & retinoic asid, iaitu jenis lain dalam keluarga vitamin A
Penting untuk tumbesaran tulang & gigi bagi kanak-kanak
Membantu memelihara kulit yg sihat & membantu mencegah lapisan mulut, hidung, tekak, paru-paru, penghadaman & saluran kencing dari di jangkiti kuman.
Menolong badan kita mengatur sistem imun bagi mencegah & melawan penyakit.

Kesan Kekurangan Vitamin A
Lemah daya penglihatan pada waktu malam @ rabun malam
Kekeringan pada bahagian mata
Lemah daya tahan badan & ini akan terdedah kepada penyakit
Kulit menjadi kering & gatal, hilang selera makan.
Tulang & gigi menjadi lemah


VITAMIN B1 @ THIAMINE

Fungsi Vitamin B1
Pencerakinan & penggunaan karbohidrat, lemak & protein
Memelihara sistem saraf & otot yg sihat serta fungsi jantung yang normal
Membentuk ATP- iaitu bahan api untuk badan bekerja. 
Vitamin B1 akan bekerja seiringan dengan Vitamin B2 & B3.

Kesan Kekurangan Vitamin B1
Keletihan, lemah badan & kurang selera makanKegelisahan & gangguan tidur'Beriberi' sejenis penyakit "Metabolic Disorder" dengan gejala seperti cirit birit, bengkak buku lali & kaki, kebas tangan & kaki, kesakitan & kegagalan jantung
Sakit pada bahagian Abdomen
Sembelit
Gangguan mental & emosi


VITAMIN B3 @ NIASIN

Fungsi Vitamin B3
Niasin ditukarkan kepada niasimid dalam tubuh
Diperlukan oleh enzim-enzim yang merubah makanan kepada tenaga.
Membantu mengekalkan sistem perkumuhan & saraf yang sihat
Pada dos yang tinggi ia mampu mengurangkan kolestrol (untuk dos yang besar perlu dapatkan nasihat dari pakar kesihatan)

Kesan kekurangan Vitamin B3
Pada kes yang teruk, boleh menyebabkan penyakit Pelagra ( sejenis penyakit kult yang menyebabkan kulit pecah-pecah, cirit & sakit mulut)  


VITAMIN B6 @ PIRIDOKSIN

Fungsi Vitamin B6 
Diperlukan oleh tubuh untuk metabolisme & penyerapan protein & juga metabolisme karbohidrat.
Membantu membina sel darah merah & meningkatkan fungsi sistem saraf & otak

Kesan Kekurangan Vitamin B6
Anemia
Gatal-gatal pada kulit & kulit bersisik
Sawan


VITAMIN B12 @ SIANOKOBALAMIN

Fungsi Vitamin B12
Membina bahan ginetik & membantu pembentukan sel darah merah.

Kesan Kekurangan Vitamin B12
Anemia (kekurangan darah) yg membahayakan serta kerosakan saraf


VITAMIN C

Fungsi Vitamin C
Antioksidan yg diperlukan oleh tubuh , termasuklah pertumbuhan & penggantian tisu, fungsi kilang adrenal & untuk gusi yg sihat.
Pengeluaran hormon antistress & interferon, sejenis protein sistem imuniti.
Untuk metabolisme folik asid, tairosin & phenylalanine.
Mengurangkan gejala penyakit asthmaMencegah daripada kesan merbahaya pencemaran, menolong mencegah kanser,memelihara jangkitan penyakit & meningkatkan imuniti
Meningkatkan penyerapan zat besi
Agen pembentukkan kolagen
Mengurangkan paras kolestrol tidak baik (LDL)

Kesan Kekurangan Vitamin C
Lemah badanSakit2 & sengal badan
Bengkak gusi Hidung berdarahScurvy (pendarahan pada badan, lebam-lebam & gusi berdarah, gigi mudah tercabut, pendarahan dalam otot & sendi)
Anemia


VITAMIN D


Fungsi Vitamin D
Diperlukan untuk penyerapan kalsium & fosforus.
Untuk tumbesaran tulang & gigi yang normal pada kanak-kanak.
Mencegah otot menjadi lemah & terlibat dalam mengatur denyutan jantung
Penting dalam pencegahan kanser
Tingkatkan imuniti
Perlu untuk fungsi tairoid pembekuan darah normal.

Kesan Kekurangan Vitamin D
Ricket pada kanak-kanak ( cacat tulang terutama tulang belakang, kaki & tengkorak, tulang mudah patah, bengkak sendi & lemah otot)Osteomalacia pada orang dewasa (tulang menjadi lembut yang menyebabkan sakit pada bahagian kaki, pinggang, leher & tulang dada, mudah patah, kejang otot pada tangan & kaki)


VITAMIN E

Fungsi Vitamin E
Antioksidan yg penting dalam pencegahan kanser & penyakit kardiovaskular
Baiki peredaran darah, memperbaiki tisu
Pelihara pembekuan darah secara normal & penyembuhan  serta memudarkan parut
Baik untuk lelaki tingkatkan pengeluaran air mani
Mencantikkan kulit  

Kesan Kekurangan Vitamin E
Mudah radang & Odema (pengumpulan air dalam tisu) pada bayi
Penuaan kulit sebelum usia
Rambut gugur
Anemia 


VITAMIN B9 (FOLIC ASID)

Fungsi Vitamin B9
Untuk pertumbuhan & perkembangan sel
Bantu pertambahan sel darah merah
Bagi ibu hamil baik untuk mengelakkan kecacatan bayi
Meningkatkan kesihatan otak

Kesan Kekurangan Vitamin B9
Anemia
Mudah letih
Masalah Kurang berat badan
Hilang selera makan


PROTEIN

Fungsi Protein
Sebagai Enzim, mempercepatkan reaksi biologis
Sebagai alat pengangkut & penyimpan 
Menjaga kekuatan & daya tahan tulang & kulit
Sebagai pertahanan tubuh & Imunisasi pertahanan tubuh
Mempercepatkan pembaikkan luka

Kesan Kekurangan Protein
Gangguan pertumbuhan terutama kanak-kanak
Tekanan darah rendah
Anemia
KeletihanTerencat akal
Ketahanan badan yg rendah

Banyakkan Nutrien yg terkandung dalam MEAL SHAKES Shaklee ni...sebab tu lah MEAL SHAKES sangat sesuai untuk dicadangkan kepada kanak-kanak yang sedang membesar ni...bukan sahaja kanak-kanak, orang dewasa pun boleh juga amalkan..





Sabtu, 20 September 2014

Membeli Sambil Menderma - Promosi Meal ShakesFrench Vanilla (Beli 3 Percuma 1)


Membeli sambil menderma 

Jom beramal... 

Promosi Meal Shakes French Vanilla Sept 2014
Beli 3 percuma 1





Info Meal Shakes French Vanilla

Meal Shakes Shaklee menyediakan hidangan lengkap dan asid amino serta nutrisinya mudah diserap untuk kegunaan harian. Ia dihasilakn daripada bahan semulajadi - buah-buahan, sayur-sayuran, kacang soya, lacalbumin (sejenis susu) dan lain-lain, Lactalbumin adalah bahan yang terbaik dan mengandungi organisma protin yang sangat berkualiti dan mudah diserap ke dalam sistem tubuh dari peringkat bayi hingga ke orang dewasa. Kebiasaannya, ia mengandungi pelbagai nutrisi seperti immunoglobin, lactoferrin, bacteriolysin dan sebagainya.

Meal Shakes sangat sesuai untuk bayi, pelajar, kanak-kanak membesar, ibu mengandung, para atlet, pengamal sayuran (vegetarian), orang sakit, orang yang sibuk bekerja atau orang yang selalu mengambil makaanan segera.

Manfaat utama Meal Shakes

Nutrisi Lengkap - Menyediakan 24 jenis vitamin, mineral dan zat perlu. Kekurangan pengambilan zaat boleh menyukarkan kadar serapan vitamin dan mineral oleh tubuh kita. Mengandungi lesitin soya yang bekerjasama dengan vitamin larut lemak.

Membekal Nutrisi kepada sel tubuh - Kaya dengan protin (tidak mengandungi laktosa), membantu pembinaan sel-sel kulit, kuku, rambut, organ, darah, imun dan lain-lain.

Membantu tumbesaran - Mengandungi asid folik, biotin, kaya dengan kalsium dan magnesium yang diperlukan untuk membinatulang dan sel-sel untuk proses membesar.

Ant-Oksida - Mengandungi vitamin A,C,E, zink, selenium yang merupakan agen anti-oksida yang bertindak melawan jangkitan dan melambatkan proses penuaan.

Mengembalikan seri wajah - Mengandungi vitamin B yang lengkap, zat besi dan copper yang cukup untuk membina sel-sel darah merah yang sihat, sekaligus memberikan kompleksi wajah/kulit yang lebih cantik.

Detoksifikasi - Kaya dengan serat larut untuk membantu membuang lemak berlebihan dan sisa buangan dari perut dan usus.

Kelazatan rasa - Minuman yang lazat untuk diambil bersama fruktos semulajadi; penggantian segera terhadap kekurangan vitamin, mineral dan juga tenaga. Tidak mengandungi sebarang pewarna dan gula tiruan. Lazat untuk dinikmati semua golongan.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...