Pages

Rabu, 21 Januari 2015

#KelasOnline - Alfalfa Complex Untuk Resdung Dan Alergik By Master Fizah Sahin

Kelas Online
Alfalfa Complex Untuk Resdung Dan Alergik
by Master Fizah Sahin
20 Januari 2015
9.00 malam Hingga 10.00 malam


Malam tadi diberi kesempatan untuk bentangkan Slot bertajuk "ALFALFA UNTUK RESDUNG & ALERGIK" walaupun ilmu tak cukup didada, try juga untuk sampaikan pada master-master lain dalam KELAS ONLINE "COACH LEAD RAUDHAH". Moga ilmu yang disampaikan dapat dimanfaat bersama....

Tajuk kita hari ni "ALFALFA UNTUK RESDUNG & ALERGIK/ALAHAN"


Resdung & Alergik adalah 1 perkara yang berbeza, tapi yang kita tahu cara rawatannya sama sahaja, semua berkait rapat dengan ALFALFA COMPLEX.

Secara umum jom kita ketahui apa kelebihan ALFALFA COMPLEX ini secara menyeluruh???
Sapa tahu fungsi ALFALFA COMPLEX??


RESDUNG atau seduan (sinusitis) adalah sejenis penyakit yang mudah berjangkit dalam waktu yang singkat, apabila daya tahan penyakit atau antibodi seseorang itu lemah dan tidak dapat menahan kuman resdung atau hama yang boleh terus merebak ke dalam tubuh pesakit.

APAKAH RESDUNG (SINUSITIS)?
Resdung merupakan sejenis penyakit di mana terjadinya radangan pada rongga sinus yang disebabkan oleh jangkitan kuman.Sinusitis merupakan keradangan pada selaput sinus. Apabila berlakunya Sinusitis, mukus seperti hingus tidak dapat mengalir keluar dengan baik dari sinus. Oleh yang demikain ia akan dipenuhi oleh rembesan. Biasanya, “penyapu-penyapu” kecil dalam sinus yang dipanggil silia akan menolak mukus keluar dari sinus ke dalam hidung. Apabila kerosakan berlaku pada fungsi silia atau bila bukaan yang terletak di antara sinus dengan laluan hidung tersumbat anda akan mendapat Sinusitis.

Selalunya, Sinusitis disebabkan oleh jangkitan bakteria yang akan berakhir dalam beberapa hari. Kadang-kadang ia bermula dengan jangkitan virus yang mencetuskan selesema dan menyebabkan berlakunya kesesakan dalam sinus yang akhirnya membawa kepada jangkitan sinus oleh kuman bakteria. Sinusitis jenis ini dipanggil Sinusitis akut.

Sinusitis yang kronik (kadangkala disebut sebagai Sinusitis berterusan) ialah merujuk keradangan sinus yang berlaku beterusan sehingga berbulan-bulan atau kadang kadang bertahun-tahun. Jika anda sering diserang Sinusitis atau jangkitan tersebut berlarutan hingga lebih dari 3 bulan, ia mungkin merupakan Sinusitis kronik. Gejala Sinusitis kronik mungkin tidak seteruk Sinuisitis akut tetapi Sinusitis kronik boleh mencetuskan komplikasi yang serius seperti jangkitan pada otak dan kebutaan.


ALERGIK / ALAHAN

Keadaan dimana seseorang menjadi sangat rentan/sensitif terhadap bendasing yang belum tentu menimbulkan gangguan pada orang lain. Dapat disebabkan oleh faktor keturunan. Reaksi alergik timbul setelah beberapa kali terdedah kepada alergen (bahan penyebab alergik).


GEJALA RESDUNG & ALERGIK/ALAHAN



JENIS RESDUNG
~ Ada 2 jenis
#Akut
#Kronik



JENIS ALERGIK / ALAHAN

SIAPA TAHU PRODUK SHAKLEE YANG MEMBANTU MENCEGAH RESDUNG/ALERGIK?

Produk Shaklee yang membantu mencegah RESDUNG/ALERGIK :-

1) Alfalfa Complex
2) Vitamin C
3) B Complex

Jom kita bercerita pasal ALFALFA COMPLEX >>

À L F À L F À   C O M P L E X  merupakan Formula Shaklee Signature yang pada asalnya dibangunkan oleh Dr Shaklee dalam tahun 1950-an Diperbuat daripada tanaman Alfalfa (Medicago sativa) secara organik di California yang bebas dari pestisid, herbasid dan menggunakan bahan kompos/baja bebas kimia. Alfalfa juga dikenali sebagai “Raja Segala Tumbuhan”. Medicago Sativa memiliki gred yang paling tinggi di kalangan tumbuhan alfalfa. Tumbuhan ini mengambil masa sekurangnya 2 tahun untuk membesar dan akarnya boleh mencapai sehingga 20 kaki ke dalam tanah untuk menyerap pelbagai nutrisi. Daun alfalfa dari Shaklee hanya dituai apabila ia telah mencapai tahap kematangan mutlak iaitu daun alfalfa yang telah matang kaya dengan klorofil. Daun-daun ini dikeringkan dengan udara secara semulajadi bagi mengekalkan nutrisi yang terkandung di dalamnya. Manakala bahagian lain yang tidak penting dilupuskan. Kemudian, daun-daun yang telah dikeringkan akan dibiarkan menjadi serbuk sebelum dikompres menjadi tablet. Keseluruhan proses ini dijalankan di bawah pengawasan dan kawalan Shaklee yang sangat ketat dan teliti. Setiap tablet alfalfa Shaklee mengandungi 300mg.


Kelebihan Dan Kebaikan Alfalfa Shaklee /Alfalfa Complex Shaklee Yang Utama :
🍀Mencuci hati, darah dan usus – ini adalah makanan yang sangat beralkali yang boleh mengembalikan kenormalan badan yang berasid, menghilangkan toksin dari badan, membersihkan hati, kolon, darah dan mencantikkan kulit dan otot.

🍀Melawan alahan – Memperbaiki keadaan kulit dan hidung sensitif, kurap, bau badan dan ulat air (athlete’s foot) dengan berkesan.

🍀Baik untuk perubahan patologi di dalam usus dan perut – Memperbaiki masalah saluran penghadaman seperti kembung, hyperasiditi, ulser gastrik, hepatitis dan sembelit.

🍀Menyingkirkan lemak dan kolesterol – kajian klinikal terbukti bahawa penggunaan jangka panjang daripada alfalfa akan menghapuskan lemak, mengurangkan kolesterol, mencegah penyakit jantung, strok dan darah tinggi. Hanya Alfalfa sahaja mengandungi saponin, seperti span yang bertindak sebagai serat yang menyerap kolesterol.

🍀Melawan tumor – Memakan 30-50 tablet untuk mengalkalikan badan, dengan itu memperbaiki sel-sel kanser dan membuang tumor.

🍀Melegakan keletihan – Melegakan keletihan dan sebagai rawatan kepada kebanyakan penyakit

🍀Mencegah/ merawat atritis – Melegakan sakit atritis dan kesakitan


Lain-lain Kelebihan dan Kebaikan Alfalfa Shaklee / Alfalfa Complex Shaklee :
🍀Legakan sakit-sakit sendi dan belakang.
🍀Membantu hilangkan kelesuan dan tekanan.
🍀Memberi kelegaan semasa period.
🍀Membantu Merawat arthitis
🍀Membantu Merawat athma
🍀Mencuci usus bagi membuang toksik
🍀Membantu membuang angin dalam badan
🍀Membantu mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor
🍀Meneutralkan asid dalam badan
🍀Membantu masalah keputihan pada wanita.
🍀Membesar dan menegangkan payudara.
🍀Bertindak seperti kacip fatimah kepada para isteri.
🍀Memulihkan urat selepas bersalin.
🍀Milk booster
🍀Membantu masalah penghadaman dan pencernaan
🍀Meningkatkan stamina lelaki
 🍀Membantu Melegakan masalah sembelit

#Tapi kita perlu tahu..
* Pesakit SLE tidak digalakkan ambil Alfalfa..


Pencerahan penyakit SLE >>
Sekadar Gambar Hiasan


Apakah SLE?
Systemic Lupus Erythematosus (SLE) adalah penyakit kronik auto-imun di mana badan pesakit menghasilkan protein darah dengan banyaknya. Protein darah yang dipanggil antibodi ini dengan sendirinya memberi tindak balas terhadap tisu seseorang. Punca penyakit SLE tidak diketahui.

Sejarah :-
Lupus ialah perkataan Latin bagi serigala. Erythematosus bererti ruam merah. Pada tahun 1851, Dr. Cazenave telah menjumpai ruam merah di muka seorang pesakit yang kelihatan seperti gigitan serigala. Beliau telah menamakan ruam berkenaan Discord Lupus Erythematosus (DLE).
Pada tahun 1885, Sir William Osler telah mengenalpasti bahawa ramai orang yang mengidap lupus mempunyai penyakit yang bukan sahaja melibatkan kulit tetapi turut melibatkan organ dan sistem lain. Beliau telah menamakan penyakit tersebut Systemic Lupus Erythematosus (SLE).

Jenis-jenis Lupus :-
#Discoid Lupus Erythematous (DLE)

Hanya melibatkan kulit
Jarang merebak ke organ lain

#Systemic Lupus Erythematosus (SLE)

Boleh merebak ke organ lain
Boleh mengakibatkan kematian

Statistik:-
Lebih kurang 90% pengidap SLE adalah wanita sementara 10% adalah lelaki dan kanak-kanak.
Lebih kurang 90% wanita yang mengidap SLE berada di dalam lingkungan umur boleh hamil iaitu di antara 15 hingga 50 tahun.
Ratio pengidap SLE:
Di Barat, di kalangan Afro-Caribbeans – 1 dalam 250 –500 orang
Di Amerika Syarikat – 1 dalam 2,000 orang
Di negara China – 1 dalam 1,000 orang

Di Malaysia dianggarkan lebih daripada 10,000 orang telah disahkan mengidap SLE dalam jangka masa 30 tahun kebelakangan ini. Namun demikian, PSLEM percaya ada ramai lagi mereka yang mengidap SLE yang belum disahkan.


Berikut adalah fungsi-fungsi Vitamin tersebut terhadap RESDUNG & ALERGIK/ALAHAN

ALFALFA   COMPLEX

- Mempunyai kelebihan dalam mengurangkan keradangan sakit itu sendiri
- Ia kaya dengan sumber klorofil dan membantu mengurangkan keradangan terutama akibat dari ekzema, resdung, alergik dan gegata.
* Pesakit SLE tidak digalakkan ambil Alfalfa..


B COMPLEX

- B6 penting untuk pemuliharaan selaput lendir yang sihat dan membantu pengeluaran antibodi badan
- Membantu dalam pembinaan protein dalam tubuh
- Membantu hati menghasilkan glikogen yang diperlukan oleh kulit untuk menyingkirkan sel-sel mati
- Memelihara sistem saraf dan berfungsi sebagai anti-stress


VITAMIN C

- Bertindak sebagai anti-histamin tanpa perlu kita mengalami side effect dari pengambilan drugs anti histamin
- Menstabilkan pengeluaran histamin dalam tubuh
- Membantu mencegah penyempitan tiub bronkiol
- Meningkatkan fungsi T-Cell dan Macrophage (Fungsi sistem pertahanan badan, sel darah putih)
- Meningkatkan pertumbuhan tisu.


SELAIN ITU, TAHUKAH ANDA, NUTRIFERON JUGA MEMBANTU MENCEGAH RESDUNG/ALERGIK

Fungsi NUTRIFERON

- Meningkatkan interferon semulajadi badan dan menguatkan tindakbalas imun badan terutamanya jika anda bekerja dalam persekitaran yang berhabuk, jerebu dan tidak sihat.
-Sangat digalakkan bagi mereka yang telah mengalami jangkitan kuman dan mempunyai simptom resdung yang agak berat.

SET RESDUNG UNTUK KANAK-KANAK
1) ALFALFA COMPLEX
2) MEAL SHAKES
3) OMEGA GUARD
4) CHEWABLE VITA-C PLUS





Selasa, 20 Januari 2015

#KelasOnline - Vivix Dan Penyakit Kronik By Master Wan Zuriana

Kelas Online
Vivix Dan Penyakit Kronik 
by Master Wan Zuriana
19 Januari 2015
9.00 malam Hingga 10.00 malam


Jom ketahui Bagaimana Vivix Berjaya Merawat Penyakit Kronik. Perkongsian dari Master Wan Zuriana.

Bismillahirrahmanirrahim, Assalamualaikum wbt...
Kelas malam ni bertajuk VIVIX dan penyakit kronik??


Pengenalan VIVIX
★ Vivix merupakan cecair yg mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol

★ Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi

Tahukah anda 2.6 juta rakyat malaysia menghidap diabetes atau pun kencing manis dan jumlah ini meningkat saban tahun? Jumlah yg rasanya tak patut dibanggakan.

Kes sakit kronik makin meningkat. Kumpul duit, buat bayar bil sakit. Walhal ada pilihan hidup tua dan sihat. Vivix Shaklee, ikhtiar termurah bagi elakkan risiko dan bantu merawat sakit kronik. 

Penyakit kronik yang paling popular dalam negara kita adalah diabetis dan juga obesiti. Sampaikan kerajaan usulkan ubah waktu operasi kedai makan 24 jam. Begitu terukkah habit pemakanan orang Malaysia?

Kalau org tanya apa produk paling bagus dan best dalam barisan supplemen shaklee semestinya ia adalah VIVIX


Ia ibarat tonik ajaib sebab mampu mengubati byk penyakit2 kronik dengan izin Allah jua. Just named it. Biasa utk sakit kronik/keadaan spt dibawah ini memang di syorkan VIVIX:-

- Kencing Manis
- Darah Tinggi, Kolestrol tinggi
- Stroke, Jantung
- Kanser
- Tibi
- Pesakit SLE
- Resdung, Allergi hidung
- Asma
- Anti penuaan (kecantikan)
- Perokok Tegar
- Gastrik
- Ulser Perut
- dll


*********************

Testimoni VIVIX >>
[9:17PM, 19/01/2015] ‪+60 14-232 1811‬: Haaa..tau tak vixix ni leh turunkan paras bacaan gula dlm darah?
[9:18PM, 19/01/2015] ‪+60 14-232 1811‬: Jiran dpan umah ni, bacaan dia 18, cuba amik vivix xsmpai sebulan turun ke paras 6

*********************


Manfaat VIVIX



Bagaimana vivix bertindak kepada pesakit2 kronik?

Manfaat Kesihatan Resveratrol. Resveratrol digunakan sebagai terapeutik dalam beberapa penyakit kronik.




Vivix adalah suplemen yang menembusi dan memperbaiki DNA. 

DNA adalah bahan asas dalam pembentukan sel. 
Maka apabila DNA telah dibaiki, sistem badan kembali pulih seperti waktu muda dan kembali pada keadaan asal yang sihat dan elok.

Peringatan!!!!
Saya cuba cari info tentang talasemia yee
Yg pasti Alfalfa dan Vitamin E tak boleh diambil oleh pesakit talasemia



Jom kita tengok secara detail bagaimana vivix merawat penyakit2 kronik ni


1. Memperbaiki Sel-Sel DNA

▪ Tahukah bahawa setiap hari hampir 1 juta sel-sel DNA rosak. Kerosakan berlaku secara langsung dan tidak langsung. 

~ Secara langsung seperti terdedah kepada radiasi (sebagai contoh semasa proses kimoterapi bagi pesakit kanser). 
~ Dan yang lebih parah adalah kerosakan secara tak langsung. Terdedah dengan radikal bebas, pencemaran dan makanan yang tidak sihat


2. Pengawalan Genetik

▪ Genetik adalah unik dan biasanya diwarisi dari ibu atau ayah. Ini juga akan menentukan jangka hayat dan juga berapa cepat kita menjadi tua. 

▪ Perasan tak ada yang umur 50an tapi kelihatan muda cantik macam 30an. Dan ada yang baru 30an tetapi nampak sungguh berumur. Ini berlaku kerana faktor genetik kita yang unik.

▪ Kandungan utama Vivix membantu mengawal genetik dan melambatkan proses penuaan. Bukan sahaja penuaan dari segi fizikal. Malahan penyakit yang disebabkan oleh faktor penuaan juga dapat dielakkan seperti cardiovascular disease, cancer, arthritis, cataracts, osteoporosis, type 2 diabetes, hypertension and Alzheimer's disease


3. Meningkatkan Tenaga Pada Tahap Sel Tenaga 

▪ tubuh manusia terhasil dari rantaian sel-sel di dalam badan. Semakin berumur, makin menurunlah tenaga yang dihasilkan. 

▪Jadi ramuan utama Vivix Shaklee akan meningkatkan tenaga dari tahap sel. Sel yang bertenaga akan menghasilkan tubuh yang sihat dan bertenaga.




Nampak too be good to be true kan? 1 botol utk hampir ke semua penyakit..which selalu orang kata mana ada produk mcm tu...uolls penah tak dipersoal mcm tu?
Kan..vivix ni produk yg paling istimewa dan paling cepat menampakkan kesan
Testimoni >>Contoh yg kena strok langsung tak leh berjalan, dh mula boleh menggerakkan otot2


Ni sedikit fakta mengenai vivix utk ibu mengandung dan menyusu




Testimoni VIVIX>>
Kanser Sembuh Dengan Vivix


Klik Gambar Untuk Baca Testimoni Vivix - Kanser Sembuh Dengan Vivix
Kisah Master Law Chu Hian


Rabu, 14 Januari 2015

#KelasOnline - Vita-Lea For Kids By Master Suzana

Kelas Online
Vita-Lea For Kids
by Master Suzana
13 Januari 2015
9.00 malam Hingga 10.00 malam



Tak berapa sihat, tapi masih boleh ikuti Kelas Online Master Suzana. Kalau kena pergi ke kelas, mungkin tidak kot, sebab tak lalu. Ni sambil-sambil baring, relak-relak, kelas berjalan dengan lancar. Untungkan ikuti Group Shaklee kami, dalam 1 minggu, kelas ada 2 kali. Nak tak nak join terpulang pada individu itu sendiri. Kita tak pandai.. so...wajib lah ikuti kelas yang dijalankan supaya dapat tambahkan ilmu yang ada.

Jom Fza kongsikan ilmu yang Master Suzana curahkan pada malam tu.. moga dapat dimanfaatkan bersama.

Assalamualaikum wbt.
Bismillah......

Kenapa multivitamin penting untuk kanak2?

  1. Bekalkan nutrisi tambahan
  2. Sebab kanak2 suka makanan kurang berkhasiat, 
  3. Sebab kanak2 suka makan jajan
  4. Sebab kanak2 cenderung kepada makanan tertentu sahaja..
  5. Multivitamin penting utk kanak2 sebab nak elak dari makanan tak berkhasiat
  6. Terdedah pada persekitaran yg kotor, dekat rumah kita comfirm bersih tp kat luar tak semua tempat bersih, sebab kalau antibodi tak kuat senang berjangkit


Nota : jadi multivitamin Vitalea for kids mmg sesuai utk ank2 kita



Apa istimewanya Vitalea for kids nie..?

Keistimewaan  Vita- Lea®  Children Chewable

  1. Untuk kanak kanak 4 tahun ke atas
  2. Menyediakan 19 vitamin dan mineral penting 
  3. Sumber kalsium untuk Pembinaan tulang
  4. Baik untul kesihatan
  5. Sumber harian tambahan bagi vitamin B

Setiap vitamin kita ada kelebihan masing2
Meal Shakes pon multivitamin, tp dlm bntk susu. Nak ambik whichever pon ok. Nk ambik dua2 pon boleh, biasa saya akan suggestkan ikut mana anak customer boleh ambil. Sbb ada kanak2 tak suka yg minum. Dan ada yg tak suka jenis tablet. Kita pon ade juga yg tak suka tablet kan dan ada yg tak suka jenis kena minum.

>> Tapi Vita-Lea For Kids ni, tabletnya sedap dan rasa anggur


Siapa perlukan Vita-Lea For Kids?

  1. Kanak kanak dari usia 4 ahun ke atas
  2. Anak yang susah makan makanan berkhasiat
  3. Anak yang aktif
  4. Sesiapa sahaja

Kenapa 4 thn?

Kerana :-
Bila 4 tahun ke atas, mereka dah pandai untuk hisap, dapat elakkan gejala tercekik.
Bagi yang nak bagi pada umur 2 tahun, seeloknya perhatikan mereka takut tercekik kerana Vitalea For Kids ni besar dari Chewable Vita - C 100mg. Shaklee sarankan sebaiknya bagi pada kanak-kanak yang berumur 4 tahun ke atas.


Pengambilan Vita-Lea For Kids 
1 biji 1 hari

Saiz Vita-Lea For Kids ni besar dari Chewable
Anak2 yg tak mkn sayur & buah tu elok sgt bg vitalea ni.
Sbb ada semua vitamin
Rasa dia mmg ada rasa anggur kalau normal boleh kunyah


Saiz Vita-Lea For Kids yang lebih besar dari Chewable Vita - C 100mg

Fungsi  Vita- Lea®  Children Chewable

  1. Melengkapkan nutrisi yang diperlukan oleh badan yang tidak dapat dipenuhi dari pemakanan seharian.
  2. Meningkatkan kesihatan secara menyeluruh
  3. Menyokong jangka hayat hati,usus dan mata
  4. Meningkatkan kekuatan tulang dan sistem imunisasi
  5. Memberikan perlindungan menentang kerosakan radikal bebas
  6. Melindungi kesihatan jantung ,otot dan fungsi saraf
  7. Meningkatkan kesihatan paru-paru ,kolon dan prostat
  8. Menyokong pembinaan tulang yang kuat dan kesihatan tulang
  9. Membekalkan makanan kepada sel badan untuk tubuh yang lebih sihat dan bertenaga
  10. Mengekalkan tekanan darah yang normal dan rentak jantung yang normal
  11. Mencegah penyakit benguk ( Tiroid )
  12. Meningkatkanpenghasilan sel darah merah untuk mengelakkan anemia atau merawat anemia (amat diperlukan oleh ibu hamil, ibu dalam pantang dan ibu yang menyusukan anak)
  13. Membantu memulihkan selera makan dan melancarkan proses pencernaan
  14. Membantu memulihkan selera makan dan melancarkan proses pencernaan
  15. Membantu meningkatkan kecerdasan minda
  16. Membantu seimbangkan hormon dan bahan kimia dalam badan
  17. Membantu penyerapan zat dari makanan


Tambahan & pengetahuan buat kita

Tahukah anda?
● Dari kelahiran hingga umur 3 tahun, perkembangan otak amat peka terhadap pemakanan bayi dan 75% daripada kapasiti otaknya berlaku dalam tempoh yang genting
● Selepas umur 2 tahun,pengambilan makanan berlemak seharusnya diambil dalam kuantiti sederhana rendah untuk mengelakkan penyakit jantunh,kegemukkan dan masalah kesihatan yang lain.
● Pada umur lima tahun 90% daripada perkembangan otak kanak-kanak telah lengkap
● Antara umur 11tahun dan 16 tahun ,satu peningkatan yang besar dalam tumbesaran biasanya berlaku dengan peningkatan berat badan dan pertumbuhan otot yang ketara


Testimoni : anak menjadi bijak dengan makanan tambahan.
Dengan vitamin ni, anak akan fokus,
dan prestasi akan meningkat dalam pembelajaran.



Sabtu, 10 Januari 2015

Happy Birthday Adam Mukhriz Goh Yang Ke 2 Tahun



Selamat Ulang Tahun Kelahiran Adam Mukhriz Goh Muhammad Irfan Goh yang ke 2 Tahun. Ya Allah... cepatnya masa berlalu... Terima Kasih Ya Allah pinjamkan hadian yang tak ternilai ini. Fza sunggub bahagia dengan pemberianmu. Moga jadi anak yang soleh ye manja, bijak pandai, sihat selalu. Papa ♡ Mama sayang Adam sangat2...Adam adalah segalanya bagi mama ♡ papa..


Ni kek Adam Goh.. kek ni mama order petang semalam.. sori lambat order.. yang penting Adam kan suka car... cantik ka


Hadiah untuk Adam Goh. Mama buntu nak cari hadiah untuk Adam. Semua Adam dah ada... Ni mama yang beli. So Adam Goh kena minta papa belikan 1 hadiah ye... kenapa mama belikan hadiah ni?? Sebab mama boleh naik sama2 Adam Goh. Jahatkan mama.. Mana Aci.. hadiah yang lepas2 mama kena tolak Adam Goh.. so... ni kita naik sama-sama ye sayang... 


Belanja 1 gambar lepas balik shopping hadiah dan ambil kek. Sebenarnya Mama & Adam Goh dah penat sangat-sangat.

Kehebatan DUNIA BLOG


Petang semalam hantar barang untuk Customer Shaklee ke Giant Teluk Intan, 
Yang bestnya Customer ni tak pernah pon jumpa. 
Tak kenal pon.
So gatal mulut lah bertanya pada Customer ni,

Saya : Adik guna nama kat Facebook apa ye??
           Akak cari nama Adik kat Facebook tak jumpa lah.
Cust  : Saya tak ada Facebook lah akak
           Saya taip Shaklee kat Google, Saya jumpa Blog akak, tu yang saya Order 
           Dengan Akak. 
>> Ya Allah, macam kecil je dunia ni kan. Alhamdulillah, Rezeki Allah nak bagi.


Ni nak promote juga SET KURUS SHAKLEE yang Customer tu order semalam. Ni memang Produk Kurus yang Superb POWER!!! 

>> Jom baca kelebihan Shaklee ni hingga boleh bantu fza untuk kurus selepas bersalin.


Klik Gambar Untuk Detail Lebih Lanjut Macam Mana Saya Boleh Kurus Lepas Salin


H E R B L A X   (120 kapsul)

-melegakan sembelit
-meningkatkan kesihatan sistem penghadaman & usus
-membantu menyahtoksinkan badan
-membantu dalam menurunkan berat badan / mengempiskan perut
-menghilangkan jeragat
-mengurangkan bau badan



L E C I T H I N   (180 kapsul)

-untuk kurangkan berat badan (memecahkan lemak)
-menurunkan paras kolestrol dalam serum
-kencing manis, darah tinggi, jantung (lancaran edaran darah di pembuluh darah)
-lubang payudara tersumbat (susu tidak keluar)
-bantu masalah lupa (terutama lepas bersalin)
-mengekalkan fungsi optimum otak


O M E G A   G U A R D   (90 kapsul)

-untuk menurunkan berat badan
-untuk ibu hamil (membina sel otak bayi)
-menggalakkan perkembangan minda untuk dewasa & kanak-kanak
-meningkatkan sistem imun & menolong penyembuhan 
-atasi masalah jeragat
-kesihatan prostat lelaki
-meningkatkan daya seksual & pertumbuhan organ
-baik untuk kolestrol tinggi, sakit sendi, batuk berkahak yang berterusan
-strok
-kuatkan antibodi kanak-kanak (asma, demam & selesema)


A L F A L F A   (330/700 kapsul)

Suplemen yang wajib untuk wanita dan lelaki kerana alfalfa merupakan 1001 khasiat.
Ia juga dikenali sebagai RAJA TUMBUHAN kerana terkenal dgn khasiat dan mineralnya yg tidak terdapat dalam buah-buahan mahupun sayuran. Ia kaya dgn PROTEIN, ASID AMINO, KLOROFIL, SERAT, 15 ZAT GALIAN, 10 VITAMIN, 8 ENZIM & FITOKIMIA.

10 biji alfalfa = segelas susu

Kelebihan Alfalfa:
-Dikatakan tumbuhan terbaik yang mengandungi segala zat keperluan harian tubuh manusia.
-Galactagouge - Bagus diambil oleh ibu-ibu yang menyusukan anak kerana ia merangsang penghasilan susu ibu (milk booster).
-Membantu perkumuhan menjadi lebih lawas.
-Membantu membuang angin dalam badan.
-Termasuk dalam kategori fiber yang mengenyangkan.
-Melegakan sakit sendi dan belakang
-Menghilangkan kelesuan dan tekanan.
-Memberi sensasi ‘rasa sejuk’ (alfalfa Shaklee mengandungi minyak Peppermint)
-Memberi kelegaan semasa haid
-Merawat arthitis
-Bagus untuk asma, resdung, elergi, gegata dan ekzema
-Mencuci usus bagi membuang toksik
-Mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor disebabkan jangkitan dalam buah pinggang
-Meneutralkan asid dalam badan
-Merawat masalah keputihan pada wanita
-Membesar dan menegangkan payudara
-Bertindak seperti kacip fatimah kepada para isteri
-Memulihkan urat selepas bersalin
-Membantu masalah penghadaman dan pencernaan
-Meningkatkan stamina seorang suami
-Melegakan sembelit (tapi kalau kurang minum air boleh jadi sembelit)




Jumaat, 2 Januari 2015

Kurus Dan Buang Toksin Dengan Pantas Bersama Lecithin, Herb_Lax Dan Alfalfa Complex Shaklee




Jom KURUS dengan BAKAR LEMAK & BUANG TOKSIN!
Rasakan kebersanannya dalam sebulan.
Susut inci yang ketara

Mesti tahu!!


L E C I T H I N   (180 kapsul)

-untuk kurangkan berat badan (memecahkan lemak)
-menurunkan paras kolestrol dalam serum
-kencing manis, darah tinggi, jantung (lancaran edaran darah di pembuluh darah)
-lubang payudara tersumbat (susu tidak keluar)
-bantu masalah lupa (terutama lepas bersalin)
-mengekalkan fungsi optimum otak


H E R B L A X   (120 kapsul)

-melegakan sembelit
-meningkatkan kesihatan sistem penghadaman & usus
-membantu menyahtoksinkan badan
-membantu dalam menurunkan berat badan / mengempiskan perut
-menghilangkan jeragat
-mengurangkan bau badan


A L F A L F A   (330/700 kapsul)

Suplemen yang wajib untuk wanita dan lelaki kerana alfalfa merupakan 1001 khasiat.

Ia juga dikenali sebagai RAJA TUMBUHAN kerana terkenal dgn khasiat dan mineralnya yg tidak terdapat dalam buah-buahan mahupun sayuran. Ia kaya dgn PROTEIN, ASID AMINO, KLOROFIL, SERAT, 15 ZAT GALIAN, 10 VITAMIN, 8 ENZIM & FITOKIMIA.

10 biji alfalfa = segelas susu

Kelebihan Alfalfa:
-Dikatakan tumbuhan terbaik yang mengandungi segala zat keperluan harian tubuh manusia.
-Galactagouge - Bagus diambil oleh ibu-ibu yang menyusukan anak kerana ia merangsang penghasilan susu ibu (milk booster).
-Membantu perkumuhan menjadi lebih lawas.
-Membantu membuang angin dalam badan.
-Termasuk dalam kategori fiber yang mengenyangkan.
-Melegakan sakit sendi dan belakang
-Menghilangkan kelesuan dan tekanan.
-Memberi sensasi ‘rasa sejuk’ (alfalfa Shaklee mengandungi minyak Peppermint)
-Memberi kelegaan semasa haid
Merawat arthitis
-Bagus untuk asma, resdung, elergi, gegata dan ekzema
-Mencuci usus bagi membuang toksik
-Mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor disebabkan jangkitan dalam buah pinggang
-Meneutralkan asid dalam badan
-Merawat masalah keputihan pada wanita
-Membesar dan menegangkan payudara
-Bertindak seperti kacip fatimah kepada para isteri
-Memulihkan urat selepas bersalin
-Membantu masalah penghadaman dan pencernaan
-Meningkatkan stamina seorang suami
-Melegakan sembelit (tapi kalau kurang minum air boleh jadi sembelit)





#PromosiShaklee Januari 2015 - VIVIX™ Penting Untuk Kesihatan Semua Golongan Wanita Dan Lelaki

VIVIX™
150 ml
Promosi Januari 2015
Promosi Pembuka Tahun 2015
Beli 6 Percuma 1
Beli 2 Diskaun 5%
Penting Untuk Kesihatan Semua Golongan Wanita & Lelaki



●Vivix™ adalah minuman campuran botani merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol.
Mengandungi campuran unik botani Polygonum Cus pidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol menjadikan Vivix begitu unik. Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi.

■ Tersenarai di atas adalah kebaikan, khasiat dan manfaat Vivix. Vivix cukup bagus untuk memperbaiki sel, menghapuskan radikal bebas dan memperbaiki DNA.
Penjelasannya;
 
■ Memperbaiki DNA. Setiap hari, tubuh kita mengalami kerosakan DNA (salah satunya akibat radikal bebas) yang menyebabkan proses penuaan terjadi begitu cepat. Vivix membantu melambatkan dan melindungi DNA sel tubuh kita dan melambatkan proses tersebut.Vivix sesuai diambil oleh mereka yang selesai menjalani rawatan pemulihan kanser, misalnya kimoterapi, bagi mengembalikan sel tubuhnya kepada keadaan asal.

■ Memperbaiki tenaga sel. Semakin tubuh kita terdedah kepada penuaan, semakin cepat sel tubuh kita kehilangan tenaga. Ini akan menurunkan fungsi sel. Vivix membantu menguatkan sel tubuh.

■ Membantu meningkatkan fungsi otak, kardiovaskular, imuniti dan sendi. Semakin tua, semakin kita rasa sakit sana sini, ingatan pun makin pudar. Vivix membantu mengembalikan keremajaan.


10 KEBAIKAN VIVIX!

=》 Menggalak penuaan yg sihat – awet muda dan anti-penuaan

=》 Membantu mengelakan kanser – merencat sel kanser dari menjadi semakin serius

=》 Mengurangkan risiko penyakit jantung – melindungi jantung

=》 Mengurangkan kompilasi diabetes / kencing manis

 =》Meningkatkan kesihatan arthritis dan menyokong kesihatan sendi – melindungi saraf

=》 Mengurangkan insiden bg penyakit nyanyuk

=》 Membantu dlm proses penurunan berat badan

=》 Menyokong kesihatan mata

=》 Meningkatkan kesihatan imum badan

=》 Menggalakan kesihatan keseluruhan




#PromosiShaklee Januari 2014 - Vita-Lea For Children Vitamin Untuk Kesihatan Kanak-Kanak


VITALEA FOR CHILDREN
Promosi Januari 2015
Promosi Pembuka Tahun 2015
Beli 3 Percuma 1
Penting Untuk Kesihatan Anak Anda

Seringkali kita mendengar ibu-ibu merungut anak tidak mahu makan..Macam-macam idea kreatif ibu-ibu buat kat makanan tu bagi menarik perhatian anak-anak namun anak-anak tetap tak mahu makan juga, macamana nak besar macam ni..

Kita tahu makanan bukan hanya untuk mengenyangkan tapi membekalkan nutrien kepada tubuh badan..Anak-anak kita amat memerlukan nutrien bagi tumbesaran mereka.Bila anak-anak susah makan, macam mana mereka nak dapat nutrien pada tubuh badan mereka???

Pelbagai usaha kita lakukan untuk menarik minat anak-anak untuk makan...Sebagai ibu, sudah pasti saya risau melihat perkembangan tumbesaran anak... oleh itu saya syorkan para ibu-ibu bagi anak anda makan Vitalea For Children.

Vita-Lea For Children membantu MELENGKAPKAN (bukan menggantikan) zat dan nutrisi yang kurang dan SANGAT-SANGAT diperlukan oleh kanak-kanak yang sedang membesar terutamanya KALSIUM.

Salah satu tanda anak anda sering demam, selesema dan batuk adalah tanda antibodinya lemah disebabkan kekurangan sebilangan vitamin yang menyokong keperluan antibodi tubuh seperti, kalsium, vitamin C, vitamin B dan sebagainya.  

Tambahan pula, lambakan makanan ringan dan makanan segera yang sangat kaya dengan garam, gula, pewarna dan perasa juga memudaratkan kesihatan anak dan gigi.

Hendaknya, gaya hidup ibu bapa sekarang yang masing-masing bekerja, anak dijaga pengasuh, kita tidak tahu sangat apa yang anak anda makan seharian sama ada sesuai dengan dietnya atau tidak.

Sangat penting bagi ibubapa memandang berat akan pemakanan kanak-kanak kerana makanan mewakili peratusan zat dan nutrisi yang anak anda perolehi seharian.

Dan kini ibu bapa boleh menarik nafas lega kerana Vita-Lea For Children membantu melengkapkan (bukan menggantikan) kekurangan zat dan nutrisi yang diperlukan oleh kanak-kanak.


Kelebihan Vita-Lea For Children 
  • membekalkan 19 vitamin dan mineral yang sangat diperlukan untuk tumbesaran 
  • sumber kalsium untuk tulang, otak dan gigi 
  • meningkatkan tahap daya tahan melawan penyakit 
  • sumber lengkap 7 jenis vitamin B untuk fungsi tubuh yang betul  
  • menyediakan 150% nilai harian Vitamin D untuk menyerap kalsium dengan berkesan 
  • mengandungi 100% nilai harian Vitamin C yang diperlukan 
  • multivitamin yang kaya dengan antioksidan untuk kulit yang cantik
  • untuk kanak-kanak 4 tahun ke atas 
  • kanak-kanak 2 hingga 3 tahun yang SUDAH PANDAI TABLET boleh ambil dengan PENGAWASAN ORANG DEWASA 
  • rasa yang sedap 


Vita-Lea for Children Chewable Berbeza Dengan Lain-lain Produk Di Pasaran
  • tidak mengandung perasa, pewarna, pengawet dan pemanis tambahan
  • mengandungi pemanis semulajadi dengan Xylitol yang melindungi gigi dari kaviti
  • pembungkusan BPA free 


Kanak-kanak yang perlukan Vita-Lea For Children 
  • yang kurang selera makan
  • yang suka makan junk food
  • untuk tingkatkan system imun
  • yang kurang makan makanan berkhasiat
  • yang kurang minum susu (bekalkan 200mg dalam setiap hidangan)
  • yang tak suka makan sayur (vita lea ada vitamin k -bantu pembekuan darah dengan cepat jika luka)
  • yang selalu jatuh sakit
  • yang kurang aktif 


Bagi kanak-kanak yang tidak boleh menelan tablet boleh gantikan Vita-Lea For Children dengan Mealshake Shaklee juga supplement multivitamin tetapi dalam bentuk bancuhan.



Khamis, 1 Januari 2015

#PromosiShaklee Januari 2015 - Alfalfa Complex Penting Untuk Kesihatan Wanita Dan Lelaki

ALFALFA COMPLEX
330/700 kapsul
Promosi Januari 2015
Promosi Pembuka Tahun 2015
Beli 6 Percuma 1
Beli 2 Diskaun 5%
Penting Untuk Kesihatan Wanita & Lelaki



ALFALFA COMPLEX
Suplemen yang wajib untuk wanita dan lelaki kerana alfalfa merupakan 1001 khasiat.
Ia juga dikenali sebagai RAJA TUMBUHAN kerana terkenal dgn khasiat dan mineralnya yg tidak terdapat dalam buah-buahan mahupun sayuran. Ia kaya dgn PROTEIN, ASID AMINO, KLOROFIL, SERAT, 15 ZAT GALIAN, 10 VITAMIN, 8 ENZIM & FITOKIMIA.


10 biji alfalfa = segelas susu


Kelebihan Alfalfa:
  • Dikatakan tumbuhan terbaik yang mengandungi segala zat keperluan harian tubuh manusia.
  • Galactagouge - Bagus diambil oleh ibu-ibu yang menyusukan anak kerana ia merangsang penghasilan susu ibu (milk booster).
  • Membantu perkumuhan menjadi lebih lawas.
  • Membantu membuang angin dalam badan.
  • Termasuk dalam kategori fiber yang mengenyangkan.
  • Melegakan sakit sendi dan belakang
  • Menghilangkan kelesuan dan tekanan.
  • Memberi sensasi ‘rasa sejuk’ (alfalfa Shaklee mengandungi minyak Peppermint)
  • Memberi kelegaan semasa haid
  • Merawat arthitis
  • Bagus untuk asma, resdung, elergi, gegata dan ekzema
  • Mencuci usus bagi membuang toksik
  • Mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor disebabkan jangkitan dalam buah pinggang
  • Meneutralkan asid dalam badan
  • Merawat masalah keputihan pada wanita
  • Membesar dan menegangkan payudara
  • Bertindak seperti kacip fatimah kepada para isteri
  • Memulihkan urat selepas bersalin
  • Membantu masalah penghadaman dan pencernaan
  • Meningkatkan stamina seorang suami
  • Melegakan sembelit (tapi kalau kurang minum air boleh jadi sembelit) 

Alfalfa Complex membantu untuk Kurus & Lansing,
membuang toksin, membakar lemak dengan segera

Alfalfa Complex  rawat keputihan


Testimonial Customer yang amalkan Alfalfa Complex hingga keputihannya hilang



Alfalfa Complex juga baik untuk wanita dalam berpantang
boleh banyakkan susu badan
boleh merapatkan rahim
badan tidak cepat lesu



lebih lanjut pasal ALFALFA COMPLEX sila klik sini INFO DETAIL ALFALFA




#PromosiShaklee Januari 2015 Sahaja - Promosi Hebat Untuk 1 Family



Tahun 2015, Tahun baru, pembukaan Tahun 2015, Shaklee menawarkan Promosi Hebat Untuk Kesihatan 1 Family...
  • Untuk Wanita
  • Untuk Lelaki
  • Untuk Kanak-kanak
  • Untuk Warga Emas
  • Untuk Golongan Diabetes
  • Untuk Pengidap Darah Tinggi
  • Untuk Penyakit Kanser
  • Untuk Penyakit Jantung
  • Dan Pelbagai Lagi

Seronok dan begitu teruja!!! mahu tak teruja, sebab BULAN KESIHATAN 1 FAMILY, bukan sahaja CANTIK malah SIHAT, CERGAS, CERDAS & FOKUS!!


Jom baca info :-
  • ALFALFA COMPLEX
  • VIVIX
  • VITA-LEA FOR CHILDREN



A L F A L F A   C O M P L E X


ALFALFA COMPLEX
330/700 kapsul
Promosi Januari 2015
Promosi Pembuka Tahun 2015
Beli 6 Percuma 1
Beli 2 Diskaun 5%
Penting Untuk Kesihatan Wanita & Lelaki



ALFALFA COMPLEX
Suplemen yang wajib untuk wanita dan lelaki kerana alfalfa merupakan 1001 khasiat.
Ia juga dikenali sebagai RAJA TUMBUHAN kerana terkenal dgn khasiat dan mineralnya yg tidak terdapat dalam buah-buahan mahupun sayuran. Ia kaya dgn PROTEIN, ASID AMINO, KLOROFIL, SERAT, 15 ZAT GALIAN, 10 VITAMIN, 8 ENZIM & FITOKIMIA.


10 biji alfalfa = segelas susu


Kelebihan Alfalfa:
  • Dikatakan tumbuhan terbaik yang mengandungi segala zat keperluan harian tubuh manusia.
  • Galactagouge - Bagus diambil oleh ibu-ibu yang menyusukan anak kerana ia merangsang penghasilan susu ibu (milk booster).
  • Membantu perkumuhan menjadi lebih lawas.
  • Membantu membuang angin dalam badan.
  • Termasuk dalam kategori fiber yang mengenyangkan.
  • Melegakan sakit sendi dan belakang
  • Menghilangkan kelesuan dan tekanan.
  • Memberi sensasi ‘rasa sejuk’ (alfalfa Shaklee mengandungi minyak Peppermint)
  • Memberi kelegaan semasa haid
  • Merawat arthitis
  • Bagus untuk asma, resdung, elergi, gegata dan ekzema
  • Mencuci usus bagi membuang toksik
  • Mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor disebabkan jangkitan dalam buah pinggang
  • Meneutralkan asid dalam badan
  • Merawat masalah keputihan pada wanita
  • Membesar dan menegangkan payudara
  • Bertindak seperti kacip fatimah kepada para isteri
  • Memulihkan urat selepas bersalin
  • Membantu masalah penghadaman dan pencernaan
  • Meningkatkan stamina seorang suami
  • Melegakan sembelit (tapi kalau kurang minum air boleh jadi sembelit) 

Alfalfa Complex membantu untuk Kurus & Lansing,
membuang toksin, membakar lemak dengan segera

Alfalfa Complex  rawat keputihan


Testimonial Customer yang amalkan Alfalfa Complex hingga keputihannya hilang



Alfalfa Complex juga baik untuk wanita dalam berpantang
boleh banyakkan susu badan
boleh merapatkan rahim
badan tidak cepat lesu



lebih lanjut pasal ALFALFA COMPLEX sila klik sini INFO DETAIL ALFALFA



V I V I X
VIVIX ™
150 ml
Promosi Januari 2015
Promosi Pembuka Tahun 2015
Beli 6 Percuma 1
Beli 2 Diskaun 5%
Penting Untuk Kesihatan Semua Golongan Wanita & Lelaki



Mesti baca khasiat vivix ni

Vivix merupakan penemuan revolusi dalam nutrisi  polifenol. Vivix merupakan satu paten tertunda yang hebat dengan campuran botani eksklusif yang terdiri daripada poligonum cuspidatum, anggur muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak ung.

Vivix atau lebih popular dipanggil sirap Shaklee kerana cecair vivix ni berwarna merah. Vivix Shaklee merupakan supplement anti penuaan terbaik di dunia. Ia berjaya dihasilkan selepas kajian bertahun-tahun oleh Shaklee dan merupakan supplement pertama di dunia yang mampu menembusi DNA manusia.


Apakah kehebatan Vivix Shaklee?

a) Vivix mengawal genetik dan seterusnya membantu melambatkan penuaan sel.

b) Vivix melindungi dan memperbaiki sel DNA manusia ~ setiap hari sel tubuh diserang hampir sejuta serangan yang merosakkan pangkalan data genetik dan mengganggu fungsi sel dan usia kita. Dengan vivix, DNA akan dapat dilindungi dan diperbaiki selnya.

c) Vivix melambatkan pembentukkan AGE ~ penimbunan AGE (advanced glycation end products) akan menyebabkan kerosakkan sel. Ramuan Vivix yang 10x lebih kuat dari resveratrol (kandungan unik dalam anggur muscadine) mampu melambatkan pembentukan AGE.

d) Vivix membantu meningkatkan tenaga dalam sel ~ tenaga dalam telah ditingkatkan dengan pembentukan mitokandria baru. (mitokandria merupakan penjana tenaga dalam tubuh)

Bagaimana Vivix bertindak dengan berkesan?

Rahsianya kerana Vivix melindungi dan membaikpulih sel DNA kita di samping mengelakkan penimbunan protein AGE dalam badan.


Kebaikan Vivix Shaklee
  • Membaiki sel yang rosak dengan pantas, amat sesuai untuk mereka yang baru menjalani pembedahan
  • Memelihara keseluruhan kesihatan
  • Anti oksida yang sangat baik - awet muda
  • Membantu anda merasa lebih bertenaga
  • Mengurangkan risiko kanser
  • Membantu pesakit diabetic
  • Menguatkan sistem imun

Testimonial Customer yang amalkan Vivik hingga luka kencing manis nya pulih

Testimoni Vivix - rawat luka kencing manis


V I T A - L E A   F O R   C H I L D R E N

VITA-LEA FOR CHILDREN
Promosi Januari 2015
Promosi Pembuka Tahun 2015
Beli 3 Percuma 1
Penting Untuk Kesihatan Anak Anda

Selain diwajibkan ambil makanan berkhasiat dan mengikut saranan piramid makanan, supplement mutivitamin juga banyak menyokong meninggikan tahap kesihatan anak. Supplement multivitamin juga membantu MELENGKAPKAN (bukan menggantikan) zat dan nutrisi yang kurang dan SANGAT-SANGAT diperlukan oleh kanak-kanak yang sedang membesar terutamanya KALSIUM.

Salah satu tanda anak anda sering demam, selesema dan batuk adalah tanda antibodinya lemah disebabkan kekurangan sebilangan vitamin yang menyokong kerpeluan antibodi tubuh seperti, kalsium, vitamin C, vitamin B dan sebagainya. 

Tambahan pula, lambakan makanan ringan dan makanan segera yang sangat kaya dengan garam, gula, pewarna dan perasa juga memudaratkan kesihatan anak dan gigi. Hendaknya, gaya hidup ibu bapa sekarang yang masing-masing bekerja, anak dijaga pengasuh, kita tidak tahu sangat apa yang anak anda makan seharian sama ada sesuai dengan dietnya atau tidak. 

Sangat penting bagi ibu-bpaa memandang berat akan pemakanan kanak-kanak kerana makanan mewakili peratusan zat dan nutrisi yang anak anda perolehi seharian. Dan kini ibu bapa boleh menarik nafas lega kerana supplement multivitamin shaklee membantu melengkapkan (bukan menggantikan) kekurangan zat dan nutrisi yang diperlukan oleh kanak-kanak. 


Kelebihan Supplement Vita-Lea for Children Chewable 
  • Membekalkan 19 vitamin dan mineral yang sangat diperlukan untuk tumbesaran 
  • Sumber kalsium untuk tulang, otak dan gigi 
  • Meningkatkan tahap daya tahan melawan penyakit 
  • Sumber lengkap 7 jenis vitamin B untuk fungsi tubuh yang betul 
  • Menyediakan 150% nilai harian Vitamin D untuk menyerap kalsium dengan berkesan 
  • Mengandungi 100% nilai harian Vitamin C yang diperlukan 
  • Multivitamin yang kaya dengan antioksidan untuk kulit yang cantik 
  • Untuk kanak-kanak 4 tahun ke atas 
  • Kanak-kanak 2 hingga 3 tahun yang SUDAH PANDAI TABLET boleh ambil dengan PENGAWASAN ORANG DEWASA 
  • Rasa yang sedap 

Vita-Lea for Children Chewable Berbeza Dengan Lain-lain Produk Di Pasaran 
  • Tidak mengandungi perasa, pewarna, pengawet dan pemanis tambahan 
  • Mengandungi pemanis semulajadi dengan Xylitol yang melindungi gigi dari kaviti 
  • Pembungkusan BPA free 

Kanak-kanak yang perlukan Vita-lea For Children 
  • Yang kurang selera makan 
  • Yang suka makan junk food 
  • Untuk tingkatkan system imun 
  • Yang kurang makan makanan berkhasiat 
  • Yang kurang minum susu (bekalkan 200mg dalam setiap hidangan) 
  • Yang tak suka makan sayur (vita lea ada vitamin k – bantu pembekuan darah dengan cepat jika luka) Yang selalu jatuh sakit 
  • Yang kurang aktif 

Bagi kanak-kanak yang tidak boleh menelan tablet boleh gantikan Vita-lea For Children dengan Mealshake Shaklee juga supplement multivitamin tetapi dalam bentuk bancuhan.





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...