Pages

Rabu, 25 Februari 2015

#KelasOnline - Bagaimana OsteMatrix Dan AJHT Membantu Dalam Kesihatan Sendi By Master Betty

Kelas Online
Bagaimana OsteMatrix Dan AJHT Membantu Dalam Kesihatan Sendi
by Master Betty
24 Februari 2015
9.00 malam Hingga 10.00 malam


First, kita nak kena tahu dlu ttg sendi ya..


Soalan :
Siapa blh terangkan apa itu Sendi ??

Jawapan : 
Sendi adalah pertemuan antara dua tulang di bahagian tubuh. Ianya boleh disamakan dengan keadaan engsel di pintu. Fungsi sendi adalah untuk menyokong pergerakkan  badan dan otot. Antara sendi yang terdapat di tubuh kita adalah sendi lesung di bahagian pinggul dan bahu serta sendi engsel yang terdapat di bahagian lutut  dan siku.





Soalan :
Apa masalah yg sering dihadapi berkaitan dgn sendi

Jawapan : 

Sendi yang tak sihat:
Arthritis:

#Rheumatoid arthritis(RA)
~keradangan berlaku apabila bendalir sinovia diserang oleh sel darah putih teraktif,menyebabkan bahan kimia tertentu dilepaskan ke dalam bendalir.
minyak-minyak ikan atau herba seperti Boswellia membantu pengidap RA

#Osteoarthritis(OA)
~ kemerosotan tulang rawan menyebabkan kesakitan apabila tulang-tulang gosok antara satu sama lain.
Glukosamina membantu melambatkan kehilangan tulang rawan.

#Seliuh
~ kecederaan pada sekitar ligamen satu sendi.
bila ligament diunjurkan terlalu jauh atau koyak,sendi menjadi sakit dan bengkak.

#Tendinitis
~keradangan,kegatalan &bengkak pada tendon.
tendon hilang keanjalan akibat kecederaan,penggunaan berlebihan atau penuaan.


Soalan : 
Apa ya tanda2 sendi yg tak sihat?

Jawapan :
Tanda-tanda sendi yang tidak sihat:

  • Ketegangan
  • Lenguh
  • Bengkak
  • Kesakitan
  • Berkeriut atau bunyi klik
  • Tulang kehilangan kalsium dan mineral lain
  • Penurunan kepadatan tulang
  • Spina terdiri daripada tulang-tulang yang dipanggil vertebra. Antara setiap tulang terdapat gel (cakera intervertebral) yang bertindak sebagai kusyen. Batang spina menjadi lebih pendek apabila cakera-cakera beransur-ansur hilang bendalir, menjadi lebih nipis & mampat.
  • Sendi-sendi menjadi lebih keras & kurang fleksibel. Bendalir dalam sendi-sendi mungkin berkurang & tulang rawan mula gosok antara satu sama lain & menyebabkan kesakitan.



Soalan : 
Siapa yg berkemungkinan mendapat masalah sendi

Jawapan :
Sinonimnya, masalah sakit sendi sering dikaitkan dengan golongan yang sudah berumur. Tetapi antara kita sedar dan tidak, sakit sendi dan lutut juga sering dihadapi oleh golongan muda. Pernah tak anda merasa lenguh-lenguh kaki bila terlalu banyak berjalan, menaiki tangga, atau berdiri terlalu lama? Pernah tak anda selalu sakit pinggang, rasa ngilu di bahagian di bahagian sendi? Kalau jawapan anda YA, bermakna anda adalah antara golongan yang menghadapi masalah sendi dan lutut.


Soalan :
Apa punca masalah sendi?

Jawapan :
*Ya,aktiviti lasak /berat pun akan beri kesan pd kesihatan sendi
*Sendi terbeban kan..
*Ya,berat badan pun beri kesan pd sendi dan tulang kita

Di antara punca-punca yang menyebabkan sakit sendi adalah seperti berikut:

  1. Faktor usia – Golongan yang sudah berumur sering kali dikaitkan dengan sakit sendi dan lutut serta sakit-sakit badan yang lain. Ini disebabkan kerana semakin berusia tubuh kita, pelincir atau cartilage serta kusyen sendi akan menjadi semakin nipis. 
  2. Kecederaan akibat dari aktiviti harian seperti kerap mengangkat barang-barang berat berlebihan, sering melakukan aktiviti lasak atau bersukan.
  3. Kemalangan yang mencederakan sendi. 
  4. Lebihan berat badan yang melampau sehingga membebankan sendi lebih dari sepatutnya.


Soalan :
Apa perlu kita lakukan utk menjaga kesihatan sendi

Jawapan :
~ Kena senaman utk sendi jg..berbasikal utk senaman sendi
~ Ya master azizah..nt klu berat sgt sukan effect jg pd sendi kan
~ Sy berbasikal yg x bergerak je d rmh
~ Di samping tu ambil supplemen yg sesuai jg sgt membantu


Soalan :
Bagaimana Ostematrix dpt membantu dlm kesihatan sendi

#OSTEMATRIX
*Mengandungi kalsium (penting untuk kesihatan tulang, otot dan ligamen)
*magnesium (bantu mengasimilasikan kalsium ke dalam tulang & menguatkannya)
*vitamin D (merangsang penyerapan kalsium)


Soalan : 
Bagaimana pula AJHT dpt membantu dlm kesihatan sendi

#ADVANCE JOINT HEALTH TABLET
*menyokong keselesaan sendi
*memelihara tisu penyambung yang sihat
*meningkatkan kesan kusyen


Sekian, Wasalam....



Selasa, 24 Februari 2015

#KelasOnline - Wanita Dan Osteoporosis By Master Azizah Yusah

Kelas Online
Wanita Dan Osteoporosis
by Master Azizah Yusah
23 Februari 2015
9.00 malam Hingga 10.00 malam



Soalan :
Apakah makna Osteoporosis???


Jawapan :
Osteoporosis adalah kehilangan tisu tulang yg mengakibatkan tulang jadi rapuh.

Kenapa tak minum susu?
* malas?
* tak suka?
* nak muntah?

Kenapa susu?
*susu je ke ada kalsium, bende lain x de ker??
>>> Ade. Tp xsebyk cm susu.


Golongan mana yg sering kena Osteoporosis?

  • apabila usia kita meningkat kita akan mengalami kekurangan jumlah tisu2 tulang
  • menyebabkan tulang menipis dan mudah menjadi rapuh, terutamanya tulang belakang
  • tulang yg sihat biasenya amat padat dan ruangan diantara tulang adalah kecil, So tulang kuat xsemesti padat, tu yg lelama rapuh
  • dlm kes OSTEOPOROSIS. ruangan adalah besar dan menjadikan tulang lemah dan kurang elastik
  • perubahan pd paras hormon estrogen bg wanita boleh memberi kesan  keatas kekuatan tulang, cth; hormon estrogen bg wanta mencegah osteoporosis
  • selepas menopos paras Estrogen menurun menyebabkan tulang menipis dgn cpt, sbb tu osteoporosis dikaitkan dgn wanita Estrogen tu tulang ke camne???Estrogen tu letak dimana? Kat Tulang Belakang ke??? - Estrogen tu hormon. Hormon kewanitaan. Ada dlm badan. Yg kawal.period. kawal.seks. production. Bila dh tua. Dh menopous. Hormon estrogen makin kurg.

### Bagi lelaki testosteron adalah hormon penting utk menjadikan tulang kuat
Kalau mengandung pun akan makin berkurang lah kalsium sbb share ngan anak
Kekurangan cairan sinovial dpt menyebabkan terjadinya gamgguan pd sendi cth lutut


Wanita yg berisiko osteoporosis ialah :

  • apabila mengalami menopos awal sblm 45 thn
  • menjalani pembedahan histerektomi

Tanda osteoporosis termasuklah sakit sendi, sukar untuk berdiri lurus atau duduk atau kepatahan tulang tanpa hentaman atau hentakan.


Soalan :
Apakah rawatan utk Osteoporosis??

Jawapan : 
Sbnrnya rawatan x de, tp kita bleh cegah drp osteoporosis, kalsium n vit D tambahan amat berguna, kita perlukan 1000mg kalsium setiap hari, bersamaan dgn. ......4 gls susu!!!!

Kekuatan tulang perlu ada sokongan sendi jgk kan,kalau sendi kita tak kuat camner nak tampung tulang kita

knp ya bila warga emas je ada kaitan dgn osteoporosis n sendi dan knp shaklee kombinasikan ostematrix n ajht utk bln ni???


Soalan : 
Apakah gejala2 osteoporosis
#gejala2 osteoporosis termasuklA Sakit sendi sukar utk berdiri lurus @duduk @ kepatahan tulang tanpa hentaman @ hentakan
#pd peringkat sekitar umur 35 tahun lebih byk tisu tulang yg hilang drp yg di ganti





Selasa, 17 Februari 2015

#KelasOnline - Kelebihan Dan Fungsi Vita-Lea Iron Formula By Juliani Malizan

Kelas Online
Kelebihan Dan Fungsi Vita-Lea Iron Formula
by Juliani Malizan
16 Februari 2015
9.00 malam Hingga 10.00 malam


Apa itu Vita Lea Shaklee?
Merupakan multi-vitamin dan mineral yang pertama dicipta di dunia. Asalnya dikenali sebagai “Vitaliza-Mineral” dan disingkatkan sebutan kepada “Vita-min”, dan perkataan vitamin yang disebut kini asalnya dari Shaklee. Peningkatan teknologi telah mengubah bentuknya dari cecair (90 tahun dahulu) kepada bentuk tablet yang dikenali sebagai Vita-Lea. Setiap tablet mengandungi 30 nutrisi harian lengkap yang diekstrak daripada sayuran dan buah, 12 vitamin dan 7 mineral penting sebagaimana disarankan oleh RDA. Ia diformulasikan secara komprehensif dan sangat seimbang.


Vita lea ni paling sesuai utk siapa?



Tapi yang paling femes utk ibu2 yg sedang hamil apatah lagi ada masalah HB darah
Master Juliani sendiri pun amik Vitalea
VITA-LEA boleh buat rasa kurang letih dan mengantuk
Bdn jd cergas kat opis
Biasa thari menguap2 je mulut ni, Kalo dlu slalu menguap xpasal...skrg xde dh... Orang yg dah biasa ambil Vitalea ni memang tahulah dia punya effect

Kalau utk diet cmne Cara die?
#Utk diet mmg best
#Makan lepas bfast
#Tak rasa gigil2 lapar



Peningkatan teknologi dari cecair ke tablet
Tablet Vita-Lea Shaklee ini disaluti dengan serbuk nutrisi – spirulina. Ia dihasilkan dengan kaedah yang terkini dan teknologi eksplosif yang kompleks, disebut sebagai “Explo-tab”. Ia merupakan tablet multi-vitamin yang paling pantas di dunia terlarut dalam air dan juga tubuh manusia. Mineral yang terkandung di dalamnya mudah berintegrasi dengan protein untuk penyerapan yang pantas oleh usus kecil.


Rendam je, sebiji, sbb dia cepat larut.Vita lea cepat larut dalam air dan dalam badan kita. 3 minit je dh larut

Apa kandungan Vita lea yg buat dia BEST SANGAT!
Antara kandungan dalam Vita Lea

Vitamin A - Kesihatan mata, kulit, anti-oksida, melawan kanser, cegah rabun malam, bantu tumbesaran, kuatkan kerangka tulang, gusi, gigi, system respiratori, sistem imun dan rambut yang sihat.

Vitamin D – Meningkatkan kepadatan tulang, mencegah penyakit tulang lembut, osteoporosis dan psoriasis.

Vitamin E – Anti-oksida, kepejalan kulit, kulit berseri, melancar sirkulasi darah, mencegah darah beku, sakit jantung, katarak, atritis, baik untuk sistem produktif lelaki, mengurangkan kesan parut.

Vitamin C – Anti-oksida, melawan kanser, merangsang formasi kolagen, meningkatkan daya tahanan penyakit, percepat sembuh luka, mencegah selsema, gusi berdarah, darah beku, hidung berdarah.

Asid Folik – Kesihatan fetus, merangsang pengeluaran susu badan, kesihatan sel darah merah, kurangkan risiko sakit jantung dan kanser serviks, anemia, osteoporosis, tekanan, ulsert mulut, kesihatan kulit.

Vitamin B1 – Menukarkan makanan kepada tenaga, perkasa memori, kecerdasan mental, membina dan meransang peredaran darah, bantu tumbesaran, masalah keresahan, mabuk laut/darat, mengurangkan petanda herpes zoster.

Vitamin B2 – Tukarkan makanan kepada tenaga, anemia, keletihan mata, katarak, jangkitan lidah dan mulut, kekejangan.

Vitamin B3 – Tukar makanan kepada tenaga, menghasilkan hormone, meransang peredaran darah, lower blood ripid, merawat kepeningan, cirit-birit, migraine, ulser, nafas berbau, baik untuk perut dan usus.

Vitamin B6 – Metabolisma protin, baiki otot, senggugut, penenang, tenaga, elakkan muntah-muntah, bibir kering, glossitis, dermatitis, kekajangan, kebas, anemia.

Vitamin B12 – Membantu tumbesaran fetus dan kanak-kanak, bantu selera makan, tindak balas saraf, baik untuk kecerdasan otak, kekuatan fizikal, memori, focus, keupayaan seksual dan mengelakkan anemia, keletihan, keresahan, diabetis, rabun.

Biotin – Bantu B-kompleks berfungsi lebih efektif, cegah rabun, rambut beruban dan gugur, diabetis, sakit otot, eczema dan keradangan kulit.

Vitamin B5 – Meredakan tekanan, kesan penenang, melawan alahan, sembelit, keletihan, atritis, meredakan kesan sampingan akibat antibiotic, mencegah jangkitan, percepat sembuhan luka.

Kalsium – Baik untuk tulang dan gigi, darah beku, kebas, kejang, rasa sakit, insomnia, mengekalkan kadar degupan jantung normal, mencegah osteoporosis / penyakit tulang lembut.

Fosforus – Meningkatkan kepadatan tulang, diabetis, batu karang, mencegah pereputan tulang, membantu ligament / otot dan meredakan kesakitan akibat atritis, anoreksia.

Iodin – Baik untuk tirod, membantu tumbesaran fetus, tingkatkan kadar IQ kanak-kanak, membina ligament/otot dan kesinambungan tisu-tisu, kekuatan fizikal, mengawal berat badan.

Zat Besi – Membentuk hemaglobin, redakan kesakitan akibat PMS (senggugut), membantu tumbesaran, melawan penyakit, mengelakkan keletihan, anemia.

Magnesium – Kesihatan tulang, gigi, merehatkan otot dan sistem saraf, sifat penenang semulajadi, mencegah tekanan, diabetis, sakit jantung, batu karang, sakit buah pinggang, hati dan masalah penghadalamn.

Copper – Membantu menukarkan zat besi kepada haemoglobin, kesihatan rambut, edema, penyakit berkaitan tulang, masalah kebangkakan.

Zink – Meningkatkan sistem imun, percepat sembuhan luka, keupayaan seksual lelaki, mencegah masalah prostat, baik untuk deria rasa dan bau, ketajaman minda.


Kalau tak nak makan vitamin lain better ambil VitaLea ni atleast semua dalam satu
kalau nk amik yg basic amik vitalea je. Mmg perlu Sgt. 

>>>>Ada org ckp malas nk mkn bnyk2 jenis kan.
#Suggest Vita lea
#Murah
#Jimat
#Tahan 4 bulan utk jaga kesihatan
#Mmg multivitamin lah




Biasa master semua makan nasi dgn berapa jenis lauk??
👉Meriah dlm pinggan master. Hehee.
👉Sy wajib kn ada sayur. N 1 lauk protein.Xde sayur xlengkap rsnya selera
👉Yup,sayur wajib...lg suka klu ulam2 ada..hehe
👉Sy lebih kpd ulam2, hehee.
👉Bagus semua master suka sayur dan ulam tapi bukan semua org macam kita kan
👉Ada sstgh org mmg xsuka syur lgsung, Bila mkn,tersusun syur tepi pinggan
👉My hubby x mkn syur
👉Ju ada satu customer buat diet atkin, Diet yg mkn lauk2 je tu cakp mmg ada beza sblm dan slepas ambil Vitalea, Rasa lebih cergas dan x lembik2 gigil dah

####Kesimpulannya .....So kalau nampak kwn2 yg x mkn sayur tu terus promote ambil Vitalea ni. Kita boleh mkn apa saja cuma Vitamin ni utk lengkapkan lagi keperluan badan kita.


Kandungan dalam Vita-Lea berbanding MULTIVITAMIN lain..



- 2 kali lebih antioksidan untuk mencegah kerosakan fungsi imun berpunca daripada radikal bebas
- 2 kali lebih kalsium untuk pembinaan 
   tulang
- 2 kali lebih magnesium untuk mengekalkan 
   rentak jantung, otot, dan fungsi saraf
- 2 kali lebih Beta karotena untuk membentuk 
   vitamin A yang lebih biopotent
- 3 kali lebih selenium untuk melindungi 
   paru-paru, kolon dan prostat
- 3 kali lebih vitamin K untuk menyokong 
   proses pembinaan tulang
- 6 kali lebih boron untuk menyokong 
   kesihatan tulang
- 10 kali lebih Biotin yang menyokong 
   proses pengeluaran tenaga

>> Rata2 pngguna Shaklee ibu hamil yg mempunyai masalah HB darah yg rendah mendapat manfaat dan kesan yg bagus selepas mengamalkan VitaLea

>> Ibu-ibu yang mengandung dan menyusukan anak, sangat digalakkan mengamalkan pengambilan vitalea kerana kepentingan zat dan vitamin serta keperluan zat besi oleh si bu dan ianya juga penting untuk tumbesaran anak.

Mengapa ada sesetengah ibu yang mengandung mahupun yang menyusukan anak mudah rasa pitam atau pening kepala?  Hakikatnya ibu-ibu kekurangan zat besi @ iron dalam pengambilan diet harian mereka.

>> Iron/zat besi banyak terdapt dalam makanan laut seperti kerang, tiram namun terdapat banyak sebab mengapa ibu mengandung tidak boleh terlalu banyak makan makanan laut..kerana :-
* ada sesetengah ibu alah dengan makanan laut
* peraiaran / laut yang telah tercemar
* tidak bersih ketika mencuci atau membersihkannya


Antara Set yang mengandungi Vita-Lea Iron formula
Secara Ringkas Mengenai Vita-Lea Iron Formula
Sekian, Wasalam.......




Ahad, 15 Februari 2015

#KelasOnline - Kelebihan Dan Fungsi AJHT By Junior Shaklee Sulieen Haleeza

Kelas Online
Kelebihan Dan Fungsi AJHT
by Junior Shaklee Sulieen Heleeza
14 Februari 2015
9.00 malam Hingga 10.00 malam

Ada disini nak share pasal AJHT. AJHT- Advance Joint Health Tablet Ubat sakit sendi paling hot masa sekarang.

##10 Kebaikan AJHT
1-Anti radang semulajadi
2-Melancarkan pergerakan harian otot-otot  
   manusia
3-Membantu kekalkan tulang rawan
4-Menyokong keselesaan urat sendi
5-Memelihara tisu-tisu penyambung yg sihat
~ Kebaikan AJHT yang semua sedia maklum...ia anti radang semulajadi yg inshaAllah paling berkesan jika istiqamah mengamalkannya...maksud istiqamah tu Istiqamah ikut jadual...dua biji sehari...selepas lunch dan selepas dinner...Kalau makan ikut waktu lebih elok sebenarnya apa2 vitamin yg kita makan ni...
~ Selain boleh melancarkan pergerakan harian otot-otot disamping  mengekalkan tulang rawan kita 
6-Menghalang pembentukan bahan kimia yg  
   merosakkan tulang rawan
7-Memberi kekuatan kepada stuktur sendi
8-Membekalkan glukosamia dimana ia sgt   
   penting utk pembinaan tulang rawan dan 
   lendir utk melicinkan sendi dalam tendon 
   dan ligamen.
9-Kesan seawal 5 hari pengambilan (Ujian  
    klinikal telah dijalankan)
10-Dihasilkan daripada sumber tumbuhan 
     semulajadi dan asli.
##Berdasarkn kajian dr mn tu kesan seawal 5ari.


Siapa yang memerlukan AJHT Shaklee?

1- Orang Sakit Gout
2- Orang muda yang gaya hidup 
    lasak dan aktif
3-Sakit Sendi Tulang
4-Tendonitis (radang tendon)
5-Orang yg selalu mengangkat  
    beban yg berat 
6-Radang Sendi
##Ya mereka2 ni lah yg perlu mengambil AJHT Shaklee
Orang muda especially kita yg muda2 ni...

Bolehkah pengambilan AJHT dan Ostematrix pada masa yg sama?

Gandingan terbaik utk sakit sendi..
Ya pengambilan AJHT dan Ostematrix pada masa yg sama adalah boleh.Seeloknya gabungan Shaklee collegen powder + Vivix utk mengoptimumkan khasiat seperti yg terdapat dalam AJHT..


Adakah produk AJHT Shaklee mengandungi vitamin C?
AJHT Shaklee menyumbang nilai harian 100% vitamin C kerana ia merupakan nutriet penting yang diperlukan bagi sintesis kolegen.kolegen merupakan satu komponen tulang rawan dan juga tisu-tisu penghubung yg lain didalam tubuh.


Antara ciri-ciri AJHT Shaklee

1- Bebas Gluten
2- Kapsul yang mudah ditelan
3- 100% vegetarian
4- 100% bebas kekerang (boleh 
     diambil oleh org yg elergik 
     seafood)
5- 100% bebas kondrotin ( utk 
     penyerapan 
    glukosamin yg baik)
6-Tiada perisa tiruan,pegawet 
    atau pemanis.


Tahukah master2 semua...
antara bahan-bahan baik yg terkandung dalam AJHT adalah 'Boswellia' yg telah digunakan sejak berkurun lama dlm perubatan cina.
-asid yg terkandung didalam bunga Boswellia boleh menghalang tindakbalas kimia dalam otak yang melibatkan keradangan.
-ia juga digunakan dalam perubatan tradisional utk meredakan simptom arthritis,Osteoarthritis,Bursitis dan carpal tunnel syndrom.
##Kandungan yg baik utk mengekalkan keselesaan sendi
##Dan yang paling best ia mengandungi anti radang semulajadi
-ia dpt menghalang bahan kimia daripada menyerang tulang rawan yg akan menyebabkan ketidakselesaan sendi.


Apa beza ajht dgn glucosamine yg biasa jual kt luar utk sendi tu?
Glukosamine dlm ajht bebas kondrotin so lebih efektif pd  sendi
Byk jer produk skin care n kolagen drink yg claim ada glukosamine tp sumbernya  ada komdrotin
Mungkin ada mgkin xde..tp x mention psl status free kondrotin
Gluko ni mmg wujud smulajd dlm cecair sendi kita


Kondrotin tu apa???
Ada jer produk sakit sendi yg mix gluko n kondrotin ni bersma.tp x organik dah la
Kondrotin tu pun bahan smulajadi dlm badan yg dduk dlm kartilej kita
Dia macam tarik air (moist) n nutrisi spy duk elok2 dlm kartilej
Kondrotin tu molekul semulajadi dalam tubuh yang berfungsi sebagai komponen utama pembentuk tulang rawan






Sabtu, 14 Februari 2015

Diet Dengan Cinch Shake Mix


Perut boroi?? Buncit?? Fza syorkan anda MINUM CINCH SHAKE MIX KETIKA ANDA LAPAR. KENAPA????? INI KERANA.. SELEPAS ANDA MINUM CINCH SHAKE MIX ANDA AKAN RASA KENYANG.. SO PADA YG SEDANG BERDIET.. LAGI DISARANKAN MINUM NI, SELAIN DARI BERI ANDA KENYANG, IA JUGA DAPAT KEMBALIKAN BENTUK BADAN YG LANGSING...
.
Customer Fza berjaya turunkan berat badan 9 kg dengan konsisten pada Cinch.
.
Info Cinch Shake Mix yg perlu anda tahu
C I N C H   S H A K E   M I X (765g)
*dijana oleh leucine
*membakar lemak
*cepat mengurangkan lemak badan
*protein untuk menahan lapar
*untuk menurunkan berat badan
*mengekalkan otot untuk metabolisme
*minuman pengurusan berat badan yang berkesan
.



#Testimoni - Emas Kelihatan Bersinar Selepas Direndam Dengan Basic H


Hanya 1-2 titik, rendam beberapa minit, emas anda akan kelihatan baru seakan baru beli. Tak perlu nak hantar kedai emas untuk cuci emas. 



#Testimoni - Koleksi Testimoni Kulit Cantik Cerah

Testimoni (1)
Cantik tak kak ton?? Jangan jeles ye kawan2 bila lihat orang lain #CANTIK. #TestimoniEsp.. perubahan yang POSITIF bila wajah kelihatan cerah hanya KONSISTEN dengan ESP...



Testimoni (2)

Kulit Cantik Cerah dengan Vitamin E & C




Mengapa Ibu-ibu Mesti Memilih Set Bersalin Premium??


SET BERSALIN PREMIUM SHAKLEE
.
Mengapa Ibu-Ibu MESTI Memilih Set Bersalin Premium? Ini kerana >>
.
✔ HALAL - Bahan halal digunakan untuk semua produk Shaklee. JAKIM dan Badan Halal Amerika telah mengakui kehalalan produk ini.
✔ ASLI - 100% Bahan semulajadi dan asli saja digunakan. Tiada bahan kimia.
✔ CEPAT - Boleh digunakan seawal 2jam selepas bersalin. Tak macam produk jamu yang perlukan 2 minggu
✔ MUDAH - Ibu yang menyusukan badan boleh makan set bersalin shaklee walaupun anak sedang demam kuning / jaundice
✔ SELESA - Ibu bersalin pembedahan dan normal boleh makan terus produk Shaklee.
✔ PANTAS - Luka pembedahan semasa bersalin sembuh lebih laju.
✔ PRAKTIKAL - Membanyakkan susu ibu untuk simanja. Dengan syarat ibu tahu prinsip supply and demand
✔ CERGAS - Badan rasa lebih bertenaga
✔ CANTIK - Bagus untuk kesihatan kulit, gigi dan tulang




#Testimoni - Koleksi Testimoni Kurus Dengan Slimming Set Shaklee

Testimoni (1)

ARRRGGHHHHH!!! 4 KG TURUN SEBULAN!! Wah BESTnya... pelik kan.. orang lain boleh.. tp bila kita tak menjadi!! .
Yg penting, semangat nak kurus tu kena kuat! KONSISTEN & YAKIN terhadap 1 produk!!
Air Suam kena le minum banyak! IN SHA ALLAH! DENGAN IZIN DARINYA!


Testimoni (2)


Berjaya turunkan berat badan 7kg dlm masa 3 bulan dengan LECITHIN+HERBLAX.



Testimoni (3)



Susut Inci Ketara Dengan ESP+OmegaGuard+Lecithin+AlfalfaComplex


Testimoni (4)


Respon dari Customer Shaklee selepas makan SLIMMING SET, dulu 2/3 hari baru membuang...sekarang...1 hari berkali2 membuang... kesan positif tu... biarkan lemak tu terus disingkirkan dr perut.. baru le perut kempis... .




#Testimoni - Fungsi Basic H Dalam Menjaga Kebersihan


Hanya 4-6 titik.. senang & mudah mencuci kasut si anak.. rendam... sental ala kadar je!!!
.
Harga memang murah sgt2
Dah lah murah, tahan lama pula tu
.
.
Fungsi Basic H dalam menjaga kebersihan yg perlu anda tahu!!!
.
♻Mencuci dan membersihkan buah-buahan dan sayur-sayuran dari racun serta bahan kimia
♻Mencuci dan membersihkan ayam, ikan, daging serta makanan laut dari bahan awet
♻Mencuci dan membersihkan makanan basah seperti mee dan kew tiaw dari bahan awet
♻Mencuci dan membersihkan tempat dan alatan memasak daripada kotoran dan kesan minyak
♻Mencuci dan membersihkan bilik air, tandas, tangki, cermin, lantai, dinding (spt dinding yang diconteng), perabot dan sebagainya
♻Mencuci dan membersihkan tangan, kaki dan badan daripada kotoran, minyak, dakwat, pijar(terkena lada) dan lain-lain lagi
♻Mencuci dan membersihkan barang permainan kanak-kanak
♻Menanggalkan gula-gula getah yang melekat pada pakaian
♻Mengasah pisau



Kenapa Kita Perlukan Detox?



Nak KURUS? Nak LANGSING??
Ni adalah salah satu agen utk KURUS!! Ia sangat penting membantu anda untuk BUANG LEMAK!!
.
Tahukah anda?? Tanpa detox dalam SLIMMING SET SHAKLEE... ia lambat membantu anda untuk KURUS!!
.
Jom ketahui kenapa DETOX ni tersangatle penting dalam membantu anda untuk KURUS!!
.
.
Mengapa AGEN DETOX / MENCUCI Usus Penting??
👇👇👇
☘Detox adalah proses membersihkan usus di mana segala toksin, lemak dan lendir yang melekat di dinding usus dikeluarkan melalui pembuangan air besar.
.
☘Selepas dinding usus kita bersih, barulah badan kitla dapat menyerap nutrien pada tahap optimum.
.
☘Kerana itulah detox sangat penting sebelum mengambil apa-apa vitamin atau supplement supaya tahap penyerapan nutrien pada kadar paling optimum.
.
Anda nak kurus tak? Nak cuba 1? 1 boleh tahan hingga 2 bulan penggunaan..




#Testimoni - Suplemen Yang Membantu Naikkan Darah Atau HB Ibu Hamil


Alhamdulillah... dapat membantu Cust naikkan HB...bila Pregnant, kerap kena ambil darah... mana leh tahan kan....
.
Hanya dengan VITA-LEA IRON FORMULA & B COMPLEX SHAKLEE... Alhamdulillah... baru makan 2 hari.. dah HB naik... walau naik sikit.. tapi Cust rasa happy, sebab tak yah berulang 2minggu 1x ke klinik utk ambil darah.
.
Mana2 ibu hamil yg HB rendah..disarankan menCUBA.




Kelebihan Set Kesuburan Shaklee


👉Dah lama kahwin. Bila nak ada anak ni??
👉Takkan anak sorang je?? Bila nak tambah??
.
Persoalan begitu sering ditanya!! Dah belum nak ada rezeki kan.. jom mencuba SET KESUBURAN SHAKLEE.. Mana tahu boleh membantu.. tak salah sekiranya kita BERUSAHAkan

.
.
KELEBIHAN SET KESUBURAN
✔Lengkap dengan multivitamin
✔ Menyihatkan sel telur & sperma
✔ Meningkatkan kuantiti & kualiti ovum & sperma
✔ Menstabilkan kitaran haid
✔ Meningkatkan tahap kesuburan suami isteri
✔Menyemarakkan hubungan intim
✔ Lebih murah dari kos rawatan hospital
✔ Kebarangkalian untuk hamil lebih tinggi



Kurus Dan Buang Toksin Dengan Pantas


BAJET.. BAJET.. BAJET.. ALAHAI BAJET!!! YG SEDANG KIRA BAJET! STILL LEH KURUS JUGA... .
.
KURUS & BUANG TOKSIN.
Dalam seminggu anda akan lihat hasilnya.
Ramai dah mencuba & berkesan. Alhamdulillah... dengan set KURUS & BUANG TOKSIN anda akan terasa >>
.
☑ BERAT BADAN TURUN.
☑ SUSUT INCI KETARA.
☑ PEHA TIDAK BERGESEL LAGI.
☑ PERUT LEPER & KEMPIS.
☑ PINGGUL MENGECIL.
☑ JERAWAT DIMUKA KURANG.
☑ MUKA CERAH & SEKATA
.
Anda MESTI MENCUBA dan KONSISTEN dengan Produk Ini... INSHA ALLAH ia boleh membantu anda untuk MENDAPAT BENTUK BADAN YANG DIINGINI. .
.
Hasilnya >>




Keistimewaan Set Penyusuan Shaklee


CADANGAN SET PENYUSUAN NI TERSANGAT LAH BAGUS ✔. BANYAK KEISTIMEWAAN YG IBU&BAYI DAPAT SELAIN DARI SUSU BERGANDA2. .

Keistimewaan SET PENYUSUAN SHAKLEE yg anda tidak tahu>>
.

KEISTIMEWAAN SET PENYUSUAN SHAKLEE >>
✔ Boleh diambil seawal hari pertama selepas bersalin
✔ Membantu ibu kekal bertenaga & berpanjangan
✔ Membantu percepatkan penghasilan susu ibu
✔ Memberikan kulit halus & gebu (baik kpd bayi & juga ibu)
✔ Memekatkan susu (mengkualitikan susu>>bayi tak lama bergayut)
✔ Memberikan kulit cantik, menghilangkan parut, mencegah jerawat
✔ Mengurangkan stress
✔ Mengurangkan sakit2 badan
✔ Mengetatkan miss "V" ibu & membaikpulihkan hubungan intim suami isteri
✔ Menghilangkan keputihan
✔ Menguatkan rambut & kuku
✔ Mencegah payudara "jatuh"
✔ Meningkatkan fungsi saraf termasuk saraf otak
✔ Mengurangkan sinus/alergik
✔ Mengawal berat badan ibu
✔ Menguatkan sistem imun ibu & juga bayi (tidak mudah demam, batuk & selesema, walaupun semasa musim tersebut)



Set Kurus Power Terbaik Dari Shaklee


♥ⓛⓞⓥⓔ♥☜ SLIMMING SET POWER ☞♥ⓛⓞⓥⓔ♥
⇒ Slimming Set Power Shaklee Yang Sangat Berkesan Untuk Hilangkan Buncit Dan Gemuk
⇒ Ramai yang nak kurus tetapi tak semua berjaya. Jangan risau dengan Slimming Set Power Shaklee anda pasti boleh kurus dengan cepat dan berkesan.
⇒ Kehebatan Slimming Set Power Shaklee ialah dapat menghilangkan buncit dan gemuk dengan berkesan.
.
KEHEBATAN SLIMMING SET POWER SHAKLEE YANG TAK PERLU ANDA RAGUI LAGI!!
.
√ Langsing dalam tempoh 2 minggu.
.
√ Ingin kurus tanpa bersenam dan berlapar?
.
√ Hapuskan selulit dan lemak di pinggang.
.
√ Kurangkan saiz pinggang dalam beberapa cm dalam tempoh yang singkat.
.
√ Turunkan berat badan.
.
√ Dijamin tanpa kesan sampingan.
.
√ Slimming Set Produk Terhebat Era Ini!



#Testimoni - Slimming Set Shaklee


Nak KURUS macam SAYA???
Fza boleh! Anda tentu boleh!!
Amalkan Slimming Set Shaklee!
KONSISTEN & YAKIN.
Semangat kena kuat.
RAJIN.... Rajin makan suplemen.
Jangan LALAI & LUPA!!!
Insha Allah ANDA BOLEH!!
.
Nak info dan detail produk...meh WHATSAPP Fza.. anda nak KURUS??? Nak KURUS kena lah mencuba SLIMMING SET SHAKLEE ni!!!



Atasi Sembelit Cegah Buasir


SEMBELIT?? Terlampau MENERAN??? Ini boleh menyebabkan terjadinya BUASIR!! Sebelum terjadinya BUASIR, kita seharusnya atasi masalah SEMBELIT!
.
Jom ketahui Suplemen Untuk Atasi Sembelit & Rawat Buasir. 👇👇👇
OsteMatrix*Omega Guard*Zinc Complex. .
.
Kelebihan Setiap Suplemen. .
⇒ OSTEMATRIX
√ membantu mengurangkan sembelit.
√ melancarkan pembuangan air besar. .
√ memberi keselesaan kepada anda apabila mengalami luka di bahagian dubur. .
.
⇒ OMEGA GUARD
√ baik untuk sendi / otot. .
√ melegakan semasa proses pembuangan air besar yang amat perit. .
√ membantu mengecutkan otot yang bengkak tersebut. .
.
⇒ ZINC COMPLEX
√ disarankan kepada pesakit buasir yang tahapnya lebih tinggi seperti keluar najis bersama darah dan membuang air besar dengan rasa yg amat perit.
√ membantu menyembuhkan luka di dalam bahagian dubur dengan lebih cepat.


Selasa, 10 Februari 2015

#KelasOnline - Kelebihan OsteMatrix Berbanding Tablet Kalsium Lain Di Pasaran By Master Afzan Safira

Kelas Online
Kelebihan OsteMatrix Berbanding Tablet Kalsium Lain Di Pasaran
by Junior Shaklee Izan / Afzan Safira
10 Februari 2015
9.00 malam Hingga 10.00 malam



Apa itu OsteMatrix?

Ostematrix ini kandungan utama dia adalah kalsium. Dan juga turut mengandungi Magnesium dan Vitamin D untuk membantu tubuh kita serap kalsium secara efisien dan optimum.

Telan satu tablet Oste sama macam minum segelas susu
Makan Oste Sebelum tidur pagi esok bangun lawas je



Apa yg ada dlm OsteMatrix ni?



1. Vitamin D - Membantu merawat penyakit rickets. Ia meningkatkan penyerapan kalsium dan fosforus untuk meninggikan ketumpatan tulang, menguatkan kerangka, memperbaiki penyakit periodontal. Vegetarian, yang kurang terdedah kepada matahari sewaktu musim panas, individu melebihi 55 tahun, wanita hamil dan kanak-kanak perlu mengambil supplement vitamin D.

2. Magnesium – Ini merupakan ion positif nombor 2 yang paling penting dalam badan kita. Ianya menggalakkan komposisi tulang dan rawan. Membantu sistem saraf, mengaktifkan enzim tubuh untuk menghasilkan tenaga, pengecutan saraf dan otot, menstabilkan denyutan tidak sekata pesakit jantung, memudahkan rembesan keluar sisa dari perut dan usus, menghalang endapan kalsium, melarut dan mengurangkan formasi batu karang atau batu hempedu. Ianya juga penting untuk mereka yang mempunyai masalah fluktuasi glukos.


3. Zink, boron, manganes dan kuprum – Memelihara metabolisma kerangka dan pertumbuhan otot, menyusun enzim yang diperlukan untuk membaiki tulang, rawan dan mengahalang arthritis.





Cerita Rakan-rakan Shaklee Tentang Ostematrix




Beza OsteMatrix dgn vitamin lain di pasaran

🍀Suplement semulajadi
🍀Lengkap dgn zat penting
🍀Metabolisme kalsium lebih cepat & lebih mudah diserap
🍀Bukan semata-mata kalsium

OsteMatrix sangat istimewa dan punya kelebihan berbanding produk kalsium lain di pasaran. Pil-pil kalsium juga terdiri daripada pelbagai jenis seperti calcium carbonate, calcium lactate, calcium citrate dan calcium gluconate.

OsteMatrix juga dilengkapi dengan magnesium, Vit D, boron & mangan yang bertindak sebagai pelengkap kepada kalsium. Tanpa kehadiran unsur-unsur lain dalam pil kalsium, ianya tidak lengkap dan seolah-olah membina dinding tanpa tanpa tampalan simen!!!

Pengambilan suplemen kalsium tanpa magnesium dikatakan akan menyebabkan kalsium terkumpul di bahagian tertentu tubuh, bukan dalam tulang.

Ia juga meningkatkan risiko batu karang, artritis, penyakit jantung koronari dan strok! Penghidap penyakit jantung dan diabetes jenis dua yg mengambilnya pula dipercayai akan menyebabkan keadaan mereka tidak berubah atau semakin parah.


===================================================================

Nota : 
Vit yg xde magnesium tue bahaya sebenarnye coz bila kita mkn dia akan terkumpul kt bahagian lain dlm bdn n bkn terus ke tulang
Risiko kita blh kena penyakit berkaitan ginjal

Perhatian : 
#Mendapan kalsium= kalsium x pegi ke tulang tb mendap di bahagian2 tubuh tertentu sampai membahayakan
#So bila beli susu/ tablet kalsium, cek kandungan kalsium, magnesium, vita d dia. Xleh kalsium tinggi sgt, tp yg lain xde or sikit sgt.
#penting kandungan kalsium yg kita beli nie..
#Shaklee kan ada klinikal test n saintist sendiri,sbb tu bnda2 ni diambil berat. Setiap vitamin dikaji betul2
#Dgn oste nie cukup lengkap kandungan nye utk setiap tablet..





Nota :
Bermula dr 1st haid, akan berlaku pertumbuhan pesat dlm tubuh kita, betul x? 
Tapi ramai yg x tau, masa tu pertumbuhan tulang pon pesat juga. Perempuan mempunyai peak bone mass yg singkat. Meaning, selepas umur 18-20 thn, tulang dah xkan tumbuh meninggi lagi.
So kalau nak tinggi (kite dh terlmbt la, ank2 kita nnti la), 1st period trus bg ostematrix
Inshaallah tinggi la diorg. X kontot mcm mak2nya ni


====================================================================

Soalan :
Nak tny boleh?kandungan oste yg mane buatkan kita lawas ek?

Jawapan :
Magnesium berperanan melegakan otot dalam usus yang membantu untuk mewujudkan pergerakan yang lebih baik dan lancar. Magnesium juga berfungsi untuk menyerap air ke dalam kolon seterusnya melembutkan najis dan melancarkan pembuangannya dari badan. Kalau kalsium saje, mmg boleh buat sembelit


Apakah Manfaat / Fungsi OsteMatrix?

💊Menguatkan tulang-Kalsium menghalang osteoporosis, menguatkan kuku, kerangka, gigi, sistem saraf. Ia juga merawat tulang retak, osteomalacia (rickets dewasa), kuku rapuh, eczema, kekejangan, gusi berdarah dan merangsang darah untuk memekat.

💊Ia juga boleh membantu merawat tulang retak, kuku rapuh, eczema, kekejangan dan gusi berdarah. 


💊Membantu mengatasi kekejangan dan kebas-kebas. Pengambilan OsteMatrix sebelum tidur dapat membantu mengurangkan kebas-kebas, kejang, sakit sendi dan juga artristis.


💊Mengurangkan stress, di mana OsteMatrix membantu mengimbangi tekanan darah, menenangkan saraf, menggalakkan tidur lena dan membantu mood swing serta sakit kepala. 


💊Mengurangkan masalah haid. Kajian menunjukkan dengan pengambilan 1000mg kalsium dan magnesium serentak, ia akan meringankan sakit semasa waktu haid dan membantu pembuangan air kecil.


💊Pengalkalian tubuh - Kalsium adalah mineral alkalin, dan ianya berkesan memastikan imbangan pH tubuh. Ianya juga menghalang obesiti diwaktu umur tua. 

Tambahan pula kalsium membantu sel menyerap nutrien dan merangsang detoksifikasi.

💊Membantu mengurangkan hiperaktiviti perut dan masalah gastrik. 


💊Membantu atlet sukan, membekalkan kalsium dan mineral penting dalam tubuh. Justeru, pergerakan dan aktiviti lasak dapat dilakukan dengan selesa dan mudah.




Rakan-rakan Berkongsi Kehebatan OsteMatrix Dalam Tangani Kebas & Kejang Kaki.






Nota :
wanita perlukan 1000 mg kalsium setiap hari= 4 bj oste. 
Kalau mengandung apatah lagi. 
Nanti anak tarik semua kalsium, mak kejang la,sakit pinggang la, gigi rongak la


Tambahan Ilmu Dari Master Jacky :

Tubuh kita mendapat sumber Kalsium melalui 2 cara:
1- Dari makanan yang kita makan
2- Dari dalam tubuh kita sendiri apabila kita tidak memenuhi cara 1

#Bila x cukup pengambilan kalsium tu la yg jd sakit pinggang, osteoprosis,gigi gugur, kebas n kejang

Sekian, wassalam... Kelas Tamat dalam pukul 10.30 malam.






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...