Pages

Memaparkan catatan dengan label Adam Anas Goh. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label Adam Anas Goh. Papar semua catatan

Isnin, 12 Jun 2017

Romper Baju Melayu Baby Anas


Nak cerita apa yg mama buat hari ni... mood mama berbunga bila mama rasa excited nak buat ROMPER BAJU MELAYU ANAS . Ya.... berkobar.... dalam pukul 10 pagi mama try le potong2 kain mengikut ukuran yg mama dah sukat hari Sabtu hari tu... 



Lihat... ni kain yg mama dah potong tadi... harapan mama.... menjadi lah hendaknya.. hajat dari anak 1st lagi nak hasilkan baju utk anak..tp... malas nak guna mesin pusaka arwah mak..bila dah ada mesti sendiri...pelbagai mama fikir nak buat😉


Orang kata... apa2...kita start jahit leher dulu sebelum jahit bahagian lain...senang nak adjust mana yg patut


Alhamdulillah...siap... butang n kaki je tak siap...so... mama siap utk g jahit tepi supaya lagi nampak cantik romper tu......


Tara....... dh siap jahit tepi.....


Alhamdulillah...siap dahhhhh....... saja je guna butang hijau tu bg nak sama dengan baju raya abangnya....





Comel tak baby anas menggayakan ROMPER BAJU MELAYU yang mama jahit... ALHAMDULILLAH..... siap juga...terasa nikmat kepuasan disitu...teruja sangat2 bila dapat jahit Romper Baju Melayu Anas.... lepas ni nak buat macam2 lagi.....

Selamat Menunaikan Puasa Di Bulan Ramadhan
&
SELAMAT MENYAMBUT HARI RAYA
MAAF ZAHIR DAN BATIN🤗


Ahad, 21 Mei 2017

Anak oh anak



Ibuu..👱🏻‍♀
Ayah..👨🏼
Jangan sumpah anak2 walaupun hatimu tercabar!!
Tahan marahmuu..😓

😶Bila anak2 mencabar kesabaran ibu dan ayah, mengguriskan hati ,,
Lalu terdetik rasa marah hingga kesudut hati,
Rasa benci dan menyampah,
Maka Hilanglah redho seorang ibu disaat itu.
Hilang jugalah redho Allah pada anak itu.

😔Ingatlah wahai ibu..wahai ayah..

😥Cepat2lah beristighfar,,
 jangan dibiarkan benci dan marah itu bertakhta  walaupun sekejap..
 Dirisaukan ketika itu Allah cabut nyawa kita
Ataupun nyawa anak kita.

😧Maka tergolong lah anak itu dalam golongan anak derhaka,,

😳selayaknya neraka jahannamlah buatnya..
Nauzubillah.

😲Sanggupkah ibu dan ayah biarkan anak yang dikandung itu begitu pengakhirannya?

🤚Sedangkan anak2 itu tidaklah begitu..

🤝Sebetulnya ibu dan ayah kembali kepada permulaan kehidupan..

🙌Selidikilah diri kita,,

🤔Sejauhmana kita didik mereka dengan ilmu agama?

🤔Sejauhmana kita dampingi anak2 dengan nasihat berguna?

🤔Sehebatmana kasih sayang yang kita curahkan?

🤔Sejauhmana keperihatinan kita pada mereka disaat diperlukan?

⏰Ibu ayah Jangan lupa..

🤡Anak yang terlalu dimanjai juga akan bisa bersikap degil kelak kerana mereka sukar memahami hak ibubapa.

😡Anak yang sering dimarahi tidak akan ada jati diri, akhirnya sifat itu dilepaskan kembali.

😠Anak melawan cakap kemunkinan kerana diri kita yang sering begitu dgn orang tua

😖Anak jadi liar kerana punca rezki yang dibajai tidak berkat

😒Anak tidak mesra dengan ibu ayah kerana tiada komunikasi yang sempurna.

😟Anak menjadi kurang ajar kerana kurang ketaatan kepada Allah.

😭Anak yang degil bukan kehendaknya kerana pengaruh gangguan jin iblis yang menguasi jiwanya.Rawatlah ia.

⭐Carilah dimana silap kita dalam mendidik anak2.
Bukan semata2 mencari salah si anak.

😀Anak2 itu acuan kita

💪🏻Didiklah dari seawal kejadiannya.

🤗Peluk dan usaplah anak disaat dia memberontak.

🌟Ada sesuatu mesej yang Allah nak kita faham disebalik kesulitan itu.

👌Belajarlah dari kerumitan agar tidak berulang kesilapan.

😍Pupuklah cinta Allah dalam keluarga.

👍Insyaallah..kita tak akan hilang pedoman.

👨‍👩‍👧‍👦Anak2 jadi soleh solehah kerana punya bimbingan bukan kutukan.

*Muhasabah Diri* 😔😔

Isnin, 3 April 2017

Upgrade Celcom 40GB Dapat Samsung J2 Prime

#Throwback


Just nak share rasa happy ni. Hari ni masuk lewat kerja. Sebab bawa baby Anas Goh pergi jumpa Pakar Kanak Kanak pasal demam hari tu. Tak sangka appoinment tu kejap je. Depa bawa kes Anas ni ke pakar ENT pula. Nak tengok kenapa nafas Anas bunyi semacam jer. 


           
Dah sampai ENT... bukan dapat terus check up pon. Kena buat appoinment dulu.. hurmmm dptle appoinment Anas 8 Mei 2017. Ya Allah.. lama nya lagi. Sabar jele...

Lepas dh settle semua terus ke Celcom Centre Teluk Intan. Excited sangat sangat nak tanya pasal  Gold Plus 40gb... ehehe... sampai je citu... depa cakap akak layak dapat fone free.. tapi kontrak 2 tahun. Tak kisah le kontrak 2 tahun pon.. janji dapat fon kan.. ahaha.....

Balik senyum je... sebab dapat fone kan... line 40gb ... 4G pula tu.... aduhhhh... laju nue... sok pula berblogger... best... nak upload atau download apa je pon cepat dan pantas. Bukan nak eksyen...sejak blog ni makin dikenali... so... kena le kuar duit lebih sikit utk data internet lebih pantas. Yes!!! Mama dah tukar😁.... Line Celcom 40gb dapat.... Samsung J2 pon dapat... ok pe fon dia... cantik weh☺


Sabtu, 25 Mac 2017

Bila Simanja Sibuk Dengan Shaklee


Haish korang ni.. tak boleh nampak mama nak agih agihkan stok Shaklee ke customer. Korang pon sibuk juga ye membantu, menyusun, menyepah dan selerakkan Shaklee mama... bila tengok suasana macam ni baru mama tahu adik dah makin sihat. Dah kembali aktif. Syukur Alhamdulillah. Risau mama dengan keadaan adik. Setiap malam berkokok nya....




Alhamdulillah... rezeki mama.... dah siap siap susun masuk beg... wasap berbunyi... order masuk lagi... Tp kebetulan mama tak simpan nutriferon.... kena tunggu Isnin lah baru sampai. Mujur customer mama sporting dan sanggup tunggu... Hijau tu free gift untuk customer mama yang tersayang... Pil Box... Color dan rupa dah macam kura-kura....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...