Pages

Memaparkan catatan dengan label Testimoni Vita-Lea For Children. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label Testimoni Vita-Lea For Children. Papar semua catatan

Rabu, 14 Januari 2015

#KelasOnline - Vita-Lea For Kids By Master Suzana

Kelas Online
Vita-Lea For Kids
by Master Suzana
13 Januari 2015
9.00 malam Hingga 10.00 malam



Tak berapa sihat, tapi masih boleh ikuti Kelas Online Master Suzana. Kalau kena pergi ke kelas, mungkin tidak kot, sebab tak lalu. Ni sambil-sambil baring, relak-relak, kelas berjalan dengan lancar. Untungkan ikuti Group Shaklee kami, dalam 1 minggu, kelas ada 2 kali. Nak tak nak join terpulang pada individu itu sendiri. Kita tak pandai.. so...wajib lah ikuti kelas yang dijalankan supaya dapat tambahkan ilmu yang ada.

Jom Fza kongsikan ilmu yang Master Suzana curahkan pada malam tu.. moga dapat dimanfaatkan bersama.

Assalamualaikum wbt.
Bismillah......

Kenapa multivitamin penting untuk kanak2?

  1. Bekalkan nutrisi tambahan
  2. Sebab kanak2 suka makanan kurang berkhasiat, 
  3. Sebab kanak2 suka makan jajan
  4. Sebab kanak2 cenderung kepada makanan tertentu sahaja..
  5. Multivitamin penting utk kanak2 sebab nak elak dari makanan tak berkhasiat
  6. Terdedah pada persekitaran yg kotor, dekat rumah kita comfirm bersih tp kat luar tak semua tempat bersih, sebab kalau antibodi tak kuat senang berjangkit


Nota : jadi multivitamin Vitalea for kids mmg sesuai utk ank2 kita



Apa istimewanya Vitalea for kids nie..?

Keistimewaan  Vita- Lea®  Children Chewable

  1. Untuk kanak kanak 4 tahun ke atas
  2. Menyediakan 19 vitamin dan mineral penting 
  3. Sumber kalsium untuk Pembinaan tulang
  4. Baik untul kesihatan
  5. Sumber harian tambahan bagi vitamin B

Setiap vitamin kita ada kelebihan masing2
Meal Shakes pon multivitamin, tp dlm bntk susu. Nak ambik whichever pon ok. Nk ambik dua2 pon boleh, biasa saya akan suggestkan ikut mana anak customer boleh ambil. Sbb ada kanak2 tak suka yg minum. Dan ada yg tak suka jenis tablet. Kita pon ade juga yg tak suka tablet kan dan ada yg tak suka jenis kena minum.

>> Tapi Vita-Lea For Kids ni, tabletnya sedap dan rasa anggur


Siapa perlukan Vita-Lea For Kids?

  1. Kanak kanak dari usia 4 ahun ke atas
  2. Anak yang susah makan makanan berkhasiat
  3. Anak yang aktif
  4. Sesiapa sahaja

Kenapa 4 thn?

Kerana :-
Bila 4 tahun ke atas, mereka dah pandai untuk hisap, dapat elakkan gejala tercekik.
Bagi yang nak bagi pada umur 2 tahun, seeloknya perhatikan mereka takut tercekik kerana Vitalea For Kids ni besar dari Chewable Vita - C 100mg. Shaklee sarankan sebaiknya bagi pada kanak-kanak yang berumur 4 tahun ke atas.


Pengambilan Vita-Lea For Kids 
1 biji 1 hari

Saiz Vita-Lea For Kids ni besar dari Chewable
Anak2 yg tak mkn sayur & buah tu elok sgt bg vitalea ni.
Sbb ada semua vitamin
Rasa dia mmg ada rasa anggur kalau normal boleh kunyah


Saiz Vita-Lea For Kids yang lebih besar dari Chewable Vita - C 100mg

Fungsi  Vita- Lea®  Children Chewable

  1. Melengkapkan nutrisi yang diperlukan oleh badan yang tidak dapat dipenuhi dari pemakanan seharian.
  2. Meningkatkan kesihatan secara menyeluruh
  3. Menyokong jangka hayat hati,usus dan mata
  4. Meningkatkan kekuatan tulang dan sistem imunisasi
  5. Memberikan perlindungan menentang kerosakan radikal bebas
  6. Melindungi kesihatan jantung ,otot dan fungsi saraf
  7. Meningkatkan kesihatan paru-paru ,kolon dan prostat
  8. Menyokong pembinaan tulang yang kuat dan kesihatan tulang
  9. Membekalkan makanan kepada sel badan untuk tubuh yang lebih sihat dan bertenaga
  10. Mengekalkan tekanan darah yang normal dan rentak jantung yang normal
  11. Mencegah penyakit benguk ( Tiroid )
  12. Meningkatkanpenghasilan sel darah merah untuk mengelakkan anemia atau merawat anemia (amat diperlukan oleh ibu hamil, ibu dalam pantang dan ibu yang menyusukan anak)
  13. Membantu memulihkan selera makan dan melancarkan proses pencernaan
  14. Membantu memulihkan selera makan dan melancarkan proses pencernaan
  15. Membantu meningkatkan kecerdasan minda
  16. Membantu seimbangkan hormon dan bahan kimia dalam badan
  17. Membantu penyerapan zat dari makanan


Tambahan & pengetahuan buat kita

Tahukah anda?
● Dari kelahiran hingga umur 3 tahun, perkembangan otak amat peka terhadap pemakanan bayi dan 75% daripada kapasiti otaknya berlaku dalam tempoh yang genting
● Selepas umur 2 tahun,pengambilan makanan berlemak seharusnya diambil dalam kuantiti sederhana rendah untuk mengelakkan penyakit jantunh,kegemukkan dan masalah kesihatan yang lain.
● Pada umur lima tahun 90% daripada perkembangan otak kanak-kanak telah lengkap
● Antara umur 11tahun dan 16 tahun ,satu peningkatan yang besar dalam tumbesaran biasanya berlaku dengan peningkatan berat badan dan pertumbuhan otot yang ketara


Testimoni : anak menjadi bijak dengan makanan tambahan.
Dengan vitamin ni, anak akan fokus,
dan prestasi akan meningkat dalam pembelajaran.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...