Pages

Memaparkan catatan dengan label Testimoni Herb-lax. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label Testimoni Herb-lax. Papar semua catatan

Sabtu, 20 September 2014

#Shaklee_Effect - Testimoni Kurus Dengan Cadangan Set Kurus Bajet Shaklee

#shaklee_effect


Nak dapatkan badan yg kurus bukannya senang... selain control pemakanan.. fza terpaksa ambil supplement tambahan.. fza ni jenis makan byk,  3-4 hari baru le nak membuang... dah tu sembelit le pula... sekarang semuanya ok setelah serasi dengan Cadangan Set Bajet Kurus... Perut dah tak buncit... dah nampak macam anak dara... Alhamdulillah...

#pengambilan_supplement_kena_konsisten
#banyakkan_minum_air_masak
#kurangkan_pengambilan_air_manis
#jaga_pemakanan

Nak tahu tak.. supplement apa yg fza ambil??

Dah tentule Cadangan Set Bajet Kurus Shaklee
LECITHIN+HERB LAX



**Jom baca pasal Lecithin & Herblax...

~ Lecithin 
berasaskan soya ye.. bukan daripada haiwan.. sebiji kapsul Lecithin Shaklee adalah seberat 530mg.. dan bagi mereka yang ingin menurunkan berat badan, kita memerlukan 4000mg sehari untuk ia berfungsi membakar/mengemulsikan lemak-lemak di dalam badan kita..

Lecitin dinamakan “pengemulsi semulajadi” kerana ia mempunyai kesan ‘melekat pada lemak’….dalam kata ringkasnya,ia menyebabkan lemak tu ‘terapung’ dalam darah…dan seterusnya mencegah lemak dari melekat pada dinding membran..

Kenapa kita perlukan Lecithin ni untuk menurunkan berat badan ye?

Lecithin tak boleh dihasilkan oleh badan manusia; tetapi ianya sangat diperlukan oleh badan kita. Lecithin boleh diperolehi melalui kuning telur, jagung serta biji kacang soya…(dan tahukah anda?? Soybean Lecithin is the richest cholesterol-free source of lecithin!Woww!)…dan yang menariknya.. Lecithin Shaklee memang berasaskan kacang soya!! (*_^)

Jom kita tengok 13 kelebihan Lecithin Shaklee yang berasaskan kacang soya ni >>>

Lecithin bertindak sebagai pelarut utk kolestrol, triglycerides dan lemak-lemak yg lain. Ia membantu mencegah penyakit2 seperti high blood pressure, stroke,heart disease serta arteri yg mengeras … Malah sesetengah pakar mengesyorkan pengambilan sehingga to 6,000-7,000mg sehari jika berhadapan dgn masalah kesihatan yg sebegini.Kenapa mereka yang hendak menurunkan berat badan suka & perlukan Lecithin ni? Sebab ia bertindak mengemulsikan lemak (ayat simplenye.. memecahkan lemak).. Dan Lecithin mampu membakar lemak lebih cepat jika disertakan dengan senaman yang bersesuaian tau… Pengambilan Lecithin 4,000mg sehari pasti membuahkan hasil yang diidamkan.Lecithin memainkan peranan utama dalam penyerapan zat2 penting dari saluran darah ke dalam sel2 bdn..Tanpa lecitin yg mencukupi..membran sel akan mengeras dan seterusnya menyukarkan proses penyerapan….Banyak faktor seperti bahan2 kimia dari persekitaran yg tercemar, bahan2 metal, dadah, food additives, pesticides, etc.. semuanya menyebabkan membran sel mengeras yang mana pastinya menyukarkan proses penyerapan zat2…jadi dgn cara menambahkan pengambilan Lecithin, pasti ianya keputusan yg bijak.,Lecithin membantu mengurangkan atau mencegah penyakit berkaitan hati.…Lecithin merupakan sebahagian dari unsur yang mengelilingi fiber saraf. Tanpanya, fungsi saraf ni kurang efisien. Sebab tu mereka2 yang menderita akibat multiple sclerosis, fibromyalgia, tekanan, PMS, dapat merasakan kesan yang positif apabila mengambil Lecithin.Lecitin membantu sistem imunisasi dengan membalut sel darah merah kita dan seterusnya memberi perlindungan dari serangan virus, kuman dan bakteria. Di samping itu, struktur Lecithin itu sendiri melindungi sel dari teroksida.Lecithin juga dikenali sebagai makanan otak dan saraf. Ia membantu sel otak berkembang,penting dalam transmisi saraf impuls dalam otak dan memainkan peranan dalam neuro transmitter (berkaitan short term memory). Lecithin dipercayai mampu mengurangkan atau mencegah senility (nyanyuk) atau Alzheimer’s disease. Malah sesetengah pakar menyarankan pengambilan 7,000mg sehari utk memulihkan sistem ingatan…Lecithin juga dikatakan sumber hormon neurotransmitter; di mana ia menggalakkan proses tidur. Kekurangan hormon ini dikatakan menjadi punca insomnia.Lecithin adalah asid lemak perlu yang penting dalam penjagaan paru2 kerana kebolehannya mencairkan mukus dan mencegah iritasi. Dan sebab itulah ianya berguna bagi2 mereka2 yg mempunyai alergi, hay fever, asma ,bronkitis dan emphysema.Lecithin bertindak sebagai pelincir bagi joint (sendi2) dan membantu dalam penjagaan tisu buah pinggang as well as the sistem penghadaman.Lecithin adalah zat utk kecantikan.. ianya perlu dalam menghasilkan rambut yg sihat, cantik berkilat, kulit yang lembut gebu dan juga dalam mencegah eczema.Lecithin diperlukan dalam penghasilan pelbagai hormon seperti epinephrine. Sebab tu ianya amat berguna dalam mengurangkan atau mencegah PMS dan gejala2 menopause.Lecithin, bersama unsur2 lain digunakan utk membuat BILE.. BIKE ni fungsinya adalah mencairkan lemak. Pengemulsian ini memudahkan penyerapan zat2 seperti vitamin A,D,E dan K ke dalam badan

~ Herb lax
Detox tubuh dengan Shaklee Herb-Lax. Herb-LaxTM Shaklee didatangkan dengan kombinasi herba yang telah digunakan secara tradisional untuk melegakan sembelit dan meningkatkan proses pencernaan secara lawas. Bertindak juga sebagai julap semulajadi yang membersihkan usus/kolon dari toksin dan sisa makanan yang termendak.

Manfaat Utama :

*Pembersihan najis yang tersekat
*Meransang usus untuk percepatkan proses pembersihan secara lembut kepada najis yang tersekat atau tersimpam lama dalam tubuh kita
*Membantu masalah sembelit
*Mengempiskan perut
*Membantu mengurangkan atau memberi kepejalan kepada perut.

Perhatian!

Mereka yang mempunyai sistem penghadaman yang lemah akan mengalami cirit-birit pada peringkat awal pengambilan. Manakala di bawah kondisi normal, Herb-lax menampakkan kesan dalam tempoh 8-12 jam selepas pengambilan.

Nak lihat testimoni2 fza... klik link ni ->
http://fizahsahin.blogspot.com/search/label/Testimoni?m=0




Ahad, 6 Julai 2014

Testimoni Cadangan Set Kurus - Lecithin & Herblax





Tengah2 malam order masuk.. nak HERBLAX Shaklee.  

CUST ni pengamal LECITHIN + HERBLAX. Habis je Lecithin dia nk beli Omega Guard pula.. Dengan Lecithin + Herblax pon badan nya dah susut... tapi dia nak cepatkan proses penurunan berat badan dengan Omega Guard.. Omega Guard boleh menurunkan berat badan dengan cepat dari Lecithin dengan membakar lemak2 yg degil dengan pantas. Dia orderkan Herblax utk org lain...

Katanya.. kakak tu lihat perubahan kat dia.. badan dia susut, kulit cantik, muka cerah...yelah.. mahu x susut, kalau dh hari2 membuang.. toksin dlm badan pon dinyahkan sekali, tu pasal le kulit cantik, muka cerah... tu yg kakak tu nk try herblax pula..

Serius.. Herblax Shaklee mmg bagus utk melancarkan sistem pembuangan, penghadaman, menyahtoksin dlm badan, boleh mengempiskan perut... so... badan pon kurus selim melim.. 

Saya juga pengamal Herblax. Kalau dulu.. 3-4 hari baru membuang.. skrg.. hari2 membuang.. bukan 1 kali tapi 2-3 kali dalam 1 hari.. ada juga 4 kali.. kita makan herblax ni.. selepas 8-12 jam makan.. confirm kita nak cari toilet.. disyorkan.. kalau yg mengambil nya utk kali pertama.. pilihle hari cuti supaya tak susah nak cari toilet..


Ahad, 8 Jun 2014

Testimoni - Cadangan Set Kurus & Kecantikan








Semuanya Bermula dengan SHAKLEE... Kenal Shaklee... Amalkan Shaklee.. tak pernah menyesal... nak tahu rahsianya... boleh pm/whatsapp saya...

Mummy Adam Mukhriz Goh Cahaya Mata yg Cun Melecun... Anda jgn lihat je... cuba lakukan perubahan... dah KURUS mesti HAPPY kan... Raya nak dekat dah... mesti nak tampil menarik pada Hari Raya nanti...


#Cadangan Set Kurus - Lecithin & Herb-lax

#Cadangan Set Kecantikan - Vitamin E & Esp



Sabtu, 24 Mei 2014

Testimoni Shaklee - Kurus Lansing Bila Amalkan Produk Shaklee


Ramai yang bertanyakan saya.. mcm mana boleh kurus lepas bersalin?? Lepas bersalin.. badan naik mcm di pam2.. sekarang dah kembali ramping mcm dedulu kala...

Nilah produk shaklee yang saya amalkan hingga sekarang.... 

☞Lecithin : sebagai pembakar lemak.. 
☆ bila kita makan.. lemak bkumpul...dengan lecithin kita tak perlu risau...

☞Herb-lax : sebagai detox... 
☆ biar dia menolong cuci usus kita... tahu tak.. kalau usus kita tersumbat.. tak mustahil kita kan kena kanser usus... 

☆ selain itu herba-lax membantu kita mengurangkan sembelit... lepas mkn herb-lax...sistem pembuangan kita kn jadi mudah/lawas... 

☞Esp : memberi tenaga
☆ dengan esp... anda akan rasa kenyang.. dah kenyang... mcm2 boleh buat... time ambil lunch atau dinner.. anda tak kan nak makan byk...sbb dh kenyang

☞Herbal blend : mengurangkan selulit, kempiskan perut yg buncit
☆ sapu je kat mana2 yg gedeber atau buncit.. in sha Allah... perut atau kulit anda akan cantik.. 


🔴Ini lah hasilnya bila kita konsisten terhadap pengambilan produk Shaklee. Kena teruskan untuk kurus langsing berpanjangan.

Gambar Terkini 4/5/2014.
Masa ini Adam dah pon 1 tahun 4 bulan



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...