Pages

Memaparkan catatan dengan label Testimoni Basic H. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label Testimoni Basic H. Papar semua catatan

Ahad, 14 Jun 2015

Kegunaan Dan Testimoni Basic H

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْمِ
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ




Hari tu...kawan kita kongsikan KELEBIHAN BASIC H.... Macam best je.....titis 5 TITIS BASIC H... dia hanya rendam kasut anak nya pada malam..... lepas tu....esok dia sental ala2 manja.....almaklumle...ibu preggy mana leh nk sental kasar2.... nampak mcm kuning sikit... bila kering.....cantik kasut tu....



Hanya 4-6 titik.. senang & mudah mencuci kasut si anak.. rendam... sental ala kadar je!!!



Harga memang murah sgt2

Dah lah murah, tahan lama pula tu



Fungsi Basic H dalam menjaga kebersihan yg perlu anda tahu!!!




Untuk detail & info produk, whatsapp fza ya



Kegunaan Basic H




>Mencuci dan membersihkan buah-buahan dan sayur-sayuran dari racun serta bahan kimia .

>Mencuci dan membersihkan ayam, ikan, daging serta makanan laut dari bahan awet .

>Mencuci dan membersihkan makanan basah seperti mee dan kew tiaw dari bahan awet

>Mencuci dan membersihkan tempat dan alatan memasak daripada kotoran dan kesan minyak .

>Mencuci dan membersihkan bilik air, tandas, tangki, cermin, lantai, dinding (spt dinding yang diconteng), perabot dan sebagainya .

>Mencuci dan membersihkan tangan, kaki dan badan daripada kotoran, minyak, dakwat, pijar(terkena lada) dan lain-lain lagi .

>Mencuci dan membersihkan barang permainan kanak-kanak .

>Menanggalkan gula-gula getah yang melekat pada pakaian

>Mengasah pisau




Sabtu, 14 Februari 2015

#Testimoni - Emas Kelihatan Bersinar Selepas Direndam Dengan Basic H


Hanya 1-2 titik, rendam beberapa minit, emas anda akan kelihatan baru seakan baru beli. Tak perlu nak hantar kedai emas untuk cuci emas. 



#Testimoni - Fungsi Basic H Dalam Menjaga Kebersihan


Hanya 4-6 titik.. senang & mudah mencuci kasut si anak.. rendam... sental ala kadar je!!!
.
Harga memang murah sgt2
Dah lah murah, tahan lama pula tu
.
.
Fungsi Basic H dalam menjaga kebersihan yg perlu anda tahu!!!
.
♻Mencuci dan membersihkan buah-buahan dan sayur-sayuran dari racun serta bahan kimia
♻Mencuci dan membersihkan ayam, ikan, daging serta makanan laut dari bahan awet
♻Mencuci dan membersihkan makanan basah seperti mee dan kew tiaw dari bahan awet
♻Mencuci dan membersihkan tempat dan alatan memasak daripada kotoran dan kesan minyak
♻Mencuci dan membersihkan bilik air, tandas, tangki, cermin, lantai, dinding (spt dinding yang diconteng), perabot dan sebagainya
♻Mencuci dan membersihkan tangan, kaki dan badan daripada kotoran, minyak, dakwat, pijar(terkena lada) dan lain-lain lagi
♻Mencuci dan membersihkan barang permainan kanak-kanak
♻Menanggalkan gula-gula getah yang melekat pada pakaian
♻Mengasah pisau



Ahad, 25 Mei 2014

Basic H Organic Super Cleaning Concentrate Shaklee

Basic-H, Pencuci Organik Shaklee

Pastikan anda memiliki sebotol basic-H dirumah, kerana kehebatannya, sangat jimat, penggunaan hanya beberapa titik sahaja dan kerana anda sayangkan alam semesta ini.

Ianya dihasil dari perca-perca vitamin shaklee dan mempunyai molikul yang sangat halus dan lebih lembab dari air, ‘smaller than water and wetter than water’ maknanya lebih bersih dari air dan mampu menjangkau ketempat lebih sempit yang molekul air tak mampu melepasi.




Basic-H, Pencuci Organik Shaklee

Satu kisah menarik tentang Basic-H ni, kisah di Amerika, seorang ni dapat hadiah basic-H dari kawan dia, tapi tak kenal maka tak cinta. Pencuci organik tu dia biarkan saja dalam keretanya.

Pada suatu hari kebetulan pencuci dirumahnya habis dan barulah dicubanyanya untuk mop lantai, cuci dapur bekas masak, cuci cermin, cuci kereta dan lain-lain dan hasilnya sungguh fantastik.

Akhirnya kerana terlalu excited dengan kegunaan seribu guna Basic-H yang juga sangat lembut dan mencantikkan kulit tangannya berbanding pencuci-pencuci lain yang pernah digunakannya, maka beliau telah memperkenalkan kepada kawan-kawan dan sesiapa sahaja sehingga mencapai pangkat Master coordinator shaklee.

Dipendekkan cerita, pada suatu hari doktor Forest C Shaklee datang berjumpa beliau bertanya kenapa beliau hanya menjual Basic-H Shaklee, adakah beliau tidak suka pada lain-lain produk shaklee?

Beliau terkejut dan berkata dia ingat Shaklee cuma ada basic-H..??


Basic-H, Pencuci Organik Shaklee

Basic H adalah untuk beribu-ribu pekerjaan isi rumah

-Kepekatan yang tinggi – 16 auns boleh dicairkan dengan 48 gelen air menjadi pembersih berkuasa tetapi lembut dan halus pada kulit.

Pembersih serbaguna dan berkuasa menghilangkan kotoran,gris, dan kotoran dari permukaan mana-mana boleh dbasuh didalam dan diluar. cairkan mengikut arahan

-Tiada bilas, tiada sisa, formula bebas coretan, tanpa toksik

-Asli dan semulajadi

-Surfaktan biodegrasi


Cara mengguna:



1-cara termudah masukkan dalam 10 titik dalam botol spray shaklee atau mana2 botol spray, penuhkan air dan gunalah untuk cuci meja, dapur, cermin dan apa saja permukaan.

2- Mop lantai titikkan dalam 10-15 titik makin kering makin bersih dan selamat kalau ada baby yang kutip-kutip makanan di lantai.

3- Basuh mangkuk tandas dan sebagainya semua titikkan beberapa titik sahaja, berus dan akan kelihatan bersih bersinar dan tahan lebih lama.

4- Cuba sendiri keatas apa sahaja cucian dan seribu guna boleh tahan sehingga 6 bulan, Pastikan setiap rumah ada sebotol Basic-H.

Kelebihan: melarutkan minyak dengan mudah, kebanyakan kotoran adalah oil base, kain pengelap/mop dsb cuma perlu di bilas saja sudah bersih dan lalat tak datang sebab tak suka bau dia, padahal lembut sahaja.

Tahukah anda?

Kebanyakkan bahan pencuci serbaguna mengandungi toksin yang boleh meresap ke dalam badan melalui kulit atau pernafasan. Bahan pelarut sintetik boleh mengganggu keseimbangan hormon. Bahan pelarut organik seperti butyl cellosolve merupakan sejenis neurotoksin dan bahan yang merengsakan hidung. Morfolin merupakan bahan toksik yang boleh meroksakkan hati dan ginjal. Ammonia yang terkandung dalam bahan pencuci kaca merupakan sejenis bahan racun Pekatan Pencuci Super Organik BASIC H tidak mengandungi bahan-bahan di atas mahupun bahan-bahan berbahaya yang lain.

Perbezaan Shaklee

- Selamat

-Tidak bertoksik

-Tanpa gas beracun

-Tanpa bahan kimia berbahaya

-Tanpa bahan pewangi

-lembut pada tangan

-PH seimbang

-Tanpa klorin



Mesra Alam

-Ramuan semulajadi yang diekstrak daripada jagung dan kelapa

-Biorosot

-Tanpa fosfat

-Bungkusan yang boleh kitar semula

-tanpa bahan pewarna

-Selamat untuk sistem septik dan pembentungan



Testimoni:

Terkena minyak panas dan sebagainya sangat-sangat hebat, 16 tahun lalu, ada kawan shaklee, balik kampung raya, malam raya masak rendang malangnya terlanggar macamana kuali minyak panas terbalik kena kedua-dua tangan beliau.

Balik kampung memang dia bawa dalam sepuluh otol Basic-H untuk pelanggan, maka buka dua botol masuk dalam besin besar, bila celup dalam tu sejuk, keluar panas dan terus rush ke klinik berdekatan.

Sampai diklinik doktor cek semua ok, tak ada otot yang mengecut dsb. Balik ke KL kami terkejut tengok kedua tangan putih2 macam sopak tapi yang penting otot dia tak mengecut dan slowly warna kulit balik ke asal.

Nota Khas: Pastikan ada sebotol dirumah tanda kasih sayang kita kepada alam.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...