Pages

Memaparkan catatan dengan label Gla Complex. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label Gla Complex. Papar semua catatan

Ahad, 5 April 2015

GLA Dan Wanita


Perisian Untuk Malam Ini :-
siri 1: Sejarah 
siri 2: Kebaikan
siri 3: mengapa GLA x berkesan
siri 4: mengapa elak GLA
siri 5: lain2

Siri 1 : Sejarah GLA

Sebagai SID jgn ingat GLA tu nama produk smata2.
GLA tu nama sejenis lemak omega 6


Apakah sumber paling biasa GLA?
Bunga borrage
~yg paling biasa..musuh tradisi borage flower ialah EPO
sbbnya dua bunga ni masing2 ada reputasi

Sumber GLA bukan dari bahagian bunga tapi biji ye
Biji bunga EP, biji bunga borage, biji black currant
Even sunflower pun bijinya ada gla
Ini sumber2 yg biasa
Dulu2 native american guna ni,  n kat europe golongan diraja shja yg mnikmati EPO
Boleh google  yer..bunganya kuning untuk EPO.
Bunga borage pula biru purple


Siri 2 : Kebaikan

Apakah suplemen terbaik yg anda bole gengkan dgn GLA shaklee
Alfalfa + GLA
Gla n ESP
Gla n Omega
Gla n zinc

Tahukah anda..GLA paling berkesan jika match dengan OMEGA GUARD
ok sbnrya..apabila anda match suplemen GLA dgn suplemen yg anda sebut tadi mmg fungsinya bbeza2

Sebelum itu kita kena tahu fungsi GLA Shaklee sebelum digabungkan dengan Omega Guard

  1. High blood pressure
  2. Eczema or skin problem scra umum
  3. Breast cancer
  4. ADHD
  5. Arthritis
  6. Cancer
  7. Lose weight
  8. Bone loss
  9. Mastalgia
  10. Menopause
  11. Premenouse
  12. Kesuburan
  13. Hormonal acne
  14. Hormone imbalance related problem PCOS

~Both gender perlukan GLA untuk pelbgai fungsi spt otak
 GLA sbnrnya minyak omega 6 yg penting tp badan manusia tak leh buat

Keterangan Serba Sedikit Fungsi GLA di atas.
1. GLA sendiri ialah keluarga omega 6 Sebab itu sm seperti Omega guard ianya menurunkan tekanan darah tinggi. Alone or with omega guard  ianya menurunkan HBL. Sbb tu org yg ada mood swing sesuai ambil gla

2. Skin problem. apa2 skin problem seperti eczema, alergy cause.Gla bertindak memerangkapa kelembapan dan minyak baik pada pmukaan kulit.
~amalan makan gla, memperbaiki kualiti kulit dan kulit akan nmpk glowing.sapa2 pengamal tegar GLA akan rasa kulit lembap sgt


Testimoni :
 ‪+60 14-512 2295‬: Hehehe. Macamm best je tang glowing tu. Nk try la cenggitu. Hehee

‪+60 13-340 3848‬: kulit saya glowing dgn GLA.ingtkan bminyak dan nampak messy.rupanya lembap dan glowing


3. Breast cancer..GLA x stopkan perkembangan cancer. GLA memperlahankan sel2 kanser drpd menular dgn cepat dan merosakkan perlindungan sel2 abnormal agar sebarang ubat kanser dpt btindak balas dengan lebih baik thdp badan pesakit

9. Malstalgia ni..sakit tetek.sakit breast ni 2 kategori..bercycle n tak bercycle.
 bercycle dikaitkan dengan masalah hormon time uzur.yg ni bole dirawat dgn GLA. 
 yg x bcycle x bole rawat dgn GLA.pndekatan lain perlu dgunakan

10. menopause & premenopause
 wanita mengalami banyak simptom, sila google simptomnya..GLA sangat membantu. knapa? wanita berusia badannya dah kurang elemen GLA ni  sbb tu hormon dah kacau bilau
kena makan suplemen GLA utk penuhi keperluan tubuh. macam wanita muda yg ada tinggi  GLA dlm badan.
lps menopause. .hormon estrogen jatuh mndadak.masa tu kulit kedut dan hilang seri sgt drastik
**gla bukan makan dekat2 nak menopause. kita mula makan dari awal...klu hormon da stabil. kebaikannya akan nmpk pd bahagian lain

12. ni related utk azah.kebaikan gla utk kesuburan.

Usia utk mkn gla:
bayi : boleh pecah dan sapu di bhagian yg bmasalah. cth eczema atau kulit kepala berkerak. sapu bila perlu la
kanak2 : 250 mg
13tahun ke atas : x boleh lebih 3000mg

Mcmna cara mkn gla utk regularkn period & utk kesuburan ya?
GLA shaklee 1 kapsul baru 540mg.  biasanya kita bgtau customer bole mkn 2 bji. tapi bole jer smpi 3 biji

~utk kesuburan gla memperbanyakkan kuantiti mukus vagina, memperbaiki kualiti mukus agar tekstur mukus sesuai utk menjaga sperma dan melicinkan journey mr.sperm
~Utk betulkan period. Makan 2 bj sehari. Tiap2 hari amik. Utk preggy lak. Lepas betulak period cycle. Bru amik gla time period 1day sehingga waktu kesburan
**sbb tu ketidaksuburan sering dikaitkan dengan kekeringan vagina
.pada masa subur bila white eggs sikit atau teksturnya cloudy dan kenyal sperm nak berenang pun susah.cane sperm nak gerak kalau berenang dalam lautan yg pekat dan kenyal
 x jumpa ovum lagi sperma dah mati
lebih baik diteruskan jika btujuan nak hamil azah..jgn stop


Ibu menyusu boleh consume gla x?
Ibu menyusu boleh ambil GLA Shaklee

Siri 3 : Mengapa GLA X berkesan
- tiroid
-infection
-diabetes
-menopause
-aging
-kurang nutrisi ttu spt vit c
*org muda yg mkn gla kesannya lebih cepat dan nmpk.6-8weeks
*org berumur lmbt
*keep in mind gla bukan ubat
##Mknanya klu ambk dgn vit c mmg terbaik la kn
 vit c mmg dah mbntu utk ksihatan kulit, gla akan buat part dia pula

Soalan : bila org tya..antara vit e n gla mana nk pilih?
sbgi wanita yg dlu endometriosis dan masalah kulit kering. sy pilih gla..gla pun ada vit e
kulit muka pling nipis
plg cepat nmpk perubahan kat situ
body dan tangan kita nak lembap?mmg lembap..nak glowing utk epidermis yg tebal bhgian tu rasanya perlu colagen


Siri 4 : Mengapa elak GLA
-jika hamil kerana mungkin membhayakan fetus dan galakkan kelahiran pramatang. klu dah smpi masanya x pe la.sbb western moms amal GLA untuk mempermudahkan labour..sapu kat perineum n makan.
-jika anda makan blood thinning medicine

Siri 5: Lain-lain

Soalan Pertama :
Nk tnye. Kenape kalau preggy xblh amik gla? Kalau termengandung die xtaw n still consume gla. Ape effect?
Kerana GLA ada Vitamin E, tinggi AntiOksidan boleh menyebabkan keguguran

Soalan Kedua :
Now kulit muka bru naik jerawat ha. So have to bukak stock bru esp
Cubala gla pula..sy mkn gla kulit sy sesuai dgn gla
kulit bjerawt bole try gla n garlic
atau gla n alfalfa
atau gla garlic alfalfa

Akhir kata.jgn lupa makan oste jg tau
kulit sja cantik tp tulang mreput pun akan nmpk tua

Kredit To Master Mell (Coach & Lead Raudhah)




Rabu, 1 April 2015

Promosi Shaklee April 2015


Promosi Bulan Baru Bulan April 2015!!
Terbaik dari kami!
Set Kurus,Cantik,Kesuburan, Keluarga dan tidak lupa untuk kanak2.

-->> beli  3  percuma 1
🌸Cinch Chocolate/Cafe Latte
🌸vitalea for children
🌸dtx complex

-->> beli 6 percuma 1 / beli 2 jimat 5%
🌸GLA complex
🌸Lechitin
.
=====================================

Kelebihan setiap suplemen

V I T A - L E A   F O R   C H I L D R E N  (60 kapsul)

*membekalkan 19 vitamin dan mineral yang sangat diperlukan untuk tumbesaran
*sumber kalsium untuk tulang, otak dan gigi
*meningkatkan tahap daya tahan melawan penyakit
*sumber lengkap 7 jenis vitamin B untuk fungsi tubuh yang betul 
*menyediakan 150% nilai harian Vitamin D untuk menyerap kalsium dengan berkesan 
*mengandungi 100% nilai harian Vitamin C yang diperlukan
*multivitamin yang kaya dengan antioksidan untuk kulit yang cantik
*untuk kanak-kanak 4 tahun ke atas
*kanak-kanak 2 hingga 3 tahun yang SUDAH PANDAI TABLET boleh ambil dengan PENGAWASAN ORANG DEWASA
*rasa yang sedap
.
L E C I T H I N   (180 kapsul)

*untuk kurangkan berat badan (memecahkan lemak)
*menurunkan paras kolestrol dalam serum
*kencing manis, darah tinggi, jantung (lancaran edaran darah di pembuluh darah)
*lubang payudara tersumbat (susu tidak keluar)
*bantu masalah lupa (terutama lepas bersalin)
*mengekalkan fungsi optimum otak
.
C I N C H   S H A K E   M I X   (765g)
PROMOSI TIDAK TERMASUK PERASA VANILLA

-->> Chocolate/Cafe Latte
*dijana oleh leucine
*membakar lemak
*cepat mengurangkan lemak badan
*protein untuk menahan lapar
*untuk menurunkan berat badan
*mengekalkan otot untuk metabolisme
*minuman pengurusan berat badan yang berkesan
.
G L A   (60 kapsul)

*haid tidak teratur, senggugut, kulit jerawat & kusam, ekzema, rambut gugur
*legakan sakit sendi, kawal kolestrol, kencing manis & darah tinggi, tingkat kesuburan lelaki & wanita
*berkesan untuk mengatasi kemurungan, kesakitan payudara & masalah PMS
*mengimbangi hormon insulin
.
D T X   (90 kapsul)

*menolong memelihara aliran hempedu
*berfungsi sebagai tonik hati
*membantu tubuh dalam proses perkumuhan toksin




Sabtu, 14 Februari 2015

Kelebihan Set Kesuburan Shaklee


👉Dah lama kahwin. Bila nak ada anak ni??
👉Takkan anak sorang je?? Bila nak tambah??
.
Persoalan begitu sering ditanya!! Dah belum nak ada rezeki kan.. jom mencuba SET KESUBURAN SHAKLEE.. Mana tahu boleh membantu.. tak salah sekiranya kita BERUSAHAkan

.
.
KELEBIHAN SET KESUBURAN
✔Lengkap dengan multivitamin
✔ Menyihatkan sel telur & sperma
✔ Meningkatkan kuantiti & kualiti ovum & sperma
✔ Menstabilkan kitaran haid
✔ Meningkatkan tahap kesuburan suami isteri
✔Menyemarakkan hubungan intim
✔ Lebih murah dari kos rawatan hospital
✔ Kebarangkalian untuk hamil lebih tinggi



Khamis, 25 Disember 2014

Bilangan Sperma Pengaruhi Peluang Untuk Hamil

Soalan
Saya sudah berumah tangga selama 1 tahun dan selama setahun ini kami hanya berjumpa dua minggu sekali kerana bertugas di negeri yang berlainan. Saya memohon kepada pihak doktor untuk memberi nasihat dan pandangan untuk membolehkan kami mendapat zuriat memandangkan usia saya menjangkau 38 tahun. Adakah kekerapan hubungan seks dan kedudukan selepas hubungan seks juga mempengaruhi masalah ini?



Jawapan

Banyak proses yang perlu dilalui sebelum doktor dapat memastikan rawatan yang terbaik. Pada peringkat awal, kesihatan anda berdua akan diperiksa untuk memastikan adalah baik.

Hubungan seks yang normal ialah dua hingga tiga kali seminggu. Pun begitu, kejayaan untuk hamil bergantung kepada proses pengovulan (proses bertelur), hubungan seks sewaktu subur, bilangan dan pergerakan sperma (benih suami) yang normal, tiada penyumbatan pada salur Fallopio dan juga persekitaran rahim yang normal.

Sewaktu wanita berada di peringkat subur dan melakukan hubungan seks, maka sperma akan memasuki faraj atau vagina pada masa yang tepat, sperma ini akan dilindungi daripada persekitaran faraj yang berasid. Hal ini dapat memelihara sperma daripada lendiran mukus semula jadi.

Antara faktor yang mempengaruhi sama ada sperma itu berjaya sampai kepada ovum termasuklah kebolehannya untuk berenang dan pergerakan rerambut halus (silia) yang terdapat pada salur Fallopio. Pergerakan silia ini akan membantu sperma untuk sampai kepada ovum.

Secara purata, sebanyak tiga milimeter (ml) air mani atau semen yang akan diejakulasi ke dalam faraj. Terdapat 60 juta sperma dalam satu ml air mani. Ini bermakna hampir 200 juta sperma akan memasuki faraj semasa proses ejakulasi berlaku tetapi hanya satu sperma yang diperlukan untuk proses persenyawaan. Sekiranya bilangan sperma di bawah aras 20 juta per ml, maka peluang untuk hamil ialah rendah.

Sperma dapat hidup dalam mukus (lendir) pangkal rahim antara 48 hingga 72 jam. Justeru, hubungan seks hendaklah dilakukan sekurang-kurangnya pada selang sehari semasa waktu subur. Hal ini kerana ovum hanya boleh disenyawakan di dalam masa 12 hingga 24 jam setelah dikeluarkan, maka penting untuk sperma berada di luar ampula untuk menunggu masa bersenyawa dengan ovum. Ini bermakna waktu yang amat sesuai untuk melakukan hubungan seks ialah sebelum proses pengeluaran ovum atau pengovulan. Bagi wanita yang mempunyai kitar haid selama 28 hari, masa yang sesuai bermula pada hari ke-11 hingga ke-16. Jika hubungan seks berlaku setelah proses pengovulan, peluang untuk hamil rendah.


Kitaran haid 28Hari

Hubungan seks yang kerap bukan pada waktu yang tepat tidak mencukupi. Hubungan seks amatlah penting dilakukan pada waktu subur. Waktu subur dapat dikira dari jarak masa kitar haid yang sebelumnya, melalui carta suhu, atau melihat perubahan kelikatan mukus (lendir) pangkal rahim. Sperma perlu berada di dalam salur Fallopio pada waktu subur.

Dengan mengadakan hubungan seks sekurang-kurangnya pada hari ke-11 daripada kitaran haid bagi wanita yang mempunyai kitaran haid yang normal, maka peluang persenyawaan berlaku adalah tinggi. Pada hari-hari berikutnya, kekerapan hubungan seks boleh dilakukan mengikut kehendak pasangan masing-masing.

Menahan diri daripada melakukan hubungan seks sebelum waktu subur bagi tujuan menambahkan bilangan sperma dan meningkatkan kesuburan hanyalah suatu mitos. Bilangan sperma akan meningkat tanpa melakukan hubungan seks selama dua hingga tiga hari,

tetapi ramai lelaki yang subur boleh menghasilkan jumlah sperma yang mencukupi melalui hubungan seks dengan lebih kerap.

Terdapat dua sebab pasangan suami isteri tidak melakukan hubungan seks dalam jangka masa yang lama. Pertama, risiko terlepas waktu pengovulan dan kedua, sperma akan menjadi kurang aktif. Oleh itu, penting untuk mengagak masa pengovulan berlaku supaya hubungan seks dapat dilakukan dua hingga tiga hari sebelumnya. Turut diberikan perhatian ialah kehadiran sperma yang subur dan bersedia untuk bersenyawa sebaik-baik sahaja ovum dikeluarkan.

Wanita tidak perlu baring selepas hubungan seks dilakukan. Persenyawaan terjadi apabila sperma sampai ke salur Fallopio dan bersenyawa dengan ovum. Kehamilan berlaku daripada hubungan seks dalam pelbagai posisi. Pergerakan sperma tidak bergantung pada posisi tertentu yang harus dikekalkan oleh wanita.

Oleh itu, wanita tidak perlu untuk berbaring di atas katil atau berehat seketika setelah melakukan hubungan seks. Menurut petua orang tua, dengan meletakan bantal di bawah punggung atau menaikkan kaki selepas selesai melakukan hubungan boleh membantu dalam proses persenyawaan sebenarnya kurang tepat.

Anda berdua perlu bersegera berjumpa doktor bagi menjalani pemeriksaan dan ujian bagi mendapatkan zuriat. Selain itu anda bolehlah mencuba cadangan Set Kesuburan  Ini.... InshaAllah




Petikan Artikel dari Utusan Online - Kesihatan





Rabu, 24 Disember 2014

#KelasOnline - Vitamin E Untuk Kesuburan Dan Vitamin Cinta By Master Anida

Kelas Online
Vitamin E Untuk Kesuburan & Vitamin Cinta
by MasterAnida
23 Disember 2014
9.00 malam Hingga 10.00 malam




Perkongsian dari Master Anida yang bertajuk VITAMIN E untuk KESUBURAN dan VITAMIN CINTA... Tajuk yang meletop, hot & sensasi...ehehehe.... tersangatlah teruja kami mendengarnya. Kelas patut habis pukul 10 malam tapi hampir 12 malam baru habis... semangatkan kami. Anda yang inginkan cahaya mata, patut baca entry fza kali ni. Fza memang nak share ngan anda semua apa yang fza dapat malam tu... jom mulakan kelas......study baik-baik ye...
PENTING UNTUK ANDA YANG INGINKAN ZURIAT....


Tahukah Anda apa makna KESUBURAN?
  • KESUBURAN adalah kebolehan melahirkan zuriat. Jadi parents. So, nk tahu kita subur ke tidak, tunggu bila dh kahwin & jadi mak ayah, ada anak, itu bermakna kita suami isteri subur.


Selalunya masalah KESUBURAN biasanya mesti orang tuding jari kat wanita kan?
Mungkin sebab isteri yang bawa baby. Jadi isteri yang kena kata TIDAK SUBUR andai kalau isteri tak pregnant2 lagi. Kesian si isteri sedangkan punca KETIDAKSUBURAN ini bukan berpunca dari isteri sahaja tetapi dari banyak faktor.

Mengikut dari Google, % sama je suami & isteri yg menyumbang kpd ketidaksuburan. Cuba anda lihat carta dibawah. 


Peratus tidak subur si Isteri & Suami sama sahaja 30%

Biasanya apa masalah yg menyumbang kpd ketidaksuburan?
Jawapan dari rakan kami :-
Punca Penyebab Masalah Kesuburan
  • Pra-testikular iaitu hormon terganggu mengakibatkan testis tidak teransang dan bermasalah menghasilkan sperma. 
  • Testikular iaitu sperma yang sihat tidak dapat dihasilkan berpunca dari sel yang rosak.
  • Post testikular iaitu gagal berejakulasi walaupun berupaya menghasilkan sperma yang normal.
  • Pemakanan, stress, rokok tu faktor yg menyumbang. 

Masalah kesuburan wanita?
  • Gangguan pada telur
  • Tiub fallopio tersumbat
  • Endometriosis
  • Masalah pada rahim

Masalah kesuburan lelaki?
  • Sperma tak matang
  • Gangguan pada pergerakan  sperma

Vitamin E ni siapa yang bagus makan? 
SUAMI atau ISTERI?
  • Vitamin E untuk kesuburan memang lagi bagus utk LELAKI.

Kalau kita tengok point kat atas tadi faktor yg menyebabkan ketidaksuburan lelaki ialah masalah SPERMA kan? Anda tahu tak sperma normal bentuknya macam mana?

Nilah bentuk sperma yang normal,


Kenali Sperma
Bentuk seakan Berudu, ada kepala dan berekor, kepalanya tidaklah besar, ekor pula tak bergulung. Selain itu kepalanya mesti 1 taknak  ada 2 kepala ye.


Sebab itulah Vitamin E  ni sangat2 membantu untuk kesuburan lelaki. Vitamin E ni untuk lelaki kerana
Vitamin E dapat membantu menghasilkan sperma yang sihat dan membantu pergerakan sperma. Selain itu, Vitamin E juga membantu melindungi sperma dari cepat rosak.


Untuk wanita pula, ia membantu menaikkan nafsu. Tetapi wanita yang nak pregnant tak digalakkan ambil Vitamin E kerana kandungan dalam Vitamin E boleh menyebabkan keguguran. Ini kerana Vitamin E tinggi Antioksida. Sebelum pregnant boleh ambil Vitamin E kerana ia membantu melindungi kita dari keguguran. So bila tahu kita pregnant, lebih baik kita stopkan Vitamin E.


Kenapa biji anggur sangat berkait rapat dgn lelaki?
  • Boleh pekatkn air mani serta banyakkan sperma

Cuba perhatikan biji anggur dibawah, ia menyerupai apa ya?

  • Seperti testis lelaki kan..
  • Sebab tu biji anggur ni digunakn utk kesuburan lelaki. 
  • Bentuk dia pun Allah dah jadikan rupa yg sama. 


Fungsi Vitamin E untuk Kesuburan:-

Fungsi Vitamin E

Apa fungsi Selenium dalam Vitamin E?
  • Selenium dalam vitamin E sangat penting dalam pembentukan sperma yang sempurna. Kekurangan selenium menyebabkan penghasilan sperma yang ekornya cepat putus. Kajian juga menunjukkan dgn pengambilan selenium bilangan sperma bertambah 2 kali ganda.
Nota : Ekor cepat putus memang dah tak boleh berenang masuk dalam tiub fallopio.


Antara fungsi SELENIUM


Fungsi Selenium dalam Bahasa Inggeris, Anda Boleh translate dalam Bahasa Melayu kalau tak faham ya.

Testimoni Customer Shaklee:
Salah seorang suami customer yg mkn Vitamin E, dia cakap lambat pancut.
Si isteri merasa puas. bahagiakan!! ehehe


Gambar dibawah pula keadaan sperma if mkn vitamin E


Bentuk Sperma sebelum makan Vitamin E
Selepas makan Vitamin E, hasilnya:
  • Sperma bertambah
  • Bentuk sempurna (tidak 2 kepala)
  • Pergerakan sperma tak melenggang kangkung

Selain VITAMIN E, apa lagi yang terkandung dalam SET KESUBURAN lelaki?



Set kesuburan selain dari Vitamin E
Zink Complex
  • Merupakan mineral penting utk menambahkan bilangan sperma yang berkualiti dan berfungsi. Ikut logik, Peluang utk hamil tinggi sbb berjuta2 sperma yang sihat berenang mencari telur.

GLA Complex
  • Membantu menstabilkan hormon dan memastikan kitaran haid teratur
  • Menghasilkan mukus serviks yg berkualiti dan banyak. Mukus yg bkualiti membantu sperma berenang terus ke uterus.
  • Menguatkn plasenta dan mewujudkan persekitaran yg baik utk telur disenyawakan
Nota :
GLA boleh consume once dh period
Sbb dia bantu utk hormon dan kulit. Bila dah period hormon berubah.
Sbb dia memang fungsi utk hormon wanita.


B Complex
  •  Membantu mengurangkan stress yang mana boleh menganggu proses persenyawaan.
  • Asic folic dlm B Complex penting utk mengurangkan risiko keguguran dan kecacatan pd bayi.


Alfalfa Complex
  • Alfalfa sememangnya dikenali sbg kacip fatimah moden. Juga membantu mengurangkan angin dlm badan. Org kata kalau banyak angin susah nak pregnant
  • Alfalfa juga membantu menyelesaikan masalah keputihan. Keputihan mengganggu persenyawaan dan kehadiran keputihan juga dapat merosakkan sperma.


Suplemen yang lain yang boleh membantu KESUBURAN

Coq Health
  • Membantu pergerakan sperma dan melindungi sperma dari rosak. Dan memanjangkan jangka hayat sperma
  • Utk lelaki yg merokok sangat digalakkan ambil COQ. Sebab orang merokok ni memang sperma dia lemah & mudah kena mati pucuk.

Contohnya 7hb waktu isteri subur. Tp 1hb dia dah buat dah. Tp sperma yang sihat & berkualiti mampu hidup hingga ke waktu subur utk mensenyawakan ovum.
Waktu subur setiap org lain2.

Nak kira waktu subur boleh klik link ni Kiraan Waktu Subur

Nota :
Ovum kita 1 je setiap bulan yang keluar
So memang bergantung pada kuantiti & kualiti sperma merebut utk mensenyawakan ovum
Sperma boleh hidup sehingga 7 hari


Antara makanan yang kaya dengan Selenium





Vitamin CINTA dan Fungsinya


Fungsi Vitamin Cinta - Vitamin E & Alfalfa
Apa VITAMIN CINTA ni?
  • Untuk kembalikan kehangatan seperti malam pertama
  • Vitamin untuk suami & isteri

Vitamin ape yg mengembalikan malam pertama tu?
  • Vitamin E dan Alfalfa Complex

Penting:
VITAMIN E ibarat TONGKAT ALI 💪
ALFALFA ibarat KACIP FATIMAH 👸
Keduanya ibarat JAMU MODEN



Doa untuk dapatkan zuriat





Amalan zikir untuk mendapatkan zuriat
Amalkn sentiasa. 
Niat dalam hati moga Allah membentuk zuriat dalam rahim kita.




Alhamdulillah..
Selesai sudah. Moga ilmu yang dishare Master Anida ni, kita manfaat bersama ya.





Ahad, 20 Julai 2014

Cadangan Set Kesuburan Shaklee



Cadangan Set Kesuburan Bajet Shaklee untuk Suami dan Isteri

ZINC COMPLEX

~ Fungsi Zinc Complex untuk lelaki ialah

1) Mematangkan organ pembiakan lelaki. Kekurangan zink menyebabkan organ tersebut lambat matang

2) Mengelakkan mati pucuk. 

3) Menghasilkan sperma yang banyak

4) Meningkatkan fungsi pembiakan lelaki

5) Awet muda kerana membantu pembentukan kolagen .

6) Mengurangkan keguguran rambut yang boleh membawa kepada botak.

7) Mengaktifkan 200 jenis enzim Bagus untuk pesakit kencing manis kerana merangsang badan menghasilkan insulin

8) Cepatkan pemulihan luka luar dan dalam

9) Menguatkan ingatan. Susah lupa dan memori yang kuat

Itulah dia set kesuburan shaklee lelaki versi bajet

Banyak lagi khasiat zinc. Bukan untuk orang lelaki je, orang perempuan pun perlukan zinc. Zinc bagus untuk luka pembedahan semasa bersalin.

Zinc kurangkan masalah rambut gugur dan memori yang kuat. Zinc juga diperlukan untuk pembinaan tulang.

Sebab tu zinc complex ada dalam set bersalin shaklee premium dan asas.

GLA COMPLEX 

~ Khasiat GLA Complex pada Isteri pula

1) Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid.

2) Membantu mengembalikan kesuburan wanita

3) Melegakan Sindrom sebelum period aka PMS

4) Membantu dalam menangani menopause

5) Membantu pembentukan kuku dan rambut yang sihat

6) Memainkan peranan mengurankan penyakit ekzema atau radang kulit

7) Mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri

8) Membantu kuatkan daya tahan lawan penyakit

9) Awet muda dan lambatkan penuaan. Sebab ada vitamin E dalam ni yang bantu hasilkan kolagen

Tips Dan Amalan Dapat Cahaya Mata

1. Fahami bagaimana kehamilan terjadi. Cuba cari tanda tanda waktu subur isteri. Peluang untuk hamil lebih tinggi jika hubungan suami isteri dilakukan semasa subur.

2. Periksa tahap kesihatan kita suami isteri. Jumpa doktor.

3. Jaga berat badan dan dapatkan berat badan yang ideal. Terlalu gemuk akan membuatkan lemak berkumpul di organ peranakan dan kurangkan kesuburan.

Terlalu kurus bermakna badan anda kurang zat dan sel pembiakan yang dihasilkan juga kurang berkualiti. Contoh zat yang penting untuk mendapat zuriat ialah vitamin E, zink dan lain lain.

4. Tingkatkan kekerapan hubungan intim suami isteri. Terutama semasa menghampiri waktu subur. Cuba buat bacaan tentang hubungan suami isteri menurut sunnah Nabi SAW 

5. Amalkan cara hidup sihat. Suami isteri hendaklah mengamalkan diet yang seimbang. Jaga pemakanan dan berat badan ideal.

6. Berhenti merokok dan jauhi minuman keras. Bukankah arak itu haram untuk umat islam. Arak dan rokok memberikan kesan buruk pada kesuburan dan anak didalam kandungan.

7. Amalkan makanan tambahan untuk membekalkan keperluan zat yang mencukupi. Makanan harian kita tidak dapat membekalkan kesemua nutrien yang diperlukan badan.

8. Kawal tahap tekanan pada paras sihat dengan melakukan aktiviti sihat. Contohnya lakukan senaman dan hobi yang bermanfaat.Luangkan masa bersama keluarga.

Insyaallah, dengan membahagiakan orang disekeliling kita, diri kita sendiri akan bahagia sama. What you give, you get back more





Ahad, 13 Julai 2014

Cyst Ovari Boleh Dirawat Dengan GLA Complex Shaklee



Apa itu Ovarian Cyst , Kesan , Dan Rawatan untuk Penyakit Ini?

Apa itu Ovarian Cyst ?


Ovarian Cysts adalah nama yang diberikan kepada cyst atau kantung yang berisi lendir/airyang berada di dalam kilang telur ovari. Lendir atau cecair ini boleh jadi seperti air, pekat likat dan ada diantaranya yang mengandungi tisu-tisu seperti rambut dan gigi.


Ovarian Cyst adalah kejadian yang kerap berlaku dikalangan wanita muda dan kebanyakkannya wanita tidak menyedari yang mereka mengalaminya kerana ia jarang memberikan simtom atau gejala. Ia hanya akan disedari apabila sesorang wanita itu membuat ultrasound ketika menghadapi masaalah kesuburan. Kehadiran ovarian cyst mungkin menunjukkan sistem peranakkan yang bermasalah dan berkaitan dengan masalah ketidak-suburan anda.


Cyst sebenarnya berkait-rapat dengan proses reproduksi wanita. Ovarian Cyst yang normal adalah cyst-cyst yang mengandungi telur daan apabila ia matang, ia akan pecah untuk melepaskan telur untuk persenyawaan. Cyst jenis ini dinamakan sebagai FollicularCyst. Kadang-kadang, cyst-cyst lain juga boleh tumbuh di dalam ovari dan cyst inilah yang selalu memberi masalah kerana jika ia tidak pecah, saiznya akan bertambah besar serta membahayakan.



Perbezaan ovari normal dengan ovari yang mempunyai cyst




Siapakah yang Berisiko Untuk Mendapat Cyst ?


Ovarian cysts sebenarnya agak kerap terjadi . kebanyakkan wanita mungkin sekurang-kurangnya akan mendapat satu cyst sepanjang hidupnya. Kebanyakkanya adalah cyst biasa dan tidak complicated.


Walaubagaimanapun, sekiranya cyst ini terjadi pada wanita berusia 50-70 tahun, ia lebih cenderung kepada kanser dan lebih merbahaya.



Apakah Simptom atau Gejala Ovarian Cysts ?


Ia pada umumnya tidak memberikan sebarang gejala. Tetapi sekiranya ia terlalu besar anda mungkin perasan perut sedikit buncit dan terdapat ketul pada bahagian bawah perut. Lain-lain gejala yang jarang-jarang ialah:


Muntah dan Loya Sakit Perut Sakit semasa hubungan seks Sukar atau kerap kencing Rasa perut penuh dan tidak selesa Rasa berat pada ari-ari


Adakah Cyst Penyebab Masaalah Ketidak-Suburan?


Cyst mempunyai pelbagai jenis dan kebanyakkanya tidak menjadi penyebab dan tidak memberi kesan kepada keupayaan untuk hamil. Kebanyakan cyst tidak menganggu proses ovulasi atau persenyawaan. Tetapi sekirangan anda mengalami Endometriosis atau Polycystic Ovaries (PCOS), ia mungkin berkait rapat dengan masaalah kesuburan.


Bagaimana untuk Merawat Cyst ?


Rawatan masaalah cyst bergantung kepada jenis cyst yang dialami oleh pesakit. Bagi folikular cyst atau corpus luteal cyst, rawatan yang biasa ialah dengan ‘tunggu dan lihat’. Selalunya doktor akan memantau samada ia semakin membesar atau sudah bertukar bentuk.


Bagi mereka yang mengalami masalah yang serius, pembedahan adalah sesuatu yang terbaik. Rawatan hormon juga boleh menolong untuk mengawal cyst ini pada sesetengah wanita.

Selain dari itu, anda boleh merawat cyst dengan GLA COMPLEX



Testimoni Cyst Kecut Dengan Gla Complex


~GLA Complex supplemen untuk masalah OVARIAN CYST

Minyak Borage, Minyak Bunga Matahari dan Vitamin E

GLA Complex Shaklee merupakan kombinasi minyak borage yang mengandungi asid gamma linolenik (GLA), asid linolenik (LA), minyak bunga matahari dan vitamin E.


Antara kelebihan GLA adalah :
~membantu mengawal hormon dan kitaran haid
~membantu meningkat kesuburan bagi mereka yang sukar mendapatkan anak.
~melegakan PMS
~menguatkan kuku dan rambut
~menjadikan kulit lebih berserimembantu menangani ekzema
~mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri
~menguatkan imuniti tubuh
~melambatkan proses penuaan
~mengurangkan blood-clot yang boleh menyebabkan serangan jantung
~mengawal kencing manis dan darah tinggi
~mengawal kolesteroluntuk fungsi saraf



Rawat Kencing Manis atau Diabetes Dengan Produk Shaklee


Rawat Kencing Manis atau Diabetes dengan Produk Shaklee

Kencing manis atau diabetes melitus ialah sejenis penyakit di mana badan mengeluarkan terlalu sedikit insulin atau insulin yang dikeluarkan tidak berkesan. Ini akan mengakibatkan paras gula dalam darah melebihi paras normal. Insulin pula adalah sejenis hormon yang dihasilkan dalam badan untuk mengekalkan paras normal gula. Akibat dari hormon insulin yang tidak mencukupi atau tidak berkesan maka gula tidak dapat memasuki dalam sel-sel badan dan seterusnya mengakibatkan paras gula darah yang tinggi.

¤ Faktor Risiko Kencing Manis

Setiap orang boleh mendapat kencing manis tetapi sesetengah orang lebih mudah mendapat kencing manis. Faktor-faktor risiko kencing manis adalah :
~ Kegemukan atau obesiti
~ Kurang aktiviti kecergasan fizikal atau senaman
~ Sejarah keluarga yang menghidap kencing manis
~ Umur melebihi 35 tahun
~ Pemakanan
~ Pengambilan lemak berlebihan dalam makanan
~ Pengambilan serat yang tidak mencukupi
~ Kurang zat makanan di peringkat awal umur
~ Kelahiran tidak cukup berat

¤ Tanda-tanda Kencing Manis



~ Kerap dahaga
~ Kerap kencing
~ Susut berat badan walaupun berselera makan
~ Terasa letih dan lesu
~ Luka atau cedera yang lambat sembuh
~ Gatal-gatal terutama di bahagian kemaluan

¤ Jenis-jenis Kencing Manis

#Jenis I - bergantung sepenuh kepada insulin 

- Kebanyakkanya terjadi di kalangan kanak-kanak atau remaja.
- Hanya boleh di kawal dengan suntikan insulin, kawalan pemakanan dan senaman.
- Terjadi kerana kekurangan insulin.
- Ianya mempunyai kaitan dengan keturunan atau ahli keluarga yang telah mengidapnya.

#Jenis II - tidak bergantung dengan insulin
- Selalu berlaku di kalangan orang dewasa yang berumur 40 tahun ke atas.
- Individu yang mempunyai berat badan berlebihan.
- Boleh di kawal dengan kawalan pemakanan dan senaman dan juga bantuan ubat-ubatan.


¤ Kesan penyakit kencing manis

Penyakit kencing manis yang tidak dikawal dengan baik akan menyebabkan kesan yang lebih serius. Antara kesannya ialah :
- Kegagalan buah pinggang
- Serangan jantung
- Kebutaan / Katarak
- Koma (hilang kesedaran)
- Angin ahmar (strok)¡
- Sakit saraf atau “mati pucuk”
- ‘gangrene’ atau anggota tubuh mati/membusuk

¤ Penyakit kencing manis tidak boleh di sembuh tetapi ianya boleh dikawal.

¤ Untuk mengawalnya, kadar gula dalam edaran darah hendaklah sentiasa berada pada kadar normal. Selain itu kita hendaklah memberikan perhatian terhadap perkara-perkara berikut :
- Pengambilan ubat atas nasihat doktor.
- Pemakanan sihat.
- Penjagaan berat badan.
- Selalu bersenam.
- Elakkan jangkitan.




¤ Adalah lebih baik sekiranya penyakit kencing manis di cegah dari terjadi. Kaedah Pencegahan yang terbaik adalah :
1. Mempunyai berat badan unggul.
2. Makan pelbagai jenis makanan.
3. Makan mengikut umur dan aktiviti fizikal.
4. Makan lebih buah-buahan, sayur-sayuran kekacang dan bijirin.
5. Makan dengan kerap tetapi dengan kuantiti yang sedikit.
6. Selalu melakukan senaman.

¤ Shaklee menawarkan Sugar Control set untuk mengawal kencing manis anda. 

Kebaikan :
*Mengekalkan paras gula suhat dalam darah.
*Melegakan rasa kebas dan semut-semutan.
*Membantu menyembuhkan luka.

Set Sugar Control Shaklee terdiri daripada :

GLA COMPLEX 
menghalang komplikasi diabetes. Merendahkan gula dalam darah, berkesan untuk diabetes semasa hamil dan usia tua. Meringankan kebas dan kesakitan disebabkan oleh gula darah yang tinggi. 

B COMPLEX 
menukar makanan kepada tenaga iaitu dengan menukar lemak, karbohidrat dan protin kepada tenaga sekaligus mengurangkan masalah keletihan. 

ZINC COMPLEX
membantu pengeluaran insulin, mengekalkan fungsi insulin, seterusnya memperbaiki diabetes.

¤ jika anda mempunyai budget yang lebih, anda digalakkan mengambil :

VIVIX 
merupakan supplemen anti-penuaan terbaik di dunia. Juga membantu memelihara kesihatan jantung, otak, sistem imun, perlindungan antioksidan, peningkatan tenaga, kesihatan dan kesejahteraan.




Ahad, 6 Julai 2014

Cadangan Set Kesuburan Bajet

Cadangan Set Kesuburan Bajet

Fungsi Zinc Complex untuk lelaki ialah:-
--------------------------------------
#Mematangkan organ pembiakan lelaki                  
#Kekurangan zinc menyebabkan organ tersebut lambat matang
#Mengelakkan mati pucuk.
#Menghasilkan sperma yang banyak
#Meningkatkan fungsi pembiakan lelaki
#Awet muda kerana membantu pembentukan kolagen .
#Mengurangkan keguguran rambut yang boleh membawa kepada botak.
#Mengaktifkan 200 jenis enzim
#Bagus untuk pesakit kencing manis kerana merangsang badan menghasilkan insulin
#Cepatkan pemulihan luka luar dan dalam
#Menguatkan ingatan. Susah lupa dan memori yang kuat

~ Itulah dia set kesuburan shaklee lelaki versi bajet

~ Banyak lagi khasiat Zinc. Bukan untuk orang lelaki je, orang perempuan pun perlukan zinc. Zinc bagus untuk luka pembedahan semasa bersalin.

~ Zinc kurangkan masalah rambut gugur dan memori yang kuat. Zinc juga diperlukan untuk pembinaan tulang.

~ Sebab tu zinc complex ada dalam set bersalin shaklee premium dan asas.

Khasiat GLA Complex pada Isteri pula:-
--------------------------------------
#Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid.
#Membantu mengembalikan kesuburan wanita
#Melegakan Sindrom sebelum period aka PMS
#Membantu dalam menangani menopause
#Membantu pembentukan kuku dan rambut yang sihat
#Memainkan peranan mengurangkan penyakit ekzema atau radang kulit
#Mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri
#Membantu kuatkan daya tahan lawan penyakit
#Awet muda dan lambatkan penuaan. Sebab ada vitamin E dalam ni yang bantu hasilkan kolagen

☆☆ Tips Dan Amalan Dapat Cahaya Mata
1. Fahami bagaimana kehamilan terjadi. Cuba cari tanda tanda waktu subur isteri. Peluang untuk hamil lebih tinggi jika hubungan suami isteri dilakukan semasa subur.

2. Periksa tahap kesihatan kita suami isteri. Jumpa doktor.

3. Jaga berat badan dan dapatkan berat badan yang ideal. Terlalu gemuk akan membuatkan lemak berkumpul di organ peranakan dan kurangkan kesuburan.

4. Terlalu kurus bermakna badan anda kurang zat dan sel pembiakan yang dihasilkan juga kurang berkualiti. Contoh zat yang penting untuk mendapat zuriat ialah vitamin E, zinc dan lain lain.

5. Tingkatkan kekerapan hubungan intim suami isteri. Terutama semasa menghampiri waktu subur. Cuba buat bacaan tentang hubungan suami isteri menurut sunnah Nabi SAW

6. Amalkan cara hidup sihat. Suami isteri hendaklah mengamalkan diet yang seimbang. Jaga pemakanan dan berat badan ideal.

~ Berhenti merokok dan jauhi minuman keras. Bukankah arak itu haram untuk umat islam. Arak dan rokok memberikan kesan buruk pada kesuburan dan anak didalam kandungan.

7. Amalkan makanan tambahan untuk membekalkan keperluan zat yang mencukupi. Makanan harian kita tidak dapat membekalkan kesemua nutrien yang diperlukan badan.

8. Kawal tahap tekanan pada paras sihat dengan melakukan aktiviti sihat. Contohnya lakukan senaman dan hobi yang bermanfaat. Luangkan masa bersama keluarga.

Insyaallah, dengan membahagiakan orang disekeliling kita, diri kita sendiri akan bahagia sama



Ahad, 8 Jun 2014

Gla Complex Untuk Lelaki dan Wanita



GLA Complex Shaklee... untuk kecantikan dalaman dan luaran... untuk lelaki dan wanita....

Mesti baca!!!!

Gla ni sebenarnya ala-ala EPO (Evening PRIMROSE OIL) tapi produk keluaran Shaklee.. Kelebihan Shaklee semestinya suplemen yang tiada perisa, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan.

GLA Complex Shaklee merupakan kombinasi minyak borage yang mengandungi asid gamma linolenik (GLA), asid linolenik (LA), minyak bunga matahari dan vitamin E. Biasanya, asid gamma linolenik digunakan secara tradisional bagi melegakan kesakitan semasa datang haid, sakit kepala, mengatur kitaran haid dan melegakan tanda-tanda putusnya haid.

Kebanyakkan GLA (Gamma-linolenic acid) tersedia di pasaran dihasilkan dari Evening Primrose Oil (EPO), manakala GLA Shaklee diekstrak dari borage yang mengandungi lebih dari 2 kali ganda GLA dalam EPO. Borage juga adalah 3 kali lebih dari segi bioavailabiliti dan 3 kali lebih berkesan dari EPO. Shaklee mengekstrak GLA dari borage yang ditanam secara organik dikawasan Saskatchewan.

Setiap kapsul mengandungi lebih 300mg GLA yang mana ianya adalah sumber terbaik Omega-6. Ianya digabungkan dengan minyak sunflower & vitamin E untuk meningkatkan keberkesanan dan kestabilannya. Kesegaran dan keberkesanannya terpelihara oleh ShakleeGuard, antioksida semulajadi yang dipaternkan. Bioavailibilitinya dibuktikan secara klinikal dimana ia mampu menyerap dan mengadun ke dalam sel dan tisu.

Manfaat Utama :-

1) Herba tradisi yang dipercayai - Borage adalah herba kegemaran orang Barat. Ianya merawat ulser, mengeluarkan virus, melegakan kelesuan, membersihkan kahak, meringankan kebas urat saraf dan meningkatkan stamina.

2) Mengawal selia estrogen dan testosteron - Gla membentuk prostaglandin untuk mengawal selia hormon lelaki dan wanita, memperbaiki simptom PMS seperti kesakitan, mood swing, retensi air dan sakit payudara.

3) Melambatkan menopous - Memperbaiki keadaan menopous seperti hot flashes, insomnia, ketidakhadaman, deprepsi. Pengambilan jangka panjang akan melambatkan penuaan, mengetatkan uterus, memberi tone kepada uterus untuk kulit lebih muda.

4) Memperbaiki prostatomegaly - Gla memperbaiki masalah prostat lelaki dan masalah kerap kencing.

5) Menentang kanser - Gla adalah anti-oksidan yang meningkatkan sistem imun tubuh, menghalang pertumbuhan sel tumor dan kanser.

6) Memperbaiki inflamasi kulit - Ianya mengurangkan inflamasi kulit, eczema, alergi, kegatalan, kulit kering, memperbaiki bintik penuaan, tinea, kurap. Ianya juga meringankan sakit dan bengkak yang terjadi dari rheumatisma, artritis.

7) Menghalang komplikasi diabetes - Merendahkan gula dalam darah serta meringankan kebas & kesakitan disebabkan oleh gula dalam darah yang tinggi.

8) Pelangsingan dan meghalang tambah berat badan - Merendahkan kolesterol LDL, menghalang penambahan berat badan dengan berkesan, memberi tone pada kulit dan otot untuk wanita secara berperingkat untuk mencapai bentuk badan cantik, menghalang penambahan berat badan. Ambil semasa perut kosong untuk mengelak keasidan hiper.

9) Menghalang tekanan darah tinggi - Menghalang pembekuan darah, merangsang peredaran darah, pengembangan salur darah, memperbaiki tekanan darah tinggi, mengelak masalah jantung seperti arteriosklerosis dan myocardial infarction.

10) Memperbaiki tekstur rambut - Memperbaiki rambut kering dan keadaan rambut gugur.

11) Hiperaktif and Autisma (ADD/ADHD) - Dibukti secara klinikal bahawa GLA minyak ikan memperbaiki keadaan kanak-kanak berautisma, sukar memberi tumpuan untuk belajar dan hiperaktif.

GLA BUKAN UNTUK WANITA SAHAJA!

Ramai orang bersalah anggapan bahawa GLA hanyalah untuk wanita. Sebenarnya, suplemen GLA asid linoleik yang sama penting seperti asid amino tidak boleh dihasilkan oleh tubuh manusia, ianya diperolehi dari makanan. Sangat penting untuk kanak-kanak (potong suplemen GLA seperti gel lembut dan campurkan isinya dengan makanan), remaja, dewasa, dan juga selepas menopaus dan andropause (menopaus lelaki).


Sabtu, 24 Mei 2014

Cadangan Set Kesuburan Suami Isteri


Jika anda mempunyai masalah hormon yang tidak stabil atau pun anda seorang yang sudah berumahtangga dalam tempoh tertentu tetapi sehingga hari ini masih lagi belum dikurniakan rezeki oleh Allah SWT untuk hamil, apa kata anda mencuba supplement Shaklee untuk tingkatkan kesuburan.Set Kesuburan Shaklee yang disarankan ini juga sebenarnya bagi meningkatkan kesuburan bukan sahaja untuk isteri malahan untuk suami juga.

1) Zinc Complex

Zink memberi kesan terhadap pelbagai hormon termasuklah hormon seksual, hormone tiroid, kemandulan bagi lelaki dan perempuan, prostat dan tiroid yang tidak aktif . Kekurangan zink juga dikatakan antara sebab kemandulan. Istilah yang digunakan adalah “Below the level of technical sterility”  bermaksud ‘di bawah paras kesuburan’. Ia mempengaruhi bilangan sperma (sperm count) dan pergerakan sperma (sperm motility). Justeru, zink ini memang penting untuk meningkatkan kesuburan.

2) Vitalea 

Pengambilan Vitalea adalah bagi memastikan keperluan 12 vitamin dan 7 galian yang diperlukan dapat dipenuhi. Kebiasaanya, pengambilan makanan seharian kita tidak dapat memenuhi keperluan ini atas banyak fakto dan kekangan. Uniknya, Vitalea atau multivitamin Shaklee mengandungi formula iron yang sangat penting bagi tubuh.

3) B Complex

Memainkan peranan paling penting bagi mengelakkan kemurungan (anti-stress) dan membantu untuk menstabilkan hormon. Vitamin B Complex Shaklee ini turut mengandungi Asid Folik dan Biotin yang sangat penting untuk pembentukan darah dan kestabilan hormon.

4) Vitamin E

Vitamin E membantu meningkatkan hormon seks sama ada untuk  lelaki mahupun wanita. Keunikan Vitamin E Shaklee adalah kerana ianya turut mengandungi silenium berbanding lambakan Vitamin E lain di pasaran yang dijual berasingan dengan silenium. Ia juga sangat bagus untuk jantung dalam masa yang sama boleh meningkatkan pengeluaran hormon testosteron.

5) GLA Complex

Berperanan membantu mengatasi masalah haid tidak yang teratur dan membantu menghasilkan cecair serviks yang subur dan berkualiti. Lebih baik dari Primrose Oil.

6) Alfalfa Complex

Alfalfa ini turut dikenali sebagai vitamin cinta. Ia membantu mengatasi rasa “sakit ketika bersama”, membantu atasi masalah keputihan, haid yang tidak teratur, senggugut dan membantu dalam hubungan suami isteri kerana fungsinya seperti herba Kacip Fatimah.

TIPS MENINGKATKAN KESUBURAN DARI DR. HAMID ARSHAT:

1. Doa dengan bersungguh-sungguh
2. Berusaha untuk menurunkan berat badan
3. Bersenam selama 30 minit setiap hari
4. Ambil supplement multivitamin, Vitamin E, Vitamin C dan Asid Folik
5. Tenangkan jiwa dan emosi
6. Setiap rawatan memerlukan tempoh 3 hingga 6 bulan untuk keberkesanannya

Akhir sekali, harus disematkan dalam ingatan kita sebagai seorang muslim, zuriat ini adalah anugerah dan rezeki dari Allah SWT. Kita sebagai manusia yang lemah perlu terus berusaha tanpa jemu. Kemudian, berdoa dan bertawakal kepadaNya agar penantian kita untuk memperolehi zuriat diperkenankan oleh Allah .


Cadangan set kesuburan (set bajet)




Cegah Kanser Dengan GLA Shaklee

GLA dan Sumber hariannya.




GLA (Gamma Linolenic Acid) merupakan sejenis Asid Lemak Perlu (Essential Fatty Acid (EFA)). "PERLU" bermaksud, badan kita tidak boleh menghasilkannya, dan kita perlu dapatkan sumber tersebut daripada makanan harian.

Sumber GLA sepatutnya terhasil daripadaminyak sayuran dalam diet kita. Masalahnya, disebabkan minyak sayuran ini juga dihasilkan daripada pelbagai peringkat proses, nilai sebenar GLA yang terhasil tidaklah menepati piawai yang sepatutnya. Maka, pengambilan minyak sayuran yang tidak diproses, ataupun, pengambilan makanan tambahan (supplement) GLA adalah sangat penting!

GLA dan KANSER.

Salah satu peringkat paling merbahaya bagi penyakit kanser ialah metastasis, iaitu penyebaran sel kanser ke organ lain. GLA telah terbukti mampu menghalang penyebaran ini dalam sesetengah kes kanser dengan membantu menambahkan kekuatan pelekatan sel (cellular "glue") yang dipanggil E-cadherin.

Maka, E-cadherin akan:

(1) Memegang sel kanser dengan kuatnya di antara satu sama lain.
(2) Dan, menghalang sel kanser dari menjadi longgar, pecah dan tersebar ke sel lain.

Di dalam satu kajian mengenai sel kanser, GLA telah ditambah ke dalam pelbagai jenis kultur sel kanser manusia. E-cadherin (gam kepada sel kita!), telah bertambah di bahagian sel kanser di kolon, payudara, melanoma dan hatidalam hanya 24 jam sahaja!!! Ini bermakna, sel-sel ini telah melekat bersama, tidak menjadi longgar dan pecah seterusnya menempelkan dirinya ke bahagian organ yang lain!

Sebagai kawalan, satu set kultur sel kanser tanpa GLA diletakkan di tempat berasingan. Amat menakutkan apabila kesemua sel-sel kanser ini telahpun pecah berderai!!!

"Peningkatan E-Cadherin di dalam sel manusia membuktikan kehadiran bahan anti-kanser di dalam GLA." -Dr. W.G. Jiang, chief author of the study.

Saya sangat mencadangkan agar GLA (di Shaklee dipanggil Shaklee GLA Complex) dijadikan suplemen harian. Kita tidak tahu samada kita mempunyai kanser ataupun tidak, bukan?


Andaikan sahaja anda sebenarnya mempunyai sel kanser...

Bukankah sesuatu yang menggembirakan hati apabila tiba masanya anda menyedari hakikat bahawa anda mempunyai sel kanser, dan doktor menyatakan, "Anda sebenarnya mempunyai sel kanser. NAMUN, sel kanser tersebut berjaya dibendung dan tidak merebak ke tisu-tisu lain. TAHNIAH!"


Kanser merupakan satu penyakit yang sangat serius. Marilah kita sama-sama berusaha untuk mengambil langkah berjaga-jaga seoptimum yang boleh. Insya Allah...




MANFAAT GLA SHAKLEE

MANFAAT UTAMA GLA COMPLEX SHAKLEE
1) Memelihara kesihatan – borage merupakan herba tradisi kegemaran orang Barat. Fungsi borage : - merawat ulser - mengeluarkan virus - melegakan kelesuan - membersihkan kahak - meringankan kebas urat saraf - meningkatkan stamina
2) Mengawal hormin estrogen dan testosteron. GLA membentuk prostaglandin untuk mengawal hormon lelaki dan wanita yang mana prostaglandin ini melegakan simptom PMS (simptom pra-haid) seperti kesakitan, mood swing, retensi air dan rasa sakit pada payudara. 3) Meningkatkan kesuburan pada wanita GLA mampu mengawal dan mengatur ketidakstabilan hormon wanita sebagai langkah utama bagi meningkatkan kesuburan. GLA juga mampu mengecutkan cyst dalam rahim wanita yang boleh menghalang proses kehamilan. Selain itu, GLA complex membantu tubuh menghasilkan sejenis mukus yang dipanggil ‘cecair kesuburan’ di dalam rahim. ‘Cecair kesuburan’ ini memberi ‘ruang’ untuk telur dan sperma untuk terus hidup hingga 5 hari. GLA juga memperbetulkan dan memperbaiki keadaan haid yang tidak teratur jika diambil secara konsisten setiap hari.
4) Melambatkan menopause (putus haid) Memperbaiki keadaan menopaus seperti berpeluh-peluh , insomnia, dada berdebar-debar, ketidakhadaman, depresi dan rasa cepat marah. Pengambilan GLA jangka panjang juga mampu melambatkan proses penuaan, mengetatkan uterus dan menjadikan kulit kelihatan kulit lebih muda.
5) Mencantikkan kulit Memperbaiki inflamasi kulit seperti ekzema, alergi, kegatalan, kulit kering, bintik penuaan, fungus dan kurap. Ia juga meringankan sakit dan bengkak yang terjadi dari rheumatisma dan artritis.
6) Mencantikkan rambut Memperbaiki tekstur rambut, rambut kering dan masalah rambut gugur.
7) Pelangsingan Merendahkan kolestrol LDL, menghalang penambahan berat badan, memberi tona pada kulit dan otot wanita secara berperingkat untuk mencapai bentuk badan yang cantik.
8) Menentang kanser GLA adalah anti-oksidan yang meningkatkan sistem imunisasi tubuh, menghalang pertumbuhan sel tumor dan kanser. 9) Menghalang komplikasi diabetes Merendahkan gula dalam darah, berkesan untuk diabetes semasa hamil dan usia tua. Meringankan kebas dan kesakitan disebabkan oleh paras gula dalam darah yang tinggi.
10) Menghalang tekanan darah tinggi Menghalang pembekuan darah, merangsang peredaran darah, mengembangkan salur darah, memperbaiki tekanan darah tinggi, mengelak masalah jantung seperti Arteriosklerosis (pengerasan arteri - dinding arteri menjadi keras dan kurang lentur kerana bahan lemak terkumpul dibawah lapisan sebelah dalam dari dinding arteri) dan myocardial infarction (blood clot - salur darah tersumbat lantas menghalang pengaliran darah pada otot jantung).
11) Memperbaiki masalah prostat dan kerap kencing pada golongan lelaki.
12) Hiperaktif dan austisma (ADD/ADHD)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...