Pages

Memaparkan catatan dengan label Familyku. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label Familyku. Papar semua catatan

Isnin, 12 Jun 2017

Romper Baju Melayu Baby Anas


Nak cerita apa yg mama buat hari ni... mood mama berbunga bila mama rasa excited nak buat ROMPER BAJU MELAYU ANAS . Ya.... berkobar.... dalam pukul 10 pagi mama try le potong2 kain mengikut ukuran yg mama dah sukat hari Sabtu hari tu... 



Lihat... ni kain yg mama dah potong tadi... harapan mama.... menjadi lah hendaknya.. hajat dari anak 1st lagi nak hasilkan baju utk anak..tp... malas nak guna mesin pusaka arwah mak..bila dah ada mesti sendiri...pelbagai mama fikir nak buat😉


Orang kata... apa2...kita start jahit leher dulu sebelum jahit bahagian lain...senang nak adjust mana yg patut


Alhamdulillah...siap... butang n kaki je tak siap...so... mama siap utk g jahit tepi supaya lagi nampak cantik romper tu......


Tara....... dh siap jahit tepi.....


Alhamdulillah...siap dahhhhh....... saja je guna butang hijau tu bg nak sama dengan baju raya abangnya....





Comel tak baby anas menggayakan ROMPER BAJU MELAYU yang mama jahit... ALHAMDULILLAH..... siap juga...terasa nikmat kepuasan disitu...teruja sangat2 bila dapat jahit Romper Baju Melayu Anas.... lepas ni nak buat macam2 lagi.....

Selamat Menunaikan Puasa Di Bulan Ramadhan
&
SELAMAT MENYAMBUT HARI RAYA
MAAF ZAHIR DAN BATIN🤗


Ahad, 21 Mei 2017

Anak oh anak



Ibuu..👱🏻‍♀
Ayah..👨🏼
Jangan sumpah anak2 walaupun hatimu tercabar!!
Tahan marahmuu..😓

😶Bila anak2 mencabar kesabaran ibu dan ayah, mengguriskan hati ,,
Lalu terdetik rasa marah hingga kesudut hati,
Rasa benci dan menyampah,
Maka Hilanglah redho seorang ibu disaat itu.
Hilang jugalah redho Allah pada anak itu.

😔Ingatlah wahai ibu..wahai ayah..

😥Cepat2lah beristighfar,,
 jangan dibiarkan benci dan marah itu bertakhta  walaupun sekejap..
 Dirisaukan ketika itu Allah cabut nyawa kita
Ataupun nyawa anak kita.

😧Maka tergolong lah anak itu dalam golongan anak derhaka,,

😳selayaknya neraka jahannamlah buatnya..
Nauzubillah.

😲Sanggupkah ibu dan ayah biarkan anak yang dikandung itu begitu pengakhirannya?

🤚Sedangkan anak2 itu tidaklah begitu..

🤝Sebetulnya ibu dan ayah kembali kepada permulaan kehidupan..

🙌Selidikilah diri kita,,

🤔Sejauhmana kita didik mereka dengan ilmu agama?

🤔Sejauhmana kita dampingi anak2 dengan nasihat berguna?

🤔Sehebatmana kasih sayang yang kita curahkan?

🤔Sejauhmana keperihatinan kita pada mereka disaat diperlukan?

⏰Ibu ayah Jangan lupa..

🤡Anak yang terlalu dimanjai juga akan bisa bersikap degil kelak kerana mereka sukar memahami hak ibubapa.

😡Anak yang sering dimarahi tidak akan ada jati diri, akhirnya sifat itu dilepaskan kembali.

😠Anak melawan cakap kemunkinan kerana diri kita yang sering begitu dgn orang tua

😖Anak jadi liar kerana punca rezki yang dibajai tidak berkat

😒Anak tidak mesra dengan ibu ayah kerana tiada komunikasi yang sempurna.

😟Anak menjadi kurang ajar kerana kurang ketaatan kepada Allah.

😭Anak yang degil bukan kehendaknya kerana pengaruh gangguan jin iblis yang menguasi jiwanya.Rawatlah ia.

⭐Carilah dimana silap kita dalam mendidik anak2.
Bukan semata2 mencari salah si anak.

😀Anak2 itu acuan kita

💪🏻Didiklah dari seawal kejadiannya.

🤗Peluk dan usaplah anak disaat dia memberontak.

🌟Ada sesuatu mesej yang Allah nak kita faham disebalik kesulitan itu.

👌Belajarlah dari kerumitan agar tidak berulang kesilapan.

😍Pupuklah cinta Allah dalam keluarga.

👍Insyaallah..kita tak akan hilang pedoman.

👨‍👩‍👧‍👦Anak2 jadi soleh solehah kerana punya bimbingan bukan kutukan.

*Muhasabah Diri* 😔😔

Sabtu, 25 Mac 2017

Bila Simanja Sibuk Dengan Shaklee


Haish korang ni.. tak boleh nampak mama nak agih agihkan stok Shaklee ke customer. Korang pon sibuk juga ye membantu, menyusun, menyepah dan selerakkan Shaklee mama... bila tengok suasana macam ni baru mama tahu adik dah makin sihat. Dah kembali aktif. Syukur Alhamdulillah. Risau mama dengan keadaan adik. Setiap malam berkokok nya....




Alhamdulillah... rezeki mama.... dah siap siap susun masuk beg... wasap berbunyi... order masuk lagi... Tp kebetulan mama tak simpan nutriferon.... kena tunggu Isnin lah baru sampai. Mujur customer mama sporting dan sanggup tunggu... Hijau tu free gift untuk customer mama yang tersayang... Pil Box... Color dan rupa dah macam kura-kura....

Sabtu, 18 Mac 2017

Umur Berapa Baby Anda Mula Duduk??


Yes! Yes!  7 bulan Baby Anas Mikhael Goh dah boleh duduk... bestnya.. masa ni... lihat abang dan adik duduk bersama, bermain, rebut mainan... rasa bahagia nya menjadi seorang mama...

tapi.....


Rasa cepatnya masa berlalu... cepatnya baby Anas membesar... tak lama lagi mesti baby anas dah start meragang dindingkan... cepatnya... mama tak puas lagi bermain ngan baby anas.. belum puas nak gomol2 pipi baby anas yg selembut baby... licin.... geram....

Semoga membesar dengan sihat ye sayang... love you baby anas😙

Petua Mendidik Anak Menjadi Soleh Dan Solehah


13 PETUA POWER MENDIDIK ANAK MENJADI SOLEH & SOLEHAH☺

1. Pastikan dia makan malam sebelum maghrib seperti yang Nabi SAW sarankan supaya mudah belajar waktu malam. Makan malam lepas maghrib buat anak mudah letih dan mengantuk bila belajar. Makanan hadam selepas 1 ½ jam makan. Jadi anak boleh belajar dengan berkesan dan fokus jika belajar 1 ½ jam selepas makan malam. Pastikan dia kurang makan daging merah, banyakkan daging putih seperti ayam dan ikan. Daging merah buat anak pemarah dan agrasif serta mudah melawan cakap. Pastikan mereka makan buah SEBELUM makan nasi agar badan dapat serap Vitamin C yang ada dalam buah-buahan. Vitamin C membantu tenangkan fikiran anak di samping jaga kulit.

2. Banyakkan memeluk anak. Anak yang sering dipeluk akan tenang, kurang degil, rasa selamat dan disayangi serta tidak perlu nak buat nakal.

3. Pesan kepada anak untuk menghadap Qiblat semasa belajar atau mengaji, ini akan tingkatkan keberkatan dalam belajar.

4. Sebelum belajar, baca doa-doa penerang hati termasuk surah Al-Insyirah. Nabi suruh Ali RA baca surah Al-Insyirah untuk kuat ingatan, mudah faham, jadi tenang, mudah patuh arahan ibubapa dan tidak banyak meragam.

5. Letak pokok hidup, seperti pokok keladi air, di kanan dan kiri meja tempat anak belajar untuk bekalkan oksigen kepada otak anak semasa belajar.

6. Beri anak supplement yang dapat menguatkan minda, tenangkan emosi, lembutkan hati dan kuatkan daya ingatannya.

7. Bacakan di kepala anak: Al-Fatehah, ayar Qursi dan surah Al-Insyirah untuk rangsang otak dan memori anak dan jadikan dia anak yang tenang, baik akhlak, dengar cakap ibubapa dan pintar. Bacakan waktu malam semasa nak belajar dan waktu anak nak pergi tadika/ sekolah.

8. Elakkan anak memakai pakaian berwarna merah atau oren. Ikut kajian, warna merah dan oren akan rangsang anak jadi agrasif dan hyperaktif.

9. Suruh anak tidur mengiring kekanan agar otak jadi lebih pintar, puas tidur dan ikut sunnah Nabi SAW.

10. Pastikan rezeki yang ibubapa terima benar-benar berkat dengan mengelakkan perkara haram dan syubahat serta keluarkan zakat pendapatan dan zakat-zakat yang berkenaan. Rezki yang kurang berkat juga jadi punca anak jadi agrasif, tidak dengar cakap ibubapa dan extra nakal.

11. Ibubapa baik pulih diri secara bersepadu agar Allah SWT ubah anak-anak jadi hebat dan cemerlang.

Prinsip hidup: Jika baik pulih diri kita secara bersepadu, Allah SWT akan ubah anak-anak dan semua orang di sekeliling kita. Juga, semakin rapat kita dengan Allah SWT, maka Allah SWT akan perbaiki hubungan kita dengan semua orang.

Mulai hari ini baik pulih diri secara menyeluruh dengan:
1. Jaga solat 5 waktu dan lakukan solat-solat sunat qabliah dan ba'diah untuk menampung segala kekurangan dalam solat-solat fardhu kita.

2. Solat taubat dan istighfar 70 kali sehari setiap hari. Lakukan juga solat hajat, istikharah dan tutup dengan solat WITIR setiap malam. Nabi SAW suruh kita untuk solat witir setiap malam sebagai pembalut kepada semua amalan kita setiap hari untuk dipersembahkan kepada Allah SWT.

3. Maafkan semua orang setiap malam sebelum tidur agar hati jadi bersih, badan sihat, wajah jadi anggun, doa dimakbulkan, semua orang sayang dan anak dengar cakap kita.

4. Untuk merangsang ahli keluarga supaya solat dan elok perangai, bacalah Surah Ibrahim (ayat 40). Ini memang doa khas untuk mohon agar diri dan keluarga jaga solat.

5. Baca Doa Pembuka 12 Pintu, Doa Membuang Sifat Negatif, Bismillah 5 dan Ayat Qursi. Pengalaman menunjukkan sesiapa yang mengamalkan doa-doa tersebut, maka orang bujang akan bertemu jodoh, suami isteri akan bertambah sayang, orang bergaduh akan jadi damai, selesai masalah, langsai hutang, anak-anak jadi hebat dan soleh, hilang perangai buruk seperti enggan solat, dan sebagainya.

6. Pagar diri dengan Fatehah and Surah 3 Qul, hembus tapak tangan dan sapu seluruh badan. Ini akan menghindar daripada gangguan manusia, binatang, jin dan sihir.

7. Lembutkan hati anak kita atau orang lain dengan Fatehah, Surah Al-Hasyr (ayat 21-24), Surah Ta Ha (ayat 1-5), Ayat Qursi dan hembus ke badan, makanan, gambar atau pakaian yang sudah dipakai sebelum dicuci atau sekadar menghembus ke arah orang itu dari jauh.

8. Layan anak lebih baik daripada biasa agar dia rasa bersalah jika ingkar perintah ibubapa.

9. Setiap kali nak masuk rumah, pesan kepada semua ahli keluarga kita untuk baca Bismillah 3 kali, senyum, beri salam dan masuk dengan melangkah kaki kanan dahulu. Ini akan menghindarkan syaitan bernama DASIM daripada masuk ke kepala kita dan ganggu manusia supaya berkonflik, suami isteri supaya bergaduh hingga bercerai berai, anak-anak melawan ibubapa, anak-anak bergaduh sesama sendiri, anak-anak jadi extra nakal, dan sebagainya.

10. Setiap kali nak nasihati anak, nak suruh anak solat atau belajar, bacalah 3 Nama Allah: Ya 'Aziz, Ya Jabbar, Ya Mutakabbir dan hembus ke arah dia jika masih jauh atau berdehem depannya jika sudah berhadapan. Ini akan melembutkan hatinya agar dapat mendengar cakap atau hujah ibu.

11. Jika  sedih atau tertekan, bacalah 3 doa Nabi SAW:
Inna lillahi wainna ilahi rojiuun.
Ya Allah, aku redha dengan segala ujianMu, berilah aku pahala atas redha ini.
Ya Allah, aku ada masalah anak sukar nak dengar cakap ibubapa. Ya Allah, Kau bantulah selesaikan masalahku. Kau jadikan dia anak yang soleh, sabar, pintar, baik akhlak, mendengar cakap ibubapa, rajin belajar dan sebagainya. Insya Allah hati akan tenang dan doa akan dimakbulkan.

12. Baca Al-Fatehah, Ayat Qursi dan Surah Al-Insyirah dan hembus atas kepala anak kita setiap hari hingga aqil baligh. Ini akan membantu dia jadi anak yang soleh, pintar, berakhlak mulia dan taat kepada ibubapa.

13. Cuba nasihati anak semasa dia tidur dengan berbisik di telinganya atau sekadar bercakap dalam hati. Nasihatkan agar jadi anak yang baik, sopan santun, dengar cakap ibubapa, dan sebagainya. Ikut kajian dan pengalaman peribadi saya, jika kita istiqamah menasihati anak kita semasa mereka tidur, anak-anak insya Allah akan berubah menjadi anak yang baik.

Cuba amalkan selama 40 hari, kerana tabiat baru terbentuk dalam masa 40 hari. Insya Allah segala masalah anak yang keluarga anda hadapi akan selesai langkah demi langkah.

Sumber : Prof. Madya Dato' Dr. Mohd. Fadzilah Kamsah.

Isnin, 6 Februari 2017

Gong Xi Fa Cai Datang Lagi


yehaaaaaaa tahun pertama saya Anas Goh sambut Gon Xi Fa Cai. Banyak nya angpau saya dapat. Sapa nak angpau boleh le follow blog mama saya....ehehe...tu pon kalau mama saya nak bagi...Comel tak saya???

Comel tak saya????

Ni  Aunty Saya...... 



Ni... Ah Kong saya....Isk...sibuk le abang Adam Goh ni...


Ni BIRAS mama saya.... pakcik saya yg sulung kahwin ngan india...

Rabu, 18 Januari 2017

Perginya ABAH Tersayang

Kami rindukan abah



Susahnya nak taip... 4 bulan abah pergi.....


Nak share pada semua..

10 hari arwah abah menanggung penderitaan dalam wad 2C, ICU, 4B, lastnya abah meninggal dlm wad 2C. Abah memang kuat merokok. Kami suruh berhenti merokok.. abah langsung tak hiraukan.. Bagi dia.... nak mati..mati juga bukan sebab rokok.. ya Allah....

10 hari dalam wad... ditemani yong n kembar... aku???? aku ketika tu masih dalam pantang lagi. Dalam pantang aku dapat jumpa abah 1kali je. Dia datang rumah aku... tapi nampak abah macam penat... Ya allah...aku tak sangka tu adalah kali terakhir aku akan jumpa dengan abah... macam macam dia nak nasihatkan aku. jaga diri... dia tak dapat nak jaga aku dalam pantang.... ya Allah...andai dapat kuundurkan waktu...

Sambung cerita abah... abah kuat merokok. paru paru abah dah rosak abes.  semua kerana rokok. Abah bergantung dengan oksigen sahaja.Tapi abah still boleh buat lawak, abah nampak sihat.. abah masih kuat makan.. sapa nak sangka kan...Abah......ya Allah....aku tiada memori dengan Abah... Hanya kembar dengan yong je banyak memori dengan abah saat akhir abah..aku frust..aku kecewa... aku rindu kan dia...rindukan abah sgt sgt...

10 hari abah kat wad hanya 2 kali aku dapat melawat abah. kali pertama...aku lawat dengan berstokin n kain..sebab pantang..aku tak nampak pon abah akan tinggal kan aku...sedihnya... abah still leh sembang ngn buat lawak dengan aku... rindu senyuman abah..rindu sangat sangat...

Kali kedua aku lawat abah, sebelum maghrib, itu adalah hari hari terakhir abah, masa tu abah sedang tidur. Yong pesan aku jangan kejutkan abah, abah penat, bagi abah rehat... aku lihat... kaki abah dah jatuh...sebaknya masa tu ya Allah... Aku macam tak sedap hati. tapi aku rasa tak mungkin... aku cium abah sebelum balik.....

Aku balik... memikir.... rasa semacam. fone aku letak sebelah telinga... Kul 1245 kembar aku telefon..aku dh syak..sesuatu berlaku kat abah. kalu tak, tak mungkin kembar aku akan telefon..selalu nye kami berhubung dengan wasap jer... Bila dia call... bgthu abah dh xde...menggigil rasa seluruh badan ni... Ya Allah....aku dah yatim piatu... Aku cuba percaya....sukarnya... badan aku dh seram sejuk.. aku telan 1 biji penadol.... abah..... aku mampu menangis... still juga tak dapat uruskan jenazah abah saat akhir2 abah. depa ambil aku bawa aku umah abah bila dah settle semuanya... Ya allah...bersihnya muka abah... Ya Allah... Kau tempatknlah abah aku didalam kalangan orang orang yg beriman... 37 HARI AKU PANTANG ANAK KEDUA, 18 SEPTEMBER 2016, AKU HILANG ABAH.... AKU CUBA BAYANGKAN HARI HARI AKU TANPA ABAH. abah...teman gaduh, teman bercerita, abah sayangkan cucu cucu dia....




Semasa keluar wad kali ke2

Cuti Last Bersama Abah

Tahun terakhir abah g kl

Abah masuk wad kali ke2

Masa lawat kembar operate kelahiran luar rahim

ya Allah.... berat dugaan yang KAU bagi pada hambamu.... siang malam aku nangis cuba untuk REDHA dengan semua nya... Sukar... tapi aku kena percaya....

alfatihah

al Fatihah Untuk Arwah Abah
Semoga dikau ditempatkan dikalangan orang orang yg beriman
18 September 2016 (12.45 pagi)
37 Hari Pantang Anak Kedua



Khamis, 11 Ogos 2016

LahirNya Putera Kedua Anas Mikhael Goh



Assalamualaikum...

Nak share kat sini.... Alhamdulillah.... tak sangka putera ke2 tak sabar nak lihat dunia. nak bagi mama rehat dari kerja pejabat yg berlambak-lambak tu... dari 9Ogos 2016... Contraction dah kerap.. tapi mama tak fikir pon kamu nak keluar sayang... sebab due kamu lambat lagi...kamu di jangka keluar MERDEKA nanti...

Kat opis mama boleh siapkan kew. 8 KGT untuk semua guru dan staff... bila perot ni terasa mengeras, mama pegang kerusi...berhenti jap... tegak kan badan... pinggang hanya Allah yang tahu...dh sakit belakang ni... sebab fikir kan due lambat lagi... ceh... mama kelihatan relaks je lagi...ehehe....

Petang tu... boleh jalan tengok baby anak kawan...wah...comel... baby mama bila pula nak kuar ni.... sembang punya sembang...sakit dah ada.... boleh senyum lagi.... sebab dalam hati baby lambat nak kuar..... ehehehe....

Malam????? tido mama tak pernah terganggu sebab kamu sayang, mama boleh tido lena, tak kerap ke toilet. Orang cakap.... kalu dah dekat due, kerap ke toilet, malam tak lena, tapi mama ok je tahu.... memang kamu ni tak susahkan mama.....

10 hb Ogos 2016

Mama kerja seperti biasa. Mama boleh hantar abang adam... tp 1 perkara mama lupa nk lakukan, cium abang adam spt biasa... Entahle.... Hari ni... pergi kerja... muka biasa-biasa je... boleh pusing 1 sekolah, cari guru, bila makan kat kantin nak bayar, pegang perot, dh rasa2 contraction kuat, siap mama buat muka sakit. Orang kantin cakap...Entah-entah minggu ni mama salin....ISk.... Takkan kot...lambat lagi due.... 10 pagi lebih...mama naik opis... Masa nk jawab call... mama rasa air laju je keluar.... AIK..... MAMA TERKENCING KE????! Mama pergi toilet...eh... tadi dh kencing...ni leh kencing lagi.....

Mama memang tak tahu, beza ngam abang kamu, tanda darah keluar mama baru pergi hospital. Mama naik opis sambung kerja. Tengah fotostat..mama rasa 1 kali lagi air laju keluar, mama tanya pada 1 cikgu, air ketuban pecah macam mana ye???? cikgu tu blur2...yele kan... dah lama tak de pengalaman macam tu. Mama call kawan mama yg keje nurse, Dia suruh mama g hosptila takut air ketuban kering, dan baby dijangkiti kuman...

Mama call kawan yg kerja pra, minta dia hantar ke hospital, sebab hospital dekat je dgn sekolah... 5 ke 7 minit dah leh sampai hospital. Mama just call papa bagthu dh masuk dewan bersalin tap tak salin lagi. Check jalan baru buka 2cm.. alahai...mmg dh nak salin ke???? Sakit tak kuat... memang ada contraction tap mama still ok....

Mereka tahan mama, masuk wad GA... bila dh tolak kat sana, papa ada temankan mama, dlm wad mama tak boleh nak duduk... Sakit dah terasa... Masa tu pukul 430 ptg.... papa boleh teman mama... Jalan baru buka 3 cm.... alahai.... bila nk buka 10 cm ni.. duduk baring...semua dah tak boleh... Kakak saudara yg datang melawat hanya mampu tenangkan mama.... mama ckp...sakit le... check jalan lagi... 3 cm lagi...aduiiiiii...grrrrrrrrrr. Nurse bagi loceng, pesan kat papa n kakak saudara kalu rasa sakit just locengkan.....

Last... mama ckp kat kakak saudara, mama nak kencing, dia temankan mama.... tapi mama x mahu kencing pon.... masa tu dh530 petang...mama pegang dinding.... naik katil... mama rasa 1 perasaan... mama jerit dengan kuat... KAK IJAH.... FZA RASA NAK TERAN LER...... kakak saudara kata kamu biar betulll baru 3cm... terus papa berlari cari nurse, kakak saudara goncangkan loceng punya kuat... Nurse dtg berlari.... check jalan... NURSE JERIT....FULL..... wah....mama panik....panik....dari 3cm ke 10cm..hah ambik ko!!!!! depa terus tolak dgn katil katil masuk ke labour room....... bayangkan...mama hanya sebut... lahailawalakuwataillahbillahhialiuazim.... nak nyampai ke Labour room... nak tempoh koridor.... ya Allah.... kakak saudara dh bayangkan mama salin kat koridor tak sempat kat labour room...

Sampai LR, depa tuko katil, tak sempat nak pasangkan wayar pundi air kencing, depa suh teran... Ya Allah... mama lupa dh cara nak teran..sedangkan abang Adam dulu senang je nak teran..... Deapa cakap... paun pandai teran...teran puan...kepala dh nk keluar.. depa ambil tangan mama, bagi rasa..ye...rasa lembut rambut kamu sayang... mama teran semahunya.... 10hb Ogos 2016 jam 6.15 petang kamu selamat lahir... teruja nya mama... dapat susu kan kamu..tidak macam abg adam yg terus ditolak ke NICU... tapi 9 lebih kamu dh masuk wad..tinggal mama sorang sorang dlm LB sbb bleeding.... Jam 11 mlm baru mama boleh masuk wad... dapat cium kamu sepuasnya syg.....love you sayang mama... Semoga jadi anak yg soleh ye syg.....


Tarikh Lahir : 10 Ogos 2016
Lahir : 6.15 petang
Berat : 2.84 kg
Jantina : Lelaki

Wajah belum 1 hari


Muka Abg Adam





Tutup Mata, Mama baru turunkan dr lampu



Sabtu, 10 Januari 2015

Happy Birthday Adam Mukhriz Goh Yang Ke 2 Tahun



Selamat Ulang Tahun Kelahiran Adam Mukhriz Goh Muhammad Irfan Goh yang ke 2 Tahun. Ya Allah... cepatnya masa berlalu... Terima Kasih Ya Allah pinjamkan hadian yang tak ternilai ini. Fza sunggub bahagia dengan pemberianmu. Moga jadi anak yang soleh ye manja, bijak pandai, sihat selalu. Papa ♡ Mama sayang Adam sangat2...Adam adalah segalanya bagi mama ♡ papa..


Ni kek Adam Goh.. kek ni mama order petang semalam.. sori lambat order.. yang penting Adam kan suka car... cantik ka


Hadiah untuk Adam Goh. Mama buntu nak cari hadiah untuk Adam. Semua Adam dah ada... Ni mama yang beli. So Adam Goh kena minta papa belikan 1 hadiah ye... kenapa mama belikan hadiah ni?? Sebab mama boleh naik sama2 Adam Goh. Jahatkan mama.. Mana Aci.. hadiah yang lepas2 mama kena tolak Adam Goh.. so... ni kita naik sama-sama ye sayang... 


Belanja 1 gambar lepas balik shopping hadiah dan ambil kek. Sebenarnya Mama & Adam Goh dah penat sangat-sangat.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...