Pages

Memaparkan catatan dengan label Ramadhan. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label Ramadhan. Papar semua catatan

Khamis, 8 Jun 2017

Suplemen Untuk Kecantikan Kulit



SET NI SESUAI UNTUK ANDA YG MENPUNYAI MASALAH MUKA BERJERAWAT.......... nak pudarkan bekas2 jerawat mahupun chicken pox.

Serius.....

Dengan set ni... boleh kembalikan KECANTIKKAN KULIT YG SUNGGUH LUAR BIASA.

Bukan saja utk cantik..... ianya boleh bekalkan tenaga dibulan puasa dan boleh daptkan kembali berat badan yg IDEAL ☺

Sabtu, 29 April 2017

Tambah Tenaga Dengan Vitamin C Shaklee




Vitamin C Shaklee.....

Open order untuk harga kaw2 bulan ni. Bulan mei harga dah start baru ye😁

Bulan puasa... semestinya mama kan ambil vitamin C supaya mama lebih bertenaga utk hari2 ramadhan mama. Habis je bersahur.... telan 2 biji vitamin C. Rasa bertenaga hingga berbuka nanti. Insha Allah

Selain untyk bertenaga ramadhan nanti.... ia boleh bagi kulit kita cantik.....ye.... kulit cantik...

Apa2 boleh wasap mama 0125032978☺

Sabtu, 20 Jun 2015

Ramadhan Bulan Nyah Toksin

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْمِ
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ


Bulan Ramadhan Bulan Nyah Toksin
.
.
Bulan Ramadhan pasti membantu anda untuk kurus! Untuk hasil yg segera...anda boleh mencuba Suplemen Shaklee. INSHA ALLAH....



8 Tip Diet Mudah Untuk Sahur

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْمِ
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ




As salam semua....selamat bersahur teman2 semua....


Ingin kan kurus???? Jom follow #kevinzahri ...8 tip Diet Mudah Untuk Sahur



Insha Allah.... anda Bertenaga bulan Ramadhan tahun ni...




Mati Itu Pasti!!!

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْمِ
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ



#Puasa_Ketiga

Belek-belek facebook terjumpa 1 mukadimah, yang pasti... ini adalah kebenarannya... KITA YANG HIDUP PASTIKAN MATI...



Bila kita mati, tiada lagi org ziarahi.
Bahkan, selepas beberapa ketika anak & isteri akan kembali ceria spt biasa.......

Inilah di antara tulisan terbaik Syekh Ali Thanthawi Mesir Rahimahullah:

Pada saat engkau mati, janganlah kau bersedih. Jangan pedulikan jasadmu yang sudah mulai layu, kerana kaum muslimin akan menguruskan jasadmu. Mereka akan melucutkan pakaianmu, memandikanmu dan mengkafanmu lalu membawamu ke tempatmu yang baru, KUBURAN.

Akan ramai orang yang menghantarkan jenazahmu bahkan mereka akan meninggalkan pekerjaannya untuk ikut menguburkanmu. Dan mungkin banyak yang sudah tidak lagi memikirkan nasihatmu pada suatu hari.....

Barang barangmu akan dikemas, kitab , kasut dan pakaianmu. Jika keluargamu setuju barang2 itu akan disedekahkan agar bermanfaat untukmu.

Yakinlah; dunia dan alam semesta tidak akan bersedih dgn kepergianmu. Ekonomi akan tetap berlangsung! Posisi pekerjaanmu akan diisi orang lain. Hartamu menjadi harta halal bagi ahli warismu. Sedangkan kamu yg akan dihisab dan DIPERHITUNGKAN untuk yang kecil dan yang besar dari hartamu!

Kesedihan atasmu ada 3;
Orang yg mengenalmu sekilas akan mengatakan, kasihan. Kawan2mu akan bersedih beberapa jam atau beberapa hari lalu mereka kembali seperti sediakala dan tertawa tawa! Di rumah ada kesedihan yang mendalam! Keluargamu akan bersedih seminggu dua minggu, sebulan dua bulan, dan mungkin hingga setahun?? Selanjutnya mereka meletakkanmu dalam arkib kenangan....

Demikianlah "Kisahmu telah berakhir di tengah2 manusia". Dan kisahmu yang sesungguhnya baru dimulai, AKHIRAT!! Telah musnah kemuliaan, harta, kesihatan, dan anak. Telah engkau tinggalkan rumah, istana dan isteri tercinta. Kini hidup yg sesungguhnya telah dimulai.

Pertanyaannya adalah:
Apa persiapanmu untuk kuburmu dan Akhiratmu??
Hakikat ini memerlukan renungan.

Usahakan dengan sungguh2;
Menjalankan kewajiban kewajiban, hal-hal yg disunnahkan, sedekah rahsia, merahsiakan amal soleh, solat malam, Semoga engkau selamat.

Andai engkau mengingatkan manusia dengan tulisan ini in sha Allah pengaruhnya akan engkau temui dalam timbangan kebaikanmu pada hari Kiamat. "Berilah peringatan, kerana peringatan itu bermanfaat bagi orang orang mukmin"

AllahuRabbi... Kubur itu semakin dekat untuk didiami!

#copypaste



Jumaat, 19 Jun 2015

Tips Untuk Kurus Di Bulan Ramadhan

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْمِ
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

#Puasa_kedua

syukur Alhamdulillah... fza nk sharekan.... bagaimana untuk anda kuris di bulan Ramadhan. Tip-tips ni sangatlah penting....


1. Makan Mengikut Waktu
Untuk pengetahuan korang , pengambilan makanan semasa kita berpuasa tetap sama seperti waktu kita tidak berpuasa . Anda digalakkan mengagihkan pengambilan makanan dengan mengambil 2 sajian utama dan makanan ringan antasa waktu makan.Apa yang bezanya di sini ialah waktu pengambilannya. Contohnya kan , sepanjang bulan Ramadhan anda patut berbuka puasa dengan mengambil sajian ringan. Ini diikuti dengan makanan tengahari  , pada waktu malam dan mengambil snek sebelum tidur. Apabilah anda bangun sahur  , anda boleh ditafsirkan sebagai mengambil makan malam :)


2. Elakkan makanan bergula
Jangan ambil makanan bergula yang tinggi kerana pada ketika ini tahap aktiviti fizikal menurun. Ini boleh menyebabkan kenaikan berat badan dan tahap glukosa darah . 

3. Berhenti makan sebelum tidur
Waktu makan yang pendek sering menyebabkan kita berasa kesuntukan masa untuk mengisi perut. Cubalah sedaya upaya anda untuk makan empatjam sebelun tidur. Sekiranya gagal berbuat demikian , pastikan anda hanya menikmati snek @ makanan yang agak ringan sebelum tidur :)

4. Kuantiti Makanan yang kecil
Amalkannya sewaktu berbuka dan terus mengerjakan sembahyang Maghrib. Selesai sembahyang Maghrib , barulah makan malam :)

5. Amalan bangun sahur
Bangun sahur mengelakkan kita berasa terlalu lapar pada waktu siang hari. Rasa lapar yang keterlaluan boleh mendorong kita makan malam dengan kuantiti yang banyak ketika berbuka.

6. Awasi cabaran musim raya
Amalan sepanjang bulan Ramadhan pasti akan menjadi sia-sia jika kita bersikap gelojoh pada Hari Raya. Andainya tidak mampu mengelakkan "godaan " rendang , ketupat & lain-lain makanan yang berkalori tinggi , makanlah tetapi hadkan pengambilannya :) hee~


Kredit to :lyssasecret



Selasa, 16 Jun 2015

Atasi Keletihan Di Bulan Ramadhan Dengan Performance Drink Shaklee

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْمِ
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Bulan Ramadhan nanti.... dijangka kita akan berpuasa dalam musim panas... rasanya....mesti ramai yg longlai, lesu tak berdaya kan!! Bagaimana nak tambah tenaga bulan posa nanti??!



Jom... dapatkan minum Isotonik yg dapat mengurangkan dahaga anda!! Insha Allah.. Khasiat Perfomance Drink yg anda tidak tahu !! .



P E R F O R M A N C E   D R I N K (539g)

*membantu mencegah dehidrasi

*membantu tubuh kita menjaga kestabilan bendalir agar tidak kekeringan

*baik untuk ibu mengandung, menyusu, cirit birit, kanak-kanak demam

*menyediakan tenaga karbohidrat untuk badan .




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...