Pages

Memaparkan catatan dengan label Abah. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label Abah. Papar semua catatan

Rabu, 18 Januari 2017

Perginya ABAH Tersayang

Kami rindukan abah



Susahnya nak taip... 4 bulan abah pergi.....


Nak share pada semua..

10 hari arwah abah menanggung penderitaan dalam wad 2C, ICU, 4B, lastnya abah meninggal dlm wad 2C. Abah memang kuat merokok. Kami suruh berhenti merokok.. abah langsung tak hiraukan.. Bagi dia.... nak mati..mati juga bukan sebab rokok.. ya Allah....

10 hari dalam wad... ditemani yong n kembar... aku???? aku ketika tu masih dalam pantang lagi. Dalam pantang aku dapat jumpa abah 1kali je. Dia datang rumah aku... tapi nampak abah macam penat... Ya allah...aku tak sangka tu adalah kali terakhir aku akan jumpa dengan abah... macam macam dia nak nasihatkan aku. jaga diri... dia tak dapat nak jaga aku dalam pantang.... ya Allah...andai dapat kuundurkan waktu...

Sambung cerita abah... abah kuat merokok. paru paru abah dah rosak abes.  semua kerana rokok. Abah bergantung dengan oksigen sahaja.Tapi abah still boleh buat lawak, abah nampak sihat.. abah masih kuat makan.. sapa nak sangka kan...Abah......ya Allah....aku tiada memori dengan Abah... Hanya kembar dengan yong je banyak memori dengan abah saat akhir abah..aku frust..aku kecewa... aku rindu kan dia...rindukan abah sgt sgt...

10 hari abah kat wad hanya 2 kali aku dapat melawat abah. kali pertama...aku lawat dengan berstokin n kain..sebab pantang..aku tak nampak pon abah akan tinggal kan aku...sedihnya... abah still leh sembang ngn buat lawak dengan aku... rindu senyuman abah..rindu sangat sangat...

Kali kedua aku lawat abah, sebelum maghrib, itu adalah hari hari terakhir abah, masa tu abah sedang tidur. Yong pesan aku jangan kejutkan abah, abah penat, bagi abah rehat... aku lihat... kaki abah dah jatuh...sebaknya masa tu ya Allah... Aku macam tak sedap hati. tapi aku rasa tak mungkin... aku cium abah sebelum balik.....

Aku balik... memikir.... rasa semacam. fone aku letak sebelah telinga... Kul 1245 kembar aku telefon..aku dh syak..sesuatu berlaku kat abah. kalu tak, tak mungkin kembar aku akan telefon..selalu nye kami berhubung dengan wasap jer... Bila dia call... bgthu abah dh xde...menggigil rasa seluruh badan ni... Ya Allah....aku dah yatim piatu... Aku cuba percaya....sukarnya... badan aku dh seram sejuk.. aku telan 1 biji penadol.... abah..... aku mampu menangis... still juga tak dapat uruskan jenazah abah saat akhir2 abah. depa ambil aku bawa aku umah abah bila dah settle semuanya... Ya allah...bersihnya muka abah... Ya Allah... Kau tempatknlah abah aku didalam kalangan orang orang yg beriman... 37 HARI AKU PANTANG ANAK KEDUA, 18 SEPTEMBER 2016, AKU HILANG ABAH.... AKU CUBA BAYANGKAN HARI HARI AKU TANPA ABAH. abah...teman gaduh, teman bercerita, abah sayangkan cucu cucu dia....




Semasa keluar wad kali ke2

Cuti Last Bersama Abah

Tahun terakhir abah g kl

Abah masuk wad kali ke2

Masa lawat kembar operate kelahiran luar rahim

ya Allah.... berat dugaan yang KAU bagi pada hambamu.... siang malam aku nangis cuba untuk REDHA dengan semua nya... Sukar... tapi aku kena percaya....

alfatihah

al Fatihah Untuk Arwah Abah
Semoga dikau ditempatkan dikalangan orang orang yg beriman
18 September 2016 (12.45 pagi)
37 Hari Pantang Anak Kedua



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...