Pages

Memaparkan catatan dengan label Jus Buah. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label Jus Buah. Papar semua catatan

Khamis, 10 Julai 2014

Jus Tembikai Laici Esp - Macam-macam Khasiat


JUS TEMBIKAI LAICI ESP

Hari ini saya ingin berkongsi minuman jus tembikai laici Esp. Dalam cuaca panas begini memang sesuai mengambil minuman jus buah-buahan dan sebaiknya di sediakan sendiri kerana kita boleh mengawal kandungan gula. Kandungan vitamin C dan beta-karotena dalam tembikai mampu mencegah penyakit jantung. Tembikai juga mempunyai sumber lycopene yang membantu dalam mengurangkan risiko kanser prostat, payudara, endometrium, paru-paru dan kanser kolon.

Saya bukannya pakar pemakanan tetapi suka berkongsi kebaikan dari makanan yang di ambil terutamanya untuk  manafaat kesihatan bersama.

Baiklah, jus tembikai laici Esp ini sangat mudah di sediakan dan benar-benar puas di nikmati dan menghilangkan dahaga. Resepi ni pon saya google tetapi saya tidak memasukkan gula kerana bagi selera saya sirap laici dan rasa manis asli dari tembikai sudah cukup membuatkan minuman ini manis dan sedap.

Jom baca khasiat Esp... 1001 manfaat... 

1. RAHSIA AWET MUDA / ANTI-PENUAAN 
Pengambilan Energizing Soy Protein Shaklee adalah kunci untuk mengekalkan kulit muda dan memperkuat otot bagi memastikan kita sentiasa bertenaga. Kandungan yang terdiri daripada Asid Amino membina dan memperkuat otot tubuh, kuku, rambut, darah, organ, kulit dan kelenjar. ESP juga mengandungi 50,000 jenis protein, 20,000 jenis enzim dan lain-lain.

2. MEMPERTINGKATKAN HORMON WANITA 
Khasiat berikutnya adalah untuk mempertingkat fungsi hormon wanita. Ramuan yang ini terdiri dari kacang soya. Kacang soya adalah tumbuhan yang kaya dengan isoflavon yang berfungsi sama dengan fungsi hormon wanita. Ia membantu dalam mengurangkan paras kolesterol dalam darah disamping mencegah osteoporosis dan penyakit jantung. Ia juga baik untuk mencegah gejala ‘hot flashes’ sebelum menapous dan membantu mencegah kanser serta anemia.

3. RAHSIA KULIT CANTIK & ANJAL 
Bagi wanita yang mementingkan kecantikan kulit. Anda disarankan untuk mengamalkan pengambilan ESP. ESP merangsang regenerasi kulit dan otot, memulihkan kedutan dan bertindak sebagai agen anti-penuaan. Mengembalikan keanjalan kulit supaya kulit kekal cantik dan gebu. Di samping memperkuat otot sekaligus mempercepat pemulihan luka dan menghilangkan parut.

4. MEMULIH FUNGSI PROSTAT LELAKI 
Genistein yang terkandung dalam kacang soya telah dibuktikan mempunyai keupayaan bagi mencegah pertumbuhan dan menghalang sel kanser daripada merebak. Ia berfungsi dengan memusnahkan radikal-radikal bebas dalam sel-sel tubuh kita sebelum radikal bebas sempat bermutasi daripada DNA sel-sel menjadi sel-sel kanser. Ia juga melindungi dan menjaga rahim dan ovary serta kitaran haid dan prostat.

5. MEMBERI TENAGA SEGERA 
Salah-satu rahsia yang menjadi pilihan kebanyakan para pembeli adalah kerana ESP Shaklee terbukti berkesan dalam memulih dan memberi tenaga segera untuk individu yang aktif, ibu menyusu, ibu hamil, ibu berpantang, wanita bekerjaya yang sibuk dan mereka yang mempunyai gaya hidup yang lasak. ESP membekal tenaga segera dan meningkatkan sistem imun sekaligus memulihkan kepenatan, mencegah migrain, insomnia dan gejala stress yang disebabkan kemurungan, kebimbangan, ketakutan, tekanan kerja dan sebagainya.

6. MENGURANGKAN PIGMENTASI 
Ramuan utama ESP Shaklee adalah kacang soya. Kacang soya atau nama saintifiknya Glycine Max dianggap salah-satu daripada 7 “super-foods” yang wujud di dunia. Hasil kajian para saintis telah membuktikan lecithin dalam soya dapat melancarkan peredaran darah, menyahtoksin bahan buangan sel dan lain-lain. Fungsi lecithin soya ini juga melambatkan proses rambut beruban, menyelesaikan masalah keguguran rambut dan keadaan rambut yang kusam. Disamping mencegah masalah pigmentasi dan kulit berjeragat.

7. MENINGKATKAN KEUPAYAAN MEMORI 
Semakin meningkat usia seseorang bermakna daya keupayaan untuk mengingat akan menurun. Keupayaan memori seseorang memang berkadar langsung dengan peningkatan usia. Pengambilan ESP Shaklee secara konsisten akan dapat mempertingkatkan keupayaan daya ingatan. Kacang soya mengandungi isoflavones yang bertindak sebagai penerima atau perangsang estrogen dalam otak manusia, terutama dalam hippocampus iaitu kawasan penting untuk memori manusia.

Kesimpulannya, ESP Shaklee mempunyai 1,001 manfaat dan setiap individu dalam keluarga anda berpeluang untuk berkongsi dan mengambil ESP Shaklee bagi pelbagai tujuan.


JUS TEMBIKAI LAICI ESP

Bahan A
---------
~ 1/2 biji buah tembikai - ambil isinya

~ 4 sudu makan gula 

~ 50ml air sejuk

~ isi laici

~ ESP Shaklee

Bahan B
--------

sirap laici dalam tin 

1/2 sudu teh sirap ros 

Blender Bahan A... lepas blender Bahan A, campur Bahan B..

Ok siap.. hidangkan.. jom berbuka... 




Ahad, 6 Julai 2014

Jus Tembikai mix Esp



Jus Tembikai Mix Esp

Cara nak buat jus buah-buahan dengan 3 Gem Shaklee (Meal Shakes, Esp, Performance Drink)

Bahan-bahan
1) Buah-buahan (tembikai, epal, limau dll)
~ tengok tu, mcm2 hubby beli.. minta 2 jenis je.. tapi mcm2 dibelinye.. stok sebulan kot. 
2) Shake & Take
~ untuk kisar/shake buah2 tu
3) Performance Drink ; Meal Shake ; Esp
~ terpulangle nk guna yg mana, ikut citarasa anda. Kesemuanya sedap.

Cara2 membuat jus
1) Kisar Buah dengan Shake & Take... terpulang anda nk pilih buah yang mana.. macam saya nak pilih tembikai merah.. 
2) Letakkan sesudu Esp Shaklee/Meal Shake/Performance (letak kesemuanya pon boleh)
3) Kisarkan Ais Batu bagi hancur (utk minum segera, kalau untuk simpan berbuka, simpan dalam peti ais, waktu nak minum, letak ais ketul)
4) Hidangkan

# Pasti si manja anda terujakan.. ni cara supaya kita boleh bg si manja utk belajar puasa.. 

#boleh buat utk hidangan 1 keluarga

Khasiatnya:
#badan bertenaga
#kulit cantik, gebu, cerah
#rasa kenyang yg lama, (lepas raya boleh selim melim sbb tak ambil mknn yg byk waktu berbuka)
#nak terawih pon tak rasa letih sbb tenaga bertambah

Shake n Take



Buah-buahan yg hubby beli.. Banyak.. stok sebulan

Yeah!! Siap.. Mudah dan senang



Jus Dragon Fruit mix Esp


Jus Dragon Fruit mix Esp

Dah Siap.. tinggal nak dihidangkan


Ingatkan buah Dragon tak masak. Risau je.. rupanya cantik.. banyak air.. manis..

Yes.. Ice Blended "DRAGON FRUIT MIX ESP" tak tahu pe rasa nya.. kawan kata sedap... tu yg teringin nak mencuba.. tak susah pon.. dengan Shake n Take.. nak buat jus pe2 pon menjadi mudah.. 

Tahu tak anda.. Esp ni banyak khasiat nya..memang sesuai utk tambah tenaga bulan Ramadhan ni.. setiap kali sahur dan berbuka.. pasti dengan Esp.. pelbagaikan rasanya soya nya..perghhh.. memang sedap...  

ESP - Soy Protein Isolate Powder
*membekalkan tenaga (menahan lapar)
*menyuburkan kesihatan kulit, rambut, kuku dan otot
*penting utk kanak2, 
*ibu menyusukan anak
*mereka yg pulih daripada sakit
*mengoptimumkan penyerapan nutrien lain
*mencegah penyakit jantung
*kulit bermasalah
*pesakit kencing manis, anemia, berat badan berlebihan, kolestrol
*bagus bagi ibu mengandung, berpantang



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...